Makaveli şi Şoşoacă servesc din aceeaşi troacă
Ca o doamnă ce este, doamna Şoşoacă împarte blesteme proteice plămădite din toate caloriile fiinţei sale. Pentru că îşi cunoaşte electoratul şi îl ştie cât de debil este, şi-a propus să îl mai întremeze puţin până la înţărcare …
“cu ceva produse,
din ugerul propriu mulse”.
Cum distinsul partener Lazarus dă oarece semne de emasculare în faţa neobositei şi multidirecţionalei impetuozităţi şoşocare, vulcanica purtătoare de botniţă care-l plagiază pe Hanibal Lecter şi-a propus să muşte, când îşi dă jos hamurile, din ceva prospături oferite de fauna locală. Astfel l-a descoperit, într-o troacă alăturată, pe virilul Makaveli remarcat prin plescăiturile lui recente cu mare priză la scrofiţe.
Să nu mă întelegeţi greşit. I-am făcut un compliment. Ştiu că e sensibil şi împarte perverse în stânga şi în dreapta când îl jigneşte cineva, aşa că nu mi-aş permite.
Domnul Makavelli e un influencer care se respectă prin tot ceea ce face şi, ca atare, trebuie respectat dacă nu vrei să-ţi tabloidizeze soţia.
Deci complimente, nu critică. Nici n-aş avea motiv (şi cu atât mai puţin curaj) să mă pun cu unul ca domnia sa care stăpâneşte arta cuvântului exprimându-se “cam” aşa: “Bă, vouă nu vi se pare că e cam convenabil voi să faceți ce vreți și noi să nu avem dreptul de nimic?”.
Sunt personalităţi care, de-a lungul istoriei, au reinventat limba. Mateiu Caragiale, Eugen Barbu, Nichita Stănescu, Garcia Marquez, Salman Rushdie. Cei ca ei au cioplit trepte de cultură pe care urmaşii lor să urce mai uşor şi cu plăcere spre frumuseţile spiritului.
Acum istoria şi-a schimbat metabolismul şi provocările. Ne propune o fază de alpinism – cardio. Cătărări, rapeluri, cascadorii în căutare de scurtături cu orice risc. Gâfâială. Puls 200. Se încearcă reinventarea ascensiunii sociale prin violenţă şi grobianism. O reinventare a limbii ca dialect de grota.
Nu ştiu alţii cum sunt dar eu înţeleg că mi-e din ce în ce mai greu să înţeleg.
Şoşoacă şi Makaveli… Ce să însemne alăturarea asta de purulenţă şi duhoare? Coşmar, suprarealism, caricatură, decădere?
Şi ceea ce mi se pare cel mai greu de acceptat este nu că astfel de personaje există ci că astfel de personaje au adepţi.
https://www.conteledesaintgermain.ro/makaveli-si-sosoaca-servesc-din-aceeasi-troaca/22-12-2024https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/12/optimism.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/12/optimism-150x150.pngEditorialegrobianism,Hanibal Lecter,influenceri,limbaj suburban,Makaveli,SosoacaCa o doamnă ce este, doamna Şoşoacă împarte blesteme proteice plămădite din toate caloriile fiinţei sale. Pentru că îşi cunoaşte electoratul şi îl ştie cât de debil este, şi-a propus să îl mai întremeze puţin până la înţărcare … “cu ceva produse, din ugerul propriu mulse”. Cum distinsul partener Lazarus...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Dacă tot suntem în stare de război hibrid perpetuu cu Rusia, ma gândesc ca CCR va constata asta si-l va inscauna președinte pe viata pe KWJ. Altfel, după masurile luate prin ordonanta trenuleț, nu-l vad bine pe candidatul coaliției. Poate doar dacă sunt invalidati de CCR toți candidații suveranisti și ajung sa se bata în finală Antonescu și Nicușor Dan, ar mai putea câștiga, altfel nu. Asa ca ideea perpetuarii lui KWJ sub pretextul războiului hibrid cu Federația Rusă, e demna de luat în seamă.
Patriotule sârb, ești pe lângă subiect! Ai scris un ditamai pomelnicul de pe poziția unui etnic și patriot sârb. Dar chestiunea unde e? Du-te pe site-uri sârbești și propaga acolo marele tău naționalism sârbesc.
Ce ai făcut dumneata e o pledoarie lunga pro-Serbia și cu o foarte mica tangenta cu România. Mai bine nu comentai, ca nu e locul aici pt.ce și comentat tu.
La mulți ani !
Pentru cei ce vor să vadă lucrurile poporului nostru în un pic mai multe culori: https://www.activenews.ro/opinii/Cum-vad-romanii-din-America-Fenomenul-Calin-Georgescu-si-anularea-alegerilor-Romania-in-gura-sarpelui-Boa-o-tara-cimitir-194206
Referitor la articolul de față, părerea mea e că omul e mult mai complex decât una sau două culturi pe care și le-a asumat ori ba – iar felul de a fi și modul de a transmite acel mod de a fi (evaluabil după anumite criterii ale majorității ca fiind, de exemplu, în cazul de față, negativ) ar trebui să fie – de fapt -, foarte ușor de înțeles.
Despre cei doi subiecți – … eu unul știu – chiar uitându-mă la mine, zilnic – că cel mai frecvent sport al omului cam ăsta pare a fi: să judec eu pe altul după criteriile pe care eu le consider excelente la mine.
Omul e mai mult de atât și greu de definit, dar adevărata lui valoare eu mă gândesc că stă în cum simte și intențiile lui reale, ale manifestărilor lui, pentru că așa este scris, că sufletul lui (trăirea lui cea mai intimă) e mai valoros decât orice pe lumea asta (inclusiv cultura), iar oamenii simpli, țăranii vechi, adică oamenii luminați de credință, știau să vadă omul după acest criteriu suprem, iar dacă conform acestuia, ei cădeau a în a fi demni de milă, aceștia, primii, evaluatorii (iar nu judecătorii lor) se rugau pentru ei și atât sau – în cel mai rău caz – ziceau un ”Mare e Grădina Ta Doamne…!” – sigur că poți râde de prostie, dar iarăși, nu prea mult, ca să nu ajungi tu – cel ce râde -, cu timpul, mai prost decât propriul subiect – că de obicei, matematica pură a Proniei dumnezeiești pe drumul acesta te va trece, tu cel ce ajungi să obișnuiești să judeci pe un altul.
Eu așa gândesc, și sper să-mi aduc aminte de propriile vorbe, la timpul potrivit !
Când aviația N.A.T.O. bombardat Belgradul, sârbii cântau „Тамо далеко” (Tamo daleko – Acolo departe). Când Novak Đoković a fost expulzat din Australia, sârbii l-au așteptat la Belgrad, cântând „Тамо далеко”. În campania electorală a lui Aleksandar Vučić, susținătorii săi cântau același cântec. Sârbii din Kosovo cânta în aceste zile „Тамо далеко”.
De ce acest cântec? Ce semnifică el pentru sârbi? „Tamo daleko” este un cântec popular sârbesc cu o istorie fascinantă. Există mai multe variante ale cântecului, toate terminându-se cu versul „Živela Srbija” (Trăiască Serbia!). Au fost înregistrate mai multe variante moderne ale cântecului, cele mai cunoscute fiind ale lui Goran Bregović și André Rieu.
Pentru a înțelege cântecul trebuie să apelăm la câteva elemente din istoria Serbiei.
Regatul Serbiei a fost în război împotriva Austro-Ungariei și a altor Puteri Centrale din 28 iulie 1914, (când guvernul austro-ungar i-a declarat război), până la capitularea Austro-Ungariei la 3 noiembrie 1918.
În primul an de război, (august – decembrie 1914), armata Serbiei, deși în inferioritate numerică, cu armament deficitar, muniție insuficientă și artilerie limitată în număr de piese, a câștigat bătăliile de la Cer (Țer) (16 august 20 august), Sabac (21-24 august), Drina (septembrie 1914), Belgrad (3-15 decembrie), reușind să respingă trei ofensive ale inamicilor și să-i alunge din țară. Au urmat 8 luni de acalmie penru ca apoi Serbia să se confrunte cu Tripla invazie. În septembrie 1915, 800.000 de soldați austrieci, unguri, germani și bulgari, conduși de feldmareșalul Anton Ludwig August von Mackensen, au atacat dezlănțuit armata sârbă, care avea 200.000 de soldați. După ce a rezistat eroic timp de patru luni, producând pierderi enorme atacatorilor, armata sârbă a fost copleșită. În iarna anului 1916, aproximativ 120.000 de soldați sârbi s-au retras, împreună cu populația civilă, prin munții înzăpeziți din Muntenegru și Albania (sub asaltul forțelor superioare ale Puterilor Centrale) până la coasta Mării Adriatice. Din cauza frigului și a foametei, în timpul acestei călătorii numită Golgota Albaneză, 72.000 de oameni au murit. Rămășițele armatei sârbe au fost evacuate în insula Corfu de către Franța și Marea Britanie. Aliații nu au avut timp să se pregătească să primească soldații sârbi. Corfu nu avea mâncare, îmbrăcăminte, lemn de foc și corturi. Soldații epuizați au stat în ploaie zile în șir. Oamenii au început să se îmbolnăvească și să moară în masă. Bolnavii erau duși pe insula Vido, iar morții erau aruncați direct în apă. În unele zile, mureau 300 de oameni pe zi. În total, aproximativ 5.000 de soldați sârbi sunt în apele din jurul insulei Vido. Sârbii numesc aceste locuri „Mormântul Albastru”.
După refacere, armata sârbă a fost transferată pe frontul de la Salonic, unde, în septembrie 1918, forțele sârbe împreună cu alte forțe aliate au spart frontul și Bulgaria a fost forțată să se predea. Armata sârbă a fost de neoprit și la 1 noiembrie 1918, Belgradul a fost eliberat.
Serbia a plătit un preț disproporționat de mare pentru marea sa victorie din Primul Război Mondial: în timpul războiului, a pierdut între 1.100.000 și 1.300.000 de locuitori, ceea ce reprezenta aproape o treime din populația totală și aproximativ 60% din populația masculină.
„Тамо далеко” a fost compus pe insula grecească Corfu, în 1916.
Tema cântecului este următoarea: Un soldat își cântă durerea și speranța pe insula grecească Corfu, unde a ajuns după retragerea trupelor sârbe prin Albania de Nord. Cântă despre satul său ruinat, despre biserica în care s-a căsătorit și despre greaua retragere în care și-a pierdut mulți dintre tovarăși. Textul în sine exprimă dorul unui soldat pentru patria sa. Dar conține și cuvintele „Živela Srbija!”, care sunt considerate strigătul de luptă sârbesc al tuturor timpurilor.
„Acolo, acolo departe de mare/ Acolo e satul meu, acolo e Serbia./ Acolo. departe, unde înflorește galben lămâia/ Nu a existat decât o singură cale pentru armatele sârbe./ Acolo, departe, unde crinii mici au floare albă/ Acolo, tatăl și fiul, împreună, și-au dat viețile lor,/ Acolo unde în tăcere călătorii trec Moravia/ Acolo au rămas icoana mea, familia mea sfântă./ Acolo unde Timocul salută orașul lui Veljko/ Acolo Biserica în care m-am căsătorit în tinerețe a fost arsă./ Fără patrie, am stat în Corfu/ Dar cu mândrie am strigat: «Trăiască Serbia»!
Identitatea compozitorului a rămas subiect de dispută timp de mai multe decenii. În 2008, istoricul Ranko Jakovljević a descoperit că Đorđe Marinković, un muzician amator din satul Korbovo de lângă Kladovo, a fost cel care a compus muzica și versurile cântecului, în 1916, înregistrând drepturile sale de autor la Paris în 1922.
„Tamo daleko” este considerat imnul fiecărui soldat care și-a părăsit familia și a plecat la război. El a ajuns să fie privit ca o formă de imn național în diaspora sârbă în timpul Războiului Rece, iar unele dintre versurile sale au fost interzise în Iugoslavia lui Tito, pentru că evocau renașterea sentimentului național sârb. Cântecul a fost interpretat la înmormântarea inventatorului sârb Nikola Tesla în ianuarie 1943.
Deși este cel mai faimos cântec popular sârbesc, este puternic contestat de globaliști pentru că ar fi o expresie a naționalismului ortodox și al suveranismului. În realitate, este expresia patriotismului și demnității.
Frumoasa prezentare. Da io am o intrebare: pe aceasta melodie + versuri au fost ucisi oameni nevinovati? ca si ” De la Nistru pan-la Tisa, tot romanu’ plansu-mi-s-a!”
Conte, o rugăminte dacă se poate: fie scrieti un alt articol fie lăsați-l dar luați imaginea hidoasă….
Un pom , o floare, ceva să ne luminăm de sărbători.
Vă doresc numai bine!
V-am respectat dorinta.
Sarbatori optimiste!
La multi ani!
conte, esti un mic Terhes.
Se tot speculeaza teorii aberante gen romanii nu au stiut sa voteze si de aceea le merge rau. Spun aberante nu pentru ca eu as fi vreun cunoscator in politica, dar am vazut ce s-a intamplat in ultiumii 35 de ani. Occidentalii ne-au controlat in acelasi mod. In primii ani, daca va aduceti aminte, a fost placa cu „esti fsn-ist” daca puneai la indoiala ceea ce se intampla in politica si in societate.
Dupa aceea a venit „placa” cu „aveti rabdare, sunteti o democratie prea tanara ca sa intelegeti ce se intampla”.
Adica se intampla jaf sub ochii nostrii dar ocidentalii, prin cozile de topor, te prosteau in fata spunand ca sa e normal la inceput, dar pe aici va curge lapte si miere in viitor.
Toate televiziunile care trecusera cu totul in tabara occidentului inca de la inceput bucurandu-se de niste firimituri de la masa bogatilor, minteau populatia difuzand peste tot ideea unui mare nenorocit si dusman al Romaniei, carui ii spuneau „domn’ profesor”. Ati ghicit, era vorba de Brucan care sustinut de televiziuni si nu numai, anunta ca abia dupa 20 de ani o sa vedem rezultate, pana atunci sa ne luam gandul de la o viata buna pentru ca Ceausescu ne-a adus la sapa de lemn.
Exemple de acest gen se pot o gramada. O multime de „ilustrii” tradatori si cozi de topot au lucrat si inca lucreaza pentru occident, avand grija sa minta si sa insele populatia prin tot felul de dezinformari pe de-o parte, si sa execute pentru straini ce mai este de executat in Romania, pe de alta parte.
Fie ca este vorba de politicieni cu functii inalte sau persoane publice promovate intens prin televiziuni, fie ca este vorba de blog-eri de duzina cu cinci cititori, toti par sa aibe aceeasi misiuni in a abate atentia de la dezmenbrarea tarii de catre ocidentali prin emisiuni sau articole de doi lei cum ca starea deplorabila a Romaniei este rezulatatul luptelor interne dintre partide, a unor persoane mondene aparute in peisaj, gen Sosoaca. Inca mai sunt naivi care cred ca votand cu un alt candidat sau cu un alt partid, situatia tarii se va schimba.
Folosindu-se aceaste minciuni,zi de zi Romania este demontata si pregatita sa fie vanduta intre occidentali.
Occidentalii au distrus Romania exclusiv cu ajutorul cozilor de topor si a tradatorilor de la cel mai intalt nivel pana la cei mai de jos.
Unii si mai penibili cred ca daca Trump va prelua puterea, prima lui grija va fi sa salveze Romania.
Iudelor care ati vandut tara, credeti ca v-ati pus la adapost ? Tavalugul va veni si peste voi.
Cum se zice corect in perioada Craciunului?
Craciun Fericit, sau Sarbatori Fericite?
Teoretic amândouă, nu?
Hai să facem totusi o separare, ce ziceți?
Craciun Fericit celor care mai cred in chestii de astea desuete cum ar fi tară , familie si toate chestiile alea cu care am fost „îndoctrinați” in copilărie!
Sarbatori Fericite globalistilor si in special alora care au uitat de mortii din pandemie si se gudura din nou pe langa consumatorii regulați( si la propriu si la figurat) de urina!
Craciun Fericit!
p.s. astept degetele in jos ca sa stiu ca am fost un mic Grinch( stiu o chestie globalista) pentru deontologii si comentatorii de top! Eu ma bucur de zilele ( nu conteaza ca sunt ploioase si „vântoase”) acestea!
Stimate Conte,
Ma rup de analiza celor doua figuri ridicole si doresc, la fine de an, sa ofer medalii pentru evolutiile politice din ultimele doua saptamani:
Locul 3 -Bronz- Constituirea noii „stabilitati” Ilie & Marcel; ca incepusem sa-i simtzim lipsa
Locul 2 -Argint-Formarea Guvernului condus de Ciolacu( ca mult i-am/ si-a dorit-o!)cu compozitie „centru- dreapta” si, evident, „pro-europeana”!; cu izolarea in opozitie parlamentara a zurbagiilor. Nu pot sa nu apreciez groapa pe care si-a sapat-o „con manu propria” USR -desi avea de ales- lipindu-se inevitabil de AUR & Co.( extremistii de stanga langa aia de dreapta, vor titra mass-media) la viitoarele scandaluri ( da’ cu o voce mai mica, dupa procente).
Locul 1 – Aur, cu coronita- Si anul acesta, de Craciun, va veni TOT Santa Klaus (W.I.), de prin nameti, sa ne-aduca daruri multe, la fetite si baieti…
Sarbatori Fericite, tie si invitatilor de clasa!
Vezi tu stimabile?,viața e un carusel în care poți fi ba sus,ba jos,iară sus,și iară jos!
Nu poți cataloga un om cu o vasta cultura precum Salman Rushdie într un fel de blesfamiator religios!Ptr că intri pe un tărâm al filozofiei istoriei religiilor.
Eu zic că din articolul scris de distinsul domn,trebuie să reținem lipsa de cultură și civilizație a d nei Șosoaca și tupeul vulgar al acestui Makaveli.
Dar în aceeași măsură putem cere distinsului domn care a scris articolul sa5se delimiteze de mitocănia, incultura,aroganță, tupeul,impostura lui Ciolacu,Johannis, mizera componența a CCR,majoritatea așa zisilor jurnaliști, membrii ai guvernelor trecute și prezente,etc..,care prin prestația lor conduc către o radicalizare a societății care nu aduce nimic bun.
Oamenii sunt precum animalule sălbatice, la un moment dat încep să muște.
Probabilitatea ca in lumea de azi democratia să fie reală si alegerile corecte este comparabila cu probabilitatea ca ”Dintr-un calculator călcat de tramvai sa rezulte un program…eventual de guvernare” . Suntem, datorită masmedia ,in starea cand nu se mai pot deosebi oamenii buni de oamenii rai.
Ce-i de făcut?
Printre altele Fericire înseamnă si Limitarea nevoilor.
Daca bei esti fericit o noapte…. daca te casatoresti esti fericit o luna un an sau mai mulți,….Dar… daca ști sa te protejezi de goana după bani( capitalism )… de banci …și de societatea de consum…atunci= Esti fericit o Viață!
Deci, de Sărbători si nu numai …. Fericirea de mai sus Tuturor!
Tagetes – decembrie 23
Din betie, te mai trezesti…
Craciun Fericit, cu Santu’ Klaus venind pe schiuri de la Paltinis!
Conte, sunteți un maestru al titlurilor, ca de obicei. Iar conținutul articolului este pe măsură.
Sărbători fericite!
Multumesc. Sarbatori fericite!
Conte, cred că-i prima data când avem opinii diferite. Poate că expresiile și vocabularul celor 2 personaje numițe de dvs., nu sunt tocmai academice, elegante sau elevate. Dar sunt, cu siguranță, pe măsura înțelegerii celor cărora se adresează. Cu un personaj ca Gâdea, trebuia ca cineva să-i spună, de la obraz, neaoș, românește, tot ce i s-a spus. Poate și ceva în plus.
As mai adauga , la prestatiile din ce in ce mai penibile ale dlui. Gadea din ultima vreme, dispozitia isterica data -in fata (tele) spectatorilor, la transmisiile live de dupa parlamentare-, de a se scoate imediat de pe post- a lui Kelemen Hunor, pe motiv ca se acesta se adresa (si) in ungureste alegatorilor sai. Se pare ca ne costa mult afilierea A3 la CNN.
”…Salman Rushdie. Cei ca ei au cioplit trepte de cultură pe care urmaşii lor să urce mai uşor şi cu plăcere spre frumuseţile spiritului” Serios? ”Trepte de cultura” ”cioplite” de un blasfemiator de religie? Daca scria ”versete satanice” despre ortodoxie, crestinism, era la fel de admirat pentru ”frumuseţile spiritului”? N-am sa comentez pe tema asta, dar un asemenea specimen, zis uman, nu este pe lista mea de adorare culturala. Ar insemna sa admir in extaz Charlie Hebdo, sa ma inscriu in USR ca membru cotizant, sa-i am ca lideri politici pe alde Robinette si Ursula, sa ies in strada si sa protestez impotriva maririlor de pensii si salarii, s-o votez pe Lăsconi si sa-l urmaresc avid pe Mihai Gâdea. Cam asta ar reprezenta intrarea lui Salman Rushdie in ”panoplia mea a creatorilor de cultura”.
Ca bine ziseshi! M-as baga si io la votu’ pentru d.na, da’ sunt intr-un ambara de shoa: pe dl. neicushoru’ cui sa-l las?