PNL „“ o candidatură a lașității
Nu am nimic cu Marian Munteanu. L-am admirat în Piața Universității, apoi l-am uitat pentru că, așa cum apăruse, a și dispărut. Pentru mine a fost o efemeridă politică.
Nu l-am regretat și nici nu m-am considerat trădat de el, ca în cazul lui Crin Antonescu. Pur și simplu mi s-a părut din categoria actorilor de-un rol, scriitorilor de-o carte, providențialilor de-o clipă. Deasupra cărora destinul trece ca un far rotitor, îi luminează o secvență avantajos, după care îi redă anonimatului cu cea mai firească și îndreptățită indiferență.
De ce, atunci, sunt atât de convins, încă de pe acum, că nu îl voi vota?
Pentru că detest lașitatea și gesturile dictate de acest sentiment!
Marele miting bucureștean ce a urmat tragediei de la Colectiv mi-a fost o lecție pe multiple planuri.
Am văzut în creșterea lui o coagulare de un tip special (ca să nu spun dubios). După o naștere spontană, firească emoțiilor generate de nenorociri imprevizibile, a apărut încă de-a doua zi a ieșirii oamenilor în stradă un efect de drojdie de bere în aluatul de cozonac al mitingului. Calmă, nevindicativă, tăcută ca o formă de priveghi în primele ei ore de viață, mișcarea populară s-a umflat apoi neverosimil, peste noapte, într-o revoltă antiguvern, antipoliticieni, antisistem. A dat peste buzele formei, ale oricărei forme normale de solidaritate în fața durerii nemeritate, demonstrând că cineva, undeva, manevrase profesionist niște foale pentru a întărâta focul.
Å¢intele luate la strivit de năvalnica înfoiere stradală nu se supuneau deloc legilor hazardului, așa cum se întâmplă în cataclismele ordonate din ceruri. Spre deosebire de incendiul din club care secerase, fără culoare politică, tineri nevinovați, pârjolul social, prelingându-se ca o lavă carbonizantă pe bulevardele bucureștene, trăda clare antipatii și obiective politice. Comandamentul său nu avea nimic de-a face cu cerul căci nu se ridicase niciodată mai sus de podeaua sălilor de consiliu unde se decid marile lucrături subterane. Asta avea să fie confirmat de toate evenimentele ulterioare.
Cineva, care instrumentase cu succes, prin mijloace specifice paramilitare dar mai ales prin forța anonimă și virotică a Facebook-ului haosul, deruta și mai apoi revolta de la alegerile prezidențiale din 2014 din diaspora, a văzut în tragedia de la Colectiv un excelent prilej de a lansa pe piață o nouă doctrină: politică fără politicieni, democrație fără alegeri.
Astfel s-a șters, chipurile nu abuziv ci în numele poporului (!!!) „“ vedeți, demos? „“ , tot ce poporul decisese la urne cu 3 ani în urmă.
Guvernul Ponta, la gunoi. Parlamentul CDR la zidul infamiei. Și toate acestea fără consultarea electorilor, fără scrupule procedurale, fără vreo rezistență din partea apostolilor democrației.
Scandarea străzii, „fără politicieni”, s-a concretizat degrabă prin guvernul tehnocrat Cioloș. Ce catastrofă! „Fără politicieni” a devenit ordin pe unitate pentru DNA. Cum unul dintre indezirabili ridică puțin capul, cum îi servește DNA, la minut, un dosar de corupție cu care îl îndeasă în smoală până la creștet. Asta pentru politicienii indezirabili. Căci mai există și alții, care au făcut mult „bine” țării, de exemplu Traian Băsescu, Emil Boc, care sunt exceptați de la eliminare. Absolut întâmplător!
Să ne întoarcem însă la titlul articolului.
„Strada ne-a cerut fără politicieni, am ascultat dorința ei: vom propune la PMB un membru al societății civile„. Asta este explicația oficială oferită de conducerea PNL după desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al acestui partid la Primăria Bucureștiului.
Dacă i-aș crede serioși pe cei doi co-președinți, Gorghiu și Blaga, i-aș întreba doar atât: dar în urmă cu două săptămâni, când l-ați propus pe Ludovic Orban, nu v-a interesat dorința străzii?
Nu am însă cum să-i cred serioși. Pentru că îi văd lași. Ambii avuți la mână de DNA (cum toată presa a observat), nu au făcut altceva decât să execute un ordin: Marian Munteanu. S-a terminat cu mofturile de partid gen Bușoi ori Ludovic Orban. „I-ați desemnat fără să ne consultați, vi i-am desființat și gata! Acum, ca să n-o mai dați în bară, vă servim noi numele preferatului nostru, în plic”.
Auzi, voința străzii!
Zece mii de tineri aerieni, care habar n-au  pe ce lume trăiesc și ce se petrece în jurul lor. Care nici nu citesc istorie și nici nu se uită la știri, n-au auzit de crimele comunismului și nici de hoția de la ANRP. Dar care, în schimb, își consideră părinții vetuști, tocmai buni pentru a li se retrage dreptul de vot; și care își cataloghează țara drept un blestemat loc de tranzit pe care e bine să-l părăsești cât mai curând. Fără sentimentul și obligațiile vreunei apartenențe, fug de viața reală în virtualul Internetului pentru că li se pare mult mai comod și mai „gripping”. Se lasă manipulați ca niște guguștiuci și apoi obosiți, blazați, „făcuți”, se retrag pentru încă o generație în egoismul lor funciar.
Iar acest PNL jalnic, rezultat prin corcirea unui partid nobil, cu pedigri, cu o șleahtă de derbedei oportuniști, vine să ne prostească în față că acei zece mii de protestatari, duși de nas și deturnați de o divizie de profesioniști, ar fi societatea civilă. Pe care, la rândul ei, ar reprezenta-o Marian Munteanu.
Dar proști ne mai credeți, fraților! Tocmai voi, care vă lăudați că aveți simpatizanți doxați.
Nu-l voi vota pe Marian Munteanu pentru că mi se bagă pe gât. Și mi se bagă pe gât nu de către un partid (ceea ce ar fi de înțeles până la urmă) ci de către spirocheții ce au infestat acel partid printr-o unire morganatică. Nu vreau să devin unealta spirocheților, oricât s-ar da aceștia cu filamentul de pământ să mă convingă.
Am mai spus-o și o repet: suntem cobaii unui experiment, condus de alogeni, de substituire a democrației cu un fel de hologramă a acesteia. Se păstrează cadrul, forma, terminologia specifice democrației dar totul rămâne lipsit de substanță. Când să pipăi democrația, îți intră mâna-n gol. Va fi campanie electorală, pluripatitism, vor fi candidați și urne, sondaje și exit-polluri, procente parțiale și finale dar ce va rezulta la sfârșit, concret, nu va fi nicidecum materializarea voinței populare.
Ne vom trezi pe ecranele televizoarelor, pe Internet, pe ziarele de a doua zi cu proiecția unei realități ce a fost stabilită altundeva decât la urne, în alt timp decât în ziua votului.
E posibil ca această prestidigitație să funcționeze o dată. Să aresteze ei, înainte de alegeri, tot ce nu le convine, să ne blagoslovească cu preferații lor (care, după cum ne dovedește guvernul Cioloș, nu sunt cu nimic mai breji decât cei eliminați) și să facă astfel mult trâmbițata schimbare a clasei politice corupte cu o clasă politică nouă. De la alegerea căreia poporul român a fost exclus.
A doua oară nu vor mai apuca să repete scamatoria. Pentru că dezastru unui asemenea experiment îi va pulveriza. Doar că oalele sparte nu vor fi plătite de alogenii instigatori ci de obedientele lor cozi de topor autohtone.
Aviz, asadar, amatorilor! Cine înțelege acum, mai are timp să se salveze!
https://www.conteledesaintgermain.ro/pnl-o-candidatura-a-lasitatii-2/14-04-2016EditorialeAlina Gorghiu,ANRP,Crin Antonescu,demos,DNA,Emil Boc,Facebook,gripping,guvernul Ponta,guvernul tehnocrat Ciolos,Internet,Ludovic Orban,Marian Munteanu,Parlamentul CDR,pedigri,Piata Universitatii,PNL,prestidigitatie,Primaria Bucuresti,spirochet,tragedia de la Colectiv,Vasile BlagaNu am nimic cu Marian Munteanu. L-am admirat în Piața Universității, apoi l-am uitat pentru că, așa cum apăruse, a și dispărut. Pentru mine a fost o efemeridă politică. Nu l-am regretat și nici nu m-am considerat trădat de el, ca în cazul lui Crin Antonescu. Pur și simplu mi...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Ca de obicei conte aveti dreptate în multe privinte si sunt de acord cu dvs, dar referitor la rolul lui Marian Munteanu legat de Piata Universitatii si de crearea miÈ™cării civice in Romania este de discutat, MM este fara indoiala un tip cult, inteligent, un bun crestin si un patriot, că după bâtele luat în cap omul s-a retras după o perioadă e normal, nu poți sa fii un combatant pe termen nelimitat si să-ți pui pielea la bătaie pentru un popor care este uÈ™or de manipulat, nu prea le are cu recunoÈ™tința si cu educația, adică te sacrifici cât poți dar totuÈ™i ai o singură viață de trăit, fiul meu mai mare (cel mic e de partea facebookiÈ™tilor) după experiența Pieței, mineriadă si după Măgurele a plecat din țară, a revenit È™i a plecat din nou, cred că de data asta defintiv, îl înțeleg, ca È™i pe MM, faptul ca mercenarii ongiÈ™ti si cei basiÈ™ti (de la România curat murdară) îl atacă furibund spune totul, omul este un pericol potențial pentru aceste specimene care au adus un guvern de doi bani la conducerea țării, plus un preÈ™edinte marionetă, l-ar vrea primar pe Nicusor Dan, un tip respectabil, dar in afara de ecologism băiatul nu prea È™tie altceva, se exprimă È™i greoi, cred că are probleme de concentrare, acum dacă ar trebui să aleg între Firea si MM nu ar fi uÈ™or, Firea este o vedetă È™mecherită care nu e in stare sa distingă cele două priorități majore imediate ale oraÈ™ului, fluența traficului È™i consolidarea clădirilor din centru, trăncăneÈ™te pe alte teme, cum ar fi chestia cu metropola(integrarea Ilfovului în capitală), È™coli, spitale È™i curațenie, pe MM îl aÈ™tept cu soluții la problemele principale È™i în funcție de cum se va prezenta voi decide.Incă ceva conte, cretinismele cu oameni noi, ongisti, tehnocrati in locul politicienilor sunt pentru naivi si debili mintali, nu pentru oameni normali la cap!! Problema se pune pe planul competenței È™i moralității celui propus pentru responsabilități publice, că eÈ™ti nou, tânar, ongist nu te califici automat sa-l înlocuieÈ™ti pe un politician, mai ales când nu ai habar de nimic, cum sunt mulți dintre aÈ™a”“ziÈ™ii tehnocrați brevetați de păpuÈ™arii interni È™i externi!
Nu-l votez pe Marian Munteanu, in primul rand ca e un idol fals al Pietei Universitatii. Pentru ca Piata a fost aceeasi partitura cu „Revolutia”, cu mineriadele toate, cu Targu Mures, cu o masa de onesti pe care se catara niste oportunisti, care stiu „mersul”, cu veleitati militaroide – „Ingenuncheati!”, „Rugati-vA!”, „Cantati!”, „Huiduiti!”‘ „Aplaudati!” Si mai ales, ca „trebuia sa moara oameni”.Acum, Marian Munteanu e din acelasi film cu Nicusor Dan. E un iepure, sau o fenta. Logistica se baga in Nicusor Dan, toata lumea (adica binomul) lucreaza pentru el, acum si cu bani murdari, in timp ce toate tunurile vor fi pe Marian Munteanu. De ceilalti candidati se ocupa DNA. Pare ca sinistrul sot al doamnei Iohanis a ajuns mana dreapta a binomului. Individul se invioreaza de cate ori e mandatat sa anunte niste chestii: un guvern, un candidat, de-astea. In rest, asta cu „ne-am saturat de politicieni!” e general-europeana. Cam peste tot, mai ales in Franta acum, „tinerii cu studii si IQ peste medie”, in traducere: corporatistii cer in piata desfiintarea clasei politice. Daca ar avea IQ-ul peste media de 80 (nu 60 cat par sa aiba) ar observa ca sunt o masa de manevra a serviciilor de peste tot intru construirea unei noi oranduiri, cu ordine si disciplina, camere si ascultatori pentru fiecare.
P.S.1 Tarina anticoruptiei, adanc insurubata intru alcatuirea noii clase de „alesi” ar putea sa se tina, mai degraba, de fisa postului si sa ancheteze cine e raspunzator de imprumutul de la FMI, care a finantat si sumele retrocedate de la ANRP catre lista basestilor zilei. Poate asa s-ar putea recupera totusi cate ceva, ca in rest, cheltuielile cu anchetele DNA depasesc cu mult presupusele recuperari. Pentru ca „institutiile” au ajuns sa ne costa mult prea mult si la propriu.
P.S.2 PNL nu mai exista, nu de cand s-a aliat cu PDL ci de cand l-a nominalizat pe Iohanis la presedintie.
Consider nefondata firmatia:
„..Ambii avuți la mână de DNA (cum toată presa a observat), nu au făcut altceva decât să execute un ordin: Marian Munteanu.”
Daca exista si ceva argumente as fi interesat sa le citesc.
In rest perfect de acord cu experimentul ce se produce. Tocmai de aceea consider ca aceasta candidatura nu se prea potriveste experimentului de globalizare spirituala si dresare periodica pana la totala spalare pe creier.
Marian Munteanu este cumva germenele ideii de democratie intr’o Romanie scapata din comunism. Cam toate ideile lui se ciocnesc de ideile experimentului care se face pe poporul roman.
Probabil din acest motov, telectualii pupinbasisti, precum si oengistii lui soros, propagandistii binomului dau in Marian Munteanu din toate unghiuril. Ziarul Adevarul de astazi are pagina plina de articole negative la adresa lui. Tismaneanu si’a scos tot batalionu’ de latrai sa scrie flegme pe contributors. Tapalaba e deja posedat. Mungiu muge academic. Gandul/securistii ne trasmit direct din online parerea liderilor -online-cheie de cat de naspa e Munteanu. Ce sa mai zic, e limpede cat ii deranjeaza personajul. Mie imi e limpede ca nici macar penelistii intorsi cu cheia nu pricep la ce pericol pentru experiment s’au expus:)
Cand toti pupariotii/securistii/cozile de topor critica ceva, atunci e bine sa te gandesti ca respectivii simt un pericol acolo.
Si daca in comentariul anterior m’am referit la ceva de fond, as vrea totusi sa ma refer si la ceva punctual, anume fragmentul:
„Nu l-am regretat și nici nu m-am considerat trădat de el, ca în cazul lui Crin Antonescu. Pur și simplu mi s-a părut din categoria actorilor de-un rol, scriitorilor de-o carte, providențialilor de-o clipă. Deasupra cărora destinul trece ca un far rotitor, îi luminează o secvență avantajos, după care îi redă anonimatului cu cea mai firească și îndreptățită indiferență.”
Ce avem noi aici? O viziune nu prea respectabila asupra individualitatilor, gandurilor, faptelor lor, oamenilor ce de’a lungul istoriei si’au jertfit cate ceva, si’au riscat viata pentru ceva. Eu n’as prea fi de acord cu aceasta comparatie de actor, intr’un rol singular, ce sa vezi , au avut si ei poate(pentru cei ce considera asta) o sclipire, insa anonimatul i’a infundat.
Ntzz!
Fenomenul Pietii Universitatii a reprezentat trezirea la viata a democratiei in Romania. Nu uitati ca Marian Munteanu chiar a respectat legea atunci si s’a restras din piata dupa castigarea alegerilor de Iliescu cu 85%. Insa pana atunci el si sutele de mii de oameni care seara de seara se adunau in piata, si’au cam riscat pielea, au cam deschis ochii multor oameni care astazisunt mari comentatori si intelegatori, dar la vremea aceea , ca si la revolutiei, incalzeau fotoliul din apartamentul personal.
Pe de alta parte constat „dezamagirea fata de Crin, cat ne’a tradat el”. Si eu sunt dezamagit de Crin pentru optiunea lui la momentul final al referendumului, insa sunt dezamagit de el, pentru ca in restul: Ponta, PSD, PNL, nu aveam mari speante. El era cel mai aproape sa ma reprezinte. Nu a avut viziunea sa inteleaga ca nebunia de la referendum, s’a perpetuat ulterior neconditionat. Referendumul, prin rezultat a schimbat status-qvo-ul.
Insa dezamagire eterna fata de Crin, fara comparatie cu ceilalti participanti, care in trecut, acum si de ce nu in viitor sunt totusi digerabili, nu prea face sens pentru cineva care a inteles ce s’a intamplat si se intampla:)
PS: Respect Mihai Gadea si in seara asta!
Eu cred ca Antonescu Crin a fost cel mai aproape sa ne salveze de mizeria de dupa. M’a dezamagit enorm atunci, sa nu uitam, el era cel mai aproape.
Restu’ erau imbracati in plastelina, care cu koabitarea, care cu Kovesi la vremea aceea.
El m’a dezamagit pentru ca el era cel mai aproape la acel moment.
Anturajul tradator si soptitor la ureche, sa nu uitam, erau niste ticalosi! Atentie! Sa nu uitam asta!
Amintiri despre viitor „“ apud Erich von Daniken
Astăzi am înalta satisfacție de a vă anunța numele primarului general al capitalei – alt general! – Marian Munteanu!… (urale È™i strigăte: „La plebicist! „“ La plebicist!”)… È™i daca asta nu era de ajuns, este si numele viitorului PreÈ™edinte al României!” Cum?… că noi nu l-am votat!” Da` ce, v-a întrebat cineva cu cine ați votat? Instituția votului în adevărata democrație e depăÈ™ită. Priviți la frații licurici, lumea votează È™i iese cine trebuie! E suficient ca băieții frumoÈ™i È™i liberi sa-È™i lipeasă mustați si bărbi albe, sa-È™i ia din rastele bastoanele (telescopice, evident) È™i să invadeze Piața Universității, unde se vor încăiera cu scutierii. De la balcon, Marian Munteanu va scanda „Jos comunismul!”, „Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?” È™i „De-mo-cra-ție-de-mo-cra-ție!… în genunchi, să spunem toți Tatăl Nostru!” Mă rog!
Vazând că e groasă, Ion Cristoiu a trecut de partea poporului, împreună cu toate serviciile, DNA, ANI, ANAF, DIICOT È™i È™i-au recunoscut greÈ™elile din viața anterioară. Dictatorul Iohannis a fugit… furios, È™i-a luat soția, căciula È™i paltonul, s-a repezit în noul avion cumpărat de CioloÈ™ din banii rămaÈ™i de la majorarea indemnizațiilor pentru mame È™i copii, È™i nu s-a oprit până în Panama, să-È™i verifice conturile È™i casele. Unul dintre consilieri e gata să jure că l-a auzit È™optind: „Ich war ein Arschloch!” (Am fost un dobitoc!)
Băse, fă-te că lucrezi! Hehehe! Garfield, motanu de pe acoperiÈ™
Da. Si I.L.Caragiale a fost un calator in timp, la fel ca toate geniile. Cand a scris despre episodul Coriolan Draganescu, revolutionarul, viitor prefect al capitalei, l-a avut in vedere pe Marian Munteanu. Dar faza cu „pupat Piata Endependentei” s-a petrecut inainte de anul 2000. Acum omul mai face un serviciu serviciile, care, daca nu l-au nascut, sigur l-au folosit din greu. Acum e fenta pe care pleaca electoratul, entuziasmandu-se sau injurandu-l, in timp ce Nicusor Dan, adevaratul candidat al binomului, isi face campanie electorala, cu toti banii disponibili, mai murdari sau mai spalati, pana la momentul „Draga Stolo!” si lacrimile cu deruta de rigoare. N-avem niste servicii cu prea multa imaginatie…In rest, esti o felina optimista. Eu ma pregatesc sa fug in munti.