Recunosc, am greşit!
Mi-am închipuit că toţi cei ce vor intra pe acest blog vor respecta nişte reguli elementare de politeţe şi de dialog. Recunosc, am greşit!
Mi-am închipuit că toţi aceia care nu se vor simţi bine în acest mediu propus de mine se vor retrage civilizat şi vor căuta un altul care să corespundă exigenţelor lor. Recunosc, am greşit!
Mi-am închipuit că dacă eu mă voi strădui să impun un anume standard de calitate şi de seriozitate dezbaterilor de aici, toţi ceilalţi, chiar şi acei musafiri învăţaţi cu alte reguli, mai laxe, vor încerca să se adapteze. Recunosc, am greşit!
Mi-am închipuit că a lăsa deschisă tuturor uşa comentariilor, chiar şi acelora care nu doreau un schimb îmbogăţitor de idei ci scandal, manipulări, diversiuni, e mai bine decât a fi foarte strict în aplicarea unor criterii de acceptare bazate pe decenţă şi bună cuviinţă. Recunosc, am greşit!
Mi-am închipuit că atunci când apar diferenţe de opinii în legătură cu temele propuse în articolele mele interlocutorii vor accepta să polemizeze cordial, în folosul adevărului, şi nicidecum să se păruiască în replici nesfârşite, cu jigniri, atacuri la persoană, ameninţări. Recunosc, am greşit!
Toate aceste greşeli au generat până la urmă, ca orice greşeală, efecte negative. Mulţi vizitatori inteligenţi, educaţi, care aveau cu adevărat ceva de spus, care aduceau în mod consistent plus – valoare blogului, s-au retras discret neacceptând exprimările suburbane, comportamentele joase. Astfel, alarmant de mult, un public elevat, subtil, cu ştiinţa dialogului civilizat şi benefic, a fost parţial înlocuit de un public scandalagiu, agresiv, intolerant. Asta nu înseamnă că toţi comentatorii actuali ai blogului sunt astfel, dar cei 10 – 15% la care mă refer, reuşesc să-i acopere, prin insistenţă şi bruiaj permanent pe ceilalţi.
Evenimentele din ultima vreme (pandemie + război) au transformat polarizarea socială existenţă în falie. În această situaţie gravă eu nu mai pot arăta aceeaşi indulgenţă ca până acum, bineintenţionată dar naivă, faţă de comentatorii care nu respectă nişte minime reguli de civilitate. Oferind microfon agresivilor şi intoleranţilor aş contribui la adâncirea faliei, ceea ce nu doresc.
De aceea am decis să nu mai accept aici grobienii, manipulatorii, diversioniştii, “bătăuşii” specializaţi în jigniri şi atacuri la persoană. Voi admite spre publicare doar comentarii decente, argumentate, la obiect, ca la o conversaţie faţă în faţă între oameni civilizaţi. Criteriul de acceptare, subliniez, nu va fi ca părerile exprimate să fie în acord cu părerile mele ci ca acestea să respecte regulile minime ale dialogului între oameni civilizaţi.
Iar dacă asta va însemna să rămân pentru o vreme doar cu 100 de cititori, fie! Dar nu va fi nici pe departe cazul!
Aşadar, fără a arăta cu degetul spre cineva anume dintre actualii mei comentatori, anunţ că începând din acest moment orice text care se abate de la regulile enunţate anterior nu va mai fi acceptat spre publicare.
Vă rog, stimaţii mei cititori, să mă ajutaţi în efortul de a asana, pe cât posibil, micile bălţi apărute. Fără noroi şi fără ţânţari ne vom simţi mult mai bine împreună.
https://www.conteledesaintgermain.ro/recunosc-am-gresit/01-03-2022https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/03/greseli.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/03/greseli-150x150.pngEditorialecomentatori pe blog,dialog civilizat,intoleranti,recunosc am gresitMi-am închipuit că toţi cei ce vor intra pe acest blog vor respecta nişte reguli elementare de politeţe şi de dialog. Recunosc, am greşit! Mi-am închipuit că toţi aceia care nu se vor simţi bine în acest mediu propus de mine se vor retrage civilizat şi vor căuta un altul...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Stimate Conte, cred ca am semnalat si unii dintre noi pe aici faptul ca in ultima vreme s’a intamplat ceva ciudat pe blogul dumnevoastra, respectiv ca au disparut opiniile unor oameni care aveau ceva argumentat de spus iar locul lor a fost luat de un soi de gasca galagioasa care doar trolla pe aici, un loc unde eu unul ajung periodic pentru a citi ceva de calitate si nu respectivul trolling inutil, care e mod de viata al unora. Decizia este justificata si ma bucur ca ati luat’o intr’un final, articolul asta scris de mine acum ceva vreme, vizind si blogul dumnevoastra unde probabil ca in timp se va face acea cernere necesare, cum a fost necesara de cel putin vreo doua ori pana acum si in cazul blogului meu, desi am fost, sunt si voi ramane partizanul dreptului la exprimare libera.
Toate cele bune si spor la scris, eu unul voi aprecia articolele dumnevoastra la fel ca si pana acum, chiar daca uneori nu rezonez cu opiniile exprimate, pana la urma asta este frumusetea diversitatii de ganduri si idei, nimeni nefiind detinatorul adevarului absolut!
Doamne ajuta!
https://en.wikipedia.org/wiki/Halford_Mackinder
Aici este motivul. Orice altceva nu conteaza. Normal ca odata cu asta se va introduce si great reset, cu tot ce inseamna asta si nu pricepe romanul. Principalul este ca va fi valabil pt toata lumea. Cei care se gindesc ca pt ei nu-i valabil, pt ca sint prea sus sau au bani, relatii si functii, se inseala f tare, deoarece nu stiu cu cine au dea face, nu pot pricepe despre ce este vorba si ca astia nu dau scutiri nimanui. Vor vedea in curind!
Raspunsul era pt Nucu Neagu, dar postarea nu s-a dus unde trebuie.
@Popescu,
1. Noi suntem buni de proști și proști de buni. Cu alte cuvinte am o speranță.
La barza chioară îi face Dumnezeu cuib.
2. Cine stăpânește Europa de Est nu mai comandă Heartlandul. Nu acum, când Rusia, China și India pun de-o troică tehnologico-economică/militaro-nucleară. Altminteri, îi dau dreptate lui Mackinder. Cine stăpânește Heartlandul comandă Lumea.
Până azi nu mi-am pus vreodată problema că ceasul deșteptător al Marii Resetări e întors la Beijing.
@Nucu
Sigur ca din China! A plecat din anii 70, din perioada Nixon. Uita-te cine a inceput planul in acea perioada, pt ca tot el il duce si mai cauta schimbarile esentiale care s-au produs in acel timp. Din pacate pe noi, ca tara si popor, perioada actuala ne prinde in degringolada, cu o clasa politica in care unul ca Ciuca este virf de lance. 🙂
Astia nascuti si educati printre gaini nu pot face decit ceea ce se vede si ne aflam in mare pericol.
De la nemti nu am ce sa astept, pt ca s-au descris singuri in istorie, iar romanul de astazi n-a inteles cine-i sint singurii prieteni: Dunarea, Marea Neagra si Prutul. Despre nemti ne-a avertizat chiar Brincoveanu, acum mai bine de 300 de ani, dar romanul nu citeste. El crede ca Popper, ca din nimic vin multe. 🙂 Ceva atit de minunat si care sa ni se potriveasca mai bine, nici ca s-a inventat! Asa am ajuns la teoria care spune ca orice carte citita este un gratar pierdut.
Doar deschizi geamul si vezi ce-am realizat! Si, da, singura noastra speranta este ca ne descurca Dumnezeu, pt ca alta alternativa chiar nu exista. Pe vremuri mai aveam personalitati exceptionale, dar adversarul ne-a sters din plan aceasta alternativa, asa ca, astazi, nu avem nimic. Acum realizez ca, poate, Popper a avut dreptate si ca din nimic vine, citeodata, ceva, ca de exemplu o politiciana care sa ne anunte ca te culci seara, sanatos si te trezesti, dimineata, mort. De unde din alta parte puteam obtine o asemenea personalitate daca nu din nimic?!
Vezi, am ajuns un popor de filozofi si asa ne salvam, ca din nimic! 🙂
In trecut am dat titlul unor carti despre teoria MacKinder minus una, pt ca exista o teorie complementara, despre care nu pot scrie nimic. Fac ce fac si ajung mereu la nimic. S-a lipit filozofia de mine, fara sa vreau, chiar din nimic! 🙂
@Popescu,
O, genii întristate care mor
În cerc barbar și fără sentiment,
Prin asta ești celebră-n Orient,
O, țară tristă, plină de humor…
Vlodymyr Struk
Va spune ceva acest nume? Este un putinist nenorocit răpit din casa lui și împușcat de către democrați. Vina lui? Primar intr-o localitate din zonele de est ale Ucrainei. Deci arestat, judecat și condamnat! Mda….. așa ceva ce nu o sa apăra pe A3 sau G4….dar o sa vina o avalanșa de degete în jos aici… ca de..ai nostrii troli au și ei familii de hrănit…… trebuie sa citiți și reacția unui consilier de al ministrului de interne din Ucraina unul Gerashchenko…este priceless!
@Cosmin P.-o2. 03.-„Deci admiteti ca toata lumea e in razboi deja cu Rusia!
Atunci va intreb, de ce se mai vorbeste de pace?”
1. DA, este razboi declansat LA VEDERE, de Rusia lui Putin, impotriva Ucrainei.
Si DA, in acest context este un razboi „subteran”, de dezinformare, dus de ambele parti ( Rusia si NATO); si consider ca e dreptul fiecareia din parti sa-si ia masurile -nedemocratice- de cenzurare a stirilor adversarilor.
2. Despre „pace” se vorbeste tot timpul; mai ales in timp de razboi. Desigur, ar fi fost de dorit ca Occidentul democratic- atat cat e – sa fi constientizat ce-nseamna sa-l impinga pe Zelensky cu spatele la zid prin fluturarea accederii Ucrainei la NATO ( oricum imposibile in conditiile conflictului din Donbas si anexarea Crimeei), fara garantii reale de securitate impotriva pretentiilor clar exprimate de catre rusi. Si, mai intai sa initieze discutii tripartite pe aceasta tema. Oare ce-ar insemna neutralitatea Ucrainei, pe model Finlanda; care, si ea a fost victima agresiunii URSS in WWII? Adica, sa vorbeasca despre pace inainte de declansarea- anuntata- a invaziei criminale a Ucrainei.
PS. Fara legatura cu textul comentat: nu consider ca e un razboi al ortodoxiei „bune” impotriva catolicismului „rau”.
@Adrian Cristescu
Bine, daca admit raspunsurile dumneavoastra, va mai intreb iarasi: Dar cu suveranitatea statala cum mai este ? Si de ce unii inca o folosesc in vocabularul zilnic ?
@cosmin P.03.03-
1. „…va mai intreb iarasi: Dar cu suveranitatea statala cum mai este ?”
– Pai, va raspund si eu-iarasi- cu ce mai zisei deja:
„@Cosmin P.-27.02: „Mie mi se pare ca una e o lipsa de suveranitate( acceptand ca asa si e in cazul tarilor considerate democratice) asumata sub umbrela NATO( SUA) si alta una impusa de o invazie straina, gen Rusia in mai multe regiuni( dar si America, in altele). Poate ar trebui sa ne lamurim in ce paradigma ne aflam in acest caz concret.”
Pentru a fi si mai clar: de ce o tara democratica isi cedeaza o parte din suveranitate unei organizatii de forta: pentru a-si asigura pacea, in general alaturi de cei mai puternici, contrabalansand o forta declarat ostila. desigur, se poate si fara, gen suedia, Finlanda, Elvetia, dar asta depinde de modul in care-si gestioneaza aceste tari relatiile de putere cu vecinii. E cam ca-n gastile de cartier, unde se folosesc cutite performante( aka arme nucleare) scumpe si pe care tu nu le posezi.
2.”…de ce unii inca o folosesc (suveranitatea -n.m.) in vocabularul zilnic?
Acu’, nu toate vorbele politicienilor trebuie luate chiar „mot-a-mot”!
Si ca idee: nu e „catolicismul rau” ci e neo-protestantismul rau, mai degraba, dar discutia e complexa.
Insa nici astea nu sunt rele, toata credinta crestina azi e (si in viitor mai rau) luata cu asalt, prin urmare si cei sus-mentionati.
O sa vedeti ca veti trai represiuni ca pe vremuri… O sa va aduceti aminte de cuvintele mele si o sa le vedeti implinite, daca o sa fiti suficient de atent la aspectul asta.
Dzeu sa ii odihnească pe săracii aviatori !
Ipocrizia vestului nu are limite
https://www.infowars.com/posts/russian-conductor-of-munich-philharmonic-fired-after-failing-to-submit-to-mayors-demand-he-denounce-putin/
Dar primarul de ce nu le cere bavarezilor sa nu mai ardă gazul rușilor? Sau în München vine GPL de la americani?
P.s mi-am dat seama de unde vin majoritatea degetelor un jos!
Vin din zona afliliata anumitor comentatori și analisti( cu greu m-am abținut sa nu bolduiesc anumite litere) militari care primesc și au primit bani de la stat!
@Psd-istul ” P.s mi-am dat seama de unde vin majoritatea degetelor un jos!
Vin din zona afliliata anumitor comentatori și analisti( cu greu m-am abținut sa nu bolduiesc anumite litere) militari care primesc și au primit bani de la stat! ” Da frate dar…chiar atatea ? Astia n-au alta treaba decat sa stea cu ochii pe bucataria contelui si pe ce spun musafirii pe care-i are la mancat fasole cu … ciolacu ?Pai si sa arati de atatea ori cu degetul in jos chiar daca comentariul este de bun simt , nu-i o imbecilitate ? Adica , atunci cand va flegmati unii dintre dumneavoastra…n-are treaba , isi baga degetul in…ma-sa iar daca va gratulati cu felicitari se procedeaza la fel ??? Iarta-ma dar nu cred desii m-am confruntat si eu cu-asa ceva !
@Marian
Postarile mele cele mai dezavuate au fost cele referitoare la pandemie și la anumite părți ale sistemului nostru implicit niște analiști care au legătură cu acel sistem. 10 și în plus de degete în jos
postarile care nu au nici o legătură cu cele doua subiecte de mai sus au fost ignorate sau dezavuate de cam 10 maxim 12 persoane.
Contele vorbea de troli. Poate după standardele lui și eu sunt unul dintre aia și ii respect opinia. Eu zic ca Troli sunt cei care Votează în dușmănie sau la comanda… și gurile lor vrea sa mănânce!
Dar când vezi ca anumite comentarii primesc degete în jos mai multe decât media, te intrebi cum se poate.
Exista un comentariu al cuiva de pe aici dar nu îl găsesc acum, prin care se explica metoda prin care se cumpara voturi pe net și comentarii.
Eu cred ca nu este chiar așa de avansat sistemul ce lucrează pe aici. La postarea cu Djokovic au apărut vreo câțiva comentatorii( unul vorbea de zeci de mii de morți în februarie și martie de la pandemie) care au dispărut. Comentatorii aia sunt doar niște avataruri ale unuia de pe aici care da cu degetul în jos , cel putin mie, în dușmănie. Cel al cărui nume nu îl spun( pe motive de greață) este un ziarist ratat mercenar, care mergea cu punga la evenimente sa o umple. Asta o poate confirma oricare ziarist care îl cunoaște. Deci sa nu bat câmpii prea mult, sunt doi trei care pot vota de mai multe ori același comentariu. Acum scriind asta mi-a venit ideea sa șterg istoricul site-urilor vizitate și sa votez din nou. Dacă merge asta, atunci playback is a bitch!
ultima postare a contelui este edificatoare despre ce se întâmplă cu voturile de pe aici.
Dacă nu crezi compara 2 postări ale contelui una despre pandemie și una despre orice altceva… vei vedea ca am dreptate
Stimate Conte de Saint Germain eu va multumesc, va multumesc mult pentru postarile dumneavoastra
https://inpolitics.ro/suntem-pregatiti-pentru-razboi-romania-aparata-de-generali-play-station_1820027778.html
Mi se pare mie ca se aude kumbaya pe aici?
Al 3 post ce va urma sa fie cenzurat?
Spune ca nu mai vreți sa postez!
Fiți barbat nu ca generalul nostru!
Spuneti-mi era mai corect!
@ Cosmin P.-02.03.- toate.”Prin urmare, ma uit din cand in cand si la televizor (o data la 2-3 zile), intru pe internet, mai ascult la BBC (mare pacat ca au inchis saiturile rusesti, caci as fi vrut sa citesc si de acolo putin, era firesc), exact cum ati spus, din mai multe parti incerc sa ma informez.”
Nu stiu daca costientizati ce spuneti: ca, abia daca ati avea acces la site-urile rusesti interzise, v-ati putea face o parere adecvata, echilibrata? Adica, doar daca veti afla, de ex., ca Ucraina a invadat Rusia, ati avea o alta viziune asupra a ceea ce va transmite Tv – uneori in direct? Ca populatia civila in bejenie e rusa si nu ucraineana? Ca distrugerile de orase sunt din Rusia si nu din Ucraina? Daca, in fata unor dovezi indubitabile, inca mai aveti dubii
( sic!)poate, pentru a va convinge „sine ira et studio”, ar trebui sa dati o fuga pana acolo. Totul e sa nu confundati cele doua tari.
P.S. Pentru a intelege mai bine informatiile din media acelor vremi ( propaganda comunista, nu?!), am facut o vizita la un fost lagar de concentrare ( Terezin- unul „mic”, langa Praga; „decat” cca. 33.000 de morti). Am realizat ca sunt dezinformat: realitatea vazuta cu ochii mei, dupa 40 de ani, era mult mai cruda decat ce vazusem la TV si citisem in media comunista!
@Adrian Cristescu
🙂
Asta sunt eu, as citi si din presa celor in culpa, asa inteleg eu informarea si scrutarea adevarului.
L-am auzit deunazi si pe jurnalistul Ion Cristoiu zicand acelasi lucru, ma gandesc ca dansul nu confunda cele doua tari ca mine.
De restul vorbelor mele m-am explicat suficient, mai cititi o data daca nu sunteti lamurit.
@Cosmin P.-03.03. Daca pentru dvs., Cristoiu e un reper, pentru mine nu. Ca si in prorocirile sfintilor privind viitorul omenirii, nici aici nu ne intalnim. Ramanem, impacati, fiecare cu reperele lui. La buna citire viitoare!
Radu Tudor a confirmat eroarea si a dat si o explicatie (https://www.reddit.com/r/Romania/comments/t4aidt/radu_tudor_prima_reac%C5%A3ie_dup%C4%83_ce_antena_3_a/). E de apreciat ca nu s-a ascuns de subiect. Daca ar fi tacut se auto-acuza de toate suspiciunile indreptate impotriva lui.
George Friedman, STRATFOR, The Chicago Council, 04.02.2015
https://www.youtube.com/watch?v=1r3UiQkW7o8
A fost si in Romania!
Domnule Popescu, adevărul supără teribil.
Clar! Mai ales pe romani, din cauze pe care nu le dezvolt in aceasta postare.
Eu astept de la nagationisti sa-l contrazica pe Friedman si ii rog sa incerce prin cuvinte.
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Friedman
@Popescu,
SUA au forțat mâna Rusiei și aceasta a acționat. Germania n-a avut încotro și s-a poziționat, fără entuziasm, de partea corectă. După ce Rusia va obține sau va impune setul de garanții de securitate dorit, ce garanție vor avea SUA că Germania nu va relua „parteneriatul” economic (și este cel aflat la vedere) cu Rusia?
În direct din Kiev, 16 camere de filmat din diferite zone ale orașului.
https://youtu.be/e2gC37ILQmk
Stimate Conte,
te citez: „Mi-am închipuit că toţi cei ce vor intra pe acest blog vor respecta nişte reguli elementare de politeţe şi de dialog”
Intr-o interventie mai veche, apropiam inceputul actiunii tale(quale) de a spune „stop” agresiunii verbale a unor derbedei (tarzie , dar benefica), cu cea a Occidentului fata de invazia rusesca in Ukraina ( la fel de tarzie si benefica). Si acolo, retinerile de a interveni din timp pentru stoparea agresorilor s-au bizuit ( dincolo de interesele economice, de neeludat), pe preceptele democratiei. O democratie toleranta care, concret, iata ca ne poate atrage azi intr-un razboi global, asa cum, de altfel, s-a mai intamplat in istoria recenta. O democratie care n-a putut sa-si mobilizeze preventiv fortele armate net superioare in Ucraina la granita cu Rusia( fara a face vre-un gest agresiv, doar manevre), fara vre-un tratat special (altfel,valabil doar in vreme de razboi); dar care suporta acum ca Rusia sa poate produce razboi local incalcand cu nonsalanta aceleasi granite; si pe care sa-l poata duce pana la noi granite NATO (care, daca ar interveni militar acum, s-ar chema ca ar provoca razboi cu Rusia). Poate ca fortele NATO, doar cantonate la granita cu Rusia – ele oricum exista definitiv si-n Tarile Baltice, si-n Polonia ( la granita cu regiunea ruseasca Kaliningrad) de f’o 30 de ani-, blocand pur si simplu caile de acces terestre, ar fi fost o forta de descurajare a agresiunii rusesti. Ar fi putut fi diferenta dintre actiune si reactiune; si, de ce oare, numai tiraniile au dreptul la actiune iar democratiile trebuie , obligatoriu, sa fie doar defensive?
Cum să te gândești să aduci trupe NATO la graniță cu Rusia într-o Ucraină cu două focare în Donbas, într-o Ucraină fostă parte a Măreței Rusii? Dacă ai cunoaște mai multă istorie, ți-ai fi dat seama că așa ceva ar fi însemnat o declarație de război explicită iar NATO ar fi fost socotit drept forță agresoare.
Vezi că am un răspuns pentru @1, un articol în urmă. Poate te mai lămurești un pic.
Alta era situația dacă, imediat după declanșarea acțiunii militare de către Rusia, NATO ar fi primit în alianță Ucraina, printr-o procedură excepțională, simultan cu recunoașterea independenței Crimeei și a întregii regiuni Donbas (presupunând că Ucraina ar fi fost de acord să cedeze definitiv aceste teritorii).
Astfel ar fi existat șanse pentru stingerea conflictului, după cum, la fel de bine, ar fi putut însemna escaladarea lui. Și nu poți risca pacea mondială când de la Kremlin se aude nu vocea Rusiei ci vocea unui singur om, Vladimir Putin.
Cum ar reactiona usandezii daca rusii ar aduce trupe in Cuba, sau, de ce nu, in Mexic? Si le-ar oferi acces in BRICS sau cum se mai cheama azi alianta ruso-chineza? Ar fi considerati trupe de protectie a Mexicului? Sau posibile trupe agresoare impotriva USandiei?
Am trecut si eu prin asta si sincer nu mai am nici o remuscare cand banez vre-un idiot!
vreun
Citesc articolele postate de catre dumneavoastra de multa vreme;articole foarte bine scrise.Disciplina dialogului este ceva extraordinar de greu de inteles de catre romani,asa sunt ei;nu asculta aproape niciodata ceea ce li se transmite, mai mult, in timp ce le vorbesti mintea lor este ocupata cu formularea raspunsului pe care il vor da, astfel mai mult de 80% din informatia transmisa catre ei se pierde.De aici toata aceasta lipsa de respect fata de cel care vorbeste sau scrie un mesaj.Putini asculta si analizeaza, isi formuleaza un raspuns adecvat si apoi vorbesc sau scriu in cunostinta de cauza; ca daca ar asculta ar primi altfel informatia si ar fi constienti mult mai clar de ceea ce li se transmite.Cati dintre cititori au avut rabdarea de a citi scrierile lui K.R.Popper sau A.Schopenhauer, doar ca exercitiu de vointa, pana la capat? Nu va necajiti si nici nu va cereti scuze, nu este necesar.Continuati aceasta munca care va este benefica sufleteste,atat dumneavoastra cat si noua, cititorilor.Cei nemultumiti au libertatea de alege sa-si construiasca propriul blog, unde sa-si expuna gandurile.Pariez ca multi din cei care scriu comentarii aici pe blogul dumneavoastra nu au in biblioteca mai mult de 130 de carti.Eu am in biblioteca cel putin 7.000 de carti; asta face diferenta intre biblioteca si goagal!Multa sanatate si mai scrieti, pentru ca scrieti frumos!
Multumesc! E reconfortant sa mai primesc si astfel de mesaje.
@Vă salut cu respect!,
Dacă cele 130 de cărți sunt alese „pe sprânceană” (așa numitele „cărți esențiale”) atunci ele pot face față cu succes oricărei biblioteci cu 7000 de titluri.
Conte,
Bine si mai târziu, decât niciodata…
Si daca nu ati facut-o în mod intentionat, le-ati „copt” o farsa de milioane celor care v-au criticat pentru pozitia dv. fata de Putin si razboiul lui afurisit.
Îmi pot imagina satisfactia unora când au citit titlul „Recunosc, am greşit!”. Îmi imaginez si fata lor când au aflat cu ce ati gresit, de fapt.
Va transmit si eu parerea vizavi de articolul anterior, ca am impresia ca nu s-a inregistrat comentariul. Asadar:
Eu nici nu ma uit la televizor zilele astea. Nici timp nu am dar stiu ce arata acolo.
Cred ca multe din „adevarurile” prezentate la stiri sunt facaturi.
Dar ca accentueaza partea dramatica (exagerand-o) si ca nu dau nimic relevant, ca au ordin politic toate trusturile media sa prezinte o anumita imagine despre Putin, razboi, Ucraina si ucrainieni, e clar cat negru sub unghie.
Nu pot avea incredere in minciuni. Acolo, in Ucraina e ceva, dar nu pot afla adevarul de la televizor. Mai bine il aflu in cugetul meu, in liniste, intr-o rugaciune, in orice altceva.
Suferinta este, a fost si va mai fi, suferinta e lasata cu un scop, toti trecem prin ea. Fereasca Dumnezeu sa justific personal ce se intampla in lume, doar ca ce pare ca se intampla azi e 1% din ce se intampla de-adevaratelea, si tot ce se intampla nu vizeaza fericirea omului.
Iata, deci, nu pot sa ma las coplesit de suferinta invatata prin minciuna. Suferinta e suferinta, fiecare trebuie sa invatam sa o respectam in felul nostru, nu invatati de scenaristii si moderatorii lacrimogeni de la TV, care sufleteste nu au nici o treaba cu imaginile pe care le arata.
Nu va lasati atata complesit domnule Conte, de imagini gandite de unii in mod strategic. Nu zic ca nu este, dar adevarul nu este acolo, la ce dau astia (fie si daca e doar putin cioblit, adevarul nu mai e adevar si tot minciuna se va numi; stiti asta prea bine), iar eu personal cred ca omul nu poate ajunge la nimic bun fara sa cunoasca si sa stea in Adevar. Personal sunt foarte pretentios la chestiunea asta, asta am cautat si asta caut, in ritmul meu, … si poate ar trebui sa fim cu totii, caci pe asta se si mizeaza azi. Cred, mai nou, ca nenorocirea cea mai mare a omenirii e televizorul. Nenorocirea asta de instrument a facut mai mult rau decat bine, iar azi isi arata dintii fatis.
Trebuie sa echilibram si ratiunea cu sentimentul si vointa. Nu putem sta doar in sentiment, menirea omului e un echilibru al acestor trei, greu de atins, dar macar sa nu ramanem intr-un singur pilon, cum vor azi cei care fac scenariile despre Ucraina. Un om infricosat sau emotiv e usor de manipulat.
Curaj, duceti-va capacitatea de rationalizare inainte, sa nu va simtiti vinovat ca nu ati varsat 1 kg de lacrimi pentru Ucraina, veti avea cand, vor veni prilejuri, din pacate, pentru toata omenirea. Vom avea, asadar, timp sa plangem cu totii.
Acum insa, pastrati-va mai tare, mai rational, intelegand ca ceea ce vedeti la televizor are scopul principal de a va face slab, de a va deturna putina coerenta ratiune pe care o mai puteti avea in asemenea vremuri.
Doamne ajuta !
Linistire va doresc, tulburarea sa stiti ca nu este niciodata de la Dumnezeu !
Eu nu cred ca faceti bine ca nu va uitati la televizor. Sunt de acord ca se manipuleaza si se minte mult prin mass media dar cum altfel să înţelegi şi să te apropii mai mult de adevăr fără a te informa, apoi a cerceta, apoi a analiza şi apoi, esenţial, a discerne. Când într-o transmisie în direct vezi cum o rachetă intră într-un bloc de locuinţe eşti mai aproape de adevăr decât dacă te uiţi pe Facebook şi citeşti doar păreri care coincid cu prejudecăţile tale.
Or fi multe făcături la TV dar sunt şi multe adevăruri. Nu trebuie să aveţi încredere în minciuni ci în capacitatea minţii dumneavoastră de a le elimina dintre adevăruri şi de a trage concluzii cu liberul dv. arbitru. Nu înseamnă că dacă nu priviţi la TV şi nu vedeţi chipurile dezorientate ale acelor prizonieri ruşi, copii încă, ei nu există. Acelaşi lucru despre sutele de mii de refugiaţi a căror viaţă a fost distrusă peste noapte. Aceştia există şi, ca om al bisericii, aveţi chiar obligaţia să le priviţi suferinţa, ca să le-o puteţi înţelege şi alina.
Să considerăm suferinţa o fatalitate, un dat pe care trebuie să-l acceptăm cu resemnare? Asta poate fi valabil, la limită, pentru suferinţa noastră proprie. Dar pentru a altora, groaznic de mulţi? Să întoarem privirea? Atunci să scoatem din vocabular cuvinte precum milostenie, compasiune, empatie.
Ce vedem la televizor din spitale şi de la vămi este suferinţă învăţată prin minciună? Să gândim astfel mi se pare o dezertare de la datoria noastră de a fi oameni.
Spuneţi aşa: “personal cred ca omul nu poate ajunge la nimic bun fara sa cunoasca si sa stea in Adevar”. Absolut de acord! Dar adevărul nu ni se serveşte pe tavă ci trebuie căutat şi găsit. Iar asta se face printr-o informare permanentă, din toate sursele disponibile, nu prin fuga de această informare. E un efort, ştiu, şi presupune riscul de a da peste lucruri neconvenabile. Dar a te baza doar pe introspecţie şi pe adevăruri revelate mi se pare insuficient.
Ar mai fi multe de comentat la comentariul dv. dar mă opresc aici.
Linişte vă doresc şi eu.
Va multumesc pentru comentariu.
Desigur ca aveti dreptate in ce spuneti si inteleg de ce mi-ati scris ce mi-ati scris.
Poate ca si eu pot prelua ceva din ce ati spus, insa ma voi si rectifica putin si am sa spun ca poate nu m-am exprimat prea concludent: nu a fost sa nu ma uit deloc la televizor, doar ca incerc sa nu fac din asta un obicei in aceasta perioada. Inteleg ce se intampla acolo atata cat experienta din ce am citit si am vazut pana acum ma poate servi.
Dar daca stau doua-trei ore pe zi, zi de zi, la televizor, ca sa aflu 1% in plus fata de ce stiu din alte publicatii pe Internet, si restul 99% este un atac frontal asupra capacitatii emotive, atunci incerc sa nu ma expun prea mult, caci am vazut in cateva zile ce a facut atatora.
Sigur ca diferenta intre disponibilitatea mea de expunere si a dumneavoastra, sta in cum vad eu realitatea (si am mai scris pe aici) si cum o vedeti dumneavoastra, dar nu, sa nu ma uit deloc la televizor, doar pentru a ignora suferinta, fereasca Dumnezeu, in nici un caz nu vreau sa traiesc in bula mea, de unde sa nu mai am deschidere catre ceilalti oameni.
Prin urmare, ma uit din cand in cand si la televizor (o data la 2-3 zile), intru pe internet, mai ascult la BBC (mare pacat ca au inchis saiturile rusesti, caci as fi vrut sa citesc si de acolo putin, era firesc), exact cum ati spus, din mai multe parti incerc sa ma informez.
Eu insa vorbeam strict de televizor, pentru ca, v-am vazut afectat in mod foarte subiectiv de fenomenul acestei suferinte si avand in vedere ca dupa experienta din pandemie, asemenea altora cred ca inteleg bine pana unde merge manipularea la televizor, am inclinat sa cred ca sunteti personal mai afectat, decat atunci cand am fost in pandemie, observ…, si iarasi, au murit si atunci zeci de mii de oameni din proastele masuri pandemice. E prima oara cand va vad afectat astfel in articolele dumneavoastra, si subiectivismul acesta, intuind ca e din cauza televizorului (si nu a informatiilor pe care cum spuneti, e bine sa le captam de peste tot si sa le punem cap la cap), am indraznit sa-mi dau cu parerea mai sus, zicandu-va sa nu va lasati manipulat prea mult.
Suferinta este, nu fugim de ea, plangem cu totii si incercam sa ajutam, dar vrem sa nu ramanem nici manipulati, ca atunci toata zbaterea noastra e degeaba, nici indiferenta, dar nici empatia prea mult nu foloseste.
Asta e parerea mea, poate am parut intransigent, dar am incercat insa sa ma explic..
Va multumesc si eu pentru grija !
Ceea ce cred si am spus cred ca se poate, asadar, rezuma cam asa: nu fugi de suferinta, o imbratisezi, dar nici nu lasi pe altii sa-ti predea suferinta.
.
Si cam asta se intampla azi, si mi se pare machiavelic, pentru ca informarea e una, iar suferinta e alta. Ca sursa de informare aveti dreptate, sunt obligat sa ma informez din cat mai multe surse dar ca suferinta, cred eu, ca am obligatia fata de mine sa o inteleg si sa mi-o asum singur, fara ajutor „din afara”, pentru ca suferinta e liantul care ma tine legat de oameni, si acel liant e responsabilitatea mea sufleteasca, fata de mine insumi.
Fereasca Dumnezeu, nu cred in indiferenta, nici in fuga, dar nici in adancire in melancolia compasiunii. Cunosc personal toate cele trei stari destul de bine si de aceea incerc sa mentin un echilibru.
Deci, dupa parerea mea, sunt lucruri diferite, informarea si modul in care se realizeaza corect, unde este exact asa cum spuneti; si suferinta, pe de alta parte, inteleasa, si asumata personal.
Dar apropo de informare, cum comentati anuntul secretarului ministerului de interne, conform caruia au trimis la STS cereri sa inchida surse de informare de origine rusa ?
E firesc. Aveti tot dreptul sa faceti astfel.
@ Cosmin P.” …au transmis la STS cereri sa inchida surse de informare de origine rusa ?”. Pai, in timp de razboi ( WWII de ex.) credeti ca Aliatii permiteau transmiterea, la liber, functionarea posturilor de radio germane, doar pentru a-si face englezii si americanii un pdv echilibrat?
@Adrian Cristescu
Deci admiteti ca toata lumea e in razboi deja cu Rusia!
Atunci va intreb, de ce se mai vorbeste de pace ?
-fatza de cine ati gresit?
Am gresit in evaluarile mele privind potentialii vizitatori ai blogului. Nu am apreciat corect pericolul reprezentat de troli, de propagandisti, de manipulatori.
daaa! mi se pare și corect și de bun simț.
Nu se poate asa ceva! Cenzura, de 3 (trei) ori cenzura! Iata ca, dupa cunoscutul „Printz rosu” a aparut in istoria Ro. si „Contele rosu”. Doresc sa se stie ca infierez cu feru'( rosu!) aceasta atitudine! Pai, unde-or sa-si mai descarce dejectiile verbale „telectualii” net-ului? Poate ar trebui ca interventiile lor suculente sa le fie trasmise in samizdat celor interesati. Deja ma-nscriu, mizez ca vom fi multi frustrati de disparitia militienilor cu pulanul – verbal- aferent!
Competent Incomptent
Conștient Inconștient
Continenta Incontinenta
Potent
Impotent( m sau n same shiznit)
Telectual
INTELECTUAL?
poten
Hmmmm prefer sa fiu telectual!
Scuze pt Poten-ul fără rost din postarea de mai sus!
Telefonul este INDEPENDENT iar eu am ajuns Dependent de el!