Personaje la extreme (1)
În diverse momente ale vieţii cotidiene apar în atenţia noastră personaje care ne stârnesc interesul. O clipă sau mai mult. Cu plăcere sau cu neplăcere. Din întâmplare sau nu.
Despre unele dintre acestea am simţit deseori nevoia să scriu. De bine sau de rău, după caz. Cu puţine excepţii, n-am făcut-o! Fie pentru că primul elan se risipea înainte de a mă aşeza in faţa calculatorului, fie pentru că alt subiect devenea prioritar, făcându-l uitat pe primul.
Ieri m-am hotărât, totuşi, să iniţiez o nouă rubrică: “personaje la extreme”. În care, atunci şi doar atunci când cineva mă incită peste limita banalului, contrariindu-mă sau surprinzându-mă plăcut, să-i dedic o scurtă referire în care să-mi explic interesul.
Ciprian Ciucu – primarul sectorului 6
Cine mă citeşte ştie că, după retragerea lui Crin Antonescu de la preşedinţia PNL, aprecierile mele la adresa acestui partid au reflectat o mare şi constantă dezamăgire. Nu pot fi deci suspectat de propagandă politică scriind ceea ce urmează despre un penelist.
Eu nu l-am votat pe Ciprian Ciucu. La vremea alegerilor nu ştiam mai nimic despre el, în afară de faptul că bârfa urbană îl asocia mafiei ţigăneşti a pieţelor. După ce a fost ales l-am privit cu mare scepticism, plasându-l în linia impotenţilor săi predecesori administrativi culminând cu Gabriel Mutu.
Când, în urmă cu 4 luni, am ajuns (la insistenţele unor amici) să alerg câteva sute de metri pe promenada Lacul Morii, am acceptat că, da, e o amenajare curăţică, surprinzător de prietenos gândită pentru cetăţeanul de rând. Şi cu pistă de joking, şi cu pistă de biciclete, şi cu bănci pentru sedentari, şi cu spaţii de estradă, şi cu alee, pe exterior, pentru amatorii de călărie, şi cu mini – terenuri de sport corect întreţinute. La plecare am traversat parcul Crângaşi, din vecinatate, unde cu vreo 40 de ani în urmă am plantat şi eu un copac (fiind scos la muncă patriotică, la vremea respectivă, împreună cu întreg institutul la care lucram). Parcul arăta acum îngrijit, plin de flori decorative, cu iarba tunsă, cu amenajările metalice recent vopsite, cu locuri de joacă pentru copii… în fine, cam cum ar trebui să fie toate parcurile, inclusiv năpăstuitele Cişmigiu şi Herăstrău.
Atunci n-am scris nimic despre Ciucu. Să nu mă pripesc. Să nu fie doar un truc electoral al său, o aparenţă care să ascundă aceeaşi indolenţă administrativă cu care am fost trataţi decenii intregi în sectorul 6.
Ieri, duminică fiind, am făcut o plimbare în parcul Moghioroş. Am avut senzaţia că mă aflu în altă ţară, undeva unde natura şi cetăţeanul de rând chiar sunt priorităţi. Nu vreau să mă pierd în descrieri pentru că aş părea suspect de laudativ, dar vă recomand să vă faceţi timp pentru o astfel de experienţă. Poate vizitaţi şi serele cu vegetaţie luxuriantă (intrarea e liberă), poate vă luaţi echipament să jucaţi tenis de camp, baschet sau fotbal pe mini-terenurile unde accesul e, de asemenea, gratuit, sau tenis de masă sau şah, sau table, în spaţii acoperite, special amenajate.
Pe scurt, Ciprian Ciucu chiar pare a fi un primar care-şi respectă statutul. Şi care are curajul să răspundă întrebărilor incomode ale presei, să- şi asume şi, când greşeşte, să îşi ceară scuze. A fost singurul care a făcut turul televiziunilor în zilele de maxim impact pentru a da explicaţii legate de cazul femeii omorâte de câini în zona, neamenajată încă, a parcului Lacul Morii. Este singurul primar din România (cel puţin aşa spune presa) care a prezentat cetăţenilor arondaţi zonei pe care o administrează un Raport de activitate pe primii doi ani de mandat. Am avut curiozitatea să deschid prezentarea PP conţinută în acest raport şi am ajuns la concluzia că merită să risc a-l lăuda pe acest primar, mai ales pentru contrastul între ceea ce el a construit şi ceea ce Nicuşor Dan şi Clotilde Armand au distrus.
Şi mai e ceva: puterea de a-ţi cere scuze când greşeşti. A devenit o formă cu totul neobişnuită, pe cale de dispariţie, de a te raporta la ceilalţi. Iată un extras din presă despre un astfel de gest al primarului Ciucu. Mi se pare, totuşi, că este important în caracterizarea acestui personaj.
Dificultăţile vieţii de zi cu zi ne fac mult mai predispuşi la critică decât la laudă. Într-o lume cu atâta suferinţă, cu atâta durere, cu atâtea incertitudini legate de viitor, pare aproape indecent să te arăţi mulţumit de ceva. Aaa…, să critici, să vituperezi, să spargi capete în stânga şi în dreapta, asta da! O practic şi eu uneori când indignarea îmi dă pe-afară. Se potriveşte supărării generale. E în trend! Dar să lauzi… Precis ai tu vreun interes ascuns!
Interesul meu, cu acest articol, este să spun ce gândesc chiar dacă bănuiesc că acest lucru o să-mi atragă unele critici.
“Te-ai dat cu liberalii, ai vreun PUZ blocat la primărie, vrei să-ţi anvelopezi blocul, vânezi un loc de parcare…”?
Celor care pot avea astfel de dileme le răspund atât: nu-l cunosc pe Ciprian Ciucu mai mult decât l-am văzut la televizor, nu am niciun interes personal la el sau la liberali, nu ştiu ce afaceri învârte (dacă învârte), n-am idee cât e de corupt (dacă o fi). Tot ce mă leagă de el este plăcerea plimbării de ieri prin parcul Moghioroş, plăcere la care, fără îndoială, a contribuit. M-am simţit, pentru vreo două ore, într-o lume la care visez de mult, condusă de nişte oameni cărora să le pese, cât de cât, şi de mine.
Nu mi se pare puţin acest lucru şi, de aceea, am vrut să îl consemnez!
https://www.conteledesaintgermain.ro/personaje-la-extreme-1/20-02-2023https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/02/Ciucu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/02/Ciucu-150x150.jpgEditorialeCiprian Ciucu,Parcul Moghioros,Primar sector 6,Promenada Lacul MoriiÎn diverse momente ale vieţii cotidiene apar în atenţia noastră personaje care ne stârnesc interesul. O clipă sau mai mult. Cu plăcere sau cu neplăcere. Din întâmplare sau nu. Despre unele dintre acestea am simţit deseori nevoia să scriu. De bine sau de rău, după caz. Cu puţine excepţii, n-am...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
De ce nu ati continuat periplul inca o statie de autobuz sa vedeti si intersectia prelungirea ghencea cu Brasov? De mai bine de sase luni acelasi primar pe care-l admirati a facut lucrai de ingustare a carosabilului(de la doua-trei benzi pe sens la una singura, cu largirea tripla a trotuarului si daramarea unui complex comercial construit de particulari in anii `90- singurul spatiu complex comercial ce asigura aprovizionarea pt cca 30.000 locuitori. L-a inlocuit cu doua banci si ingustarea traficului imens de auto intro intersectie uriasa. SA-L LUATIACASA DACAIL IUBITI ATAT DE MULT !
@Domnule Conte, eu cred ca nu ar trebui sa va cereti scuze sau sa prezentati justificari pentru lauda fata de acest primar. Cine va citeste deja de ceva timp stie ca sunteti sincer si nu aveti „contracte secrete” si motive comerciale pentru promovarea cuiva.
E perfect normal si firesc sa lauzi un om care face treaba pe pozitia lui, si adaug eu, dupa parerea mea, indiferent daca e corupt sau nu. Haideti sa impunem un nou standard: „responsabil pe pozitia lui”, dupa cum ati spus, caci pana acum am avut parte, de multe ori, si de corupt si de iresponsabil/incompetent.
Intai sa impunem competenta si responsabilitatea, si mai apoi, poate avem vreme sa impunem si treaba cu „afara penalii”, cand om avea ce alege adica… Treaba aia de la USR cu „jos penali din functii publice” se vede clar ca a fost o pacaleala pentru ignoranti.
Va laud pentru acest articol, pentru firescul lui si il propun ca model de atitudine.
P.S
Doar cretinii mai cred ca terapia genetica împotriva Wuhan flu este vaccin! Și folosesc încă expresia vaccin anti Covid!
Fiti cretini în continuare! Aveți tot dreptul! Oricum nu sunteți singuri! O sa apăra o noua generație noua de cretini, pentru ca mama cretinilor este tot timpul însărcinată!
Kind reminder pentru trolii care au câștigat banii de pe urma pandemiei. Dzeu este sus și vede. El iartă dar nu uita. El va iubește dar va va da o lecție din care sa învățați ceva! Cei care știu sa evite sa ciuguleasca scuipatul, la ei mă refer când am spus asta, vor înțelege ce am vrut sa spun! La restul va urez decât atât:
POFTA BUNA!
Sa ne înțelegem! Și eu am folosit-o așa ca sunt și eu cretin! Sunt și mai cretin ca am acceptat sa mă supun ei, dar asta e! Nu puteam sa las deontologii de pe aici sa fie singuri pe plantația cretinismului!
In rest, celor care regreta propaganda pro terapie genetica sa le dea Dzeu sănătate! Celorlalți … mi se rupe!
Kind reminder trolilor! Kind reminder quickie!
@cib – februarie 23- Io’ ash face-o -chiar si pro bono de data asta- da’ nu-s prea sigur de validitatea afirmatiei tale (si tare). O fi asta un WW3, da’ mai mic! In sensu’ c-o fi ea „lupta armata”- de ce spetza vrei tu- da’ doar intre doua ( RU. si UA.). Ca doar nu livrarile de arme de la fortele- indiferent c-ale ” binelui” sau „raului”- o fac sa fie „WW”. Ca, dac-ar fi pe-asha, toate razboaiele moderne ar fi fost „WW”-uri, la cate tzari „binevoitoare” si-au vandut armele( pana acu’ „scrap”, in cazu’ de fata) combatantelor. Hai sa ne-amintim macar si de razboaiele nesfarsite din Africa post-coloniala, Irak/Iran, Vietnam, etc. pe care le alimentau „echitabil” si fortele „binelui” si ale „raului” ( inclusiv Ro.) cu multa voiosie.
Asa ca niet comunicare fara confirmare (oficiala) a numitului WW3.(Doamne fere’, ca mai am ceva treaba pe-aici!)
Pentru cei cu mintea deschisa. Fain!
https://www.doctissimo.fr/bien-vieillir/bientot-un-vaccin-pour-ralentir-le-vieillissement-des-cellules/9363cb_ar.html
@Contesa de Ségur -februarie 24 -„Des chercheurs japonais ont testé un vaccin sur des souris…”
Un sourir de ma part…
@Contesa de Ségur – februarie 23-„Te rog sa-i spui lui Cib ca îl credeam un om de cuvânt…”
Eu execut orice mi se cere, dar cu o singura rugaminte: sa mi se spuna cine lipeste suta? Ca doar suntem in capitalismul multilateral dezvoltat, ce dreaq.?
@AC
Cib a început, eu am continuat, corect ar fi sa lipim fiecare câte una de cincizeci.
Mai trebuie întrebat si Cib, dar… mira-m-aş… atâta timp cât nu recunoaste în mod onest ca a pierdut pariul cu mine, cred ca este un rau-platnic în general.
@AC
Sper ca te-ai lamurit. Pentru Cib, care are cei „doi neuroni” strict necesari (vorba lui), cel de-al III-lea Razboi Mondial a început acum un an, iar noi o ducem bine-mersi, deoarece el se desfasoara doar în Ucraina.
P. S. Câteodata chiar îl plac pe Cib. Pentru ca stie sa ma distreze.
M-am hotarat. Ma duc sa-mi iau ochelari roz de tabla ca sa fiu ferit de Alzheimer. Ca asa a zis cercetatorii britanici si dupa cum se stie, noi aicea pa Romania ne ghidam always viata dupe cercetatorii britanici. Even si atunci cand ne programam vizita la buda. And I will live happily ever after!
@cib – februarie 23- Cateva nelamuriri:
1. „…eu vreau sa vad REALIATEA in fata.”. O.K.! Da’ te-a oprit , cumva, C.d.S. sa o faci, atunci cand a apreciat un articol laudativ la adresa unei bucati de R.? De unde atata vrajba?
2. „Daca un amarat cu o boala naspa are in fata o perspectiva urata, nu poti tu care ragai de bine sa vii si sa-i povestesti despre wellness.”E vorba de un caz concret ( asa cum e obiectul aprecierii) sau doar o posibila situatie de viata?
3. „…cat de ipocrit sa fii sa zici ca nimeni n-a obligat oamenii sa se vaccineze…” Pai, exista programe nationale de vaccinare obligatorie si nimeni nu se inflameaza. In cazul Ro.: „M.S.: Vaccinurile obligatorii – argumente. Datorită vaccinurilor au fost eradicate până acum o serie de boli cu risc de deces. Dincolo de variolă, s-au combătut rabia, febra tifoidă, holera şi antrax-ul, în anii 1900. Ulterior, în anii 1950, s-au combătut tusea convulsivă, tetanusul, TBC, difteria, febra galbenă, gripa şi infecţia cu penumococcus.”. As adauga poliomielita. Putem accepta ca alea sunt bune, iar alelalte, anti Covid- indirect obligatorii- sunt rele. Asta,insa, doar pana cand apucam sa citim statisticile cu numarul deceselor la vacc. vs antivacc. Dupa aia, mie imi pare c-a fost de bine obligatia si n-a fost un program de exterminare a noastra! Dar, cum privim coliva (aka realitatea) e problema fiecaruia dintre noi, indiferent cat de superiori celorlalti ne credem.
Va felicit ca luati lumina doar de la MSM. Pentru ca adevarul si realitatea sunt intotdeauna doar cele oficiale. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Excess_mortality_-_statistics&oldid=589479
Va jur ca n-are nici o legatura cu anti covid vaccine, totul se datoreaza incalzirii globale. Doar se stie ca in nordul Europei e intotdeauna mai cald decat in RO si BG. Plus ca nemtii mananca mai multa carne (deh, cascaval mai mare la portofel) decat „inapoiatii” mai sus mentionati. Si carnea, da, carnea de porc, vita si alte astfel de animale e naspa. Doar cea de libelula e buna. Ca libelula nu trage cu metan pe apertura din dos ca nesimtitele alea de vite. Viele Grusse und Tschuss!
@cib – februarie 23
1 -„Va felicit ca luati lumina doar de la MSM.” Multumesc, da’ nu e cazu’:
– lumina, fizic, iau de la Hidroelectrica.
– p’ailalta, de prin carti scrise de unii mai destepti decat mine.In rest, doar ma informez; preferand sursele M.S. celor de pe internet;ce sa-i faci, varsta…
2.-„totul se datoreaza incalzirii globale….etc”.Apreciez umorul formularii, desi nu prea vad legatura cu „subectu”.
3.- N-am inteles raspunsul privind statistica deceselor vacc. vs nevacc. Sau n-aveam ce, fiind subanteles ca-i tot o facatura de manipulat fraierii?
Danke schloim!
Sa fiu bine inteles. Nu m-am referit nici o secunda la vaxurile traditionale care au fost clar un castig dpdv medical. Eu am vorbit despre „inventia” aia noua, netestata inainte de marele show „live”. Ce si cum va urma, bere si pop corn sa avem, ca circ sigur va fi. Danke again!
@anorok
Am uitat sa-ti dau linkul la articolul de mai jos:
https://presse.inserm.fr/un-lien-existerait-entre-les-pensees-negatives-recurrentes-et-le-risque-de-demence/39784/#:~:text=Selon%20une%20%C3%A9tude%20r%C3%A9cente%20men%C3%A9e,d%C3%A9velopper%20la%20maladie%20d'Alzheimer.
@anorok
Repet ceea ce ti-am scris mai jos, ca o introducere la ceea ce urmeaza:
Atât ai putut, atât ai scris. Draguto, mai scoate si tu nasul dintre comentatorii de pe internet si intereseaza-te despre subiect, citeste, studiaza si abia apoi exprima-ti parerea despre afirmatiile mele; afirmatii care se bazeaza pe studii medicale, nu pe bârfa care îti place tie.
O sa-ti dau traducerea automata a unui articol recent, ca sa-ti demonstrez ca parerile mele se bazeaza pe rezultatele unor studii medicale importante. Sper ca nu îmi pierd timpul degeaba si ca, altadata o sa te abtii sa mai aberezi si sa ma ataci fara motiv.
Voilà:
„Există o legătură între gândurile negative recurente și riscul bolii Alzheimer
COMUNICAT DE PRESĂ | 09 IUNIE 2020 – 11:15 | DE INSERM (SALA DE PRESĂ)
NEUROSTIINTE, STIINTE COGNITIVE, NEUROLOGIE, PSIHIATRIE
© Niklas_Hamann pe Unsplash
Potrivit unui studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea UCL din Londra și Inserm, blocarea într-un tipar continuu de gânduri negative ar putea crește riscul de a dezvolta boala Alzheimer. În acest studiu asupra persoanelor cu vârsta peste 55 de ani și publicat în revista Alzheimer’s & Dementia , cercetătorii au descoperit că gândurile negative recurente (RPN) sunt asociate cu declinul cognitiv ulterior, precum și cu o acumulare de proteine dăunătoare în creier care joacă un rol în Boala Alzheimer.
Cercetătorii explică că PNR ar trebui evaluat în continuare pentru a determina dacă este un factor de risc pentru demență, în timp ce instrumentele psihologice (mindfulness sau meditație) ar trebui studiate pentru a vedea dacă ar putea contribui la reducerea riscului de demență.
Autorul principal Dr. Natalie Marchant (UCL Department of Psychiatry) spune: „Depresia și anxietatea la persoanele în vârstă de 40 de ani și la persoanele în vârstă au fost deja identificate ca factori de risc pentru demență. Am descoperit recent că anumite modele de gândire implicate în fenomenele de depresie și anxietate explică de ce pacienții care prezintă astfel de tulburări sunt mai predispuși să sufere de demență. Sperăm că descoperirile noastre pot fi folosite pentru a dezvolta strategii de reducere a riscului de demență la acești oameni, pur și simplu ajutându-i să-și reducă gândurile negative. »
Pentru a realiza acest studiu susținut de Societatea Alzheimer, echipa de cercetători de la UCL, Inserm și Universitatea McGill a observat 292 de persoane cu vârsta peste 55 de ani care făceau parte din cohorta PREVENT-AD, precum și 68 de pacienți din cohorta IMAP+. .
Pe o perioadă de doi ani, participanții la studiu au răspuns la întrebări concentrându-se pe experiențele negative pe care obișnuiau să se oprească. Accentul a fost pus pe studierea tiparelor PNR, cum ar fi ruminarea asupra evenimentelor trecute și îngrijorarea cu privire la viitor. Simptomele depresiei și anxietății au fost, de asemenea, măsurate la acești indivizi.
Funcția lor cognitivă a fost evaluată, concentrându-se în special pe memorie, atenție, cogniție spațială și limbaj. Dintre acești participanți, 113 au fost supuși, de asemenea, teste de imagistică cerebrală pentru a măsura depozitele de proteine tau și amiloide, responsabile pentru cel mai frecvent tip de demență – boala Alzheimer – atunci când sunt acumulate în creier.
Cercetătorii au descoperit că persoanele cu modele mai pronunțate de PNR au experimentat un declin cognitiv mai mare pe o perioadă de patru ani, precum și tulburări de memorie și au mai multe șanse să aibă depozite de proteine tau și amiloide în creier.
Depresia și anxietatea au fost, de asemenea, asociate cu declinul cognitiv ulterior, dar fără depunere de tau sau amiloid. Potrivit cercetătorilor, PNR ar putea fi principalul motiv pentru care depresia și anxietatea contribuie la riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
„În opinia noastră, ar fi posibil să folosim gândurile negative repetitive ca un nou factor de risc pentru demență, în măsura în care acestea ar putea promova apariția demenței într-un mod unic”, explică dr. Marchant .
Gaël Chételat, cercetător Inserm la Universitatea din Caen-Normandia și coautor al studiului, adaugă: „Gândurile noastre pot avea un impact biologic asupra sănătății noastre fizice, care poate fi atât pozitiv, cât și negativ. Este posibil ca exercițiile practice de pregătire mentală, cum ar fi meditația, să ajute la promovarea tiparelor mentale pozitive, în timp ce le reglează pe cele negative. Este important să ai grijă de sănătatea ta mintală. Aceasta ar trebui să fie o prioritate majoră de sănătate publică, deoarece sănătatea și bunăstarea pe termen scurt sunt esențiale și pot avea un impact potențial asupra riscului de a dezvolta demență. »
Cercetătorii doresc acum să investigheze dacă scăderea PNR-urilor – potențial prin antrenament de conștientizare sau terapie de vorbire țintită – ar putea reduce riscul de demență. Dr. Marchant și Dr. Chételat, împreună cu alți cercetători europeni, lucrează în prezent la un proiect la scară largă pentru a vedea dacă anumite măsuri, cum ar fi meditația, ar putea ajuta la reducerea riscului de demență prin îmbunătățirea sănătății mintale la persoanele în vârstă. *
* silversantestudy.eu”
P.S. Exista multe studii medicale care scot în evidenta influenta gândurilor negative asupra aparitiei altor nenumarate boli grave. Chiar si a cancerului.
@Contesa de Segur-21.02.
1. Iti apreciez- la randu’ meu – pozitia transanta pe care ai adoptat-o vis-a-vis de articol; cred ca esti ( alaturi de @Tagetes), printre putinii cere se mai bucura si de lucrurile frumoase ale vietii, intr-un spatiu dominat de cinicii de facebook.Si nu se jeneaza s-o declare.
2. Sper ca aia cu „obligatu'” a fost doar o gluma. Se mai incearca ceva pe la TV de stat, mult mai putin la cele private. Motivu’ il stim cu totii: nu binele, frumosul, etc. fac rating, adica aduc banu’; ci relele acestei lumi. De aceea cutremurele, inundatiile, accidentele, asasinatele si, pour la bonne bouche, razboaiele, sunt mana cereasca pentru media- care le si storc pana la ultima lor suflare (era sa spun „de viata”, da’ nu e cazu’).Lasciati ogni sperantza, vuoi qui priviti la TV!
@AC
Multumesc pentru sustinere.
Si ia aminte! Nu strica nimanui, poate sa faca doar bine.
Tagetes stie el ce stie.
@cib – februarie 21
1. De ce crezi ca numai cum vezi tu „REALIATEA” conteaza?. Mai ales pe un site liber la pareri atat de diverse?! Eu, de ex.( desi cu tendinte masochiste asumate) ma bucur sa mai apara si stiri pozitive. Iar un astfel de articol imi face placere. Am voie? Nu-mi doresc sa mi se spuna, atunci cand admir un rasarit de soare pe plaja, la 2 Mai: ba, esti prost, in cutremuru’ de peste mal au murit 50.000 de oameni si tie-ti arde de rasaritu’ soarelui!? E timp pentru viata, asa cum e si pentru moarte.
2. Da’ de ce-ar fi „REALIATEA” doar aia pe care-o privesti tu in fata si nu si cea pe care-o privesc eu?! Evident, ea e una singura. Doar noi, cei ce-o percepem, suntem ceva mai multi. Cam 8 mld. Suntem liberi fiecare s-o privim dupa umorile fiecaruia; da’ fara sa fi devenit, implicit, proprietarii ei!
3. Transformand polemicile in jigniri, si inchizand canalele de comunicare (exclus Bistroe) dintre noi, nu realizezi cam unde vom ajunge in curand?
„Daca ar fi dupa mine eu as obliga mass-media ca cel putin jumatate dintre informatiile pe care le vehiculeaza si emisiunile pe care le prezinta sa aiba un mesaj pozitiv”. Da’ de ce nu 100% pozitiv voluntar-obligatoriu? Realitatea nu e ce vreau eu sa vad sau vreti dvs sa vedeti, realitatea este obiectiva. De ex Tata Joe si presa MSM ne sugereaza ca Rusia este izolata pe scena internationala. OK. Dar, insa, totusi, daca te uiti pe planiglob, este posibil sa observi ca realitatea este un pic altfel. Daca un amarat cu o boala naspa are in fata o perspectiva urata, nu poti tu care ragai de bine sa vii si sa-i povestesti despre wellness. Chestie de apartenenta la specia Homo Sapiens, Regnul animal. Si acum la bonboana de la top of coliva: cat de ipocrit sa fii sa zici ca nimeni n-a obligat oamenii sa se vaccineze cand stii ca jobul lor si viata normala in general erau conditionate de tzertifikat de vaxxeenare? Pe bune? A innebunit lupu’?
Va rog sa-i reamintiti lu’ contesu’ Geo ca eu am zis ca vom avea pandemie sau razboi. Pandemia a fost o tzara (nitel pe ardeleneste, n-am diacriticele la mine) oprita pen-ca avem alte prioritati. De ex BiG Arma vrea si ea ce a obtinut Big Farma. Deci avem razboi, momentan fierbinte prin proxy, urmeaza fierbinte la tot cartieru’. Dupa, nu cred ca va mai exista cineva care sa mai poata onora un pariu, daramite sa mai execute vreo alta pandemie programata asa, ca din intamplare intamplatoare. Nu va mai fi cine. Miliardarii din bunkare nu onoreaza pariuri ca de-aia sunt miliardari si nu fac nici pandemie, ca la ei nu se pune, ei doar ordona. Acum astept sfaturi optimist-pozitive cum sa privesc un rasarit la 2 Mai, eventual unghiul optim de incidenta la privit. Danke und claba!
@AC
Te rog sa-i spui lui Cib ca îl credeam un om de cuvânt si ca nu ma asteptam sa invoce o minciuna, în loc sa-si recunoasca greseala.
Iata discutia despre pariu din aprilie, anul trecut:
Cib:
„Pariu? Ai curaj? Pe ceva simbolic. Daca in sase luni nu avem WW3 sau iar p(l)andemie, eu ma declar un dobitoc. Dar daca avem?
Eu:
„Îmi pare rau ca nu am facut pariul în primavara lui 2020, când prevedeai instalarea urgenta a Noii Ordini Mondiale si inevitabila „încatusare” a omenirii în doar câteva luni.
Pourquoi non? Deci sase luni, vezi sa nu uiti! Daca va fi asa cum zici tu, eu promit sa scriu de zece ori aici, pe blog ca nu esti dobitoc.”
@cib – februarie 23 – „Acum astept sfaturi optimist-pozitive cum sa privesc un rasarit la 2 Mai,…”.
Pai, io’ zic c-astepti cam degeaba: ma feresc -precum dracu’ de tamaie – sa dau sfaturi , mai ales unor oameni maturi. Sunt convins c-ai inteles ca am afirmat doar dreptul de a ne putea exprima umorile- bune sau rele, asa cum ne dorim fiecare- fara a fi pusi la coltz – si nepoliticos- pentru asta. Macar si de catre privitorii- in fatza- ai realitatii. Iar mutatu’ „accidentului” pe Academiei sigur nu ajuta lamuririi lui.
Va rog sa-i comunicati lu’ contesu Geo ca din martie 2022 avem WW3. Da, am fost un dobitoc si am dat un termen gresit. N-a fost in Oct 2021 ci in martie 2022. Ca nu cred sa existe vreo faptura umana mobilata cu macar 2 neuroni care sa sustina ca nu avem razboi mondial. Razboi e un termen in deobste referitor la lupta armata. Doar ca el poate fi si de multe alte spete inainte de a ajunge la temperatura de lucru clasica. Danke again si Claba! Over and out.
@AC
Cib ar trebui sa intre în politica. Arta disimularii, pe care o stapâneste foarte bine, l-ar ajuta sa-si prosteasca alegatorii, asa cum se cere în mod normal… Una va promite si alta va face, stiind sa se justifice ulterior prin explicatii mincinoase dar spuse cu talent.
Domnule Conte,
Apreciez articolul si apreciez faptul ca ati ales sa scrieti si despre lucruri pozitive. Este mare nevoie de asa ceva. Sanatatea psihica si, implicit, cea fizica depinde în mare masura de gândirea pozitiva a fiecarui individ în parte, este mare pacat ca nu toti pot întelege asta.
Daca ar fi dupa mine eu as obliga mass-media ca cel putin jumatate dintre informatiile pe care le vehiculeaza si emisiunile pe care le prezinta sa aiba un mesaj pozitiv. Prea ni se induce ideea ca suntem înconjurati doar de rău si ca nimic bun nu se mai întâmpla, ca oameni normali, buni, valorosi nu mai exista, ca viata tuturor a devenit un calvar si ca nu se poate face nimic pentru a-i schimba cursul.
(Da, Cib, si pe asta ti-am spus-o de nenumarate ori.)
@Contesa de Sigur
Geo, mai draga, mi-e jena de jena ta! Esti penibil cu prostelile aste despre „gandirea pozitiva”, basca ca mai vrei sa ni le bagi cu anasana pe gat. Fratioare, eu nu vreau sa gandesc pozitiv, eu vreau sa vad REALIATEA in fata. Smenurile astea merg la „foci”, daca intelegi ce vreau sa spun. Incepand de azi inchei orice polemica cu tine, nu merita. I’ve had enough of BS!
Mille bravos, Cib!
Dupa mintea ta, si Contele ar trebui sa înceteze sa mai scrie despre lucruri pozitive, ca nu da bine pe internet la ora actuala. Sunt valorosi doar publicistii si comentatorii care vad negru în fata ochilor tot timpul, cei care propovaduiesc doar teorii conspirationiste chiar si atunci când se bucura de o plimbare prin parc.
Mie nu are de ce sa-mi fie jena, ceea ce ti-am spus eu au spus-o înaintea mea altii, mult mai destepti decât mine, asa ca, abtine-te si tu, nu te jena fara sa ai de ce. Dar daca în REALITATEA din fata ta nu exista nimic bun niciodata si daca adori sa te autoflagelezi, continua tot asa ca nu te opreste nimeni. Nu confunda un sfat cu „bagarea pe gât”, ca nu-ti sade bine.
Ok, noi doi încetam orice discutie, dar nu înainte sa îti cer sa fii demn si sa-ti onorezi pariul care a expirat în luna octombrie. Si asta, pentru ca de data asta m-ai enervat prea tare.
Scuze ca interferez cu aceasta polemica despre binele la televiziune, dar am înțeles bine? Aseară eram flambat și am zis ca nu văd bine! De dimineața văd ca ce am citit aseară este încă aici! Zi-le domnu Geo atunci:
Contesa nostra este un bărbat?
Adică Domnișoara Aurica este domnișorul Aurică?
OK! Cum ar spune aia de la Monty Python:
Always look on the bright side of life!
Urmat de fluierat!
Kind reminder pt troli! Nu mai mergeți in Delta anul asta- nu ca ați avea bani de mers ca s-ar putea ca idolii voștri adică nepoții lui Bandera sa o transforme într-un mic desert! Așa ca mai bine mergeți voi înapoi la țara de unde ați venit și cheltuiți banii la cârciuma din sat! Cu toata dragostea!
Dar de ce nu dai tu niște nume de oameni valoroși?
Ce tot o dai după cireș?
Ce ființă senzuală și sentimentală ești tu !
A da sfaturi și a arăta ce „bună” ești tu e ușor.
Madam,trezește-te !
Suntem în secolul douăzecișidoi,a ne sfâșia între noi e la modă.
Palavra cu „iubește-ți aproapele” e depășită.
Eu merg pe ideea că decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-ta.
De scris scrii bine și doar atât; mi te imaginez blonda de la volan.
Din experiență,dacă rulez în spatele unei mașini, fără să mă uit îmi dau seama dacă la volan e o femeie sau bărbat.
E foarte bine că gândești pozitiv,face bine la ten și vei avea avantajul să prinzi finalul războiului ucrainean(ceva gen razboiul de 100 ani,presupun că știi care doar parlești francaise.
Nu-mi da o replică acidă că nu se lipește de mine,sunt imun la mironosițe, cel mult pot să-ți compun o poezioară pentru mironosițe având în vedere că se apropie 1 martie sau 8.
Alege tu !
@anorok
Atât ai putut, atât ai scris. Draguto, mai scoate si tu nasul dintre comentatorii de pe internet si intereseaza-te despre subiect, citeste, studiaza si abia apoi exprima-ti parerea despre afirmatiile mele; afirmatii care se bazeaza pe studii medicale, nu pe bârfa care îti place tie.
Stimate Conte,
Zici tu: „…nu-l cunosc pe Ciprian Ciucu… nu am niciun interes personal la el sau la liberali, nu ştiu ce afaceri învârte (dacă învârte), n-am idee cât e de corupt (dacă o fi). Tot ce mă leagă de el este plăcerea plimbării de ieri prin parcul Moghioroş, plăcere la care, fără îndoială, a contribuit.”
Abia acu’ ai devenit cu adevarat suspect!
Conte, sa lasam povestile cu baietii astia. Ca toti dau cu bidineaua functie de cat de tare ii strange belciugu’. Hai sa discutam despre cum au imbracat ai nostri boieri mari izmenele maro in conflictul referitor la Delta Dunarii cu „prietenii si partenerii” ucraineni. Mi se pare muuult mai important subiectul. No offense!
Dacă primarul asta este pe placul numaratorilor de voturi poate sa treacă mai departe! La NexT Level! Trebuie doar să aibă o carte de aia ca la Monopoly:
Get out of the jail! Ca la un moment dat i se vor găsi niște chestii care sa fie suficiente pentru a-i potoli avantul pioneresc!
Kind reminder pt troli! Luați de aici un scuipat cu răceala! Poate faceți un mic covid, sau stați ca voi sunteți imuni!