Scorul acestui articol
[Total: 11 voturi. Media: 3.5]

Este cunoscut faptul că, deseori, între serviciile de intelligence din diverse ţări există schimburi de informaţii critice considerate de “interes reciproc” pentru acestea. Se întâmplă mult mai frecvent între ţări prietene, legate prin diverse parteneriate, dar există şi cazuri de ţări considerate ostile între ele care, atunci când interesul propriu le-o cere, sunt gata să facă troc cu astfel de secrete.

Vestitele noastre SRI şi SIE, cu rădăcinile lor solide în vechiul sistem ceauşist, or avea multe păcate la activ dar au şi multe legături, încă funcţionale, în zone sensibile ale lumii. Prin intermediul cărora pot primi informaţii extrem de utile pentru astfel de trocuri. Inclusiv de la cârtiţe infiltrate de multă vreme şi profund în cercul aliaţilor Moscovei.

Ce s-a întâmplat pe data de 5 octombrie 2024, când Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursa prezidenţială printr-o decizie a CCR fără precedent în istoria noastră recentă, este un fapt extrem de simptomatic. Generat, după toate informaţiile acelui moment, de instituţiile care vegheză la siguranţa statului român şi pe care CCR le citează în motivarea deciziei sale:

CCR consideră că înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la „valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

Această argumentaţie, precum şi alte fragmente din motivare, conţin un grad de generalitate care le face, practic, aplicabile şi altor candidaţi de pe listă, cum ar fi Călin Georgescu şi George Simion. De ce doar Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursă?

Azi, din perspectiva celor 4 luni scurse de atunci, pot să propun o explicaţie verosimilă.

La vremea respectivă, serviciile noastre secrete au primit din surse pe care le-au considerat credibile, informaţia că, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din România, se pregăteşte, prin mijloace de război hibrid, promovarea masivă, cu şanse mari de reuşită, a unui candidat surpriză având următorul profil: nu este printre favoriţi, este anti – sistem, este considerat suveranist, cu un discurs pro Rusia şi ostil UE, NATO şi ajutorării Ukrainei.

Fără a li se fi indicat vreun nume, analiştii serviciilor secrete româneşti au considerat că singura persoană care ar corespunde integral portretului robot primit (noi nu ştim dacă de la prieteni sau de la neprieteni) este Diana Şoşoacă. George Simion, fiind la vremea respectivă printre favoriţi, nu putea fi considerat un candidat surpriză, iar Călin Georgescu era prea “surpriză”, prea “ne-notoriu” pentru a fi băgat în seamă.

Aşa că ordinul de eliminare a fost dat, cu succesul pe care l-am văzut, cu privire la candidatura Dianei Şoşoacă.

Nu exclud aici şi o componentă de intoxicare în descrierea personajului care să fi provocat dinadins această confuzie. Un detaliu strecurat printre umbre care să-l camufleze perfect pe CG şi să o scoată în prim plan de DŞ.

Explicaţia propusă mai sus poate răspunde multor întrebări încă nelămurite. Vă las însă dumneavoastră plăcerea de a încerca să faceţi acest exerciţiu.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2025/01/SRI-si-SIE.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2025/01/SRI-si-SIE-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeanularea alegerilor,Calin Georgescu,eliminarea Dianei Sosoaca,intoxicare,r,SIE,SRIEste cunoscut faptul că, deseori, între serviciile de intelligence din diverse ţări există schimburi de informaţii critice considerate de “interes reciproc” pentru acestea. Se întâmplă mult mai frecvent între ţări prietene, legate prin diverse parteneriate, dar există şi cazuri de ţări considerate ostile între ele care, atunci când interesul...Blog politic si polemic