O lume care moare
E greu să ţii pasul cu tehnologia. Avansează într-un ritm pe care noi, sclavii ciclurilor biologice, ai tradiţiilor şi prejudecăţilor, nu-l putem urma.
Cu mare grăbire ne înghite un val de remodelare planetară. Dăm bezmetici din mâini şi din picioare, doar – doar om mai apuca o gură din aerul preistoric pentru care au fost proiectaţi plămânii noştri astăzi vetuşti.
Inutilă zbatere! N-au cum să ne crească branhii într-un timp atât de scurt.
Virtualul va deveni noua realitate. O realitate contrafăcută, menită să atrofieze virtuţile omului originar. Comunicare virtuală, prieteni virtuali, plăceri virtuale, un creier într-o beţie perpetuă, într-o derută consimţită. Nu vom mai şti să scriem, să citim, să ne împerechem, să procreăm, să gândim singuri. Vom primi, ca binefacere a progresului, substitute pentru orice.
Întâi a fost apariţia reţelelor de socializare. Păreau balsamul miraculos pentru combaterea singurătăţii. Timpul a dovedit că sunt exact contrariul. Adevărate capcane de izolare totală.
Apoi s-a experimentat pandemia. Frica de contact direct. Apologia distanţării.
Ne pierdem aptitudinile de comunicare faţă în faţă. Uităm emoţia privirii directe în ochi, căldura strângerii de mână. Chipurile vii ale interlocutorilor se estompează şi încremenesc în iconuri de gheaţă. Vocile lor devin mecanice şi modulabile. Ne pierdem particularităţile care ne fac unici, ne pierdem identitatea, ne pierdem drepturile (Renate Weber – “pandemia înseamnă sfârşitul drepturilor omului”).
Societatea actuală este în disoluţie. Se face, cu brutalitate, loc pentru domnia artificialului.
Acum, mai nou, s-a trecut la un nivel superior: căştile de realitate virtuală. Oculus quest.
Au devenit cadoul cel mai la modă. Se răspândesc mai repede decât orice virus. Ţi le tragi pe cap, precum o cască de scafandru, şi te scufunzi în himere. Plonjezi în lumea pe care ţi-o proiectează ele, cu o iluzie a veridicităţii mai puternică decât orice drog.
Ce nevoie mai ai să călătoreşti, costisitor şi obositor, pentru a contempla minunile lumii? Vin ele la tine! Îţi sunt aduse la nas, gratis, fără efort. Te aşezi confortabil în fotoliu şi survolezi în 3D cele mai luxuriante destinaţii.
Femei frumoase? La discreţie! Te-ar încânta să fii răsfăţat, într-o idilă romantică, de Scarlett Johansonn? Nimic mai simplu! Cumperi pe doi bani aplicaţia, îţi pui brăţările tactilo – olfactive şi beneficiezi, în garsoniera ta meschină de 3 pe 3, de luxurianţa carnaţiilor şi parfumurilor hollywoodiene.
Băieţii mei s-au dotat, nu e de mirare, cu Oculus quest de ultimă generaţie. M-au invitat să experimentez şi eu fascinanta lume virtuală aflată acum atât de la îndemână. Am ales, din meniu, Parisul. Glonţ în Place du Tertre, una dintre preferinţele mele. Iluzie perfectă. Mă “baladam” pe-acolo, printre pictori, printre turişti, întorceam capul si vedeam totul în spaţiu, de jur împrejur, la 360 de grade. Îi auzeam vorbind, tocmindu-se, unii grăbiţi se mai împiedicau de mine şi îşi cereau scuze. Am intrat în basilica Sacré-Coeur, am aprins o lumânare, apoi mi-am încercat norocul alături, la muzeul Dali. Intrarea… liberă! Revedeam elefanţii lui pe picioroange, ceasurile prelinse, caii fantastici.
E frumos, veţi zice! Ce e rău în asta? Cinematograf la domiciliu, tehnologie 2022. În loc să te bucuri, să fii recunoscător că ai ajuns să trăieşti astfel de minuni, te lamentezi retrograd?
Nu e chiar aşa! Realitatea virtuală din aceste căşti revoluţionare şi din toate tehnologiile conexe te subjugă. Îţi ocupă mai tot timpul. Iar progresul galopant în perfecţionarea lor nu lasă nicio şansă gândirii noastre lente să ne protejeze de excese şi desocializare.
Problema e că prin debilizarea liberului arbitru este afectată însăşi esenţa umană. Se toceşte curiozitatea. Dispare dorinţa. Ne părăsesc forţa, motivaţia şi curajul de a înfrunta viaţa reală. Dacă totul e atât de seducător în virtual şi atât de accesibil, de ce să mai ieşim din casă? De ce să mai luptăm pentru marea iubire, pentru râvnitul progres personal, de ce să suferim şi să facem sacrificii pentru carieră, pentru familie, pentru un loc onorabil în memoria celorlalţi?
Fericirea este atât de preţioasă tocmai pentru că se obţine şi se păstrează greu. Ea va fi compromisă ca noţiune în momentul în care va putea fi cumpărată pe doi bani, la orice colţ de stradă. Cam ca aplicaţiile pentru Oculus quest.
***
Asistăm, după părerea mea, la moartea grăbită a unei lumi.
Lucrurile, însă, nu trebuie luate în tragic. O altă lume se va naşte!
https://www.conteledesaintgermain.ro/o-lume-care-moare/04-01-2022https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/01/Oculus.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/01/Oculus-150x147.jpgEditorialecasti,Muzeul Dali,Oculus quest,Place du Tertre,realitate virtuala,Sacre Coeur E greu să ţii pasul cu tehnologia. Avansează într-un ritm pe care noi, sclavii ciclurilor biologice, ai tradiţiilor şi prejudecăţilor, nu-l putem urma. Cu mare grăbire ne înghite un val de remodelare planetară. Dăm bezmetici din mâini şi din picioare, doar – doar om mai apuca o gură din aerul...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Cu ideea ca Realitatea Virtuală să fie deschisă către lume. Companiile de tehnologie și-au îndreptat atenția spre crearea unui mediu care să ne integreze viața de zi cu zi și să le transfere virtual. Nu voi fi surprins dacă, peste zece ani, vom purta cu toții accesorii masive care sunt conectate la internet.
Doamnă Cris,
Dacă tot am pomenit de ce-am pățit de la un vaccin antitetanos, să vă spun și urmarea.
Au fost lângă mine niște oameni în care s-au întrupat îngerii mei păzitori (sunt mai cu moț, n-am numai unul). Unul dintre aceștia a fost prof. Ovidiu Băjenaru, neurologul (fie-i țărâna ușoară!), pe care „l-am prins” în spital (Municipalul din București) chiar înainte să plece la un congres în Austria. A pompat suficientă imunoglobulină în mine așa încât, deși la un moment dat situația era critică, într-un final m-am recuperat fără sechele neuromotorii. Era martie 2004, guvernul Adrian Năstase și director la Municipal prof. Sorin Oprescu.
Cum a fost posibil așa ceva fără că eu să fiu vreun VIP? Câteodată, pur și simplu se așează astrele într-o configurație care nu lasă loc de întors celor implicați și toți acționează, ca la o „comandă unică”, într-un mod benefic ție. Dar despre configurația benefică a astrelor, altădată.
Doamnă, vă rog să mă credeți că vă sunt recunoscător pentru această analiză aproape exhaustivă.
Sigur că am să temporizez cât se poate, căci lipsa certificatului verde chiar mă afectează.
Ar mai fi întrebări pe această temă, dar abia e început de an și vom mai avea ocazia să vorbim despre asta.
Și pentru că am o minte neastâmpărată, știut fiind că a fi sobru, dar serios este plictisitor, recunosc că m-am burzuluit, nu o dată, la dumneavoastră.
Doamnă Cris,
Apreciez efortul dvs și vă mulțumesc pentru asta. Nu v-am chinuit degeaba. Fac screenshots după comentariile dvs și le trimit tuturor reticenților, că numai cu din ăștia m-am înconjurat. Am înțeles că supărarea mea pe cei care promovează/susțin vaccinul ARNm nu e pe deplin justificată. Repet, nu sunt antivaccinist, dar asta nu înseamnă că mă voi grăbi să mă vaccinez. Am trecut prin boală și îmi închipui că sistemul meu imunitar a păstrat tiparul armurii pe care au purtat-o anticorpii când au învins varianta Delta. Îmi place să cred că la o reinfectare, cu unele ajustări, se va putea confecționa armura potrivită noii variante a bolii.
Însă principalul motiv pentru care nu mă grăbesc să mă vaccinez este că, cu ani în urmă, după un vaccin antitetanos m-am pricopsit cu sindromul Guillain Barre. Trecerea prin Covid a fost o joacă în comparație cu ce-am pățit atunci. Țintuit la pat, cu dificultăți de vorbire, băgat la Reanimare unde urma să fiu trecut pe ventilație mecanică după ce arsesem doua aparate de plasmafereză, am simțit ce înseamnă să dai de greu.
Am spus că supărarea mea nu e pe deplin justificată. Asta înseamnă că mai este ceva care mă nemulțumește. Nu cred că știe cineva acum cum va reacționa sistemul imunitar, mai târziu (ani de zile) sau mai devreme, când va sesiza posibile acumulări de proteină spike pe celulele unor organe vitale deși teoria susține că cantitatea de ARNm corespunzătoare unei doze fiind standardizată, producția de proteină spike, indusă, va fi la un nivel predefinit (care nivel predefinit nu este garantat de nici un producător). Deci nimeni nu știe acum care este probabilitatea aparițiilor unor reacții autoimune și, dacă apar, care va fi intensitatea acestora.
În ceea ce privește strânsul de gât unu la unu sau în grup, vă dau dreptate întru totul. Mărturisesc că nu mă simt confortabil gândindu-mă la postarea mea din 9 ianuarie, ora 20:58. De veți citi primul pasaj veți vedea ce m-a făcut să mă aprind. În al doilea pasaj, nu pot spune că am sărit calul (referențialul meu este mai lax), dar recunosc că
AM FOST NEDREPT CU TINE, domnule CdSG.
ACCEPTĂ, TE ROG, SCUZELE MELE.
Dar este asta o surpriză pentru domniile voastre? Sunt cel care sunt, impulsiv, cam narcisist și mai am bube, dar șpilul e să nu vi le dezvălui pe toate odată. Că felul meu, foarte direct, e deseori lipsit de eleganță, este explicabil. De aia Contele e conte și visează la Place du Tertre iar eu visez la Piața Matache Măcelaru 1975.
Mai vreau sa vă zic ceva, doamnă Cris. Munca dvs este una specială. Când eram tânăr, ai mei mă voiau medic, chirurg chiar. Numai că eu sunt un tip onest, mai întâi cu mine. Nu puteam face față timp îndelungat suferinței ce te înconjoară într-un spital. Respectul meu pentru un medic bun este egal în măsura cu cel datorat unui constructor bun, sau inginer, sau…, cu un plus pentru medic datorită suferințelor noastre ce-l însoțesc cam peste tot.
În fine, am lăsat la urmă ceva ce mă nedumerește.
De ce vorbiți de ceartă când eu am pomenit de discuție în contradictoriu? Ce poate fi mai bun pentru două minți neastâmpărate decât o polemică purtară cu fairplay. Rămâne de văzut dacă va apărea controversa potrivită la care să marșăm împreună.
Vă doresc numai bine, doamnă. Sărut mâna.
Scurt fiindca am doar cateva minute: Nu e o idee buna sa faceti vaccinul, nici macar mARN, cu un antecedent de GB. Nu sunt date suficiente inca; vorbim de niste milioane vaccinate acolo si multe din reactilile pe care le vedeti nici nu pot sa spun ca sunt GB – pentru asta trebuie confirmare imagistica , nerve conduction test, punctie lombara, o simpla parestezie temporara nu e GB; dar stiu ca am citit macar mentionat un caz de acest fel, cu GB in antecedente la alta vaccinare, avand GB recurent la Pfizer parca – revin mai tarziu cand pot si-mi aduc aminte unde ce am citit.
Revin:
Cand e vorba de propria sanatate … sigur ca, avand GB la un moment dat, aveti toate motivele sa va ganditi foarte bine ce faceti. GB e foarte ciudat, nu e acolo nimic sa te ajute sa-l prevezi: ultimele doua cazuri de care am avut grija de curand nu au avut legatura cu vreun vaccin, ci cu o infectie urinara severa inainte, la persoane fara nicio tara imunologica sau predispozitie autoimuna, perfect sanatosi, oameni de 25 si 29 de ani respectiv. La altul, tot de curand, infectie respiratorie dar nu COVID. La unul din acestia am pus diagnosticul in ciuda specialistului care mi-a zis ca bat campii, si l-am confirmat fara posibilitate de apel, cu examen pe lichid cefalorahidian facut, dupa ce neurologul le-a fuserit si a zis ca pacienta e nebuna (ca sa si intelegeti ca eu ma cert pana in panzele albe cand o fac – glumesc) Toti cu tetraplegie.
Ce pot sa va spun este ca recurente de Guillain Barre s-au vazut la cel antigripal, rar insa – asta nu ma linisteste, GB in sine e rar, inca si mai rar sa vezi pe cineva care a facut GB la un vaccin si sa-l repete. Mai apare la vaccinurile pentru hepatita B, A, polio, tetanos si altele cateva, dar nu par sa fie o reactie generala la orice vaccin daca l-ai facut ca reactie la unul anume inainte. Totusi datele sunt limitate si increderea mea in acestea inca si mai limitata. Si va explic de ce: trebuie sa arati relatia nu doar temporala, ci pe cea cauzala intre un medicament/ vaccin si o anume reactie a organismului pentru ca aceasta sa fie luata in seama. Practic, fiindca mi s-a intamplat sa fac asa ceva la un anume medicament, cu mare strictete si raportare de caz: trebuie sa faci un diagnostic complet de excludere, adica sa elimini pas cu pas, ca investigatie de laborator, imagistica, etc, orice alta cauza care ar putea fi la originea fenomenului respectiv clinic, pana la ultimul micron posibil de suspiciune sau probabilitate. Asta e calvar pentru medic si pacient, sau poate fi inoportun ori fara consecinta pentru tratamentul acut: adica obisnuit nu faci asemenea proces atat de laborios decat daca e ceva absolut flagrant si repetat cum au fost efectele adverse ale talidomidei. In genere multi medici nu se baga la asa ceva, sau fac raportari schioape, sau, sau…. Bun, asemenea proces se poate face cu greu si in conditii obisnuite, dar cand esti intr-o epidemie ca aceasta si vine permanent tavalugul de pacienti peste tine, nu ai cum sa fii atat de strict in evaluarea unor efecte adverse pe de o parte, pe de alta parte multe asemenea asocieri pot sa scape pur si simplu atentiei. Ca atare si reticenta mea fata de raportari nesustinute pana in varful unghiilor e justificata, ca si cea fata de raportari in dorul lelii, ca si cea ca daca ceva e ignorat nu ar exista.
Am regasit studiul de care vorbeam – https://jamanetwork.com/journals/jamaneurology/fullarticle/2783708 Facut pe un grup spitalicesc din Israel care serveste 2.5 milioane de oameni. S-au uitat citi au avut GB in perioada 2000-2020, vreo 700, si din acestia cati s-au vaccinat anti covid – vreo 500, si daca acestia au patitt ceva neurologic. Da, 5 s-au prezentat la spital cu fenomene neurologice care ar putea fi atribuite GB. Din partea mea insa numai unul trebuie socotit GB cert – fiindca a fost serios, cu pareza si parestezie care au avansat, a fost complet investigat si tratat. La ceilalti patru, mie, avand si experienta cu GB, dar si a cum demonstrezi efectul advers al unui medicament, nu mi se pare ca ar fi GB, ci doar suspiciune de GB neconfirmata.
Acestea fiind spuse, la nivelul meu de experienta, daca ati fi pacientul meu (sau oricine mi-ar pune aceasta intrebare) si ati vrea sa faceti vaccinul, as merge mai degraba pentru mARN, Pfizer. Astra are mult mai multe raportari, ceva de gen JJ sau covaxin as exclude din start. Dar doar cu arma la picior pentru urmatoarele 6 saptamani, adica as tine ochii pe dumneavoastra ca pe butelie din acest punct de vedere fiindca as sti la ce pot sa ma astept, si ati avea imunoglobuline iv de la primul semn de GB, daca apare, deci as face in asa fel incat sa fiti in maxima siguranta. Eu sunt propria persoana ca incapatanare in a urmari un diagnostic si grija pentru pacientul meu, si in State am plasmafereza si imunoglobulinele la varful degetelor, ceea ce nu e cazul in Romania – nu v-as spune pentru nimic in lume sa va vaccinati acolo si daca patiti ceva sa va duceti la urgenta sau sa asteptati nu stiu cate zile sa va trimita medicul de familie la un specialist, si apoi specialistul sa dea in bobi, si sa mai treaca zile si urlete pana acela s-ar hotara sa faca ceva.fiindca este esential sa dai tratamentul cat mai repede cu putinta (Nu as face asa ceva nici aici macar – nici sa va las pe mana celor din ER, nici sa astept pana ce neurologul isi da cu parerea… well, probabil ca l-as cauta exact pe sarmanul neurolog pe care l-am facut de cacao, fiindca macar e asa de sensibil acum incat da imunoglobuline oricui: orice misca, pardon, nu misca, i se pare ca e GB, LOL). Da, puteti face vaccinul, dar v-as ruga sa aveti alaturi un infectionist/imunolog pe care sa-l puteti chema imediat si sa va ajute imediat daca e cazul. Poate ar fi mai bine sa temporizati pana mai apar niste date ceva mai serioase. Pentru ca sunt atat de multi imbecili administrativi care ne hotarasc viata chit ca n-au habar nici cum sa ia un paracetamol darmite sa-l dea altuia, si pentru ei conteaza doar hartia, as spune sa vorbiti cu medicul dumneavoastra de familie daca va hotarati sa nu faceti vaccinul deocamdata, si sa scrie clar ca ati avut GB sever la un vaccin anterior, sindrom care se vede si cu vaccinul anti COVID si cel putin deocamdata, pana sunt mai multe date in aceasta privinta, riscul dumneavoastra personal este de apreciat ca fiind considerabil mai mare decat al altcuiva fara asemenea antecedente.
*******
Apreciez serios faptul ca v-ati cerut scuze fata de gazda noastra fiindca ati spus ceva infierbantat. In ce ma priveste, deh, oi fi avand vreun PTSD inchipuit, adica nu v-ati ratoit niciodata la mine, LOL – n-are importanta, vom vedea, stiu deja la ce ma pot astepta de la dumneavoastra, si stiti la fel de bine ca nu prea am limite sau reticente la raspuns. Dar, altadata. Deocamdata, daca mai pot raspunde la incertitudinile dumneavoastra cu ale mele, cu placere.
Doamnă Cris,
Nevaccinat fiind am trecut prin boală. Sistemul meu imunitar n-a avut nici măcar o poză ștearsă, de grup, a „infractorilor” Covid. Și cu toate astea „infractorii” au fost învinși.
Înțeleg că, ca să facă față situației, grad de alertă roșie!, sistemul meu imunitar a angajat în luptă tot: și imunitatea umorală (anticorpii), și imunitatea celulară (limfocitele T).
Mai înțeleg că dacă alegi un vaccin cu virion întreg („clasic”), sistemului imunitar îi oferi măcar o poză cu întreg „grupul infracțional”, poză a cărei claritate nu lasă loc la îndoieli. Grad de alertă roșie! Și dacă în cazul 1, al nevaccinatului, sistemul imunitar a angajat în luptă tot ce avea , presupun că va face la fel și în cazul 2, al vaccinatului cu vaccin cu virion întreg, diferența constând în timpul de răspuns, de reacție, substanțial mai redus în cazul al 2-lea.
Acum, dacă alegi să te vaccinezi cu ARNm, am înțeles că sistemul imunitar este cumva indus în eroare văzând poza unui singur „recalcitrant”, astfel încât, probabil considerând pericolul mai redus, în grad de alertă portocalie (nu roșie!), el, sistemul imunitar, angajează în luptă doar anticorpii. E adevărat, timpul de reacție este foarte bun, dar imaginați-vă stupoarea „forțelor de ordine” când, la fața locului, dau nu peste un „lup singuratic” ci peste o întreagă banda de nenorociți! În aceste condiții, lupta e mai grea și refacerea post-bătălie/post-covid posibil să dureze mai mult.
Ce ziceți, doamnă Cris? Cât adevăr este în
ceea ce am spus?
Măcar acestei ultime întrebări ar trebui să binevoiți a răspunde.
PS. Dvs vorbiți de „”tâlharul” care-și rade barba sau își pune ochelari, adică virusul își modulează haina Spike”. Probabil vă referiți la mutațiile posibile pe care le poate avea virusul. Dar asta e excepția și nu regula. Vezi apariția noii variante la un pacient cu sistem imun slăbit de HIV. A contractat varianta Delta și a dat leapșa mai departe sub formă de Omicron.
Oricum, când virusul Covid se multiplică în interiorul celulei infectate, se produc milioane de copii care vor infecta mai departe celulele noastre, dar acest Covid dispune de un sistem de corecție a copierii astfel încât șansa de apariție a mutațiilor e foarte mică.
Incerc sa formulez intr-un mod mai de inteles, dar fara indoiala cu multe goluri: sistemul imun pe de o parte, virusurile pe de alta parte sunt fiecare extrem de complexe si interactiunea lor nu poate fi explicata in doua vorbe, oricata bunavointa ai avea. Daca doriti o explicatie a modului in care se formuleaza vaccinurile mARN si de ce asa, aveti aici un articol care intra in amanuntele de specialitate https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243 – sper ca si numai aruncand o privire realizati ca nu avem cum sa facem o discutie extinsa pe asemenea tema. Imi plac amanuntele de cercetare dar nu in asemenea masura. In plus eu sunt omul din targ si constient ca socoteala de acasa a omului de cercetare nu se potriveste la milimetru cu targul in care ma zbat eu.
As spune pe scurt asa: Virusurile au capacitate mutagena: sa schimbe fie si numai un aminoacid pricajit din lanturile proteice cu mii de aminoacizi pe care le au, si aceea e o mutatie. Si au o anume viteza la care fac mutatiile- virusurile ARN, cum e si SARS, sunt pacostea din acest punct de vedere, au viteza mare mutagena. Vitezele la care sufera mutatii sunt dependente de multe variabile si au un scop – perpetuarea virusului, cresterea capacitatii acestuia de a supravietui. Nu mai putin exista si unele mutatii mai putin utile imediat virusului ca infectiozitate, dar nu tocmai de neglijat cand vine vorba de capacitatea sistemului imun de a reactiona la virus. Nu este neaparat o viteza mare care sa fie benefica virusului, desi vorbim de organisme care sufera mutatii si la ordinul a milioane de ori mai repede, uneori, decat celula gazda. Fiindca important pentru supravietuire/infectiozitate este nu doar cat de repede ci ce anume din componenta virusului sufera mutatii, cat, in ce mod: in cazul virusului SARS proteinele care ii asigura infectiozitate si sunt in primul rand recunoscute sau nu, imun, sunt acele proteine de invelis, spike. Ca viteza a mutatiei, Sars e surclasat de virusul gripei si de foarte departe de HIV, dar viteza nu e totul si nici obiectivul unic al unei imunizari.
Deja la sfarsitul anului 2020 se catalogasera vreo 12.000 de mutatii la nivelul SARS, dar maxim importante pentru evadarea fata de sistemul imun, adica la nivelul spike, doar cam doua pe luna. Dincolo de mutatiile la nivelul spike, sunt, mult mai multe, mutatii la nivelul capsidei, al proteinelor care fixeaza helixul ribonucleic, al celor care editeaza si corecteaza in procesul de trasncriptie/replicare. Importante sau nu, aceste mii de mutatii care privesc inclusiv interiorul virusului, au capacitatea de a crea, chiar daca nu direct, ca proteinele spike, ce numeam haita de talhari dupa care sa alerge sistemul imun in loc de un singur talhar, al mai important, capul rautatilor, proteinele spike, si inca si mai specific, zonele prin care acestea se ataseaza de receptorii ACE.
Un vaccin conventional cu virus omorat, in fata unui asemenea tzunami de mutatii, devine apa chioara rapid. La polul opus, sa tot faci vaccinul dupa fiecare mutatie dintr-un virus, spike sau nu, ca sa tii pasul, doar ca vrei vaccin „natural” pe baza de virus, e o nebunie – chiar vreti sa ne vaccinam de 12000 de ori pe an, caci virusul asta se schimba cu mult mai des in diferite parti decat isi schimba omul ciorapii.? Imunitatea naturala dispare dupa un anume interval de timp din acelasi motiv, al prezentei acestor mutatii, mai ales la nivelul componentei care da infectiozitatea – la gripa (tot virus ARN) imunitatea dispare intr-un an, la COVID ati vazut si singur reinfectari, deja la 3-6 luni de la prima, nu atat ca ne scade noua nivelul de anticorpi, ci fiindca se schimba virusul. Deci ce fel de vaccin vreau? – unul care sa adreseze cat mai multe din componente direct infectioase, pe care sa-l si pot modula destul de rapid limitandu-ma la modificarile semnificative ale exact acestui numar mai mic dar important de proteine, adica sa nu trebuiasca nici sa-l schimb extrem de des.. Adica, sa ma ierte domn Fauci, dar asta cu eradicatul infectiei si cu vaccinul ne fereste de imbolnavire a fost gogoasa din start, si o stia. Vorbim de vaccin conventional si fac o precizare, cand ne referim la J&J il numim conventional, clasic, fiindca vrem sa fim cat mai naturali cu putinta – dar sa stiti ca J&J e numai partial un vaccin conventional, fiindca foloseste un virus intr-adevar, dar nu foloseste nici acesta virusul sars omorat ca baza, ci e un adenovirus incapabil sa se replice in interiorul gazdei, pe care s-au fixat, genetic, nu cu crazy glue, proteine spike SARS- adica, dupa cum vedeti, 1.discutia natural.nenatural e cam falsa macar la vaccinurile occidentale gen J&J, Sputnik nu stiu cum e 2. tot la proteinele spike ajungem. Bref, incercam sa ne rezuman la esential, sa o facem in asa fel incat sa nu obtinem mai mult rau decat bine, si om mai vedea de cate ori va trebui sa ne mai vaccinam, eu prevad ca anual.
Imi cer scuze, nu v-am putut raspunde mai rapid – diferenta de ora face ca eu sa fiu la munca atunci cand postati dumneavoastra.
Va doresc si eu un an bun, si chiar se vede ca v-am lipsit. Imi cer iertare, la acest moment, insa, nu am suflet pentru discutii in contradictoriu, iar dumneavoastra nu va limitati in genere doar la o discutie mai linistita, cel putin nu cu mine. Daca ce-am spus foloseste la ceva, ma bucur, daca nu, lasati-o cum e, faceti o exceptie si nu va certati cu mine acum, lasati pe alta data.
Doamnă Cris,
Din capul locului am să vă spun că, deși așa pare, nu sunt un antivaccinist. Ce mă supără este ofensiva în promovarea unilaterală a unui anumit tip de vaccin, adică ARNm.
Din spatele capului locului, dar imediat după, am să vă zic că, deși îmi doresc, voi aștepta până când veți avea dispoziția necesară pentru o discuție în contradictoriu.
Din apropiere, de unde încă se zărește capul locului, am să vă mai zic: bucurați-vă. Scăderea reticenței față de vaccinul ARNm vi se datorează, în parte, și dvs.
Totuși, nu înțeleg ceva.
Cum se poate ca un vaccin clasic, cu virus inactivat, să devină apă chioară în fața unui tsunami de mutații?
Covaxin (BBV152), zice OMS, are o eficiență de 78% împotriva cazurilor generale de boală Covid 19 și 93% împotriva formelor severe. Stă ceva mai prost decât vaccinurile Pfizer și Moderna, dar compensează la capitolul depozitare, care e mult mai lesnicioasă (merge la frigider, la 2÷8 grade Celsius).
Poate mutațiile mai relevante ale virusului SARS-CoV-2 (două pe lună numai la nivelul proteinei spike) n-au anvergura necesară transformării Covaxin-ului în apă de ploaie?
Vă întreb din dorința sinceră de a mă lămuri și vă asigur că nu urmăresc altceva.
Toate mutatiile despre care au vorbit n-au fost izolate si dovedite decit prin desene 3D pe computer si naratiune isterica. Nici pina astazi nu au nici o dovada pt nimic.
Testul lor este zero.
https://yournews.com/2021/12/29/2273592/cdc-withdraws-use-of-pcr-test-for-covid-says-test/
Inventatorul acestui test a spus acelasi lucru.
PCR Test: It doesn’t tell you that you’re sick
https://www.youtube.com/watch?v=OK1-rgpu5cA
Dr. Bodo Schiffmann – Fauci bestätigt, dass der PCR test keine lebenden Viren nachweisen kann!
https://www.bitchute.com/video/25QE5cdFcpTS/
https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cea-mai-logic-explica-ie-de-ce-vaccina-ii-se-infecteaz-profesor-virolog-anticorpii-din-s-nge-sunt-al-ii-fa-de-cei-ai-sistemului-respirator-1567665
Varianta Omicron despre care vorbesc ei este specifica vaccinatilor, al caror sistem imun este distrus.
In Af de S au totul deschis si nu sint probleme. Au si spus ca este o varinta care abia daca poate fi catalogata ca raceala. Au confirmat si prin EU pina au primit alte indicatii.
https://www.naturalnews.com/2022-01-03-omicron-significantly-less-severe-than-delta.html
https://report24.news/suedafrikanische-studie-omicron-hospitalisierungsrate-nur-ein-fuenftel-von-delta/
https://queged.wordpress.com/2021/09/01/dr-ryan-cole-das-immunsystem-wird-durch-die-corona-impfungen-geschwacht/
https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42
Myokarditis als Nebenwirkung
https://www.youtube.com/watch?v=qNGeUzQDxto
https://report24.news/bayer-vorstand-oelrich-bei-world-health-summit-mrna-impfungen-sind-gentherapie/
https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/01/10/pfizer-bets-big-on-mrna-new-deals-include-13-billion-collaboration-with-beam/?sh=581ec8ef13de
Dr. Robert Malone on Joe Rogan’s Podcast
https://rumble.com/vrv7k1-dr.-robert-malone-on-joe-rogans-podcast.html
https://www.extremelyamerican.com/post/dr-mattias-desmet-totalitarianism-mass-formation-in-the-world-explained
Dr. Reiner Fuellmich Interviewed by Mariazeee
https://www.bitchute.com/video/vJwJ1omIXc6B/
Pandemic Simulation Games – Paul Schreyer
https://rumble.com/vs5y8w-pandemic-simulation-games-paul-schreyer.html
https://vladimirzelenkomd.com/
Dr. Zelenko Nominated for The Nobel Peace Prize
Peer Reviewed Publications for COVID-19
2 ani inseamna suficient timp ca sa vada oricine despre ce este vorba, iar Schwab a spus totul in cartile lui si nu numai.
O lume care moare?
Intrebarea presupune c-ar mai exista acea lume, lucru care nu se intimpla.
E un exemplu bun de discutat. Dupa cate stiu are doar aprobarea preliminara, de urgenta, de la OMS. Aici la mine a fost pus in asteptare, asa incat nu m-a interesat. Am citit acum, ca sa vedeti ce sacrificiu sunt in stare sa fac pentru dumneavoastra, desigur – nu o luati in serios, imi ia cateva minute, nu e mare efort.
Este unul din acele vaccinuri la care nu am ce comenta daca e bun sau nu, pot comenta doar studiul care zice ca ar fi bun. In genere, e bine sa cititi studiul respectiv, nu rezumatul dat in media sau chiar de OMS. Si atunci va sar in ochi inadvertentele. In plus e bine sa cautati si opinii referitor la studiu sau anume trimiteri din bibliografie.
Lancet…. Incepe frumos, „randomised, double-blind, placebo-controlled”, wow, gadila urechile bine, da impresia de soliditate. Cand iti dau si avalansa de date, studiu facut pe peste 20.000 de oameni, esti inclinat sa-i crezi si sa sari peste amanunte. Si m-a zgariat un amanunt pe ochi, i-am dat atentie mai ales din cauza intrebarii dumneavoastra, desigur: Studiul a fost publicat in Lancet in noiembrie 2021. Daca te uiti cand anume a fost facut, insa, e in noiembrie – decembrie 2020, adica in valul 2, (This phase 3 study was done during a period that included the SECOND wave of COVID-19 infections in India, – sublinierea imi apartine). Da, dar valul 3 delta a fost in primavara 2021…. si atunci cum poti sa-mi spui ca isi mentine o eficienta de 65% pentru valul 3, delta, (In our preliminary analysis, we found an efficacy of 65·2% (95% CI 33·1–83·0) against the delta (B.1.617.2) variant) daca tu ai incetat studiul mamut inainte de delta? ( aveti aici tot studiul ca sa vedeti cu ce anume m-ati chinuit: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8584828/ )
Hai sa vedem, imi zic, cum au continuat studiul de, uite, covaxinul si-a mentinut neclintita eficacitatea si in valul urmator – caci nu zic nimic de modul in care au ajuns la aceasta concluzie si datele prezentate sunt stranse inainte de delta ….Si cauta, doctore, cu infrigurare, episodul urmator, de parca am fi la o telenovela – naiba sa-i ia, pe pubmed dau doar un abstract fara numarul de pacienti verificati ca sa fac o comparatie , bine ca exista goagal si gasesc. Si….. te apuca sau rasul sau greata: au determinat ca are asemenea eficienta pe delta ….verificand serul a 17 (saptesprezece!) oameni vaccinati si infectati cu delta… nu pe miile de oameni de la inceput. 17 inseamna anecdotica, raportare de caz, nu randomised double blind. Ca in asemenea cazuri, pe predictii, se da in bobi, asa cum am mai zis,e una….dar sa te infoi si sa afirmi ca deja si-a demonstrat eficienta la 65% in valul trei, acum istorie si acesta, cand tu ai studiat doar serul a 17 oameni, si, mai rau, sa ma lasi sa cred ca au fost aia 26.000 din studiul tau, e smenareala curata.
Bun, mai cautam: Dau peste un alt studiu, publicat doar 3 saptamani mai tarziu decat acesta cu 65%, de catre aceiasi, Si mai valeu: au facut inca un studiu, pe alti vreo 3000 de oameni, in aprilie – mai 2021. Surpriza mea care asteptam acel trambitat 65%: eficienta pentru delta, in acest al doilea studiu, zic ca e…. 47%. – https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00674-5/fulltext Atunci de ce ma minti in articolul prim, destinat sa-mi ia ochii, ca are o eficienta de 65% pe delta???? caci doar ai facut studiile, ambele, nu ieri, si cu luni bune inainte, adica atunci cand ai publicat studiul 1 stiai rezultatul studiului 2. Ba 2 e si publicat intr-o zona mai specializata a Lancet, care nu e accesibila la prima vedere nici medicului, darmite vreunuia din media, adica mai trecut pe tacutelea, pe sub pres.
Daca mai cautati pe net, dati si peste alta surpriza: vedeti si ca au fost o multime de reprosuri ca studiul fulminant pe care isi bazeaza oms aprobarea ar fi fost condus neetic, platit, cu participanti selectati in adins extrem de saraci si analfabeti – scandal facut chiar de comunitatea medicala din India…. tineti minte cand s-a facut un asemenea scandal in Romania cu studii facute pe pacienti psihiatrici, fara consimtamant, etc, etc, prin 2016 parca? ei, asa arata si discutiile respective din India la vaccinul lor – nu stiu daca asa e au ba, au si ei propria lor procuratura si coruptie cat cuprinde, nu ma intereseaza, dar e suficient sa ma intreb daca datele stranse sunt corect stranse.
(De comparatie, pe studiu, vaccinul Pfizer e ca eficienta fata de delta la 87%, cam dublu fata de cel indian, au seriozitatea sa spuna ca si aceasta eficienta declina in timp sau sa dea diferentele pe grupe de varsta, ba chiar sa si spuna nu ca e campion la prevenit infectarea – de cate ori il mai aud pe Fauci inchid televizorul – ci la prevenirea spitalizarii…https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-068848 )
Revenind la oile noastre – pe vaccin clasic, covaxin, presupunand ca datele sunt corect stranse, vedem ca eficacitatea a scazut de la peste 90% la 47 % de la un val la altul, in interval de doua – trei luni. Unul mARN pare ca s-a tinut mai bine zic eu, nu stiu ce spuneti dumneavoastra.
**********
Multumesc de intelegere, apropos de cearta. Dar, pana la urma, de ce va place sa va certati cu mine in loc sa vorbiti linistit?
Va dati seama ca vorbim de foarte multe studii, de o cantitate enorma de date. Fiecare, ca sa isi prezinte „puisorul” scos la vanzare te inzapezeste in date – e parte din arsenalul de fallacies modern, caci o cantitate mare de date nu inseamna si mai multa informatie sau una de buna calitate, dimpotriva, de multe ori e o capcana. Daca va uitati si numai la aceste doua studii la nivel de profesionist, analizand data cu data, multiplicati la ordinul miilor. Fiind vorba de o epidemie in valuri, nu in cocoase cum zicea maretul ministru al sanatatii, si cu o succesiune rapida in ce priveste aparitia lor dar si a studiilor si tratamentelor/vaccinurilor, se amesteca mere, pere, smochine, branza si destul, scuze, rahat , si succesiune corecta e si ea greu de decelat.
In plus e vorba de ce facem in lumea reala – acum doar aici sunt jumatate de milion de infectati pe zi, pana la peste un milion. Multi sunt ok, dar nu inseamna sa-i ignori, si la numere atat de mari sigur sunt si destui gravi – se raspandeste ca focul, in numai doua zile intr-o singura arie in care lucrez. de la un caz, si acela screen-uit inainte si negativ, m-am trezit cu noua infectati. in doua zile. In plus avem pacientii obisnuiti non covid si iernile obisnuit sunt mai grele din acest punct de vedere. Nu mai avem teste Rt PCr, tratam pacientul pe evaluare clinica si teste antigen rapide, dar nu mai avem nici altele, eprubete pentru probele de laborator, halate de unica folosinta, anticorpi monoclonali, sange, personalul e afectat, sunt oameni pusi in carantina pe capete, peste penuria de personal creata de acesti imbecili cu vaccinul lor obligatoriu pe care nu oricine il accepta nici dintre noi. Plus ca se imbolnavesc si oameni din familiile alora ramasi sa munceasca – am asistenta bolnava, cu copilul si sotul bolnavi, mai bland, dar cu tatal in ATI – credeti sa un asemenea om poate munci si avea grija de altii?
Efortul e major, cat timp credeti ca e in aceste conditii sa si dai atentie unor mii de studii, darmite comentariilor media si la tot soiul de Djokovic si anti Djokovic? E haos aici – asteptati-va sa fie inca mai rau in Romania, dar se rezolva in final, si dupa cum arata asta, macar va fi foarte puternic dar scurt. Stilul tornada – ca tot sunt si in unul din statele maturate de zecile acelea de tornade din decembrie. Deja, pot sau nu mai pot, imi spun: om supravietui, da-o naibii, sunt medic roman in final, am cusut oameni si cu macrame, n-am nevoie de eprubete cu capac galben sa fac o analiza de laborator, doar de reagent, ma descurc: alt val la rand, va rog. Si imi spun , ca, la un sfarsit, toti imbecilii care profita de acest haos, sa se cocoate, sa se imbogateasca, sa se … in capul altora, ar trebui pusi la zid de-a dreptul – ei !!! nu noi oamenii care murim, bolnavi, familii, medici, asistente, ori om care se straduie sa isi tina o familie in viata si nu mai poate rasufla de costuri si specula. (Din partea mea nu voi face asa ceva, nu sunt un om violent, dar s-ar putea sa ma duc naibii pe o insula, sau undeva pe dealuri, in munte sa fac medicina cu papornita si prisnita fiindca m-am saturat) Pana atunci insa ar cam trebui sa ne abtinem de la a ne strange de gat unii pe altii de dragul unor papagali care macane prostii doar ca sa se faca vizibili si importanti.
O zi buna sa aveti, sau seara, ca la mine ziua a inceput de la 5.00 cu asistenta mea sunandu-ma fiindca sotul ei are ceva acut si grav, non-covid, si ma stradui sa o rezolv si pe asta inainte sa am grija si de alti pacienti si ma si gandesc ce mama naibii fac cu pacientii din clinica dupa-amiaza, daca raman si fara ea pe ziua de azi si urmatoarele. Asta e, gasim solutii, nu ma plang.
Si scuze contelui pentru discutii atat de specializate, altora ce sa le zic, stiu eu, poate inteleg ca doar sa inghiti cu duiumul informatii superficiale din media nu e tocmai bine, dar e alegerea lor oricum ce anume fac. In orice caz, aveti grija de voi insiva si unii de altii: si ciondaneala e buna la ceva, dar cu bun simt si buna masura. Doamne ajuta.
Cu parere de rau, dar aici nu este vorba despre nici un vaccin, pt ca mrna este un modificator genetic si despre nici un fel de boala sau despre sanatatea cuiva. Bine, multi n-au vazut in citeva luni, dar, acum, dupa 2 ani, nimeni nu mai poate avea nici o scuza,
Ce ne spune Luc Montagnier
Laureatul al premiului Nobel în medicină pentru descoperirea SIDA, Profesorul virusolog Luc Montagnier a fost invitat la Parlamentul din Luxemburg, miercuri, 12 ianuarie, ca sa vorbeasca despre vaccin. Acolo a fost și geneticianul Alexandra Henrion Caude.
Luc Montagnier a spus în discursul său:
„Aceste vaccinuri sunt otrăvuri. Nu sunt vaccinuri reale. ARNm permite ca mesajul său să fie transcris în întregul corp, în mod necontrolat. Nimeni nu poate spune pentru fiecare dintre noi unde vor ajunge aceste mesaje. Prin urmare, aceasta este o necunoscută groaznică. Exista o lucrare publicată cu peste un an în urmă că aceste ARNm-uri conțin prioni. Acestia sunt capabili să introducă modificări ale proteinelor într-un mod imprevizibil. Ca medic am cunoscut 21 de persoane care au primit 2 doze de vaccin Pfizer, mai exista o persoana care a primit Moderna. Cei 21 au murit de boala Creutzfeldt-Jakob. Cele 3 vaccinuri Pfizer, AstraZeneca, Moderan conțin o secvență modificata artificial. Prin urmare, există un risc cunoscut pentru sănătatea umană.
Ca medic, este și mai important pentru mine că există o discuție despre Etica Medicală definita de principiul lui Hipocrate „Primum non nocere „în primul rând, nu face rău” asta legat de jurământul pe care îl facem.
Trebuie să respectăm Etica Medicinii pentru a îngriji și a vindeca, dar ceea ce se întâmplă astăzi este complet opusul .
Acum ne confruntam cu o campanie masivă, cu reguli de marketing pentru a vinde și a impune produse care ucid. ”
Videoclipul cu discursul lui L. Montagnier la parlamentul din Luxemburg a fost descărcat pe platforma
You tube, dar în mai puțin de un minut, acesta a fost sters. Acum, giganții rețelelelor de socializare actioneaza în mod deschis antidemocratic și în cooperare cu Big Pharma și guvernele.
https://twitter.com/Anaiss_tea/status/1481570961992429569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481570961992429569%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Famazonios.net%2Fmontanie-den-einai-emvolia-einai-dilitiria-omilia-sto-koinovoylio-toy-loyxemvoyrgoy%2F
Nu este vorba despre sanatatea cuiva:
https://www.activenews.ro/stiri/TEROARE-PENTRU-VACCINATI-Directorul-Pfizer-declaratii-socante-Doua-doze-de-vaccin-ofera-putina-protectie-sau-DELOC-NICI-3-NU-IMUNIZEAZA-172066
Pt ca nu este vaccin si nu are treaba cu nici un fel de boala.
https://report24.news/geheimdokumente-zu-faucis-corona-forschung-abgeordnete-fordern-untersuchung/
Asta anunta pandemia in 2017! A fost peste tot la tv si in toate ziarele. Care a fost motivul ca nimeni n-a auzit?!
https://www.huffpost.com/entry/fauci-warned-of-trump-pandemic-2017_n_5e8a0548c5b6e7d76c65c8a4
Testele PCR sint o escrocherie, nu au nici o relevanta in depistarea unei boli. Sint pt identificare, iar asta este altceva.
https://report24.news/rechtsgutachten-pcr-tests-sind-dreh-und-angelpunkt-eines-weltweiten-medizinbetrugs/
Spun avocati ca asa numitul vaccin este o crima. Aici un exemplu
https://report24.news/rechtsgutachten-impfung-mit-comirnaty-ist-straftat-es-besteht-konkrete-lebensgefahr/
Procesele incep in curind. Am pus mai sus linkul in care se discuta despre asta.
Si vaccinul asta are o istorie, dar cine s-o citeasca?! Cine sa se uite cum s-a ajuns la medicina alopata si cum s-a pornit din sec 19, ajungindu-se la mizeria actuala care nu are nici o legatura cu scopul medicinei, iar doctorii sint altceva, nu ceea ce-ar trebui sa fie.
Doamnă Cris,
Pauza s-a terminat. Și iar n-am dormit bine.
Revenind la tulburările de personalitate (TP).
TP înscrise în DSM-5 se asociază cu tipare comportamentale care implică devieri SEMNIFICATIVE de la cerințele și normele socioculturale și care se caracterizează prin STABILITATE ÎN TIMP, INFLEXIBILITATE și PERVAZIVITATE.
Acestor TP vreți să nu le mai zicem boală? Dar cum, că și anormalitate sună rău. Atunci să le zicem suferințe psihice ce nu trec de la sine și, mai mult, necesită tratament.
Faptul că necesită tratament face diferența dintre formele patologice și cele nepatologice ale TP.
Ați spus că am trăsături narcisiste. Astea trec de la sine? Nu. Necesită tratament? La stadiul, lipsit de amploare, la care au rămas atâția ani, aș zice că nu. Cad sub incidența patologicului? Nu. Deci nu sunt bolnav/nesănătos/anormal/șamd.
Dar dacă dvs, femeie fiind, v-ați admira la oglindă ore în șir pe zi (știu că nu e cazul, dar să presupunem), neglijându-vă jobul și chiar familia, atunci da, o asemenea formă de narcisism cade în sfera patologicului și se impune un tratament.
Cam asta înțeleg eu când vine vorba de TP.
PS. Majusculele nu sunt pentru dvs, doamnă Cris. Sunt pentru contesa, deSigur, care ia notițe.
Referitor la discutii contondente legate de vaccinare, desi contele declina subiectul si respect si aceasta atitudine. Respect opiniile celorlalti care s-au exprimat aici, fiecare incearca sa gaseasca niste raspunsuri, in felul sau, dar cred ca sa incepi sa injuri pe cei vaccinati sau pe cei nevaccinati, pe medici sau pe cei care doar incearca sa se informeze e din categoria „capsunarii e rai”/”capsunarii e buni”. Consider ca:
– se amesteca, se face un ghiveci de consideratii stiintifice, pseudo-stiintifice, politicianisme si gargarisme,iar rezultatul e groaznic; slava Domnului ca mama natura e mai desteapta decat toti „specialistii” in diverse domenii, de la medicina la google, si virusul se adapteaza, gaseste o forma mai blanda prin care sa convietuiasca totusi cu gazda umana in loc sa o omoare, nu de alta dar ca sa se poata perpetua. Omul e mai putin inteligent, daca nu omoara virusul niste oameni, omoara el cu aroganta, cu aberatiile, violent, macar nervii altora daca nu-i poate strange de gat direct.
– nu sunt suficiente studii la aceasta ora nici pro nici contra a diferite medicamente, e prea devreme ca sa existe studii cu adevarat solide, imbatabile. Este adevarat ca se promoveaza interese farma si se elimina medicamente mai ieftine, dar
1. aceasta nu inseamna ca cele mai scumpe ar fi si proaste, ci ca sunt prea scumpe si ca se profita intens cu pretul lor.
2 pe de alta parte nici promotorii medicamentelor mai ieftine nu fac efortul sa vina cu studii serioase sa-si sustina afirmatiile – e ceva de inteles, studiile costa, foarte mult, iar daca statele nu au buna credinta sa sustina financiar studiile referitor la medicamente deja generice, cum sunt hidroxiclorochina, ivermectina, arbidol sau altele, nu veti vedea studii solid facute fiindca doar medicii obisnuiti, universitatile sau spitalele nu le pot sustine, financiar in primul rand. Un studiu de nivel anecdotic – raportare de caz adica- e nimic fata de unul double blind randomized ca greutate stiintifica: raportarile medicilor ca un medicament ieftin e eficient in cazurile pe care le trateaza el sunt, adica, zero barat pentru comunitatea stiintifica si agentiile regulatorii (desigur si aici e un dublu standard, fiindca si unii mai seriosi, ca FDA-ul, accepta si studii metodologic mai bune dar cu concluzii trase de par, de exemplu).
Referitor la discutiile dumneavoastra, pana la aceasta ora eu nu am ce discuta, nu am vazut niciun studiu extrem de solid, la care sa nu am obiectii serioase, nici pentru culmea tratamentului, nici pentru diversele incercari de a gasi tratamente ieftine. Pot spune doar ca cele sustinute de farma au greutate mai mare in a convinge ca medicamentele repective sunt benefice, atat, ca metodologie de studiu, altfel concluziile sunt de multe ori doar benefice pentru marketing, nu riguroase, cum se face la multe medicamente al naibii de „pretioase”. Cat despre cei care se bazeaza pe studii prezentate gen „popularizarea stiintei”, hmmm, i-as intreba daca ei insisi stiu principiile care guverneaza studiile medicale, cum se gradeaza acestea si mai ales ce greutate pot sa aiba concluziile – am mai explicat o data aici, era referitor la aberatiile pe care domn ministru Voiculescu le considera protocoale de ingrijire in spital ( promova un antibiotic Pfizer, complet aiurea, bazat pe criterii anecdotice ca gradare stiintifica si altfel doar pe interese farma, foarte departe de ce inseamna recomandare stiintifica bine documentata deja existenta: discutia e atat de complexa incat nu o reiau,dar pentru cine e interesat gaseste acolo felul in care se gradeaza studiile si se fac recomandarile). Vaccinurile macar, fiind administrate unor milioane de oameni, au deja studii mai de incredere, macar prin numarul de persoane evaluate si retrospective, dar la fel ca in multe alte situatii, vor mai fi descoperite si alte lucruri in timp.
– ideea ca vaccinul te scuteste de boala, sau de a infecta pe altii, nu e a medicilor de buna credinta, ci e reclama devenita presiune a politicienilor – m-am saturat sa aud „vaccinul singura solutie” pana dincolo de orice, dar sa astept bun simt de la un politician ar fi naivitate din start, la fel in cazul nostru ca medici , chiar in vest, spitalele nu au nicio reticenta in a da afara personal care nu se vaccineaza – ii doare undeva de pacienti ci fac asa economie cu salariile si ii muncesc pe cei ramasi pana la epuizare, „ieftin, mama soacra”.
Da, se reduce infectarea, dar cu cat e greu de apreciat acum – asemenea studii se fac post-factum, sa spui ca vaccinul actual apara in procent mare fata de variante noi COVID, ca incidenta a infectarii, e doar generalizarea unor date restranse, un fel de dat in bobi mai stiintific formulat, si nu e prima data ca se da in bara cu asemenea predictii – vaccinul antigripal e formulat in functie de predictii de acest tip si nu e o exceptie datul in bara si constatarea ulterioara ca are o eficienta de 30% nu de 70% in prevenirea infectarii cu o varianta anuala noua. Oricat de putin, insa, sa ai un sistem imun ceva mai pregatit previne complicatiile o data ce faci boala, e o arma personala redutabila dar care are nevoie de ajutorul altora cum sunt medicamentele. Orice medic stie si explica si pentru vaccinul antigripal ca nu te scuteste de la a face boala 100% ci doar iti pregateste sistemul imunitar sa combata virusul mai eficient, asa cum si ca daca faci gripa desi vaccinat esti tu insuti sursa de infectie pentru altii – nimic nou sub soare. Sa trasformi vaccinul in semn de segregat oamenii e, insa, inacceptabil – politizarea medicinei e deja istoric ceva extrem de periculos.
Orice vaccin are si efecte adverse – vad Guillain Barre de pilda si cu banalul vaccin antigripal, dar asta e, nimic nu e perfect bun pe lumea asta, important e sa stii beneficiu si posibile efecte adverse, sa la pui in balanta si sa hotarasti ce faci, ca in orice alta situatie in viata de altfel – alegem perpetuu, mai bine sau mai rau, mai intelept sau mai putin intelept ( hmmm, cu responsabilitatea alegerilor noastre stam mai prost, iar acum problema e nu vaccinul ci ca ni se impune ce sa alegem). Furia trebuie indreptata impotriva celor care dau informatia eronata ca un medicament sau vaccin ar fi lipsite de efecte adverse sau celor care nu isi asuma responsabilitatea propriei incompetente, sau celor care il transforma in obligativitate pe criterii departe de cele medicale, nu impotriva unui vaccin in sine. Important e sa stii efectele adverse, sa atribui corect niste simptome si sa tratezi imediat. Pentru domnii specialisti in studii gen popularizarea stiintei: orice medicament are o faza IV de studiu, numita post-marketing, unde se contorizeaza si beneficiu dar si efecte adverse care nu au fost aparente in faza III,clinica, fiindca acest stadiu III. normal, se face pe un numar mult mai mic de persoane, deci sansa de a vedea un efect advers cu incidenta mai mica dar mai sever poate fi ignorata in faza III dar e evidenta in faza IV a unui studiu, la orice medicament, dintotdeauna, nu de ieri de la vaccinul antiCovid – pe bunul simt general: socoteala de acasa nu se potriveste totdeauna cu cea din targ, si din moment ce e deja zicala, tine de intelepciunea populara, poate e mai bine sa luati mai putin radical existenta unor efecte adverse si sa nu o confundati cu deciziile unor institutii, sunt planuri de discutie diferite.
– problema majora a acestui ghiveci e in final ignorarea omului ca individ/persoana, bolnav sau expus imbolnavirii, pe cu totul alte criterii si cu interese complet separate de cele medicale. E un festival al creatului de profit, financiaro-politic, ca si unul prin care se doreste eliminarea a orice macar aduce a drept individual, pe criterii doar aparent medicale si acesta e pericolul major: constrangeri de acest tip, fariseic „vai binele comunitatii” au mai fost in istorie, cu mult mai crud, atragand implicarea domeniului medical si transformand medicul in calau pe tema eugeniei, si asta nu doar in Germania lui Hitler ci inclusiv la mama democratiei moderne, in Statele Unite – pentru cine nu cunoaste tema https://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics_in_the_United_States , si legat de aceasta recomand oricui sa citeasca Jacobson vs Massachussetes de care am mai amintit aici – spuneam deja acum un an ca prevad ca in SUA cel putin vaccinul va deveni obligatoriu, fiindca exista deja o hotarare de curte suprema in acest sens, de la 1905 (in plina floare a ideilor eugeniste de fapt), conform careia libertatea individuala e subsumata deciziilor politic-sanitare. Iar pentru cei care ridica piatra impotriva tuturor medicilor, e bine sa inteleaga ca se doreste incalcarea inclusiv a dreptului medicului de a-si trata pacientul pe criterii medicale nu pe criterii politice sau financiare si nu doar drepturile omului in genere. Se duc pe apa sambetei politicianiste democratie, drepturi ale omului, dar si obligatile/drepturile medicului stabilite in numeroase conventii internationale de la Geneva 1948 incoace – acolo s-a stabilit ca medicul nu poate accepta sa actioneze cu violarea drepturilor omului „I WILL NOT USE my medical knowledge to violate human rights and civil liberties, even under threat”, dar avem parte de amenintari cu ghiotura de doi ani incoace.
– vaccinarea cu mARN, explicat simplu, de ce e considerata mai buna. Mai putin cunoscut, a inceput sa i se dea atentie dupa 9/11, fiindca, va amintiti, au fost o multime de sperieturi cu plicuri cu agenti biologici, care sa produca antrax pulmonar de exemplu. Problema ridicata era: cum sa ajungem capabili sa producem rapid un vaccin si foarte specific impotriva unei arme biologice. 1. vaccinurile mARN se pot modula in timp foarte scurt, vorbim de doua luni acum, in viitor timpul va fi si mai scurt probabil, e deci tipul de vaccin care poate fi formulat rapid in cazuri urgente. 2. raspunsul imun e mult mai concentrat fiindca se adreseaza unei singure componente a virusului, esentiala aici, „haina’ virusului, proteinele spike. ( Nimic nou ca intentie in tratament, sa reduci la esential- un exemplu, doua medicamente de nivel oncologic, Vincristin si Vinblastin, au la origine o planta, Vinca. folosita inclusiv in gradini , ruda a ei toporasii. Vinca in sine ca planta e otravitoare, doar un component al ei e activ impotriva cancerului, s-a izolat si ulterior sintetizat exact acea componenta, s-au inlaturat componentii daunatori sanatatii omului, s-a purificat un complex chimic. Spus altfel: va duceti sa mancati scoarta de salcie sau luati componentul activ, aspirina, de la farmacie? trimiteti bolnavul de cancer sa pasca toporasi sau ii dati Vincristin? trimiteti omul cu Alzheimer sa culeaga ghiocei la anul in primavara sau ii dati galantamina extrasa din ghiocei? In analogie, vaccinul clasic e, fata de mARN, ca si cum ai trimite omul sa manance scoarta de salcie si toporasi – ok pentru cine prefera medicina naturista, ok si pentru cel care prefera ceva mai modern, eu una respect asemenea preferinte, doar explic diferentele)
In ce priveste raspunsul imun la vaccin. Explicat simplu: sistemul imun e ca o potera careia ii prezinti afisul cu talharul/ „wanted”. Daca ii prezinti o imagine de grup, efortul va fi redus fiindca se alearga dupa o multime de talhari, daca ii prezinti fata doar a unui talhar sunt sanse mai mari sa-l prinda – raspunsul e mai puternic la un talhar – vaccinul de tip mARN, fata de grup – virusul complex mort sau atenuat. Daca „talharul” isi rade barba sau isi pune ochelari, adica virusul isi moduleaza „haina” spike, ok, va fi recunoscut mai greu dar va fi recunoscut, sunt sanse mai mari sa ai infectia, raspunsul e mai lent si mai putin puternic, dar e. In contrast, ca „potera” sa recunoasca n talhari care isi modifica aspectul, un virus complet, complex ca structura, fiecare componenta altfel, devine aproape imposibil in timp util. 3. Complexitatea unui vaccin – virus intreg fata de o singura componenta- poate fi mai periculoasa: in fapt incidenta de Guillain Barre la J&J e in jur de 100 pe un studiu cu 11 milioane de oameni, la populatie similara, cu Astra incidenta a fost de 11, de zece ori mai putin – e un studiu de la Yale daca imi aduc bine aminte. (GB e o boala autoimuna, vaccinul zgandare prea tare sistemul imun al unor oameni cu predispozitie necunoscuta anterior. Similar e probabil cu seria de oameni cu efect advers pe sistemul de coagulare: e posibil ca aceasta propensitate catre coagulare nu e cunoscuta anterior, mai ales la oameni tineri, fiindca nu se fac teste screening pentru asta . Nu stiu, vom vedea.)
Disclaimer: Desigur, cele de mai sus sunt pentru cei care isi pun intrebari cu adevarat si chiar sunt interesati sa cunoasca si perspectiva altora asupra unui subiect, sunt capabili sa ia orice cu un dram de sare si sa-si construiasca o opinie proprie dar deloc exclusivista, nu pentru cei care stiu raspunsul absolut la orice si doresc sa-l impuna cu orice pret. In ce ma priveste nu-mi oblig pacienti sau familie, nu urlu pro sau contra nici in viata de toate zilele, am tripla vaccinare si m-am oferit deja de cobai cand abia se incepeau vaccinarile, port masca tot timpul fiindca stiu ca, indiferent de vaccinare, din cauza meseriei, pot sa prind virusul si sa fiu eu insami sursa de infectie pentru altii fara macar sa-mi dau seama, si am parte de presiuni de tot felul de la orice inept care a facut doar un MBA nu medicina si poate sa ma si dea afara din spital , zi de zi, de doi ani incoace.
************
PS. Domnul Neagu, dupa ce ati spus ca va luati un an sabatic apropos de blog, si v-am spus ca nu e cazul, vad ca scrieti in draci, asa incat mai usor cu reprosatul catre doamna S ca revine, nu e prea elegant ce faceti. In plus, zau m-ati facut praf cu psihopatiile – numai ca nu stiti definitia tulburarii de personalitate, se pare, sau nu o intelegeti : le numiti,eronat, boala. Tulburarea de personalitate nu e boala, e un mod de a gandi, simti si a te purta care deviaza de la normele unei societati intr-atat incat creaza probleme personale (distress) si in societate. Sunt patterns of behavior, nu boli, Doamna nu a facut o greseala majora, au fost diferite denumiri si confuzii in timp, psihopatia s-a referit un timp la comportamentul antisocial – nu se mai foloseste acum nici macar denumirea de sociopat, in scoala franceza se numeau nevroze, se evita acum si denumirea de psihopatie in genere tocmai din cauza posibilitattii de a le considera boala, e ceva ce am mai explicat aici cu niste ani in urma. Asa incat, din partea mea, dumneavoastra insistati doar ca sa aratati ca aveti totdeauna dreptate, ca de obicei. Si nu se referea la dumneavoastra, nu puteti fi numit ca avand tulburare de personalitate antisociala in lipsa unor „amanunte”. Aveti trasaturi narcisiste, recunosc, dar asta e, nu sunteti singurul, si, repet, nu e boala. Luati-va o pauza, respirati adanc, faceti poate altceva, un timp, daca nu va puteti stapani tendintele la atotdreptaticism – acesta e un blog, nu un MMORPG, totusi. Va doresc un somn mai odihnitor la noapte, poate va treziti mai putin serios.
PS. Domnul Anorok, nu am talente de miss, aceasta cere histrionism daca tot vorbim de tulburari de personalitate. Am eu insami trasaturi narcisiste, adica sunt „bossy” de multe ori – dar cum naiba sa fiu daca chiar sunt director medical, oaie bleaga sau ghiocel?, dar cu histrionismul stau mai rau, LOL. Dupa cum vedeti nu scriu neaparat la articolul ultim, in genere, nu doar acum, nu ma „afisez’ ca sa atrag atentia, si nu ma intereseaza cati citesc,exact asa cum nu ma vedeti scriind zilnic cu ghiotura ca sa strang like-uri. Nu sunt diva ci un om in blugi si adidasi sau saboti, n-am pus macar ruj pe buze de doi ani, si am mainile facute praf de atatea bactericide – vreti miss, incercati cu doamna Budeanu. (FYI: Fiecare putem avea asemenea trasaturi si nu sunt considerate „boala” cum zice domnul Neagu, devin tulburare de personalitate ca atare doar cand sunt duse la extrem si afecteaza viata cuiva sau relatiile personale ale aceluia/societatea.) Spun ce am de spus, cand am de spus, daca foloseste cuiva bine, daca nu nu. M-am oprit fiindca nu ma intereseaza sa fiu tinta de aruncat cu vorbe ale unui x sau y, ma bucur cand eu insami am prilejul de a descoperi o alta perspectiva asupra unui eveniment sau concept, dar sa-mi pierd timpul in zgandareli fara sens, hmmm, nu ma plictisesc in viata reala decat rareori ca sa ma distreze asa ceva. Adica nici pe mai departe nu va asteptati sa raspund vreunui domn x care sare ca ars ca l-am contrazis. Cu tot dragul, insa, multumesc fiindca am ras copios la titlul de miss, si rad cam rar in ultimul timp. Lung raspuns, dar, va asigur, e extrem de rar.
Conte, la multi ani, sa aveti, si sa avem toti, un an mai bland si luminos.
Super, Cris! Merci infiniment!
Doamnă Cris,
Este drept că nu mă dă eleganța afară din casă, dar ce pretenții să aveți de la un fost băiat rău, de cartier.
Tulburările de personalitate. Aici granița dintre patologic și nepatologic, după cum știți, este neclară, chiar difuză. Dar când aducem în discuție tulburările de personalitate asociate psihopatiei lucrurile nu mai sunt atât de neclare. Totuși, aveți cumva dreptate. În teoria personalității criminale, mai nou, se admite că psihopații nu mai sunt considerați bolnavi mental decât în sens larg.
Vorbeați de nevroze. Spre deosebire de nevropați, psihopații nu-și cunosc și nici nu recunosc boala, pardon, anormalitatea.
Doamnă, mi-ați lipsit. Sincer.
Mă bucur că v-am reîntâlnit și vă doresc un an mai bun decât precedentul.
PS. @dm-ul (dacă nu-l știți n-ați pierdut nimic: un fel de Arafatul blogului) mi-a băgat mințile în cap. Așa că ce-mi recomandă un medic adevărat e lege pentru mine: iau o pauză și respir adânc. Sărut mâna!
Mai jos,la subsol eram dator cu un răspuns.
Aș fi făckut-o acolo dar a devenit prea stufos pasajul acela,mult de derulat pentru vizualizare și în neconcordanță cu timpul.
Simplu și elegant aș zice așa :
Indiferent de cine găzduiește un blog,forum,etcaetera,vom descoperi în decursul timpului (temelor propuse de autor ).
-bufonul blogului-se știe…
-miss blog-se știe…
-informatorul de opinie(prostul satului)-se știe…
-supremul mâncător de căcat-se știe…
Ș.A.M.D-puneți voi alte categorii,libera alegere.Aș fi și mai mulțumit dacă unii(postacii prezenți) s-ar recunoaște în aceste personaje.
În virtutea liberei exprimări sunt de acord cu toate părerile voastre.
„De gustibus non est disputandum”.
Și da!mama făcea un cozonac excelent cu nucă.
Era partea metaforică,partea bună,partea de dragoste părintească; cine a reușit să înțeleagă bravo lui.
Iar partea cu rahat era partea de dojană la fel de părintească.
Și nu vă luați de ea fiindcă e moartă;în concluzie blestemele și înjurăturile de mamă cad.
La mulți ani adepților Blogului CdSG fiindcă da,toți suntem adepți nu altceva.
Nu ne-a chemat nimeni la borșul lui să ne dăm șmecheri și inteligenți prin intermediul Google și alte surse .Treabă de maxim un minut.
Lumea asta are alte valori și concepte mult mai mari decât o râcâială pe un blog.
‘Geaba zici că ai freza pe stânga,a mea e pe dreapta.Și invers.
Ceea ce debităm noi(eu)aici este egal cu zero.
Conte,toate părerile acestea(de când ai blogul) ți-au fost cu folos cu ceva ?
Au contribuit la ceva ?
Au mișcat ceva ?
Plăcerea proprie ?
Atragerea oprobiului ?
O cauză nu se mai cheamă cauză dacă nu are și efect .
Posibil să greșesc.
Nu vreau răspuns,răspunde conștiinței tale.
Totuși am o dilemă:
Unde a dispărut miss blog?
Văd că altcineva cu nume la fel de feminin se încăpățânează să-i ia locul dar nu are talentul respectiv.
USA nu e Franța.
Pardon !
Franța nu e USA.
@ANOROK,
Bufonul blogului,
Miss blog,
Prostul satului,
Supremul mâncător de căcat,
Mimoza blogului,
Arahatul blogului,
Ș.A.M.D.
Și penultimul pe listă, cu voia dvs, înKORONAtul cu titlul de Înțeleptul blogului.
Toți adepți ai CdSG…muică ce liotă pestriță, mai ceva ca-n D’ale carnavalului!
Cum de nu mi-am dat seama că Contele e Pintilie Licianul blogului?
@ANOROK,
N-am dormit bine și când nu dorm bine devin serios.
Nu, nu erai dator cu niciun răspuns.
Ai deschis gura în virtutea liberei exprimări.
Dragoste și dojană părintească? Dacă posta mama ta ar fi fost într-un mare fel, dar așa, în raport cu ea, cu maică-ta, ești un biet epigon.
Râcâiala asta alcătuită din comentarii mai mult sau mai puțin tâmpe, dimpreună cu postările șmechere la articolele care contează (pentru că nu toate au acest atribut) îi conferă acestui blog vizibilitate. Mai sunt bloguri ale unor autori talentați și care scriu cu miez, dar n-au așa „foc de artificii” în comentarii. Așa că da, tot ce debitam noi aici, toate părerile astea au contribuit la ceva. La notorietatea de acum a CdSG.
Contesa deSigur,
Da, madame, sunt incapatanat cand realizez ca te mana doar dorinta de a fi bagata in seama.
Revenind, in primul material (cel de pe medichub.ro) se spune clar ca ”…psihopatia si tulburarile comportamentale antisociale sunt departe de a fi concepte unitare , clar delimitate, fiind necesara o evaluare atenta a cazurilor INDIVIDUALE…”, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne ferim de generalizari cand vorbim de psihopatie si psihopati (apropo: din replica ta am dedus ca te-ai axat numai pe tulburarile antisociale, dar vezi ca domeniul e mai cuprinzator!).
In al doilea material propus de tine, madame, (cel de pe sante.journaldesfemmes.fr) te invit sa te uiti cu atentie si sa observi ca afirmatia ”Foarte des, tulburarile asociate psihopatiei diminueaza cu varsta” nu apartine dnei dr. Aida Cancel ci jurnalistei care i-a luat interviul, adica dnei Laure Dasiniers. Dr Cancel spune ca ”De la 40 de ani, IN GENERAL, exista mai putina impulsivitate si mai putina violenta”.
Acest ”in general” este in contradictie cu recomandarea din primul material, aceea de a ne feri de generalizari. Dar chiar si asa, daca v-a preocupat subiectul ar fi trebuit sa stiti ca un diagnostic in psihopatie necesita mai mult de doua simptomatologii asociate. Ori mai putina impulsivitate si mai putina apetenta pentru violenta nu inseamna ca boala intra in remisiune.
Si pentru ca nu am gasit un link care sa va trimita direct la lucrarea prof.univ. Aurel Nirestean ”Tulburarile personalitatii – repere clinico-evolutive si terapeutice”/ed. Mures 2004, va dau un altul, unde gasiti o referire lamuritoare (din lucrarea prof. Nirestean) apropo de tema in discutie: ”Factorul varsta are un rol patoplastic in patologia personalitatii, astfel ca intensitatea MANIFESTARILOR personalitatilor de cluster B (tulburare antisociala, borderline, histrionica si narcisista), scade odata cu varsta, in timp ce trasaturile personalitatilor patologice de cluster A (tulburare paranoida, schizoida si schizotipala) si cluster C (tulburare de personalitate dependenta, evitanta si obsesiv-compulsiva) SE ACCENTUEAZA SAU RAMAN NEMODIFICATE (Nirestean, 2004).”:
https://psihohipnoterapie.ro/tulburarile-de-personalitate-si-relatia-cu-tulburarile-psihopatologice-ale-axei-i-partea-1/ (NB: nu boala diminueaza cu varsta ci doar manifestarile ei).
Vezi, madame, ca nu e suficient sa gasesti pe doua site-uri (fie ele si de specialitate), doua fraze care par sa te avantajeze si sa crezi deja ca ai dreptate.
@Nucu Neagu
Era foarte bine si ai înteles exact ceea ce ti-am spus eu în câteva cuvinte, nu era nevoie sa faci pe desteptul si sa corectezi acolo unde nu era nevoie.
Uite cine scrie texte inutile din dorinta de a fi bagat în seama.
Ba nu era bine deloc, madame.
Și pentru că văd că încă nu te-am convins, am să-ți dau un exemplu.
Să zicem că te apucă amocu’ și începi să ai o plăcere morbidă care constă în pălmuirea oamenilor întâlniți pe stradă și ai, la 30 de ani, un scor de 12÷15 pălmuiți pe zi. Pe la 60 de ani scorul scade la 2÷3 pălmuiți pe săptămână. Ce înseamnă asta?
Păi înseamnă ceea ce ne zicea dna dr Aida Cancel: ai înaintat în vârstă și există mai puțină impulsivitate și mai puțină violență.
Dar asta înseamnă oare că ești mai puțin bolnavă?
Dă-ți singură răspunsul.
@Nucu Neagu
Ti-a demonstrat Cris în textul de mai sus ca nu esti atât de de bine informat precum vrei sa pari, iar eu subscriu. Iar te-ai facut de rusine, Monsieur. LOL
Contesă, deSigur,
Madame, nu știi despre ce vorbești.
Și apropo de doamna Cris. Dumneaei e un fel de Nucu Neagu, dar care la evenimentele speciale se îmbracă în rochie.
Multe (prea multe) divergențe, multe (prea multe) atacuri la persoană pe aici.
Poate sună a clișeu, poate ați auzit din multe alte locuri, dar sincer recomand filmul „Don’t look up”.
Cu siguranță fiecare se va încadra într-o tabără, dar filmul, o puternică satiră (și cu actori de excepție) e de natură să te pună serios pe gânduri, și asta e foarte important.
E foarte important să treci totul prin filtrul personal (cum o fi el, bun sau rău, dar e al tău) și să decizi în consecință. E foarte important să înțelegi un scop și să realizezi dacă ești, sau dacă încearcă cineva să te manipuleze.
Repet, este doar o recomandare și cred că nimeni nu va fi dezamăgit de film, indiferent ce va crede, sau cu ce „gust” va rămâne la sfârșit.
P. S. Dacă decideți sa urmăriți filmul faceți-o până la sfârșit, adică mai sunt două secvențe importante în timpul derulării creditelor.
@ Contesa de Segur – 08.01. Sfatul meu este sa luati foarte in serios alegatia de mai jos si sa fiti pregatita cu analizele medicale la zi; in caz ca, cioc, cioc, la usa…
@Adrian Cristescu
LOL, LOL, LOL…
Cristescule,
N-ai înțeles.
N-ai nevoie de analize înainte de cioc, cioc, ci după.
@dm-ule,
Îți ofer ocazia să arăți cât de „profi” ești în domeniul pe care ți l-ai asumat. Te invit să ne dovedești că există o diferența între specialistul în sănătate și restul lumii.
Deci, fii bun și spune-ne nouă, muritorilor de rând, de ce să ne vaccinăm cu vaccinuri de tip ARNm sau Adenovirus când OMS a aprobat un vaccin cu virion întreg.
Este vorba de Covaxin/India, vaccin cu virus inactivat, dar care, spre deosebire de vaccinurile chinezești, include TOATE elementele virusului, creând un răspuns imun la întregul virus, nu doar la proteina „Spike”. Ca urmare a acestui fapt, se antrenează în răspunsul imun nu doar anticorpii specifici (imunitate umorală) ci și limfocitele T (imunitate celulară), ceea ce îl face mai eficient împotriva mutațiilor posibile.
Să ne vaccinăm cu ARNm doar pentru că Câțu a semnat pentru 120 de milioane de doze?
Să facem abstracție că există Covaxin, un vaccin clasic, fără efecte adverse imprevizibile?
Luminează-ne tu, @dm-ule!
Sau poate te hotărăști, iarăși, să nu ne împărtășești din vasta ta experiență pentru că, nu-i așa, sunt necivilizat, tendențios și mitoman pe deasupra.
Sunt singur ca cel căruia i-ai adresat interpelarea este singurul doctor din România care nu a luat în viata lui nimic de la pacienții care i-au trecut pragul sau au fost împinși peste prag!
Din partea postacului!
Serios? În marinimia ta, îmi oferi tu mie ocazia sa-ti dovedesc competentele mele profesionale?! Nici sa ma rogi în genunchi nu ti-as da vreo explicatie medicala, când stiu la ce reactie sa ma astept din partea ta.
Toma Necredinciosule, pas si roaga-l pe pesedist sa te lamureasca. Voi doi sunteti expertii, nu degeaba va întelegeti si va potriviti de minune. „Va meritati unul pe celalalt”, cum ar zice expresia ta preferata.
P.S. Baga-ti mintile-n cap si asculta-i pe medici, nu cauta explicatii acolo unde îti lipsesc niste simple cunostinte de baza.
@dm,
CRED CĂ, CU TOȚII, NE-AM FĂCUT O PĂRERE DESPRE TINE.
IMPOSTURA-I CÂT CASA!
@NUCU NEAGU
CREZI DOAR PROSTII !
CÂND CINEVA NU TE SUPORTA SI REFUZA SA DIALOGHEZE CU TINE, ÎNSEAMNA CA ESTE UN IMPOSTOR, FRUSTRATULE ?!
@wtf,
1. Dacă lupul e lupoaică, câinele mascul și ciobanul zoofil, atunci întrebarea oilor din turmă își mai are rostul doar dacă Lăbuș e pe invers.
2. La cele 6 întrebări ale tale am un singur răspuns: Ba da!
3. Dacă e o formulă eficace de izgonire rămâne de discutat. Nu-mi permit să fac vorbire despre altul, dar dacă mă refer la mine, pe cine să izgonească „gardienii” dimpreună cu „apărătorii purității ideologice”? Pe unul crescut în Giulești, vecin cu „Burtă” Vișinoiu, prieten cu Costel „Porumbelu” și Mihai al lui Bâzdoacă?
Dacă e să mă alunge ceva de pe forum, mă poate alunga atitudinea rezervată a gazdei noastre față de cele mai sensibile subiecte din rândul celor actuale. Pare mai degrabă că acest forum reprezintă pentru „monitorii autorizați” o referință în plus privitoare la starea de spirit a puținilor netăcuți din turmă.
4. Îți mulțumesc pentru materialele video.
De primul aveam habar. Celelalte două expozeuri, ale Dr.Morgan și Dr. Giordano, foarte interesante.
Urmărindu-le mi-am pus întrebarea: oare cine va câștiga cursa desăvârșirii soldatului universal? Și în funcție de câștigător, care va fi limba unica pe glob?
Nu este adevarat! Citește postările umor doctori de aici și vei vedea ca te înșeli amarnic!
Asta o spune un postac!
Ministrul Digitalizării, Raluca Turcan credea că TVR HD este TVR Hunedoara
Mai bine am face un scurt bilant al anului 2021.
Lucruri pe care daca le afirmai acum un an, erai considerat conspirationist, nebun, prost, habotnic, etc … si in prezent sunt adevarate :
-vaccinatii pot raspandi virusul
-vaccinatii se pot imbolavi si raspandi boala
-vaccinatii pot face boli de coagulare si efecte secundare grave chiar moarte
-ca vor fi minim 3,4 doze
-un vaccine la fiecare 6 luni( max un an ) ( sunt state care vor sa introduca vaccinarea la fiecare 4 luni )
– vaccin pentru copii sub 12 ani
– segregarea societatii
– zone de izolare pentru nevaccinati
– nevaxii nu vor mai putea cumpara
– nevaxii vor avea acces dificil in spital
– contracte secrete intre pfiser si guverne
… lista e mult mai lunga … ( din pacate )
Ici Romania TV Ciutacu, eu acolo am vazut asta.
Nu conteaza, e deja folcloe, deci adevarat.
@dm – 06.01 – Multumesc de atentionare. Incercand sa mai aflu cate ceva despre psihopatie, am gasit si remedii. Ignorarea e unul dintre ele, atunci cand orgoliul nu-ti incaleca ratiunea.
@ Adrian Cristescu
Psihopatii sunt impulsivi si cu femeile, s-ar putea sa fie vorba despre asa ceva. Vestea buna este ca, adesea, tulburarile de personalitate specifice psihopatiei diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Asteptam, avem rabdare, ignoram.
@Nucu Neagu
Calmeaza-te, domnule Neagu, nimeni nu ti-a pomenit numele. Dumneata nu corespunzi descrierii, de ce te simti vizat?
Mai lasă ipocrizia, madame.
Dar lăsând la o parte că v-ați referit la mine nepronunțându-mi numele, ce m-a deranjat a fost amatorismul.
„Psihopații sunt impulsivi…” este o generalizare incorectă.
„…sunt impulsivi și cu femeile” este o dublă generalizare incorectă.
„…adesea, tulburările de personalitate specifice psihopatiei diminuează odată cu înaintarea în vârstă.” Adesea? E pe dos.
Un psihopat nu se ignoră. Se ține sub observație. De obicei, nu se tratează pentru că nu conștientizează că e bolnav. De regulă, când intră sub incidența legii acceptă să fie investigat, diagnosticat și, în cele din urmă, acceptă și un tratament.
Cred că m-am făcut înțeles.
@Nucu Neagu
Esti un catâr incorigibil, domnule Neagu. Mai mult ca sigur ti-ai dat seama ca am luat de pe un site medical ceea ce am scris, dar dumneata te încăpățânezi sa demonstrezi ca ai cunostinte în toate domeniile si ca toti ceilalti gresesc. Apoi, daca ti se demonstreaza ca nu ai dreptate, vii cu acuzatii nefondate si jigniri.
„Acest articol își propune să sublinieze că psihopatia și tulburările comportamentale antisociale sunt departe de a fi concepte unitare, clar delimitate, fiind necesară o evaluare atentă a cazurilor individuale, pentru a putea beneficia de „ferestrele terapeutice“ care să schimbe ceva în bine.”
(https://www.medichub.ro/reviste/psihiatru-ro/ferestre-terapeutice-in-psihopatii-id-1363-cmsid-66)
„… ” Foarte des, tulburările asociate psihopatiei se diminuează odată cu vârsta. „ De la 40 de ani, lucrurile încep să se așeze ”, precizează dr. Cancel. „ În general, există mai puțină impulsivitate, mai puțină violență.”…”
(https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-sante-du-quotidien/2575029-psychopathe-psychopathie-definition-test-comportement-causes-traitements/)
@Adrian Finuțu,
@Contesa de Șaormerie,
Vai, ț……r, vorbiți de psihopatie și psihopați fără să aveți habar.
Hai să vă explice băiatu.
Cineva ar putea fi catalogat psihopat dacă:
1. ar pune un specialist în securitate cibernetică să afle cine sunteți
2. urmare a îndeplinirii punctului 1, v-ar suna la ușă întrebându-vă de sănătate.
Nefiind domeniul vostru de expertiză…Mucles!
‘Problema e că prin debilizarea liberului arbitru este afectată însăşi esenţa umană. Se toceşte curiozitatea. Dispare dorinţa. Ne părăsesc forţa, motivaţia şi curajul de a înfrunta viaţa reală. ‘
Problema e ca vom vedea ce ne vor spune/selectiona altii..vor fi si aici fact checker pt ORICE
cum ziceam, cel mai benign exemplu, ‘Scarlet Johansson.. sexy si rea”. BA!
ma cucerisev povestea cu branhiiler, trimitere la cateva filme celebre…
dar …
” ..rasfatat de Scarlett Johansonn?’
NUUUUUU!!.E doar „interesanta” si beneficiaza de PR-ur kusher de la Coursed wood.
chiar pe ASTA s-au gasit sa o bage la ,honni soit qui mal y pense, inaintare???
„Zeflemeaua” – Camil Petrescu
Motto: „Românii e deştepţi!“
Cînd va veni sfârşitul lumii
Românii nu vor fi atenţi
Isus a spus: „Talita kumi“
Dar nu pentru inconştienţi.
Iar Ziua Domnului, ca hoţul
În miez de noapte va sosi
Femeia va dormi, iar soţul
Reviste porno va citi.
N-avem conştiinţa tragediei
Şi totul luăm „à la légere“
Noi, campionii băşcăliei
Am compromis orice mister.
Avem o scuză de faţadă:
„Lasă, că merge şi aşa!“
Trădăm la primul colţ de stradă
Şi-apoi încălecăm pe-o şa.
Senzaţia e de plutire
De infinit paraşutism
Noi am făcut mişto subţire
Şi de marxism, şi de fascism.
Ce Decebal şi Burebista?
Ce patriotul cărturar?
Trăiască Miţa Biciclista
Şi berea rece la pahar!
Mitică veşnic să trăiască
Şi noi pe lângă el, noroc!
Filozofia chelnărească
E tot pe loc, pe loc, pe loc!
Întreaga drojdie se scurse
Din mahalale de Fanar
Şi-n loc să fim un roib de curse
Noi am ajuns din cal – măgar.
Pe primul loc e-njurătura
Ea pentru toate e un leac
Simţi cum îţi umple toată gura,
O moştenim din veac în veac.
Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma
Noi suduim neîncetat
Iar la acest popor, sudalma
E o religie de stat.
La treburile serioase
Noi nu ne concentrăm destul
Avem o somnolenţă-n oase
Şi-o zeflemea de prost fudul.
Si doar la reluări de faze
Parcă ne mai trezim puţin
N-avem profil de kamikaze
Tiparul nostru-i byzantin.
Apocalipsa furtunoasă
Îi sperie pe pământeni…
Pe noi nu ne-o găsi acasă –
Vom fi la meci, sau la pomeni.
Aceasta, poate, ne e soarta
S-o tragem şi pe asta-n piepţi
N-aveţi decât să-nchideţi poarta
Dacă tot face ea pe moarta…
Hai, că românii e deștepți!
@dm-05.01- 17.57.
Pilule, zici?! O perspectiva de luat in considerare! Important: sa aiba culori distinte, spre a evita eventuale confuzii cu cele existente, iar cartelele pe care ne vor fi distribuite sa fie online.
După cum a prins Uber-ul și alte chestii la București sunt sigur ca vor prinde și ochelarii șmecheri! Asta înseamnă mai putini corporatiști care sa parcheze pe Barbu Văcărescu ( pentru ca asistații sociali care nu au bani de parcare) ! Oricum chestiile astea merg cu curent, deci după câțiva ani de folosire intensa dacă va veni o pana de curent de câteva săptămâni, sevrajul ăstora va duce la multe sinucideri, deci mai putini votanți pentru Clotilde și ai ei nespalati( pentru ca sunt niște nespalati majoritatea francofonilor)! Deci cum se zice în filmele de serie Bring it on bitches! Eu le-aș scuti de la plata ava! Așa ca sa le arătăm celor interesați ca ne gândim la viitorul Tarii( din care ei nu vor face parte, din fericire)!
Nea Conte, La multi ani pe anul asta si toate cele bune!
Sa nu fie cu suparare, dar cred ca nu cunosti nimic din realitatea in care se scalda societatea in care traim. Ai idee cum folosesc serviciile si politia in timp real metodele de monitorizare la adresa oamenilor din aceasta tara pe care-i incadreaza ei drept dusmani ai poporului ca au curajul sa gandeasca si sa se exprima liber?
Apropos, ai idee cum a fost si este monitorizat, inclusiv, Dragnea? Si multi altii, dar nu are sens sa impartasim pe aici. Cum crezi ca se stie in timp real traseul pe care se va deplasa un om in tara asta, fara ca el sa impartaseasca aceasta informatie cuiva, deci cunoscand-o doar el?
Nea Conte, se foloseste terorism de stat la liber fata de cetatenii acestei tari – Remote Neural Monitoring, totul in timp real, si extraordinar de multi habar nu au, nici nu banuie macar, asa ca ce realitate virtuala spui dumneata cand se face monitorizare in timp real asupra gandurilor unui om. Este legal, dar democratic, dar constitutional ?!
Foarte multe state folosesc aceste metode, cautati si veti afla, si din Europa si din America de Nord, including Romania, dar foarte putini stiu, si cei care stiu nu vorbesc
Ati auzit de monitorizarea si manipularea viselor unui om?! Ce crecdeti se poate face adstazi in Romania?! Aflati ca da, cine o face si de ce? Ehe, long story. de ce se joaca acestia de-a Dumnezeu, de ce-si permit asa ceva?!
Sunt foarte multe informatii dar cati din interior sunt gata sa spuna adevarul pentru Adevar, caci oamenii merita sa stie unde traiesc si ce se face la adresa lor.
Dragnea nici nu banuie, nici altii ca el nu stiu, si nici altii care sunt in vizor
Programele Cointelpro imprumutate de la niste servicii partenere, ehe fratilor, realitatea este demult modificata cum vor unii, Oculus VR sunt niste scobitori fata de ce se foloseste la adresa noastra – Deschideti ochii larg si pricepeti ce traiti
La Multi Ani! S-ar putea sa aveti dreptate. Vorbiti ca unul din interior, dintre cei, care, de regula nu vorbesc. Noi, exteriorii, putem sa comentam doar informatiile care ne ajung si pe care le putem verifica sau, cat de cat, omologa. Personal nu cred ca s-a atins nivelul pe care il decrieti, dar daca ne spuneti mai multe si veniti si cu niscaiva argumente, s-ar putea sa va dam dreptate.
CSG, indiferent dacă @lupul și alții ca el au acces la acest gen de informații, nu le vor face publice decît din terță sursă, netrasabilă către ei.
Am certitudinea că nu le vor scoate la publicare aici.
Nu poți deschide filiala a Clubului de la Berna cu platfoma acestui blog, în plus nici politica de moderare nu ofera garanții.
În ultimii ani, au fost postate linkuri cu documente cu circulație controlată. Multe au trecut neobservate. Altele au fost acoperite agresiv de trolii armatei digitale.
Fără de bucurie remarc că domnia vostră s-a simțit confortabil in compania trolilor. E firesc,alegerea comodă între parcurgerea unui document și cozeria găunos politicoasă.
Un singur lucru v-aș reproșa. Mă așteptam de la un matematician să recunoască tiparele unor discursuri, aceleași, doar prezumate cu autor diferit.
Pînă data viitoare, las adresa unui site, https://cryptome.org/ unde veti gasi urmele unor documente despre cea ce lupul facea vorbire.
@wtf,
Intervenția ta o cauționează pe cea a @lupului.
Să faci așa ceva este riscant având în vedere afirmații de genul „Ați auzit de monitorizarea și manipularea viselor unui om?!”, tărășenie prezumată a se întâmpla la distanță.
Prea multe filme SF, prea multe…
@NN
Nu, nu cauționez. E doar un comentariu … să-i zicem tehnic.
Legat de subiect, îți recomand în masura în care timpul și starea de spirit va fi fravorabila, un documentar din 2018, The minds of men, https://www.bitchute.com/video/MY2RAYnFSrwd/ .
@NN
P.S.
Reiterez, nu cauționez.
Varianta oficială, neclasificată, https://youtu.be/cTtIPBPSv0U .
@NN
P.P.S.
https://youtu.be/N02SK9yd60s
Am fost in tinerete un mare fan al dezvoltarii , citeam Stiinta si tehnica, literatura SF, etc….credeam ca totul va fi in folosul omului,Alexandru Mironov promotorul stiintei pe vremea aia ma incanta.Abia mai tarziu la maturitate am realizat ca se aborda doar latura frumoasa a stintei, riscurile ca realizarile stiintifice sa ajunga pe mana unor psihopati preocupati doar de miliardele lor erau complet ignorate.Acum privind in jur degradarea fizica si morala, impactul 4G, 5G ,nG cred ca cei care sunt in spatele Inteligentei Artificiale stiu sa fie cinstiti si in folosul oamenilor exact atat cat sa nu merite sa fie spanzurati.
Cu o viata in realitatea virtuala e limpede ca bucuria de a trai, cea mai omeneasca dintre insusirile umane se va epuiza…va pieri fara urma.
Intr-o logica elementara putem face urmatorul rationament:
Inteligenta Artificiala este creatia Inteligentei Umane.
Inteligenta Umana oricat de inalta ar fi are un mare handicap: este deficitara in ce priveste morala, nu ezita sa-si elimine concurentii.Musk nu va avea nici o ezitare sa-si programeze roboteii impotriva lui Bezos si invers.Inteligenta Artifciala fiind produsul Inteligentei Umane rezulta exact acelasi handicap moral… deci la momentul oportun IA nu va avea nici un scrupul sa elimine concurentul nr.1: OMUL.
Si totusi,avem ratiune, gandim nu-i asa ? Ne simtim victime ale bunastarii fara rost, ale plictisului si a neputintei de a deosebi o zi de alta? Rezolvarea: REINTOARCEREA LA SIMPLITATE… la indemana oricui, nu costa nici macar cat castile din virtuala,dimpotriva .Mult succes!:))
„Inteligenta Artifciala fiind produsul Inteligentei Umane rezulta exact acelasi handicap moral… deci la momentul oportun IA nu va avea nici un scrupul sa elimine concurentul nr.1: OMUL.”
neplacut.Inseamna ca si seria Terminator era „balon de incercare”
Chiar crezi că „unii grăbiți se împiedicau de mine” e întâmplător ?
Și mai cereau și scuze…fii serios !
Âia sunt agenții Smith dacă tot s-a pomenit de „Matrix” pe aici.
Prin urmare te-au infectat și trebuie să fii atent la viitorul apropiat.
Nu de alta dar în loc de CdSG ne-om pomeni cu CdSS(S de la Smith).
Ha !ha!, te-am pus pe gânduri Conte !
@anoroK,
Blogul Contelui e polemic doar pentru comentatorii săi, mai mult sau mai puțin ocazionali.
Indiferent cât de sensibil e subiectul în discuție, el, Contele, tace deși e invitat să se pronunțe. Tăcerea sa poate să-i aducă, într-adevăr, și schimbarea numelui.
Cum sună Contele de Mut Germain?
Indiferent de ceea ce spui tu,Nucule din cozonac eu am altă părere.
Blog polemic pentru care comentatori ?
Cei abonați ?
Cei care indiferent de tema aleasă de Conte aleg să devieze subiectul(temei) și chiar să-l denigreze pe stăpân ?
Si nu a cenzurat pe nimeni dovadă chiar azi că nu a citit pe deplin prăpăstiile unui postac și le-a dat drumul în pagină
Pe blogul acesta comentatorii de care vorbești tu sunt de ordinul degetelor a două palme.
Alta e treaba :
Cei care citesc,înțeleg despre ce e vorba și aleg să tacă sunt mult mai mulți față de veșnicii abonați doar că aleg să nu se manifeste;treaba lor,motivele lor.
Contele nu tace,Contele propune o TEMĂ.
Eu când nu am fost de acord cu ceva am spus-o direct.
Față de un articol dar nu de Blog în general.
A crea un Blog și a atrage un număr de adepți mi se pare totuși un act de curaj în zilele noastre dar…
E una a afirma ceva la o vârstă la care nu mai ai nimic de pierdut și e altceva a spune ceea ce spune Contele la o altă vârstă.
Cine riscă ?
Nimeni sau APROAPE NIMENI.(las loc de un alt subiect cu adevărați OAMENI).
Referitor la „lumea care moare”:
nu moare nimeni,nici de grija mea,nici de a voastră nici de a Conților,nici de a nucilor,cristeștilor și a altor creaturi divine cu nume de partide mai mult sau mai puțin idolatrizate.
Mama,D-zeu să o ierte, făcea un cozonac cu nucă excelent.
Dar punea și rahat…
@anoroK,
1. Cred că tema aleasă de gazda noastră (stăpân?) naște, cu sau fără voia cuiva, subteme de interes. Îmi place să cred că, în general, temele alese de Conte sunt, sau pot fi câteodată, pretexte pentru discuții mai ample, discuții care ating subiecte adiacente temei propuse. De fapt ăsta e verbul corect: Contele PROPUNE o temă, cum bine ai zis.
Nu e ceva rigid de felul: asta-i tema, rumegați-o fără să vă abateți de la ea!
2. Dacă ai proprietatea termenilor, spune-mi cum, în ce mod l-am denigrat pe „stăpân”?
3. „A crea un blog și a atrage un număr de adepți…”??
Și cine sunt adepții? Comentatorii mai mult sau mai puțin ocazionali? Așa zișii abonați? Sau cei care-l citesc pe Conte, dar rămân muți?
Tu ești un adept?
Eu nu.
Acest forum ar putea reprezenta pentru mine o oportunitate de a dezbate atât temele propuse cât și, în măsura în care se leagă de tema aleasă, subiecte catalogate de mine ca importante. De ce AR PUTEA reprezenta? Pentru că nu prea am dezbătut mare lucru, motivul fiind ceva de genul „din cauza lipsei de personal calificat”.
4. Deci mama ta punea și rahat în cozonacul cu nucă. Ce să-i faci? Chestie de gust…
@anoroK
Parcă a început să semene fauna ce populează prin postare cu ce descria George R.R. Martin în Regii nisipurilor …
Nu cred că e întîmplător, ajungem să rostogolim întrebarea oilor din turmă, dacă cîinele de la stînă e în cîrdășie cu ciobanul.
Și nu pierde din vedere că mai există o categorie de persoane, cele care posteaza aici, conștiente de vizibilitatea blogului și la fel de conștiente și de cine îl monitorizează. În linbajul monitorilor sînt descriși ca lupi singuratici, terminologie importată la training de la instructorii partenerului strategic, https://scholarship.law.nd.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1358&context=law_faculty_scholarship .
@wtf,
„…dacă câinele de la stână e în cârdășie cu ciobanul.”
Că doar n-o fi în cârdășie cu @lupul.
@NN
Dacă lupul e lupoaică, cîinele ciobanesc mascul, ciobanul zoofil ca-n Balada Miorița, e loc de jocuri operative, e posibil să-i pui într-o relație concurențială.
Vreau să te întreb ceva, anume:
-nu te frapează creșterea numărului membrilor din clubul ” celor 7 ani de acasă „?
-nu e frapantă densitatea celor ce se revendică a fi din Țara Bîrsei?
-nu e ciudat că anumite personaje ” diferite ” din ultimii ani, cam 3 la număr, au evocat amintiri localizate în teritorii exotice și greu accesibile, în momente memorabile din punct de vedere istoric?
-nu e uimitor că aceleași personaje, conform celor evocate s-au aflat în proximitatea altor personaje de notorietate, toate moarte, însă din evocări se lasă a se întelege că personajul de notorietate era căzut în admirație, cazul Fănuș Neagu, sau in stare de arest cetățenesc, în totala putere a naratorului?
-nu e uimitor cum anume vizitatori se activează doar cînd este contrazis narativul puterii oficiale? La fel, nu e uimitor cum toti aceștia fac parte din clubul ” celor 7 ani de acasă „?
Posibil să mă înșel, cred că avem 2 tipuri de personaje în clubul ” celor 7 ani de acasă „, „gardienii” cei care produc zgomot de fond și acoperă orice topic cu flecăreală ineptă și „apărătorii purității ideologice „, care față de gardieni sînt agresivi, mult mai determinați și imuni la argument. Ei au doar convingeri, înterogațiile sînt insultătoare pentru aceștia din urmă.
Și mai cred că e o formulă eficacă de izgonire a celor ce mai au ceva de spus care să și fie interesant.
În acest moment critic, de răscruce, pentru toată istoria noastră și pentru
existența noastră ca Neam și ca Țară, chemăm acum la Unire toate forțele vii,
sănătoase și curate rămase în România, pe toți Românii care mai au curajul,
puterea și hotărârea de a lupta, împreună, pentru a ne scrie singuri un viitor mai
bun, viitorul pe care ni-l dorim și pe care îl merităm.Vă chemăm să ne punem
laolaltă toate puterile, energiile și talentele, să finalizăm și apoi să facem să
devină realitate Planul de Țară –“România Noastră 2050”. Va chemăm de
dragul Țării noastre, în numele strămoșilor noștri, de dragul Familiilor noastre,
pentru bunicii și părinții noștri, pentru copiii și nepoții noștri, pentru generațiile
de Români încă nenăscute de mâine. A venit vremea pentru contraofensiva
României profunde. Acum este ceasul Redeşteptării noastre. Acum, ori
niciodată, să ne croim o altă soartă! Acum este ceasul Redeşteptării României.
Apelul nostru se adresează tuturor celor care au cetățenie română și se
simt Români: fie că sunt etnici români, maghiari, romi, sași, evrei, armeni,
sârbi, ruși, turci sau tătari, fie că sunt de credință ortodoxă, catolică, protestantă,
musulmană, fie că sunt credincioși practicanți sau nepracticanţi, religioși sau
nereligioşi. Singura condiție este: să iubească sincer România și să o considere
Patria lor; să respecte mereu identitatea, tradițiile și valorile naționale; și să aibă
un respect profund față de toți compatrioții, indiferent de diferențele dintre noi.
Cu eforturile noastre unite, cu sacrificiile pe care le vom face atunci când ni se
va cere, și cu credință tare în Dumnezeu, în noi și în Țara noastră, “Vom fi
iarăși ce am fost, și mai mult decât atât!” , așa cum spunea voievodul Petru
Rareș – fiul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Nu vrem să intrăm în istorie ca fiind Generația care a permis degradarea
Neamului nostru.
Trăiască Nația Română – Excelsior Patria!
https://www.neamunit.ro/manifest/?fbclid=IwAR3U1z9VmF13oR-b62TkQmufY7dlzp_m8bdo3M3DXRkjHWfzUAQlsVh73FE
https://www.neamunit.ro/wp-content/uploads/2021/12/mnfst-integral-editat.pdf
„asta -i soarta neamului la cumpana veacului/iaca este, iaca nu-i” citat aproximativ din Zdob suiZdub
Maestre, nu vreau sa va stric entuziasmul, dar castile VR de la Oculus, inclusiv seria Quest 2, sunt cam degeaba…nu au nici masca FFP2 si nici macar seringa cu compot, marca pfizer sau compatibil + branula 5G cu insertie directa in jugulara. Acestea ar fi specificatiile minime pentru o casca VR cat de cat decenta.
In fine, modelele cu adevarat profesionale, Matrix gen, vin la pachet cu cosciug incorporat. Satifactie maxima @ 6 feet under, garantat! Deocamdata sunt un pic cam scumpe pentru muritorii de rand, dar daca o sa mai fiti prin preajma o vreme, va promit ca la un moment dat vor fi „oferite” gratuit la toata lumea. Sa va fereasca mama dreaq sa le refuzati.
Un an bun si viitor luminos va doresc!
Un comentariu spumos. Multumesc pentru urari. La fel si dumneavoastra!
Conte, citeste articolul de mai jos, mai ales partea in care nevaccinatii sunt facuti iresponsabili, si daca sunt asa se cheama ca nu mai pot fi considerati cetateni.
Dupa ce parcurgi articolul vezi daca-ti mai arde de vreun comentariu spumos.
https://www.rfi.ro/special-paris-141286-unda-de-soc-franta-dupa-ce-presedintele-emmanuel-macron-promis-ca-le-va-face
@Nucu Neagu
Si tanti Florica, vecina mea de la tara, a înteles ca nu exista motive de îngrijorare, ca Macron a fortat nota, exprimându-se în acest mod doar pentru ca este în campanie electorala prezidentiala si pentru ca vâneaza voturile celor aproape 80% de vaccinati ai Frantei. Chestiune de logica. Pentru cine o are, bien sûr.
RFI e globalista, nu francerza…nu mai ascult
ca idee, ati vazut ca au si francezii France 24??
@dm-ule, STOP!
Râdem, glumim, ne „simtem” bine, dar atât.
Când vine vorba de chestiuni serioase, de drepturi și libertăți fundamentale, când înțelegerea fenomenului se află dincolo de cuvinte, te invit să rămâi ancorat în domeniul sănătății, acolo unde expertiza ta e inimaginabilă: e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire.
@Nucu Neagu
Fals! Te supara diferenta dintre medici (care pot sa discute despre Sanatate, dar si despre „chestiuni serioase, drepturi și libertăți fundamentale”) si restul lumii (care nu are cum sa se pronunte corect când intra în domeniul medical). Baiu-i ca intra totusi, sa le demonstreze medicilor ca degeaba au învatat ei cel putin noua ani într-o facultate care nu le foloseste la nimic.
P.S. Sunt convins ca esti fan Dana Budeanu.
Mă simt dator să lămuresc o situație.
Amicul @Pristanda va sta la mine până după Sf.Ion.
Ne-am amuzat când mi-a dat dreptate: nu credea, până n-a intrat pe forum, că te pot frige buricele degetelor în dorința de a tasta un răspuns.
@Pristanda e mai echilibrat decât mine și și-a dat repede seama că nu întotdeauna să dai un răspuns merită efortul.
Pe de altă parte, aviz @amatorului: eu consider că merită efortul,și nici nu mi-e scârbă, să strivesc un gândac de bucătărie.
Tupeist, perfid, duplicitar… am zis mai jos. Uitasem ca esti si agresiv (ca postezi pe aici cu scopul de „a strivi”). Demn, bine-crescut? Niciodata!
she’s back!!!!! Dupa cum spuneam!
Madame,
Dacă „strivesc” vă induce o stare de disconfort am să fac o concesie: mâine, la prima oră, mă duc și cumpăr DDT.
Conte,
Nu mi-ai publicat replica adresată lui @dm, de azi, ora 18:59.
Dacă-i spun: „Te-ai simțit vizat și ai răspuns. Ei, acum știm cu cine avem de-a face!”, e bine???
@Nucu Neagu
Sa stii ca a fost foarte, foarte greu sa-mi dau seama ca în discutia care a avut loc între mine, tu si Pristanda (adica, tot tu), pe mine doreai sa ma „strivesti”, si nu pe tine. Esti chiar fericit ca m-am dat de gol…
P.S. Explicatia despre actiunea prietenului tau imaginar, Pristanda, este hilara. Nici nu stii cât de hilara. Exista totusi o explicatie: mitomanilor nu le pasa niciodata ca inventând povesti pe care le pretind a fi reale, se pun în situatii foarte jenante, ridicole.
@Nucu Neagu
Aviz vânatorului de gândaci:
Rezuma-te la dezinsectia casei tale, probabil esti obisnuit.
Ieri, ai spus ca nu o sa mai comentezi, azi ai uitat ce ai zis . Daca ai probleme cu memoria, pot sa îti dau niste sfaturi medicale. Daca nu ai probleme de acest gen, ai altele, grave si ele. Nu dispera totusi, se pot gasi solutii si pentru ultimele.
@dm-05.01.
Nu ai simtit ce repede trece vremea? Suntem deja in 2023, cand ne-a anuntat ca o sa revina „en beaute”! Si, uite ca s-a tinut de cuvant, ca un adevarat gentleman ce este.
@Adrian Cristescu,
Touche!
Prefer un tip cu ironie fină unei țoape, deSigur.
@Adrian Cristescu
În mintile înguste si timpul se comprima.
@Adrian Cristescu
Ai grija, tipul începe sa te curteze.
@grotescul de bucătărie,
Trebuie să ai ochiul format ca să vezi ricoșeul. Cristescu cred că a înțeles.
Altminteri, voi: grotescu’, țoapa și ironie fină, vă meritați unul pe celălalt.
E prea interesantă tema și prea bine pusă-n pagină ca să stau de-o parte.
Lumea se pregătește pentru o nouă ordine în care marginalizații vor fi irelevanții (după cum îi definește Yuval Harari). Irelevanții de mâine vor fi irelevanții de azi, la care se va adăuga o bună parte din clasa de mijloc, partea care din neputință sau din comoditate se va complace în traiul asigurat de venitul universal.
Evadarea într-o realitate virtuală, iluziile cumpărate pe doi bani, îi vor convinge pe mulți că nu e atât de rău să devii captivul venitului universal asumându-ți statutul de irelevant.
Pentru cei ce nu se vor împăca cu ideea, lumea reală va avea reguli stricte. Pandemia, vaccinarea obligatorie sau certificatul verde sunt teste.
Nu mai e mult si mai marii lumii vor trage concluzia că rezultatele acestor teste sunt cele așteptate: dacă motivația este puternică (de ex. frica) oamenii acceptă zgarda. Adică, în viitor, un lung șir de încorsetări numite pompos credite sociale (pe modelul celor existente în China).
Conte, înțeleg că nu te pronunți pe tema vaccinului, dacă e de făcut sau nu, dar de ce nu spui nimic despre certificatul verde? De ce vaccinații se tem de nevaccinați? Stiu, știu, știu că autoritățile aplică nu psihogia inversă ci logica întoarsă de dos: certificatul limitează mișcarea nevaccinaților cu scopul de a-i proteja, adică să apreciați, voi nevaccinaților, că vă vrem binele cu forța!
Cât timp ai să mai eviți să te pronunți pe un subiect atât de fierbinte și de actual? Certificatul verde este doar o părere de zgardă în comparație cu ce ni se pregătește nouă, tuturor. Dacă pentru tine, Conte, nu mai contează, că ai o vârstă, ce te face să crezi că băieții tăi, peste 15-20 de ani nu vor apuca vremea zgărzilor multiple și a irelevanților tăcuți?
@Nucu Neagu
Ce tupeu poti sa ai, domnule Neagu! Nu de mult ai intrat cu un ton necivilizat peste comentariul meu adresat Contelui, deviind de la subiect, ca astazi. Si atunci ai cautat sa-i impui autorului o tema pe care el nu doreste s-o dezbata si ai invartit-o apoi in toate felurile, ca sa-mi demonstrezi un fals: faptul ca ai cautat sa dai un simplu „sfat”.
„Sfatul” tau de astazi (Cat timp ai să mai eviți să te pronunți pe un subiect atât de fierbinte și de actual?), modul in care il „sfatuiesti” pe Conte demonstreaza inca o data, daca era nevoie, ca esti un tip perfid, duplicitar si prost-crescut.
A, si lipsit de cuvant. Doar acum doua zile spuneai ca nu o sa mai comentezi pe acest blog, dar ai revenit cu acelasi tupeu si cu un scop precis: sa-l ataci din nou pe Conte sau pe cei care comenteaza la subiect.
Sa nu-mi spui ca am revenit si eu, pentru ca eu m-am tinut de promisiune, dar astazi fac o mica exceptie si o s-o mai fac numai atunci cand va fi nevoie sa te trag din nou de urechi.
Madame,
1. N-aș zice tupeu. Aș zice îndrăzneală.
2. Ați auzit de libertatea de exprimare, sau mai curând de opinie?
Nu impun și nu dau sfaturi.
Eu îi propun și îl provoc pe Conte pe subiecte adiacente temei în discuție.
3. Rușine să-mi fie că mi-am calcat cuvântul dat în urmă cu 4 zile și 14 ore, dar însemnătatea temei principale și a subtemelor ce se desprind din ea justifică, măcar în parte, gestul.
Mi se rupe, nu des, mi se rupe sufletul când asemenea gesturi conduc la aprecierea nedreaptă că aș fi un om neserios.
4. Madame, dacă vă puneți ochelarii veți avea certitudinea că de „atacat” l-am atacat doar pe Conte.
5. Vai, madame, tocmai eu să nu vă înțeleg? V-ați ținut de promisiune strâns de tot, ba chiar v-ați legat de ea ca Ulise de catarg, dar revenirea mea pe blog era impardonabilă, așa că n-ați mai avut încotro.
În rest, intensitatea bucuriei că v-am reîntâlnit pe blog nu poate fi egalată decât, poate, de bucuria unui copil care-și găsește jucăria preferată.
P.S. Din neatentie, nu am pus niste ghilimele. Corectez.
(„Cat timp ai să mai eviți să te pronunți pe un subiect atât de fierbinte și de actual?”)
Asa mai da, conte. Hai ca incepi sa te trezesti.
Minunat „device”! Tine si de foame?
@Adrian Cristescu
Cu tot respectul, as vrea sa stiu de ce ai pus aceasta întrebare malitioasa.
@dm.- 05.01. Pentru ca, dupa orice retragere mai indelungata in lumea virtuala- unde gasesti multe substitute minunate ale vietii reale- incep sa-ti ghioraie matzele; de foame. Si cand deschizi usa de la frigider- care e gol- vei realiza ca si fermierul cultiva pamantul si creste vitele tot in virtual.
@Adrian Cristescu
Ok. Deci, nu era malitioasa. De acord cu tine, dar va trece timp si nu cred ca va mai fi nevoie de fermieri. Hrana sintetica, pilule…
„Lucrurile, însă, nu trebuie luate în tragic. O altă lume se va naşte!”
Perfect, asa este, Conte. Mi-a placut cum ati încheiat.
Noi avem de ce sa fim nostalgici ca lumea noastra va disparea curând, dar urmatoarele generatii, nascute direct în noua lume, vor privi cu alti ochi schimbarea care pe noi ne doare chiar înainte de a fi desavârsita.
Noi încă nu suntem în pericol.
Noi mai putem spera.
Atâta timp cât la noi mai există dosarul cu șină și actele pe hârtie, plus copiile legalizate, mai avem o șansă.
Nu credeam că ne vom pune speranța în birocrații țării, dar acum va trebui să avem mare grijă de ei.
Cozile pe la diferite circumscripții fiscale, pe la înmatriculările de mașini, pe la notari sau medici de familie etc. ne vor păstra socializarea vie.