Scorul acestui articol
[Total: 17 voturi. Media: 4.1]

 

Practic acest referendum propune, la nivelul administrării Bucureştiului, o trecere de la descentralizare la centralizare. Adică exact inversul principiului despre care ni s-a tot explicat atâta vreme că stă la baza diferenţei dintre dictatură şi democraţie, că e soluţia pentru mai bine confirmată de performanţele societăţii capitaliste.

Într-o dezbatere teoretică pot fi aduse în discuţie o mulţime de argumente şi pro şi contra acestei centralizări.

Sub aspect practic, însă, te uiţi la evoluţia Bucureştiului în ultimii ani şi constaţi nişte discrepanţe uriaşe între ce au realizat nişte primari de sector de succes şi ce a realizat Nicuşor Dan ca primar general.

Păi, dacă îl compar pe Ciucu de la 6 cu Dan de la generală am imaginea premiantului clasei alături de repetentul clasei. Lista de realizări a primului ar avea cam tot atâtea puncte albe cu lista de puncte negre (eşecuri) a celuilalt. Să ne gândim numai la parcuri: Parcul Drumul Taberei, Parcul Liniei, Parcul Ciurel versus Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Carol. Dar mai sunt şi drumurile şi curăţenia etc.

Dezastru e un termen prea bland pentru ce a lăsat în urma primului său mandat de 4 ani la PMB Nicuşor Dan. E cartea de vizită a unui primar procesoman, obstrucţionist şi refractar la orice iniţiativă de dezvoltare urbană, pe care bucureştenii l-au ales din nou nu pentru că ar fi fost mulţumiţi de tândăleala lui ci din idiosincrasii politice. La fel cum au susţinut-o, absolut aberant, şi pe Clotilde Armand, ambasadoarea graseiantă a şobolanilor şi a gunoaielor.

Referendumul lui Nicuşor, chiar dacă va trece, va fi o iniţiativă fără urmări. Un moft de imagine. Cum a fost şi referendumul lui Băsescu pentru 300 de parlamentari. Nu se va putea pune în aplicare din o mie de motive pe care nu are rost să le înşir aici.

Totuşi, eu nu aş vrea să treacă. Prefer ca banii colectati de la Sectorul 6 sa fie gospodariti de Ciprian Ciucu, care a confirmat, decat de Nicusor Dan, care a dezamagit.

De aceea nu voi vota la referendum.

A nu vota este o variantă mai bună de opoziţie făcută acestui personaj aerian si distructiv decât a vota NU.

Cine votează în orice fel la referendum (DA sau NU) contribuie la asigurarea procentului  de participare de minimum 30% care să valideze referendumul.

Fiecare va decide (raţional sau pătimaş) ce să facă în secţia de votare, dar pe cei care nu doresc să îl sprijine pe Nicuşor Dan în acest demers îi sfătuiesc să nu voteze la referendum.

Inspiraţie bună duminică!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/11/referendum.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/11/referendum-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialealegeri duminica,conditii validare referendum,eu cu cine votez,Nicusor Dan,referendum  Practic acest referendum propune, la nivelul administrării Bucureştiului, o trecere de la descentralizare la centralizare. Adică exact inversul principiului despre care ni s-a tot explicat atâta vreme că stă la baza diferenţei dintre dictatură şi democraţie, că e soluţia pentru mai bine confirmată de performanţele societăţii capitaliste. Într-o dezbatere teoretică...Blog politic si polemic