Sancționarea mocirlarilor
Â
Știu că „žmocirlar” nu există în DEX. Dar o formă excepțională de prostie, aroganță È™i suficiență la un loc, merită un cuvânt pe măsură. Chiar unul inventat. Limba nu poate decât să-l respingă sau să se îmbogățească cu el.
Gabriel Liiceanu, mare consumator de cosmetice asimilabile prin pori, a fost, la întâlnirea cu premierul CioloÈ™, pe post de spray al  Andreei …Pora. Care l-a poftit  acolo să îmbălsămeze îmbâcseala de la GDS cu taninurile cu care se tăbăceÈ™te dânsul în fiecare dimineață. Om de spirit generos, domnul Liiceanu a ironizat A3 (cu tot ce înseamnă ea, public È™i ziariÈ™ti), în stilul său elegant È™i subtil, numind-o „žmocirlă”. Ca È™i în alte ocazii asemănătoare, s-au găsit prin preajmă È™tirbeți de serviciu care să se  amuzat gâlgâit, grăbiți să dea pe gât prima cafea pentru a mai primi-o È™i pe-a doua.
Dacian CioloÈ™ a venit, în acel mediu marcat olfactiv de drogheria Liiceanu È™i de băcănia Pora, ca la baia turcească: înfăÈ™urat în peÈ™tama È™i pregătit mental pentru un masaj de tonifiere înainte de alegeri. A reuÈ™it, până la urmă, ca să fie pe plac doamnei Pora, să se facă de băcănie.
Asta înseamnă, în opinia mea, mocirlar!
***
De ce a obținut PSD 45%? Pentru că s-a umplut țara asta de mocirlari care nu sunt în stare de altceva decât de jigniri, etichetări infamante È™i miÈ™touri deÈ™ănțate la adresa semenilor lor mai umili. Și pentru că sărmanii țării au înțeles că alegerile acestea pot însemna o revoluție pe gustul lor: fără violență, fără scandal dar cu forța de a le răzbuna umilințele îndurate.
Mie, personal, acest dezechilibru major între taberele politice ale momentului, care a rezultat după aceste alegeri, nu mi se pare de bun augur. Nu-mi plac confruntările disproporționate È™i È™tiu că excesul de putere naÈ™te abuzuri. Pe de altă parte, nu-mi place nici ca minorități arogante, gălăgioase È™i migratoare să-È™i bată joc de majoritatea tăcută, fixată vrând „“ nevrând de glie,  doar pentru că, consideră ele, „žăia sunt proÈ™ti, săraci, milogi È™i fără viziune”.
Dar mocirlari nu sunt doar Liiceanu È™i CioloÈ™. Mocirlar este È™i preÈ™edintele Iohannis care exclude de la festivitățile de 1 Decembrie, pe antipatii personale, reprezentanții celui mai mare partid din România, È™i NicuÈ™or Dan care vorbeÈ™te de teleormanizare ca despre o formă de degradare a esenței naționale, È™i liderii de partid È™i ziariÈ™tii care È™i-au bătut joc de manifestanții ce sprijineau în stradă A3, spunând că sunt niÈ™te bătrâni handicapați È™i asistați, lumpenul societății, care nici nu ar trebui să mai primească drept de vot, È™i alți puternici iresponsabili ai momentului care au impresia că ei gândesc mai bine decât alții È™i, prin urmare, nu au niciun fel de obligație să țină cont de voința majorității.
Acest procent uriaÈ™ obținut de un singur partid, de peste 50% după redistribuiri, reprezintă revanÈ™a paÈ™nică, dar necruțătoare, a celor umiliți È™i batjocoriți, față de mocirlari È™i de sistemul lor mincinos.
***
Votul de ieri este È™i un vot de blam la adresa justiției selective È™i ipocrite din România. El confirmă faptul că anumite semnale (gen alegerea primarului puscăriaÈ™ CherecheÈ™) date cu ocazia localelor din iunie 2016, nu au fost întâmplătoare. Lozinca luptei anticorupție nu mai produce azi emoții pozitive,  încredere È™i mobilizare, ci indignare È™i reacții negative.
Decizia CEDO în cazul Gutău, plagiatul lui Kovesi, folosirea abuzivă a termenului „žpenal” pentru ostracizarea adversarilor politici etc. sunt tot atâtea situații în care electoratul le-a arătat, celor responsabili cu manipularea, un viguros deget mijlociu în sus. Din stindard de luptă, anticorupția a devenit o mascaradă contraproductivă pentru sistem.  Condusă de niÈ™te gorniÈ™ti cu bube (Iohannis È™i Kovesi) în care lumea nu mai crede când vine vorba de dreptate È™i de „žnimeni nu e mai presus de lege”.
***
PSD nu trebuie să uite că antipatia populară masivă față de năravurile sale mai vechi sau mai noi nu a dispărut. Ea a fost, pentru moment, acoperită de revolta împotriva mocirlarilor. Acoperită dar nu stinsă. Există mocnind, undeva, acolo, în străfunduri.
PSD are de-a face cu un 50% înÈ™elător. La cea mai mică greÈ™eală, față de promisiuni È™i aÈ™teptări, cel puțin 15% dintre cei care l-au votat acum vor întoarce armele.
O primă È™i majoră greÈ™eală ar fi să se încăpățâneze a-l propune ca prim „“ ministru pe Liviu Dragnea. Ar fi un nesperat cadou pentru inamici, o țintă vie vulnerabilă È™i uÈ™or de doborât.
O a doua greÈ™eală, la fel de gravă, ar fi să nu se folosească rapid È™i eficient de marea forță dobândită în parlament pentru a face schimbările absolut necesare în justiție. Modificarea articolelor neconstituționale din Codul Penal, adoptarea Legii răspunderii magistraților, găsirea unei soluții la problema supraaglomerării din penitenciare pentru a se evita uriaÈ™a penalizare de 80 milioane euro anual etc.
De spus ar mai fi multe. Pentru azi, însă, e destul.
https://www.conteledesaintgermain.ro/sanctionarea-mocirlarilor/12-12-2016EditorialeA3,Andreea Pora,bacanie,Cazul Gutau,CEDO,Codul Penal,Dacian Ciolos,drogherie,Gabriel Liiceanu,Klaus Iohannis,Legea raspunderii magistratilor,Liviu Dragnea,mocirlar,Nicusor Dan,plagiatul lui Kovesi,primarul Chereches,PSD Știu că 'žmocirlar' nu există în DEX. Dar o formă excepțională de prostie, aroganță È™i suficiență la un loc, merită un cuvânt pe măsură. Chiar unul inventat. Limba nu poate decât să-l respingă sau să se îmbogățească cu el. Gabriel Liiceanu, mare consumator de cosmetice asimilabile prin pori, a fost,...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Ce anume a facut Dragnea? A chemat oamenii la votul de suspendare a derbedeului national si pentru asta a fost condamnat de slugile acestuia din Sistem? Toti cei care am votat la referendum suntem infractori din perspectiva astora …
Si apropos, stiti ce este „doamna Stanciu”? Un oximoron! Verdictele date de un oximoron sunt nule, cel putin pentru mine …
Dragnea trebuie sa fie propunerea de prim-ministru: vara in care golanul a stat la curticica a fost cea mai frumoasa vara, chiar daca Sistemul, haita populara, Gordon si slabiciunile liderilor USL (in special lasitatea lui Ponta) au facut ca victoria de la vot sa se transforme intr-o infrangere la masa verde. Ii datoram asta lui Dragnea, pe care catza pedelista Gorghiu il numea „penal” de cate ori deschidea gura…
Si eu sunt „penal” si de aceea mi-as dori ca Dragnea sa fie propunerea de prim-ministru. Pentru Referendum.
O ‘fratie a penalilor” asadar, asa cum trambiteaza propaganda…
„O primă È™i majoră greÈ™eală ar fi să se încăpățâneze a-l propune ca prim „“ ministru pe Liviu Dragnea. Ar fi un nesperat cadou pentru inamici, o țintă vie vulnerabilă È™i uÈ™or de doborât.”
Nu e vorba de greseala politica, ar fi pur si simplu ilegal. Componenta guvernului se stabileste conform legii 90/2001 actualizata in 2016
https://www.mae.ro/sites/default/files/file/userfiles/file/pdf/legislatie/2016.07.12_lege_90__2001_organizare_functionare_guvern_ministere_vers._30.06.2016.pdf
care spune in articolul 2 ca:
„Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în
țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu
se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din
Legea nr. 161/2003”
Dragnea e condamnat penal, nu poate fi prim-ministru sau membru al guvernului cat timp legea 90/2000 nu a
fost inca abrogata. Nu vad ce este de discutat aici, doar daca legea asta a fost deja abrogata si nu stiu eu !
Excelent articol, în nota dumneavoastră obiÈ™nuită! Felicitări!
Imi îngădui să exprim o părere care va atrage, probabil, multe reacții nervoase.
Nucleul dur al sistemului diabolic, pus la punct în anii băsismului desănțat, evident cu sprijin extern, îl reprezintă binomul, sper că suntem cu toții de acord asupra acestui aspect. Alte fortărețe, de tip „stronghold” ale acestui sistem distructiv, de tip neo-stalinist, sunt CSM-ul È™i CCR-ul. Dacă în Polonia s-a putut sparge această nucă tare, la noi de ce nu s-ar putea? Polonezii au schimbat legea È™i au largit numărul de membri, prin includerea unor parlamentari proprii. Asa au dobandit controlul in Curtea Constitutionala. La CSM, la fel.
Eu il cred in stare pe Tariceanu de un gest eroic si am incredere in PSD-isti ca isi pot asuma curajul de a opera modificari similare in legislatia noastră. Dar, pentru a putea opera schimbările, atât de aÈ™teptate de opinia publică, trebuie jucat curajos, decis, hotărât. ACUM, cât sunt încă pe val, nu mai târziu, când vor începe să se erodeze! Acum trebuie forțată mâna lui Johannis, pentru a putea specula refuzul său de a-l numi pe Dragnea premier! Având peste 50% vot popular, ascendent uriaÈ™ de simpatie È™i solidaritate în electorat, ACUM trebuie inițiată suspendarea preÈ™edintelui! Am însă serioase îndoieli că Dragnea este genul acela de cutezător neînfricat, din păcate.
Cred că este singura cale prin care „sistemul” opresiv È™i abuziv poate fi demantelat, adevărății vinovați – pedepsiți, iar sumele furate de cohorta băsiÈ™tilor hămesiți – recuperate!
O ezitare sau „lipsa de sânge în instalație” îi va costa scump, fiindcă această victorie zdrobitoare a lor, a încurcat planurile de distrugere a PNL, prin care Csollosh urma să preia USR, care urma să înglobeze foÈ™tii pedeliÈ™ti, să înghită PMP È™i să se transforme în „Albă ca Zăpada” – marele È™i unicul PPR (Partidul Popular din Romania), mult aÈ™teptat de popularii europeni. Performanța PSD-ului nu va rămâne nepedepsită! Ca să nu vină urgia, trebuie să acționeze decis!
Felicitari, conte,de data asta n-ai mai nimerit bara de la cativa metri in fata portii goale, asa cum ai patit in multe alte dati (ti le-am reamintit dealtfel acum cateva zile intr-o interventie pe acest blog).
In acelasi timp admit ca eu unul m-am inselat de data asta grosolan, in sensul ca nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca PSD ar (mai) putea vreodata sa treaca de 34-35%.
Pentru mine,unul care nu a votat si nu va vota niciodata PSD sau alta entitate politica care miroase a PSD, viitorul arata azi sumbru.Oricat de greu v-ar veni si oricat de radicali veti fi devenit in ultimul timp, veti recunoaste, sper,ca si eu, cetatean liber al acestei tari, indiferent de parerile mele politice, sunt indreptatit exact in aceeasi masura ca voi sa-mi doresc un viitor mai bun mie si familiei mele.
Ma asteptam totusi sa te gasesc azi, dupa finalul meciului castigat cu scor de forfait, mai lucid si mai retinut.Sunt convins ca undeva in ratiunea dtale, ceva iti spune ca nu ar trebui sa te bucuri prea mult si ca viitorul dtale s-ar putea sa fie la fel de nesigur ca si al meu.Te gasesc insa la fel de revansard,rafuindu-te ba cu Liiceanu, ba cu Ciolos, ba cu Kovesi intr-un soi de ritual pagan de sorbit din cupa plina cu sangele cald al dusmanului rapus.
Daca dupa ziua de ieri iti inchipui ca poporul a validat prin vot tot soiul de sincrazii pe care le tot expui dta pe blogul asta, pornind de la GDS si Liiceanu si terminand cu „mocirlarii”, este treaba dtale.Sa te vad atat de decuplat de realitatea votului de ieri si atat de imbatat de aburii sampaniei, ei, asta este prima raza timida de speranta care mijeste pe strada mea.
Sa ne revedem sanatosi la urmatoarea runda de alegeri !
Dragă Luc,
Nu sunt deloc euforic, cum lași de înțeles. Dezechilibrele majore sunt periculoase, in beneficiul oricărei părți ar fi ele. Cei față de care mă acuzi că sunt revanșard sunt de fapt artizanii acestui dezechilibru. Ce să le facem? Să-i mângâiem pe creștet că învrăjbesc populația și seamănă dezbinare? Mai ales că nici prin cap nu le trece să-și recunoasca greșelile și să zică „pardon, mă retrag”?
Dincolo de bataia de joc numita „anticoruptie” (poate face, totusi, cineva decontul, ca s-a umplut tara de „institutii de forta”, care stau la panda, de nu mai poate romanul respira, in timp ce ele, institutiile toaca in nestire banul public), cel mai periculos lucru mi se pare dezbinarea asta a populatiei, intre tineri si batrani, intelectuali si…restul, bugetari si „privati”. Samanta asta a urii (falsa, daca stai si analizezi lucrurile logic), sadita imediat dupa revolutie si clocita tot in laboratoarele „elitiste” e menita sa dea roade otravite. Si ma gandesc numai la Rwanda. Macelul, pus la cale de forte sinistre, nu oculte, ca se stiu bine, a fost experimentul, probabil reusit, al acelorasi care nu urmaresc „decat banul, fara implicare sentimentala”, cum spunea Soros. Poate ar fi bine sa se popularizeze nenorocicea de acolo, pentru ca, la majoritatea lumii, a ajuns ca un fapt divers, o rafuiala intre triburi. Dupa ce vorbesti cu oamenii care au trait apocalipsa rwandeza, realizezi cat de putin conteaza cine si de ce joaca pe scena politica. Daca germanii si-au revenit repede din vina holocaustului, motivand ca adevaratii vonovati au fost conducatorii si au platit cu asupra de masura, cetatenii rwandezi nu-si vor reveni niciodata, pentru ca sunt partasi la macelul colectiv, fie si numai prin apartenenta la o etnie…Sa ne fereasca Dumnezeu! Dar eu zic sa ne ferim si noi de experimentele sinistrelor si lacomelor elite, ca numai bine n-au voit tarii asteia.
Nici vorba de asta, nu mai pot romanii de Liiceanu sau GDS, sau de „epitete” ca mocirla in conditiile in care n-au avut nimic de reprosat lui Basescu pentru „tiganca imputita”.
Au votat PSD, ca de obicei la parlamentare as zice, pentru ca PNL si PDL sunt vazute ca incapabile sa gestioneze economia. Are dreptate Iliescu, romanii au comparat guvernarea Ponta cu guvernarea Ciolos si au constatat ca Ponta le-a dat inapoi salariile pe care le luase Basescu pe cand Ciolos nu le dadea nici macar speranta unor mariri in 2017. PSD a promis ca el poate sa mareasca si pensii, si salarii, si multe altele. Sa arate ca poate !
Victoria de acum doi ani a lui Iohannis nu insemna ca romanii vor guvern PNL. Tot asa cum victoria de azi a PSD nu inseamna ca romanii vor presedinte PSD ! Daca PSD-ul nu crede poate sa initieze un referendum de suspendare, sunt convins ca se va repeta episodul Basescu 2007.
Omagii!
https://antoneseiliviu.wordpress.com/2016/12/12/dorin-tudoran-si-contele-de-saint-germain-despre-peisajul-postelectoral/
Multumesc! Sunt surprins. Pentru ca, totusi, din cate imi amintesc, au fost destule subiecte in care vedeam lucrurile diferit.
Sunt, insa, si magulit. Va mai astept!
Ultimul „žtun” al lui CioloÈ™, patru miliarde de euro dați cadou germanilor È™i olandezilor lui Iohannis, care l-au decorat recent
Dacian Ciolos afirma foarte clar ca nu sunt bani pentru maririle de salarii in Sanatate si Educatie / mai spune ca nu pot fi eliminate cele 102 taxe din Legea propusa de PSD si votata de Parlament pentru ca e nevoie de bani la buget / nu poate fi marit salariul minim pe economie asa cum cer ( foarte corect) Sindicatele / nu pot fi ieftinite medicamentele pentru ca se opun firmele internationale si importatorii/ Si tot asa „“ nimic nu se poate pentru ca nu sunt bani!
Si totusi Guvernul Ciolos stabileste un record absolut in comparatie cu toate guvernele de dupa 1989 „“ cel referitor la valoarea contractelor pentru cumparare de tehnica militara de la doua firme din Germania si Olanda „“ 4 miliarde de Euro!!!
Iar „žpartenerii” selectati de „žonestul” Ciolos au mari probleme!!! Firma germana a fost anchetata de procurorii germani si a recunoscut ca a dat mita pentru un contract similar in Grecia trebuind sa plateasca o amenda de 37 milioane Euro / iar firma olandeza nu a livrat nicio nava similara pentru tari NATO „“ a vandut insa doua asemnea corvete catre Indonesia la un pret cu 50% mai mic decat cel pe care il va plati Romania!!!
Guvernul Ciolos a adoptat la sfarsitul mandatului sau politic si constitutional doua decizii in domeniul achizitiilor militare :
1. In 29 Noiembrie 2016 Hotararea de Guvern privind Cumpararea de catre MApn pentru Marina Militara a 4 corvete (nave multifunctionale) in valoare de 1,6 miliarde Euro de la Compania DAMEN „“ Olanda
2. In 24 Noiembrie Acord cadru pentru achizitionarea a 600-800 de transportoare blindate de infanterie in valoare de aproximativ 2,4 miliarde Euro de la Compania RHEINMETTAL „“ Germania ( in „žcolaborare” cu Uzina Automecanica Moreni)
Mari probleme de strategie si legalitate :
1. Guvernul „Dacian Ciolos” a angajat in numele Romaniei un program de achizitii militare de circa 4 Miliarde Euro in ultima sa luna de mandat, fara consultari politice sau dezbateri publice / ceea ce epuizeaza in totalitatea fondurile bugetare alocate pentru inzestrarea Armatei pentru urmatorii 6 ani
2. Deciziile au fost luate fara licitatie publica, fara respectarea procedurilor europene si fara consultarea si aprobarea Parlamentului
3. Achizitia de corvete si transportoare blindate schimba total Strategia de Achizitii care incepuse la momentul cumpararii primelor avioane multirol F16 / mijloacele achizitionate sunt total irelevante si inutile raportat la capabilitatile Federatie Ruse „“ singurul potential adversar strategic al Romaniei
4. Romania are un Parteneriat Strategic cu SUA dar achizitioneaza tehnica militara in urmatorii 6 anii exclusiv din Germania si Olanda
5. Cele doua firme selectate au fie probleme de reputatie (RHEINMETTAL a recunoscut in fata Justitiei din Germania implicarea intr-un caz de coruptie in Grecia pentru contracte similare platind o amenda de 37 milioane Euro) / fie de experienta anterioara ( DAMEN Olanda a livral corvete similare doar catre Indonesia- niciodata o alta tara NATO)
6. Pretul de achizitie este cel putin dublu fata de contractele anterioare ale celor doua companii pentru produse similare / Romania a primit oferte ferme de la alte companii din tari NATO cu preturi cu cel putin 40% mai mici
PS.Am avut un moment de ratacire si m-am uitat la emisiunea Danei Grecu. Mare greseala. Am vazut o Dana Grecu isterizata, care spuneaca nu trebuie sa se mai discute despre ce au facut tehnocratii si Ciolos ci trebuie puse tunurile pe adversari, adica pe Psd. I-a smuls dosarul din mana lui C. Stefanescu si a continuat sa tipe ca toti ziaristii cu scaun la cap trebuie sa faca la fel. Degeaba a incercat sa o opreasca Radu Tudor. Dana Grecu a fost o pedista convinsa, o basista notorie si apoi o crinista. Uraste visceral PSD. Ura este atat de mare incat nu s-a putut abtine si a rabufnit in direct. Am multi prieteni in Pitesti care mi-au povestit o multime de lucruri despre doamna care, dupa parerea mea, are nevoie de un specialist.
O recunoasteti in poza pe Danutza langa Aliodor Manolea ?
http://media.dcnews.ro/image/201410/w670/traian_basescu_pdl_24291400.jpeg
Daca PSD-ul nu gaseste bani pentru mult-asteptatele mariri de salarii si pensii e pa ! Si tot pe duca sunt daca pun tiparnita de bani la lucru. Pentru asta a fost votat, pentru promisiunile ca vor imbunatati viata oamenilor, nu pentru basmele cu Soros.
O analiza corecta. As mai adauga sfatul de a-l retrage pe imberbul Victor Viorel inspre Gorj… Macar pt. o vreme…. Parca prea mult rau a facut vorbind ca proasta-n targ. Parerea mea.
S-a mai vazut un astfel de Parlament in 2000. Si in 2012. Asta daca vorbim doar de majoritatea psd-ista. Majoritati antiprezidentiale au fost si mai multe, de fapt intotdeauna cu exceptia lui 2008. Nu e nimic exceptional. Scorul majoritatii psd-iste e cam acelasi cu scorul lui Iohannis ce este atat de uimitor in asta ? Eu am mai spus ca Romania nu vrea ca presedintele si majoritatea parlamentara sa fie din acelasi partid. Ponta s-a convins pe pielea proprie. Cred ca si Gorghiu, ca Iohannis nu e de plans, alegerile astea ii intaresc, nu ii descresc sansele peste trei ani.
Nu sunt aproape deloc de acord cu concluziile contelui. Parerea mea e ca PSD-ul a fost ales ca sa imbunatateasca economia. Din cate imi amintesc eu miza prezidentialelor a fost schimbarea codului penal si amputarea DNA-ului si stim cu totii ce entuziasti au fost romanii la ideea asta. Parerea mea e ca PSD nu are nici stomacul nici chef sa-si ridice in cap sistemul judiciar si restul Europei. Cel putin nu acum, daca vor reusi sa imbunatateasca economia poate, acum insa nu ! Sa demonstreze ca pot mari pensiile si salariile cum au votat, ca au resurse sa rezolve supraaglomerarea din penitenciare, asta da. Dar sa cocheteze cu ideea desfiintarii sau emascularii DNA-ului sau sa inceapa un razboi de uzura cu presedentia pe tema SRI, SIE, etc. cum s-a mai incercat, asta nu ! Nu cred ca o vor face si nu cred ca vor castiga daca o vor face.
P.S.: In alta ordine de idei astept cu nerabdare propunerea PSD de prim-ministru. Asta numarul unu. Si numarul doi, vreau sa vad daca ii baga pe unguri in guvern sau nu. Doua decizii politice care vor cantari greu peste patru ani dupa parerea mea.
Cătăniciu/ALDE la Justiție. PSD-ul se spală pe mâini, Securitatea dă din buză.
CSM-ul e virusat cu nesecuriÈ™ti. Ați cam pus-o, lupta împotriva corupției galaxiale, cu prejudicii de 2,81 lei, este în mare pericol. Vechii luptători ar putea fi înfundați pentru corupție medie, în poveÈ™ti cu multinaționale.