Scorul acestui articol
[Total: 102 voturi. Media: 4.7]

 

Nu, nu-l îngân pe Tăriceanu cu acest titlu. Chiar v-aÈ™ împărtăÈ™i un gând ascuns.

În evoluția fiecărui eveniment politic (È™i nu numai politic) societatea se împarte în două: cei care pot influența respectivul eveniment È™i cei care nu îl pot influența. Sigur că, dacă am judeca în termeni de mecanică cuantică, cea mai mică tresărire a oricăruia dintre noi interacționează cu orice deci influentează orice. Nu la efectele atomice ale gesturilor noastre vreau însă să mă refer acum ci la factorii macro care pot miÈ™ca macazul atunci când se pune problema ținerii trenului pe È™ine sau deraierii acestuia.

De exemplu fenomenul Kovesi.

Pentru cei care analizează lucid ce se întâmplă cu această persoană È™i ce câmpuri de forțe s-au creat È™i acționează în jurul ei devine evident că este vorba de punerea în scenă a unei uriaÈ™e mistificări. Laura Kovesi a încetat să mai fie un om adevărat. Ea se comportă È™i este tratată ca un fel de hologramă a unui personaj creat în laborator. Rațiunea, bunul simț, respectul pentru adevăr, obiÈ™nuitele limite etice ataÈ™ate oricărei ființe umane înzestrate de la natură cu afect È™i discernământ sunt, în cazul Laurei Kovesi, abolite. Felul în care domnia sa minte uriaÈ™ È™i imediat demonstrabil, părând neatinsă de vreo teamă de consecințe, indică o situare deasupra condiției umane. Știe, pur È™i simplu, că nu i se poate întâmpla nimic. Poți răni o hologramă? Nu! Poți îndurera o hologramă? Nu! Poți închide o hologramă într-o celulă de penitenciar? Nu! Ea, fiind o proiectie, o fotografie 3D lansată dintr-un studio bine protejat, singurul mod de a scăpa de bântuirea ei este să întrerupi curentul.

Pentru noi, niÈ™te ființe animate de sentimentul dreptății È™i al egalității în fața legii, o astfel de apariție, o astfel de ficțiune căreia unii incearcă să-i dea materialitate, este ceva de neacceptat.

Nici eu È™i nici mulți dintr cei care citiți aceste rânduri, nu avem mize personale atunci când o contestăm pe Kovesi. O contestăm pur È™i simplu dintr-o nevoie de justețe, dintr-o dorință de apărare a unor valori în care credem. Dar avem noi oare puterea efectivă de a influența lucrurile în sensul pe care îl considerăm corect? Nu! Noi doar dăm din gură, ne agităm, însă suntem dincolo de locul proiecției, mult prea departe de È™altărul ce ar putea zădărnici mistificarea.

Dar… să vă spun ceva…

Există unii care ar putea-o zădărnici!

Există unii care, dacă ar avea curaj, demnitate, spirit de sacrificiu, respect pentru principii, ar putea răsuci comutatorul pe poziția off. Și, culmea, aceÈ™tia sunt È™i cei cu mize personale în stoparea È™i pedepsirea Laurei Kovesi. De exemplu Sebastian Ghiță. De exemplu Traian Băsescu. De exemplu Liviu Dragnea. De exemplu Elena Udrea. Și aÈ™ putea continua.

Ne agităm noi, ca proÈ™tii, că ne jenează nedreptatea la principii ca o pietricică în pantof. În vreme ce ei, aceia plasați la o simplă întindere de braț de È™altăr, doar simulează lupta cât să le asigure lor negocieri promițătoare. Și-au pus bine, la adăpost, zecile, dacă nu sutele de milioane de euro, È™i acum aÈ™teaptă liniÈ™tea de după furtună ca să-È™i poată savura din nou, cu un egoism ostentativ, „žbinemeritatul” succes în viață.

Povestea de care vorbim ține de lumea marilor mize. În acea lume succesul se poate întotdeauna obține, dar depinde de bani mulți.

Cei de care am amintit, È™i nu numai ei… mai sunt destui de români în aceeaÈ™i situație…, au bani foarte mulți, nu mulți.

Doar să vrea cu adevărat, doar să pună la bătaie a o suta parte din comorile lor (care, oricum, le ajung pentru încă zece vieți) È™i ar tranÈ™a războiul cu holograma cât ai zice peÈ™te.

Căci, chiar dacă holograma este o ficțiune, în spatele ei stau mereu oameni cât se poate de reali.

În fine…

Repet rețeta de anduranță în această luptă inegală pentru dreptate pe care noi, idealiÈ™tii autoînrolați, o ducem cu statul paralel È™i cu întregul sistem corupt care îl susține:  să ne păstrăm, mai presus de toate, luciditatea È™i simțul umorului.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/03/holograma.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/03/holograma-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeacuzarea Laurei Kovesi,Elena Udrea Sebastian Ghita,holograma,Laura Kovesi minte,Sebastian Ghita,Traian Basescu  Nu, nu-l îngân pe Tăriceanu cu acest titlu. Chiar v-aÈ™ împărtăÈ™i un gând ascuns. În evoluția fiecărui eveniment politic (È™i nu numai politic) societatea se împarte în două: cei care pot influența respectivul eveniment È™i cei care nu îl pot influența. Sigur că, dacă am judeca în termeni de mecanică...Blog politic si polemic