Razboiul Trump „“ Biden, frontul din Romania
Â
La începutul lui octombrie 2019, Rudolf Giuliani, fost primar al New York -ului și unul dintre avocații președintelui Donald Trump, declara pentru Fox News (în legătură cu Joe Biden): „žAvem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul (n.r. Joe Biden) e un escroc, un mare escroc È™i È™i-a bătut joc de Statele Unite„.
La vremea respectivă presa din România a reacționat partizan, în funcție de interesele găștilor deservite. A fost ceva rumoare, cu speculații și contre, și s-au făcut legături pline de subînțelesuri între acest subiect lăsat în ceață și vizita la ordin, precipitată, făcută în acele zile de Klaus Iohannis la Casa Albă.
De atunci a trecut aproape un an și, luați cu altele, aproape am uitat de subiect.
Doar că până la prezidențialele din SUA mai sunt mai puțin de 3 luni iar lupta, acolo, între Trump și Biden, devine crâncenă.
Unele scântei ale acesteia se pare că irump și pe la noi, anunțând, destul de credibil, că buzduganul lui Giuliani nu a ținut doar de retorica de campanie ci că el chiar există cu adevărat și va fi lansat în curând.
După unele informații care circulă prin zone cu potențial rezonant major, se așteaptă mai întâi consumarea a două momente importante de reglaj social: terminarea concediilor de vară și începerea școlilor. Adică sfârșitul lunii septembrie. După ce majoritatea populației (nu atât din România cât din SUA) va fi ieșit din logica pandemiei, a concediilor și a vacanțelor, și se va fi reconectat la activitățile de subzistență de zi cu zi, după ce, deci, alegătorii își vor regăsi interesul și motivațiile pentru judecata politică, abia atunci vor fi detonate scandalurile premium, cu impact decisiv asupra alegerilor prezidențiale din SUA.
Așadar să ne așteptăm, cât de curând, la deschiderea unui front de luptă spectaculos între Trump și Biden, exact aici, pe coclaurii noștri mioritici, unde mitul corupției generalizate (atât de generalizată încât a atins, se va vedea, și lideri americani) a prins cel mai bine.
Scriam în articolul meu din 30 august 2020, intitulat „žKovesi se apără prin gura lui Negulescu„, următorul fragment:
„žDacă interesul public ar putea fi stârnit major de vreo dezvăluire credibilă ieșită din gura acestui torționar, Negulescu „“ Portocală, confruntat cu propria lui tragere pe roată, atunci această dezvăluire ar trebui să o vizeze numai și numai pe Laura Kovesi. De ce? Din cel mai simplu motiv: pentru că niciun abuz al lui Negulescu nu s-ar fi putut întâmpla efectiv, repetitiv, țintit și cu metodă, fără acordul, dacă nu chiar la ordinul, șefei sale supreme. Or, ce se observă din interviul fluviu al domnului Portocală? Nimic de rău despre zeiță!
Îi incriminează pe colegii săi de la DNA, pe Ponta și Ghiță, marile lui trofee, pe polițiștii judiciariști, pe colaboratorii din SRI… Până și pe Coldea îl ciupește așa, discret, prin cearșaf, spunând că acesta îi dădea ordine șefului SRI din Prahova să-l învețe pe Ghiță ce să declare ca să scape… Vacs Albina!
Dar despre Laura… nada!„.
Nu mică mi-a fost mirarea să constat, patru zile mai târziu, că exact de aceeași părere cu mine a fost și consultantul politic Cozmin Gușă care afirma:
„-cand am vazut ca a fost scos la produs cu marea grija de a o proteja pe Kovesi (zisa BRUTA), credibilizandu-si prestatia cu slabe atacuri la Coldea, treaba mi s-a parut flasca, fara mare valoare de intrebuintare interna, deoarece strict despre LCK ar fi credibil Portocala cand vorbeste;”.
Citind însă tot articolul lui Cozmin Gușă, uluiala mea a devenit maximă. Deoarece domnia sa scrisese și publicase deja în articolul amintit (pe lângă ce scrisesem eu cu patru zile înainte și am reprodus mai sus) și ceva la care eu abia atunci (patru zile mai târziu) scriam și încă nu definitivasem (deci, evident, nici nu publicasem): legătura dintre interviul lui Negulescu și campania prezidențială din SUA prin nominalizarea, de către Negulescu, a consultantului Podesta (foarte apropiat taberei democrate), cel care, chipurile, ar fi primit milionul și jumătate de dolari de la Victor Ponta.
Aici vreau să precizez clar un lucru: nu aduc nici un reproș domnului Gușă. Coincidența de opinii semnalată mai sus chiar cred că a fost o coincidență. Probabil că domnia sa nici nu mă citește. Cât despre a doua coincidență, cea legată de Podesta, evident că renunțÂ la a mai publica textul meu privitor la acesta deoarece interpretarea mea semăna izbitor de mult cu cea a domnului Gușă.
Ca să înțelegeți însă ce legătură au trimiterile de mai sus la articolul lui Cozmin Gușă cu analiza mea de azi, trebuie neapărat să citiți articolul lui Cozmin Gușă.
Ideea este că, la început, vă vorbeam despre niște scântei ale războiului Trump „“ Biden care au început să irumpă în România. Iată, tocmai v-am dat un exemplu de o astfel de scânteie.
Alte exemple, foarte probabil, în articole viitoare.
https://www.conteledesaintgermain.ro/razboiul-trump-biden-frontul-din-romania/05-09-2020https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/biden-giuliani.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/biden-giuliani-150x150.jpgEditorialeCozmin Gusa,interviu Negulescu,Ponta - Podesta,prezdentiale SUA,Rudolf Giuliani,Trump - Biden La începutul lui octombrie 2019, Rudolf Giuliani, fost primar al New York -ului și unul dintre avocații președintelui Donald Trump, declara pentru Fox News (în legătură cu Joe Biden): 'žAvem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Conte,
1. Nu È™tiu dacă Giuliani va scoate la lumină informații despre „jocurile” lui Biden (È™i ale administrației Obama) în România, dar stiu că dacă se va întâmpla atunci numele LCK nu va fi rostit. Și asta pentru că un eventual dosar LCK instrumentat de americani, mult mai amplu si mai bine documentat decât orice dosar al Secției Speciale de la noi, nu va fi făcut public atâta timp cât împricinata ocupă o poziție înaltă în Parchetul European. În aceeaÈ™i logică, niciun alt dosar cu numele LCK, dacă există, nu va fi făcut public.
2. Nu È™tiu cine va câÈ™tiga alegerile din SUA, dar daca e reales Trump, urmare a declarațiilor sale belicoase la adresa È™efilor propriei armate, este posibil ca, intempestiv, să-l „răpună” noul coronavirus.
Gresit. Nu e asa. Nici daca nu ne-ar ajuta direct caci el, Trump, a si spus-om, fiecare natiune lupta penmtru ea insasi, dar si in acest caz Romania e mai bine daca Trump castiga.
Domnul Giuliani doar a amenintat in gol indiferent ce ar material ar avea din Romania american zombies nu pricep oricum. Cine nu a inteles deja jocul specialistilor neomarxisti piromani in inginerie sociala cu falanga blmista care face prapad in statele democrate nu ai ce sa-i mai explici.
48 din cele 50 cele mai mari orase americane sunt afectate de revolte. Exista insi care au fost nevoiti sa paraseasca centrele marilor orase din cauza violentelor dar in continuare considera ca Trump e dus si sustin BLM.
Neomarxistii detin mass media, social media, au zelotii BLM / Antifa in strada, finantare publica de la corparatii precum Nike cu 100 milioane de dolari.
Trump e departe de a fi omul ideal dar adversarii lui sunt mult mai sinistrii.
Alegerile din 3 noiembrie nu vor fi acceptate de neomarxisti care probabil vor porni un Maidan american. Probabil cine va controla Armata va decide cui ii apartine victoria.
Cine cultiva vant prin Ucraina si nordul Africii pana la urma culege furtuna acasa.
Remarc mentalitatea ca pe noi nu ne afecteaza, visati la fel cum visati ca Trump trebuie sa ajute Romania.
Tensionarea intregului flanc estic Belarus / Turcia se va accelera pentru ca Rusia trebuie sa cada. Nu stiu daca Trump va putea sa mai controleze oleaca intensitatea dar daca vin ailalti iese sigur de un foc mare.
Retineti ca noua revolutie neomarxista considera ca argumentele stiintifice trebuie catalogate ca parte a mostenirii suprematiei patriarhale albe si declarate invalide. Practic in lipsa argumentelor stiintifice / rationale pumnul, duba si propaganda vor fi singurele metode de dialog.
@ Watcher,
De acord cu toate mai puțin cu afirmația „…pentru că Rusia trebuie să cadă.”
Putin are susținerea reală atât a armatei È™i serviciilor cât È™i a unei largi majorități a populației. N-ai ce să destabilizezi È™i nici ce nemulțumire majoră să exploatezi.
@NN
Absolut de acord, dar asta e mentalitatea noastra de oameni obisnuiti. Pe de alta parte noi suntem tara unde liderii sunt apreciati si votati pentru ca au capacitatea de a constata cu atentie si ingrijorare. La marea tabla de sah se joaca un joc mult mai competitiv cu obiective foarte greu de atins si cu lideri si resurse pe masura.
La nivelul ala nu „plateste” nimeni sa ii spui ca ce se vrea nu se poate sau ca se poate ceea ce e posibil. Asteptarile sunt intotdeauna sa treci dincolo de posibil.
Prabusirea Cortinei de Fier a fost conditionata de neimplicarea Vestului in Estul Europei. Evident ca expansiunea Vestului a continuat. Mutarile din Ucraina, Belarus, Turcia clash-urile din Marea Neagra sunt continuarea aceleiasi expansiuni.
Faptul ca ai populatia de partea ta ajuta vezi Erdogan in Turcia dar nu e suficient vezi Gadafi in Libia.
@ Watcher,
Replica ta nu m-a convins pentru că:
1. Spui că Gaddafi a avut populația de partea sa, dar n-a fost suficient. GreÈ™eÈ™ti, cred eu. Cu o structură statală slăbită nu numai de corupție ci È™i de propria-i geneză (țara provenind din reuniunea a trei regiuni cu istorie si cultură foarte diferite: Tripolitania, Fezzan si Cirenaica), cu ambiții tribale ținute în frâu de pumnul autoritar de la „centru”, cu o însemnată parte a armatei care, încă de la începutul revoltelor, nu È™i-a mai urmat conducătorul (Gaddafi angajand mercenari din alte țări africane), Libia nu reprezintă un bun exemplu în sprijinul susținerii tale.
2. Nici Erdogan în Turcia nu e un exemplu fericit. Din 1923, Ataturk a început reformarea statului (e drept că forțat È™i e drept că multă vreme reformele au fost cu greu acceptate de tradiționaliÈ™ti):
– emanciparea femeilor, care au obținut dreptul de a alege È™i de a fi alese în Parlament
– adoptarea codului civil elvețian, codului penal italian È™i codului comercial
german
– înlocuirea scrierii arabe cu alfabetul latin
– abolirea curților religioase de judecată
– desființarea È™colilor religioase
– etc
Întreabă-te, însă, câte generații au deschis ochii intr-o Turcie deja laicizată È™i vei vedea că majoritatea pe care se sprijină Erdogan (cea conservatoare, tradiționalistă) e extrem de fragilă. Ca să nu mai vorbim de încurajarea delațiunii în realizarea „nobilului” țel de curățare a societății de elementele „dujmănoase”, fapt care a întronat o frică (chiar si în rândul traditionalistilor) mascată de „entuziasmul” zgomotos vis-a-vis de realizările actualului părinte al națiunii.
Dacă e să mă întrebi pe mine, viitoarea luptă între Rusia È™i imperialismul occidental se va da în Turcia. Până la deznodământul acesteia (chiar dacă pierde È™i Erdogan pică, Turcia ajungând 101% sub influența Occidentului), Rusia îÈ™i va „anexa” Belarus-ul, sub forma unei „uniuni” sau ceva asemănător.
3. Mai am ceva sa-ti spun. „Mutarea” din Ucraina nu numai că a convenit Rusiei, dar eu cred că Rusia a „pus umarul” în mod semnificativ. Pentru că numai aÈ™a putea justifica anexarea Crimeei.
Per ansamblu ai putea avea dreptate căci n-ar fi prima oară când mă înÈ™el.
Ca Trump e varianta preferabila din punctul de vedere al americanului de rand, nu incape indoiala. Problema e ca din punctul nostru de vedere, ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba!
Am sperat asta acum vreo 4 ani. Acum È™tiu sigur că nu este aÈ™a.
Locurile de munca in productie NU SE MAI INTORC in SUA. Sa fim foarte clari si limpezi. Trump doar pacaleste electoratul „de rand”.
Uite aici ce se intampla in Bucuresti. ROMBAT vrea sa deschida o fabrica de baterii la Cernica printr-o investitie de 250 mil euro.
„Avem 32 de angajați în prezent. În viitoarea fabrică vom crea 100 locuri de muncă, dar ea va fi complet automatizată, vom avea punct de control uman. Un om ne costă 12.000 de euro, un robot ne costă 11.000 de euro. Diferența este că un robot lucrează permanent. AutomaÂtizarea este soluția viitorului” a spus Adrian Polec.
Totusi, cand chinezu’ va revendica si el salarii mari (ceea ce mi se pare corect), atunci se vor intoarce (macar o parte, eventual). Ca numai cu fraierii de romani care accepta salarii de sclavi, nu poti sa creezi o economie viabila si predictibila. Dar si aici e un dar, China va ramane totusi mai productiva. Si nu din cauza de salarii ci de seriozitate si perfectionism tipic asiatic. Naiba stie ce ne rezerva viitorul! Oricum SUA si-au cam trait traiul si si-au mancat malaiul. Chestie pe care o stie si Grivei, doar clasa noastra politica (aka sekuritatea) se face ca n-o vede!
gresit. Robotizarea nu are legatura cu locurile de munca pe care le-ar readuce Trump sau nu. Eu stie ca aici, in Nord America, trebuia sa se produca o dislocare de locuri de munca din US spre Ontario, si nu s-a mai produs; o mutare a unei fabrici mari la care s-a renuntat.Isi pastreaza acolo locurile de munca si nu e real ca pacaleste oamenii.
Banii ar fi fost de la Ghita, 2.5 mil $, pentru două firme de consultanță politică, Podesta È™i 370 Revolution. …. In fine, o ciorbă reîncălzită. Nu interesează pe nimeni faptul că sunt plătiți consultanți electorali străini. Nici nu È™tiu dacă este ilegal.
Am picat în plasa asta data trecută. Nu mai pic acum. Nu se va detona nimic despre România. Despre Biden s-a detonat tot ce s-a putut despre Ucraina în campania trecută.
Am citit azi un comentariu facut de Giuliani. Mi-am dat seama ca m-am inselat. Credeam ca este un om cu resurse, un fel de Ghita la patrat. In realitate Giuliani este un om care nu probeaza insinuarile facute de el. Un semi-escroc. Credibilitate zero, deci sa mergem mai departe si sa ignoram pe viitor acest individ.
„And we assert ourselves as the most powerful nation on earth because otherwise you know who will? The country that attacked us, China. And they attacked us with this, believe me,” Giuliani said.
„I hold them responsible for what happened to my president the day before yesterday and everybody else.”