Scorul acestui articol
[Total: 734 voturi. Media: 5]

 

Comparăm È™i învățăm: prostie + îngâmfare +  lipsă de viziune = lipsă de rezultate.

În politica noastră s-au găsit niÈ™te deÈ™tepți (È™i jmecheri pe deasupra) care ce È™i-au zis: să-i lăsăm pe proÈ™ti cu alegerile lor democratice, ha, ha, È™i să conducem NOI țara, hi, hi, cum credem NOI că e mai bine că ăÈ™tia oricum n-au habar nici de mama lor, cine-a fost È™i cu cine i-a făcut.

Acest gen de raționament, zexe elitist, nu s-a inventat la noi. L-au mai încercat È™i alții înainte, in diverse forme È™i epoci, È™i s-au fript. Tot la democrație au ajuns până la urmă. Adică la răul cel mai mic.

Doar că românului îi place din când în când să reiventeze roata pătrată, doar aÈ™a ca să fie el inventiv È™i cu rubrică specială. Nu a propus zilele trecute CTP-ul să se interzică dreptul la vot celor care nu au bacul?

Păi dacă tot ne oripilăm de prostia generalizată a semenilor noÈ™tri (noi, evident, fiind niÈ™te deÈ™teptuți) È™i ne închipuim că secretul politicii bune se ascunde în IQ-ul conducătorilor nației, să dăm conducerea țării pe mâinile Academiei Române, nu?

Este o imensă gogomănie să crezi că un popor sărac È™i mai puțin educat decât altele nu ar trebui să fie ascultat atunci când vine vorba despre propriul destin pentru că, chipurile, nu-l duce capul.

Nu poți conduce cu succes o turmă de oi după regulile unei colonii de termite. Ar însemna să ignori esențialul: natura, ereditatea, devenirea, în cazul unui popor istoria È™i tradițiile sale (bune, rele, evoluate, retrograde, cum or fi).

DeÈ™teptuții noÈ™tri, injectați cu tupeul È™i infatuarea tipice ultimului lor staroste impus de  gheenă, Traian Băsescu, ne-au demonstrat cu vârf È™i îndesat (vezi guvernarea Băsescu – Boc susținută de „žintelectualii lui Băsescu”) de ce sunt în stare: falsificare de alegeri, construirea unui stat paralel, exploatarea ticăloasă a arhivei SIPA, imaginarea È™i operaționalizarea binomului SRI – DNA cu performanțe de poliție politică pentru care, probabil, Coreea de Nord ne invidiază.

Nu le-a fost de ajuns! Întrucât, după performanțele glorioase ale guvernării din epoca Băsescu prostia populară din România È™i-a consolidat supremația ducând alianța PSD – ALDE la procente de record istoric în Parlament, marile creiere ale intelligence-ului autohton au reuÈ™it să-l convingă È™i pe noul preÈ™edinte, pe Klaus Iohannis, că nu se mai poate cu regulile democrației. Trebuie făcut ceva, orice, un È™antaj la Ponta, un incendiu la Colectiv, pentru ca dominația prostiei majoritare să fie întreruptă. Astfel a fost înscăunat, fără nicio legitimitate populară dar din bune intenții, desigur, salvatorul guvern CioloÈ™. Toată elita gri (la cap) a tării a salutat această patriotică lovitură de stat.

Tehnocrații!!! Au lăsat în urma lor una dintre cele mai negre găuri postrevoluționare. Au făcut praf economia, au făcut pulbere justiția, au compromis pentru mulți ani de acum încolo ideea de „žintelighenție” binefăcătoare nației, de patrioți È™i patriotism, de respect pentru identitatea națională.

O a doua încercare brutală de a înlocui regulile democratice cu improvizații elitisto – dictatoriale a dat greÈ™. Pentru că grefele incompatibile cu organismul primitor vor fi mereu respinse de acesta. Este o regulă generală a naturii, pe care nu ar trebui să o tot verificăm atunci când nu ne convine câte ceva.

Poate că da, în medie, votanții PSD – ALDE sunt mai puțin instruiți decât oponenții lor. Dar, prin numărul lor ei îÈ™i impun natural liniile de forță, ca atunci când se suprapun mai multe câmpuri magnetice dar, în pilitură, devine vizibil un singur spectru.

De ce în politică nu funcționează regula IQ-ului? Pentru că politica de succes trebuie să aibă È™i o componentă morală pe care, de regulă, nu o impun cei cu È™coală mai multă ci aceia cu sufletul mai curat. Eu unul, dacă ar trebui să fiu supus judecătii unui juriu compus din Gabriel Liiceanu, Andreea Pora, Monica Macovei È™i Raluca Prună, pe de o parte, sau a unui juriu din care să facă parte patru țărani, aleÈ™i cu banul, din cele mai sărace provincii ale țării, pe de altă parte, aÈ™ avea infinit mai mare încredere în cel de-al doilea juriu. La fel È™i cu încrederea în politicieni.

Dar aminteam în titlu de fotbal.

Ieri s-a mai încheiat un campionat național. Pentru mine cu o importantă pildă politică.

S-au luptat până în ultima clipă două forțe aparent disproporționate. Prima, FCSB, echipa lui Gigi Becali care a cumpărat cu o ostentație de jupân implacabil crema jucătorilor din România, întâi întărindu-se pe sine È™i apoi slăbindu-i pe ceilalți. Cea de-a doua, CFR Cluj, plecată de la marginea unei prăpăstii (insolvența) È™i ieÈ™ită, în final, câÈ™tigătoare.

Evident că în această strânsă dispută decisivi au fost antrenorii.

Gigi Becali, crezându-se un mare È™i infailibil conducător, a aruncat cu milioanele de euro pe instrumentiÈ™ti dar a neglijat dirijorul, angajându-È™i unul pe doi bani, doar aÈ™a de paravan, pe care să-l manevreze când È™i cum vrea el. Fără să am nimic cu Dică, poate doar regretul că nu a avut puterea să refuze o pălărie prea mare pentru el, cred că eÈ™ecul FCSB i se datorează È™i lui în mare măsură.

CFR Cluj a mizat mai puțin (în funcție de constrângerile de buget È™tiute) pe achiziții de jucători determinanți È™i mai mult, aproape totul, pe un antrenor cu adevărat profesionist. Acest campionat a fost câÈ™tigat de Dan Petrescu! I s-a dat mână liberă, s-a mers pe experiența sa, pe nebunia sa frumoasă, È™i rețeta s-a dovedit câÈ™tigătoare.

Iar pilda despre care vă vorbeam este calea aleasă spre succes.

Gigi Becali nesocoteÈ™te, în narcisismul său trufaÈ™, calea spre succes consacrată de marile cluburi, aceea de a angaja la echipa antrenori valoroÈ™i, cu personalitate, È™i de a le da apoi echipa pe mână, cu absolută libertate (È™i responsabilitate). De un narcisism asemănător a dat dovadă È™i Florian Coldea, când È™i-a asumat rolul nedemocratic al binomului SRI – DNA È™i a crezut că el poate să conducă țara asta mai bine decât cei aleÈ™i de popor.

În schimb, CFR Cluj a urmat modelul consacrat. Cu jucători de pluton inferiori valoric, în orice comparație unu contra unu, cu omologii lor de la FCSB, (aÈ™a cum, ne explică CTP, că aceia fără bac sunt inferiori celor cu bac deci nu ar mai trebui să fie lăsați să voteze) dar cu un antrenor care a È™tiut să-i capaciteze È™i să scoată din fiecare ce are mai de preț, CFR Cluj s-a impus.

Morala: caracterul È™i celelalte calități umane native pot cântări, de multe ori, considerabil mai greu decât calitățile dobândite.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/fotbal-500x300.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/fotbal-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialealianta PSD - ALDE,Andreea Pora,FCSB versus CFR Cluj,Gabriel Liiceanu,Gigi Becali,Monica Macovei,politica si fotbal,Raluca Pruna,regula IQ ului in politica  Comparăm È™i învățăm: prostie + îngâmfare +  lipsă de viziune = lipsă de rezultate. În politica noastră s-au găsit niÈ™te deÈ™tepți (È™i jmecheri pe deasupra) care ce È™i-au zis: să-i lăsăm pe proÈ™ti cu alegerile lor democratice, ha, ha, È™i să conducem NOI țara, hi, hi, cum credem NOI că...Blog politic si polemic