Mircea Diaconu – un nou caz Raed Arafat?
Românii, cel mai adesea moleșiți de luptă chiar înainte de a o încinge, au și ei bâzdâcurile lor. De exemplu, să nu-i atingi la Harap Alb. Altfel, odată le sare țâfna.
Harap Alb nu întruchipează genul de erou însemnat cu nimbul trufiei. El este feciorul cel mic al craiului și, în contrast cu frații săi mai mari, care cred că li se cuvine totul și pretind asta cu înfumurare, se arată modest, sfios, cumpătat. Nimeni nu-l vede răsturnând munți și conducând seminții; doar el năzuiește, în secret, la astfel de isprăvi.
Harap Alb izbândește prin sine însuși. Cu mijloace puține, cu har și tenacitate, luptându-se cu formele hidoase ale răului, de unul singur sau ajutat de prieteni iscusiți.
În mintea și sufletul românilor puține fapte lasă brazde de emoție atât de adânci precum lupta unor solitari altruiști împotriva sistemului lacom și feroce ca un balaur.
În iarna lui 2011, după atacul nedrept al atotputernicului Traian Băsescu asupra neajutoratului Raed Arafat, poporul a ieșit în stradă să facă dreptate. Fără să i se ceară, fără să fie atins la portofel, doar din bâzdâcul pomenit. Și, în câteva săptămâni, l-a pus așa de bine cu botul pe labe pe agresor încât ce n-au schimbat ani de luptă politică, mitinguri sindicale, interpelări și moțiuni de cenzură, a reușit să schimbe solidaritatea unor iubitori de povești cu eroul lor emblematic, Harap Alb.
Interzicerea lui Mircea Diaconu de la europarlamentare, abandonarea sa de către PNL și declanșarea unei lupte solitare a victimei împotriva sistemului opresor, amenințările ANI adresate BEC și oamenilor de pe stradă, toate acestea au pus în scenă o nouă versiune de Harap Alb cu actorul – deputat în rolul principal.
Românii privesc în aceste zile la basmul în desfășurare și-și freacă palmele de satisfacție (atunci când nu le folosesc, ca aseară, să aplaude frenetic cu ele prima victorie a feciorului de crai – strângerea celor 100 000 de semnături). Nu-i mai interesează independența justiției, caracterul implacabil al unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile, alte brașoave despre instituții care în loc să fie ceea ce pretind se comportă ca arme oarbe în mâna unui gangster încolțit.
Mărturisesc că am semnat și eu pentru Mircea Diaconu. Asta după ce i-am văzut comportamentul decent față de PNL, după ce a explicat gestul său ca o mișcare pur tehnică, de a se putea lupta cu abuzurile sistemului fără a produce daune partidului.
Am semnat pentru că nu cred în virtuțile justiției marca Traian Băsescu, nu cred că libertatea și atotputernicia unei astfel de măciuci folosită la compromiterea unor idealuri corecte trebuie apărate.
Presimt coagulându-se în jurul acestui nou Harap Alb de la Nottara un masiv protest popular. Mitinguri de susținere dar și mitinguri de descătușare, după modelul celor din cazul Raed Arafat. Decizia finală privind acceptarea sau nu a candidaturii la europarlamentare a domnului Mircea Diaconu va mai trece prin două instanțe judecătorești (cel mult). După care vom afla dacă ne bucurăm sau ne răsculăm.
Comentarii prin Facebook:
Si un detaliu oarecum previzibil, numaru’ 11 este casatorit cu numaru’ 12!!! 😉
Dovada, pentru cei interesati
„AVOCAÈšI PENTRU VIP-URI
„Nu ne-am sofisticat”
Dupa cum stiti, inca din editia trecuta a revistei, ne-am indreptat atentia si catre breasla avocatilor si a celor care presteaza servicii juridice. Pentru acest numar avem placerea sa stam de vorba cu doi oameni deosebiti, modesti, insa foarte profesionisti si remarcati in activitatile pe care le presteaza.
Cristian Ene, cunoscut drept avocatul VIP-urilor, si partenera sa de afacere si de viata, avocata Eliza Corbeanu, au acceptat sa raspunda catorva intrebari. Neasteptat de prietenosi si de deschisi. Sincer, la Cristian Ene ma asteptam la altceva: sa fie mai dur si mai expeditiv, de exemplu.
Desigur ca ne-am documentat cu privire la casa dumneavoastra de avocatura si la activitatile pe care le prestati, insa v-am lansa o provocare. Cum ati prezenta casa de avocatura Ene si Corbeanu ?
Avocat Cristian Ene: Suntem o echipa si asta este cel mai important. Sa stii sa lucrezi cu oamenii este esential in profesia noastra; conteaza aproape la fel de mult ca pregatirea juridica pe care fiecare dintre noi o are. Cand am pus bazele firmei de avocatura Ene – Corbeanu impreuna cu sotia si partenera mea, eram doi vizionari cu o mare dorinta de a face lucruri extraordinare. Intre timp, echipa s-a marit, viziunea a ramas aceeasi, iar realizarile pe care le-am avut ne-au dat curajul sa credem ca adevarata performanta se naste din munca, dar necesita È™i multa pasiune. Sa nu credeti ca lucrurile au mers ca pe roate. Am trecut prin diverse etape de evolutie, ne-am consolidat activitatea, mai bine spus activitatile si, usor, usor au aparut si rezultatele. Indiferent de succesul avut am ramas aceiasi oameni deschisi si simpli. Nu ne-am sofisticat si nici nu am cautat sa ne pozitionam in sfere bombastice.
Cum a fost cu presedintele Basescu? A fost o explozie sau lucrurile au mers mai greu dupa acea experienta?
Avocat Cristian Ene: La varsta de 25 de ani am avut o oportunitate care ti se ofera, poate, doar o data in viata – am fost avocatul celui care avea sa devina, un an mai tarziu, presedintele Romaniei. Si din acel moment cariera mea a luat o alta directie. Faptul ca acela care avea sa devina cel mai important om in stat a avut incredere intr-un tanar de 25 de ani, m-a facut sa constientizez responsabilitatea profesiei de avocat si nevoia permanenta de a oferi fiecarui client siguranta pe care o asteapta. Desi multi dintre dvs. s-ar grabi sa spuna ca am primit contracte politice, adevarul este ca, daca ne-am referi la spectrul politic, in perioada urmatoare am avut mai multi clienti cu simpatii PNL si PSD, decat PDL. Nu am vazut si nu vad clientii ca pe oameni politici si nu caut sa-mi rezolv contractele pe zona politica. Este un nisip miscator peste care nu vreau sa trec. Nu am gandit aceasta casa de avocatura pe principiile impamantenite in societatea romaneasca. Se poate si altfel si credeti-ma ca ma pot mandri cu realizari in acest sens. Revenind la experienta cu actualul presedinte al Romaniei, pot sa va spun ca au fost cele mai grele momente din cariera mea. Popularitatea domniei sale era in crestere, iar eu, un tanar necopt, am avut o asemenea onoare. Imi face placere sa povestesc despre acel episod, dar cu acceptul dumneavoastra, ma opresc aici. Societatea este puternic politizata si nu vreau ca prin etalarile mele sa inteleaga cineva ca as avea simpatii politice, desi am tot repetat contrariul.
Ce face un partener al unui avocat care trece de la un VIP la altul?
Avocat Eliza Corbeanu: Ce credeti ca face? Munca multa! Pregateste elementele necesare activitatii si se ocupa, impreuna cu ai sai colegi, de tot ce inseamna partea functionala. O casa de avocatura nu este o asociatie de avocati cu activitati independente. Fiecare dintre noi, atat Cristian, cat si ceilalti colegi suntem puzzle-ul acestei afaceri. As vrea sa nu credeti ca noi acceptam numai contracte cu VIP-uri sau ca o parte dintre noi au numai asemenea directii. De pilda, in acest moment, Cristian este la Parchet pentru o speta cu 11 arestati.
VIP-URILE SUNT OAMENI OBIȘNUITI CAND INTRA LA ENE
Foarte multe dintre cauzele in care ati pledat au fost transmise de principalele posturi de televiziune. Este delicat pentru VIP-uri sa dea explicatii autoritatilor si presei?
Avocat Cristian Ene: Stiu ca suna ca un cliseu, dar VIP-urile la care faceti referire sunt oameni obisnuiti atunci cand intra in biroul meu. Intr-adevar, presiunea publica si mediatica ii obliga sa aiba o anumita atitudine, dar in spatele acestor fatete am cunoscut oameni remarcabili. Desigur ca discutam si acest subiect. Este delicat pentru noi. In mod normal ar trebui ca impreuna cu clientul sa avem deschidere catre media si sa comunicam. Este foarte greu sa treci prin fata camerelor, sa stii ca oamenii, angajati intr-o institutie media, stau cu orele sa astepte o propozitie. In opinia mea, exista doua modalitati. Una prin care clientul iese si face o declaratie, insa nu raspunde la provocari (o parte dintre reporteri, din dorinta de senzational, pun si intrebari delicate). Cea de-a doua modalitate este legata de avocat. Acesta trebuie sa raspunda la intrebarile reporterilor si are avantajul ca nu poate fi acuzat de lipsa de comunicare in cazul intrebarilor legate de viata personala a clientului.
Dosarele din fotbal, mai ales spetele cu presedintele Federatiei au adus si mai mare notorietate casei dvs. de avocatura?
Avocat Eliza Corbeanu: Nu cred, scuzati-mi modestia, ca mai avem nevoie de exemple sau sa ne ancoram in anume cazuri. Sa stiti ca notorietatea si increderea in serviciile noastre sunt legate si de clienti simpli. Desigur, nu te cheama nimeni la o emisiune tv sa vorbesti despre un subiect cu VIP-uri daca nu ai asemenea expertize sau nu reprezinti pe cineva din aceasta zona. De acord, Ene-Corbeanu are un portofoliu bogat legat de personalitati din toate domeniile, chiar si din fotbal, iar fotbalul si politica sunt fenomene sociale de masa, insa nu ne-am facut un obiectiv din asta. Cristian a fost foarte incantat de omul Mircea Sandu, de complexitatea personalitatii, dar si de simplitatea sa. Cred ca trebuie sa existe si o chimie intre client si avocat. Din fericire, nu am avut clienti scortosi, daca ar fi sa folosesc un jargon.
Aveti foarte multi clienti pe care i-am putea considera VIP-uri. Sunt ei mai pretentiosi, vor mai multe lucruri, cer mai mult de la un avocat decat un om „normal”?
Avocat Cristian Ene: Nu as putea spune ca am avut vreun client cu pretentii exagerate. Toti asteapta de la noi sa primeasca cea mai buna aparare, incredere totala si, nu in ultimul rand, confidentialitate. Avocatul nu-l alegi dupa frumusete, inaltime sau numarul firelor de par din cap, il alegi pentru o buna reprezentare in demersurile juridice sau aparare. De fapt, un avocat corect nu poate pretinde actiuni deosebite pentru sume speciale sau pentru notorietate. Totul tine de ce se poate face in acea speta si la ce nivel se poate ajunge cu reprezentarea. Repet, tratam clientii in egala masura, fie ca sunt persoane publice sau oameni simpli, ori oameni de afaceri. M-ati omorat cu discutiile despre vedete… Va dau senzatia unui om sofisticat?
SCHIMBAREA NU VA VENI DIN PARLAMENT
Nu credeti ca i s-ar potrivi domnului avocat Cristian Ene o cariera in politica, mai ales ca ar avea sansa sa indrepte multe din lipsurile intalnite in cazuistica?
Avocat Eliza Corbeanu: Nu! Cert, nu! Cum sa dam cu picioarul la o constructie frumoasa si de viitor pentru ceva care nu-ti aduce servicii deosebite. Chiar vorbeam cu Cristian si colegii ca asteptam momentul in care societatea civila se va impune si ni se va cere sa ne folosim experienta si cunostintele pentru legi mai bune, acolo unde sunt probleme si pentru un sistem juridic mai performant. Cat poate depinde de noi, suntem dispusi sa ajutam. Nu cerem bani pentru asta. Suntem convinsi ca, asemeni noua, si alti avocati, procurori si chiar judecatori vor raspunde pozitiv. Prin urmare, nu poti fi unul dintre cei peste 500 de parlamentari si sa crezi ca tu poti schimba ceva. Cand va fi momentul, schimbarea va veni din alta parte, nu din parlament, nu din clasa politica. Politicul va fi elementul de legatura intre popor si institutii si/sau specialisti. Va recomand sa nu-l intrebati (n.red.- pe av. Cristian Ene). I s-a pus de foarte multe ori aceasta intrebare si nu intelege de ce nu este acceptat raspunsul simplu nu, chiar daca este argumentat. Deci, nu credem ca un singur om in parlament ar putea schimba ce nu merge in justitie; ar fi doar unul dintre cei multi. Si atunci preferam sa aducem aceasta schimbare la bara, cu satisfactia de a schimba in bine soarta clientilor pe care ii aparam.
Care sunt ingredientele succesului casei de avocatura Ene-Corbeanu ?
Avocat Cristian Ene: Nimic nu iti aduce o mai mare bucurie si implinire pe plan profesional, decat atunci cand, la finalul unei lupte juridice, ai castigat un prieten. Si nu imi amintesc vreun client care sa nu ne fi devenit prieten. Pentru ca, pana la urma, munca noastra a pus bazele unei prietenii solide: incredere, empatie, ajutor – asta este reteta.
Care este viitorul acestei afaceri ?
Avocat Eliza Corbeanu: Anul acesta, in prima zi de scoala, fiica mea a fost intrebata ce vrea sa devina cand va creste mare. Spre surprinderea mea a raspuns: „žVreau sa fiu avocat ca mami”… Deci, nu ne-am pierdut speranta si am primit si motive suplimentare de actiune! Apropo de oameni si de schimbari, ne-a placut foarte tare conceptul revistei: Oamenii Schimbarii. Ne bucuram tare mult ca v-ati gandit la noi, ca ne considerati asemenea oameni, desi credem ca ne-ati ridicat mult prea sus. Multumim!”
Multi nu stiu, asa ca ia sa vedem componenta Biroului Electoral Central din anu’ de gratie 2014, alegerile ioroparlamentare:
Membri
JUDECÄ‚TORI
1. FLORENTIN SORIN DRĂGUȚ Președinte
2. RODICA SUSANU Locțiitor
3. RODICA ZAHARIA
4. IULIANA RÎCIU
5. LEONTINA ȘERBAN
AUTORITATEA ELECTORALÄ‚ PERMANENTÄ‚
6. ANA MARIA PĂTRU Președinte
7. DAN VLAICU Vicepreședinte
8. MARIAN MUHULEȚ Vicepreședinte
Reprezentanții partidelor politice parlamentare
9. CONSTANTIN FLORIN MITULEÈšU Partidul Social Democrat
10. CÄ‚LIN-BOGDAN GÄ‚UREAN Partidul Național Liberal
11. CRISTIAN ENE Partidul Democrat-Liberal
12. ELIZA ENE-CORBEANU Partidul MiÈ™carea Populară
13. MIHAI TRAIAN MUSTÄ‚CIOSU Partidul Conservator
14. ZSUZSÃNNA PÉTER Uniunea Democrată Maghiară din România
15. ADELAIDA-VICHI BANU-UNTARU Partidul România Mare
Asadar, 5 bucati judecatori de la vestita Inalta Curte de Casatie si Justitie – trasi la sorti, cica 😉 , ograda condusa de notoria Lidia Stanciu; 3 bucati deontologi de la asa-zisa Autoritate Electorala Permanenta, in frunte cu deja celebra Ana-Maria Patru si 7 bucati juristi/absolventi de drept, desemnati de partidele parlamentare, dintre cadrele/membrii de partid. Trec cu voiosie peste faptu’ ca nu-mi amintesc sa fi existat/candidat PMP la alegerile parlamentare din 2012, trec si peste CV-u’ celor de mai sus si peste realizarile din portofoliu’ fiecaruia… Totusi, amintesc ca fiecare dintre aceste 15 personaje este platit cu un bonus de vreo 2000 de euro, cumulat cu salariu’, ca sa mimeze obiectivitatea si deontologia juridico-electorala, eliminand simultan orice concurenta pentru partidu’ de suflet al fiecaruia, urmandu-si fiecare cu strictete ordinele primite de sus si – mai ales – propria constiinta, care este, care-o fi, dac-o fi! 😉
Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European. DeÈ™i există căi de atac, se pare că este un caz închis. Cu cât se va ajunge mai sus, spre ÎCCJ, prevăd că poziția coanei Justiția va fi mai tranÈ™antă în cazul Mircea Diaconu.
@Radu Zlati Ieri s-a dat o decizie absolut NORMALA, doar s-a constat faptul ca Diaconu era in situatia de a nu putea sa candideze timp de 3 ani(incepand cu 19 iunie 2012), fapt consfintit de SENTINTA DEFINITIVA a ICCJ. Nu m-ar mira ca Diaconu sa conteste decizia BEC-ului de ieri, se pare ca este SETAT de catre cei care il manipuleaza(vezi A3) in acest sens.
A avut dreptate PNL atunci cand l-a scos de pe liste? A avut perfecta dreptate! Putea avea urmari neplacute asupra PNL daca era mentinut pe liste? Evident ca ar fi avut.
In concluzie, ieri s-a facut dreptate. Isteria mediatica dusa de PROPAGANDA PESEDISTA A3, care s-a raliat in jurul unui nauc precum Diaconu, s-a fasait total. Eu nu cred ca Diaconu n-a stiut ce face atunci cand s-a hotarat sa candideze independent. Sunt convins ca stia cat rau va face PNL-ului chiar din momentul in care a acceptat ca odioasa A3 sa-i faca o campanie nerusinata si absolut neintemeiata legal. Bine ca s-a retras singur din PNL, am un gust extrem de amar lasat de acest actor care a ajuns sa se razboiasca indirect cu partidul care l-a propulsat in politica. Spera sarmanul ca va fi folosit cumva de Parshivel mai departe? In niciun caz, Parshivel doar s-a folosit de el ca sa loveasca in PNL. Spera sarmanul ca va mai fi invitat de ticaloasa A3? Isi face ILUZII, caci si A3 doar s-a folocit de el ca sa loveasca in PNL.
Ha ha haaaa! Ce v-ati grabit sa va bucurati, domnilor… Case closed? S-a facut dreptate? :)) TMB (tot parte a Justitie, nu?) i-a dat deocamdata dreptate „naucului” (superba, nu e asa, d-le conte, catalogarea facuta de „lucidul” necunoscut Hendrix). Dar stati linistiti, cum spunea dl. Zlati cu cat se ajunge mai sus, cu atat Justitia va fi mai transanta si il la elimina pe Diaconu de pe liste.
Radu Zlati, a man with vision, listen to him people :
http://jurnalul.ro/stiri/politica/mircea-diaconu-poate-candida-la-alegerile-europarlamentare-a-decis-curtea-de-apel-bucuresti-decizia-e-definitiva-665597.html
Ma bucur pentru Mircea Diaconu, are sanse reale acum de a obtine un mandat de europarlamentar, infinit mai mari decat de pe locul zece pe lista PNL, fiindca sunt zero sanse ca PNL sa aiba 10 eurodeputati in viitoarea legislatura si orice numar impartit la zero da infinit…
Help, comentariu esuat! 🙂
Pentru toti „catindatii”, membrii de partid, activistii si chiar simpatizantii asa-ziselor orientari politice – „stanga” sau „dreapta” – inclinati sa ia in deradere sau sa arunce vina pe o eventuala prostie, saracie, lipsa de educatie sau „bosorogeala” a electoratului adversarilor politici, am mai multe vesti proaste… Una ar fi ca nivelu’ de inteligenta al unui homo sapiens nu evolueaza de-a lungu’ vietii, ci este „descurajator” de constant, cu alte cuvinte, fiecare moare la fel de prost, mediocru sau inteligent cum s-a nascut, indiferent de numaru’ de diplome acumulate in portofoliu sau de nivelu’ stimei de sine a unuia sau altuia. Desigur, fara a lua in calcul cazurile patologice de dementa senila/Alzheimer, maladii usor decelabile medical si de catre „anturaj” si care pot afecta – statistic – orice creier, indiferent de performantele intelectuale anterioare ale posesorului sau de functia sa politica…
Alta veste proasta ar fi ultimele statistici: „În ce privește vârsta populației, România se află sub media europeană la bătrâni, dar și la tineri. Categoria de vârstă de peste 65 de ani reprezintă 15% din populația României și este egală cu categoria tinerilor cu vârsta sub 15 ani”… Sau „Românii au un nivel relativ înalt de educație, depășind multe alte state din UE, însă speranța lor de viață este printre cele mai mici din Europa, iar riscul de sărăcie este printre cele mai mari din UE, arată cele mai recente statistici europene. România are printre cele mai mici grade de îndatorare a statului din UE, iar populația sa este printre cele mai bine educate, ca nivel de școlarizare. Totuși, românii sunt pe locul doi la sărăcie în UE, iar speranța lor de viață este printre cele mai mici din Europa, arată cele mai recente statistici publicate de Eurostat”… Sau „Riscul de sărăcie în România este printre cele mai mari din Europa. 21,9% dintre bărbații români se află în acest risc, fiind depășiți doar de cei din Spania (22,2%) și din Grecia (22,5%). 23,2% dintre femeile din România se află în risc de sărăcie, fiind depășite doar de cele din Grecia (23,6%). Cel mai mic risc de sărăcie din UE se află în Islanda și în Cehia. În ce privește nivelul de educație, România stă bine, situându-se peste media europeană la bărbați și puțin sub medie la femei. 79,5% dintre bărbații din România au absolvit cel puțin liceul, același lucru fiind valabil pentru 72,4% dintre femei… Cel mai scăzut nivel de școlarizare se găsește în Malta și în Portugalia, cu o medie a persoanelor care au absolvit liceul sub 40%.”
Sfatuiesc pe oricine sa se informeze corect, inainte de a-si jigni „aproapele” sau fostu’ coleg, dar mai ales electoratu’… dujmanului de clasa. Iar sa insinuezi ca unu’ sau altu’ ar fi mai „dastept”, doar pentru ca voteaza un anume catindat sau partid, e psihologie inversa de Kindergarten, ca sa nu-i spun gudureala populista si ieftina, in every respect. 😉 Alte detalii statistice, aici: http://www.caleaeuropeana.ro/profilul-statistic-al-romanului-in-ue-un-sarac-bine-educat-care-moare-repede-topul-european-al-calitatii-vietii/
Exista pe youtube o inregistrare a unei emisiuni in care actorul-profesor Florin Zamfirescu se dezlantuie impotriva lui Ponta si a ticalosiilor acestuia vizavi de Rosia Montana si Pungesti. Am fost de acord cu MD in multe privinte si rezonez,in general, cu opiniile lui. As putea crede si ca draga de ANI ii face o nedreptate (apropo: in cazul abramburicei pesediste Andronescu chiar imi pare rau ca n-a luat un sut in fund). Revenim. Deci MD mi-a placut si ca actor si ca voce publica, l-am considerat un castig pentru PNL. Bun. Ce nu inteleg eu e de ce nu a facut pasul inapoi, ramanand in partid, de unde nu l-a dat nimeni afara si continuand sa-si exprime pozitiile politice. Si-ar fi dublat astfel greutatea argumentelor cu o autoritate morala imposibil de daramat. Din pacate insa, domnul actor Mircea D. a ales sa se zbata cu orice pret, chiar al ridicolului, pentru o functie a carei importanta mie,unul,imi scapa. S-ar putea ca actorul Mircea Diaconu sa castige o functie. Dar omul (public) Mircea Diaconu va pierde din prestanta, impact si respect.
Asta-i diferenta intre actorul Mircea Diaconu si Profesorul Florin Zamfirescu.
Parerea mea.
Imi pare rau de MD ca s-a lasat manipulat in aceasta dramoleta damboviteana. In opinia mea nu va face multe valuri pana la urma. Am totusi cateva intrebari pentru sustinatorii entuziasti ai lui MD:
1. Am inteles ca interpretarea legii incompatibilitatii merge in directia ca MD nu are voie sa candideze doar la functia de senator. Atunci, cu onor, de ce PSD in 2012 nu l-a invitat sa candideze pe MD ca deputat?
2. De ce nu l-a mai pastrat Ponta in echipa ministeriala dupa decembtie 2012?
3. De ce, imediat dupa aflarea sentintei, MD n-a intrebat justitia despre posibilitatile de a candida?
Voi incerca sa raspund la ele.
1. In 2012 toti au crezut ca odata ce s-a dat sentinta de incompatibilitate MD nu va putea participa la niciun fel de alegeri. Se poate dezvolta aceasta discutie, dar esenta asta este.
2. Apoi era un „liability” pentru USL daca-l tineau ca ministru. Era tinta criticilor lui basescu et co.
3. MD mai avea un proces de conflict de interese cu privire la concursul de regizor la care a participat nevasta-sa. Acolo a fost in comisie sau chiar seful comisiei de examinare (cura-murdar coane Fanica!).
I-a trecut glontul pe la ureche. A primit doar o amenda administrativa (sic!). Probabil instanta a considerat ca n-a favorizat-o pe nevasta-sa si s-a ales doar cu amenda. Si totusi MD N-AR fi TREBUIT SA FIE IN COMISIA DE EXAMINARE A NEVESTEI. Ei a explicat ca asa cere legea, care cere sa fie in comisia de concurs si directorul institutiei.
In orice tara normale MD n-ar fi trebuit sa participe la acel concurs pentru ca pare de la o posta conflict de interese. In tarile mai normale la cap se evita orice astfel de situatie care ar avea orice aparenta de conflict de interese.
@BetMan,
Faptul ca va stiu linistit imi produce o stare de confort psihic. Revin la afirmatia dvs.” Doar propaganda basista va apela la aceasta sperietoare pentru a mai creea o problema PNL sau chiar PSD,”.Deocamdata doar propaganda pontista lucreaza la greu in aceasta directie mai ales acel post de televiziune al carui ordin dat de Varan va lasa indiferent. In rest nu pot sa va contrazic in ce priveste atacarea lui Diaconu pe motiv de subtilizare de voturi.O atacare continua a acestuia o sa produca efectul pe care il preconizati. Dar va rog sa remarcati ca el nu este atacat de PNL prin declaratii politice la nivel de presedinte , purtator de cuvant sau invitati la diverse tocsouri ci de cei care ne dam cu parerea pe unele bloguri. Ori noi,oricat de agresivi putem fi din acest punct de vedere, nu cred ca avem puterea de a misca muntii si sa-i capacitam pe pensionari sau pe altii care se prezinta la urne cu regularitate sa-l voteze.
pnl chiar nu pierde nimic din cauza lui diaconu. majoritatea celor care au semnat sunt batrani pensionari, adica electoratul psd.
Șabloane, șabloane.
@alonso. „majoritatea” (ca sa te citez) sunt batrani pensionari!! Si votul/semnatura lor nu conteaza? Daca sunt si batrani, si pensionari pe deasupra, nimeni nu mai are nevoie de ei, nu au aceleasi drepturi cu „tinerii frumosi si liberi”? Ii trimitem la cimitir direct? O tara care nu-si respecta batranii nu merita a se numi tara. Mai mult, nu uita ca acesti „batrani pensionari” nesemnificativi pentru unii ca dumneata, au fost si ei tineri salariati, asa cum banuiesc ca esti si dumneata. Daca te ajuta Dumnezeu si sanatatea, ai toate sansele ca intr-o zi sa ajungi „batran pensionar”. Daca nu, nu. Si, permite-mi sa te contrazic, nu e vorba de electoratul psd, ci, mai degraba de acel electorat anonim, mut, aproape absent din spatiul virtual, fara afiliere/simpatii politice, ducandu-si cu greu zilele ramase pana la gongul final, care poate juca un rol important pentru un motiv foarte simplu: sunt multi ca ei, foarte multi, si pot inclina balanta decisiv la orice fel de alegeri.
Draga basistule, iti udrez ca tu si-ai tai sa aiba parte de tot ce le doresti doresti tu pensionarilor astora.
@ Intrigat,
Nu, categoric nu. Sunt doua spete total diferite si nu pot fi comparate.Diaconu are o cu totul alta imagine publica decat cea care este exponenta la varf a nepotismului din Romania.Va dau dreptate si in cazul aliantei dintre PNL si partidul Antenelor care s-a facut in mod categoric pe principiul mercantil= locuri eligibile contra sustinere media. In ce priveste doctrina de dreapta sau de stanga ma situez de aceiasi parte cu Mircea Badea, sunt povesti nemuritoare. Este o realitate ca Antena 3 a contribuit in mod esential la spulberarea partidului-stat PDL si trimiterea lui pe centura politicii. Chiar abandonarea de la perdeluta sta dovada in acest sens, Baseaua dorindu-si un alt vehicul electoral pentru el si camarila lui apropiata.
Este posibil ca oferirea unui sprijin media de catre Antena guvernatorului sa fi constituit o solutie rationala daca privim prin prisma condamnarii in foarte scurt timp a Varanului.Dar ura dintre cele doua personaje este atat de viscerala incat a fost exclusa.
Cred că principala întrebare pe care și-o pune românul în legătură cu Mircea Diaconu este: Ce au cu omul ăsta? Într-o Românie în care ËjustițiaË, ËdemocrațiaË, Ëdomnia legiiË sunt ori simple forme fără fond, ori ghioage numai bune de pălit adversarul politic (model patentat de cetățeanul Băsescu Traian), omul simplu simte ipocrizia sugrumătoare a acestui sistem, asiduu scărpinat între urechi de Bruxelles și Washington, și se răzvrătește, amintindu-și, bunăoară, că Christos a fost condamnat la moarte perfect legal din punct de vedere al dreptului roman. Nu vreau să spun că Mircea Diaconu e în ilegalitate pentru că n-am citit sentința respectivă, dar aș întreba totuși în ce calitate își permite acel individ de la ANI să se substituie unei instanțe de judecată și să amenințe oamenii care au participat la strângerea de semnături pentru Mircea Diaconu?
P.S. Chiar și în ultimul raport MCV, cel apărut în ianuarie 2014, cazul lui Mircea Diaconu este dat drept exemplu (fără a fi nominalizat, bineînțeles) de cum Parlamentul obstrucționează justiția. O fi vreo legătură între acest fapt și abjecțiile ANI în subiectul Mircea Diaconu?
P.P.S. Comparând rapoartele MCV cu cele ale comisarilor sovietici, trebuie să constat cu jenă că diferența de calitate, moderație și profesionalism în favoarea primilor este uriașă.
Ca fapt divers.
Se spune că ANI l-a condamnat pe Mircea Diaconu. Fals. Curtea de Apel București, Curtea Supremă și Curtea Constituțională i-au constatat incompatibilitatea găsită de ANI și i-au interzis acestuia niște drepturi. Justiția a decis și a judecat în urma unor legi date de Parlament și Ordonanțe date de Guvern. Dacă ele sunt corecte, morale, echitabile nu mai este nici treaba Justiției , nici a lui ANI, ci a organului legiutor.
Bineînțeles că este o aiureală să nu poți fi în același parlamentar și director de teatru, dar să poți fi parlamentar și rector. Dar asta a fost posibil deoarece Andronescu a inițiat o Ordonanță cu dedicație care-a scos-o din incompatibilitate. Dar în loc să constați acest fapt e mai ușor să spui că Justiția este băsistă.
Legile sunt respectate la virgulă atunci când servesc interesele sistemului securist, și ignorate sau interpretate pe dos în… celelalte cazuri. 🙂
Societatea civilă are toate motivele să fie oripilată de prostoveniile pupinbăsiste atât timp cât se se face abstracție de principii morale elementare.
Să eliminăm din politică rectorii, directorii de teatru și absolvenții de studii superioare care au semnat în copilărie cine știe ce angajamente de ciripeală. De-aș fi o zi dictator, aș trimite toți securiștii la vatră, însă dacă unul dintre voi consideră că securiștii au vreo utilitate, atunci ar trebui s-o venereze și pe Mona Muscă_care și-a servit patria. 🙂
Grosul securiștilor staliniști, odraslele lor și cozile de topor cam pe când credeți că ar trebui smulse din rădăcini?
De fapt aici este problema. Se pare că nu mai au ce să caute în politică… OAMENII, așa că poate vă forțați puțin și adaptați legislația astfel încât OAMENII să poată intra în politică, fără să fie nevoie să intre în voi. 😛
Să le readucem aminte jegurilor pupinbăsiste că OAMENII, atunci când au fost demonstrați pătați sau doar acuzați (adesea de către securiștii cei mai zăbăloși) au demisionat din funcții (juma’ de PNL) sau s-au retras din politică (vezi cazul Muscă etc.), în timp ce activii nu se dau în lături decât chițcăind (Băsescu, Boc, Ungureanu, Duță, Dănileț, Ghica… mii).
P.S. DNA, ANI, ICCJ, CSM sunt băsiste. Mii de judecători au încercat să se elibereze de sistemul securisto-băsist, iar Ghica și Dănileț sunt tot acolo, deci… justiția este băsistă. De asta propaganda securistă nu prinde la public, albul nu e negru oricât ai repeta contrariul. 😀
@d’Artagnan
Cf legilor in vigoare Mircea Diaconu nu mai poate detine pe o perioada de 3 ani cel mult functia de director de teatru nicidecum functia obtinuta in urma unor alegeri.
Asta e legea si da ani este basista. De aici si „ordinele” pe care isi permit sa le dea „altor institutii” care nu tin de competenta ANI.
Deci nu are nici o legatura cu andronescu sau altii sau promovarea de ordonante.
Mai adaug ca in cazul Diaconu atat ANI cat mai ales Inalta Curte NU au „practicat” principiul de baza din justitie care cere tratarea „cu buna credinta a cauzelor” atata timp cat inca de la inceput Diaconu a cerut comisiei juridice din senat sa se exprime vizavi de asa zisa sa compatibilitate primind acceptul acesteia. Deci „acuzatul” a facut proba de „buna credinta” de la inceput in timp ce ANI si inalta curte nu. Decizia ar fi trebuit sa tina seama de greseala comisiei juridice din senat si sa nu-i „impute” lui Diaconu perioada de incompatibilitate. Asta insemna insa „buna credinta” de care atat inalta curte cat si ani nu au dat dovada vreodata cand au acuzat „opozanti” ai presedintelui basescu.
Si articolul din lege care-i pune atat de multe „probleme” unui incompetent ca horia georgescu, articol la care chiar el face referire:
„žPersoana eliberată sau destituită din funcție potrivit prevederilor alin. (1) sau față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”
@ dArtagnan … Concentreaza-te si tu cand citesti un verdict.Una e starea de incompatibilitate in care se afla si aici toata lumea(sa zicem) a cazut de acord dar alta e consecinta acestei incompatibilitati pe care ANI ar dori-o (de a nu mai putea participa la niciun fel de proces electoral) si alta a celeilalte parti si anume ca sentinta se refera la eligibilitatea functiei detinute in acel moment adica cea de Senator in parlamentul Romaniei.Nicio instanta nu poate sa-i dea unui om interdictie universala de a vota sau a fi votat dintr-o simpla constatare de incompatibilitate,asta se da teroristilor,condamnatilor pe viata etc ICCJ nu avea cum sa aiba nici macar o scapare in decizia sa in acest sens.Asta se judeca acum,daca sentinta ICCJ se refera si la alegerile pentru Parlamentul European !
Confruntarea Diaconu(persoana fizica) – ANI este una dintre ultimele dintre Sistemul (super)ticalosit al lui Basescu si un cetatean ostil acestuia care n-a tacut si in continuare nu tace.Protagonistul dinaintea lui s-a numit Ghise.Observ o fratie care nu ma surprinde in a-l ponegri si dinamita pe Diaconu intre toata propaganda basista si ultrasii portocalii(cu toate variantele din celelalte partidulete verzui) si ultrasii liberali crinisti pana la moarte si dincolo de ea.Nu-mi explic de ce.Actorul si-a dat acceptul sa se regasesca pe lista fiind invitat acolo.Dupa care a fost refuzat politicos.Ce vina are el ca n-a putut sa-si curete imaginea calcata in picioare de ANI si DNA alaturi de ai lui liberali ? De unde atata ura si desconsiderare din partea ultrasilor liberali pe retelele de socializare si bloguri ? Va spun eu.Daca Diaconu reuseste singur sa candideze el practic a castigat razboiul cu institutiile basiste.Dar liberalii si-o vor lua rau in figura.Vor aparea ca niste lasi si prosti pe deasupra care n-au stiut sa citeasca o decizie a ICCJ.Lor de asta le e frica,sa nu cumva sa reuseasca MD in campania lui de independent !!! Eu spun ca mai bine domnii liberali isi lasau pretioasele sotii acasa,este nevoie de domniile lor si la Bucuresti,nu era neaparata nevoie sa si le incoloneze pe acea lista de toata jena.Atunci faceau lejer un 25% poate cu Diaconu chiar 30 si imi scoteam palaria in fata lui Antonescu.Esti mare domnule,ai jucat perfect cartea asta !!! Ca un om politic de clasa !
Domnule,ți-a trecut măcar o clipită prin căpățâna aia foarte convinsă,că nu ai dreptate?
Prima observatie fata de „žcazul Diaconu” este ca nu s-ar fi reusit strangerea in cateva zile a 120.000 de semnaturi fara sprijinul mediatic masiv al Antenei. Depunerea in seara zilei de ieri a acestor semnaturi la BEC reprezinta o palma data de cei 120.000 peste botul obraznic al celei care ne-a facut de ras in parlamentul european vreme de 5 ani si care-l lua in bascalie pe actor cu suta ei patruj”™ de mii.Stranse cu ajutorul neprecupetit al unui mecanism indelung rodat de activisti , primari, traseisti de la PDL la PMP ,etc. Sprijinul Antenei nu a fost deloc dezinteresat, el a fost acordat pentru decredibilizarea PNL, a lui Antonescu in mod special si pentru atacarea instrumentelor coercitive aflate in mana Baselului care, in foarte scurt timp, vor trebui sa se pronunte in cazul Varanului.
Acum incepe partea interesanta a chestiunii:tinand seama de precedentul Arafat o talpa pusa de justitie acestei candidaturi independente poate declansa un fenomen social de protest mult mai virulent decat cel din iarna 2011 mai ales ca populatia este foarte iritata de evolutia vietii politice din ultimul an si trebuie sa-si reverse furia pe cineva. Acel cineva o sa fie justitia basista(perceputa ca atare de marea majoritate a romanilor).Acest fapt il va lovi direct pe guvernator care se straduie din greu, incalcand constitutia, sa-si creeze partiduletzul care sa le aiba in frunte pe incantatoarele Nutzi si EBA.Iar el mentor, bineinteles.Ar folosi foarte mult si propagandei pontiste deci, pe langa daunele de imagine provocate PNL , alt dezavantaj pentru partidu”™ lu”™ Basel. Presimt ca sunt mari sanse ca „žjustitia independenta” sa nu puna talpa acestei candidaturi si se elimina o situatie cu potential exploziv foarte mare.
Dar intre a strange 120.000 de semnaturi, a candida si a fi ulterior ales este o mare diferenta. Daca aceasta campanie mediatica de sustinere a lui Diaconu va continua si in campania electorala acesta o sa fie votat cu un numar de voturi mult mai mare dacat i-ar fi necesar pentru a fi ales. Nu imi este foarte clar mecanismul dar cred ca voturile suplimentare pe care le poate aduna nu vor fi distribuite catre alti candidati. Ori nimeni nu poate garanta ca Diaconu o sa adune aceste voturi numai de la liberali si numai in detrimentul acestora.Este foarte posibil ca si multi simpatizanti PSD sau nehotarati sa-l voteze pe acest mare val de simpatie. Practic, alegerea lui nu profita nimanui, nici liberalilor dar nici pesedistilor. Am mari dubii ca dupa stingerea entuziasmului generat de lupta lui Harap Alb cu sistemul basist Antena ii va mai oferi acelasi sprijin mediatic.E posibil sa asistam pus si simplu la o abandonare a lui . Hai s-o spun p-a dreapta: i s-a oferit rolul „židiotului util” pe care Diaconu l-a interpretat magistral.
Cred ca surplusul de voturi pe care Diaconu si l-ar putea lua si de care va este teama ca s-ar pierde ar veni de la indiferenti de serviciu la nivel de partide dar cei uitati ca au votat demiterea lui Basescu in vara lui 2012 dupa care a ramas ca inainte.Voturi care n-ar fi ajuns vreodata la PNL…Diaconu va lua voturile LUI ! Doar propaganda basista va apela la aceasta sperietoare pentru a mai creea o problema PNL sau chiar PSD,pentru a-i mai indeparta pe oameni de urne scarbiti de faptul ca acest Independent a provocat atata ura in partidul (coalitia)care l-a sustinut pana acum,fara a avea vreo vina decat aceea ca a cutezat de a lupta de unul singur…Asadar ganditi-va de doua ori atunci cand il veti acuza de ceva pe Diaconu,s-ar putea sa se intoarca exact impotriva partidului dvs.Deasemenea stati linistiti ca Antena 3 va avea atunci pe cine sa promoveze,nu va mai fi Diaconu rasfatatul de serviciu poatedoar sporadic al catorva realizatori importanti (vad ca si prieteni cu domnia sa) care au sarit acum sa-l ajute la greu. Impreuna in decursul anilor au facut emisiuni memorabile cu audiente record si asta nu se uita atat de usor….Asadar Nu a fost nici un ordin de la Voiculescu !
In primul rand doresc sa va linistesc asupra apartenentei mele politice: nu apartin niciunui partid.Va contrazic in privinta ordinului dat de Voiculescu.In mod cert s-a dat un ordin de zi pe unitate in acest sens.Altfel ,indiferent de cati prieteni ar fi avut actorul in redactia Antenei , nu s-ar fi intamplat nimic notabil. Promovarea lui agresiva concomitent cu denigrarea lui Antonescu(exemplul cel mai recent a fost emisiunea unde Gadea l-a avut oaspete pe ” al doilea om in stat” de seara trecuta-nasol pentru Gadea din cauza audientei extrem de reduse dataorata meciului) cred ca intareste ce am spus eu in comentariul anterior.si anume directionarea a cat mai multe voturi ale simpatizantilor liberali catre Diaconu.Emisiuni memorabile s-au facut si cu Antonescu dar il ataca acum la baioneta fara sa roseasca.
Dvs. aveți probabil dreptate, dar credeți că dacă, să zicem, Voiculescu ar fi dat ordin de zi pe unitate ca Antenele s-o susțină pe EBA, s-ar mai adunat peste 100.000 de semnături în 5 zile? Eu nu cred. În privința atitudinii acestora față de Crin Antonescu, haideți să privim și cealaltă față a monedei: în momentul în care PNL a format ACD cu fostul aliat al lui Năstase din 2004 și fosta soluție imorală a lui Băsescu, credeți că au contat solidele valori de dreapta împărtășite de ambele partide sau sprijinul mediatic pe care putea să-l aducă PNL extrem de eficientul aparat propagandistic al A3? Dacă n-ar fi atât de eficientă A3, credeți că Traian Băsescu și-ar mai fi bătut capul cu dânsa? Sau dacă i s-ar propune sprijin media de către A3, credeți c-ar refuza? Eu nu cred nici asta.
@ razvancoltea …Sa stiti ca sunt foarte linistit in ceea ce va priveste cum sunt si indiferent la asazisul ordin al lui Voiculescu.Ceea ce as fi dorit sa retineti din comentariul meu este acea parte in care spuneam ca faceti o aritmetica paguboasa pentru PNL.Cu cat il vor considera un subtilizator de voturi din zestrea lor cu atat lumea va fi tentata sa-l voteze,va avea in PNL din acel moment un dusman pe langa cel traditional,Sistemul lui Basescu.Ori cand omul are prea multi dusmani se creeaza inevitabil o stare generala in favoarea lui.
@ CSG Am trimis de 3 ori un comentariu si nu apare. A fost arestat? Preventiv? Ca sa stiu cum sa procedez.
Nu cred ca se poate face o paralela intre MD si Raed Arafat. Nimeni nu si-ar fi inchipuit in seara zilei de luni 9 ianuarie 2012 ce avea sa se declanseze mai apoi. Ghiolbania specifica lui ba-secu la adresa lui Arafat, amenintarile ca va fi schimbat din functia de secretar de stat( celebra zicere basesciana Ghici ghicitoarea mea!) au ridicat o tara intreaga impotriva lui ba-secu incepand cu ziua de 13 ianuarie si in Bucuresti. Eu cred ca momentul interviului de la Realitatea, cand ba-secu a intervenit intempestiv, extrem de dur, amenintator a fost in fapt PICATURA care a UMPLUT PAHARUL nemultumirii populare. Arafat a fost doar DECLANSATORUL unei imense furii populare care l-a ras pe Umil boc pe 6 februarie, a dus la caderea guvernului Unguent pe 27 aprilie, victoria de la locale din 10 iunie, demiterea populara a lui ba-secu pe 29 iulie si imensa victorie din 9 decembrie. S-ar fi intamplat toate acestea in 2012 daca n-ar fi fost evenimentul Arafat? Istoria nu se judeca niciodata cu DACA, este adevarat. Consider ca pedeleprele ar fi fost oricum invinse la alegeri, dar nu la scorul acela. Un mare merit l-a avut A3, singura televiziune antibasista care a reusit sa capaciteze imensa ura antibasesciana. Acum, privind inapoi, nu cu manie, cred ca a fost doar OPORTUNISM.
Contele greseste grav atunci cand ii vede pe Arafat si Diaconu ca fiind intruchiparea unor Harapi Albi. Au fost ei niste eroi darzi, solitari, eroici impotriva puterii basiste? NU! Si unul, si celalalt nu s-au luptat cu sistemul, au dus lupte punctuale in care erau direct implicati. Diferenta este ca Arafat chiar avea dreptate, pe cand MD n-are absolut deloc. Imensa lui greseala consta in faptul ca este INCAPABIL sa inteleaga ca el nu se lupta cu ANI ci cu sentinta definitiva a ICCJ din 19 iunie 2012. El nu respecta o hotarare definitiva a justitiei, nu respecta statul de drept. PNL a procedat absolut corect atunci cand l-a scos de pe liste, profund indreptatit.
Ce se va intampla atunci cand BEC va constata juridic ca MD nu poate candida? Cand i se va pune in fata sentinta definitiva a ICCJ? Atunci se va termina cu adevarat ISTERIA creata manipulator de PROPAGANDA PESEDISTA A3, se va vedea ca el nu poate candida. Se va vedea ca PNL a procedat corect.
Daca Diaconu ar fi fost corect trebuia sa nu accepte sprijinul fatis si extrem de INTERESAT al DUSMANULUI PNL, aka propaganda pesedista A3. Chiar n-a inteles el ca este doar FOLOSIT impotriva PNL? Chiar n-a inteles ca A3 nu urmareste decat sa loveasca in PNL? Simplul fapt ca A3 este de partea lui trebuia sa-l faca pe Diaconu sa faca un pas inapoi si sa-si dea seama ca a gresit. intrebare pentru Diaconu: de cate ori va mai fi invitat el la A3 dupa ce se va termina isteria declansata tocmai de A3? Ii raspund tot eu: niciodata, pentru simplul motiv ca doar s-au folosit de el.
I-am dat un vot pozitiv lui @d’artagnan pentru comentariul de la 16:17. Este pentru prima data, nu stiu daca si ultima oara. Pacat ca un basist are o mai buna intelegere asupra faptelor decat unii pe care ii credeam ceva mai inteligenti.
Mircea Diaconu merita sustinut de catre cei care nu s-au mai regasit in ofertele niciunui partid. Pentru ca a luptat zi de zi fara incetare impotriva Sistemului,atentie,nu numai impotriva abuzurilor exponentului principal al acestuia,Basescu.Sigur ca pentru multi cei care au sarit in ajutorul sau a contat si cariera sa artistica,peste 40 de ani in slujba publicului la cel mai inalt nivel nu-s de colo. Cei 40 de ani s-au comprimat in 4 zile explozive,4 zile in care am fost 24/24 intr-o competitie contra cronometru fara ajutorul niciunei Institutii,a fost o strangere de semnaturi pe genunchi, reala,muncita.Cu atat mai mult gustul victoriei asupra hidrei basiste va fi unul si mai placut.
Justitia basista si dreptatea nostra.Eu sunt de parere sa-si traga fiecare cate o justitie personala. Se pricep cu totii la fotbal, politica si mai nou la justitie.
Alfel…. eu sunt sigur ca MD ne va reprezenta cu cinste si onoare la Bruxelles. Cel putin la fel de bine ca EBA.
La cati neghiobi sunt acolo, ce mai conteaza unul, doi, in plus…
ps. nu va fi nici o rascolala, stai cuminte. Poate doar una prin studiourile TV.
In cazul Diaconu ma vad nevoit sa-i dau dreptate muschetarului… Fie si indirect, actorul face un deserviciu PNL-ului si ofera gratis munitie sarpelui pontist cu ochelari. Nu cred deloc in buna-credinta a Antenei in aceasta campanie. Din motive cat se poate de pragmatice PNL-ul n-avea cum sa-l mentina pe actor pe listele sale . Deczia Inaltei Curti ( nu contaza aici cat de dreapta a fost ea ) nu lasa loc la nicio interpretare in acest sens. Nu cred ca ar fi fost un capat de tara / n-ar fii un capat de tara daca Diaconu n-ajungea la Bruxelles. E un an f. dificil pentru politica romaneasaca iar principala lui miza il constituie desemnarea viitoului locatar dn dealul Cotrocenilor. In aceasta batalie M.Diaconu s-ar fi putut constitui intr-un supoerter valoros al lui crin Antonescu,in conditiile in care acesta nu prea beneficiaza de astfel de servicii din partea colegilor; fie din impotenta, fie din incompetenta, fie din rea-credinta..
Nu a fost o abandonare a lui MD din partea PNL. Putem acuza PNL de exces de prudență combinat cu o proastă administrare a relației cu MD imediat după votul din Biroul Permanent.
MD a avut din partea PNL cam tot ce a dorit È™i a dăruit PNL cât a putut (È™i în plan media, al comunicării, a putut!) Dar MD nu putea cere din partea PNL să acționeze sfidând o lectură (admit, discutabilă) a unei sentințe definitive È™i irevocabile. Chestiile imense propuse de către unii pe Antene, cum că PNL din solidaritate față de MD ar fi trebuit să îl mențină pe liste cu riscul de a afecta prezența națională a observatorilor PNL în sălile de vot, este doar o chestie plain stupid.
Conte, chiar imi statea pe tastatura sa va solicit respectuos opinia Dvs. referitoare la deja-putem-sa-l-numim „cazul” Diaconu. A fost o mare bucurie sa vad ca parerile noastre coincid, si o placere intelectuala sa va citesc articolul. Felicitari pentru sinceritate, asumarea unei pozitii si stil !
mircea diaconu e un actor mediu spre mediocru, un om mic iar ca politician aproape nul.
@neo – De curiozitate: cu cine l-ai comparat pe Mircea Diaconu ca actor (ti-a iesit „mediu spre mediocru”), ca om (ti-a iesit „mic”) si ca politician („aproape nul”)???? Care au fost modelele la care te-ai raportat? Daca nu-i cu suparare, fireste!
L-o fi comparat cu IQ-EBA?
Surioara a demonstrat ca prostia e periculoasa, ne gaseste totdeauna nepregatiti s-o infruntam.
Nu a comparat cu nimeni, a dat un mare copy – paste din textele basiste anti-Diaconu care au umplut internetul in ultima vreme. Propagandistii basisti repeta din fericire greselile, atacandu-l pe Diaconu complet aberant au provocat o reactie inversa.
Mircea Diaconu își continuă rolul din Filantropica și în viața reală. Profesul Gorea s-a transformat în omul politic Diaconu, iar rolul șantajistului sentimental Pepe este interpretat de mai mulți actori: Antena 3, România TV, Victor Ponta.
Ce câștigă fiecare”¦
Omul politic Mircea Diaconu, om la 65 de ani, câștigă un salariu foarte bun, vreo 8000 de EURO, pentru un post unde ar trebui să cunoști măcar o limbă străină ( să faci și tu o impresie acolo) și să ai un oarece habar despre ce se întâmplă prin zonă. Domnul Mircea Diaconu, cu tot respectul pentru cariera dumnealui artistică, este un actor și un „žvorbăreț” de vorbe la televizor. Că vor fi pe acolo, la Parlamentul European, sau au fost niște neaveniți și mai mari nu ar trebui să ne încălzească cu nimic. Cred că avem pretenția să ducem acolo oameni de alt nivel decât EBA, CVT, Becali”¦
Antena 3, România TV, Victor Ponta îl folosesc pe Diaconu pentru un motiv foarte simplu: destructurarea PNLului și scăderea în popularitate a lui Antonescu. De ce credeți că cele două televiziuni îndeamnă oamenii să-l susțină pe actor? De ce credeți că pesediștii s-au implicat în campania de semnături? Din dragoste pentru adevăr, pentru dreptate, pentru „¦Mircea Diaconu ca simplu cetățean nedreptățit?! N-aș crede”¦
Mircea Diaconu spune că luptă contra Sistemului. Eu cred că dumnealui este acum susținut de Sistem, adică de echipa PSD, Voiculescu, Ghiță, Oprea. Și dacă în urma acestei colaborări obține foloase materiale înseamnă că a ajuns chiar el în Sistem.
Conte, Mircea Diaconu, chiar fără să vorbească de rău PNLul, sunt convins că e conștient că prezența fiicei sale la emisiunile lui Gâdea, unde se deplânge patetic trădarea liberalilor și se caută motivațiile ascunse ale lui Antonescu pentru această „žtrădare”, face rău partidului și omului care l-au susținut multă vreme și cărora le datorează cariera politică. Știe, în ultimă instanță, că acceptând explicit susținerea televiziunilor de partid apropiate de PSD lovește în Antonescu și PNL.
Mai există un mesaj subliminal al lui Ponta: veniți, peneliștilor, lângă noi, părăsiți-l pe Antonescu, noi facem scut contra Justiției, noi vă apărăm de ea!
Din păcate pentru domnul Diaconu cazul său nu seamănă deloc cu cazul lui Arafat. Diferență de stil, diferență de scop, diferență de atacator”¦Părerea mea.
Unul este un medic ce se mulțumește cu rolul primit în societate, ajuns acolo exclusiv pe baza meritor profesionale, celălalt este doar „žun actor grabit, care spune replica si-apoi a plecat zambind””¦la Parlamentul European. Ajuns acolo, e drept, tot pe baza meritelor profesionale”¦cele de actor!
Românul e milos. Și politicianul o știe. El știe și replica lui Pepe, maestrul manipulării:” Vă e milă?”¦ V-am luat banii!”.Politicianul doar o potrivește: „žVă e milă?”¦V-am luat votul!
NU a fost nici-o abandonare a lui Mircea Diaconu de către PNL.
Cazul Diaconu este cea mai urâtă chestie a justiției băSSiste din ultimul timp.Este o nedreptate și o ordinărie mai ales că există cazuri similare tratate diferit.Exemplul este Ecaterina Andronescu(garantată Vanghelie!),fost rector al UPB și senator,pe care ANI(această nouă Inchiziție dâmbovițeană!) a găsit-o incompatibilă.Dar justiția a absolvit-o de pedeapsa de a nu mai putea candida și,ca urmare,poate fi pe lista pentru europarlamentare.Mircea Diaconu,tot fost senator dar și director al teatrului Nottara,a fost și el găsit incompatibil de ANI,dar justiția i-a interzis dreptul de a candida.
Ce vreți caz mai flagrant și mai odios decât aceste sentințe părtinitoare ale justiției băSSeștiene?Nu se numește asta poliție politică în contra unor formațiunipolitice și în favoarea altora?!Trebuie informate forurile internaționale,asemenea nedreptate flagrantă poate fi studiu de caz al poliției politice băSSeștiene!
Și acum vin și întreb pe vajnicii Radu și Rădescu cum percep această nedreptate la adresa unui membru PNL.NU înțelegeți domnilor că băSSecu și Ponta sunt pe mână și au vrut SÄ‚ DISTRUGÄ‚ PNL?Asta a fost cauza părăsirii USL de care plângeți cu lacrimi de crocodil învinovățind PNL-ul.Ceea ce este ori un infantilism,ori o ticăloșie!
Mhmh, d-aia singurii care l-au sustinut pe Diaconu au fost Varanul si RTV, PNL-ul s-a spalat pe maini, ca niste slugoi ai statului de drept basisto-licuricios ce sunt.
„Draga” Radu,
Sa ne fereasca Dumnezeu de prosti si de ticalosi….
@d’Artagnan, OK!
Dartanian, basexu, udrea, OK!
Nu Justiția-i de vină:
http://www.gandul.info/stiri/ordonanta-cu-efect-intarziat-cum-a-castigat-ecaterina-andronescu-razboiul-cu-ani-12337333
„O ordonanță de urgență, adoptată de guvern în decembrie 2012, la propunerea ministerului pe care la acea vreme îl conducea, a scăpat-o pe Ecaterina Andronescu de incompatibilitatea constatată de ANI. Fostul ministru al Educației nu mai are nicio piedică în a-și păstra mandatul de senator, precum și de a candida la europarlamentare. Curtea Supremă a desființat, marți, raportul de incompatibilitate al ANI, decizie previzibilă în condițiile în care ordonanța din 2012 eliminase incompatibilitatea rector-parlamentar-lider de partid, care stătea la baza deciziei ANI din 2011. Fostul ministru susține că nu a emis ordonanța în interes propriu și că în realitate incompatibilitatea din lege nu o viza. Mai mult, Andronescu crede că este normal ca rectorii să fie și parlamentari. ”
Pesedista și-a tras ordonanță cu dedicație. Ce putea face Justiția în acest caz?! Ea doar aplică legile și ordonanțele în vigoare.
Cred că prea ușor aruncăm anatema pe Justiție…
ICCJ (adica inalta curte..) a tratat absolut identic atat pe D-na Senator-Rector Andronescu, cat si pe D-nul Senator-Rector Robu, actual primar PNL al Timisoarei.
Evident ca Mircea Diaconu are dreptate, si sper sa iasa europarlamentar (si sa isi ia inapoi carnetul de membru PNL), dar de ce a trebuit sa o amesteci pe D-na Andronescu in chestia asta??? Daca exista UN psd-ist pe care l-as vota fara nici cea mai mica strangere de inima, este ea!!!.