Semne de artrită la USL
Neavând o opoziție de temut, care să le țină unite, vigilente, încleștate, cu același apetit de KO cu care au câștigat ultimele două runde de alegeri, degetele necruțătorului pumn USL-ist au început să se relaxeze și, mai grav, să se troznească între ele. Ä‚sta este semn de artrită.
 Cauzele sunt bine cunoscute: „smerenia” din ultima vreme a președintelui, dulcele gust al puterii, impresia că pericolul a trecut și că a venit momentul  mioritic al împărțirii oilor.
Cazul Sorin Roșca Stănescu este fals prezentat de ambele părți și asta în mod voit.
PSD-iștii îl descriu ca pe o provocare, cu voie (dacă nu chiar cu ordin) de la comandamentele PNL-iste de vârf, ca pe un truc al acestui partid cu aere aristocratice de a fi și la putere dar de a încerca să culeagă și beneficiile unei opoziții doctrinare (în fapt o formă ipocrită de populism), utile pentru prezidențialele din 2014.
PNL-iștii, privind spre SRS, par a vedea in el manifestarea vie și frumoasă a cuceririi democratice numită „libertate de exprimare”. E drept, o exprimare mai extravagantă, de care iau, cu înțelept echilibru, Â o oarecare distanță, dar atât. Gestul lui SRS este prezentat ca fiind unul individual, amendabil doar cu un clătinat dubitativ din cap, fără vreun substrat de subversiune de grup.
În realitate, memoria și logica pot indica destul de simplu o succesiune de mișcări tactice ale celor două partide, după principiul acțiunii și reacțiunii, care a condus, în doar câteva luni, la situația de acum.
Nu știu cine a început hârjoneala: Antonescu blocând inițiativa lui Ponta de a aduce UDMR-ul la guvernare, Ponta semnând protocolul de coabitare cu Băsescu, Antonescu transferând spectaculos pe Frunzăverde dar, mai ales, pe Johannis, Ponta descotorosindu-se de Pivniceru pentru a numi, de conivență cu Băsescu, șefii parchetelor etc. Cert este că, la un moment dat, au apărut în pandant două personaje de planul doi brusc mediatizate la superlativ: Sebastian Ghiță și Sorin Roșca Stănescu. Acești doi domni, cu multe zone tulburiîn trecutul lor, au început un război cu arme specifice unor structuri de tristă amintire. Au dat de înteles că, prin ei, chiar acele structuri își dispută supremația.
O fi încercat SRS să-l lovească sub centură pe Ponta mixând (în stilul structurilor amintite) Â mici adevăruri cu mari ficțiuni. Dar, oare, SG nu a făcut același lucru, la postul lui de televiziune, prezentându-l telenovelistic pe Crin Antonescu, cu zilnice episoade cusute cu ață albă, drept inamicul public numărul unu al națiunii?
Ponta îi reproșează lui SRS, cu purificatoare indignare, Â că duce o campanie critică împotriva lui și a guvernului, de pe poziția unui senator USL. Ceea ce, în opinia primului ministru, este inacceptabil și ar trebui să se lase cu o excludere pentru ca alianța să poată merge mai departe.
Dar cu domnul SG și postul lui de televiziune, dar cu terfelirea la acest post, zi de zi și seară de seară, a liberalilor, în frunte cu președintele lor, cum rămâne? Ca în gară? Domnul SG nu este, cumva, ca și domnul SRS, parlamentar USL? El nu ar trebui exclus din PSD?
Vedeți, de fapt, ce simplu și clar e totul? Așa cum Ghiță a servit o strategie de partid punând tunurile pe „partenerul și prietenul” lui Ponta, Antonescu, tot așa și SRS, ofițer PNL-ist disciplinat și cu spirit de sacrificiu, a acceptat să-și servească generalii contraatacând, aparent pe cont propriu, pozițiile aliatului – adversar.
Finalul este previzibil: cumințenia lui SRS contra cumințeniei lui SG. Va fi o soluția nu doar echitabilă ci și liniștitoare pentru valurile din USL ce începuseră a crește în amplitudine, devenind periculoase pentru structura de rezistență a acestei construcții politice mamut.
Cât despre ruperea USL, emoțiile nu se justifică. Mulți vorbesc, dintr-o parte și din cealaltă, despre eventuale majorități construite în jurul PSD ori în jurul PNL. Ele, teoretic și aritmetic, ar putea fi avute în vedere ca scenarii de avarie. Dar speranța că astfel de majorități la limită (52 – 53%) ar putea funcționa în condițiile turbulențelor din politica românească de azi, este un semn mai mult chiar decât de naivitate, de prostie.
Singura șansă ca cele două proiecte majore ale USL să poată fi împlinite în sensul dorit de electoratul acestei alianțe (mă refer la regionalizare și la modificarea constituției) este deținerea unei majorități absolute la momentul votării lor în parlament. Abia după aceea se va putea vorbi, la modul realist, de ruperea USL.
Dar până acolo mai e mult. Și, oricum, chiar si atunci, inițiatorul „ruperii” va trebui să aibă motive mult mai temeinice decât dramolete de tipul SRS contra Ponta, încadrabile la categoria „Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu”, dacă nu vrea să se scufunde scurt și în plină măreție aparentă, precum Titanicul.
https://www.conteledesaintgermain.ro/semne-de-artrita-la-usl/18-05-2013EditorialeBasescu,Crin Antonescu,Dinu Patriciu,Dragă Stolo,Klaus Johannis,Mona Pivniceru,PDL,PNL,Ponta,PSD,Sebastian Ghita,Sorin Frunzaverde,Sorin Rosca Stanescu,UDMR,USLNeavând o opoziție de temut, care să le țină unite, vigilente, încleștate, cu același apetit de KO cu care au câștigat ultimele două runde de alegeri, degetele necruțătorului pumn USL-ist au început să se relaxeze și, mai grav, să se troznească între ele. Ä‚sta este semn de artrită.  Cauzele sunt...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint Germain
Comentarii prin Facebook:
Întrebat dacă în opinia sa există riscul real ca USL să se rupă, senatorul PSD a răspuns: „Asta depinde de multe lucruri. În primul rând, de atitudinea conducerii PNL-ului astăzi, de atitudinea lui SRS și de garanțiile pe care el ar putea să le ofere cu privire la capabilitatea lui de a fi un bun membru al unui partid de guvernământ. La SRS nu-i vorba de o anume detașare de partidul din care face parte, ci de acțiuni și declarații care îl fac până la urmă incompatibil cu calitatea de membru al PNL-ului și mai departe al Uniunii”.
„žDescoperim că PDL și PNL atacă actorii coabitării. Dar nu mai suntem în situația în care PNL îl înfiera pe Băsescu, iar PDL „“ pe dottore. Nu, în acest moment, rolurile s-au schimbat: acum, PNL își atacă partenerul de guvernare, iar PDL „“ pe șeful statului”, remarcă pe blogul său europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda. Preda spune că PNL testează solidaritatea USL cu cazul Roșca Stănescu. „žDupă ce, în decembrie trecut, USL a fost răsplătit cu multe mandate atacându-l pe Traian Băsescu, acum, Blaga & co. speră în generozitatea alegătorilor făcând ceea ce făceau useliștii anul trecut”, mai comentează europarlamentarul. Reunind cele două aspecte, Preda se întreabă dacă „žau oare Blaga și Antonescu și o soluție alternativă la coabitare?”.
„Cocoțarea” PNL la 25-30% din sufragiile populare și atacarea pragului de peste 30% dă fiori reci serviciilor secrete românești(și unora străine).Să constatăm că polica serviciilor secrete românești a rămas aceeași:și Securitatea comunistă dar și actualele servicii secrete(SIE,SRI,etc) au avut și au și în prezent aceeași politică comună,respectiv destrugerea partidelor istorice.Au reușit cu PSD(Cunescu) și cu PNÅ¢CD(Constantinescu:m-au distrus serviciile secrete) acum se constată un atac concentrat contra PNL.Fiindcă,iată,oficina SRI a lui Ghiță(Romania TV) atacă sistematic PNL și pe Crin Antonescu iar SIE,prin „liberalul” Meleșcanu,participă fără rușine la o întâlnire politică a unei grupări anti-PNL.În același timp,Ponta face „pact de coabitare” cu Securistul de la Anvers băSSecu,cochetează cu SRI-ul nașului Maior și asmute oficina securistică Romania TV contra PNL și mai ales contra lui CRIN ANTONESCU,perceput de serviciile secrete ca „Inamicul Public NR.1.Oare,DE CE?
Consider că adevărata problema este simplă.În acest moment serviciile secrete românești stăpânesc totul:media,economia,instituțiile de stat,politica internă și externă,etc.Singurul care,pe considerente de libertăți și drepturi cetățenești se opune mafiei generalizate a serviciilor secrete este PNL și Crin Antonescu.Care,spre onoarea lor,nu cedează.Ceeea ce înfurie serviciile secrete care l-au forțat pe Ponta să pună problema aproape tranșant dar și sinucigaș:Scapă de Crin Antonescu că te radem pe tine!Să obervăv că această presiune a serviciilor secrete este aproape o lovitură de stat fiindcă au preferat să arunce România în haos numai pentru a scăpa de PNL și mai ales de CRIN ANTONESCU.
Foarte ciudat,Ponta „a întors-o”!Încă nu cunosc detalii,dar problema rămâne.Ponta NU a vrut cu niciun chip să le taie bugetele serviciilor secrete și nici nu va vrea.Sper că PNL nu a făcut vreun compromis major(voi vedea ulterior).Oricum,una peste alta,PNL a obținut o victorie de etapă,de fapt o amânare a unei lupte finale.
PNL trebuie să se întărească prin organizare și relații externe.În interior forțele politice și statul sunt copleșitor controlate de serviciile secrete iar trădarea lui Ponta face ca PNL să fie singur.Și,din nenorocire,nu se întrevăd noi poziții ale elitelor politice,intelectuale și instituționale care „să rupă lanțul” cu care au fost încătușate de serviciile secrete.Ceva,ceva prin presă și justiție se mai întâmplă,dar este prea puțin.NU trebuie mizat nici „pe popor”,poporul trebuie să-și vadă de treaba lui,nu poate arbitra o problemă așa de complicată.
De aceea,conte,ziceam în postarea anterioară,că PNL a obținut o victorie de etapă dar lupta continuă….
Iata ca azi s-a fasait total ceea ce presa basista numea ,,cea mai mare criza din USL”, prin prezenta brat la brat a lui Crin si ponta la sedinta TNL. Pentru cei mai atenti la nuante s-a fasait inca de aseara, imediat dupa incheierea sedintei de urgenta a capilor USL. Crin a jucat perfect si NU A CEDAT NIMIC. Ar fi trebuit sa cedeze? In niciun caz. Stia foarte bine ca o cedare ACUM in fata lui ponta ar fi dat nastere altor cedari, altor pretentii pesediste.
Ce s-a intamplat defapt? A gresit cu ceva SRS? Daca este sa stam stramb si sa judecam drept, evolutia politica a lui ponta din decembrie incoace si imensul compromis realizat cu ba-secu pe 3 aprilie odata cu numirea porcurorilor mai mult sau mai putin basisti arata un singur lucru: ponta este pe mana cu ba-secu! Crin stie asta dar nu poate da inapoi! Este ponta santajat sau santajabil? ESTE SANTAJABIL! SRS are perfecta dreptate in privinta lui ponta cum are dreptate si in privinta porcului securist ghitza, seful SRI TV.
Brusca enervare a lui ponta pe SRS s-a vrut a fi doar un test pentru a vedea cat de tari sunt nervii lui Crin. Presa basista a facut o presiune fantastica, cerand in cor demisia lui SRS, cica pentru ,,salvarea” USL. Prostii! Faptul ca acum Crin n-a cedat ii da o lovitura zdravana lui ponta si basistilor din psd care atata asteapta, trebuind acum sa se retraga de pe pozitia de forta afisata.
N-am nicio indoiala ca nici porcul securist ghitza si nici SRS nu-si vor schimba atitudinea. De ce s-o faca? Meciul va continua, chit ca vor mai fi momente de fals armistitiu. Crin nu trebuie decat sa ramana acelasi de pana acum, sa fie ferm impotriva lui ba-secu si a celor care ii fac jocul. Cele 7,5 milioane de oameni care au votat impotriva lui ba-secu pe 29 iulie 2012 sunt capitalul sau politic. Si mai stie ceva: cine va rupe USL va pierde TOTUL! Lucru stiut si de ponta…
Nu te grabi, pesedeii sunt maestri la a-o-ntoarce rapid, prin surprindere. N-ai vazut cum a facut Tonta cu Luluta? Deja tata socru a iesit la Raitaru-SRI sa dea ordin pt. eliminarea lui Serse, asa ca nu va mirati, oameni buni, daca diseara pe vremea asta se da startul la ruperea USL.
Stiti ceva? Nici n-ar fi asa rau, in afara de faptul ca unii hamesiti isi pierd ciolanul prin teritoriu si o sa fie santajati cu justitia si banii de serviciile tontobasiste coordonate din afara. PNL are sansa sa faca 25% la europarlamentare daca trage tare impotriva gazelor de sist si Gold Corporation, plus anti-regionalizare, echivalata cu un mare pericol national. Daca in schimb PNL ramane la guvernare, au grija pesedeii sa-i toace si sa-i compromita de nu mai ajung nici la 16% la europarlamentare, si-atunci sa vezi ce mui isi iau dragii de liberali.
@radu Am citit si eu aseara despre iesirea lu’ tata socru de la SRI TV( unde altundeva?) si punand presiune pe PNL. Moshul securist, binecunoscut basist, inca mai crede ca s-ar putea razgandi Crin? No way! Pesedistii au cerut si vor ramane cu cerutul, un semnal destul de prost pentru ponta si acolitii sai. Ramane cum am stabilit: cand va incheia porcul securist ghitza atacurile zilnice la adresa lui Crin si PNL, se va putea discuta despre acuzele lui SRS!
Din ce scrii inteleg ca liberalii n-ar mai trebui sa stea la guvernare?!?!?! Sa stii ca eu sunt perfect de acord cu o afirmatie facuta de tine doar cu o zi in urma:,,Crin ar face bine sa traga de timp, sa scoata maximum posibil din guvernare si sa iasa cand le-o veni cel mai bine liberalilor antibasisti.” Te-ai hotarat? Daca da, anunta-ma.
@Hendrix: Zic ca ar fi cel mai bine sa ramana la guvernare, dar daca PSD-ul pilotat de SRI nu vrea si nu vrea, atunci merge si o sustinere din Parlament sau o renegociere a colaborarii. Incerc sa vad partea buna a iesirii, desi cred ca ar fi o solutie proasta pt. Ro, nu pt. PNL neaparat. Deocamdata vad ca Dragnea prefera ca PNL sa ramana la guvernare in timp ce licuriciosii Sarbu si Dusa ii trimit la Husi (husi! husi!) Am mai vazut falia asta in PSD si in 2009.
Parca tata socru ar fi citit comentariul meu cu amanarea iesirii si s-a speriat, dupa care s-a sucit ci 180 de grade 🙂
E un simplu scenariu, dar daca PDL se rupe si jumate (Bleaga) merg cu PNL, jumatea ailata (Udrea) merg cu Tonta, atunci basexu ramane cu PSD-ul udrificat, ceea ce ar fi de nesuportat pentru telectualii lingcurbasisti. Dar nu cred ca basexu, vulpoi batran, va ingadui sa se ajunga la asta.
Bai nea Caconte, tu-ti mai citesti arhiva din cand in cand? Eu nu, ca n-am obiceiul sa caut in gunoi. Totusi, imi amintesc cum acum vreun an si ceva, daca-l faceam pe ponta blatist, eu eram basist, iar tu antibasist feroce.
Intre timp revolutia bunului simt a invins, ponta isi da limbi cu basescu, iar antonescu il trage de maneca sa-l lase si pe el, dar nu in public, ptr ca, oficial, el e politistul cel rau.
Ordinele de zi pe unitate s-au schimbat in presa si pe bloguri. Cu mici exceptii, toti gradatii va pierdeti voit in amanunte de trei lei cincizeci, menite sa distraga atentia pulimii de la blatul generalizat.
A, dar stai, pardon, nu e pulime, e insusi electoratul care asteapta desigur ”regionalizarea si modificarea constitutiei”.
De-aia au votat aia 60 la suta din 45 la suta, adica pensionarimea infometata, tiganimea platita si tzutzerii de partid: ptr regionalizare si modificare constitutiei.
Iar acum Sorinel Burtaverde lucreaza impreuna cu Sorinela Placinta si Misu Painisoara la aceste proiecte monumentale, asteptate cu sufletul la gura de intregul popor privitor la Florin Salam si Suleyman Magnificul. Pana de curand i-a ajutat si expertiza savantului George Becali, care insa a primit noi ordine de zi pe unitate si a trecut in echipa Psihopupu la domnul Dan.
Cat despre artrita, nu-ti mai face iluzii. Nu e artrita, ci sifilis.
După cum știi, îți citesc cu o anume perversă plăcere comentariile. Și, când e cazul, chiar recunoscându-ți dreptatea. De data asta, însă, te-a cam ciupit microbul polemicii cu orice preț și impresia e mai mult de iritație prin scărpinare cu unghiile murdare decât de piele inrosită natural la soarele de mai.
Cu toată bunăvoința care derivă din complimentul indirect pe care mi-l faci amintindu-ți opinii pe care le-am exprimat pe blog acum un an, trebuie să-ți reamintesc că un fel de principiu al textelor mele este următorul: reflectarea cu onestitate a credinței de moment, chiar dacă uneori (și s-a întâmplat destul de des asta) ceea ce cred azi contrazice ceea ce am crezut ieri.
Ambiția mea nu este să fiu consecvent cu mine cu orice preț ci să fiu sincer cu mine cu orice preț. Pentru că aceste comentarii nu se bazează doar pe sentimentele și umorile mele ci și (sau poate „mai ales”) pe informațiile de care dispun la un moment dat despre subiectele ce mă incită la scris. Și pe mersul evenimentelor.
Prin urmare, dacă mă ataci pentru lipsa de consecvență din „gunoiul” pe care îl produc poți avea dreptate, ți-o dau și îmi văd liniștit de ale mele considerându-te bufonul util și nu rareori talentat.
Când însă te referi, în ceea ce mă privește, la înregimentare, la ordine de zi pe unitate, la scris mercenar, nu te mai pot privi cu încredere. Pentru că nu din stupiditate faci eroarea asta (este evident pentru orice persoană de bună credință că sunt pe cont propriu, că nu am intrat în niciun fel de echipă și combinație, deși mi s-a propus) ci dintr-un teribilism polemic, cum ți-am spus și la început, care uneori inventează defecte doar de dragul de a le putea combate.
„Ambiția mea nu este să fiu consecvent cu mine cu orice preț ci să fiu sincer cu mine cu orice preț”
Corect. Si subscriu.
Ma rog, chestiunea cu reginalizarea nu cred ca era prioritatea care i-a scos din casa pe romani.
Migratorule, iar ti-ai luat cuvenitul shut in boashe! Constat ca a inceput sa-ti placa! hehehe! G arfield, motanu de pe acoperis.
Oameni buni, lasati bufonul in pace!
Adevarul e ca mi se falfaie daca USL o sa faca sau nu regionalizarea. Pe mine nu ma intereseaza regionalizarea, ar fi mai bine daca ar pica. Asta-i un subiect al eurofililor basisti pe care Tonta l-a preluat cu parsivenie, pentru baronii lui. Tot ce vreau eu e sa fie rejectata naibii porcaria aia cu unicameralul basist, prin care colonistii vor sa incalece tot ce a mai ramas din Ro. Crin ar face bine sa traga de timp, sa scoata maximum posibil din guvernare si sa iasa cand le-o veni cel mai bine liberalilor antibasisti.
Emigrante,emigrante(sic!) da’ spurcată limbă română mai aveți voi pe-acolo prin cele străinătățuri;dar asta e,fiecare popor are diaspora pe care o merită(azi noapte milioanele de „diasporeni” din Spania,Italia și de aiurea nu s-au deranjat să voteze România la Eurovision…).De altfel există o tendință generalizată a „diasporei românești” să fie anti-românească.Oare de ce?!Nu ar fi mai bine să vă anulăm cetățenia română ca trădători?Să vă duceți în puii mei la ăia pe care îi iubiți!Cum este posibil să nu vedeți decât Răul în țara în care v-ați născut,ați trăit și ați învățat?Dar,din nenorocire,nu sunteți numai voi;și ‘telectualitatea culturală face la fel,și politicienii populari-creștini și ortodocși fac la fel,și serviciile secrete au trădat,nu mai zic de țigani și de bozgori.Și tot voi,trădătorilor,ne scuipați pe noi,ăștia care mai credem că totuși avem o țară și un popor pe care vrem să-l respectăm.Rușine,emigrante!
Lucifer,
Iti apreciez in general postarile.
De data asta, insa, lasand la o parte „tendinta generalizata a „diasporei românești” să fie anti-românească”, chestiune reala, nu sunt de acord punctual, cu opinia ca Romania trebuia votata in orice conditii…
Romania are valori muzicale si in general culturale reale si autentice.
Asa cum Marea Britanie a prezentat o piesa anosta, performata, ce-i drept, de o glorie, si nimeni nu crapa pe chestia asta, Romania a venit cu o struto-camila, la care putem aprecia tehnica vocala. Punct. Daca suntem doar putin, nu mult, sinceri cu noi, recunoastem ca momentul romanesc ne da fiori de groaza, impletita cu greata. Marii muzicieni transmit, emana, lumineaza, cheama.
Ce am avut ?
Un sondaj de popularitate pe care si l-a facut, cu succes, Antena. Intrebarea sondajului era una: „Sunteti cu noi sau cu altii? Iar noi suntem Cezar.” Experimentul i-a reusit. Si atat.
P.S. Daca fortez un pic, nu mult, ajung la ideea ca Antena a ridicat mortul in fereastra in decembrie, ca sa poata fi votat… Dar atunci a facut-o sincer
@alice:”De gustibus non disputandem”.Adevărul este la mijloc.Eurovisionul este un concurs de muzică pop cu artiÈ™ti de această factură È™i cu orgoliile lor.România a fost prezentă cu un cântăreț liric,o voce excelentă,dar nu un cântăreț pop.Show-ul a fost avangardist,futurist,dar foarte bun artistic(ca coregrafie).Numai că „melodia lirică(de operă) plus coregrafia avangardistă NU dă muzică pop.A fost o neînțelegere a momentului de către regizorul român.Iată cum foarte bine(glasul È™i melodia) plus foarte bine(coregrafia) poate da rău.TotuÈ™i,românii trebuiau să/È™i voteze propriul concurent,dacă nu din patriotism măcar din ambiția de a da o palmă Europei care ne-a umilit….
Conte, o sa-mi cumpar un set de palarii ca sa mi le dau pe rand jos, ca bine zici. Asta e si parerea mea, adevarata ruptura se va produce dupa Constitutie si regionalizare, inaintea europarlamentarelor, dar se va produce, si pana atunci crizele se vor indesi. In momentul asta, nimeni nu-si permite sa sfideze electoratul si sa riste atat de mult. Mai sunt obiective comune in joc, pentru care e nevoie de cooperare, dar candidatura lui Crin la prezidentiale nu va fi sustinuta de PSD. Realitatea politica e fluida, nu se stie nici cum vor evolua lucrurile nici in interiorul aripii Blaga din PDL (pro-Crin), nici in interiorul aripii amanta (pro-basexu). Asistam la un razboi al nervilor, in care fiecare parte muta impotriva celeilalte.
Am retinut aluzia la Patriciu. Unii spun ca si biletelul roz a fost scornit tot dupa un fitil de-al lui SRS cu conu Dinu si cu Adi Nastase. Parerea mea e ca daca nu era SRS, astazi PNL era demult istorie. PNL va trebui sa se rupa la un moment dat, pentru ca avem si noi nevoie sa fim reprezentati politic. Noi, adica cei anti-Chevron si anti-Gabriel Resources.
Ghita e un mare dubios si nici in SRS nu am incredere. Ce pacat ca in Romania au succes televiziunile unor oameni implicati pe fata in politica. Visez la un PNL puternic si de sine statator, care nu are nevoie de importuri de la fostii inamici.
(De ce se fac literele tot mai mici?)
Nu e artrită,e luptă politică.Și,repet,unitatea este relativă și lupta este absolută.Iar lupta PSD -Ponta contra PNL-SRS a fost câștigată de PNL.Voi reveni.
Lucifer,
Da. Daca lupta pentru butoane se poate asimila „luptei politice”.
Si nu. Nu a fost castigata de PNL. Din pacate!
Argumentez:
1. Spun lupta pentru butoane, pentru ca toate, dar absolut toate directiile de „lupta politica” au ca vector de imagine cate-un securist imbogatit, de la SG, la SRS, la Gusa-TV si cu voia dvs, ultimul dar nu cel din urma, la Varan.
2. Sa nu confundam rezultanta credintelor, dorintelor si intereselor unei „asociatii” cum e PNL, cu regimentul activ si disciplinat, care uzeaza din greu de mijloace „pe sub mana”, care este si va ramane PSD. Daca te bazezi pe reflectarea in optiunile populatiei a ultimelor intamplari, iarta-ma, dar aceasta nici nu contaza. Am aflat asta cu totii atunci cand a fost ignorat votul populatiei. Iar cand, in decembrie, votul nu a mai putut fi ignorat, s-a apelat la planul B. A fost rasturnat.
Corect!