Teme fierbinţi
- Cazul ziaristei care s-a sinucis
Un sport morbid preferat de amatorii români de piedestaluri de orice fel: cocoţatul pe cadavre! L-au practicat în masă haştagiştii, cu Colectivul, Klaus Iohannis cu “a trebuit să moară oameni”, mulţi politicieni, în diverse forme, cu pandemia, vaccinurile, incendiile de la spitale şi alte asemenea “oportunităţi” mizere de escaladă.
Dacă domnişoarei ziarist i s-ar fi interzis, pe motive medicale, să-şi practice meseria, azi s-ar specula că aceasta ar fi putut cauza sinuciderea ei. Vinovaţi ar fi căzut Tolontan şi redacţia Libertatea.
Dacă, însă, în starea medicală critică a acestei tinere, pe care noi am descoperit-o abia acum, ca urmare a faptelor comise de ea însăşi, dar colegii săi o cunoşteau demult pentru că existaseră antecedente, dacă drama, totuşi, s-a produs, întrebările lui Ciutacu capătă sens şi îndreptăţire.
Nu cred că a greşit nici Tolontan, ţinând-o angajată la ziarul său, nici Ciutacu, întrebându-se dacă un om cu astfel de diagnostice nu poate deveni, la un anumit moment, periculos pentru cei din jur.
De aici, însă, până la reacţia furibundă şi fără un minim timp de reflecţie care să facă credibilă “revolta” semnatarilor acelui “APEL” ouat şi clocit în miez de noapte de ziarul Libertatea şi semnat instant a doua zi de 2000 de roboţi, ca la o răsucire de întrerupător, e distanţa dintre buna credinţă şi abjecţie politicianistă.
Blajinul agricultor Dacian Cioloş dă brusc în clocot, de-i înfloresc cuiburile de cartofi pe faţă. Vrea răzbunare, vrea sânge, cheamă tefelimea şi tembelimea la răsturnat brazde, la edificarea unei noi rânduieli care “să aibă capacitatea să închidă instrumentele de manipulare care emit”. Adică televiziunile ostile lui şi alor lui.
În prezenţa unor astfel de “simptome” de dementism original nu e firesc să-ţi pui problema introducerii obligativităţii testelor psihiatrice pentru anumite poziţii sociale?
- Vizita preşedintelui Iohannis în America Latina
Nu sunt de acord cu cei care critică by default această vizită. Ei iau în braţe un clişeu ce a alimentat din plin sarcasmul popular, mă refer la grandomania personajului şi la viciul său pentru turismul encomiastic, aceştia preferând să ignore manevre dirijate din exterior, altfel, evidente.
Pentru mine e clar că prezenţa lui Klaus Iohannis în Brazilia, pe fondul unor reproşuri abrazive aduse exact în acea perioadă de administraţia de la Washington preşedintelui Lula da Silva şi simultan cu vizita lui Lavrov la Rio de Janeiro nu avea cum să fie în răspăr cu interesele americane în acea ţară. Cine-şi închipuie că, de dragul unei primiri somptuoase şi a veşnicei recunoştinţe a soţiei sale excursioniste, Klaus Iohannis ar fi avut tupeul să-i calce pe americani pe bombeu strângând mâini pe care aceştia tocmai le acuzaseră că sunt murdare e peste pragul de naivitate pe care îl accept cititorilor mei.
Klaus Iohannis s-a dus în America Latină cu ordin şi misiune imperative de la americani şi, posibil, ca formă de test pentru posibile demnităţi internaţionale viitoare care să-l salveze de un nefericit destin post – prezidenţial, precum al lui Băsescu.
- Rotativa
Nu există rău mai mare ce i s-ar putea întâmpla României în plan politic intern decât revenirea useriştilor la putere. Deocamdată nu întrevăd ca iminent acest pericol, dar dacă frustrările, orgoliile şi lipsa de flexibilitate în negocierea noilor structuri impuse de rotativă vor pune stăpânire pe decidenţii celor trei partide din actuala coaliţie, orice dezastru ar putea deveni posibil.
Imaginaţi-vă, doar, ce ar însemna ca Laura Kovesi să devină preşedintele României. La ce resurecţie a macovismului, a prunismului, a tefelismului, a coldismului, a negulismului, a cioloşismului şi a drulismului am asista!
Prin urmare, priorităţile rotativei ar trebui să fie ce să se evite, nu ce să se câştige. Cum să rămânem uniţi, lucizi şi echilibraţi în faţa atâtor ameninţări de dezbinare şi de pauperizare naţională, nu cum PSD – ul să îngenuncheze PNL-ul sau invers.
În momente de echilibristică politică, precum acestea prin care trecem acum, cu război la frontiere, cu crize de tot felul interne şi internaţionale, cu ameninţări perverse de globalizare şi deznaţionalizare, excentricii, exhibiţioniştii, extremiştii, gargaragii şi aventurierii ar trebui ţinuţi la distanţă.
Nu Rareş Bogdan, nu Diana Şoşoacă, nu Dacian Cioloş, nu Florin Câţu, nu Ludovic Orban.
Această rotativă care se pregăteşte este la fel de importantă ca şi alegerile de la anu’! Pentru că ea va influenţa decisiv alegerile de la anu’. În bine sau în rău!
https://www.conteledesaintgermain.ro/teme-fierbinti/24-04-2023https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/04/Brazilia.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/04/Brazilia-150x150.jpgEditorialeapel,Ciolos,Iohannis America Latina,Libertatea,rotativa,Tolontan Cazul ziaristei care s-a sinucis Un sport morbid preferat de amatorii români de piedestaluri de orice fel: cocoţatul pe cadavre! L-au practicat în masă haştagiştii, cu Colectivul, Klaus Iohannis cu “a trebuit să moară oameni”, mulţi politicieni, în diverse forme, cu pandemia, vaccinurile, incendiile de la spitale şi alte...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
@ AnoroK- Aprilie 26.”AC,ai liber la căutat nod în papură”.
Pai, daca-i voie, cu placere:
– Mi-a placut mai mult prima poezie: tensiunea existenta (in ambele interpretari, chiar diferite) a fost mult mai dificil de prins( de unde si reusita ei fara rest) decat pasivitatea contemplarii de-acu’, chiar daca imbracata-n metafore. Da’ nu te necaji, nimeni n-a scris numa’ capodopere!
-„Au înflorit cireșii Și zău de-mi pare rău…acum.” Zau de-am inteles
( fiind eu si cam „istet”), de unde-ti veni -deodata- c-ar trebui sa-ti para rau; taman „… acum”, in plina frumusete ?! Ascunzi ceva de noi? Nu-i frumos!
P.S.1- Raspunsurile la afirmatii, chiar si neplacute, nu-s obligatorii, da’ dau bine la dialog.Eu incerc sa tin pasu’.
P.S.2 „-Rămânem prieteni ca înainte(e o vorbă)”.Iote ca putem dialoga civilizat si fara sa fim prieteni. E si asta tot o vorba.
Tocmai asta era ideeea,frumuseţea răsfrântă în negativitate.
E o bucurie exprimată în modul meu .
@AnoroK-27.04.
Na, c-am prins-o! Nu m-as fi crezut in stare!
AnoroK-aprilie 27-
1. Statia mea e cam pe stanga; dar, uneori, semnalizez dreapta, ca sa-l incit pe @Tagetes la discutie.
2. Ca sa-ti curm obsesi privind spatiu’ meu locativ declar, doar in fata MAN, ca locuiesc intr-o periferie din nordul Bucurestiului, intr-o modesta casa batraneasca la curte, cu iarba, cativa copaci, multe flori, animale de companie, etc. Beau apa cristalina la PET, bere la doza si gin original la sticla. Exclus Fentele. Accept invitatia
Dacă Iulia ar fi fost fata lui tot așa s-ar fi manifestat ?
El având 52 și ea 32 era posibil.
Câți din voi vă uitați la RTV ?
Eu unul nu,îmi provoacă repulsie.
Habar nu aveam de cazul acesta până nu am citit CdSG.
Urât din partea lui.
În căutare de senzațional calcă pe cadavre exact cum a fost precizat în articolul de față.
Și fiindcă articolul precedent era vorba despre alt gunoi cu față umană cred că Victoraș e muuult sub el.
A prins și el o ocazie în care să-și scuipe veninul și a considerat că dă lovitura în materie de gazetărie, jurnalistică, bla,bla.
Nu băiatule, noi cei cu capul pe umeri te considerăm un rebut al societății care are acces la mijloacele media.
Un fel de prostul satului care datorită tehnologiei de astăzi a devenit formator de opinie.
În trecut,indivizilor de genul lui(că om nu-l pot numi)li se lega o piatră de gât și erau aruncați în apă.
Vine și timpul lui,mai vedem…
@Contesa de Ségur – aprilie 26- „Spre informarea tuturor: Mai puțin de 1% dintre infracțiuni sunt comise de persoane cu tulburări mintale grave”.
Informarea tuturor e, din pacate, incompleta, atata timp cat nu ne spune si care e procentul din total populatie de „tulburati mintal grav”. Daca e tot 1%, adica cca.190.000, e tanda pe manda iar daca e peste ai dreptate sa aperi situatia existenta. Dar daca e sub, nu! Si o alta protectie din partea societatii ( gen internare)- atat a persoanei respective cat si a celorlalti – ar fi poate necesara. Altfel, mai auzim de cazuri in care o persoana oarecare e impinsa, de pe peron, in fata metroului sau un sinucigas alege sa intre cu 100 km./ ora in plin in masina unui necunoscut, pe sosea.
„Nu cred că a greşit nici Tolontan, ţinând-o angajată la ziarul său, nici Ciutacu, întrebându-se dacă un om cu astfel de diagnostice nu poate deveni, la un anumit moment, periculos pentru cei din jur.”
Domnule Conte, pâna la al doilea „nici” sunt de acord cu domnia voastra, dar continuarea ma supara de-a dreptul.
Sigur ca Tolontan a tinut-o pe Iulia Marin angajata la ziarul sau, pentru ca Iulia era o jurnalista buna si pentru ca Tolontan stia ca are nevoie sa lucreze. Stia ca are nevoie sa lucreze pentru a se întretine, dar stia si ca persoanele cu tulburari bipolare, cand urmeaza un tratament adecvat, pot avea o viata normala si pot sa-si practice meseria.
Deci Tolontan se informase si stia ca Iulia nu poate fi periculoasa pentru cei din jur.
Credeti ca Ciutacu nu se informase?
Se informase, domnule Conte, asa procedeaza toti realizatorii de emisiuni tv., cauta înainte informatii despre subiectul pe care urmeaza sa-l discute.
Atunci, de ce Victor Ciutacu si-a pus întrebarea „dacă un om cu astfel de diagnostice nu poate deveni, la un anumit moment, periculos pentru cei din jur” ? De ce? Pentru ca el a facut acea emisiune ca sa-l atace pe Tolontan, ca sa-i plateasca niste polite…
Este degradant însa modul în care a ales sa se rafuiasca: terfelind memoria Iuliei Marin prin prezentarea unor informatii deformate despre ea, despre boala ei, despre viata ei. Sa nu uitam ca în timpul emisiunii au rulat pe banda din josul ecranului propozitii cretine care nu aveau niciun fel de justificare. „Au folosit-o si au lasat-o sa moara”, cu tâmpenii ca aceasta doar DD îsi mai murdarea ecranul.
_
Spre informarea tuturor:
Mai puțin de 1% dintre infracțiuni sunt comise de persoane cu tulburări mintale grave. În schimb, un pacient urmărit în psihiatrie are de 12 ori mai multe șanse de a fi victima unei infracțiuni violente decât populația generală.
(Ceea ce stia si Ciutacu înainte de emisiunea lui, dar se facea ca nu stie.)
Regret sa constat, dupa ce am urmarit mascarada de ieri de la CNA pusa la cale de useristi, ca vorbiti si argumentati exact ca ei, adica incercand sa umpleti golul de argumente cu interpretari tendentioase. Nu poate fi periculoasa o astfel de persoana cu o astfel de boala? Cine e periculos pentru sine insusi poate fi cel putin la fel de periculos si pentru cei din jur in episoadele acute ale bolii. Exista o marturie chiar a Iuliei ca intr-o noapte a fost bantuita de gandul de a-si ucide partenerul… Judecata patimasa / partizana rateaza cel mai adesea adevarul, iar atunci cand il nimereste il decredibilizeaza tocmai prin natura ei neechilibrata.
Domnule Conte, si eu regret sa constat ca negati rezultatele unor studii medicale sau ca le interpretati gresit.
Citez spusele profesorului Philippe Fossati, medic psihiatru:
„Nu, oamenii bipolari nu sunt periculoși pentru cei din jur. Ca și în cazul tuturor problemelor psihiatrice, bolnavii mintal nu trebuie considerați periculoși. Sunt periculoși pentru ei înșiși, riscul de sinucidere și mortalitatea prin sinucidere sunt elemente foarte importante.”
P.S. Nu cunosc, nu am urmarit „mascarada de ieri de la CNA pusa la cale de useristi” si va asigur ca cel mai mult m-a deranjat punerea în discutie în mod gresit a unei teme medicale, apoi restul. Nici vorba despre „judecata patimasa / partizana” în ceea ce am scris eu mai sus.
Va semnalez o disparitie care nu a fost o stire de presa in RO: cea a lui Oscar Rohrlich, cel ce o viata intreaga de scriitor a fost nevoit sa semneze- din motive evidente-cu un alt nume; si l-a ales pe cel de Radu Cosasu. Poate cel mai fermecator povestitor al literaturii noastre, de o vasta cultura si cu o subtilitate a scrisului neegalata; mai mult, un adevarat intelectual „de stanga”, cu ce are mai bun aceasta sintagma si care va „supravietui” si in inimile atator necunoscuti ai sai, printre care sunt mandru ca ma numar.
@AnoroK – aprilie 14th- „Știi să citești dar nu și să interpretezi,analizezi.”
Imi cer scuze ca iti raspund cu interziere( din cauza unei defectiuni tehnice), da’ mai bine decat niciodata.
1. Am trecut vitejeste peste restul „amabilitatilor”, si m-am gandit sa-mi corectez defectiunea semnalata. Asa ca am apelat la @ANOROK – aprilie 15 .”Am pus și eu poezioara mea legată de căluțul „Nichitean” pe care nu a înțeles-o nimeni…”.
Cred ca te inseli cand consideri ca singurul mod de a-ti fi inteleasa poezia este al tau! Atata timp cat e evident ca nu te revendici de la „Iarna pe deal” ci de la ” Leoaica tanara, iubirea…” iti propun si o alta lectura ( adica a mea, mai adecvata propriei varste) a frumoasei tale poezii. Pornind de la urmatorul fragment:
„Impreuna
Țineam un cal de căpăstru
Nărăvaș mai era…și alb, ca neaua
Voiam să-l îmblânzesc
……………..
L-am încălecat iarăși și,
A devenit prietenul meu:
Pentru totdeauna !”
Metafora imblanzirii – parcursa “from agony to extazy”, pe care tu ai imaginat-o intr-o relatie directa dintre un om si un cal si explicata mie, ulterior, prin: „Impreuna” e titlul, istetule”( de ce nu mi-oi fi spus-o din prima, economiseam ceva querelles!?), eu am citit-o altfel ( ajutat si de lipsa punctuatiei). Ca pe o relatie in trei: un cuplu ( poate un tata, initiindu-si fiul, poate o iubita ajutandu-si iubitul, etc.) si un cal, luand parte IMPREUNA la ceremonialul „imblanzirii” acestuia. Doar ca, atunci cand reuseste sa si-l aproprie, tanarul entuziast se desprinde de cuplul initial (poate tatal e prea batran, poate iubita e incapabila de o viitoare aventura, etc.). Consecinta presupusa fiind – in cheia in care am citit-o eu – si fabuland, aparitia unei drame in sufletul celui/celei lasat/a in urma; si de a carui/ei soarta , neabordata in poezie, ma ingrijorasem , in gluma, in intrebarea initiala. Intrucat nu ai fi primul poet ce afla de la cititorii sai o alta interpretare a ceea ce credea el ca a exprimat destul de clar, cred ca n-ar trebui sa te necajesti, ci sa fii mandru.
In concluzie, vorba ex. Posta Redactiei ( si cu OK-ul Contelui): mai trimite!
2. Cand ma judeci– cu superbie, dar superficial- ca pe-un orasean ignorant in ale obiceiurilor satului, locuitor de garsoniera pe ai carei pereti ma trimiti sa caut cai verzi manati cu hais si “ciao”, nu trebuie sa te miri ca primesti o replica. Pe masura, zic eu. Si al carei “clou”- te indemn s-o recunosti “fair”- nu e nicidecum vecinatatea dintre “m” si “n” pe tastatura .
Eu ma opresc aici; cobor la prima.
Mireasmă (titlu)
Au înflorit cireșii
…zăpadă pură a vârstei tinereții aruncată în ochii tuturor
…greșeală fatală a unei mâini împăienjenite în aburul polenului risipit sub cupola unui destin rănit
…iluzie deșartă în nemărginirea a tot ce este sus și jos
…speranță de moment cu tălmăciri din puterea de a înfiripa
…visare a unui curcubeu prăbușit în neantul dintre cer și ape
…sărut blajin cuprins de febra unui dor nestins
…cunună de trăire și iubire în mii de ipostaze
Au înflorit cireșii
Și zău de-mi pare rău…acum.
AC,ai liber la căutat nod în
papură .
Dealtfel mi-a plăcut răspunsul tău de mai sus.
Rămânem prieteni ca înainte(e o vorbă).
Pe care parte e stația?
Sx sau dx ?
Unde stau eu,în Cucuieții din Deal (sau Vale) este o singură stație în care nu oprește nimeni. Ținutul uitat de timp.
Mai trece câte un car cu boi și fiind pe dreapta stația, că așa e normal,boureii dădeau să tragă acolo să-și facă treaba.
Îmi plăcea îndemnul căruțasului:
Hais Joian !Hăis Bourean!(adică să tragă stânga).
Ce știau săracii boi,norocul lor era că era acolo o fântână din aia de piatră cu apă limpede” ca cristalul”făcută de bunii noștri,să curme setea drumeților cât și a necuvântătoarelor și se înmuia inima flagelatorului oprind acolo.
În afară de întrebarea de la început, restul e divagație.
Te invit la o cană de apă adevărată că probabil în garsoniera ta „conmfort” unu nu există așa ceva.
Doar Fanta.
Majoritatea celor care lucrează în coporatii( mass media, bănci, asigurări, firme cu cel Putin 200 de anagjati) sunt la marginea depresiei. De ce? Pentru ca văd cum nimic din sloganurile pe care le înghit pe nerăsuflate( lozinci, propaganda se chemau în alte vremuri) nu se adeveresc.
1. Se cheama hiene persoanele care se hrănesc din cadavre. Ati uitat de corifeii pandemiei care au trăit bine de pe urma săracilor morți și transportați cu izolata. Dar asta este o alta discuție.Dar sa nu divaghez.
Săraca Dumnezeu sa o odihnească! A fost un suflet chinuit și nu știu dacă ii este mai bine acolo unde e acum, dar nimeni nu merita sa treacă prin purgatoriul care este depresia. Ea nu a reușit sa iasă la mal și atunci cea mai simpla soluție este sa te lași dusa de apa Styxului. Pe mine mă fascinează altceva.
Dobitoaca de psiholoaga care i-au adus un laudatio pentru ca s-a sinucis! Mai mânca-ti-as tu unde ai făcut școala? Asta este soluția ta pentru depresie? Dar de ce sa ne miram când un puhoi de personaje care sunt la limita normalului din punct de vedere al sănătății mintale s-au repezit sa atace părerile unora( un pic cam deplasate după mine dar în linia impusă de băiețelul Securității- Ghiță) fără să privească imaginea de ansamblu. The big Picture. Iar aceasta este deprimantă. Majoritatea celor care lucrează în coporatii( mass media, bănci, asigurări, firme cu cel Putin 200 de anagjati) sunt la marginea depresiei. De ce? Pentru ca văd cum nimic din sloganurile pe care le înghit pe nerăsuflate( lozinci, propaganda se chemau în alte vremuri) nu se adeveresc.
Dragostea nu este ca în Sex and the City sau Umbrele lui Gray, banii nu sunt ca în Billions și alte filme/seriale care fac apologia un sistem care este distrus acum din interior de către marxistii care în anii ’80 au fost trimiși în învățământul american de către Regan și ai lui, dar asta este cu totul o alta discuție. Ce mai văd corporatiștii nostrii? Pai văd cum unii se îmbogățesc prin furt, văd cum ratele lor cresc de la o zi la alta, văd cum sănătatea lor începe sa fie amenințată de către tot felul de efecte secundare ale vaccinului- ei fiind primii care s-au vaccinat, ca de ” colhoznicii” sunt ei. Și atunci, nu e normal ca depresia sa fie prezenta? Mă mir ca nu au început sa fie ca în America atacuri în serie- stai ca noi nu avem arme la liber ca aia, desi nu este o idee proasta- sau sinucideri din acelea teatrale. Oricum săracă nu merita sa fie folosita pe post de sac de bătaie între cele doua capete ale balaurului cu mai multe capete și un singur stomac care se cheamă mass-media.
p.s. sunt curios pana unde se va duce acest subiect care se pare ca bate subiectul razboiului de langa noi și care se pare ca nu merge așa cum spera cei din mass media și corporatiștii care iau lumina de la site-ul celui care o babardea pe procuroarea de Giurgiu și care este din Copsa mică( deci cred ca are niște mici disfuncții erectile- vezi studiul din anii 80 despre promiscuitatea femeilor din aceea zona.
2. Despre tractoraș, acesta este cântecul lui de lebădă. La un moment dat mă gândeam ca uite mă sasul s-a dus sa negocieze cu Lavrov pacea de langa noi. Sasul fiind prin prietenul lui Schimdt de la Bavaria Grup conectat la niște cercuri de ruși care gravitează în jurul primului cerc de la Kremlin. Dar pe urma am zis, neeeeee , s-a dus sa facă o cura de ayahuasca- ca la Vanessa la Brașov i s-a închis accesul.Stiti despre ce vorbesc, nu? Sau aveți nevoie de un desen?
3. Despre rotativa. E simplu… Lupii bătrânii care controlează partidele isterice și istorice simt ca lupii tineri care încearcă sa ii scoată de la cașcaval și atunci o sa apese pe niște butoane, o sa acționeze a la Bacchus( chestia cu șurubul) și partidele isterice și istorice împreună cu partidul femeilor ude mereu vor face o alianță. Ceea ce nu văd lupii bătrânii ( crescuți la școală lui Dincă, Vlad ,Postelnicu și alții) este ca lupii tineri ca sa apuce la cașcaval au făcut o alianță cu nespalatii din mUE și ne sabotează pe unde apuca.
Am scris ca în PNRR sunt chestii făcute cu stirea celor care ne conduc. Se pare ca lucrurile sunt mai nuanțate. În sensul ca sunt unele lucruri care au fost schimbate pe ultima suta de metrii, pe șestache, și care ne dau la temelie. De un lucru sa nu va indoiti. Lupii tineri nu vor mânca insecte și gândaci ca aplaudacii de corporatiști. Ei e pe vaca MUU și Argentina și mai nou Kong. Mergeți seara( dacă va permiteți- la dracu dacă eu îmi permit odată pe luna va permiteți și voi- și studiați fauna care bântuie pe acolo. După care mai discutam.
Încă odată îmi este mila de sufletul săracei, dar sunt sigur ca Dumnezeu o va ierta și o va primi unde ii este locul.
Mi-am dat seama ca am uitat ceva! Ceva important care le da la temelie corporatiștilor!
Orașul de 15 minute! Asta le va da perversa totala pentru ca majoritatea nu își vor permite sa lucreze in apropierea sediilor firmelor și cum lucrul online începe sa dispară din vocabularul managerilor( care oricum vor rămâne la fel de bine plătiți) vor tb sa se bage și mai adânc in datorii!
P.S evit sa aduc in discuție IA sub diversele ei nume: Ionica fără frica, Chatgpt, Vasilica de la Megaimage și altele care ii vor sexa oral și anal pe toți cei care erau cu luminițele in piata și săreau precum oile lui Moromete!
In rest sa auzim numai de bine și sa speram ca războiul care este la usa nostra și pe care nespălatii de naziști vor sa ni-l dea, sa nu dureze prea mult!
”Majoritatea celor care lucrează în coporatii( mass media, bănci, asigurări, firme cu cel Putin 200 de anagjati) sunt la marginea depresiei. De ce? Pentru ca văd cum nimic din sloganurile pe care le înghit pe nerăsuflate( lozinci, propaganda se chemau în alte vremuri) nu se adeveresc.
Dragostea nu este ca în Sex and the City sau Umbrele lui Gray, banii nu sunt ca în Billions și alte filme/seriale…”
Daca sloganurile s-ar adeveri nu ar mai fi depresivi , crezi?
Eu zic dimpotrivă!
Nefericiti, depresivi pana la suicid sunt si cei care au!
De ce?
Capitalismul, Holywoodul si modul de viata american au promovat mereu ideea ca fericirea inseamna surplusul…să ai cât mai mult , mult peste necesar.
In realitatea fericiti putem fi societatea, noi si cei din jurul nostru cand avem necesarul….nu surplusul.
Fericit nu poti fi de unul singur oricât ai avea!
”Mai bine sa fi nefericit alaturi de ratiune decat fericit si lipsit de ratiune:”
Banii, Sex and the City sau Umbrele lui Gray par mai degraba dorinte lipsite de ratiune.
Daca de-a lungul celor o suta de ani de film americanii si Hollyoodul ar fi promovat lozinci de genul ”fericit poti fi daca citesti, te plimbi, visezi, creiezi si speri” lumea ar fi fost alta.
PS Si Sistemul …nu doar americanii!
Apreciez faptul ca Dvs le dați circumstanțe atenuante, in speța faptul ca cei al căror nume nu mai vreau sa îl pronunț, crezând ca nivelul lor le permite sa treacă dincolo de stadiul Sex and The city și Umbrele lui Gray! Nu pot! De ce? Pentru ca se simt infailibili și mai ales se simt superiori celorlalți! Dacă șeful citește CĂCĂrtarescu hop și ei cu rahatul in mâna! Dacă șeful lor le spune de o carte hop și ei cu cartea in mâna! Dacă șeful se duce la un film hop și ei cu popcornul in mâna! Mimetismul lor este așa de înrădăcinat in felul lor de a fi ca se manifesta și aici! Îți dai seama după faptul ca plagiază fără nici o remuscare idei sau invective( astea sunt ale mele și mi le asum deoarece nu vreau ca duduia transgender sa se vexeze și sa renunțe la ideea de a-și schimba sexul)!
Revenind la postarea Dvs este de admirat cum încercați sa găsiți o chestie pozitivă intr-un univers care in câțiva ani se va prăbuși!
Era sa bag un citat despre bube mucegaiuri și noroaie dar am zis sa las licențele poetice pentru alții mai bine ancorati pe acest palier!
P.S
CAPTAN, MOSPILAN ȘI SCORE pt copacii care au lepădat florile !