Un alt fel de președinte
Nu am pățit nimic, nu am fost plecat nicăieri, nu am contractat virusul Pleșu „“ Cărtărescu. Pur și simplu mi-am oferit o pauză de reflecție. M-am tot gândit unde am greșit când am devansat cu  o lună previziunea cu președintele. Vă mai amintiți? În ianuarie 2011 făceam două previziuni. Prima nu mai contează, pentru că s-a adeverit; cea de-a doua însă era următoarea: „Până la sfârșitul anului 2011 vom avea un alt fel de președinte”. S-a întâmplat, dar cu o lună mai târziu. Unde am greșit?
Cum am susținut de mai multe ori, Traian Băsescu este doar un personaj gonflat. I-au ieșit câteva cacialmale și asta a pompat aer la greu în crusta lui impermeabilă. Unii l-au văzut mesianic, alții diabolic, cert este că era perceput uriaș,  la extremele binelui și răului, copleșitor și de temut. În realitate un singur ghimpe, bine plasat,  putea să-i dezumfle măreția, reducându-l  la dimensiunea reală a nimicniciei sale. Ceea ce s-a și întâmplat.
Să taci paralizat de frică, 2 săptămâni, pentru că vreo 50 de mii de oameni au împânzit orașele țării și te înjură, asta da probă de conștiință a nimicniciei.
Să-ți regăsești apoi graiul, în cuvântări contradictorii și ocolitoare, și să nu te mai poți opri din exerciții retorice aproape zilnice despre lumi fictive pentru că, nu-i așa, „vorbesc deci exist”, tristă confirmare a   involuției spre putrefacție.
Veți recunoaște că Traian Băsescu de azi este altceva decât temutul rechin de ieri. Este doar o biată plătică panicată, prinsă în năvodul redeșteptării demnității naționale. Ce ghinion pe el că somnorosul popor român, anesteziat cu jumătățile de secol, prezintă acum o a doua erecție devastatoare,  are o a doua trezire de virilitate în mai puțin de 25 de ani. Nici să încerci a-i ține piept nu poți, ți se deșiră toate soutiens- gorges -urile, nici să-i întorci spatele nu e recomandabil, de la o vârstă hemoroizii pot deveni letali.
Și atunci dai în fatalism. Închizi ochii, canalele rațiunii, și mergi înainte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar avanposturile inamicului se apropie. Tragi un whisky și începi să crezi tu, mireanul, că persiflatul până mai ieri Dumnezeu o să-ți sară în ajutor. N-o să-ți sară! Pentru că asta ar însemna că tu contezi pentru el, ceea ce este fals. El lucrează cu principii, nu cu teorii, el lucrează cu mulțimi nu cu indivizi închipuiți reflectați  în oglinzi concave.
M-am inșelat cu o lună. Să fie asta eroarea de metodă? Poate! O lună la un an înseamnă cam 9%. A fost Arafat în loc de comasate. A fost atacul la demnitate mai puternic decât atacul la buna-credință. Important este că a fost.
Am învățat din greșeli. Â Nu vă mai spun ” vom scăpa de Băsescu”, vă spun „am scăpat de Băsescu”.
Credeți-mă!
https://www.conteledesaintgermain.ro/un-alt-fel-de-presedinte/04-02-2012EditorialeArafat,Basescu,Carftarescu,Dumnezeu,Plesu,presedinteNu am pățit nimic, nu am fost plecat nicăieri, nu am contractat virusul Pleșu '“ Cărtărescu. Pur și simplu mi-am oferit o pauză de reflecție. M-am tot gândit unde am greșit când am devansat cu  o lună previziunea cu președintele. Vă mai amintiți? În ianuarie 2011 făceam două previziuni....Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Romania in presa internationala
http://www.guardian.co.uk/world/2012/feb/06/romanian-pm-emil-boc-resigns
Draga Conte, da-mi voie sa fiu de alta parere. Traian Basescu este exact acelas. Numai ca au fost niste copii care au zis ca „imparatul este gol”. Si este in continuare la butoane, la fel ca mai inainte, doar despuiat in mintea noastra de aura. In nici un caz nu este „platica speriata”. Va lupta pana la capat, dur.
Intr-adevar este un capitan. Este Ahab din Moby Dick. Se scufunda o data cu balena alba, legat de ea si cu harpoanele infipte in ea. Din pacate, balena alba este natiunea romana”¦
Nu exista nimic mai deprimant decat rezultatul recensamantului. Nici macar cresterea datoriei publice. Suntem o natie in convulsii.
Da-mi voie sa iti spun ca te inseli @luc. Si inca rau!
Ion Iliescu a fost consecvent ideilor si promisiunilor sale electorale. Nu si-a „vandut tara” in 92-96, a fost un tatuc bun pentru cei multi. A fost un om care a acceptat niste rezultate ale alegerilor, nu a recurs la „vot-in-plic” pentru relaegeri. In mandatul 2 a mers fara gres pe linie de privatizare si accesiune euro, a oferit si celor DE DREAPTA care l-au votat masiv CEEA CE ASTEPTAU de la el: economie de piata, accesiune euro si NATO. Emil C a livrat privatizare, insanatosire de sistem bancar si toate celelalte reforme dureroase, fara sa se gandeasca daca va mai fi reales.
Traian Basescu a promis insanatosirea sistemului public. Omul politic trebuie cunoscut de oameni trebuie sa faca ceva si trebuie sa aiba legitimitate data de alegeri, iti amintesti ? Mai tii minte combaterea traseismului politic ? Justitie ? Potentiala colaborare cu un PSD reformat ? Identitate liberala ? Sistemul ticalosit ? Ca va veni in Piata Universitatii sa dea raportul poporului ? Moderinzarea statului ? Interesul cetateanului ? „Sa traiti bine”?
Singurul lucru care a reusit a fost inlocuires posetei Danei Nastase (da, eu nu uit !) cu cea a Elenei Udrea. O poseta mai „saucy”, trebuie sa recunoastem !
Ultima victorie este foarte discutabila, @luc. Faptul ca oameni care nu sunt direct afectati de politica ta (cei din diaspora) au hotarat alegerea ta este in sine o lipsa de legitimitate, fara alte discutii colaterale. Plus victoria in fata flacarii violet, hai sa nu insistam.
A reusit performnata sa compromita liberalismul, sa dea apa la moara nostalgicilor ceausisti si celor pasionati de conspiratia globala FMI. A compromis complet parlamentul si partial presa. Numeste presa o „vulnerabilitate” intr-un elan de „democratie”! De toate tampeniile facute ne vom da seama mai tarziu „¦.
Deci my friend, Traian Basescu este omul care a facut exact pe dos fata de ce a promis, caz care nu a existat in pana acum la politicienii romani.
Intelege – Traian Basescu este inainte de toate un „brand” – desi abilitatile sunt certe, substanta politica e subtire…
@piticul,
chiar nu te inteleg.Ce legatura are toata compozitia ta cu ce am spus eu ?
Retrag această postare pe motiv de cenzură.Conte,ai dreptul să nu dai „bun de publicare”,dar nu ai dreptul să intervii în text.Poate unele postări ale mele sunt prea picante,dar nu accept să fie ciumpăvite;te rog să ștergi postarea mea „dedicată” lui „popa de la roman”.
Iti indeplinesc solicitarea dar te formalizezi de pomana. Mesajul tau, pe fond, era nemodificat.
Te rog sa ma intelegi ca nu vreau sa mut disputa de la adevaratele probleme, fata de care mai toti de pe blogul asta rezonam apropiat, la meciuri personale. Sa ne certam, sunt de acord. Dar nu intre noi ci cu EI!
Conte,
stii ca nu-ti vorbesc cu rautate…
Basescu a castigat la vot locul din Parlament,primaria capitalei si 2 mandate prezidentiale.La vot popular,Conte!
Astea nu-s cacialmale,Conte,asta-i democratia,asa imperfecta cum o fi ea…Oricat de antipatic v-ar fi Basescu,nu mai palmuiti democratia si votul popular.Spuneti ca Basescu este depasit,este anacronic,este toxic si cum o mai fi,ca trebue sa plece,OK,si eu pot fi de acord cu multe asemenea idei.Dar,pentru numele Domnului,nu mai numiti cacialma un vot universal si direct,poporul asta nu-i chiar asa imbecil pe cat pare…
Cat despre aluziile erotice la virilitatea poporului roman,cum s-o manifesta ea,prin fata sau pe la spate,ce sa mai spun,Conte…Question de gout…Dar a stabili,in termeni stilistici discutabili precum erectie,virilitate,hemoroizi,o paralela intre 1989 si ianuarie 2012,este o nemeritata ofensa adusa memoriei celor care au platit cu viata atunci.
Iar despre recursul teologic pe care il faci,Conte,iarasi,ce sa mai zic…Ciudat!Pare ca ai un canal direct de comunicatie cu divinitatea,stii precis cine-i mantuit si cine nu,pe cine salveaza Domnul si pe cine nu,modul sau de lucru-„principii si nu teorii”(!!!),adresabilitate-„lucreaza cu multimi,nu cu indivizi inchipuiti(!)”.Si eu care credeam ca izbavirea nu poate fi decat individuala…In acest caz,felicitari,Conte,putini muritori au avut asemenea revelatii.
Spui ca ai reflectat indelung…Poate mai reflectezi…Sper sa nu te superi pe mine.
La modul în care interpretezi, totul e interpretabil. Și materie primă pentru răstălmăciri. Prin urmare, orice ar zice cineva, eu de pildă, tu poți fabrica la moment o interpretare în folosul partiprisurilor tale.
Îți dau un singur exemplu. Tu interpretezi cuvantul „cacealma” folosit de mine ca și cum eu aș fi vrut să spun că alegerile au fost o cacealma. Eu insă mă refeream la modul în care acest pot, numit alegeri, a fost adjudecat de căpitan. Cacealma a fost promisiunea lui de campanie 2009 că, deîndată ce va ieși președinte, va aplica legea, mărind cu 50% salariile profesorilor, deși știa bine că nu o va face. Tu ce crezi, o fi prostit el în felul ăsta vreo 100 de mii de profesori (inclusiv familiile lor) care, du-te „“ vino, înseamnă dublu? Ar mai fi fost el președinte acum, ales prin alegeri universale și libere, cum iți place să umflii democratic, pieptul, dacă nu trăgea cacealmaua asta?
Absolut la fel ți-as putea demonta si celelalte interpretari dar, în cazul ăsta, nu ceea ce încerci a demonstra contează ci metoda. Care păcătuiește prin mult, cam prea mult, subiectivism.
Da,Conte,interpretez si o fac cu subiectivitate.Nu asta facem toti,cu o febrilitate aiuritoare,de parca a dat strechea-n noi?
Si Nu,Conte,nu ai dreptate,dupa umila mea parere.Daca toate promisiunile electorale neonorate s-ar contabiliza undeva,la rubrica „cacialma”,ce altceva ar fi pentru noi ultimii 20 de ani decat o sarabanda a cacialmalelor?
Si nu cred ca alegerile din 2009 s-au castigat pe votul celor 100000 de profesori prostiti cu „carligul” maririi cu 50% a salariilor.Ar fi o afirmatie de un simplism care nu te caracterizeaza,Conte.
In primul rand,nu cred ca tagma profesorilor este o adunatura decerebrata,care inghite pe nemestecate orice promisiune electorala.Ma mir ca unul ca tine poate sugera altceva.
In al doilea rand,nu doar profesorii voteaza.Uite,de exemplu,eu am fost neplacut surprins de populismul lui Basescu in aceasta chestiune.Si nu am fost singurul,multi n-au pus botul(scuzati expresia!) la populisme desantate.Ei,ce zici,cati or fi votat Geoana pe acest motiv? 50000?100000?150000?Cine poate sti…
Si daca vrei sa stii,in acceptiunea mea,una dintre cele mai jalnice cacialmale jucate de Basescu a fost episodul „voi demisiona in 5 minute”.Da’ nu cu asta a castigat alegerile…
Fie ca tine, Luc. Oricum nu s-a inventat argumentul caruia sa nu-i gasesti tu un contraargument.
Ceea ce e consolator, totusi, este ca o faci cu un anume farmec al celui pentru care o sueta poate deveni motor al zilei, ca o cafea buna dimineata.
Lumea este asemeni unui maret concert de muzica . Sa nu fii in dezcord cu ea .
– Pitagora –
Trei din patru concetani vor , in acest moment ,aceasta schimbare si 67% din mijlocele mass – media sunt impotriva acestui guvern de 8 ani.
De 12 ori acest guvern a fost dorit sa fie schimbat si insusi presedintele a fost zilnic amenintat cu demitea , si chiar suspendat 30 zile .
Asa functioneza sistemul democratic .
E limpede ca acest guvern este depasit tehnic si daunator economic si curand aceeasi coalitie politica va numi altul .( Apropo ,stii ce se intreaba Boc in fiecare zi ? …..Raspuns:-Sa ezit , sa nu ezit…)
Dar Basescu….
El este ales de popor si numai in cazuri de forta majora poate fi schimbat.
Fara indoiala ca Basescu este limitat , ca orice om , si nivelul sau de cultura si de instructie nu este prea ridicat .
Labilitatea sa comportamenala , a ultimei perioade , si excesiva inflexibilitate il fac antipatic politic . Un domeniu nepotrivit savantilor , artistilor , efeminizatilor sau marilor caractere.
Cate mari personalitati nu au fost dezgustate de nociva si insalubra Politica …dar cineva trebuie sa faca si aceasta ingrata activitate , nu?
Asa-i cu politicienii : toti iti vor binele asa ca nu-i lasa sa ti-l ia. Nu vota niciodata Pentru ,voteaza intotdeauna Impotriva ,astfel vei fi mai ferit de nelipsitele deceptii .