Puțină logică, dacă se poate!
Trădarea, în mentalul unui popor, este un păcat mai mare sau mai mic în funcție de istoria poporului respectiv. Noi, după ce-am întors armele la 23 august 1944 și apoi am făcut din acea zi sărbătoare națională, suntem foarte indulgenți cu acest gen de păcat. Ba, de multe ori, alegem trădarea ca o formă de afirmare a virtuții.Domnul Tăriceanu a fost considerat de mulți români o persoană respectabilă. Nu atât pentru oarece realizări spectaculoase în profesia sa (oare ce profesie de bază o avea?) ci pentru potrivirea dintre alura lui aristocratică și ideea de liberalism care înglobează tradiție, onoare, apartenență la un sistem de valori asociabil mai ales elitelor. Părea un liberal autentic: măsurat, distins, cu principii. Nu ca diverși pârâți de după revoluție (Brătianu – cartof, Viorel Cataramă, Teodor Stolojan) care, conjunctural, s-au aciuat și ei în PNL ca să dea bine la proiectul lor individual de parvenire.
Știam că menopauza produce în multe femei schimbări dramatice de comportament. Dar ideii că bărbații la andropauză pot suferi și ei dereglări care să-i facă de nerecunoscut nu-i dădeam prea mare credit. Iată însă că a venit să-mi zdruncine acest scepticism tocmai domnul Tăriceanu. Care, nu o dată ci de două ori în mai puțin de jumătate de an, s-a purtat ca un mercenar de lumea a treia, ca un gambler pe mize joase, ca un homeless cu acte de flotant în mahalaua politică.
Ieri, domnul Tăriceanu și-a anunțat reînscrierea în PNL. Dar nu ca un fiu rătăcitor întors să-și răscumpere păcatele ci ca un cal troian de sticlă, cu burta plină de borhot pesedist. Vai, totul e atât de străveziu, întenția de a face rău liberalilor atât de evidentă, planul de rupere a partidului după europarlamentare atât de ostentativ mârșav încât nu te poți opri să te întrebi: o fi înnebunit domnul Tăriceanu?
Jocul lui Ponta îl pot înțelege până la un punct. Denotă lipsă de scrupule și o bună asimilare a modelului Hrebenciuc, ceea ce nu-i deloc înălțător, dar cui îi mai pasă: dacă în PNL există kamikaze care se oferă să se detoneze în mijlocul camarazilor lor de până mai ieri, de ce s-ar opune tocmai el unui astfel de carnagiu? Mai ales că peste două zile are loc o confruntare importantă la urne?
Nu pot ințelege însă tehnicile jihadiste de luptă ale domnului Tăriceanu, apetența domniei sale pentru tentative repetate de sinucidere politică. Într-adevăr, sunt obligat să recunosc, și andropauza poate fi urâtă. Hidoasă chiar. Ca un reumatism deformant. Dar nu de oase ci de caracter.
Ce a făcut domnul Tăriceanu în ultima vreme, și nu o dată ci de două ori, se numește TRÄ‚DARE. Dânsul, obișnuit cu divorțul ca formă de eliberare și recăsătorirea ca formă de renaștere, s-o fi iluzionat că peneleul e un fel de muiere cicălitoare pe care poți s-o pui la ușă când ți s-a făcut de prospătură și la care să te-ntorci să-ți spele rufele murdare pe perioadele cât bordelul întră în remont.
Eu cam bănuiesc ce i-a promis Ponta lui Tăriceanu ca să-l împingă în această rușinoasă aventură. Doar că povestea cu refacerea USL și desemnarea lui Tăriceanu ca prezidențiabil n-o să țină în vecii vecilor. Poate că vor rupe PNL și, cu așchia trădătoare, vor altoi de-o nouă alianță. Dar ce va rezulta de-aici va fi o corcitură și nimic mai mult. O degenerescență ce nu doar că nu va mai atrage dar va scârbi.
Ponta știe că americanii se vor opune cu toată influența lor reinstalării, la sfârșitul acestui an, a PSD ca partid stat. Știe, de asemenea, că nu va putea ignora această opoziție. Și atunci, în șmecherescul stil dâmbovițean, încearcă să fenteze vigilența Washingtonului cu un fals vândut pe post de original: USL, cel renăscut după europarlamentare. Și să susțină că puterea va fi împărțită, după protocolul sacrosanct, între PSD și PNL.
Doar că nici americanii nu dorm în ci(a)zme. „Liberalul” Tăriceanu? Cel demisionat din PNL și pus șef la Senat de PSD? Va putea fi el, cu adevărat, un luptător anticorupție? Un președinte liber? Hmmm!
Ca să nu mai vorbim de votul capricioșilor români. Raționamentul lor, în legătură cu candidatul Tăriceanu, va fi cât se poate de simplu, nemilos și inspirat din înțelepciunea populară:”cine trădează azi un partid, mâine trădează o țară”. Never ever Tăriceanu președinte!
N-ar fi însă exclus (ba mi se pare chiar foarte probabil) ca strategii PSD să se gândească la rocada: Ponta președinte, Tăriceanu premier. Astfel, Ponta ar fi o garanție mai bună pentru „umanizarea” justiției (atât de visată de baronimea pesedistă) iar Tăriceanu un pion mai ușor de manevrat (punându-i-se în subordine, în ministerele grele, miniștri pesediști) pe tabla de șah pe care regina Mazăre ar urma să baleteze cu grație.
Trebuie să recunoaștem însă că, din punctul de vedere al obsesiei SUA pentru o Românie predictibilă (deci cu o corupție ținută sub control de instituțiile de forță) această a doua variantă este încă și mai ingrijorătoare decât prima. Că doar nu-și închipuie cineva că Ponta, odată ajuns presedinte, va da iama în corupții partidului său.
Puțină logică, dacă se poate! Trădătorii, și de gașcă și de partid și de țară, vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, față în față cu cei pe care i-au trădat. Dacă se iluzionează că vor fi iertați sau, și mai aberant, că vor fi slăviți, atunci merită să poarte un nume, ca un stigmat: Tăriceanu!
Comentarii prin Facebook:
Nici o supriza, alegerile de azi au fost „Cronica unei morti anuntate”
Demisia se impune. Azi a fost pentru prima oara in viata mea cand nu am votat PNL (l-am votat pe Mircea Diaconu), sper sa fie si ultima… pentru ca niciodata (niciodata!) nu voi vota un candidat sustinut de zombii basisti, oricare ar fi numele acestuia si mai cred si ca cozile de topor pedeliste (gen Ludovic Orban, pechinezul lui Bleaga) sa zboare din PNL cat mai repede…
@CdSG&alții:În „triumvirate” unul(de obicei cel mai mic…) moare.Sunt/au fost trei partide mari:PSD,PDL,PNL-deci unul trebuie să dispară.PDL s-a făcut țăndări și PNL trece și el printr-o perioadă grea datorită forțelor concurente.Crin Antonescu și PNL tocmai asta vor,să ocupe o bună parte din dreapta politică,de fapt electoratul anti-PSD.Planul este ca PNL să se alieze/fuzioneze cu PDL și să lase în offside PMP(aici este un pericol și anume ca Blaga să defecteze iar la băSSecu).Monica Macovei este o „cârtiță” a lui băSSecu care va pleca la PMP ca și alții.Deci,totul se joacă.Să le intre în cap multora că BÄ‚SESCU ESTE TERMINAT și nimeni nu mai are nevoie de el;tot ceea ce face este pentru a-și salva pielea și a nu intra la pârnaie.
Dacă alianța/fuziunea cu PDL se va face atunci PSD are viață grea,probabil va pierde guvernarea și va trebui să se reformeze singur sau de alții fiindcă a devenit un monstru politic.
În final,pentru „‘telectualii” noștri de pe blog:”Rațiunea” politică este diferită de rațiunea comună(ce coerență/logică vedeți Dvs.în istoria Lumii?).Altfel,guvernele ar fi formate din premianți Nobel,de matematicieni sau șahiști.Și nu uitați:puterea votului unui academician este egală cu a ultimului boschetar fiindcă acesta este principiul democratic-toți cetățenii sunt egali.
Și totuÈ™i e o fantezie să crezi că te poți alia cu slugile lui băs, fără să ajungi tu însuți o cârpă de È™ters pe jos numai bună de folosit drept băs-wipe.
Slugile alea sunt irecuperabile, iar strategii lui antonescu au gândit exact cu băsul când l-au sfătuit să-i ademenească pe pupinbăsiÈ™ti. El trebuia să rămână alternativa de dreapta pentru… oameni. Credulii prostiți de propaganda securistă ar fi recunoscut în liberali alternativa decentă la PSD, iar securiÈ™tii ar fi sucombat cu tot cu milioanele de votanți păstrați de STS pe listele electorale.
Dacă a făcut-o pentru expunere, pe laB1, ziare.com, hotnews&shit, a obținut acces direct la câteva sute de mii de creiere È™terse pe care sunt sigur că… nu le-a convins. 🙂
Rezultate ora 12: PSD 44, PNL 12, PDL 10, PMP6, MD 5. Nu va speriati, dragi crinisti: o sa cresteti in orele urmatoare, dupa ce termina de iesit pensionarii de la tara.
@AC
Crezi ca psd-istii sunt diferiti de activistii basisti?
Nu cred! Si acest lucru se vede pe acest blog. Simpatizanti psd, gen Radu, cu greu mai pot fi angrenati intr-o discutie de principii. Cam ca basistii. Spun cam, pentru ca totusi nu s-a escaladat discursul deoarece am avut cu ei un parcurs comun.
Suplimentar, ca sa vezi ipocrizia umana, fie basista sau psd-ista.
ponta & psd au facut reclamatie la CCR despre basescu pentru fotografiile de la malul marii. Aveau dreptate!
Dar ce sa vezi? Ponta la A3 sambata seara dupa ce s-a incheiat campania, practic facand campanie. Asta nu-i ipocrizie?
Eu ca liberal pun in discutie actiunile conducerii PNL, sunt dispus sa accept critici. Insa n-am prea vazut acest tip de comportament pentru ceilalti activisti. O spun cu parere de rau.
Daca este sa vad o vina majora, n-as pune-o pe clasa politica ci mai degraba pe elite care in 24 de ani nu au reusit sa se reformeze si sa dea solutii de progres pentru aceasta tara.
PS Imi cer scuze pentru anumite formularu deficiente in postarile anterioare.
@Tinu Saci
Din cei 7,4 milioane care l-au exmatriculat pe băs, doar vreo 4,3 au votat USL-ul. Abstinenții n-au putut să voteze USL nici ținându-se de nas, oricât de antibăsist a fost discursul electoral.
Ceea ce n-am spus până acum, dar tot încerc să… insinuez 🙂 este faptul că după ce te-ai debarasat de balastul comunist nu renunți la discursul antibăsist (antisecurist) pentru a targeta câteva sute de mii de retardați, când ai o plajă de peste 3 milioane de români de bun simț care au spus pas la parlamentare.
Iar România tăcută este, de fapt, „România comodă”. Pentru a evita 5 ani sub procurorul statului, bun parte din ea va ieÈ™i la vot. Nu e nevoie să fie cucerită, îndemnată sau implorată. TotuÈ™i trebuie evitate gherlele È™i mutările greÈ™ite pe tabla de… table.
Sa ne gandim un pic si la ce este bine pentru Romania.
Eu cred ca pentru Romania bine este sa avem o stanga puternica si o dreapta puternica. Doua partide mari si puternice (atunci nu mai au loc dezertari). Partidul de la putere va avea grija maxima la actiunile sale pentru ca doua trei greseli si treci rapid in opzitie.
Sa revenim acum in zilele noastre si sa vedem ce avem.
Avem un partid asa zis de stanga PSD, condus de noii fanarioti si parveniti si mai multe partide pe dreapta.
Daca PSD reuseste prin Tariceanu sa refaca USL de luni incolo, atunci vom avea restul partidelor in opozitie si din 2015 li se va elibera si liderul. Ma refer la Traian Basescu. Va fi ceea ce isi doreste cel mai mult. Liderul opozitiei cu PSD la putere (condus de baroni). Si cu oamenii lui la butoane in justitie si servicii. Cam cate luni ii dati sa rastoarne guvernul USL (de fapt PSD si anexele) si sa ajunga Prim Ministru. Eu ii dau 5-6 luni.
Daca ii iese si mutarea cu Cristian Diaconescu sef la Cotroceni atuncui este idealul pentru Basescu.
Sa mergem acum pe ipoteza ca PNL ia peste 20% duminica (eu consider ca ajunge la 27%) atunci PNL devine principalul partid al dreptei si va coagula in jurul lui tot ce inseamna opzitie.
La ora actuala PNL este un partid modern si restructurat. Restructurat fara voia lui. Restructurat pentru ca in dorinta lor de a distruge PNL atat Basescu cat si Ponta i-au facut un bine. Au scos cartitele din PNL (valul Stolojan, valul Stoica, si valul din 2009 actiuni ale lui Basescu, si acum Tariceanu, Radu Stroe si Silaghi scosi la vedere de Ponta).
Partid modern pentru ca a fost in stare sa scoata un program, sa iasa de la guvernare pentru principii si nu pentru posturi si sa ramana un partid unit in jurul unor valori si nu a unor oameni.
In acest scenariu Antonescu va castiga Presedentia si PNL va ajunge la guvernare in 2015 (motiune de cenzura) sau 2016 (alegeri). Atunci PSD va ajunge in opozitie si va trebui sa se reformeze (cred ca acest partid va fi reformat de o justite independenta) Scapand de baronii si parvenitii care conduc acum PSD va deveni intradevar partidul de stanga de care tara are nevoie.
De abia atunci vom avea o normalizare a vietii politice democratice in Romania.
Va las pe voi sa decideti ce este mai bine pentru Romania.
Eu consider ca PNL va lua 29%, la egalitate cu PSD, chiar cu 0,1 la suta in plus. Nu pe tara, doar pe blogul asta.
Cred c-ai vazut prea multe filme sovietice! PNL, 27%?? E tare asta!
PNL partid reformat? Si asta e tare! Au plecat Tariceanu, Stroe, si Silaghi. Asta da, reforma. Ai uitat plecarea lui Diaconu. Asta nu-i tot reforma? Dar venirile? Astea nu se pun tot la reforma? Uite, a venit Frunzaverde! Din spuma marii. Si Stanisoara. Din aceeasi zona. Halal reforma!
Imi place ca macar esti sincer si recunosti ca Antonescu l-ar numi pe basescu premier. De-aia si zic: fereasca Dumnezeu sa iasa Antonescu presedinte!
ce fac psd si tariceanu este de o mizerie fara margini, poate doar stolojan in 2007 a mai procedat asa cu pld-ul. cu 4 zile inainte de alegeri, in ziua cand se citea motiunea (cat de parsiv), care va fi citita luni dupa alegeri (incredibil de cinica data). deci practic ei lovesc un om cazut jos, asta fac bolsevicii lui ponta.
psd si ponta sunt ca v.v.putin in relatia cu ucraina : au vazut ca ii paraseste , dar ei nu si nu, incearca sa o rupa in bucati, sa o sfartece, doar, doar… o mai tin langa ei. practic psd nu mai accepta nicio independenta a pnl fata de ei. dar cine se cred ei, niste banditi comunisti, niste slugi preaplecate ale moscovei? niste bolnavi de putere absoluta, niste mafioti fara scrupule? si s-a gasit totusi un iuda, pe numele sau calin.
Demisia din partid si acceptarea functiei de presedinte al Senatului intr-un moment greu pentru partidul din care a facut parte dar, mai ales, reintrarea pe usa din dos cu doua zile inaintea alegerilor denota o lipsa de demnitate incredibila . Acest om , din punct de vedere politic, imbatraneste urat. Si nu ma sfiesc sa spun ca si in planul vietii personale se intampla cam acelasi lucru chiar daca unii dintre cititori se vor simti ofuscati din aceasta cauza. Pentru ca ocupand o functie politica de mare vizibilitate cum este cea de prim ministru(fost) sau presedinte de Senat, vrei-nu vrei, iti este pusa si viata privata pe tapet. Daca dupa demisie si numirea in fruntea senatului am simtit un sentiment de dispret pentru dansul dupa semnarea adeziunii la Satu Mare acesta s-a transformat in scarba.
Conte,
Fara înconjur va voi spune ca acest editorial m-a dezamagit (ba chiar cu asupra de masura). Va apucati a socoti comportamentul politic al lui Tariceanu din ultimele doua zile si amestecati viata politica cu cea privata a unei persoane. Nu înteleg ce legatura are a nu stiu câta sotie a lui Tariceanu cu declaratiile lui politice. Cât dinspre insinuarea (de un jeg suprem) cu tulburarile preclimacterice ale lui Tariceanu (determinate de andropauza), n-am ce comenta : jeg suprem sa reprosezi unui om vârsta sau starea de sanatate.
Pe partea cu tradarea lui Tariceanu zic doar : o fi, n-o fi, o sa vedem. Dar mi-e imposibil sa nu constat cecitatea selectiva a domniei voastre : nu vedeti nici un fel de tradare la idolul politic al domniei tale. Nici diferenta de ton si atitudine de acum, vis-Ã -vis de Divin, nici semnarea pactului de coabitare nu vi se par tradari, prin raportare la discursul politic al lui Crin din 2012. Ce amuzant, acum câteva zile fix asta reprosati lui Plesu : cecitatea selectiva (fata de Divin) si intransigenta selectiva (fata de Crin). Slava Domnului, are si Crin tuterii lui.
Stimate Conte, va citeam cu pre-stiinta ca aveti vadite afinitati pro-Crin, uneori chiar cu amuzament (mai ales în ceea ce priveste implicarea dvs. contra lui Plesu, care are reactii irationale, viscerale de dezgust la adresa „deficitului proteic” al lui Crin). Dar coborârea stachetei sfadei politice spre atacuri la viata privata a adversarului/vârsta/stare de sanatate a adversarului ma dezgusta.
D-le PC (cred ca nu partudu’ conservator),
Nimeni nu s-a legat de viata intima a lui tariceanu, e treaba lui ce le face la neveste, dar nu se poate evita a te gandi la legatura intre cele multe neveste si randuri de copii pe care ii are tariceanu si comportamentul din ultima vreme. Comportamentul lui tariceanu este execrabil. Acest lucru o spune un liberal, care in 2009 mi-a parut rau ca a pierdut alegerile.
tariceanu nu s-a impacat cu ideea ca a pierdut alegerile de atunci. In consecinta la constituirea USL a fost sceptic (sic!). In 2012 cu suspendarea a adoptat o atitidine centrista, dand practic dreptate UE si SUA in privinta suspendarii.
Daca vreti un termen de comparatie vi-l dau pe Ludovic Orban caruia ii salut comportamentul politic.
LO nu a fost de acord cu crearea USL, a fost o voce critica atata timp cat a functionat USL, iar la referendum s-a comportat exemplar, fiind pentru suspendarea lui basescu. Critica lui a fost decenta, asa incat sa nu faca multe greutati PNL-ului in cadrul USL. Eu care am fost de acord cu crearea USL l-am inteles perfect pe Orban si i-am respectat punctul de vedere.
La momentul actual tariceanu actioneaza disctuctiv asupra PNL fiind un TRADATOR.
Dragă @PC, mare grijă la eructații: cu atâta dezgust, și agresat de jegul meu suprem, să nu te murdărești pe șorțuleț. Nu de alta dar o să mă acuzi, la fel de întemeiat, de atac la viața ta privată de bebeluș în ale înțelegerii. Mare grijă! Și nu uita apa de gură. Un elevat ca tine, țuțăr al lui Pleșu, să mă facă pe mine țuțăr al lui Antonescu, pute. Pute rău de tot”¦ Resturi de pește fermentate în zeamă de varză.
Tarele caracterologice și de comportament nu disting între viața privată și viața publică. Își bagă picioarele în ambele cu aceeași voluptate a tescuitului strugurilor în cramă. Dacă unu”™ își învinețește nevasta (viața privată) și apoi începe să împartă pumni prin parlament (viața publică), lucrurile sunt legate, permit explicații și deducții. Puțin mi-ar păsa că unul își schimbă nevestele precum șosetele (deși asta spune mult despre capacitatea lui de a alege bine) dacă n-ar exista și echivalentul în viața publică a acestei dereglări (își schimbă partidul precum numerele la loto), echivalent care de data asta mă afectează nemijlocit.
Nici faza cu trimiterea la andropauză n-ai priceput-o. Andropauza nu este, în mod normal, o infirmitate. Ea ține, ca și albirea părului și apariția cheliei, de o anumită etapă, naturală, a vieții bărbătești. Eu nu am spus că Tăriceanu ar fi un boșorog lovit de andropauză ci faptul că fireasca și respectabila andropauză (pentru cei mai mulți dintre noi) a luat în cazul lui o formă penibilă.
Referitor la „trădarea lui Crin””¦ În general trădarea este asociată unui avantaj personal pe care ea o aduce trădătorului. Tocmai de-asta e considerate josnică: pentru că are resorturi egoiste. Tu te faci a uita cu candoare un lucru esential: că Antonescu a”trădat” renunțând la putere, la privilegii și nu vânându-le cu orice preț. A considerat că, decât să ducă un compromis (susținerea USL cu orice preț fixat de PSD) peste limitele unei minime demnități, mai bine se retrage în opoziție. Așa că, să fie clar: în semnificația pe care eu o dau trădării nici regele Mihai și nici Crin Antonescu nu au culpe în spețele invocate (asta ca să răspund și unui alt pesedist înverșunat care mă acuza că îl fac trădător pe regele Mihai). La ambii lipsește beneficiul personal. Ba, mai mult, se poate constata un greu tribut personal plătit de aceștia pentru a face ce au crezut că e bine și nu neapărat ce i-ar fi avantajat pe ei.
@CSG
Ma gratulezi cu titlul de „bebeluș în ale înțelegerii”. O, aferim tie, Conte, tu, far al întelepciunii, calauza a priceperii, stâlp al perspicacitatii, flerului si intuitiei! Har Domnului ca insulta si luarea la misto tin loc de argumente, altminteri raspunsul domniei tale era greu de înteles!
Ma ierti ca te-am inoportunat cu gângurelile mele neinteligibile de bebelus în ale întelegerii si dau sarindar Cerului pentru bunavointa de a ma onora cu un raspuns : mare hatâr de la un om care le stie pe toate!
PS : insultele m-au dezgustat si mai dihai, la fel si tonul zeflemist. Argumentele aduse în replica sunt, în cel mai bun caz, neconvingatoare. Crinisor a semnat cu propria mânuta pactul de coabitare cu Basescu, asta este tradare a tuturor alegatorilor anti-Basescu, de tradarea aia vorbeam eu, la aceasta întrebare n-ai raspuns tu si ai încercat, exact ca Plesu, sa ma aburesti cu un argument aiuritor.
Chiar îmi cer iertaciune ca te-am inoportunat cu comentariul, este evident ca nu aveam cu cine discuta.
Sa fii sanatos, Conte, tine-o tot asa, crede-te singurul întelept.
„Crinisor a semnat cu propria mânuta pactul de coabitare cu Basescu”? Uhuuu! Pasarelele canta cirip – cirip… Cand te trezesti la realitate sa-mi scrii. Iti voi raspunde plin de recunostinta destinului ca n-a mers pana la capat.
Conte,
Fara înconjur va voi spune ca acest editorial m-a dezamagit (ba chiar cu asupra de masura). Va apucati a socoti comportamentul politic al lui Tariceanu din ultimele doua zile si amestecati viata politica cu cea privata a unei persoane. Nu înteleg ce legatura are a nu stiu câta sotie a lui Tariceanu cu declaratiile lui politice. Cât dinspre insinuarea (de un jeg suprem) cu tulburarile preclimacterice ale lui Tariceanu (determinate de andropauza), n-am ce comenta : jeg suprem sa reprosezi unui om vârsta sau starea de sanatate.
Pe partea cu tradarea lui Tariceanu zic doar : o fi, n-o fi, o sa vedem. Dar mi-e imposibil sa nu constat cecitatea selectiva a domniei voastre : nu vedeti nici un fel de tradare la idolul politic al domniei tale. Nici diferenta de ton si atitudine de acum, vis-Ã -vis de Divin, nici semnarea pactului de coabitare nu vi se par tradari, prin raportare la discursul politic al lui Crin din 2012. Ce amuzant, acum câteva zile fix asta reprosati lui Plesu : cecitatea selectiva (fata de Divin) si intransigenta selectiva (fata de Crin). Slava Domnului, are si Crin tuterii lui.
Stimate Conte, va citeam cu pre-stiinta ca aveti vadite afinitati pro-Crin, uneori chiar cu amuzament (mai ales în ceea ce priveste implicarea dvs. contra lui Plesu, care are reactii irationale, viscerale de dezgust la adresa lui Crin). Dar coborârea stachetei sfadei politice spre atacuri la viata privata a adversarului/vârsta/stare de sanatate a adversarului ma dezgusta.
Conte, am facut aici niste rationamente logice, niste deductii si am pus o intrebare cit se poate de concreta: Ce e cu acest „tandem”, Antonescu „“ Iohannis. Drept raspuns, am primit niste aprecieri destul de putin flatante, mai directe sau mai voalate, la adresa mea (si a celor „ca mine”):
– Cine face astfel de deductii, si le mai vinde si la pret de certitudini, nu merita efortul logicii si bunei credinte.
– Somn usor, opiumul propagandei pesediste ucide fara durere!
– Voi, uselistii antiantonescieni, sunteti culmea! Uitati mereu …
– Sunteti ata de orbiti si subiectivi incat nici nu va dati seama…
Era mult mai eficient „“ si, as spune, ceva mai elegant „“ sa-mi fi aratat unde s-au strecurat, in rationamentele mele, greseli de logica si sa-mi fi raspuns, concret, la intrebare: „Tandemul Antonescu „“ Iohannis inseamna cutare si cutare / are ca scop / vizeaza etc” Stilul „da”™ ce, voi nu-i exploatati pe negri?” nu duce, nicicum, la un dialog rational. Mai ales ca nu am spus bazaconii atit de mari incit sa frizeze absurdul. Macar din trecutul meu de fost olimpic de matematica si jucator de sah de performanta rezulta o capacitate prezumata de a inchega un rationament viabil. Sigur, nu exclud posibilitatea de a gresi, de-asta si asteptam argumentele dumitale. In loc de argumente, insa …
N-are nicio treabă capacitatea dumitale de a închega un raționament viabil sau dialog rațional cu trecutu-ți glorios de È™ahist È™i olimpic: dumneta gândeÈ™ti cu inima È™i ficații, nu cu mintea.
Și ar trebui să È™tii mai bine decât mine că dacă pleci de la o ipoteza greÈ™ită ajungi la un rezultat greÈ™it indiferent de ce valoros raționament ai folosit.
Iar matale gandesti cu basul, dartaniene. E de-o mie de ori mai bine cu inima si ficatii lui @Augustin Radescu.
Apropo, Augustin, vad ca te bati cu biata @Lilick pe blogul ei. Iti pierzi vremea cu chilimandroasa, pe bune, e ca si cum te-ai certa cu @Lucifer sau @rotta.
Domnule,chiar nu pricepi că dacă PNL rămânea în USL se desființa?Vezi ce au pățit liberalii germani care de la 15% au scăzut sub prag când au fost la guvernare cu Merkel;idem liberal-democrații englezi care sunt la guvernare cu conservatorii È™i care acum la europarlamentare nu iau nici 3%.USL a fost o alianță contra băSSecu care nu a reuÈ™it în scopul ei;la guvernare PSD a făcut totul să periferizeze PNL,să-È™i crească puterea prin avantajele guvernării,să sprijine PMP-ul lui băSSecu prin pactul de coabitare,să arunce vina pentru nerealizările guvernamentale în cârca PNL.
PNL a fost într-un pericol de moarte iar CRIN ANTONESCU,părăsind USL a salvat PNL.
Cu acest individ abject numit Tăriceanu care face jocul duÈ™manilor mortali ai PNL,vă pun o întrebare:DE CE ca preÈ™edinte al PNL nu a acceptat guvern cu PDL sau PSD în 2008 È™i a rămas în opoziție?Tocmai fiindcă È™tia pericolul să fii la guvernare cu oricine care este mai puternic ca tine;fiindcă „ăla mai puternic” va da vina pe cel mai mic pentru toate păcatele guvernării.Puteți să spuneți DE CE urlă PSD că a plecat PNL?Tocmai fiindcă nu mai are pe cine da vina.PSD a vrut să distrugă PNL,nu înțelegeți acest lucru elementar?
De aceea CRIN ANTONESCU doreÈ™te să fie cel mai mare partid de dreapta tocmai pentru a conduce o eventuală guvernare.
AÈ™a că,mai gândiți-vă,adevărul este altul decât cel din căpățânile orgolioase ale intelectualilor neînțeleÈ™i…
Mi-s dragi matematicienii, colegii mei, ii respect pe șahiști, rudele mele. Ce ma nedumerește este că ți-am răspuns dar tu mă mai întrebi odată.
Să fiu mai clar. Tandemul A „“ J înseamnă o promisiune bazată pe următorul raționament aproape elementar de simplu: dacă voi, electorii români, mă alegeți președinte, înseamnă că mi-ați acordat mai multe voturi decât lui Victor Ponta, contracandidatul meu. Dar, cum eu m-am prezentat la aceste alegeri în tandem cu Johannis ca variantă de premier, înseamnă că, indirect, ați dat un vot majoritar și pentru această schimbare. Legitimitatea guvernului Ponta fiind pusă sub semnul întrebării se crează premisele reale ale constituirii unei noi majorități parlamentare care să reflecte evoluția preferințelor electoratului. Moțiune de cenzură, regrupări parlamentare, Ponta înlocuit de Johannis.
Sigur ca o astfel de variantă este posibila doar daca nu doar liberalii adevarati ci si basistii il vor vota pe Antonescu in turul doi. Asta nu inseamnă însă deloc că Antonescu va face un troc cu Basescu pentru a obtine aceste voturi. Pur și simplu băsiștii îl vor vota ca să nu iasă Ponta.
Ba sa avem pardon. Daca ar fi asa cum ziceti dvs., ce rost mai are sa organizam parlamentare? Alegem doar presedintele si consideram ca partidul din care provine are destula legitimitate sa incropeasca o majoritate parlamentara. Asta o fi democratie conform „valorilor occidentale”? Daca voi vota maine PNL, am s-o fac doar pentru Guy Verhofstadt, nu ca dau doi bani pe Crin Antonescu, asa ca as avea marea rugaminte sa nu-mi fie interpretat votul din toamna lui 2012. Cred ca nu cer chiar asa mult.
Adica daca il votez pe Antonescu, inseamna ca vreau ca Blaga, Macovei, Funeriu sau Udrea sa revina in coalitia de guvernare si pentru asta sa fie rasplatiti, daca nu cu functii in guvern, cu sinecuri sau alte functii bine platite prin agentii guvernamentale sau deconcentrate?! Fereasca-ne sfintii si arhanghelii!
Aici gresesti grav si, probabil, intentionat: Basescu si ai lui nu vor vota niciodata in asa fel incit liberalii sa puna mina pe TOATA puterea (adica sa aibe si presedintele, si premierul). Vor sprijini obtinerea uneia dintre functii doar in schimbul celeilalte functii. Asta e ceva LMC!! Ori ne crezi chiar batuti in cap, ori e un bizar wishful thiking!
Uite, de dragul de a te combate cu propriul tău raționament, mă fac că nu observ că mă acuzi și de lipsă de onestitate și de manipulare.
1: Dacă Băsescu și ai lui nu vor vota niciodată ca PNL (și, deci, și PSD) să obțină ambele posturi de putere instituțională maximă, înseamnă că ești de acord că în turul doi, între Ponta si Antonescu, băsiștii vor vota cu Antonescu automat și nu condiționat de eventuale compromisuri ale acestuia cu ei. Deci teoria Antonescu blat cu Băsescu cade deoarece o astfel de alianță nu i-ar aduce nimic în plus lui Antonescu ci, sigur, ceva în minus).
2: Dacă Antonescu, cu sprijinul și al băsiștilor, va ajunge președinte, tu susții, pe baza magnificului tău raționament în alb și negru, fără nuanțe, fără îndoieli, fără if-uri, că băsiștii nu ar vota niciodată o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ponta decât dacă peneliștii le-ar da lor postul de prim-ministru?! Dacă, de pildă, ar primi doar o propunere de coparticipare la guvernare într-un guvern Johannis (cam cum este cazul UDMR azi în guvernul Ponta) și asta cu persoane cat de cat decente, nu cu compromiși precum Udrea sau Funeriu, tu, cu sentențiozitatea matematicianului care e sigur pe soluția ecuației de gradul doi declari, acuzându-mă pe mine că greșesc grav și intenționat, că băsiștii i-ar râde în nas lui Johannis și ar zice „las”™ mai bine cu Ponta prim ministru”?
Mie, în locul tău, după o astfel de judecată șchioapă și duhnind a influențe contrafăcute, mi s-ar face rușine. Dar vezi, rușinea nu e pentru oricine. Șahiștii care cad în plasă de mat în două se autointitulează șahiști doar pentru că practică acest sport. Este, totuși, un abuz de limbaj!
Conte, inteleg că acum acceptati faptul că Ponta nu mai e blat cu Basescu, din moment ce „pur și simplu băsiștii îl vor vota (pe Crin) ca să nu iasă Ponta”. Sau poate înțelegem lucruri diferite prin termenul de băsist.
Oricum, mie unul mi se pare nefireasca inverÈ™unarea cu care îi combateți pe toți cei care nu sunt de acord cu mutarea lui Antonescu È™i privesc cu dezugust la alianța care se profilează (Antonescu, Udrea, Macovei, MRU, TRU, GRU, Yahoo…). Chestia asta ca ăia, băsiÈ™tii, il vor vota aÈ™a, doar de spaima partidului stat PSD pică. Dacă va candida, Antonescu va fi votat de băsisti doar după ce va dansa cu Udrea pe ritmul impus de Băsescu, in aplauzele galeriei căcănii conduse de Papagigi si ale presei tapalabo-cristoizate.
Intelegi gresit. Blatul e pentru eliminarea lui Antonescu pana la prezidentiale. Tu ce crezi c-ar prefera orice partid de opozitie (nu neaparat PMP sau PDL) sa se lupte cu un partid la putere de 45% + asociatii sau cu unul de 20% + asociatii? Hai, ca doar cine nu vrea nu pricepe… Simplul fapt ca il tot asociati pe Antonescu cu Macovei, cu Udrea, cu MRU, adica cu oameni fata de care nu a manifestat niciodata nici cea mai mica apropiere, arata ca sunteti tendentiosi si ca nu aveti argumente valide impotriva lui. Fraza asta, cu Antonescu „va dansa cu Udrea pe ritmul impus de Băsescu, in aplauzele galeriei căcănii conduse de Papagigi si ale presei tapalabo-cristoizate” te descalifica pentru un dialog rational si constructiv. Nu liber arbitru, nu obiectivitate, doar patima pura, irationala.
Hm. Nu prea cred. PSD-ul are cel putin 40% in Parlament, pe cand UDMR are 5%. PNL-ul are cam 20% in Parlament iar basistii combinati (PDL si PMP) au cam 17%. Dvs. credeti ca basistii se vor multumi cu un post-doua de ministru, vreo cateva de secretar de stat si niste posturi de prefecti cand stiu ca fara sprijinul lor (sunt periculos de aproape de penelisti in ce priveste numarul de locuri in Parlament), Johannis bate recordul lui MRU la cat de rapid poate cadea un guvern? Mai ales daca sunt papusati de Traian Basescu? Nu-i vor spune mai degraba: „Daca nu vrei sa pici maine la motiune, scoate functiile!”
Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca la prezidentiale nu te prezinti in tandem. Presedintele nu ofera alternative de guvernare, alea sunt oferite de partide si de-aia se fac programe de guvernare pentru alegerile parlamentare. Presedintele candideaza si se angajeaza sa faca ce scrie in Constitutie iar acolo nu scrie nicaieri ca el are obligatia sa ofere si alternative la guvernare. De nicaieri nu rezulta ca alegerea unui presedinte inseamna si alegerea unei alte oferte de guvernare. O astfel de extrapolare este extrem de periculoasa si reprezinta, dupa parerea mea, cea mai nenorocita mostenire a regimului Basescu: a deschis cutia Pandorei la interpretat Constitutia dupa bunul plac.
Conte, recunosc ca m-ai bagat in bezna cu consideratiile despre Marea Rasuceala de la 23 august. Aparent, incriminezi aici un soi de tradare.
Interesant e ca monarhistii, multi dintre ei liberali, au inceput sa reclame, in ultima vreme, pentru Mihai I, paternitatea acestei rasuceli ca la Ploiesti. Evident, in detrimentul comunistilor, care, si ei, s-au mindrit, ani de zile, cu acelasi act.
Formal, a fost, intr-adevar, o tradare a unor aliati, dar ce nu face omul „pentru interesul national”? Ca si Antonescu, pina mai ieri aliat, trage acum in Ponta cu toate prastiile!!
Sau Antonescu n-a avut in vedere interesul national?! Sa se fi gindit la interesul PNL, pe care, iata, l-a tras in jos citeva procente bune? Sau, poate, la interesul sau personal?
In fine, mortii cu mortii si viii cu viii! Politici, evident!
Ceea ce ma surprinde este ca simtul tau critic se revarsa asupra oricui (de preferat Ponta, dar e bun si Tariceanu sau basescu), numai asupra antonescului nu. Ca subiecte ar fi, _acalau maria ta! Iata unul de ultima ora:
Recent, PNL-ul a lansat aberatia tandemului Antonescu „“ Iohannis. Presupunind ca cei doi n-au pus mina de la mina sa-si ia o bicicleta de-aia, cu 4 pedale, inseamna ca ni se propune o noua nesimtire de tipul „draga Stolo”!
Ar trebui sa credem ca tandem inseamna unul presedinte si celalalt premier? Dar cit de prosti am putea fi sa ne inchipuim asa ceva? Pai hai sa socotim:
– niciunul nu poate cistiga presedintia fara ajutorul lui basescu;
– presupunind, totusi, ca se intimpla minunea, ca sa-l numeasca pe celalalt premier ar trebui, mai intii, trintit guvernul Ponta. Ori asta chiar nu se poate fara ajutorul basescului. Dar de ce te-ar ajuta basescu sa iei intreaga putere? Sau marinelul ar iesi, iar, cu lacrimi in ochi: „Draga Iohannis, cit de bun ai fi fost ca prim ministru, hic, daca n-as fi fost eu, hic, inca si mai bun….”
Asadar, tandemul Antonescu „“ Iohannis e, de fapt, Antonescu „“ Basescu, dar e prea devreme sa ni se spuna! Atunci, bine!
As fi fost tentat sa-ti raspund. M-ai razgandit cu ultima fraza. Cine face astfel de deductii, si le mai vinde si la pret de certitudini, nu merita efortul logicii si bunei credinte. Somn usor, opiumul propagandei pesediste ucide fara durere!
Conte, uite, recunosc ca sint mistret, sint gata sa-mi cer mii de scuze, numai lumineaza-ma: ce inseamna „tandemul Antonescu – Iohannis”? Unul presedinte si celalalt premier? Unde gresesc?
Eu n-am exclus varianta ca basistii sa-l voteze pe Antonescu in turul doi. Dar asta nu pentru ca face tandemul A-J aliante sau aranjamente cu ei. Pur si simplu trebuie sa voteze si astia cu cineva si aleg intre doua rele (pentru ei). Voi, uselistii antiantonescieni, sunteti culmea! Uitati mereu cine a facut aranjamentele cele mai oribile cu Basescu (pact de coabitare, numire de sefi la parchete, non-combat in parlament cand vine vorba de intreprins ceva concret impotriva lui si, culmea pactizarii, lupta comuna si concertata in toata aceasta campanie electorala pentru a-l elimina din joc pe Antonescu). Sunteti ata de orbiti si subiectivi incat nici nu va dati seama ca cel mai mare serviciul ce-i poate fi facut lui Basescu acum, serviciu in plina desfasurare, este exact campania asta furibunda la A3 si RTV impotriva lui Antonescu. O sa aveti marea satisfactie a scaparii de Antonescu si, foarte putin mai tarziu, marea uluiala sa constatati cu cine va vota la prezidentiale in turul doi poporul antipesedist. Ala care, in conditii normale, ar fi stat acasa scarbit de politica.
@CdSG:Conte,lasă-i în plata Domnului,nu vezi că sunt total dați peste cap?Altceva decât propriile idei fixe nu pot înțelege.Sunt pierduți total pentru societatea românească,sunt plini de ură contra tuturor ceea ce este o boală fără leac.Este o chestiune de minimă educație/instrucție să gândești pozitiv despre societatea în care trăiești,altfel ești un animal.La o întrebare de felul „care este personajul politic și partidul care poate să facă ceva bun pentru România” rămân interziși ca măgarul în fața porții.Mai e mult până să fie bine.Și totuși,o întrebare nu-mi dă pace:ce-or vrea oamenii ăștia?
Cazul tariceanu este un caz clasic de tradare balcanico-bizantina. Imi aduc aminte din cartile de istorie cum unii boieri faceau acelasi lucru in perioada de dominatie otomana sau acei comunisti ce fugeau la moscova si, eventual, au venit pe tancurile sovietice.
Cum sa nu fie tradare, domnilor? Iti dai demisia si lupti ocult cu aripi dizidente pentru a lua conducerea partidului. Te inscrii in partid la Satu Mare cand statutul spune ca trebuie sa te inscrii acolo unde locuiesti sau acolo unde muncesti. Pe ce mizeaza d-l tariceanu? Pe setea de bani si privilegii a liberalilor si nu pe dorinta de a reforma tara.
Astfel de aliati vreti d-lor psd-isti pentru a construi o Romanie fara oameni ca basescu?
Diversiunea psd, cu tariceanu in frunte, este de factura securistica. Este ca si in fotbal, in loc de a juca un fotbal mai bun, joci pe accidentarea adversarului.
Pai asa vreti sa schimbati tara domnilor psd-isti?
L-am vazut miercuri seara pe Antonescu si pe Johannis. Cred ca dintre varfurile de politicieni sunt singurii oameni maturi la acest moment. Ceilalti, ponta, mru sau, cu voia d-vastra, basescu sunt imaturi. Imaturitatea este data si de faptul ca, dupa parerea mea, sunt reprezentanti ai unor forte, hai sa-i zicem, oculte.
Deja din punct de vedere economic guvernarea ponta este obosita. Cei scoate sunt fondurile europene. In loc sa se duca banii unde trebuie se intorc pe aceleasi cai ca si-n guvernarea pdl.
Pai aici am vrut sa ajungem d-lor psd-isti?
Cercetarea are doar 0.26% din pib, cam acelasi lucru ca si-n perioada lui boc-udrea.
Pai am votat sa ajungem la anul de gratie 2009, d-lor psd-isti?
Sunt doar cateva din din gandurile care mi-au venit in minte cand am vrut sa intervin pe acest blog.
Duceti-va la vot! Eu votez sageata.
Conte, devine obositoare chestia asta cu partidul-stat, mai ales cand o auzi, pe rând, de la Udrea, Basescu, Crin, si, mai nou, de la Dvs. Am putea risca aparitia unui partid-stat, PSD, doar daca ICCJ, CCR, CSM, UDMR, ANI, ETC etc ar intoarce dupa alegeri brusc armele si ar trece de partea Ponta-PSD.
Ceea ce nu cred ca se va intampla.
Dar si daca se va intampla una ca asta si temerile Udrei se vor fi adeverit, eu unul voi avea o satisfactie enorma ca gaÈ™ca băsistă care a care a distrus Romania in ultimii ani, si, mai grav, a ingropat complet ideea de democratie, stat de drept si justitie sa isi primeasca „rasplata”.
@Draga Conte,
Nu ca imi place sa nu fiu de acord cu dumneata dar si de data asta ma pozitionez pe pozitii „opuse”.
Tariceanu este unica persoana a pnl care a reusit sa-l contreze pe basescu si in acelasi timp sa guverneze net superior atat lui boc cat si usl-ului ce a urmat.
Binenteles vei putea spune ca cele trei perioade „economice” nu se pot compara, guvernarea Tariceanu fiind in perioada fasta economica si ceea ce a urmat fiind nefast economic.
Si e adevarat e greu sa compari „vacile grase” si cele „slabe” ale ciclului economic 🙂 dar macar accesul la economie nu era „restrictionat” doar la partidele aflate la putere. Zic eu ca era un lucru mare, aproape de „nemaivazut” pe vremea aia.
Putem vorbi de tradare. Dar oare ce altceva decat „tradare” a semnificat si alianta cu USL prelungita a lui Antonescu. Ce altceva decat tradare se puteau numi „inrolarile” unora precum roman, stanisoara, frunza verde si atatia altii in PNL?
Pozitia PNL asa cum o vad eu acum prin prisma unor sondaje care sper sa fie complet false(mai avem doar cateva zile sa vedem realitatea) este ca doar el ca partid sufera de „corodarea” la putere. psd-ul nu.
Are nevoie dupa alegeri, daca vrea sa-si mai spuna cuvantul in politica, pnl-ul de un conducator precum crin antonescu sau are nevoie de altceva? Din punctul meu de vedere cauza prezidentiala este deja „apusa”.
Eu il vad pe tariceanu mai pregatit pt conducerea partidului inainte de alegerile de la sf de an decat crin. Crin a inceput sa „plictiseasca”. Si el reprezinta „calul de bataie” al tuturor fortelor asa zis „politice” care vor sa „apuce” scaunul de la „3 coceni”.
Daca te uiti nu numai „grupusculele emanate” prezidential critica in principal pnl-ul dar si pdl-ul asa zis „decazut” cat si pseudo miscarile partidului lui diaconescu, si alte nulitati. Intelegi ca in realitate toata „stanga” romaneasca fie ca isi spune ea „dreapta prezidentiala” sau „stanga originala” au un unic si singur „cal de bataie”. PNL-ul.
Pt ca acest partid „deranjeaza”. Ii deranjeaza pe „toti”.
Vad apoi „mistourile” pe care le face ponta din ce in ce mai voalat vizavi de faptul ca antonescu nu a lucrat niciodata in „privat”, vad ca sustine ca pana si el insusi (ponta) este mai la dreapta decat antonescu.
Crezi tu sincer ca Antonescu va primi la sf de an voturi de la pdl, „grupuscurile prezidentiale”, etc? Eu nu vad. Sunt insa sigur ca odata alegerile terminate psd-ul se va pune cu „tunurile” pe pnl si cu acesta si celelalte asa zise partide. Il vad mai degraba pregatit pe tariceanu sa se lupte cu toti decat pe antonescu. Restul sunt doar „puerile” jocuri de imagine. Crin a demonstrat ca nu este un lider. Si stiu este dureros pt multi care si-au pus sperantele in el(si eu am fost parte).
Vă contraziceți singur.Păi dacă Antonescu nu este un lider atunci de ce s-au năpustit toți feseniștii contra lui?Nu cumva tocmai că este un lider puternic și periculos pentru ei?De ce nu-l atacă pe Predoiu?De ce au montat chestia cu Tăriceanu,Diaconu,Chiliman,Silaghi?Nu cumva tocmai pentru a lovi în Antonescu și în particular în PNL?Chiar nu intuiți că monstrul securist Băsescu asistat de prostălăii Geoană și Tăriceanu au zămislit un alt monstru numit PSD în frunte cu chevaristul Ponta?Nu înțeleg modul Dvs.de gândire deși îl bănuiesc:cred că nu ați priceput nimic și vă ascundeți după umorile proprii.Sunteți foarte periculos pentru societatea românească,chiar mai periculos decât unul Radu care clămpăne pe aici;dar de la el nu am nicio pretenție…de la Dvs.aveam
@Lucifer
nu ma contrazic tata.
Si-au dat absolut toti seama ca sub „conducerea” (leadership-ul) lui antonescu pnl-ul este o „tinta facila”. Si cu atat mai mult „ataca”.
Nu nu cred la ora asta ca tariceanu ar vrea sa predea „partidul” lui ponta sau lui basescu(nu a permis asta nici cand erau in opozitie singuri). Pe de alta parte tampenia cu trecerea la liberali il defineste pe antonescu pe pozitia unui ins de aceeasi factura cu videanu, frunzaverde, etc care au facut trecerea de la internationala socialista la cea populara peste noapte.
E o tampenie de proportii ceea ce antonescu vrea sa faca cu trecerea la populari.
Treaba asta cu „tradarea” de la 23 august 1944 incepe sa ma plictiseasca. Cu multe luni inaintea noastra, Italia, principalul aliat al Germaniei naziste, comisese si ea aceeasi „tradare”, „tradare” care va fi repetata si de Finlanda, si de Bulgaria, si in cele din urma si de Ungaria. N-am vazut niciun finlandez sau italian sa se autoflageleze cu atata zel pentru crima de a-l fi „tradat” pe Hitler. Cat priveste „intorsul armelor”, asta reprezinta meritul si contributia scumpilor nostri proaspeti aliati, dintre care unii jura acum „pa ochii lor” sa ne apere pana la moarte, care au socotit la vremea respectiva ca, „pentru suveranitatea si independenta ei”, Romania e datoare sa-si mai trimita vreo 600.000 de oameni la moarte, ca si, bineinteles, pentru a obtine „Transilvania sau cea mai mare parte a ei”. Atata perversitate n-am vazut de cand sunt intr-un tratat intre state, perversitate care a avut efectele de care pomeneati si pentru care vina cade, bineinteles, tot in carca romanilor.
Cat priveste tradarea, sincer, asta ma face sa-mi amintesc de nenea Iancu si al sau „Iubesc tradarea, dar urasc pe tradatori” si de faptul ca pe vremea cand si-a scris el piesele nu existau nici PCR, nici FSN. Daca domnul Crin Antonescu e gata astazi sa faca majoritate parlamentara sau guvern cu cei impotriva carora m-a chemat acum 2 ani in strada, eu as zice doar ca domnul Tariceanu i-a servit „his just deserts”.
Recunosc, Serenissime, ca nu ma asteptam sa ajungi la vorba lui basexu cand l-a facut tradator pe Maiestatea Sa. Pentru noi, electoratul USL, tradare inseamna sa bagi PNL-ul in aliante cu basistii.
Pentru mine un presedinte liber e un presedinte liber si de americani, nu un pion pus de licurici ca sa lei apere interesele economice. Gestul lui Tariceanu de a se opune, chiar si fara succes, interventiei din Irak il califica drept unul dintre cei mai verticali barbati de stat din istoria Romaniei postdecembriste.
Conte, confunzi cumva tara cu interesele Americii? Pe cine ar trada, dupa tine, Tariceanu, pe Romania sau US? Ai uitat cine ni l-a adus si tinut pe cap pe basexu? Chiar asa de oportunist geopolitic ai ajuns? Inainte de a fi pro-orice altceveva eu sunt pro-roman si vreau sa avem dreptul sa alegem pe cine vrem noi, nu pe cine ne dikteaza cutare imperiu sa alegem!
Radu, ma jignesti nemeritat. Nu inteleg de ce tu, victorios (cu pesedistii luand 40% peste 2 zile si cu Antonescu eliminat, dupa gustul tau, din joc), esti tot timpul atat de nervos, de artagos si de intolerant cu aceia care nu-ti impartasesc intrutotul talibanismul. Pana la urma si eu (ca si tine) sunt antibasist (desi chiar asta o pui la indoiala). Unde ne despartim este la distribuirea vinovatiilor si onestitatii intre Antonescu si Ponta.
Pentru mine Tariceanu nu este doar tradator dar, prin miscarea de ieri, devine si ticalos. A devenit o marioneta atat de vizibila si de jenanta a PSD incat, sincer, cred ca nu mai e sanatos la cap. Daca ajunge orice pus de PSD, va fi o sluga mai obedienta si mai imorala decat chiar generalul Oprea.
In noua randuri de raspuns inveninat (incaodata, de ce? Va merge bine, veti lua totul) ma faci si complicele lui Basescu intru jignit Regele Mihai si tradator de tara (din moment ce o confund cu interesele Americii) si oportunist geopolitic… Nu ti se pare, totusi, cam prea mult? Vad ca, mai nou, te consideri un fel de purtator de cuvant al electoratului USL, vorbesti ca lider de grup, esti „noi, electoratul USL”.
Scuza-ma dar e ceva bolnavicios in asta, sa te crezi depozitarul adevarului absolut, al patriotismului autentic, al gandirii fara fisura. Si eu am apartinut electoratului USL (cat USL a existat) si nu mi se pare deloc ca spusele tale m-ar mai reprezenta azi.
Eu cred, sincer, ca toata agresivitatea, stilul asta sententios si fanatic, iti vin de la o contradictie intre ce simti si sustii, pe de o parte, si ce-ti sopteste farama de rationalitate pe care nu ai sufocat-o inca, pe de alta parte. Trebuie sa recunosc ca daca, in ultima vreme, m-am radicalizat atat de mult impotriva PSD, un rol important l-ai jucat si tu cu intoleranta asta de posedat, cu pierderea totala a obiectivitatii si spiritului critic fata de acest partid cu o ereditate si cu o istorie nu dintre cele mai onorabile.
Recunosc, Serenissime, am gresit: trebuia sa sustin talibanic alianta cu basistii, in felul asta poate ai fi ramas mai aproape de PSD. Am sa-ti spun de ce sunt asa de inrait: cu basexu si basistii putem lupta, ii batem oricand, l-am batut de fiecare data. Cu licuriciul e aproape imposibil, daca antibasistii bat cu 3-0 el anuleaza meciul si schimba rezultatul. Ma tem ca pana la urma licuriciul va utiliza toate parghiile posibile si imposibile ca sa-si impuna o marioneta, si va reusi. De-aia n-o sa ma linistesc nici daca voi vedea ca Ponta va fi ales presedinte. Abia dupa aia va deveni si el dusmanul meu, pentru ca va fi obligat sa execute toate comenzile adevaratului stapan. Restul candidatilor le executa deja. Eu nu votez PSD, votez impotriva mesajului basist, ca sa-i vad cum sufera.
@Intrigat are dreptate pana la ultima virgula, de-aia imi pare rau de irationalitatea in care te-am adus fara voie. Am gresit fata de luminatia ta. N-am iluzii cu privire la pesedisti, vai mortii lor, dar am o frica groaznica de ocupatia care se anunta, si pe care o sustineti cu entuziasm tu, basistii si fanii lui Crin. Ar fi oribil ca un partid care se intituleaza inca national sa dea lovitura de moarte natiunii romane. Asa cum e ea, corupta, inapoiata, saraca, e natiunea mea si nu accept sa ne predam ca niste sclavi benevoli in fata colonistilor.
Daca tie PSD-ul iti pute, mie vecinatatea partidelor basiste mi se pare la fel de cumplita ca a unor asasini.
@Radu, Conte
Nu va mai contrati asa. Logica „binara” nu este suficienta. In fond fiecare are drept la opinie si fiecare are propriile sale argumente.
Un exemplu de care nu prea se vorbeste care reprezinta o mare gafa a lui crin. Trecerea la „populari”. Eu personal nu as accepta asa ceva.
Stiu ALDE va fi foarte puternic diminuat dupa europene dar sunt singurii care i-au sustinut neincetat pe liberali restul si shultz s-a dat la „ponta” ca deh „coabitarea, sau alianta cu merkel oblige” iar pottering(proaspat decorat), martens si daul nu mai vorbim. O spune si Zoe Petre si stii bine ca ea a fost „populara” pana la aberatiile de inceput ale lui pottering.