Puțină moderație, vă rog!
Nu-l cunosc pe domnul Radu Zlati, deputat PNL, mai mult decât marea majoritate a cititorilor acestui blog; il cunosc, adică, doar din comentariile pe care le postează din când în când aici. Nu voi putea fi, așadar, suspectat de motive obscure de a-i sări în ajutor. Cel puțin așa sper. Ceea ce doresc să fac prin comentariu ce urmează este însă să mă folosesc, precum un judecător de ciocănelul său de lemn, de dreptul de a a stopa un zgomot de fond care bruiază dezvoltarea spre o finalitate utilă a dezbaterilor noastre.
Vă întreb pe toți aceia care în ultimele zile i-ați răspuns înzecit și vehement – critic domnului Zlati: ar fi fost mai bine să nu ne transmită punctul său de vedere? Sau, și mai și, să vă spună nu ce crede ci doar ce v-ar fi plăcut să auziți de la domnia sa, așa, ca să vă smulgă like-uri?
Inventariind sumar reproșurile cu care este asaltat domnul Zlati, se observă lesne că două revin obsesiv: a) „trădarea ALDE prin trecerea la PPE” și b) „înhăitarea PNL cu japițele pedeliste Macovei &co”.
Referitor la a), pot înțelege până la un punct frustrarea puritanilor. Seamănă cu furia tifosilor brazilieni când l-au văzut în teren pe conaționalul lor Diego Costa purtând tricoul Spaniei. Trebuie însă să acceptăm că oamenii mai și divorțează și se recăsătoresc, că nu întotdeauna prima alegere este și cea mai bună etc. Mie unul mi se pare că identific o mare doză de ipocrizie în indignarea până la sufocare a unora față de „trădările” „răzgândacului” Antonescu, în vreme ce trădări mult mai consistente și faptic și semantic (dar deh, trădări ale actualilor favoriți) sunt indulgent trecute cu vederea, ascunse sub preș, onorate cu o dubioasă indulgență.
Trecerea PNL la PPE nu este o ofrandă adusă celor care ne-au furat referendumul din 2012 ci este, în primul rând, o oportunitate valorificată acum (căci acum s-a putut) de PNL. PNL va avea de câștigat din această înrudire (e drept, condimentată cu ceva cinism) mai mult decât cele 6 voturi pe care le câștigă, la schimb, PPE.
Apoi, dezlănțuiții critici ai domnului Zlati se fac că nu observă (sau nu vor să accepte nici in ruptul capului) că o majoritate zdrobitoare a Congresului PNL (și nu doar a Delegației Permanente) a aprobat trecerea partidului lor de la ALDE la PPE. O țin una și bună că a fost trocul lui Antonescu pentru promovarea soției sale și nu vor să analizeze cu niciun chip o realitate care demonstrează cu totul altceva, și anume că mii de oameni din PNL, cei mai informați și cei care au cel mai mult de pierdut sau de câștigat direct din mișcările strategice ale partidului, au înțeles și acceptat această schimbare ca fiindu-le benefică.
Și aș mai adăuga ceva, cu riscul că pe mulți îi voi supăra: acest blog este vizitat zilnic de câteva mii de cititori. Dintre aceștia 40 – 50 postează comentarii (deci își fac publice opțiunile), restul nesimțind nevoia de a intra, pe față, în lupta de idei. Nu știu exact dacă aceștia, tăcuții, sunt pro PSD sau pro PNL dar, mai mult ca sigur, sunt în imensa lor majoritate anti Băsescu (adică dintre cei 7.5 milioane de la referendum). De aceea, eu nu m-aș hazarda să susțin că vorbesc în numele lor, așa cum mulți comentatori de-aici fac atunci când afirmă ritos că Antonescu a trădat electoratul USL (pe care însă Ponta nu l-a trădat când cu pactul cu Băsescu sau cu numirea procurorilor sau cu alierea cu PPDD…) sau că mulți nu ar mai fi votat PNL dacă erau avertizați de trecerea acestuia la PPE.
E o copilărie să îi reproșezi lui Antonescu faptul că nu a anunțat înainte de europarlamentare că este în negocieri cu PPE. Nu introduci în discuția publică un astfel de factor perturbator atunci când el nu este cert, când, cel mai probabil, există condiții de confidențialitate stabilite cu partenerii de dialog și, mai ales, atunci când, neavând timpul și posibilitatea mediatică de a-l pune în dezbatere publică și de a-l face înțeles corect de electorat, riști să oferi adversarilor o armă propagandistică importantă împotriva ta.
Faptul că Antonescu a negat intențiile de trecere a PNL la PPE intră în aceeași categorie de minciuni cu, de exemplu, elogiul adus de Ponta justiției la Ziua Americii. Minciuni necesare, minciuni politicianiste, compromisuri pe care viața politică le cere în fiecare zi. Nu că ar fi de lăudat dar sunt inevitabile.
Referitor la b), comentariul meu este mult mai scurt: nu văd deloc cu ochi buni fuziunea asta precipitată peste orice practici uzuale pentru asemenea înrudiri. Aduce a căsătorie în regim de urgență, când mireasa e deja în luna a treia și, foarte curând, sarcina o să înceapă să se vadă. O explicare mai nuanțată a temerilor mele legate de această fuziune am făcut în articolul anterior :”Nu-mi miroase-a bine”.
Acum aș adăuga doar atât: am impresia tot mai mult, pe zi ce trece, că în spatele acestei grabe cu fuziunea, aparent de neînțeles, există niște motive ce, deocamdată, nu ne pot fi spuse. Toată negocierea se poartă doar între câteva persoane, se pare de maximă încredere unele pentru celelalte, printre acestea neaflându-se nici Monica Macovei, nici MRU, nici Boc, nici Stolojan, adică niciunul dintre caii troieni pe care Traian Băsescu i-a tot infiltrat și continuă să-i infiltreze în PDL.
Cred că vom afla în curând dacă supărarea lui Băsescu pe această fuziune a fost una de operetă, la manipulare, sau a fost reală.
Comentarii prin Facebook:
@Johnson
Spui ca ai in familie cazuri (deci minim doua) de meditatori. Spune-ne sincer: are fiecare cite 6 case?
O daaa ! Din meditatii le-au luat copiilor apartamente in Bucuresti dupa ce au terminat facultatea,au facut si o casa de vacanta,masini toata familia etc Bani de rulat in afaceri dupa 89 cand au si continuat mica afacere de familie cu meditatii….Un apartament bun in Capitala costa poate 80.000 lei…Calcul : 200 lei sedinta pt.ADMITERE (f.important asta) x 2 elevi = 400 lei x 2 sedinte /zi x 3 zile/saptamana = 2400 lei/saptamana ..Inmultit cu 35 saptamani /an (din 52 max posibil ) rezulta 84.000 /an la un nivel mediu.doar 6 sedinte cu 2 elevi pe saptamana dar din cate stiu existau profesionisti care din asta traiau …faceau sedinte de (3 x 150) x 3 / zi 5 zile /saptamana te duce undeva la 3 ori suma de mai sus.Deci cam asta era nivelul unui profesor recunoscut cu promovabilitate de 95% vara si 100% in toamna la facultatile cu nedii mari la intrare.Serios acum,ne pierdem in niste amanunte care aparent nu au relevanta dar eu mereu am spus,daca vrei sa-l faci pe unul atunci fa-l pe bune nu dupa ureche.Folclorul e tentant dar nu si pentru mine,am defectul asta,sa nu ma folosesc de el sau sa o fac intr-o proportie cat mai mica daca vreau sa pledez pt cineva vinovat intr-o cauza chiar si la acest nivel de discutie online.
In 89 KJ avea 29 de ani… Predase la scoli generale pana in 89… Foarte-foarte de presupus ca NU „era nivelul unui profesor recunoscut cu promovabilitate de 95% vara si 100% in toamna la facultatile cu medii mari la intrare”…
A propos de folclor… cred ca ai fi fost un invitat permanent la emisiunile regretatei Marioara Murarescu. Recomandare: pune pe note ceva din Caragiale, eventual scena cu număratul steagurilor.
Constat un singur lucru: ca nu mi-ai raspuns la intrebare! Nu mai vorbesc ca le umfli din cale-afara, ca sa iasa unde vrei tu. Un apartament bun la bloc nu costa 80000 ci vreo 140000, elevii aia care faceau 3 sedinte pe saptamina timp de 35 de saptamini pe an sint absolut teoretici etc.
Eu, totusi, te-am intrebat clar: 6 (sase) case??
Mai departe.El a zis ca primele 2-3 „case” adica in caz ca te duci in declaratia lui de avere din site-ul Primariei Sibiu sint exact cele 3 apartamente cumparate in anii 90 pana sa devina primar.Sigur ca in 10 ani de democratie si libertate de miscare daca mai esti si seful comunitatii germane din Romania mai invarti niste afaceri sau sa o spunem si altfel banii tai merg tot timpul in afaceri de succes si nu iei teapa ca ultimul ghertoi la prima incercare.Inteleg ca a 4-a , a 5-a si a 6-a casa(de data asta case sau spatii cu suprafete mai mari) au fost luate si din inchirierea celorlalte pentru ca si asta e un mod de a face afaceri,traiesti din chirii.Unii au zeci de astfel de spatii fara sa fie intrebati de sanatate.Ne reauzim si la alt post ca de asta m-am saturat,zau asa ! :)))
@Conte
gresesti si incerci sa „motivezi” aberatiile pe care le-a „impus” nedemocrat antonescu.
1. trecerea la ppe imediat dupa votul obtinut este minciuna si bataie de joc fata de votanti. Nu ma lua cu „nu se facea sa o spui inainte”, etc.
2. fuziunea cu pdl imediat dupa alegeri este tot minciuna si bataie de joc fata de cei care te-au votat.
3. La „maretul congres” pnl cei care nu erau de acord cu aberatiile antonesciene prin diverse mecanisme nondemocratice nu au fost „reprezentati”.
Restul il stiu pe dl Zlati de cand era blogger si nu accepta nici cea mai mica critica vizavi de „marele sau prieten” antonescu. In situatia asta „interventiile sale” sunt pur de interes politic si nicidecum „personale”.
Florin Călinescu a dezvăluit că Virgil Măgureanu i-a propus să candideze la funcția de președinte al României, dar l-a refuzat, astfel că a decis „žsă îl facă pe Traian Băsescu preÈ™edinte”. – See more at: http://www.dcnews.ro/florin-calinescu-traian-basescu-pus-de-virgil-magureanu-pre-edinte_448550.html#sthash.LFp7abfl.dpuf
Nimic nou. Se stia si se stie ca in spatele PDL si basescu se afla toata floarea securitatii romane, care dorea un presedinte al lor. Si acum sunt in cautare, dar au mai imbatranit si reteaua s-a dedulcit la bani, iar daca se gaseste cineva sa satisfaca si cerintele lor si ale CIA si Mossad, putem sctriga Presedintele sa traiasca. basescui s-a mai desprins usor de ei si si-a facut o retea tanara si agresiva prin Coldea si predoiu. Acu problema este ca cele doua grupari legate de Basescu vor sa se uneasca sa gaseasca un candidat care sa satisfaca intransigentele ambelor grupari – accesul la putere pentru BANI, dar si manipularea justitiei pentru a-si distruge dusmanii (dar uneori si pentru a se razboi intre grupari). deci nea Calinescu nu spune nimic nou. securistii urau cel mai mult pe Iliescu care a incercat sa-i scoata din joc in decembrie 1989 si i-a dat pe mana armateii. Magureanu s-a infiltrat pe langa Iliescu tocmai pentru a-i aduce inapoi in joc, dar ca sa puna mana complet pe putere au avut nevoie de un partid puternic si presedintele lor – acela este PDL si Basescu. Securistii infiltrati in PSD sunt numai pentru a spiona si deturna partidul. In rest, vedem cum stau lucrurile pe la noi… Maia Blaj
Știu că Hendrix va îl va ridiculiza pe Călinescu. La vremea aia era cel mai popular personaj din România, iar dacă securiÈ™tii au reuÈ™it să facă dintr-o paiață bețivă, cheală È™i inumană preÈ™edinte, este plauzibil că ar fi reuÈ™it mai uÈ™or cu Florin Călinescu (la începutul anilor 2000).
Comentariul lui Maia descrie fidel… realitatea È™i subliniază de ce papagalii de teapa lui dardaliană cântă all day long melodia iliescu-voiculescu. SecuriÈ™tii au fost tot timpul doar otrepele retarde aflate în slujba peceriÈ™tilor. Abia după epoca Băsescu s-au suit scroafele în copac. 😛
Sunt curios dacă cineva în PNL a comandat câteva sondaje de uz INTERN din care să rezulte ce șanse ar avea un candidat comun PNL-PDL să-l bată în turul doi pe PSD-ist !!! Pentru că văd o degringolada totală,acum parcă și-au mai revenit și consideră cam în pripă o fuziune ajungând la ideea că o alianța ar asigura cadrul necesar îndeplinirii obiectivului de moment fără a atrage și alte riscuri și discuții în contradictoriu.Alții zic în continuare că vor fuziune,unii îl vor pe Antonescu alții pe Johannis…Cam tardive aceste controverse,ele trebuiau să fie deja tranșate alegerile bat la ușa.Așa cum am zis in alt post singurul care poate să-i pună probleme lui Ponta este Crin,cu mult noroc și multe trădări în PSD ar putea chiar să-l învingă.Dar dacă e să mă întrebați care dintre ei are stofă,alură,calități de Președinte așa cum ne-am dorit să aibă unul ALTFEL decât Băsescu în mod evident acela este Klaus Johannis.Dar calitățile de președinte nu te ajută neapărat să și câștigi alegerile.Sincer mi-aș dori un Președinte ca Johannis,m-am săturat de cei care se descurcă bine în confruntările directe,de cei care au vorbele(șmecherești) la ei în două cel mult trei întâlniri televizate înaintea celor 5 ani de mandat după care toată șmecheria și golăneala se revarsă asupra noastră.Vreau un om serios și decent,echilibrat și mult mai puțin vorbăreț(flecar) dar care să-mi respecte votul și să fie Președinte așa cum scrie în Constituție.Deci Crin are potențial să învingă iar Klaus are profilul dorit „after elections”…La noi în țară unde verbul iscusit,mitocănia,replică imediată și la obiect sînt criteriile prin care noi ne alegem o dată la 5 ani președintele e greu sa gasesti o singura persoana intre acesti doi parametri.
Ok, Iohannis PARE bun de presedinte: PARE serios, echilibrat, socotit. Daca ar fi adevarate bunele relatii externe, ar fi inca si mai bine.
Ce te faci, insa, ca neamtul a cam pornit-o cu stingul, explicind de-a dreptul penibil, jalnic, povestea celor 6 case!
Ca sa spui ca ai facut 6 case din meditatii, inseamna, pur si simplu, sa-ti jignesti interlocutorii. Neamtul n-a avut nicio apasare, nicio jena.
In paranteza fie spus, am dat, si eu, meditatii. La matematica. In Bucuresti.
Poate meditatiile la fizica or fi fost (ceva) mai spornice decit la matematica. Poate ca la Sibiu se cistiga (ceva) mai bine decit la Bucuresti. Poate ca Iohannis a fost (ceva) mai bun meditator decit mine. Totusi, de la ceea ce am realizat eu, din meditatii (mi-e jena sa va spun) pina la 6 case (unele chiar … foarte case!) e distanta astronomica. De aceea, eu cred ca Iohannis MINTE!
De aceea, nu voi vota niciodata IOHANNIS!
A zis ca primele 2-3 case le-a facut din bani stransi din meditatii inainte de 89 pana cand a devenit primar..Ce inseamna doua case ? In anii 90 vreo 200.000…Un meditator la fizica cu procent bun la admitere castiga si 100.000 pe an (am exemple in familie) in acea vreme fizica fiind dupa mate materia cea mai prezenta la admitere deci in 4-5 ani cat puteai castiga ? Asadar povestea cu meditatiile e prezentata la modul hazliu de posturile pontiste dar pe vremea lui Ceausescu era una din cele mai productive activitati cu conditia sa-ti fi facut un renume in urbe. Nu ca vreau sa-i iau apararea lui Johannis dar nu am avut prilejul inca sa arat ca este o mare diversiune la care toata lumea zambeste in coltul gurii dar nimeni n-a stat sa o analizeze mai atent.
@Johnson
În anii ’90 o cloacă ceauÈ™istă era 5000 $, iar o vilă se tranzacționa probabil la preț de 2-3 cloace. Salariile de atunci variau într 30 È™i 100 $ pe lună, iar din meditații la fizică, la fel, probabil, dacă nu cumva… foarte probabil. Iohannis È™i-ar fi putut cumpăra câteva tricouri cu mickey mouse.
Marii È™menari erau „investitorii străini” È™i cei care furau pe afară. E plauzibil ca din banii nunții nemțeÈ™ti să-È™i fi cumpărat primul apartament… pe bune. Restul sunt rapturi.
In plus si nevasta-sa e prof. de engleza, alta materie cu cautare in targ. Si nu cred ca ea a stat cu mainile in san ;).
Insa observ printre comentatori un curent anti-liberal foarte activ. Cui prodest? Lui Ponta?
Mai Ionescule-Schengen-Johnson, dupa logica ta, cam toti profesorii care dadeau meditatii ar trebui acum sa aiba 6-8 case… Especially aia de mate sau fizica… Ia intreaba-i cate case au. Cu partzuri din astea gen turcescu nu convingi pe nimeni, cred ca si neuronul lui luc (sau lucifer?) se opune unei asa aberatii.
Scorillo las-o ca macane nu baga aici cuvantul logica ca si cum te-ai fi folosit vreodata de ea.Daca vrei sa joci aici rolul lui Mircea Badea in noptile lui de delir public fa-o dar spune-ne si sursa de inspiratie ca asa este corect.
1.Am scris clar acolo ca 1-2 case(pot fi si apartamente) puteau fi luate din meditatii,ti-am facut si-un calcul.Tu sigur n-ai dat meditatii de aia te si scuz ca esti pe dinafara. 2. In Sibiu sint poate o mie de indivizi bugetari care au mai multe case decat baiatul asta devenit subiect de controverse in spatiul public si asta pt ca i-a tras presul lui Crin,exclusiv din vina lui Crin.3. Daca exista probe ca a facut 6 case(apartamente) din bani dubiosi atunci DA,sa il lege.Dar sa nu ne prosteasca Antena 3 si B1 ca nu-ti poti pune un ban deoparte dupa 10 ani de meditatii pt admitere(indiferent la ce materie) pana in ziua in care ti-ai inceput Job-ul la Primarie ! Probabil ca era mai plauzibil in mintea unora faptul ca Basescu nu avea decat un apartament la ultimul etaj in Constanta dupa ani intregi de contrabanda la rupere….
Johnson, dar repede te aprinzi… N-am dat cu parul, pur si simplu nu cred ca faci case peste case din meditatii. Nu esti singurul care mai stie ce si cum era inainte de 89. A, niste somități, poate, dar nu e cazul in speța noastră.
Criticilor mei
Chiar nu pricepeți că sunteți bolnavi de ură?URA dementă pornită din sufletul handicapatului național numit Băsescu a pătruns ca o molimă în sufletele majorității românești și mai ales în ceata mișeilor care se autointitulează elita intelectuală a poporului.Chiar nu înțelegeți că dacă toată lumea urăște pe toată lumea nu se poate construi nimic bun pentru România?Pentru a vă refula URA din sufletele voastre chinuite de Diavol ați cășunat acum pe PNL și pe singurul politician cinstit și pozitiv din România numit CRIN ANTONESCU.Chiar nu pricepeți că ura voastră vă duce la crimă?Mă acuzați,nenorociților,pe mine că nu înțeleg dar voi sunteți cei care,ca niște animale bolnave de ură,nu înțelegeți nimic și evoluați încet și sigur spre o altă crimă socială de tip Ceaușescu,Iliescu,Băsescu oameni care au fost pe gustul vostru de comuniști mascați în mari democrați.Și,ca să mă refulez și eu,vă pun întrebarile finale:Ce doriți domnilor?Continuați tot așa și o nouă „crimă democratică” veți produce:veți alege „răul cel mai mic” adică năpârca comunist-securistă numită Ponta.
Și,așa de-al dracu’,na și o strofă dintr-o poezie:
Cu omul needucat
Te lupți puțin și ai scăpat.
Dar duci o luptă colosală
Cu prostul care are școală.
„singurul politician cinstit și pozitiv din România” ne-a mintit ca un ordinar! Las-o jos!
Saracul, are nevoie de ginko biloba, liniste si aer curat. Eu zic sa stea linistit si sa consume cu incredere, gingko biloba e de la coreenii de sud, nu de la aia din nord sau de la chinezii cei rai.
Stai bre, Lucifere, nu te zbuciuma atata ca nu te omoara nimenea, nici macar naparcile alea, ca le-au extras stapanii lumii coltii si pungile cu venin. La cum te manifesti, Lucifere, nu pari prea dus la scoala.
Ups, iar a intrat hendrix pe blog si ne-a umplut de voturi negative pe anti-fisionisti; bine ca traieste, credeam ca s-a sufocat cu broasca pedelista 🙂
În preambulul celor 30% pe care-i vor obține cu Stolojan&Macovei co, Hendrix ne lămureÈ™te È™i cum o vor face. Inepțiile lui dardalian fac furori conform aprecierilor lui Hendrix, acum sunt colegi de gaÈ™că È™i împărtăÈ™esc aceleaÈ™i… „valori”. Poate macovei să consume orice tip de prăjitură, pot să apară orice dovezi privind jegul ei comunisto-securist, poate dardalian să măcăne orice rahat băsist… hendrix e aici. 🙂
Lucrurile au stat asa: Am intrat pe blogul contelelui sa vad ce parere mai au oamenii si la o postare unde timp de doua zile acumulasem cca 20 de voturi pozitive si unul negativ (nu ca ar conta pentru mine asta, eu spun ceeea ce simt, nu ceea ce ar fi pe placul unora sau altora) in decurs de doua ore s-au acumulat in dreptul meu cca 35 de voturi negative si nici unu pozitiv! Ori asta e o anomalie statistica si unde e o anomalie statistica e si Hendrix (stim din experienta) 🙂
Cireasa de pe tort a fost insa faptul ca Dardalian care are tatuat „Base” pana si pe bas a ajuns lider de opinie de nedisputat pe un blog eminamente antibasist (o minune mai mare cred chiar si decat icoana care plange cu lacrimi de sange 🙂 )
Traieste, dar nu mai scoate momentan capul, probabil vrea sa-si menajeze nervii care i-au cedat.
@CSG
in articol spuneti la un moment dat:
„…nu văd deloc cu ochi buni fuziunea asta precipitată peste orice practici uzuale pentru asemenea înrudiri. Aduce a căsătorie în regim de urgență, când mireasa e deja în luna a treia și, foarte curând, sarcina o să înceapă să se vadă.”
E foarte adevarat: Mireasa pedelista este insarcinata (in luna a 3-a) cu Basecu!
L-am susținut cu înverșunare pe Crin Antonescu după care l-am și criticat exclusiv pe criteriul de poziționare față de Regimul Băsescu cu implicațiile lui evidente și dureroase pe plan intern și extern…Niciodată nu l-am criticat raportându-l la PSD,Ponta,Voiculescu-Antena 3,Tăriceanu,Chiliman că să-l pun într-o nemeritata poziție de inferioritate față de aceștia…. Ca să-i dau totuși o mică satisfacție domnului Zlati pentru faptul că am fost pe alocuri neprietenos cu domnia sa (si poate că am să mai fiu ori de câte ori voi consideră că așteptările mele au fost înșelate de către tabăra lui Crin Antonescu ) am să spun că în acest moment cel care trebuie să reprezinte propunerea PNL pentru prezidențiale este doar Crin Antonescu și nimeni altul.Spun că Antonescu are în acest moment șansele cele mai mari să se lupte de la egal la egal cu Ponta și cu puțin „sprijin” primit din culisele PSD-ului( „oferit” în situații similare atât lui Năstase cât și lui Geoană) să-l și învingă.
Parerea mea este ca fuziunea este pe repede inainte pentru ca sunt doua persoane care au inteles mesajul electoratului. Este vorba de Antonescu si Blaga. Motivele celor doi sunt diferite dar sunt esentiale in demararea si finalizarea fuziunii.
Antonescu a inteles ca PNL nu poate deveni un partid mare daca nu are o organizare teritoriala buna. In PNL este o doza mare de filosofie de dragul filosofiei.
Blaga a inteles ca PDL a luat prea putin la aceste alegeri sa reziste singur atacului lui Basescu si a structurilor sale, in doarinta lui Basescu de a acapara PDL cu structurile sale si a le subordona PMP.
Cei doi oameni paradoxal sunt in directii diferite si totusi merg pe acelasi drum. Antonescu se sacrifica pe el pentru a creste PNL, pe cand Blaga sacrifica PDL pentru as-i salva pozitia. Basescu nu vrea doar structura PDL, Basescu vrea si averea PDL.
Daca PNL are traditie si istorie dar este un partid sarac, PDL are structura si o avere impresionanta. Cred ca la ora actuala PDL este cel mai bogat partid. De aceea este suparat Basescu pe PMP. Pentru ca daca PMP lua la alegeri 10% si PDL 7-8% acum vorbeam de fuziunea PMP cu PDL sub noul nume PMP. Si deabia atunci PNL intra in istorie definitiv prin disparitie.
Si acum am sa scriu mai jos o analiza mai veche (20mai2014)
O analiză a lui Victor Ponta trebuie începută la ceremonia de votare a guvernului MRU. Acolo a fost primul semnal adresat lui Băsescu. Dă-l jos pe MRU și eu voi fi slugă credincioasă.
Băsescu a înțeles bine mesajul (dacă nu cumva i-a transmis prin Sârbu că pentru a-l pune Prim Ministru trebuie să pupe pantofii sultanului) și a urmat căderea guvernului Ungureanu la scurt timp. Și pentru că Băsescu știa că Ponta este un demn urmaș al său și îl va trăda cu prima ocazie i-a spus că îl pune Prim Ministru dacă și numai dacă Ioan Rus este în Guvern la Interne. (Ponta a declarat că Ioan Rus este în guvern ca o dorință personală a sa).
La referendum s-a văzut în ce tabără a jucat Ioan Rus.
Apoi la învestirea guvernului Ponta 2 Băsescu l-a pus să semneze Pactul de Coabitare (act mai necesar pentru justificare față de cei de la Bruxelles) dar mai important că îl pune Prim Ministru doar dacă Oprea este Vice Prim Ministru și va fi cel care va conduce în realitate guvernul (Dragnea și Chitoiu s-au trezit cu dosare penale, iar Ponta este doar păpușă din vârful guvernului).
La aceste alegeri se va vedea rolul jucat de Oprea în favoarea lui Băsescu (săltarea PMP ca scor electoral ca să îl poată detrona pe Blaga și să unească PMP și PDL sub Udrea până la alegerile Presidentiale). Expunerea lui Oprea în acest caz nu va fi evidentă că la Ioan Rus pentru că Băsescu nu are cu cine să îl înlocuiască în Guvern. Îl mai are doar pe George Maior dar acesta se pare că face ca și Isărescu, se ține deoparte.
Și de Oprea are nevoie la alegerile Presidentiale. Dacă reușesc să îl scoată pe Antonescu din joc atunci poate să îl ducă pe Diaconescu la câștigarea alegerilor din postură de reprezentant al dreptei (UNPR votează cu Diaconescu – este președinte de onoare, are o aripă în PSD care îl sustine – multi baroni nu îl înghit pe Ponta, și pentru restul este răul mai mic.)
Acest scenariu a funcționat când Băsescu l-a detronat pe Năstase în 2004.
Hopul cel mare acum este Antonescu. Atunci Băsescu a avut un om de paie (Stolojan) și un pion comun cu scenariul de acum Tariceanu Prim Ministru.
Sper ca Antonescu să le dea planurile peste cap și să ajungă în turul doi, unde va câștiga indiferent de candidat
Va fi interesant de urmărit dacă am dreptate.
„Daca PNL are traditie si istorie dar este un partid sarac, PDL are structura si o avere impresionanta.” Imi vine a crede, cand va aud vorbind, ca ati fi aprobat fuziunea PDL si cu NSDAP, care era si el dotat cu o structura teritoriala frumusica, ba inca si cu o avere impresionanta, multumita contributiilor generoase si absolut voluntare ale unei anumite etnii. Cum sa nu-l mai crezi in conditiile astea pe domnu’ Dan cu al sau PSD=PNL=PDL=aceeasi mizerie?…
daca PMP lua la alegeri 10% si PDL 7-8% acum vorbeam de fuziunea PMP cu PDL sub noul nume PMP. Si deabia atunci PNL intra in istorie definitiv prin disparitie.
… gogorițe…
Electoratul care nu votează nici comuniÈ™ti pesediÈ™ti, nici securiÈ™ti pedeliÈ™ti… nu mai votează.
Faceți scenarii degeaba. Electoratul sărăcit, furat È™i frustrat din România va fugi de orice miroase a băs.
P.S. Zice tinu saci mai jos că ar trebui să discutăm politici È™i nu oameni. Zic È™i eu ca înainte să discutăm despre oamenii din politică să-i numim. Dați exemple de politicieni români tip om. Nu vă sfiiți, băgați nume. 😀
Si pentru ca vad productia dlui Zlati de pe propriul blog, permiteti-mi sa-i mai adresez un mesaj: domnule deputat, atata timp cat ai 15% din electorat, ai ZERO sanse sa dai si presedintele, si premierul unei tari. Calcul de aritmetica simpla, nimic mai mult. 🙂
Păi de aia se face și uniunea, ca să aibă 30%!
Chestie de aritmetică simplă.
Serios? Ia sa va spuna domnul Zlati cate ceva despre calculele dansului de dinainte de europarlamentare, publicate chiar pe acest blog. „În momentul actual PNL are cca 25% dintre primarii în funcțiune, care coordonează activitatea din comunități ce însumează cca 27% din populația țării. (..) Urmând aceste date statistice simple, o cifră între 25 È™i 27% este perfect abordabilă pentru PNL. (..) Ceea ce duce PNL la cca 22,5% ca țintă fezabilă.” Uite ca aia 22,5% stabiliti ca „tinta fezabila” se facura….15%. 🙂
Asa ca, daca nu cumva intentionati sa-l faceti maresal pe domnul general cu patru stele Opris, eu as zice sa nu numarati bobocii inainte ca rata sa se oua. 🙂
Domnule Conte,
Avand in vedere ca domnul Zlati e unul din cei trimisi de noi in institutia suprema a statului pentru a ne apara interesele, cred ca avem tot dreptul sa-i cerem socoteala pentru modul cum ne-a aparat aceste interese, lui si celor 587 de colegi ai domniei sale. Cred ca nimeni nu s-a exprimat injurios la adresa sa, ci, dimpotriva, cred ca s-a realizat un act de democratie autentica: niste cetateni care si-au trimis prin vot in Parlament un reprezentant, ii aduc acestuia la cunostinta ca sunt nemultumiti de prestatia lui. Abordarea „da’ de ce ma vedeti numai pe mine iar pe altii nu” e puerila, contraproductiva si nelegitima, atata timp cat cetatenii reprezinta angajatorul (o parte a acestuia, cel putin), iar reprezentantul, angajatul.
In al doilea rand, faptul ca un comentator de nivelul lui @dan poate spune ca toti cei care-l critica pe Antonescu sunt pesedisti, pontisti sau Bogdan Teodoresti nu-i de mirare. E de mirare cand o faceti dvs. E la fel de mirare faptul ca recurgeti la argumentul „si ce daca Antonescu minte, ce, Ponta nu minte?” Minciunile lui Ponta le scuza pe ale lui Antonescu oare? Oportunismul politic al PSD cumva justifica oportunismul PNL? Eu zic ca nu, dle Conte. Stiti de ce? Pentru ca domnul Antonescu a vorbit despre onoare, dle Conte. Despre principii, despre valori si despre moralitate. Pentru ca domnul Antonescu a spus de nenumarate ori, sa le intre bine pesedistilor in capul lor de pesedisti, ca PNL e un partid care are istorie, traditie, demnitate, principii si valori. Eu chiar am crezut asta. Apoi am descoperit ca imparatul e gol si ca principiile si valorile de care vorbea sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire. Asa ca, da, probabil ca aveti dreptate ca in politica minciunile sunt inevitabile, dar sa pretinzi ca ai principii in timp ce le calci cu seninatate in picioare era de evitat. Sau poate va trebui sa-i cerem o lista completa cu definitiile principiilor sale, ca sa n-avem surprize?:)
Niciodată nu am apelat la acest sofism pentru a mă apăra de critici, fie că erau îndreptățite fie că nu. Părerile È™i faptele erau ți sunt ale mele È™i răspund pentru ele, indiferent de părerile È™i faptele altor „colegi de politichie.”
Observ ca psd-istii si liberalii psd-izati devin tot mai basiti prin anti-basismul lor. Sa ma explic.
1. O atitudine care m-a revoltat si ma mai revolta la basisti este atitudine lor ireductibila, lipsa de nuante in caracterizarea unor stari si fapte. Tocmai de asta dati dovada acum d-lor psd-isti si liberali psd-izati. In discursurile d-voastra nu mai sunt nuante, suspectul este deja vinovat, vinovatia fiind cel mult aluziva.
Apropo de apropierea de basescu. Astazi Blaga a spus ca PSD a ajutat PMPul sa ia voturi si a dat ca argument faptul ca pmp-ul a luat scoruri mai mari tocmai in judetele unde psd-ul este rege.
2. „Adevaratii” liberali sunt acum revoltati ca PNL fuzioneaza cu PDL. Pai atunci cand s-a facut USL-ul unde erau? Un liberal pur-sange n-ar fi acceptat automat acest lucru. Imi amintesc ca atunci Antonescu a primit caldari de laturi verbale.
3. Sunteti revoltati de iuteala trecerii la PPE. Pai, dragilor, jucati pe mana basistilor care inca spun mare si tare ca a fost lovitura de stat in 2012. Pai argumentul suprem pe teza loviturii de stat a fost chiar rapiditates miscarilor USL de schimbare a unor stari de fapt care au putut permite suspendare basescului. Apropo, la straini tocmai asta a sarit in ochi si li s-a parut suspect.
4. In 2012 am votat nu numai sa-l dam jos pe basescu dar si pentru a schimba modul in care se face politica si se guverneaza tara. Am votat impotriva exploatarii de la Rosia Montana si a gazelor de sist. Am votat ca guvernul sa nu mai legifereze prin ordonante de urgenta, mai ales legi organice. Ce avem dragilor iubitori de ponta. Ordonanta de urgenta pentru modificarea legilor invatamantului care sa onoreze niste baroni din invatamantul privat. In 2009 ii injuram pe boc si udrea ca luau bani de la cercetare. In 2014 aceeasi politca.
5. Ca niste oameni normali la cap ar fi trebuit sa discutam despre politici nu despre oameni. Fenomenul basescu nu esra posibil daca sistemul nu-i permitea acest lucru. Acelasi lucru se va intampla si cu ponta-presedinte si psd la guvernare. Vom trai si vom vedea.
Ca sa inchei, d-lor , singura diferenta intre guvernarea boc si ponta este una de retorica. Primii spuneau frust ce vor sa faca, iar astia de acum spun lucruri frumoase in fata si lucreaza pe din dos.
Nu suntem revoltati de iuteala, ci de escrocheria prin care s-a facut trecerea la PPE, domnule pnl-ist. E o diferenta. Apropo, cum mai merge alianta PES-ALDE facuta sa-l instaureze pe Schulz presedinte al CE, alianta din cauza careia 5 bravi penelisti s-au sacrificat si au trecut, hohotind cu amar, la PPE, hmmm?
Pina cind PSD-ul nu va taia pensii si salarii, poti sa te dai tu de ceasul mortii cu sforariile pseudologice, cu asa-zisele rationamente in care iti apuci singur urechile, n-o sa demonstrezi niciodata ca albul e negru. Ceea ce ma surprinde e doar naivitatea incredibila cu care crezi ca ne-ai putea „duce cu presu'”. Nicio sansa, puiule! Faptele „vorbeste”!
Conte, excusez-moi, e prima data cand scriu ceva off topic, dar este absolut revoltator:
„Trustul de presă Realitatea Media ocupă a treia poziție în clasamentul firmelor pentru ai căror salariați ANOFM a plătit cei mai mulți bani colectați în Fondul de Garantare în 2013. Salariații Realitatea Media au încasat peste 1,47 de milioane de lei în 2013, din Fondul de Garantare pentru plata creanțelor salariale.”
Cu alte cuvinte, noi astia multi si prosti ii platim pomezile Laviniei Șancru si vacantele lingaului lingailor, RareÈ™ Bogdan…
Folosind aceeasi cheie in care sunt albiti domnii Crin, Zlati si PNL-PDL-ul, (Minciuni necesare, minciuni politicianiste, compromisuri pe care viața politică le cere în fiecare zi – inchei citatul) putem sa-i transformam in frecventabili si sa-i pupam pe gura si pe domnii si doamnele de trista amintire, actualmente in fostul PDL, viitorul PNL-PDL. Iaca asa am alunecat intr-o groapa din fundul curtii, indeobste numita fosa septica. hehehe! Garfield, motanu de pe acoperis.
Faptul ca dl. deputat a avut curajul sa infrunte oprobiul public al „naparcilor comunist-securiste” cum ne numeste amicul Lucifer fara nici un argument in acest sens (altul decat acela ca asa i s-a nazarit neuronului lui in bezna fara de sfarsit in care se afla) pe cei care nu inghitim fuziunea cu Mafia securista (Stolojan, Basescu, Silvian Ionescu sunt securisti dovediti, nu vorbe in vant aruncate despre cineva) este de apreciat… Eu personal am fost foarte dur cu dl. Zlati pentru ca parea sa avem multe lucruri in comun pana la un moment dat (impartaseam de pilda cu dl deputat (alias Gondolin) pasiunea pentru universul Tolkienian si chiar am facut candva schimb de mesaje cu dl-ui pe teme muzicale), iar tradarea celor pe care i-ai considerat apropiati spiritual e cu mult mai dureroasa decat cea a unor necunoscuti, de la care poti sa nu ai nicio ptretentie (si nu am)… Dansul nu parea a fi un politician adancit in rele caruia nu-i pasa decat de propriul buzunar (nici acum nu este), asa ca aveam pretentii si sperante mari din partea d-lui insa m-a dezamagit crunt. Radu Zlati nu era in politica „la centru” cand lacheul Bok ne-a taiat salariile (celor din invatamant), si sunt convins ca familia dumnealui a suportat greu acest lucru. Spre deosebire de alti politicieni aflati de mult in politica din opozitia democratica (anti-basista) pe care o astfel de taiere nu i-a afectat de loc (dpdv financiar), care n-au fost umiliti si insultati in mod direct de mafia portocalie dar au profitat politic de valul nemultumirii populare, domnul Zlati a suferit cot la cot cu noi in 2009, 2010 si anii care au urmat. Cu atat mai socant a fost pentru mine sa-l vad pe Radu Zlati devenind acum suportorel fuziunii cu Bok si a restului lichelelor. Socant a fost si sa constat acum ca dl deputat s-a transformat rapid intr-un politruc care pune doctrina (oricare ar fi aceasta) inaintea lucrurilor cu adevarat importante din viata noastra: adevar, demnitate, onoare, trai decent, etc. A fost socant sa vad cum cineva care a venit din lumea reala, din mijlocul oamenilor reali aflati in afara unei schizoide „sferei politice” pune acum doctrina inaintea vietii, si judeca totul in cea mai proasta cheie cu putinta: cheia politica (la fel ca strategii pulii din PNL (scuza-ma conte) de genul arogantului si imbecilului Dan Mihalache si altora de teapa lui care fac analize si planuri politice pentru PNL al caror rezultat il vedem cu totii. Totusi acestia au scuza ca, fiind de-atata timp in politica, nu mai stiu cum e in afara ei, au pierdut contactul cu realitatea: Niste nebuni inchisi intr-un turn care iata, decid soarta noastra)
Este evident ca, din motivele expuse mai sus, sunt foarte suparat pe domnul deputat Zlati. Nu voi recurge la insulte din aceasta cauza (alti vad ca o fac:IMHO amicul fisionist Lucifer sare calul cam des in ultimul timp) insa sarcasmul e ultima sageata care mi-a ramas in tolba si voi recurge la ea cand e cazul…
Alteta, eu zic sa modifici putin titlul articolului, ca sa fii un pic mai aproape de realitate… sugerez „Cosideratii despre demnitatea si utilitatea prestatoarelor de pe Centura”. hehehe! Garfield, motanu.
GreÈ™eÈ™ti, în articol nu se vorbeÈ™te de Tăriceanu, Silaghi, Stroea…
Pare că citeÈ™ti în diagonală, fii È™i tu mai atent!
Aceleasi personaje sordide au fost scoase de la naftalina.In 2005-2009 daca nu erai cu Basescu automat erai PSD-ist sau liberal vandut PSD-ului,tradator al dreptei…Antonescu era unul dintre cei vizati de asazisa lor ocară….Iata-i cum scot capul din nou parca la comanda de data asta chipurile revoltati ca unii,niste comunisti,il ataca pe Crin….Mai rasfirati baieti ca nu s-a dat inca oprdinul pe unitate,maine cu siguranta veti fi primii care-l vor scuipa pe Antonescu daca va va recruta un alt stapan.
Dubla masura, adevarata noastra masura. Pai sa vedem cum stam cu tradarea: exact in seara alegerilor castigate de USL, Ponta anunta cooptarea UDMR-uiui la guvernare ( care intre timp s-a perfectat si acum cand scriu poate tine si de trecut); ceva mai devreme fusese cooptat in USl si nasul lui Ponta cu partidul lui de tradatori ( gen. izmeana ). De aici tragem concluzia ca cel care a ramas fidel votului antibasist e tocmai Ponta
imi facea placere sa citesc comentariile de pe blogul asta, nu mai pot de cand au navalit si aici postacii psd-isti care urla impotriva lui Antonescu. Dumnezeule, baiatul ala Teodorescu nu mai schimba deloc placa, ca am obosit sa citesc de tradatorul Antonescu
Ai dreptate, Dane. Cred ca e timpul sa punem de-o cenzura, ce democratia mea!
Ii multumesc dlui Zlati pt. atentie. Sper sa transmita mai departe indignarile noastre, ca de-aia le-au formulat.
Serenissime, intai ca nu stii ce am eu de castigat si ce de pierdut din „miscarile strategice ale partidului”. Eu sunt simplu votant, nu politruc din tertoriu. Ce fac miile alea de politruci informati, nu ma intereseaza, e biznisu lor.
Daca votez cu cine-o oftica mai mult pe Makowey, am constiinta impacata. Mi-as blestema zilele si m-as arunca in prima hazna cu rahat colcaind de limbrici daca as vota vreodata la fel cea ea. Cred ca mi-as zbura creierii daca as vota vreodata la fel ca asta.
Cele 6 voturi ale PNL la PPE sunt de fapt cinci: Norica Nicolai a ramas la ALDE si o felicit, ca si pe maestrul Diaconu.
Alierea cu PPDD e infinit preferabila oricarei alieri cu basexu. Nu PPDD ne-a umilit si ne-a pus calusul in gura.
Pactul lui Ponta cu basexu nu a fost ideea lui, ci diktatul colonistilor, executat cu mitraliera la tampla.
Of!
Nu trojan basexu e dusmanul meu, ci licuricii, PPE si slugile lor.
Cele doua motive de repros ( a) „trădarea ALDE prin trecerea la PPE” și b) „înhăitarea PNL cu japițele pedeliste Macovei &co”) sint doar artificial doua. In realitate, e vorba de unul si acelasi repros: inhaitarea PNL (si puparea pe gura) cu niste javre ordinare care, in ultimii ani, au mictionat pe poporul roman. Atit! Ce, n-ajunge?
Iar incercarile jalnice ale domnului (imi cer scuze pentru termenul folosit) Zlati de a ne convinge ca aceste impreunari n-au nimic jegos in ele nu fac decit sa ne convinga ca respectivul ne crede o adunatura de handicapati mintal. Ori asta e un afront care nu se face si nu poate fi, nicicum, acceptat! In rest ai, ca intotdeauna, perfecta dreptate!
Sunt nevoit să fiu de acord cu tine, aÈ™a e, PNL È™i PDL au micționat pe poporul român. De acord.
Problema e însă că PSD, Voiculescu, Antena 3 se cacă pe poporul român, iar apoi îl mai iau È™i prizonier.
Există o dilemă existențială aici: alegerea între a sta ud de pipi într-o relativă libertate sau plin de fecale într-o puÈ™cărie.
N-are sens încă să vorbim de a sta uscat în libertate, e prea devreme, suntem prea necopți la minte ca popor.
Cred ca ar fi oportun sa vorbesti doar despre cit de copt la minte esti tu insuti, iar nu despre noi ca popor. Asta macar pina inveti sa citesti sau pina precizezi unde am zis eu ca PNL a mictionat pe poporul roman. Tot in gard, tot in gard …
Mulțumesc gazdei pentru că mi-a luat, în felul său, apărarea. Nu era nevoie, unul care se avântă în politică trebuie să È™tie să încaseze, altfel stă pe tuÈ™e È™i chibițează. Am promis ca un comentariu la articolul precedent, un răspuns mai amplu, È™i mă voi ține de cuvânt. Numai sănătate să îmi dea Dumnezeu. 🙂
Domnule, nu stiu cind te avinti dta in politica; pe blogul asta vad ca te avinti doar in prapaganda!
P.S. Atentie: o tusa – doua tuse!
In studiourile A3 sau RTV au fost PERMANENT reprezentanti ai PNL. De la d-na Pocora pana la dl. Calimente, trecand prin inca 5-6 vectori de imagine de serviciu. Chiar trebuia CA, in person, sa explice ce si cum ?!? Este evident, chestiunea a fost tinuta ascuns „on purpose”, sau mai pe romaneste si-au batut joc de noi. Nu ma intereseaza scuzele, chiar nu ma intereseaza beneficiile aduse unui partid de intrarea in PPE. Pentru ALDE si pentru orice om informat care cunoaste contrbutia majora a PPE la ramanerea pe pozitii a lui Basescu, va fi pentru totdeauna o mostra de tradare. Definitia e cam aceeasi in dictionarull oricarei limbi.
N-am nicio problemă cu țepele politice. În România țeapa reprezintă normalitatea. Să fiu supărat pe un PNL care schimbă macazul imediat după alegeri? PSD È™i PDL au câÈ™tigat alegeri promițând majorări salariale, iar ultimii s-au apucat de tăieri consistente, după ce împreună au recunoscut că țara-i ruptă în cur, bineînțeles, după alegeri.
Esențial pentru dl. Zlati È™i colegii dumnealui ar fi să înțeleagă faptul că adunarea procentelor câÈ™tigate în trecut, în anumite (alte) condiții, nu este altceva decât o gogomănie politică È™i o nouă țeapă, de data asta, complet nedigerabilă pentru electorat.
E frumos să faci scheme pe tabla de table cum vei avea n consilii locale, ‘tâta majoritate în Parlament, ditamai preÈ™edintele „de dreapta”, care-È™i va servi, asemeni lui Băs, în primul rând gaÈ™ca.
25 de ani de tranziție cred că sunt destui pentru a-i face pe oamenii politici să priceapă că mai întâi trebuie să îÈ™i prezinte proiectele în campania electorală È™i abia apoi să le pună în practică dacă sunt validate de electorat. În democrații È™i în țări civilizate, ordinea firească a lucrurilor e obligatorie.
Trecerea la PPE a fost o țeapă dată de PNL celor de la ALDE. Nu a ajutat deloc la credibilitatea liderilor liberali È™i nici congresul PNL n-a ieÈ™it pe plus.
Revendicarea vreunei majorități parlamentare „de dreapta” pe voturile din 2012 reprezintă o… carență de bun-simț fără limite. 😛 USL-ul s-a pricopsit cu peste 4 milioane de voturi din cele 7,4 de la referendum pentru a elimina caracatița securistă cu băs în frunte. Înțeleg È™i retorica anticoabitării tontice, dar alierea È™i, poate, fuziunea, cu zdrențele care i-au batjocorit pe români, È™i readucerea lor la guvernare e subiect de desene animate.
NiÈ™te duÈ™mani ai dl-ui Zlati l-ar atenționa asupra unui viitor într-atât de… ridicol? Vor fi vinovate_tonomatele lui Voiculescu când îi vor desființa marea uniune de dreapta din 2-3 „făcături”?
Atunci… mult succes!!!
Conte, incepusem sa cred ca esti altceva, ca vrei macar o umbra de moralitate in politica romaneasca. Mare dezamagire ultima ta postare. Vad ca incerci sa scuzi toate magariile politice facute de „noul PNL” pepeeist. Daca faci asta, cu ce drept moral mai critici magariile politicianiste ale PSD-ului? Cred ca ai remarcat ca pe aici mai sunt si unii carora nu e plac nici basistii, nici pesedistii, tocmai pentru jigodismele politicianiste pe care le practica. Daca morala nu e , nimic nu e…
Conte, afirmati ‘Trebuie însă să acceptăm că oamenii mai și divorțează și se recăsătoresc, că nu întotdeauna prima alegere este și cea mai bună etc.”. Eu vad lucrurile cam asa: PNL ma anunta ca se casatoreste cu ALDE, la bine si la rau, si ma invita la nunta. Eu, nuntasul, ma duc si dau si darul (votul) pentru proaspata familie. A doua zi dupa nunta, cum ar veni dupa noaptea nuntii, PNL ma anunta ca divorteaza si se casatoreste urgent cu PPE. Si cu darul (votul) meu cum ramane? Ca eu n-o plac de loc, dar absolut de loc, pe domnisoara PPE!! Dati-mi darul/votul inapoi si sa nu mai aud de voi!!!!
Ce să zic,s-au mai pișat și alții pe votul rău:băSSecu,Ponta,SUA,UE.Și în definitiv n-ai decât să suferi cât îți place dacă te-a lovit moralitatea.Mai sunt și alte milioane de voturi,chiar mai morale,pentru care cei mai puternici(PPE) sunt mai morali decât speculanții(ALDE).Fiindcă una este istoria unui POPOR și alta indivizii care nu-și văd decât propriul interes egoist și,implicit,imoral(cel puțin față de restul lumii).La astfel de indivizi a-sociali le-aș interzice exercițiul votului ca iresponsabili social.Vezi-ți de treaba ta,cetățene turmentat de propria moralitate de care nu are nimeni nevoie.
AC a exagerat teribil cand te banuia ca ai avea un neuron. Oricum, e bine ca esti fericit, ti’ai gasit un alt stapan puternic, si in aceasi timp imoral, PPE, ce puteai mucifere sa iti doresti mai mult?
Spuneti dvs : „…Faptul că Antonescu a negat intențiile de trecere a PNL la PPE intră în aceeași categorie de minciuni cu, de exemplu, elogiul adus de Ponta justiției la Ziua Americii. Minciuni necesare, minciuni politicianiste, compromisuri pe care viața politică le cere în fiecare zi. Nu că ar fi de lăudat dar sunt inevitabile….”
Da dar Antonescu m-a mintit cu folos imediat pentru el ca sa-i dau votul.Asta a fost diferenta.
Chiar nu simteam o necesitate imediata ca PNL sa ma reprezinte din PPE adica din aceasi zona a salii in care stau Macovei,TRU,Stolojan.
In al doilea rand,Antonescu n-a fost acuzat ca nu a anuntat negocierea cu PPE.Putea sa o anunte care era problema,spunea ca e posibil sa trecem peste 5 ani,dezbatere publica frumos,elegant nu avea nimeni a-i reprosa ceva.Asa cum am aflat decizia de trecere la PPE era luata inainte de data alegerilor chiar adeptii mutarii au spus-o.Singura care a spus ca nu a fost anuntata a fost Norica Nicolai.Probabil au tatonat-o si au vazut ca nu e pista sigura….Dar oamenii de casa ai lui Antonescu din acea lista stiau.Nu s-a hotarat totul asa intempestiv in prima noapte dupa alegeri.
Spui „dezbatere publica frumos,elegant nu avea nimeni a-i reprosa ceva”. Chiar crezi asta? Ca putea, in cateva zile, sa organizeze o dezbatere publica pe o tema atat de delicata si, mai ales, cu A3 si RTV puse cu tunurile pe el? Pai el nu a primit timp de campanie la aceste televiziuni nici pentru comunicari elementare, facea conferinte de presa la sediul PNL si nu-l preluau in direct. Stii bine ce boicot a fost in privinta lui.
Si da, a fost acuzat exact de asta, ca nu a anuntat negocierile cu PPE. Desi imi aduc bine aminte ca intr-o emisiune la Realitatea a spus ca nu exclude, pe viitor, o astfel de posibilitate (trecerea la PPE).
„Antonescu m-a mintit cu folos imediat pentru el ca sa-i dau votul.Asta a fost diferenta”. Asa interpretezi tu, si ai tot dreptul. Eu interpretez altfel: ce-ai fi raspuns in locul lui daca erai intrebat „dupa alegeri PNL va trece la PPE?” Raspunsul onest (dar catastrofal prin consecinte) ar fi fost „Da, daca ne primesc”. De ce catastrofal? Pentru ca lumea nu era pregatita si ar fi cazut imediat prada propagandei cu tradarea. Parti bune ale acestei schimbari trebuie ca exista din moment ce 90% din Congresul PNL a votat pentru. Tu, acum, stii care sunt aceste parti bune? Nici macar acum, dupa 2 luni, nu stii. Cum era sa te convinga atunci, in doar cateva zile?
Eu am dat exemplul cu minciuna necesara a lui Ponta la Ziua Americii pentru ca este ceva recent, proaspat in memoria oamenilor. Dar fii sigur ca si in ajun de alegeri Ponta a servit populatiei o multime de minciuni necesare care ii aduceau, cum zici tu, folos imediat pentru el. Toti politicienii fac la fel in campanie, e nedrept ca pe cei care nu-ti plac sa-i pui la zid iar pe favoriti sa-i tratezi cu indulgenta. Repet, eu nu sustin ca Antonescu nu are o parte de vina legata de modul cum a comunicat in legatura cu trecerea la PPE dar citeste ultimele 20 – 30 de comentarii de pe acest blog si vei vedea ca cerbicia cu care este criticat dl. Zlati este disproportionata in raport cu dreptul domniei sale de a avea un punct de vedere si a incerca sa-l comunice. S-au dezlantuit impotriva lui (si acum voi urma eu la rand) toti anti-antonescienii, de parca cel pe care-l simpatizeaza ei, Victor Ponta, nu ar fi facut greseli cel putin la fel de grave ca si Antonescu.
Conte,ești prea drăguț și te complici inutil.Blogul tău a fost invadat de năpârcile comunist-securiste.Asta înseamnă că ești important dacă animalele astea te bagă în seamă.Nu apelul la moderație este soluția…
Conte n-am stiut ca o veti lua ca pe un atac la persoana dvs.Putea sa o spuna ca titlu informativ de la inceputul campaniei electorale poate chiar inainte de asta,aici nu vorbim de cateva zile si nopti.Astazi se dezbat in spatiul public te miri ce teme fabricate artificial important e sa se bage in seama fiecare cum poate pe unde poate.Dar asta era o tema cu adevarat importanta chiar daca nu era pe „agenda” fiecarui cetatean cu drept de vot in primele prioritati.Dar era de discutat,de explicat avantaje,dezavantaje, perspectivele ce se deschid, calitatea oamenilor si a conceptelor din noua familie europerana.Dezbateri.Mi-ar fi facut placere sa-l ascult pe Crin Antonescu vorbind despre aceste lucruri cu talentul sau oratoric.In fine,faptul este consumat.Tot ce pot sa spun este ca eu nu voi vota niciodata un partid care intra in combinatie cu orice fel de satelit basist cu atat mai mult atunci cand el este principalul partid de care s-a folosit in ambele mandate sa-si realizeze scopurile mizerabile.Nu pot.Poate sa incerce propaganda crinista toate tertipurile posibile si imposibile,asa ceva nu se poate.
@Lucifer
„Blogul tău a fost invadat de năpârcile comunist-securiste.”
Nu cred că Stolojan, Macovei, Boc, Blaga, Videanu, Berceanu sau Silvian Ionescu au trecut vreodată pe aici.
Secretul e să priveÈ™ti direct în alianță/fuziune. Cu un neuron funcțional te prinzi tu!
citesc si ma minunez, ma minunez si mai citesc un pic. conte chiar nu intelegi sau te prefaci ca nu intelegi ca cei mai revoltati postaci de pe acest blog sunt chiar votanti pnl dezamagiti si scarbiti. azi ne faci simpatizanti ai lui ponta, maine o sa ne spui ca suntem platiti de voiculescu. din aceasta cauza este periculoasa gandirea basista. este un virus care afecteaza logica dar in primul rand moralitatea. ps. ma uit la tv peste tot unde vad liberali si nu-mi cred urechilor cand aud discursuri basiste din guri liberale. brr, ma trec fiori. pana de curand spuneam; caragiale mic copil fata de actualitatea romaneasca. acum am inceput sa spun ca orwell nu a avut viziune