Răzbunarea useristă
Ca reacţie socială, la noi nu mişcă nimeni din proprie iniţiativă! Parc-am fi branşaţi la o priză, dependenţi de un comutator.
Părem un popor bezmetic, când, de fapt, suntem o turmă teleghidată. Se umplu pieţele de indignaţi când e vorba să apărăm “principii” induse de dirijori din umbră (Roşia Montană, Colectiv – comutatorul pe “on”), dar răbdăm şi înghiţim la nesfârşit umilinţe personale când propria noastră subzistenţă e în pericol, când suntem jupuiţi de vii, la bucată (scumpiri, pensii nesimţite, ciocoieli prezidenţiale, dispreţ internaţional – comutatorul pe “off”).
E clar că telecomanda a încăput pe mâini care nu dau doi bani pe noi. Şi care ştiu că le merge şi aşa.
Dacă Soros, cu ONG-urile lui, dacă SRI-ul cu toată reţeaua sa de infiltraţi şi agitatori ar avea interesul să dea ordin de “revoluţie spontană”, mâine România ar fi mai incendiată decât Parisul. Dar de ce ar face-o, dacă oricum lucrurile se desfăşoară exact cum îşi doresc, după plan? O mână de privilegiaţi, ai lor, controlează tot: turma naţională, bugetul, politica internă şi externă, exploatarea cinică a războiului din proximitate.
Măsura reformării pensiilor speciale inclusă de userişti în PNRR se dovedeşte a fi fost o cursă perfidă în care s-au trezit prinşi, aproape fără ieşire, actualii guvernanţi. Nu ştiu dacă sinistrul Ghinea a gândit, cu atâtea mutări înainte, efectele formulărilor sale, dar un lucru e cert: şi pesediştii şi liberalii şi preşedintele Iohannis cu tot aparatul său de protecţie şi propagandă sunt într-un mare impas. Dacă respectă angajamentele din PNRR îi va devora “revolta atotputernicilor lezaţi”, iar, dacă nu, vor deconta din propria zestre politică miliardele de euro pierdute din promisele finanţări europene.
Şi timpul trece indiferent, ca un amănunt!
În câteva zile va trebui decis ceva: sau, sau!
Va avea cineva cu putere de decizie curajul nebunesc să ia taurul de coarne cu doar câteva luni înainte de toate alegerile posibile la nivel naţional? Să reducă drastic pensiile speciale (foarte multe cu adevărat nesimţite) ale celor mai temute structuri din România?
Justiţia, serviciile de informaţii, tot ce compune, nu de ieri, de azi “statul paralel”, acţionează într-o simbioză ce poate veni de hac instantaneu, oricui. Preşedinte, parlamentari, demnitari de la cel mai înalt nivel, oricine deranjează hrăpăreaţa camarilă poate fi împins pe un culoar letal al justiţiei fără nicio şansă de a fi judecat corect şi de a scăpa.
Dacă vreun guvernant idealist, scăpat laşităţii generale, ar cuteza să se atingă de pensiile lor speciale, membrii acestui conglomerat de interese şi pârghii oculte ar scoate mâine, în stradă, un milion de români furioşi care să aibă impresia că e lupta lor, izvorâtă din conştiinţa lor, pentru o cauză dreaptă. Când, de fapt, totul e manipulare pentru apărarea unor privilegii de castă.
Pe de altă parte, dacă pensiile speciale vor rămâne aşa cum sunt acum, dar vom rata, inevitabil, jinduitele miliarde din PNRR, ce mai vaiet va umple campaniile electorale de la anu’, ce mai zbucium va scoate la suprafaţă spuma radicalismului autohton.
Klaus Iohannis, principalul agent propagandistic al măreţului PNRR clocit în regim de strictă confidenţialitate de useriştii lui Ghinea dă acum din colţ în colţ, se spală pe mâini şi ne spune că e responsabilitatea strictă a guvernului de a rezolva spinoasa problemă.
Marcel Ciolacu şi al său somnolent ministru al muncii acţionează cu frâna de mână trasă; aşteaptă propuneri scrise de la ministerele de linie cu “pensionari speciali”, toate conduse de liberali, ca să aibă pe cine da vina când va veni nota de plată pentru “odioasele” măsuri. Până la urmă, pesedeul e cel mai puţin vinovat de situaţia în care s-a ajuns şi e normal să nu fie de acord să i se spargă toate oalele în cap.
Premierul Ciucă regretă că rotativa nu s-a făcut deja şi că va trebui EL, ca şef al guvernului, să-şi asume greaua răspundere a semnăturii finale pentru oricare dintre cele două rele se va opta.
Riscul depopulării instituţiilor militarizate şi a celor din justiţie este real. Toţi se vor îmbulzi să se pensioneze pe legislaţia de acum, ca să fie la adăpost.
Ar putea fi invocată şi o parte bună a unui astfel de fenomen: împrospătarea efectivelor. Dar cu cine? Profesioniştii nu se formează peste noapte şi există riscul ca mediocrii să se înşurubeze din nou în zone foarte sensibile şi să ne afunde în marasm chiar mai rău decât au făcut-o predecesorii lor.
Aş numi, ce se întâmplă acum, “răzbunarea useristă”. Na, că le-a făcut-o! Mai ales liberalilor!
Nici pesediştii nu se simt prea bine. Sunt conştienţi că există riscul ca votanţii lor tradiţionali, pauperii şi ştirbii României, indignaţi de injusteţea situaţiei şi de ezitările echipei Ciolacu, să încerce a-şi căuta dreptatea alături de AUR – ul lui George Simion sau alături de cine ştie ce alt partid radicalizat.
Complicată situaţie şi multă indecizie! Specifică laşilor şi oportuniştilor!
În acest context toţi îl dau exemplu de curaj, de determinare pe Macron. Dar uită că Macron a aşteptat întâi să fie reales şi abia apoi s-a încumetat să declanşeze marea şi necesara reformă care îi turbează acum pe francezi.
Şi în România reforma pensiilor speciale este necesară, dar, sociologic vorbind, a o face înainte de un an electoral atât de încărcat de consecinţe presupune un risc aproape imposibil de asumat. Poporul român nu are cultura autosacrificiului. Cu atât mai puţin conducătorii săi.
Eu cred că alde Ciucă şi Ciolacu vor incerca din nou să tragă de timp, că vor propune Bruxelles-ului o variantă de compromis cu minime concesii, evident inacceptabilă de către Comisie dar care să le mai ofere un răgaz.
Singura soluţie pe care o imaginez în acest moment, dar utopică de-a dreptul, ar fi realizarea unui pact naţional pe reforma pensiilor speciale pe care să-l semneze toate partidele, în aşa fel încât cei direct afectaţi să nu aibă spre cine se îndrepta, ca răzbunare.
Dar, oare, partidele din opoziţie vor accepta aşa ceva? Să lase să le scape un os de ros cu atâta măduvă? Să nu profite de situaţie? Greu spre imposibil de crezut.
Prevăd că şi de data aceasta brandul nostru de ţară, celebra noastra lasitate, va înfrânge. Şi că, până la urmă, nu se va alege nimic nici din reforma pensiilor speciale şi nici din recompensa promisă prin PNRR.
https://www.conteledesaintgermain.ro/razbunarea-userista/26-03-2023https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/03/pensii-speciale.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/03/pensii-speciale-150x150.jpgEditorialeCa reacţie socială, la noi nu mişcă nimeni din proprie iniţiativă! Parc-am fi branşaţi la o priză, dependenţi de un comutator. Părem un popor bezmetic, când, de fapt, suntem o turmă teleghidată. Se umplu pieţele de indignaţi când e vorba să apărăm “principii” induse de dirijori din umbră (Roşia Montană,...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
@Contesa de Ségur – aprilie 1
1. „…eu vorbesc rau despre toate partidele, tu insinuezi ca tin partea celor de la USR.”
Scuza-mi neintelegerea. S-o fi facand politica in afara partidelor si in care tinerii inscrisi accepta sa coabiteze cu „dinozaurii” asteptand, cuminti, ca acestia sa dispara si sa devina- la randul lor- „dinozauri”?
2. „Scuteste-ma, te rog!”.Iti amintesc faptul ca cei ce ne spunem parerile pe-aici, ne asumam si riscurile unor raspunsuri neplacute. Ghinion, vorba alesului unei majoritati dintre noi ( unii chiar mandrindu-se cu alegerea facuta ?!). A bientot!
@Contesa de Ségur – martie 31.
1. „Nu ai cum sa constati asa ceva ( probabil , aia cu „haita tanara…”-n.m.), daca tinerii profesionisti despre care vorbesc eu nu au posibilitatea sa arate ce pot”.
Eu, ca traitor pe-aici, am constatat – macar in guvernarea PNL-USR, dar si pe la anumite primarii( inclusiv a sectorului in care locuiesc), „performantele tinerilor profesionisti” (mult scoliti pe-afara, altfel) despre care vorbesti si carora li s-a dat o nemeritata sansa ( incalcandu-se grosolan rezultatele alegerilor de catre KWI, ba chiar falsificandu-se acestea) sa arate ce pot.Realitatea nu se poate schimba doar cu fraze de manual.
2. „Stiai ce proiecte si ce bugete pierde România din cauza acestor nesimtiti?”
NU! Ce stiam eu e ceea ce am si scris:Euronews-25.03: „Dacă proiectul de reformă a legii pensiilor nu va fi adoptat, România ar pierde 700 de milioane de euro, din totalul de 3,1 miliarde, cât înseamnă a treia cerere de plată.”. A pune in carca „nesimtitilor” tot PNRR-ul( adica ceea ce citezi tu) mi se pare o exagerare fara nicio baza reala. Iar daca tot e sa vorbim de „pierderi” din PNRR, o sa constatam in 2026 cati bani n-au putut fi accesati din cauza ca „tinerii profesionisti” tip Ghinea au prevazut in el tot felul de tampenii -in total dispret fata de potentialul real al Ro.- da’ care dadeau bine la UE( un singur ex.: cei 434 de km. de a.s.) da’ cere le permiteu sa acceseze”fondurile de consultanta” generos prvazute si la care se si abonasera! Macar de n-as avea dreptate.
In postarile mele, eu tot incerc sa fac deosebirea intre dorintza si putirintza.
AC,
Nu trebuie sa crezi ca lumea se rezuma doar la PNL-USR. La fel se întâmpla în toate partidele si nu doar acum ci, de vreo trei decenii încoace.
AC,
Adineauri, ma refeream la dinozauri, bineînteles.
Domnule Conte,
Aceasta este o replica la replica mea, care lipseste.
@Contesa de Ségur – martie 31
Imi amintesc de un film al lui Werner Herzog din anii ’70 ( sec.XX): „Si piticii au inceput de mici”. O fi la fel si cu dinozaurii?
P.S. Cu siguranta, ei nu exista in USR. La ei sunt doar TFL-isti.
AC,
Têtu, eu vorbesc rau despre toate partidele, tu insinuezi ca tin partea celor de la USR. Scuteste-ma, te rog!
@Contesa de Ségur – martie 28 -„Oriunde, în toate institutiile statului exista si profesionisti tineri, care nu-si pot demonstra calitatile din cauza dinozaurilor care îi împiedica sa se afirme.”
Frumos- si corect- zis. Ramane sa gandim si la ce si-ar folosi profesionalismul posibilii tineri nou veniti. Ceeace eu constat, pe scurt, e doar ca o haita tanara vrea sa inlocuiasca una batrana, exemplificand perfect darwinismul social; indiferent de partidele ( si nu numai) care-i propulseaza pe membrii acesteia. Ca sa ajunga la guvernare in tarile pe care – inca- le mai luam drept exemplu, politicienii trec prin scoli solide, care chiar fac educatie, inclusiv in zona principiilor de drept (ca sa nu zic morale). Si, pe care, inca mai este blamabil sa le incalce. Iar nivelul de educatie medie a unei bune parti a restului populatiei o face pe aceasta o masa critica importanta la adresa derapajelor celor aflati la putere ( si nu din frustrarea ca nu sunt ei acolo pentru a fura in locul lor, cum se-ntampla pe-aici). Indraznesc sa spun ca expresia – des intalnita la noi- ca suntem un stat esuat, ar suna mai corect: o natie esuata; si fara sperante de redresare la nivel macro, exceptiile reusitelor individuale nesalvand o asa-zisa comunitate, complet dezghiocata la baza sa sociala.
„Lasciati ogni speranza” in viitorul tarii – ca o comuniune de interese- voi care traiti pe-aceste meleaguri; imi vine sa zic, da’ n-o fac.
Adrian Cristescu,
Nu ai cum sa constati asa ceva, daca tinerii profesionisti despre care vorbesc eu nu au posibilitatea sa arate ce pot.
Si da, ai dreptate, suntem o tara esuata. Tot esuam mai bine de treizeci de ani, pentru ca „vechii” sunt tot la cârma si nu vor sa ne lase sa avansam. Despre dinozauri vorbeam.
Dinozaurii care nu renunta la pensiile speciale, chiar daca este în joc viitorul celor care i-au votat si al copiilor acestora. Stiai ce proiecte si ce bugete pierde România din cauza acestor nesimtiti?
1.Sisteme de apă şi canalizare – 1,88 miliarde de euro
1630 km construiți de rețele de apă
2470 km construiți de rețele de canalizare
conectarea a 88.000 de gospodării la rețele de apă şi canalizare
2.Împăduriri şi protejarea diversității – 1,37 miliarde de euro
plantate 45.000 de hectare de pădure
2900 habitate de pajişti reconstruite ecologic
3.Managementul deşeurilor – 1,2 miliarde de euro
ţinta de 55% grad de reciclare în 2025
553 echipamente de monitorizare a poluării aerului
4.Sectorul de transport – 7,62 miliarde de euro
434 km de autostradă construiți
52 stații electrice construite
625 hectare de perdele forestiere
implementarea unui nou sistem de taxare „poluatorul plăteşte”
înnoirea a 200.000 de maşini din parcul auto până în 2026
311 km de cale ferată modernizată
110 km de cale ferată electrificată
206 km de cale ferată cu sistem modern de centralizare
12,7 km de rețea nouă de metrou
32 de trenuri noi de metrou
5.Fondul pentru Valul Renovării – 2,2 miliarde de euro
1000 – 1500 blocuri reabilitate energetic
2000 clădiri publice reabilitate
6.Energie – 1,62 miliarde de euro
400 km rețea de distribuţie gaz metan si altele cu emisii scăzute de carbon
finalizare punere în funcțiune a cel puțin 100MW (200MWh) capacitate de stocare energie electrică
7.Cloud guvernamental şi sisteme publice digitale – 1,89 miliarde de euro
legarea ministerelor într-o singură rețea
8,5 milioane de cetățeni cu carte de identitate electronică
300.000 de funcționari publici instruiți digital
internet de mare viteză în 790 de sate
8.Reforma fiscală şi a sistemului de pensii – 482 milioane de euro
creştere venituri colectate cu 3% din PIB
600.000 case de marcat conectate la sistemul IT ANAF
pensii speciale limitate
sistem nou de pensii cu indexare automată
9.Sprijin pentru mediul de afaceri, cercetare, inovare – 2,36 miliarde de euro
3000 de contracte de finanțare prin schema de ajutor de stat pentru digitalizarea IMM-urilor
280 de contracte de finanțare prin Schema de minimis pt listare la bursă
500 de vouchere acordate prin schema de Suport pentru mediul de afaceri
10.Fond local pentru tranziția verde şi digitală a UAT-urilor – 2,1 miliarde de euro
140.000 mp construiți pentru locuințe sociale
880.000 mp construiți de locuințe pentru specialişti în educație şi sănătate în mediul rural
420 autobuze electrice, cu stații de încărcare şi 50 de tramvaie (în municipii reşedință de județ)
6500 de stații noi de încărcare vehicule electrice
11.Turism şi cultură – 200 milioane de euro
30 castele, 95 biserici şi mănăstiri, 20 de sate cu arhitectură tradițională puse în valoare
3 castele, 11 biserici şi mănăstiri, 3 fortificații romane restaurate
-15 destinații turistice verzi certificate
10 prezentări naționale şi internaționale de film românesc
12.Sănătate – 2,45 miliarde de euro
200 de centre comunitare construite sau renovate, cu dotări noi şi personal
3000 de cabinete de asistenţă medicală primară dotate si renovate, în special la sate
26 secţii de terapie intensivă nou-născuţi, inclusiv ambulanţă transport nou-născuți
30 de ambulatorii reabilitate/modernizate/extinse/dotate
10 unităţi medicale mobile
13.România Educată – 3,6 miliarde de euro
50 de şcoli noi
1800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor
75.000 săli de clasă dotate cu mobilier
20.000 locuri de recreere şi lectură
20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare
1175 SMART LAB-uri
140 de creşe înființate şi operaţionalizate
-10 centre de învăţământ dual.
@Tagetes – martie 28-„Tot ce depaseste nevoile de existenta se duce in risipă.”
Depinde ce intelegi prin „nevoile…”. Intrucat sunt convins ca nu te-ai limitat la cele ce tin de existenta doar ca indeplinire a necesitatilor primare si sarim la cele spirituale, chiar nu gasesti intrebuintarea unui eventual surplus de bani? Ce-ai zice sa calatoresti, din Ro. pana prin lumea larga? Eventual, sa te imbarci pe o nava de croaziera in jurul ei? Sunt atatea locuri minunate de descoperit, atatea posibile intalniri cu oameni diferiti si care sa ne imbogateasca de-adevaratelea; asa cum sugerezi tu: spiritual. Doar ca asta costa, si nu putzin.
P.S. In caz ca-ti prisosesc niscaiva de-aia „green” (ca tot e moda), iti pot trimite in ajutor contul meu din BCR.
Cu multi ani in urmă un tip pe care il cunosteam de multa vreme, om de afaceri , imi explica la o cafea că in afaceri trebuie sa te implici, sa te dezvolti mereu. L-am ascultat si la final am zis bine, am inteles cum sa ma dezvolt, un singur lucru nu mi-ai spus : daca voi câstiga de cinci sau de zece ori mai mult ce să fac cu banii?
M-a privit nedumerit , a mai bânguit câte ceva apoi a plecat convins că am ceva defect la mansardă.
Privilegiatii cu pensiile lor enorme ce fac cu banii?
Tot ce depaseste nevoile de existenta se duce in risipă.
A fost o vreme cand oamenii erau judecati dupa ce aveau frumos in ei. Asta dădea incredere in viitor.
Dupa 30 de ani de prosperitate, mai avem ceva frumos , placut, atrăgător, limpede si linistit in noi?
Progresul material a întrecut cu mult toate asteptările.
Dar progresul moral? A intrecut si el asteptările….in sens invers.
Când ai necesarul pt. o viata decenta nu banii ci placerea de a lumina in mod constient si constant fata celui cu care vorbesti ar trebui să conteze!
„Ar putea fi invocată şi o parte bună a unui astfel de fenomen: împrospătarea efectivelor. Dar cu cine? Profesioniştii nu se formează peste noapte şi există riscul ca mediocrii să se înşurubeze din nou în zone foarte sensibile şi să ne afunde în marasm chiar mai rău decât au făcut-o predecesorii lor.”
Nu sunt de accord, domnule Conte. Nu exista niciun risc, nu este nevoie sa se formeze profesionisti peste noapte. Oriunde, în toate institutiile statului exista si profesionisti tineri, care nu-si pot demonstra calitatile din cauza dinozaurilor care îi împiedica sa se afirme.
Apoi, regret, dar nu cred ca aveti dreptate nici aici:
„Dacă vreun guvernant idealist, scăpat laşităţii generale, ar cuteza să se atingă de pensiile lor speciale, membrii acestui conglomerat de interese şi pârghii oculte ar scoate mâine, în stradă, un milion de români furioşi care să aibă impresia că e lupta lor, izvorâtă din conştiinţa lor, pentru o cauză dreaptă. Când, de fapt, totul e manipulare pentru apărarea unor privilegii de castă.”
Este greu de crezut ca, în cazul acesta, oamenii s-ar lasa prostiti. Sa se gaseasca acel guvernant care sa se atinga de pensiile speciale si românii îl vor sustine în marea lor majoritate. Abracadabra!
@MYSEBY- 26.03 – „USR nu este sekurist…”
NU! Nici vorba! Si daca nu ei ( gen Ciolos, Wring), atunci macar taticutzii si mamicutzele si unchiuletzii si matusicile si bunicutzii, cu tot neamu’ lor cel neadormitor in veci al „liderilor” USR. Iar daca nume precum Vlad Voiculescu, Cl. Nasui, C. Drula, Raluca Pruna si fata sa cea experta, s.p.m.a.( adica: si prea multzi altzii) nu va spun nimic, va recomand sa parcurgeti un articol din Mediafax-4.12.2020: „Nu sunt doar „pionieri” si „utecisti: cine voteaza USR-PLUS, ii voteaza pe urmasii securitatii”. Scris de Marius Oprea, adica de incapatzanatu’ ala care, cu o echipa de voluntari, se chinuia sa identifice- intr-o ignorare totala din partea statului „democratic”- gropile necunoscute in care inca mai zac victimele unora de mai sus.
La buna citire si intelegere!
Deci beutorii de pisat le-au dat perversa unor din servicii! Înainte de asta aș fi curios dacă hamsterii ce postează aici, vor beneficia de pensii speciale?
Revenind la perversa de pe Targu Ocna. Chiar crede cineva ca cei care ne conduc destinele și care vor beneficia de pensile speciale la un moment dat, nu au știut ce este scris în tigania aia de pnrr? Chiar așa de îngust sa fie orizontul de cunoaștere al nostru încât sa acceptam ca unii care pana acum au făcut și desfăcut președinți, au dictat direcția în care se duce țară asta mică, nu au știut care sunt condițiile din pnrr? Aici mă blochez! Beutorii de pisat au făcut ce li s-a dat în plic! Dacă e cineva care crede ca aia au făcut ceva de capul lor, atunci îmi pare rău dar este retard! Retard și ar trebui sa primească pensie de handicap!
Revenind la idea de perversa. Ea lovește cu manta în câțiva generali și alte grade dar în același timp nu ne lasă sa ne băgăm capul în lat pentru totdeauna. EU cred ca în pnrr sunt niște condiții mult mai dezastruoase pentru România decât eliminarea pensilor speciale. Trebuie sa cedam grafitul și sarea! Trebuie sa privatizam padurile! Trebuie sa închidem centralele pe cărbuni! A, era sa uit de zăcămintele de metale rare din Apuseni care valorează mai mult decât aurul de la Roșia Montana și care trebuie sa fie date pe nimic…. Noi ne uitam doar la ce ni se oferă la matineu și rumegam aceleași idei rostogolite în spațiul public de aceeași mercenari care au luat bani pentru covid, iau acum bani pentru război și or sa ia bani pentru pnrr!
Deci revenind la idea de perversa! Beutorii de pisat și-au făcut datoria și acum pot sa moara. Asta dacă cei care ii tin în brațe nu o sa le aranjeze apele și sa rămână în parlament!
Kind reminder hamsterilor! Luați un scuipat de aici. O sa vina Chatgpt și va veți pierde joburile, pentru ca asta nu are conștiință și nici mama și tata( stai ca e politically corect și nu are mama și tata ci persoane de sex incert-precum unii de pe aici)! NU va băgați banii în banca pentru ca vi se vor confisca!
Nu-i ”răzbunare useristă”. E prostie românească.
Euronews/25.03: „Dacă proiectul de reformă a legii pensiilor nu va fi adoptat, România ar pierde 700 de milioane de euro, din totalul de 3,1 miliarde, cât înseamnă a treia cerere de plată.”
Cu alte cuvinte, RO. ar pierde niste bani ce nu-s ai ei, promisi pentru ceva ce nu va face. Pare echitabil. Indiferent de cati bani se vor da (sau nu), cred ca e o reforma ce nu se va putea face pocnind din degete- doar pentru ca asa au pus in PNRR niste impostori-, ci doar „pas cu pas”( vorba… mutului!), in ani, cu intelepciune si cu o afectare graduala a drepturilor deja castigate de catre categoriile vizate; actiuni ce vor trebui stabilite cu acestia la masa negocierilor, luand in analiza variante deja probate in practica tarilor UE.
Daca USR-ul a fost gonit de la guvernare cu toti incompetentii sai cu staif ca sa fie inlocuit de catre un PSD presupus mai cunoscator, acesta trebuie sa-si asume neaccesarea acestor bani nemeritati si sa nu cada in plasa populismului tinerilor pui de securisti ( exista propriile declaratii in acest sens) guralivi. Suma pensiilor „nesimtite” nu e o mare gaura la buget iar populatia va fi mai bucuroasa sa afle- in viitoarea campanie electorala – cu cat va fi ea miluita decat ce se va lua de la cativa privilegiati. Sa traiasca si capra vecinului daca a mea se-ngrasa!
Buna revedere
Ne aflam in viltoarea unor vremuri complexe , tulburate , blurate de servicii , ziaristi si acoperiti , de alunecosi si duplicitari comentatori( TV si online ) , strategici din massmedia romaneasca si proxy .
Haidem sa apelam la reperele bunului simt cardinal , nativ , sa raminem sanatosi la cap , cum se spune.
Nu-mi plac deloc USR-istii , informatii despre ei provenindu-mi indeosebi din massmedia .
N-am avut de-a face cu ei niciodata in mediu real iar daca o fi fost nu s-a evidentiat ca un eveniment deosebit , ca reper.
. Cu toate ca sunt un om implicat , activitatea mea personala si profesionala desfasurindu-se doar intre oameni , nu am auzit niciodata nimik despre astfel de indivizi ( USR-istii ) .
De aceea cred ca elaborarea si sekretizarea PNRR-ului , trimiterea versiunii romaesti ( in plic ) la virful UE = Lovitura puternica data Sistemului Ticalosit( aflat la conducerea Romaniei de aprox 25 ani ).
USR nu este sekurist . Dimpotriva .
Massmedia romaneasca este dirijata , instruita si finantata , intoxicata si folosita ca PARAVAN .
Adevaratele probleme ale societatii romanesti nu se gasesc in massmedia romaneasca , Sistemul Ticalosit si CNA-ul …. vegheaza …
Bine ca ai gasit vinovatul de serviciu”stirbii” care voteaza la comanda… voi ,tineret mandria tarii, ati demonstrat ca va manevreaza un USR-ist ,pardon, gasca de derbedei, lingatori de pingele pe la Viena,Paris,New York si se dau mari absolventi de „scoli inalte”… s-a gasit motivul „revoltatilor ” ptr destabilizarea tarii , hai cu „geaca rosie ” cu slugile multinationalelor ,diasporenii si prostimea partidelor istorice …busola tarii o detin dusmanii
Draga Emilia, cred ca ai inteles exact pe dos mesajul meu! Poate e vina mea ca nu am fost foarte clar. „Stirbii” sunt preluati de la Liiceanu, peiorativ la adresa lui Liiceanu. Ei nu sunt vinovatii de serviciu ci victime cu care eu empatizez. Si inca ceva: as vrea sa fiu „tineret” dar, din pacate, sunt de varsta a treia. Mai citeste o data, cu atentie, ce-am scris, si poate vei intelege ca impartasesc pozitia ta, nu sunt adversarul ei.
@Contele de Saint Germain – martie 27.
Sine ira et studio, ca-ntre scrupulosi: nu „poate e vina …” ci sigur e: intre stirbii din text si „stirbii” din replica e o mica diferenta,de detaliu, in care s-a si ascuns diavolul.
P.S. Slava Domnului,nu toata lumea ii citeste postarile intelectualului lu’ Petrov.