Urăsc trădarea și-i urăsc pe trădători
(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: „În dialog cu diaspora„)
(De la Excelsior către CdSG)
Draga conte, ma intrebi de ce il persiflez pe Antonescu, ori de cate ori „il prind”.
Recunosc, poate sunt un pic tendentios in comentariile mele, la adresa lui, dar sa incerc sa ma explic. Fara sa cunosc starea lui materiala, iti acord credit si admit ca nu a comis nici una din faptele enumerate de tine. Dar ca sa-l parafrazez pe Caragiale al nostru, eu urasc tradarea si ii urasc si pe tradatori. Si pe natarai. Si pe razbunatori. Si pe profitori. Si el e un pic (sau un pic mai mult) din toate.
– Orban l-a impins cat a putut pe Crin al nostru in fruntea partidului si i-a facut toata treaba de gunoier, dupa care acelasi Orban a fost indepartat ca o masea stricata (nu-l apreciez pe Orban, dar nici nu sunt de acord cu atitudinea lui Antonescu).
– Are o verticalitate mai redusa decat Tariceanu, care nici el nu a fost chiar campion.
– Din cauza unei vendete personale cu Basescu (din motive personale doar de el cunoscute), este gata sa renunte la toate principiile liberalismului (de fapt nici nu stiu daca stie exact ce inseamna liberalismul).
– Este la fel de oportunist ca si primul sef liberal de dupa revolutie (Radu Campeanu).
– Nu stiu daca decizia CNSAS legata de activitatea de turnator a lui Voiculescu este fondata sau nu, dar este oficiala. Tu, seful PNL-ului te asociezi intr-o alianta chiar cu ceea ce romanii au urat cel mai mult. Ce perceptie crezi ca se creaza?
– Una este sa glumesti pe un forum, nefiind persoana publica si alta e sa inchizi gura oponentilor din propriul partid, cu glume de prost gust, sau chiar jignitoare, numai in ideea de a demonstra cine-i vataf la tine in partid.
As putea continua, dar ai inteles ideea.
Nimic din ce am spus nu constituie fapta pasibila de pedeapsa in fata justitiei. Asta nu inseamna ca-i exonerez pe ceilalti de raspundere pentru ce au facut (si ai dreptate, fiecare din cei mentionati a facut ceea ce ai mentionat), dimpotriva, dar macar ei au un motiv pentru comportamentul ticalosit. Ei incearca sa-si apere pielea. Pe cand Antonescu, din moment ce nu poate fi acuzat de nimic de natura mentionata, de ce se comporta ca un politician fara scrupule, dar si fara orizont? Ce-l mana pe el in lupta? Si pentru ca raspunsul, nu este in nici un caz, interesul general al tarii, ai si raspunsul la intrebarea pusa.
Comentarii prin Facebook:
UN SINGUR LUCRU VREAU SA VA SPUN TRADAREA CURGE PRIN VENELE NOASTRE (SUNTETI ISTORIC SI CRED CA STITI MAI BINE DECAT MULTI ALTI EU VA SPUN DOAR DOUA TRADARI CHIAR TREI HITLER CEAUSESCU PETRE ROMAN ASOCIEREA ESTE FARA VOIE )
Nu sunt istoric dar daca prin tradare intelegeti o lacuna comportamentala a romanilor care-i determina sa nu-si respecte cuvantul dat si nu puna mare pret pe onoare, atunci da, as putea fi de acord cu dv. Sincer, nu prea inteleg plasarea lui Petre Roman alaturi de ceilalti doi. El este, totusi, un intelectual care nu ne-a facut de ras. Ba, dimpotriva, a fost foarte apreciat in strainatate.
d’nu conte si eu,care vad tote in alb si negru,cred ca’excelsior’ face o manipulare spurcata.Nici mie nu mi-a placut,cum i-l „maltrata”d-l crin antonescu pe d-l Ponta,in campania pt.prezidentiale,ca pe urma stiam ca vor trebui sa se reconcilieze(cum au facut atunci cand l-au propus impreuna in functia de prim ministru pe d-l Johanis Klaus),iar acest lucru s-a adeverit ulterior. In acelasi timp i-mi pare f.rau ca atunci nu s-a reusit formarea acellui guvern si cu sustinerea UDMR realizzandu-se reconcilierea „nationala”,de care tot latra lovituristul de stat ilici ca are nevoie,d’a acuma nu era facuta la ordinul lui,ci pentru oprirea sistemului tortionar ce se instaleaza in Republica romaneasca.
@excelsior,@conte,
am citit si recitit comentariile voastre.fiecare are partea sa de adevar,partea sa de a explica ceea ce se intampla in tara.
intr-un fel,conte ,tu ai tot dreptul sa fi mai dur in declaratii,referitor la viata de zi cu zi a celor din tara,pentru ca tu faci parte dintre cei care traiesc acolo.unghiul de vedere si pozitia,pe care le afisezi, e posibil sa difere fata de cele ale noastre,care nu participam activ la viata din tara.
in contrapartida,si nu neaparat in sensul de a fi contra a tot ce critici tu,noi suntem mai obiectivi,judecam la rece,iar faptul ca distanta ne face sa simtim indirect viata din romania,ne pune in postura de a analiza oferta pe care o avem astazi de ales.pentru ca avem doar o singura oferta,dar si aceasta invechita si cu multele probleme pe care le cunoastem toti.
pe mine nu ma incanta nici ideea de a ramane la putere actuala guvernare,dar nici nu ma incanta sa vina cei pe care ,oricum,stim ce au realizat inainte de era basescu.probabil,daca s-ar schimba candidatul la presedentie,poate as accepta intr-un fel alianta.nu pot realiza faptul ca scapam de basescu si in locul lui va veni tot un …(pseudo)presedinte,urcat pe scaunul de sef al partidului prin alte metode ,decat cele democratice.si faptul ca a inceput „campania” cu cota unica,iar acum renunta la ea,de dragul psd-istilor,imi pune la grea incercare ratiunea.incerc sa ma detasez de faptul ca vrea prin orice metoda,orice mod sau orice alta maniera ,sa fie presedinte,prin faptul ca vrea binele poporului.incerc sa ma detasez…
Conte, am eu asa un feeling tare ciudat si pacatos legat de alianta asta si tot ce-mi doresc este sa ma insel… dar in fine, ai dreptate, sa nu ne mai cramponam numai de asta, pentru ca scapam alte subiecte de dezbatut, asa ca in cazul in care nu intervine ceva major, am sa incerc sa nu mai vin cu nici un comentariu pe tema
E o idee buna. Pe forumuri, unde apar mereu cititori noi, putem sa patinam cat vrem pe aceeasi tema. Aici, pe blog, unde lumea e mai mica si se cunoaste, repetitiile obsesive scad interesul…
„Fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea” sau pericolul aliantelor de cumetrie
„Scopul scuza mijloacele”, spunea Machiavelli in al sau „žPrincipe”, maxima imbratisata si de Richelieu, in toata cariera lui politica. Romanul, intr-o exprimare mai plastica a spus „žfa-te frate cu dracu”™ pana treci puntea”.
Si uite asa s-au inregistrat, in istorie, fratii cu dracu”™ in scopul trecerii puntii. Din pacate, in multe cazuri, pretul trecerii puntii (adica fratia cu dracu”™) nu a justificat rezultatul (adica trecerea puntii). Si de multe ori, infratindu-te cu dracu”™ te dai dracului la randul tau.
Exemple:
– In timpul primului razboi mondial, in timpul ocupatiei germane, ne-am „žinfratit” cu rusii si le-am dat in pastrare tezaurul.
– Tezaurul e tot acolo (returnat in foarte mica masura).
– Ne-am „žinfratit” cu nemtii la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, ca sa recuperam Bucovina si nordul Basarabiei „žimprumutate” de rusi.
– Ca urmare am pierdut sudul Dobrogei in favoarea Bulgariei si nordul Transilvaniei in favoarea Ungariei.
– Tot in urma aliantei cu nemtii, ne-am pierdut cantitati uriase de petrol. Am fost principalul furnizor de petrol al Germaniei.
– Ca urmare am devenit tinta bombardamentelor celorlalti aliati.
– Cand am vazut ca-i groasa, am schimbat tabara si ne-am aliat cu aliatii, dar desi am luat inapoi partea din Transilvania si din Dobrogea, celelalte doua tot la rusi au ramas, ba mai mult am si pierdut 170.000 de romani in lupta. Basca despagubiri de razboi, tot la rusi. Basca nerecunoasterea contributiei noastre la razboi.
– Dupa razboi ne-am „žinfratit” din nou cu rusii.
– Ne-au daruit aproape jumatate de secol de comunism.
Deci dupa diverse „žfratii” care mai de care mai „žreusite”, pentru a traversa diverse punti, teritorial nu s-a schimbat nimic, in schimb am pierdut un tezaur national, o gramada de petrol, despagubiri de razboi si ce e mai important o gramada de vieti omenesti. A, da si am castigat comunismul. Bravos natiune, halal sa-ti fie.
Exemple sunt multe, nu numai in istoria moderna a Romaniei.
Si veniti acum si spuneti ca alte fratii cu dracu”™ (desi stim ca exact asta sunt, „žfratii cu dracu”™”) sunt salutare si un rau necesar? Pentru ce? Sa rasturnam un nemernic? Asta e puntea PNL-ului si pentru asta se infrateste cu dracu”™? Hmmm, ma indoiesc profund ca stim sa facem diferentele intre diversi draci si mai ales ca stim sa platim pretul corect pentru trecerea unei punti. Partea proasta este ca pretul nu-l platesc cei care semneaza contractul de infratire si care trec puntea, ci ca de obicei cei care nu au loc pe punte si care tot se uda la picioare trecand prin apa.
Of, of, Excelsior, faci ce faci si tot la ideea ta initiala revii: ca Antonescu si PNL nu ar vrea decat sa-l darame pe Basescu. Am dat, in cel putin 3 postari raspunsul meu la aceasta explicatie pur diversionista dar, am impresia, fara efect. Si mai am impresia ca si Demostene in perioada lui de glorie daca m-ar inlocui, tot nu te-ar putea clinti din convingerile tale nici macar cu o virgula, oricata dreptate ar avea. Parerea mea este ca orice initiativa, oricat de buna, ar avea Antonescu pt. a inlocui puterea asta criminala cu una normala , tot i-ai gasi cusururi. Ba, as spune, cu cat o initiativa ar fi cu sanse mai mari de succes, cu atat i-ai gasi cusururi mai multe de reprosat.
Ai inceput atat de bine comentariul tau cu exemplele din istoria recenta, ca sa il ratezi aratandu-ne ca, de fapt, tot scopul tau a fost sa iti construiesti un pretext pentru sustinerea din ultimul paragraf. Eu unul sunt dezamagit. Dracul asta, pe care-ti place tie sa-l vezi in alianta PNL-ului, nu se compara ca anvergura si malefism cu Germania si Rusia la momentele pe care le-ai invocat.
Daca nu poti sa intelegi ca politica de acum de la noi se face sub imperativul unei mari, uriase urgente, ca in fiecare zi mor oameni nevinovati datorita masurilor inepte ale acestui regim criminal, degeaba mai vorbim. Fiecare zi ratata in lupta de a-i inlocui pe guvernantii actuali, este o noua misiune de salvare de vieti esuata. Eu stiu ce-ati vrea, toti cei care pretindeti opozitiei sa actioneze cu o moralitate politica impecabila: ati vrea ca lupta ei sa fie ca pana acum, sterila (dar, vezi doamne, fara fratii cu „dracu”). Pentru ca asta-i paradoxul: 80% din populatie nu mai vrea pe grumaz talpa acestor nemernici dar ei, uzand de tertipuri si machavelisme (ca sa-ti fiu pe plac), care voua, criticilor aliantei opozitiei, nu vi se par suficient de imorale pentru a-i repudia fara alte comentarii, stau la putere cu nesimtire si cu instincte de kileri. Cine suporta consecintele? Voi, cei de departe, analisti reci si cu partipriuri sau amaratii care vietuiesc aici, fara speranta, fara nici o garantie a zilei de maine?
Puterea de azi nu mai e legitima! Iar daca opozitia nu face urgent ceva s-o trimita la plimbare vor muri si mai multi, habar n-ai cat de multi, oameni simpli si nevinovati.
Tu te declari neutru si fara vreun interes dar inertia ta in a nu te clinti din paradigma cu care ai intrat in acest dialog indica altceva: poate nu ai interese dar impartial, neutru, obiectiv, deschis adevarului care pe noi, aici, ne surpa intr-un ritm si cu o intensitate de calamitate naturala, in nici un caz nu esti.
am impresia ca suntem formatorii unui scenariu pentru prezidentiale.totul e ok.
dar nu vi se pare ca ne axam prea mult pe candidatul antonescu(cum am scris mai sus,ramane pana in prezent castigatorul cursei),si uitam ca pana in 2014,vom avea alegerile parlamentare???
care intr-o buna masura vor conduce la alegerea presedintelui in 2014?!?
totul depinde de ce pot realiza cei care sunt la guvernare intre anii 2012-2014,pentru a castiga simpatia majoritatii.daca nu vom avea anticipate,ceea ce nu m-ar mira la starea de tensiune care exista.
si referitor la alegeri,propun o tema:suntem sau nu suntem de acord cu voturile celor din diaspora?
Daca alegerile parlamentare vor fi organizate de puterea actuala careia, daca e sa-i recunosc vreo competenta, i-o recunosc pe aceea in a fura pe toate planurile, din toate pozitiile, cu toate institutiile statului, atunci suntem pierduti. Aceasta putere este in stare sa scoata la bataie 2-3 miliarde de euro din banii primiti pana acum de la FMI si volatilizati fara explicatii verificabile si sa-i investeasca, prin tehnici perfectionate scrutin de scrutin, in noua ei realegere. Singura sansa ca alegerile sa fie corecte este spargerea acestui tandem infailibil (in materie de fraudat alegeri) guvern – presedintie, si organizarea urmatoarelor alegeri de catre autoritati conduse de neprieteni.
conte,
daca ramanem la premiza ca cei actuali,cei care au puterea in mana,vor face orice pentru a frauda alegerile,nu rezolvam nimic.scenariile alegerilor vor fi la fel ,indifirent ca sunt alegeri anticipate sau normale,cele din 2012.de ce?
pentru ca,in cazul in care motiunea depusa de noua alianta va avea castig de cauza,rezultand caderea guvernului si implicit alegeri anticipate,cine crezi ca raspunde de aceste alegeri?tot guvernul demis!!!
in cazul alegerilor din 2012,cine raspunde de organizarea alegerilor?guvernul in vigoare!
si atunci?!?
oricum privim si in orice directie ,salvarea poate veni doar de la participarea masiva a alegatorilor.nu poti fura la infinit,nu poti stampila mai multe voturi decat votanti !
dar,toate acestea depind de noi,de ceea ce vrem.daca ramanem in casa si privim la tv miscarea maselor,nu mai avem dreptul sa ne plangem de soarta!
votul fiecaruia conteaza!
fiecare isi va alege propria varianta.ca nu este castigatoare,sau din contra,va castiga,inseamna ca te intereseaza drumul pe care ai vrea sa-l aiba tara ta.trebuie sa constientizam ca pentru a anula un vot,trebuiesc furate doua voturi!
haideti romani la vot!!!
Caderea guvernului nu inseamna, automat, alegeri anticipate. La ultima cadere a guvernului Boc prin motiune, opozitia il propusese, majoritara fiind, pe Klaus Johhanis. Presedintele a respins propunerea, pe motiv ca alianta opozitiei nu era inregistrata la tribunal, si l-a numit iar pe Boc. Si asta e un motiv pentru care s-a facut, si sunt de acord cu asta, alianta PNL – PC. Deci, in cazul unei motiuni trecute, presedintele ar trebui, teoretic (prentru ca, practic, nu se impiedica el in Constitutie), sa numeasca prim – ministru pe cineva propus de majoritatea opozitiei. Ce spui in continuare, cu iesitul lumii la vot, este adevarat dar, daca asteptam asta sau daca speram ca aceia care au furat in draci la ultimele alegeri nu vor mai fura si la urmatoarele, inseamna ca suntem naivi.
excelsior,
ai pus bine punctul pe „i” referitor la antonescu. lipsa lui acuta si neparticiparea la sesiunile din parlament,precum si apararea democratiei si a drepturilor cetateanului pe canalele tv,spun totul despre el.adaugand si singura ,si unica lui idee referitor la scoaterea romaniei din colaps,care se reduce doar la doua cuvinte,jos basescu!,nu pot sa afirm decat ca este un oportunist.fara o ideologie,o doctrina,o linie politica nu poti fi crezut ca reprezentantul a cel putin 50%+1 din electorat.
referitor la basescu,totul se vede,se stie,si simtim pe propria piele denaturarea adevarului si ascunderea minciunii,sub forme hilaro-dramatice.
oricum ,basescu nu mai candideaza(sper!),iar omul care il va inlocui la prezidentiale,nu va mai prezenta nici o garantie.este eliminat.
cine mai ramne in cursa?
antonescu,vadim,becali,si inca vroe cativa necunoscuti.dintre toti,raul cel mai mic e antonescu.
sincer,prefer un antonescu,cu tot ce am zis despre el,in locul lui vadim sau becali!!!
@mariano
…de acord cu tine… asta si vrem… sa-i judecam pe ceillati raportati la ei si la ce asteptam de la ei si nu raportati la altii… doar asa putem alege, zic eu, graul de neghina (parca asa se spune)… nu stiu cat timp romanii isi mai pot permite sa astepte sa vada, daca nu cumva ala nou este un pic mai putin ticalos decat ala vechi… reiau o postare din EvZ… poate unii au citit-o, altii nu, dar parerea mea este ca ar putea fi solutia…
RESPONSABILITATEA
„¦in cazul in care esti un om normal, vazand tot circul asta, politic, din tara, nu se poate sa nu te opresti la un moment dat, sa respiri adanc si sa te intrebi „de ce?”… de ce se da toata lupta asta… de ce se incaiera toti analfabetii, toate nulitatile, toti neica nimeni… de ce se injura unii pe altii… de ce fiecare incearca sa ajunga sus… „de ce” etc”¦ orice „de ce” este potrivit, nici un „de ce” nu este aiurea”¦ ce vor de la noi?… ce mai vor de la noi?… au luat aproape tot… mai este ceva de luat, de se bat ca chiorii?… a, da, mai sunt fonduri europene si mai sunt salarii si pensii de ciuntit…
…politicienii nostri nu incearca sa dovedeasca nimic… lupta doar pentru bani, pentru ciolan… ca o haita de hiene, care vor sa mai prinda un pic de carne de pe os… totul este o serparie, o lupta de sobolani, in toate subteranele posibile… pe din dos, se face si se desface totul, aliante de mucava, programe politice de prostit norodul, pe care nimeni din cei de la putere, nu da doi bani… unul se crede eminenta cenusie a politicii, un nou Richelieu, dar de fapt este un „Mazarin” dambovitean nenorocit (nu-i asa, mai draga?)… altul se da un mic Titulescu, dar nu face nici cat sireturile de la pantofii marelui diplomat si om politic (de fapt aminteste mai mult de pacientii care se cred Napoleoni)”¦ altul se crede urmasul lui Bratianu, dar de fapt este prostituata politica a tarii si nu pricepe de ce nimeni nu-l mai vrea in pat… altul a „inventat” democratia si lupta impotriva coruptiei, calatorind pe valuri imaginare de incoruptibilitate, dar cred ca a stat prea mult pe punte fara chipiul de capitan, in zile toride de vara si asta i-a afectat gandirea… si peste toate astea mai vin si urmasii lui Atila sa ne dea lectii, in ideea ca poate prind si ei ceva din slanina romaneasca… astia sunt toti, nulitati, nimicuri, gaunosi, putrezi, dar care reusesc sa prosteasca in continuare, resusesc sa-si gaseasca partizani, care fara sa priceapa ce se intampla sar la gatul altor partizani, care nici ei nu pricep ce se intampla…
…acum intelegeti de ce se pleaca din tara?… oriunde, oricum, cat se mai poate…
…persoanele care au citit ce am mai scris pot afirma si se pot intreba… „toate bune si frumoase, asta critica pe toata lumea, nu e de acord cu nici un politician si nici o formatiune politica”¦ toti sunt o apa si-un pamant”¦ si atunci ce e de facut?… asta e marfa, cu asta defilam”¦ ce putem noi face?… ce lipseste, ce putem face, ce putem impune, ca sa vedem si noi in primul rand tunelul si apoi luminita de la capatul lui?…”
„¦fara sa fiu vreun vizionar, sau un om cu solutii miraculoase, parerea mea este ca ceea ce lipseste si ceea ce se poate impune la clasa politica este (si atasez aici definitia din DEX):
RESPONSABILITÃTE, responsabilități, s. f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta È™i suporta consecințele; răspundere. ♦ Funcție, sarcină de responsabil. „“ Din fr. responsabilité.
„¦ in momentul in care fiecare persoana publica va fi facuta responsabila de vorbe si fapte „“ responsabilitate morala, financiara si chiar penala, atunci vom vedea si tunelul si luminita”¦
”Din cauza unei vendete personale cu Basescu (din motive personale doar de el cunoscute)” De unde stiti dumneavoastra ca Crin are boala pe basescu din motive personale? De exemplu, si eu am boala pe basescu, rezulta de undeva ca e din motive personale? Si alte sute de mii de oameni in aceeasi situatie ce motive personale or avea?
Raspunsul tau pare a fi adresat lui Excelsior, nu mie. Ar fi trebuit sa-l precezi cu @excelsior.
I-ai pus o intrebare pe care si eu, intr-o alta forma, i-am pus-o. Nici un raspuns pana acum.
@atreides & @CdSG
…contele are dreptate, mi-a pus intrebarea asta, dar partial am raspuns -probabil ca raspunsul a scapat atentiei, pentru ca discutia s-a extins si fiecare (si eu si contele) am ramas datori cu niste raspunsuri pe ici, pe colo… o sa incerc sa reiau, in primul rand raspunsul partial pe care l-am dat deja (apare in unul din postarile mele de la „Alba-neagra….”
„Incerc sa fiu obiectiv, cu siguranta sunt de buna credinta si nu ma simt influentat de jurnalistii de curte (Mihaies, Cartarescu etc).
Daca am folosit termenul de vendeta personala, este o pura coincidenta, dar crede-ma ca indiferent daca este sau nu reala asa pare.”
…subliniez cuvintele „asa pare”… ca sa nuantez raspunsul, afirm acum direct… habar nu am daca Antonescu are vreo vendetta personala cu Basescu, dar asa pare… din cate citim in ziare, din cate vedem pe la televizor, din declaratii oficiale ale celor doi, asa pare… am gresit pentru ca nu am pus sub semnul intrebarii, ci a sunat ca o afirmatie… deci rectific, este o intrebare…
…dar tocmai pentru ca este posibil sa gresesc, am avansat o propunere – in primul rand contelui, dar o extind la toti cei care vor sa raspunda – haideti sa analizam fiecare personalitate in parte si nu comparativ cu ceilalti… haideti sa vedem ce face fiecare bun si nu sa sustinem pe cineva, prin comparatia cu altcineva… in consecinta spuneti-mi propunerile bune ale lui Antonescu, ideile lui despre scoaterea tarii din criza, concluzile care se pot trage din luarile de cuvant in Parlament (apropos e adevarat ca e printre cei cu cel mai mare grad de absenteism?!) samd… hai sa lasam pentru un moment dorinta lui de a-l da jos pe Basescu… jumatate din tara vrea (daca e sa ne luam dupa votul intern)… este pentru a nu stiu cata oara cand reiterez ideea… cea mai mare greseala este sa dai jos pe cineva si sa nu ai ce pune in loc, credibil, viabil etc… haideti sa vedem daca „boala” lui Antonescu pe Basescu este generata de interesul national si atunci sunt de acord ca nu fac parte toti din aceeasi galeata…
… ca sa vezi cum te ia valul si patinezi in gramatica… am scris „apare in unul din postarile mele…” fac corectia de rigoare… am vrut sa scriu initial ” apare intr-unul din raspunsurile mele”… am inlocuit „raspunsurile” cu „postarile” si am omis sa refac acordul… inca odata scuze…
Te salut, Excelsior!
Nu-ti face probleme pentru astfel de erori. Chiar ti-am laudat limba romana. De alte erori trebuie sa ne ferim…
conte,
stirile vin si se duc.raman consecintele si cautarea vinovatilor.ceea ce la noi,inca, nu s-a descoperit metoda de culpabilizare a unuia sau mai multor indivizi pentru a fi declarati autori morali.
e normal sa ma doara cand vad ca oamenii nu mai rezista in fata valului de ordonante si hotarari,iar inima lor cedeaza.sau ratiunea.
dar oare,nu e normal sa le cedeze si inima celor care au luat ordonante de urgenta si au stat cate 2 ani acasa?sau acelora care au luat si salarii compensatorii,inainte de pensie?sau ,inclin sa cred,ca atunci romania avea un excedent bugetar de si-a permis acest lucru,iar acum,cand sacul e gol…nu mai avem bani?!?
acum am imprumutat 20 de miliarde pentru pensii si salarii.ca nu avem incasari la buget.in acest timp,am ucis si amarata de economie care inca se mai zbatea…am ucis totul,cu sange rece.ne-am ucis si ultimile sperante.da.pentru ca la noi in tara,speranta a murit.vrajeala cu speranta moare ultima,e valabila acum in alta state.
insa nu vreau sa uit,ba chiar imi amintesc,ca banii pe care i-au luat cei care acum au inima tare(!),au venit de la banca mondiala.pentru ca nici atunci Romania nu avea atatia bani.
concluzia?
unii au mituit poporul cu banca mondiala,si au castigat.
altii au falimentat poporul cu fmi,si au pierdut.
romanii vor vota ,mai mult ca sigur,cu banca mondiala.
eu?as vrea sa votez cu ROMANIA!
Eu nu zic ca au mituit poporul ci ca au facut ceea ce niciun partid de guvernamant post revolutionar nu mai facuse pana atunci: au transferat si catre amaratul asta de popor, sub forma de pensii si salarii, o parte din beneficiile cresterii economice fara precedent realizate in 2007 – 2008.
ti-am raspuns mai sus.e vina mea ca nu am fost mai explicit.
cu stima.
conte,
ma faci sa cred ca tu esti detinatorul adevarului!
normal ca stiu despre gestul invatoarei si a lui adrian.normal ca stiu ce se intampla in sate si comune(apropos,ai auzit ca vor sa desfiinteze posturile de politie?),am auzit si de pensii,am auzit si de cei care au decedat.am auzit!
dar ce n-am auzit de la tine e faptul ca nu zici nimic cum de s-a ajuns in situatia asta!
te inteleg ca nu esti cu astia de acum,dar nici sa-i tii in brate pe ceilalti,nu-i frumos.
eu vad lucrurile in alb si negru.pentru mine nu exista gri.pentru mine exista ce au facut si unii,si ceilalti.si cum fiecare a contribuit VOIT la ce se intampla acum.nu poti gasi scuze,si nici macar merite(pentru ca acestea nu exista in istoria post-decembrista!)
poti gasi doar fatarnicia si minciuna,insotite de imbogatirea peste noapte a tuturor care au fost sau sunt la putere.doar atat.restul,sunt vorbe sau manipulari.
Draga Mariano, reprosurile tale denota ca nu mi-ai citit postarile din urma. Nu-ti fac o vina din asta dar crede-ma, nu pot repeta pentru fiecare new entry, lucrurile pe care le-am mai spus, cu alte ocazii. Daca tu esti un adept al teoriei prezidentiale ca toti romanii sunt de vina pentru situatia in care ne aflam azi, n-am ce-ti face. In mod sigur nu vei gasi la mine sprijin sau consolare.
Daca esti un adept al teoriei anterioare restranse la toti politicienii de dupa revolutie, de asemenea. Personal cred ca este una dintre cele mai mari diversiuni si gogomanii explicatia puterii actuale conform careia guvernul Tariceanu, prin maririle de salarii si pensii, este vinovat de criza de acum. Am explicat de ce in mai multe articole, daca vrei cauta-le si citeste-le, daca nu, nu.
ai inteles total gresit!
eu sunt adeptul unui vot corect,aplicat unor oameni care POT GUVERNA aceasta tara.
eu nu sunt adeptul celor de la putere ca ar avea dreptate,pentru ca reprezinta o majoritate exprimata prin vot-corect sau furat.
dar in acelasi timp,nu sunt adeptul nici al celor din opozitie,precum ca ei ar detine adevarul la minciunile celorlalti.
dovada o avem si persista in continuare.
eu nu am zis nimic de tariceanu,chiar nici nu m-am gandit la el!eu m-am referit la toti cei care au dat pomeni electorale.si am argumentat cum s-a pierdut,si cum s-a castigat.cine a pierdut,si cine a castigat.
si in final,daca uitam de unde am plecat(1990) ,cum am plecat la drum si cu ce „bagaje”,niciodata nu vom stii unde sa ajungem.
sa renegam toate greselile trecutului de dragul viitorului,atunci ce cautam in prezent?
Probabil nu ai vrut sa spui „sa renegam” ci „sa iertam”.
Noi putem sa alegem: sau puterea sau opozitia. Dintre cele care exista, nu proiectandu-ne niste fictiuni ideale. Cale de mijloc nu avem. Decat refuzul de a vota, ceea ce ar insemna, practic, sa ne dam pe mana votantului statistic, o greseala si mai mare.
Pe rationamentul tau, toti sunt o apa si-un pamant, niciunul nu merita votat. Si atunci? Ce crezi, ca daca ne blocam intr-un astfel de rationament vom face lucrurile sa progreseze? Cand vei accepta ca raul are grade de comparatie imi vei da dreptate sau, macar, ma vei intelege. Pana atunci, polemizam in van…
conte,
am eu impresia sau tu ai doar 4 posturi tv?!?
sa stii ca nu ai dreptate cand afirmi ca unii din noi schimbam canalul pentru a nu ne incarca si cu realitatile crunte ale tarii.te inseli amarnic!
mie,din principiu,imi place sa filtrez stirile,sa le ascult de pe mai multe canale si sa.mi dau seama cat de rea este situati.cat de rea ,la adevarata ei valoare ,nu maximizata sau minimizata.pentru asta am mai multe posturi tv.
referitor la a3,mi se par de 1000 de ori mai cu bun simt si mai relisti decat realitatea.ca acolo este si mircea badea,asta nu e problema unora ca eu nu-l pot inghiti de mult,mult timp…ce face el putem face si noi…
A ajuns la tine stirea privind inmultirea galopanta in ultimele 3-4 luni a cazurilor de suicid in Romania? Si eu, care sunt foarte atent la stiri, am aflat abia ieri ca, dintre pensionarii din aviatie (care sunt doar cateva mii in toata tara) 4 au murit de suparare (infarct, congestie cerebrala) ca li s-au taiat pensiile (nu cu 25%, ci cu 60 – 70%) Si astia erau barbati in putere, care nu implinisera 60 de ani!!!
Gesturile limita (greva foamei a doamnei invatatoare Anghel si aruncarea de la balconul parlamentului a domnului Sobaru) crezi ca au fost manipulate?
Iar ce se mai intampla prin sate si comune stii ? Ori cum sunt umiliti pensionarii militari?
…dupa cum spuneam, respect parerea fiecaruia, atata timp cat este exprimata civilizat… te-as ruga totusi sa recitesti ultima parte a comentariului meu… o reiau…
„Asta nu inseamna ca-i exonerez pe ceilalti de raspundere pentru ce au facut (si ai dreptate, fiecare din cei mentionati a facut ceea ce ai mentionat), dimpotriva, dar macar ei au un motiv pentru comportamentul ticalosit.”…
…fii amabil si spune-mi cum deduci tu, din cele spuse ca eu scuz ticalosiile?… scuza si motiv sunt doua concepte total diferite…
… si de unde pana unde ideea ca eu as sti mai bine ce ai in cap/cont/biblioteca/frigider? … consider afirmatia mai mult decat deplasata…
…este blogul contelui si din respect pentru el, ma opresc aici… ma pot retrage oricand din orice discutii si nu vreau sa impun nimanui punctele mele de vedere, dar nici nu accept interpretarile tendentioase, cu toata lipsa mea de scrupule si de orizont…
P.S. nick-ul te defineste perfect, dar nu inteleg de ce ai folosit grupul „sch” in loc de romanescul „È™” si grupul „ck” in loc de „ch”
Inteleg ca acest comentariu este pentru Niels Schmecher. Ar trebui sa pui @nume inaintea unui raspuns destinat altcuiva.
…corect… mea culpa
Conte draga, Excelsior asta al tau este un maestru al manipularii! Sa scuzi ticalosiile lu’ alde basescu & cie pentru ca, citez: „…macar ei au un motiv pentru comportamentul ticalosit. Ei incearca sa-si apere pielea” este de-a dreptul magistral! Si cum isi pot apara pielea mai bine decat acaparand toata puterea si toti banii, pentru ei si complicii lor, in veacul veacurilor?! Asadar ticalosii suntem toti cei care, desi nu putem fi acuzati de nimic penal, taman prin asta suntem suspecti, ca le cautam guvernantilor nod in papura si nu ne supunem smeriti… Ba mai si suferim de mania persecutiei si renuntam la „principiile liberalismului” de dragul unei vendete personale impotriva imaculatilor de basescu & cie! Asta da lipsa de scrupule si de orizont!
Ce sa discuti cu indivizi din astia, care, de la mii de km departare, stiu mai bine decat preopinentii ce gandeste fiecare si ce are oricine in cap, cont, biblioteca sau in frigider?!
Ce surpriza placuta! 🙂 Iti simteam lipsa!
Eu nu cred ca Excelsior si altii ca el manipuleaza. Cred, pur si simplu, ca exista un mecanism prin care informatia calda din tara ajunge altfel la ei acolo: sleita, fara dramatismul locului din care provine. Trebuie sa fie ca si cum asculti un fado la radio, fara sa vezi solista, dansul, tensiunea din jurul interpretarii, fara sa intri in magia specifica fara de care ce asculti se reduce la un simplu cantec, ca oricare altul.
Incep sa cred, urmare a altui comentariu iscat de aceasta postare, ca acesti compatrioti din diaspora, atunci cand au de ales intre un post de televiziune gen A3 sau Realitatea si altul gen TVR sau B1TV, adica intre unul care le da vestile proaste fara menajamente, la adevarata lor duritate, ca pe niste radiografii si altul caldut, care le prezinta aceste vesti edulcorat, minimalizandu-le gravitatea si efectele, ei il prefera pe al doilea, pentru ca nu le strica confortul interior, pentru ca nu-i face sa-si adauge o grija in plus care sa le vina de-acolo, de departe, din tara. Pe scurt, le convine mult mai mult sa creada ca in Romania e bine decat sa creada ca e rau. Ca vestile despre o ruda indepartata: il simpatizezi mai mult pe medicul care spune ca ruda ta are doar o gripa rebela decat pe ala care iti tranteste in fata adevarul dur ca ea are cancer.
Eu cred ca aceasta dezbatere este utila in a ne ajuta sa intelegem ce s-a intamplat cu diaspora la ultimele alegeri. Pentru ca, evident, nu putem sa-i consideram pe toti, nici macar pe majoritatea dintre ei, manipulatori sau de rea credinta. Ceva – ceva le-a distorsionat realitatea de acasa si, eu unul, vreau sa inteleg bine ce anume si cum.
Draga conte, am postat deja parerea mea la comentariul celui care semneaza Niels Schmecker… vom continua in viitor, daca doresti evident, dialogul, sa incercam sa definim „de ce” si „daca” realitatea din tara, ajunge distorsionata inafara… totusi vreau sa-ti spun ca in nu prea desele momente cand urmaresc posturi romanesti singurele emisiuni la care ma uit sunt cele ale lui Mircea Badea si Gadea… si sunt mai mult decat constient de raul actual din tara, dar ideea de baza este ca raul asta este perpetuu, deci trebuie sa vedem cine e de vina, cum s-a ajuns aici si ce e de facut… din punctul meu de vedere este total lipsit de importanta ce are Schmecker in frigider… sau in cap…
Eu as fi cel mai bucuros daca ideea mea cu postarea de azi ar genera o dezbatere reala. Pana acum impactul acestei postari este mult, mult peste asteptarile mele. Sunt debordat, pur si simplu, de numarul de comentarii. E clar ca, in curand, nu voi mai putea raspunde cu aceeasi promptitudine.
Cred ca cel mai bine ar fi daca replicile intre participanti s-ar da direct, nu prin intermediul meu si, foarte important, civilizat, cu dorinta de clarificare, de progres si nu de dat in cap partenerului de polemica. Ma surprinzi inca o data, placut, cu emisiunile la care te uiti… 🙂