Scorul acestui articol
[Total: 22 voturi. Media: 4.3]

 

  1. Cazul ziaristei care s-a sinucis

Un  sport morbid preferat de amatorii români de piedestaluri de orice fel: cocoţatul pe cadavre! L-au practicat în masă haştagiştii, cu Colectivul, Klaus Iohannis cu “a trebuit să moară oameni”, mulţi politicieni, în diverse forme, cu pandemia, vaccinurile, incendiile de la spitale şi alte asemenea “oportunităţi” mizere de escaladă.

Dacă domnişoarei ziarist i s-ar fi interzis, pe motive medicale, să-şi practice meseria, azi s-ar specula că aceasta ar fi putut cauza sinuciderea ei. Vinovaţi ar fi căzut Tolontan şi redacţia Libertatea.

Dacă, însă, în starea medicală critică a acestei tinere, pe care noi am descoperit-o abia acum, ca urmare a faptelor comise de ea însăşi, dar colegii săi o cunoşteau demult pentru că existaseră antecedente, dacă drama, totuşi, s-a produs, întrebările lui Ciutacu capătă sens şi îndreptăţire.

Nu cred că a greşit nici Tolontan, ţinând-o angajată la ziarul său, nici Ciutacu, întrebându-se dacă un om cu astfel de diagnostice nu poate deveni, la un anumit moment, periculos pentru cei din jur.

De aici, însă, până la reacţia furibundă şi fără un minim timp de reflecţie care să facă credibilă “revolta” semnatarilor acelui “APEL” ouat şi clocit în miez de noapte de ziarul Libertatea şi semnat instant a doua zi de 2000 de roboţi, ca la o răsucire de întrerupător, e distanţa dintre buna credinţă şi abjecţie politicianistă.

Blajinul agricultor Dacian Cioloş dă brusc în clocot, de-i înfloresc cuiburile de cartofi pe faţă. Vrea răzbunare, vrea sânge, cheamă tefelimea şi tembelimea la răsturnat brazde, la edificarea unei noi rânduieli care “să aibă capacitatea să închidă instrumentele de manipulare care emit”. Adică televiziunile ostile lui şi alor lui.

În prezenţa unor astfel de “simptome” de dementism original nu e firesc să-ţi pui problema introducerii obligativităţii testelor psihiatrice pentru anumite poziţii sociale?

  1. Vizita preşedintelui Iohannis în America Latina

Nu sunt de acord cu cei care critică by default această vizită. Ei iau în braţe un clişeu ce a alimentat din plin sarcasmul popular, mă refer la grandomania personajului şi la viciul său pentru turismul encomiastic, aceştia preferând să ignore manevre dirijate din exterior, altfel, evidente.

Pentru mine e clar că prezenţa lui Klaus Iohannis în Brazilia, pe fondul unor reproşuri abrazive aduse exact în acea perioadă de administraţia de la Washington preşedintelui Lula da Silva şi simultan cu vizita lui Lavrov la Rio de Janeiro nu avea cum să fie în răspăr cu interesele americane în acea ţară. Cine-şi închipuie că, de dragul unei primiri somptuoase şi a veşnicei recunoştinţe a soţiei sale excursioniste, Klaus Iohannis ar fi avut tupeul să-i calce pe americani pe bombeu strângând mâini pe care aceştia tocmai le acuzaseră că sunt murdare e peste pragul de naivitate pe care îl accept cititorilor mei.

Klaus Iohannis s-a dus în America Latină cu ordin şi misiune imperative de la americani şi, posibil, ca formă de test pentru posibile demnităţi internaţionale viitoare care să-l salveze de un nefericit destin post – prezidenţial, precum al lui Băsescu.

  1. Rotativa

Nu există rău mai mare ce i s-ar putea întâmpla României în plan politic intern decât revenirea useriştilor la putere. Deocamdată nu întrevăd ca iminent acest pericol, dar dacă frustrările, orgoliile şi lipsa de flexibilitate în negocierea noilor structuri impuse de rotativă vor pune stăpânire pe decidenţii celor trei partide din actuala coaliţie, orice dezastru ar putea deveni posibil.

Imaginaţi-vă, doar, ce ar însemna ca Laura Kovesi să devină preşedintele României. La ce resurecţie a macovismului, a prunismului, a tefelismului, a coldismului, a negulismului, a cioloşismului şi a drulismului am asista!

Prin urmare, priorităţile rotativei ar trebui să fie ce să se evite, nu ce să se câştige. Cum să rămânem uniţi, lucizi şi echilibraţi în faţa atâtor ameninţări de dezbinare şi de pauperizare naţională, nu cum PSD – ul să îngenuncheze PNL-ul sau invers.

 

În momente de echilibristică politică, precum acestea prin care trecem acum, cu război la frontiere, cu crize de tot felul interne şi internaţionale, cu ameninţări perverse de globalizare şi deznaţionalizare, excentricii, exhibiţioniştii, extremiştii, gargaragii şi aventurierii ar trebui ţinuţi la distanţă.

 

Nu Rareş Bogdan, nu Diana Şoşoacă, nu Dacian Cioloş, nu Florin Câţu, nu Ludovic Orban.

 

Această rotativă care se pregăteşte este la fel de importantă ca şi alegerile de la anu’! Pentru că ea va influenţa decisiv alegerile de la anu’. În bine sau în rău!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/04/Brazilia.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/04/Brazilia-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeapel,Ciolos,Iohannis America Latina,Libertatea,rotativa,Tolontan  Cazul ziaristei care s-a sinucis Un  sport morbid preferat de amatorii români de piedestaluri de orice fel: cocoţatul pe cadavre! L-au practicat în masă haştagiştii, cu Colectivul, Klaus Iohannis cu “a trebuit să moară oameni”, mulţi politicieni, în diverse forme, cu pandemia, vaccinurile, incendiile de la spitale şi alte...Blog politic si polemic