Oaspeți pe blog
Unul dintre comentatorii valoroși ai acestui blog, căruia noi, neștiind să-i citim semnatura, îi spunem Cavalerul Alb, mi-a trimis un articol interesant, pe o temă specializată. Vi-l supun atenției, cu speranța că vă va provoca la discuții care să ne îmbogățească.
De ce recomand in vremuri tulburi, ca si sistem de operare Qube OS si Subgraph OS.
Autor: @×œÖ´×›Ö¼×•Ö¼×“Ö°× Ö´×™×§
Circumstante internautice romanesti, perfect aliniate big brotherului five eyes.
Aflam de la Uniunea Judecătorilor ca „Romania se afla in acest moment in situatia in care, in afara Constitutiei si a legilor tarii la care toata lumea are acces, exista hotarari secrete date de o alta autoritate decat cea legislativa, care au creat noi organisme (precum Centrul National de Interceptari), au extins atributiile si competentele institutiilor statului, fara ca cetatenii sa poata sti daca si cat de mult acestea afecteaza drepturilor lor fundamentale, inclusiv dreptul la un proces echitabil si o justitie independenta.” O astfel de politica juridica, evident, rapeste cetateanului dreptul la egalitatea procesuala in administrarea probelor, atita vreme cit colectarea de probe asupra cetateanului incepe inainte de declansarea oricarui act de urmarire penala a acestuia, iar in aceste conditii, adeseori, declansarea urmaririi penale se reduce la a gasi in istoricul comunicarilor facute in mediul digital (telefonie mobila, e-mail, postari pe net si navigare internauta) a unor suspiciuni si nu indicii temeinice, cit cetateanul sa poata fi catalogat, drept „penal”, in baza doar a unei suspiciuni, judecati de valoare accidentale emise de procuror, si nu a unei probe temeinice. Este poate si rodul inversarii rolului probatiunii, nu cel ce acuza are in sarcina probatiunea, ci , acuzatul. In aceste conditii, eu impreuna cu dumneavoastra devenim „inamicul” potential, al entitatii abstracte numite stat, din momentul in care opinia noastra intra in contradictie cu tezele propagandei oficiale.
Intrebarea fireasca care se naste este ce avem de facut, astfel cit sa ne putem proteja noi insine, insa sa ne putem exercita liber, dreptul la expresie.
Raspunsul este ca in momentul in care ne-am conectat la net, indiferent de tehnica de criptare, indiferent de metodele de deviere a semnalului transmis, este doar o problema de timp si de resursa tehnica pina a putea fi identificati. Suna dezarmant, stiu. Insa putem controla dezastrul? Raspunsul este da. Ne putem proteja informatia stocata pe echipament, ne putem proteja rezonabil, in fata perchezitiei on line a actorilor statali.
Protectie pasiva
Lecturati aceste rinduri pe un periferic al carui proprietar sunteti? Daca raspunsul este da, este un raspuns gresit. Perifericul, fie laptop, pc, tableta, smartphone, e „animat” de o multitudine de programe asupra carora aveti doar dreptul limitat de utilizare/folosinta, in conditiile pe care le-ati agreat in momentul primei utilizari. Fara a utiliza aceste softuri, netul va este inaccesibil.
Ati citit atent conditiile, aveti certitudinea ca le-ati inteles”¦? Iarasi daca raspunsul dumneavoastra este da, imi puteti indica, de exemplu documentatia care descrie limbajul de programare a firmware-ului placii de retea a device-ului cu care v-ati conectat? Am fost malitios, e o intrebare adresata unei minoritati, din care dumneavoastra, cu sanse de 99,9998% , nu faceti parte.
Daca nu ati abandonat lectura, sper ca macar acum v-am atras atentia. Perifericul utilizat acum, in lectura, este o colectie de calculatoare de proces, daca definim calculatorul ca fiind un „creier” (controler programabil, procesor) cu o memorie ce suporta operatiuni de citire scriere, si programabil cu ajutorul unui limbaj , in scopul executarii intr-un context dat, a unei secvente de instructiuni. Astfel, comunicatia cu netul o face un calculator de proces, placa de retea, bt, lan, wifi .. informatia stocata pe hdd, sdd, alt calculator de proces, insusi procesorul e un calculator de proces, gestiunea comunicarii intre toate aceste calculatoare de proces este la rindul ei asigurata de catre alte 2 controlere guvernate de biosul (program software) placii de baza a echipamentului folosit. Acestea sunt primele vulnerabilitati utilizate de catre cei ce ne feresc pe noi, de noi insine, fara acordul si stiinta noastra, atunci cind doresc sa ne cotrobaie in urmele digitale ale vietii private.
Este evident, in lipsa controlului real al modului in care echipamentul functioneaza, solutia este de a utiliza ziduri virtuale, care sa impiedice comunicarea neautorizata, intre calculatoarele de proces ce formeaza perifericul utilizat, intre navigarea pe net si spatiul de lucru, fisierele si datele pe care dorim a le proteja. Mai mult, aceste ziduri sa poata proteja ipostaze diferite in care dorim sa navigam pe net, de exemplu, intre accesarea casutei postale, si activitatea de postare pe acest blog.
Singura metoda cunoscuta zonei civile si civilizate, este de a folosi pentru conectarea la net, nu un mod direct, un pc real, ci unul virtual care simuleaza, in fata atacatorului, echipamentul real. Daca echipamentul virtualizat, este inclus intr-un container digital, astfel incit sa avem control absolut asupra oricarei comunicari intre echipamentul virtual si cel real, „ocheada” informatica a lui big brother, fara stiinta noastra devine aproape imposibila.
Iata si explicatia recomandarilor din titlu. Subiectul este extrem de vast, limitarea la spatiul editorial alocat a nascut aceasta forma. In final, consider utila, o lectura a acestui brevet de inventie, https://cryptome.org/2016/05/ibm-tracker-16-0531.pdf cit si audierea acestei prelegeri https://www.youtube.com/watch?v=ijr0E6Lw4Nk .
https://www.conteledesaintgermain.ro/oaspeti-pe-blog-6/25-01-2017Editorialebig brother five eyes,bios,Centrul National de Interceptari,conteiner digital,mediul digital,pc virtual,periferic,protectie pasiva,sistem de operare Qube OS,Subgraph OS.inversarea rolului probatiunii,tehnica de criptare,Uniunea Judecatorilor din Romania Unul dintre comentatorii valoroși ai acestui blog, căruia noi, neștiind să-i citim semnatura, îi spunem Cavalerul Alb, mi-a trimis un articol interesant, pe o temă specializată. Vi-l supun atenției, cu speranța că vă va provoca la discuții care să ne îmbogățească. De ce recomand in vremuri tulburi, ca si sistem...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
@×•Ö¼×“Ö°× Ö´×™×§
Am reusit sa citesc ce a-ti postat dvs si consider ca sunt lucruri f. interesante si
care depasesc cu mult nivelul de securitate IT sa zic clasic , situandu-se in sfera de
instrumente secrete pentru categoria „ochiul si timpanul” si care tin de o dezvoltare tehnologica high-tech pe care o foloseste o categorie restransa de specialisti pentru a controla lumea virtuala sau mediu inconjurator. Evident ca sistemul de operare propus este foarte util pentru a proteja intimitatea si datele confidentiale ale utilizatorilor intr-un mediu de comunicatie neprotejat cum este Internet-ul dar dificultatea implementarii unor masuri eficiente de protectie consta in faptul ca protocolul de comunicatie in Internet este TCP/IP , care este construit special pentru a oferi portite de interceptare de retele si utilizatori pentru cunoscatori intimi ai protocolului. In concluzie, eu consider ca orice calculator, indiferent de sistemul de operare instalat este vulnerabil daca foloseste protocolul de comunicatie mentionat mai sus deci pentru a fi protejat cu adevarat trebuie sa folosim alte protocoale plus sisteme de criptare adecvate lumii de azi incluzand si sisteme de protectie de tip Tempest. Cam atat deocamdata, mai putem detalia in particular diverse subiecte. Cu respect,
Pentru Cavalerul Alb:
https://postimg.org/image/4yrf65qn1/
multumesc frumos!
Evolutie:
https://postimg.org/image/7ei94dten/
@Tux … asta e p.p.p.s, nici macar air gap-ul nu mai este ce era cindva de vreme ce si kvm-ul poate fi atacat daca esti determinat, https://www.youtube.com/watch?v=47kZQ_4DgGo baietii astia sint contractori externi cam a treia veriga in lant unde pe parcurs se gaseste si Black Cube, iata cum topicurile transced precum povestile din 1001 de nopti, iar la ivirea zorilor, sfios coldea tacea 😉
Ce aberații!!!
„Până aici le-a fost pesediștilor și celor 50% de români care i-au votat!”
50%!!! Haida de! Uite-aÈ™a arată manipularea!
Se poate face un calcul simplu, de fapt PSD a fost votat de 18% din cetățenii cu drept de vot. Asta nu-l împiedică însă să dea legi în folos propriu, spunând că sunt în asentimentul majorităÈ™ii românilor. În plus, cred că dacă treceau în Programul de guvernare că vor să-È™i scoată corupții din puÈ™cării È™i că vor să-È™i securizeze È™păgile, nici măcar acei 18% nu i-ar mai fi votat. Pe pariu.
Altă aberație este aia cu invitația Marelui Dragnea.
Prostii. Omul a plătit bani grei ca să facă pe chelnerul la Trump, conform mercurialului asta costă între 500000 – 1000000 $.
Cine o fi plătit?!
Sunt evenimente fierbinti? Ai fost reinviat din morti? Fiind un umanist, ma bucur sa vad un semen viu, nu mort. Ce constat insa, cu tristete, este ca si la reincarnarea asta ai pastrat aceleasi defecte ca la cea anterioara.
Efecte, conte, nu defecte…
Da,cunoaÈ™tem, sunt sereist, soroist, băsist sau(È™i)iohanist, terorist. Și nici n-am „nume” românesc.
Dar ce legătură are asta cu valoarea de adevăr a enunțului că 2 plus 2 fac 4?! Pentru că asta am spus: că 2 plus 2 fac 4! Adică 46% din 39,5% înseamnă 18% din cetățenii cu drept de vot, nu 50%.
Și că Dragnea È™i-a plătit masa: aÈ™a sunt uzanțele.
Domnule, nimeni nu cred că-i contestă PSDului dreptul rezultat din alegeri de a guverna.
Dar sunt lucruri care nu se fac într-o democrație (asta incluzând OUG cu dedicație)nici dacă eÈ™ti câÈ™tigător în alegeri cu 90%.
Atât timp cât Dragnea&co nu curăță listele electorale, Securitatea va marÈ™a în spatele celor 3-4 milioane de români plecați prin UE.
La referendumul din 2011 nu m-a întrebat nimeni nimic despre rudele plecate afară. De fapt, nici pe mine. 😀 Nu mai figurăm niciunul prin România? Sau… toți!!! :)))))))))
Atât timp cât Dragnea&co nu curăță listele electorale, Securitatea va marÈ™a în spatele celor 3-4 milioane de români plecați prin UE.
La referendumul din 2011 nu m-a întrebat nimeni nimic despre rudele plecate afară. De fapt, nici pe mine de mine. Nu mai figurăm niciunul prin România? Sau”¦ toți!!! :)))))))))
Asta s-a reactivat, Serenissime!Razboiul e pe viata si pe moarte, dupa cate se pare.Ori pierd si intra ei la puscarie pt. abuzurile comise, ori castiga (cel mai probabil) si vor continua sa-si infunde adversarii, bagandu-i la puscarie.
Raportul ala MCV pe justitie mi se pare ilar si total rupt de realitate. Progrese vad doar cei cu ochelari de cal, se pare.
Desi articolul e interesant(o sa testez unul din sistemele de operare promovate), nu pot sa nu vin cu un offtopic:
Eu sunt de multi ani plecat din tara ,iar legatura mea cu actualitatea romaneasca imi parvine de la televizor sau de familia din tara.
Sincer sunt socat de mizeria romaneasca. Urmarind emisiunea lui Badea, am dat search pt Cartianu, de curiozitate ce spunea ala. Doamne, ce jeg si cate postari mizerabile, dar mai ales cati ii raspundeau la unison! Am plecat repede de acolo, pentru ca daca as fi stat inca putin ma cuprindea pe mine aici o depresie iremediabila si m’as fi intrebat cu siguranta: ce sperante aveti voi pentru tara aia? Ce sperante? Voi nu vedeti unde a ajuns Romania? Care puteti, plecati cat mai rapid!
N-avem nicio speranță, dar È™i ciobanii securiÈ™ti pot avea viață grea aici. :)))))
Un articol interesant dar destul de ramas in urma ca si concepte, exista la ora aceasta suficiente metode tehnice si procedurale pentru a ne proteja in aceasta lume cibernetica supersofisticata, dar nu e cazul sa le discutam pe acest blog….
… poate peste 50 de ani…
P.S. Metode tehnice si procedurale? Fugi de aici (back to oi)!!!
Acelasi muian de Baneasa….
@securist patetic
Bagă lista dezvăluirilor de peste juma’ de veac. Ce rost are să te deranjezi la fiecare temă abordată pe blog să ne spui că nu merită È™i că nu-i momentul?
Ai ceva cu Băneasa? EÈ™ti de la Securitatea ceauÈ™istă Giurgiu?
@nasu1111
de ce nu am discuta, cu permisiunea Contelui? ar fi in folosul tuturor.
poti fi mai specific legat de „concepte ramase in urma” si alte „metode tehnice si procedurale”? 🙂
sint in discutie 2 sisteme de operare, in versiuni din noiembrie, respectiv decembrie 2016, dintre care unul aflat in faza alpha release.
nu sunt impotriva unei astfel de discutii, declansati dvs o dezbatere in jurul acestor noi sisteme de operare si o sa-mi spun si eu parerea.
Ca de la specialist la specialist, nu-i asa?
desigur ca exista. cel mai sigur e un calculator deconectat pana si de la curent, huh? 😀
v-ati cam molesit. pe vremuri secu trebuia sa transpire ca sa stranga informatii despre tinta. azi tot prostu isi tine singur dosarul la zi pe fb, ba mai e si mandru! :))
va cam strange in spate ca in tara lui windoze le-ar trece omenilor prin cap sa schimbe spre altceva.
conform principiului negarea negatiei, dusmanul dusmanului e prieten nu? 😀
eu astept calculoatoarele si routerele homebrew rusesti si chinezesti. sincer mi se rupe daca ar avea backdoruri de-ale lor, dar m-ar incanta sa fie imune la backdorurile imperiului. ca nici nu inteleg de ce le-a luat atata timp sa realizeze asta?
https://eugene.kaspersky.com/2016/11/15/finally-our-own-os-oh-yes/
si
http://www.mcst.ru/vk-elbrus-401bpc
sau macar un calculator/laptop mai vechi care sa suporte Libreboot https://libreboot.org/
vorbim totusi de surfat netul nu de statii grafice si supercoputere. alea se tin cu air-gap da nici asa nu-i sigur, tot numai scoase din priza e 100%
Intel ME si AMD PSP sunt un cosmar, ce au acolo doar ei si baietii stiu
ca o parere personala, poate gresesc dar e doar instinctul meu, QubeOS ala e dezvoltat de o polaca, aia sunt penetrati pana in maduva, la fel ca si Romania, n-am nici o incredere in ei.
mai ramane si varianta „lucrul omului”, lui Linus i-a iesit 😀
🙂 … e discutabil daca faptul ca prezenta poloneza in echipa de dezvoltatori ai lui Qube OS, compromite demersul, ca si argument logic e invalid. gresesc?
… sistemul a fost testat de catre terti, fara a ridica suspiciuni intemeiate. in comunitate nu are critici.
stiu ca e aparent lacom in resursa, are insa avantajul de a permite virtualizarea extrem de buna pentru cei care din motive profesionale sint legati de windoza. nu fac partizanat, doar ca pina in prezent inca nu este in piata ceva mai bun sau macar echivalent.
un alt plus e platforma hardware relativ diversa pe care poate fi instalat, chiar si de utilizatori cu un nivel mediu de cunostinte it.
si tot ca si tine, o parere personala, am avut de citeva ori ocazia sa vad reactia de adversitate a „baietilor” fata de acest OS… interpretarea mea subiectiva, a fost o nota buna data OS-ului, caci in alte circumstante, „baietii” ar fi fost primii care sa-l recomande. 😀
p.s.
poloneza „penetrata pina in maduva”, Joanna Rutkowska, vorbind in fata unei comunitati extrem de critice si vanitoase,unde in rindul audientei, cam tot ce se numeste structura statala cu atributii in prestare de servicii tip „ochiul si timpanul”, a avut reprezentanti.
https://www.youtube.com/watch?v=rcwngbUrZNg
p.p.s Tux, simt nevoia unui declarativ de intentie.
nu vreau sa fiu inteles gresit si nici sa crezi ca m-as justifica. articolul postat aici, prin bunavointa Contelui, a aparut ca urmare a unor dispute duse pe blog, cu postaci ce ofereau ce eu apreciez, expertiza toxica, in paralel cu incercarea acreditarii unor teze conforma carora „copiii” prestatori la „ochiul si timpanul”, ar fi copii buni, anturajul cu ghita si coldea i-a stricat, insa acum, s-au pus in linie dreapta si daca respectam http://www.sri.ro/ghid-de-autoprotectie.html#ghid2 , ce ne pasa ca ei cotrobaie prin „casa” noastra digitala… si cu cit discutam despre asta ii inhibam si nu mai performeaza,si asta e rau caci ei ne apara de amenintari atit de mari si de importante , incit nici macar nu le poate fi rostit numele in spatiul public, iar secretizarea e doar o masura de a ne apara pe noi de un adevar ce ar fi insuportabil…cam pe aici s-a invirtit retorica. ami lipsea sa ni se spuna ca daca am afla adevarul, ar fi atit de dureros ca ar trebui sa fim pusi in coma indusa…. discurs de zampano, din la strada…
insa, ce a fost chiar inacceptabil, in discurs, sub jongleria cu argou profesional, aberau… asta a fost momentul zero.
urmarea , intr-un limbaj comun, intr-un spatiu limitat,am incerat sa argumentez necesitatea si sa ofer o solutie onesta, care sa fie aplicabila pe o gama larga de configuratii hardware, aplicabila direct de catre un utilizator cu cunostinte la nivel mediu.
@nasu1111
p.s.
cred va pot oferi motive pentru un moment de reflexie.
1. dragos ruiu, consultant de securitate it, descopera si publica un articol asupra unui virus, care este capabil sa se transmita de la un echipament de calcul la altul prin sunete in gama de frecventa pe care urechea umana nu o percepe. acest virus afecteaza deopotriva masini microsoft, linux, apple. cu acest prilej este pus in evidenta ca in lipsa microfonului activ, bosxele calculatorului preiau rolul de microfon. mai mult aici, https://arstechnica.com/security/2013/10/meet-badbios-the-mysterious-mac-and-pc-malware-that-jumps-airgaps/ .
un astfel de virus ca si costuri, nu poate fi dezvoltat decit de un actor statal.
in momentul publicarii articolului, firmele producatoare de solutii anti virus au fost sceptice. la fel si cercetatorii stipendiati din surse guvernamentale.
timpul a trecut, si in zona comerciala apar firme ce folosesc tehnica descrisa de ruiu pentru a masura cantitatea si tipul de reclama la care virtualul client tinta este expus in viata de zi cu zi, https://arstechnica.com/tech-policy/2015/11/beware-of-ads-that-use-inaudible-sound-to-link-your-phone-tv-tablet-and-pc/ .
aceste tehnici fac parte din ce eu denumesc , zona stiintifica non profana, daca vrei , zona exclusivista a unei cunoasteri compartimentalizate, apropiata de „sacraliatea” prestatorilor de servicii „ochiul si timpanul”.
si
2. indraznesc sa mai supun atentiei un experiment asupra vulnerabilitatilor hdd-ului, instalarea persistenta a unui sistem de operare linux, ce foloseste ca si procesor chipul controllerului unui hdd wd, iar ca locatie memoria de cache si cea a firmware-ului, https://spritesmods.com/?art=hddhack&page=1 si varianta video, http://bofh.nikhef.nl/events/OHM/video/d2-t1-13-20130801-2300-hard_disks_more_than_just_block_devices-sprite_tm.m4v .
@×œÖ´×›Ö¼×•Ö¼×“Ö°× Ö´×™×§
nu-i nici o suparare. asa afla lumea lucruri noi.
cum spui si tu, avem de-a face cu un actor statal iar cu cu un actor statal nu poate lupta decat tot un actor statal :D, de ce crezi ca l-a pus cia pe Kaspersky pe lista neagra? pentru „crima” ca i-a prins cu pantalonii pe vine si i-a expus http://www.reuters.com/article/us-usa-cyberspying-idUSKBN0LK1QV20150217
Qubes ala nu-mi pare pentru oricine, da-i unuia iesit din m$ ala si l-ai pirdut in 5 minute in numai in codurile culorilor, ce sa mai vorbim de finetune, interpretari etc. mie-mi pare greoi. asa mai umane imi par TrueOS sau daca mergem pe negarea negatiei 😀 Astra Linux http://www.astra-linux.com/ pentru cine vrea doar sa clickuieasaca, isi bat ei capul cu updateurile si backdoorurile; daca e bun pentru FSB si armata lor sigur e periat cum trebuie (au si o versiune free)
si un sfat pentru cei cu windows. daca sunteti inca la 7 si va tot imping spre mizeria aia de 10 care suna acasa de 100X mai repede ca Lesie, oricum veti trece printr-o curba de invatare. incercati un linux obisnuit macar, aveti toata lista aici https://distrowatch.com/ pentru utilizare casnica are tot ce-i trebuie, am reusit de am convertit si copii :))
da ma saturasem de reinstalari si reinstalari, le pusesem si windowele intr-o masina virtuala dar dupa un timp cand invata ce si de unde sa ia, acuma nici nu-l mai deschid