Scorul acestui articol
[Total: 24 voturi. Media: 4.8]

Lupta împotriva corupției ar trebui gândită ca o formă de dezinfectare a societății, de vindecare a acesteia de inventivii, rezistenții È™i  erozivii microbi ai hoției.

DNA  reprezintă o variantă terapeutică experimentală, creată în acest scop de laboratoare ale altor limbi È™i culturi, care preferă să-È™i testeze genul acesta de produse cu potențial de risc major pe cobai de altă naționalitate decât pe propriii infractori.

Am văzut numeroase filme în care medicamente revoluționare, destinate vindecării unor maladii fără leac până la ele, trec prin incredibil de complexe etape de testare până a fi validate sau nu. Bolnavi  fără È™anse, aflați în faze terminale, luptă cu disperare să fie acceptați în eÈ™antioanele de tratament pentru a-È™i mai oferi, cu toate riscurile necunoscutului, o È™ansă cât de mică la viață.

Există însă proceduri stricte, comisii academice cu terminații etice, exasperante rigori religioase care  urmăresc, cu mână de fier, limitarea la strictul necesar a numărului de subiecți admiÈ™i pentru astfel de teste È™i selectarea după criterii foarte precise a acestora. De ce? Pentru că experiența a arătat ca riscul unor efecte secundare necunoscute, care să conducă la consecințe chiar mai grave decât maladia tratată, este unul semnificativ.

Faptul că DNA reprezintă o variantă terapeutică experimentală, nu consacrată, împotriva corupției endemice, nu necesită prea multe demonstrații. Nu există în jurul nostru (mă refer la arealul de cultură È™i tradiție europeană) o formă atât de brutală, discriminatorie  È™i scăpată oricărui control instituțional, de asalt asupra unei maladii (corupția în cazul de față) cum este aceasta practicată de DNA, care să meargă până la uciderea pacientului.

Singura comparație care ni se livrează este aceea cu operațiunea Mani Pulite declanÈ™ată în Italia în 17 februarie 1992, care È™i-a propus ca în doi ani de zile să decapiteze clasa politică din Peninsulă pentru a eradica corupția generalizată È™i a permite apoi, unei noi generații de politicieni, de data asta oneÈ™ti, să preia controlul asupra societății.

După 20 de ani de arestări, sinucideri, procese interminabile, iată ce declara procurorul Antonio di Pietro,  eroul national din epocă al luptei impotriva coruptiei: „In toti acesti ani, coruptia din Italia nu a disparut, dimpotriva, a devenit mai puternica. Daca atunci aveam cancer, acum am ajuns la metastaza”.

Iar noi, acum, în anul 2016, repetăm un experiment ce a dovedit că microbii, în urma unui astfel de tratament, ies mai întăriți decât organismul pe care îl parazitează. În plus, pentru că suntem nu doar inventivi ci È™i cu darul supralicitării, extindem ofensiva aseptizării È™i la alte categorii decât cea a politicienilor; cum ar fi categoria medicilor.

De câte ori critic erorile, abuzurile È™i jocurile politice pe care DNA la face ca parte a efortului său de a vindeca societatea românească de hoție si hoți, primesc din tabăra susținătorilor necondiționați ai acestei instituții calificativul de apărător al mafioților, de comentator năimit să subminez încrederea românilor în justiție. Cei pe care indignarea față de poziția unui vândut ca mine nu-i sugrumă într-atât încât să-i  limiteze doar la imprecații devenite deja cliÈ™ee, adaugă binemeritatului perdaf È™i câte o întrebare retorică, de genul: „žÈ˜i ce, ar fi mai bine ca DNA, ca să nu greÈ™ească, să nu facă nimic?”.

Înțeleg de-aici că se invocă, deci se poate accepta o oarece indulgență față de greÈ™elile DNA atâta vreme cât, prin covârÈ™itoarea majoritate a acțiunilor sale, această instituție face bine pacientului (societății), îl ajută să se însănătoÈ™ească, să mai scape de infecții, bube, gangrene. Mi se atrage atenția, astfel, că atunci când judec merite È™i vinovății ale unei instituții atât de necesare, ar trebui să folosesc o balanță È™i să văd ce atârnă mai greu: binele făcut sau răul colateral? Că doar nu o să băgăm DNA-ul la puÈ™cărie pentru oferirea de foloase necuvenite È™efei ÎCCJ în cazul Rarinca ori pentru neglijența de a nu-i fi deschis până acum  nici măcar un dosar de corupție lui Traian Băsescu? Acestea sunt insignifiante în raport cu meritul DNA de a curăța politica românească de atâția È™i atâția corupți.

Cum spuneam, una dintre categoriile socio „“ profesionale pe care DNA È™i-a pus tunurile cu dezinfectanți (Hexi Pharma?) pentru a stârpi dăunătorii este tagma medicilor. Ne amintim cu mândrie portocalie cum a fost hăituit de justiția băsistă medicul Șerban BrădiÈ™teanu, un neica nimeni în cardiologia mondială, care (complet lipsit de relevanță)  „žîn data de 25 octombrie 1999 a condus la Spitalul de Urgență Floreasca echipa de medici care a realizat primul transplant de cord efectuat în România„.

Ca o continuare peste timp, citeam astăzi tonifianta È™tire că „žmedicul Irinel Popescu, fost È™ef al Casei Naționalei de Asigurări de Sănătate, s-a prezentat marți dimineață la DNA, la o zi după ce a fost pus sub urmărire penală sub acuzația de abuz în serviciu„.

Sigur, irinel Popescu nu e Traian Băsescu. El nu a făcut atât de mult bine acestui popor ca să fie exonerat de vreo eventuală greÈ™eală administrativă. El e doar un pârlit de Academician, Profesor al ISSO (International School of Surgical Oncology) în chirurgia hepatică È™i în transplantul de organe care, în loc să taie, patriotic, salarii È™i pensii (precum protejatul, pe merit, al DNA), îÈ™i permite să ciopârțească ficați, prelungind astfel viața atâtor români cărora, desigur, le-ar fi fost mai bine să moară decât să trăiască într-o țară ca asta.

Citiți, pe Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Irinel_Popescu), cam ce performanțe a avut acest  infractor deghizat în halat alb, cam câte vieți a salvat È™i ce poziție mondială ocupă în profesia lui, ca să înțelegeți de ce DNA trebuie iubit È™i elogiat fără rezerve atunci când îl umileÈ™te È™i îl È™icanează. Iar pentru comparație (http://www.ziare.com/stiri/sinucideri/cum-se-sinucid-romanii-raport-iml-1175160) luați notă È™i de faptul că în 2010 (anul tăierii salarilor cu 25%) România a înregistrat un număr record de sinucideri, 3050, care, evident, nu are nici o legătură cu excepționala măsură de austeritate a guvernării Boc „“ Băsescu.

Știu, justițiariÈ™tii pur „“ sânge nutriți la sânii intransigentei Monica Macovei È™i imparțialei Laura Kovesi vor răspunde răstit, lobotomic È™i sec, ca după înțărcare: „žlegea-i lege pentru toți. Dacă a greÈ™it, să plătească. Amendament: a nu se extrapola È™i la nivel de instituții. DNA poate să greÈ™ească fără să plătească„.

Bine, năpârliților! La bulău cu Irinel Popescu. Dacă se ocupă providențialul DNA de el înseamnă că aÈ™a e normal È™i bine pentru țară. Cât despre Dan Condrea, întrucât DNA l-a ignorat complet până când acesta a ieÈ™it din „žcâmpul tactic”, respectivul n-a reprezentat nicidecum un caz de urgență È™i siguranță națională.

Între Irinel Popescu È™i Dan Condrea DNA a ales să se ocupe de coruptul mai mare È™i mai dăunător țăriÈ™oarei. Iată o opțiune cu o mare forță simbolică È™i extrem de lămuritoare.

Asta da justiție. Independentă, imparțială, legată la ochi.

Cât despre americani È™i nemți, în materie de intransigență să ia lecții de la noi.

Câți bancheri au fost arestați în SUA după declanÈ™area marii crize economice din 2008? Sau nu erau vinovați?

Câți acționari din boardul colosului Wolkswagen au înfundat puÈ™căria după imensa escrocherie privind falsificarea emisiilor de poluanți? Hai, zău, chiar niciunul? Nici măcar preventiv?

Marii noÈ™tri îndrumători în ale înfăptuirii actului de justiție ne îndeamnă ca în numele acestei lumini idealiste să sacrificăm orice, inclusiv interesul național. Iar în vremea asta, în ogrăzile proprii, trec aproape sfidător justiția pe planul zece pentru că, nu-i aÈ™a, interesul național primează!

Contele de Saint GermainEditorialeAntonio di Pietro,Boc,cazul Rarinca,CNAS,Dan Condrea,DNA,Hexi Pharma,ICCJ,interesul national,Irinel Popescu,ISSO,Laura Kovesi,lupta anticoruptie,Mani Pulite,Monica Macovei,Serban Bradisteanu,Spitalul de Urgenta Floreasca,VolkswagenLupta împotriva corupției ar trebui gândită ca o formă de dezinfectare a societății, de vindecare a acesteia de inventivii, rezistenții È™i  erozivii microbi ai hoției. DNA  reprezintă o variantă terapeutică experimentală, creată în acest scop de laboratoare ale altor limbi È™i culturi, care preferă să-È™i testeze genul acesta de produse...Blog politic si polemic