Lucruri care pot fi spuse, lucruri care nu pot fi spuse
Â
Deciziile politice foarte importante se iau de cele mai multe ori pe baza unor informații nepublice. Pretinsa transparență funcționează doar până la un punct: până acolo unde ea ar putea dăuna decidentului È™i/sau afecta succesul deciziilor sale.
Există enorm de multă ipocrizie când vine vorba de onestitatea în comunicarea politică. Cel mai recent exemplu ni-l oferă retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu de către CEX al PSD.
Care să fie motivul real al acestui gest? – se întreabă pe zeci de voci indignate elita analiÈ™tilor, de toate culorile È™i de sub toate stindardele, din fremătătoarea noastră media românească. Iresponsabilitate, inconÈ™tiență, luptă talibanică pentru putere, sacrificarea interesului național, confruntare de găÈ™ti mafiote, spirit dictatorial  „“ iată doar o parte dintre explicațiile livrate poporului de aceÈ™ti impetuoÈ™i formatori de opinie, care nu că n-ar înțelege ce s-a petrecut în realitate, dar preferă interogația vicleană È™i concluzia demolatoare. E mai spectaculos aÈ™a. Lumea suspină È™i se încolonează mai entuziast după lozinci pirotehnice decât după interpretări ce nu scot scântei.
Sunt de acord că raportul de evaluare a performanțelor guvernului după 6 luni a fost doar un pretext pentru îndepărtarea lui Grindeanu. Și nu orice fel de pretext ci unul foarte prost ales, care, pe lângă că nu a convins deloc, a mai È™i oferit muniție de asalt neprietenilor PSD.
Toată lumea este de acord azi că s-a dorit înlocuirea lui Grindeanu de la Palatul Victoria pentru un cu totul alt motiv decât cel invocat (guvernarea defectuoasă).
Cea mai plauzibilă explicație ar putea fi desprinsă prin combinare unei declarații a Gabrielei Firea cu o È™tire primită pe surse de către principalele televiziuni de È™tiri.
Declarația Gabrielei Firea (care nu a fost negată de domnul Grindeanu ci, mai degrabă, confirmată prin modul în care a refuzat să o comenteze) se referă la un caz punctual: în timpul manifestațiilor împotriva Ordonanței 13, conducerea PSD l-a invitat pe premier să participe la o È™edință de urgență, extrem de importantă pentru dezamorsarea situației. Premierul a confirmat participarea sa, dar, fără nicio explicație, nu s-a prezentat la acea È™edință. Încercările liderilor PSD de a da de domnul Grindeanu au rămas fără efect. Premierul a apărut, după È™ase ore de absență, nu la È™edința respectivă, cu colegii săi de la PSD, ci la Palatul Victoria, de unde a anunțat singur (domnia sa, personal, È™i nu prin intermediul lui Liviu Dragnea, cum fusese anterior convenit) decizia retragerii Ordonanței 13.
După acest incident contrariant (petrecut spre sfârÈ™itul lunii februarie 2017), atitudinea lui Sorin Grindeanu s-a modificat radical în raport cu cei care îi acordaseră sprijinul pentru a deveni prim „“ ministru. Ceva, acolo unde fusese în taină, È™ase ore, „žîl transformase în alt om” (este nu doar declarația Gabrielei Firea ci È™i a multor alți apropiați din PSD).
Suspiciunea că, în acea după-amiază, Sorin Grindeanu trecuse de partea „žsistemului”, trădând încrederea partidului, s-a consolidat în lunile următoare printr-o mulțime de „ždisfuncții”, aparent inexplicabile, apărute în relațiile cu lideri ai PSD. Cu toate acestea, el nu a fost îndepărtat imediat de la butoane ci a mai fost lăsat în functie alte trei luni, sperându-se în atenuarea asperităților È™i găsirea unei căi amiabile de continuare a drumului început.
Al doilea element, care a avariat decisiv relația PSD „“ Grindeanu, este cel prezentat pe surse după trecerea moțiunii de cenzură (È™i, din nou, nenegat de domnul Grindeanu È™i confirmat de unii membrii ai cabinetului) cum că Premierul pregătea pe ascuns o Ordonanță de Urgență prin care să interzică pe viață unui politician condamnat definitiv (deci chiar È™i după terminarea condamnării) să poată deveni prim „“ ministru. Acest afront, cu țintă precisă Liviu Dragnea, urma să fie completat, pe durata vacanței parlamentare, cu inițiative  de consolidare a noului partid condus de Daniel Constantin astfel încât el, Grindeanu, împreună cu Victor Ponta È™i Daniel Constantin, să rupă alianța PSD „“ ALDE È™i să creeze, spre toamna acestui an, un nou pol de putere alături de tabăra pro Johannis.
Și acum, vă întreb: dacă cele două secvențe pe care le-am evocat anterior sunt reale È™i au fost cunoscute de membrii CEX-ului PSD, putea acest CEX să le ignore? Eu cred că nu! Și nici nu putea amâna pentru după vacanța parlamentară operația de extirpare a răului (în opinia sa). Ar fi fost prea târziu. S-a văzut că deja, la acest moment, tabăra Grindeanu „“ Ponta a avut o rezistență È™i o susținere mediatică (È™i nu numai) incredibil de mari pentru o echipă de, aparent, doar trei oameni.
„žTrebuiau (membrii CEX) să se gândească la interesul național, la efectele pentru țară ale crizei pe care urma să o genereze decizia lor” „“ se vor grăbi să mă contrazică unii moraliÈ™ti, nu foarte interesați de înțelegerea realistă a lucrurilor. Le voi spune doar atât: orice partid, mai ales unul ales cu 50% în Parlament, procentaj dobândit cu doar È™ase luni în urmă, ar fi făcut acelaÈ™i lucru într-o situație asemănătoare. Și ar fi invocat respectarea democrației, a voinței majoritare a alegătorilor.
Trebuie să înțelegem că, în politică, există lucruri care pot fi spuse È™i lucruri care nu pot fi spuse. În cazul de față, PSD-ul nu putea invoca public, pentru justificarea acțiunii sale rapide È™i brutale, pactul lui Grindeanu cu „žsistemul” È™i nici Ordonanța de Urgență pregătită pe ascuns de acesta pentru a-l scoate definitiv din joc pe Liviu Dragnea. Nu putea, din cel puțin două motive: întâi pentru că, probabil, nu existau dovezi materiale incontestabile pentru a-È™i susține aceste reproÈ™uri (mărturiile propriilor membri ar fi fost considerate partizane) È™i, apoi, pentru că, referitor la Ordonanța de Urgență, s-ar fi speculat că Dragnea sacrifică partidul È™i guvernarea pentru a-È™i apăra o cauză personală.
Au apelat la stratagema cu evaluarea guvernului, sperând că ea va fi suficient de convingătoare È™i bine primită de opinia publică. S-au înÈ™elat grav, primind în aceste zile cu vârf È™i îndesat nota de plată pentru această neghiobie.
Se spune, cu suficient temei, că creierul din spatele tuturor bunelor È™i relelor care se întâmplă în ultimul an PSD-ului ar fi Liviu Dragnea. Dacă e aÈ™a, atunci acest creier are o mare slăbiciune, aproape o infirmitate: incapacitatea de a anticipa corect efectul acțiunilor sale. S-a văzut asta cu propunerea doamnei Shhaideh È™i cu desemnarea domnului Grindeanu, apoi cu Ordonanța 13 È™i cu folosirea evaluării guvernului ca pretext pentru înlăturarea primului ministru.
Incapacitatea de a anticipa corect înseamnă, la limită, lipsă de viziune. Iar un politician fără viziune este… ca „žo soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!”
https://www.conteledesaintgermain.ro/lucruri-care-pot-fi-spuse-lucruri-care-nu-pot-fi-spuse/23-06-2017Editorialealianta PSD - ALDE,Caragiale,CEX al PSD,comunicare politica,Gabriela Firea,guvernul Grindeanu,ipocrizie,lipsa de viziune,Ordonanta 13,partidul lui Daniel Constantin si Victor Ponta,retragerea sprijinului politic,sistemul ocult Deciziile politice foarte importante se iau de cele mai multe ori pe baza unor informații nepublice. Pretinsa transparență funcționează doar până la un punct: până acolo unde ea ar putea dăuna decidentului È™i/sau afecta succesul deciziilor sale. Există enorm de multă ipocrizie când vine vorba de onestitatea în comunicarea politică....Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
E prea tarziu pentru PSD, partida e pierduta. Ambarcatiunea a esuat, magistral condusa de capitanul din ALexandria (TR), apa intra in cala, barcile de salvare au fost smulse de furtuna iar bateria radiotelegrafului e moarta si ea.
Cat de naiv sa fii ca sa te astepti de la presedintele KWI sa propuna pentru a doua oara, ca si cand nimic nu s-at fi intamplat, un prim ministru tot de la PSD, dupa ce primul a esuat atat de surprinzator si de lamentabil?
In primul rand, majoritatea coalitiei este foarte discutabila, un calcul mathematic al ultimei votari demonstrand chiar ca ea nu prea mai exista.
In al doilea rand, insasi esecul guvernarii Grindeanu e un argument suficient de solid, natural si etic ca guvernarea sa mai fie incredintata si altora. La limita, ne putem intreba la modul cel mai serios, de ce PM de la PSD si acum? Ca ce chestie, tot PSD, au fost cumva alte alegeri?
In al treilea rand, KWI e pe creasta valului, in timp ce oponentul sau politic, Liviu Dragnea, arata ca un liliac de grota cazut in lichid de frana, zambeste cam schimonosit.
In al patrulea rand, spectrul celor 60 de zile pana la dizolvarea parlamentului este atat de infricosator, incat pana si pesedistii ar vota orice propunere, chiar si pe Traian Basescu personal, numai sa slujeasca poporul din parlament inca vreo 2 ani si jumatate, si nu din afara lui.
Cu o simplă injecție în cap ai putea fi salvat. Spațiul lipsit de neuroni ar putea fi umplut cu un compot natural, de prune. În timp, după fermentare, vei ajunge asemeni idolului tău, Băs.
Și zici că majoritatea parlamentară PSD-ALDE poate fi înlocuită de PNL-USR-PMP-UDMR-Alteminorități-gaÈ™caluiConstantin-È™antajațicudosare?
P.S. Încearcă de Topoloveni. Sau Răureni.
Sa ai 20 si ceva de ani prin anii ’90, sa urmezi o facultate de matematica – informatica, care-ti captiveaza mare parte din existenta, sa te atraga, sa intri si sa activezi in pdsr-ul coplesitor al lui Iliescu de atunci, au fost elementele care mi-au aprins beculetul rosu la nominalizarea lui Grindeanu ca premier.
Ministrul comunicațiilor, Augustin Jianu, a semnat un ordin care reglementează piața semnăturilor electronice, o afacere de câteva zeci de milioane de euro anual. Surse din piața IT susțin că ordinul lui Jianu îl favorizează pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu, cel care deține compania Certsign SA. Adică tot pentru oamenii Binomului.
Eu in locul PSD as introduce test obligatoriu cu Detectorul de minciuni in alegerea candidatului la functia de PM. Si acelasi test vis-a-vis de loialitatea fata de PSD si neapartenenta la un serviciu de securitate intern sau extern l-as face obligatori la toate nivelele organizatiilor judetene de partid.
Cum sa aiba Romania autostrazi la nivel europen cand o mare din bugetul de stat e bagat in fundul capetelor de organe care insumeaza cam 25.000 de rumegatoare. Romania avand de 7 ori mai multi agenti secreti decat media europeana raportata la 100.ooo de locuitori. Aici sunt banii platitorilor de taxe chieltuiti in mod excesiv si imoral petnru ca aceasta masa de agenti sa asculte si sa spioneze pe chiar cetatenii platitori de taxe. Si cum credeti voi ca Romania va ajunge sa se dezvolte trainic si rapid cand in loc sa se investeasca in dezvoltarea economica-industriala, medicina si invatamant bugetul statului e risipit pe asigurarea functionarii la cote maxima a acestui aparat de spionaj si supraveghere nedemocratic. De aceea pentru democratizarea reala a societatii romenesti trebuiesc indeplinite urmatoarele obiective. 1. Interzicerea desfasurarii de activitati economice-industriale-servicii-mass-media SRI si oricarui serviciu de informatii romanesc. 2. Reducerea la 6/7 a nagajatilor SRI, aducand numarul acoperitilor si neacoperitilor la nivelul european al acestor ofiteri raportat la 100.000 de locuitori. 3. Demilitarizarea SRI, Romania fiind printre putinele sau daca nu singura tara din UE care are militarizat acest serviciu. 4. Obligativitatea tutor grupurilor de mass-media si jurnalistilor de a-si face public sursele de finantare.
Cifra de angajati a SRI este de 37 de mii…cu celelalte servicii se sare binisor de vreo 60 de mii!
Iarasi focusare doar pe aspecte amrunte. Daca tot vorbim desrep ceea ce nu se poate vorbi hai sa vorbim si despre progresismul globalist versus renastere nationala despre folosul Rusiei din intretinerea unei confuzii legate de valorile nationale si folosirea lor in scopuri antinationale despre cea mai grava eroare a PSD-ului care ii va scoate din istorie la urmatoarel alegeri despre tradare de tara si interesul Romaniei si de-abia dupa aceea sa ne gandim la Dragnea si la ceea ce a facut in aceste 6 luni si a demostrat intreii tari ca e in stare sa faca. Pe bune ca a devenit peste noapte dusmanul nr 1 al tarii mai ceva decat a fsot Basescu … dar deh sa analizezi serios temele astea presupune o impartialitate si o lipsa a manipularii greu de gasit pe blog-ul asta …… sa vedem daca o sa mai fie in stare sa-si mai treaca un guvern marioneta…
Nu am pretins ca as fi impartial. Nu sunt nici judecator si nici lipsit de emotii la ceea ce se intampla in jur. Am spus tot timpul ca articolele mele incearca sa prezinte, cu toata sinceritatea, cum vad eu lucrurile (politice) intr-un anumit moment. P.S. Dupa stil si directie, pari a fi acelasi cu „tradare pe fata”. Iti plac punerea la zid si executiile sumare. Si, pe deasupra, nu ai dubii ci doar certitudini.
Asa il invata propaganda securista,Conte!Ei au doar certitudini servite pe tava de Secu, nu au indoieli , nu-si pun intrebari.Si mai au marota cu Rusia, de parca s-ar stradui cu toata silinta sa atraga Romania intr-un conflict armat cu Rusia.Fereasca Dumnezeu sa se intample, caci suntem terminati!Mizeaza iluzoriu pe USA in special si pe NATO, in subsidiar, dar nu iau in calcul faptul ca Rusia le-a luat fata americanilor, castigand razboiul cibernetic, pot asmuti impotriva noastra aproape toti vecinii (ungurii si bulgarii, aliati de fatada in NATO, dar si sarbii care nu uita ingratitudinea, toti avand interese teritoriale fata de noi; nici pe ucraineni interesati de Bukovina si Maramures, nu m-as increde si nici in Moldova lui Dodon, lider rus, controlat de Moscova).Apoi, de atata ori in istorie, liderii occidentali actioneaza pragmatic.Sincer, nu-i vad pe americani, pe nemti nici atat sau pe ceilalti vestici sa intre intr-un conflict cu Rusia pt. noi.Cu sau fara punctul 5 al tratatului, nicio tara nu se va pune in pericol daca nu are interese majore si nu va fi capabila sa-si convinga opinia publica interna de necesitatea de a-si asuma riscul unui conflict cu Federatia Rusa.Doar neosecuritatea noastra o tine una si buna cu logica conflictului cu Federatia Rusa.Poate ca multe din varfurile ei sunt vandute unor servicii straine, caci tradarea ne in fire noua, romanilor.N-a zis nimeni sa-i iubim pe rusi, dar daca nu ai cu ce ca tara, stai dracului in banca ta si nu bagi batul printre gard, sa-i intarati pe rusi!
De ce m-am referit la asta?Pt. ca toti propagandistii neosecuritatii din presa sau trimisi in misiune pe forumuri au 2 marote: ,,Rusia-dusmanul de moarte al Romaniei,, si ,,statul de drept,, reprezentat doar de d-na Kovesi.sIGUR, Un PSD la putere (inca necontrolat total de sistem cum a ajuns deja istoricul PNL) sta in gat sistemului.
PSD a facut 4 mari greseli fundamentale in Ianuarie 2017. 1. PSD trebuia sa merga cu propunerea de PM a lui Shhaideh pana Johannis isi termina dreptul constitutional de a o respinge, urmata de o suspendarea a Presedintelui de catre PSD+Alde. 2.PSD trebuia imediat sa-l suspendat pe Johannis cand acesta a turnat gaz peste foc iesind in strada de partea id…lor #rezist. Ong. 13 fiind perfect constitutionala si legala conform hotararii CCR din Iunie 2016. 4. PSD a gresit ca n-a organizat un contra-miting de sustinere a guvernului Grindeanu lasandu-i pe tem…lii @rezist sa-si faca de cap pe strazile Bucurestului in mod ilegal deoarece acestia nu aveau nici o autorizatie de la Primaria Capitalei pentru a scoate lumea in strada. 4. Org.13 nu trebuia anulata prin Ord.14. Daca n-ar fi facut aceste 4 greseli nu am fi ajuns in situatia de acum. Dupa principiul de baza in politica romanesca „Pe cine il lasi sa traiasca acesta nu se lasa pana nu te omoara”. Sau decat „Sa planga votantii PSD mai bine sa planga votantii Presedintelui”.
Pentru a vedea cat esti de departe de adevar cauta videoclipul „comisarului sovietic” Victoria Nuland cu titlul
„Fuck the EU! – Exactly!” – Victoria Nuland & Geoffrey Pyatt”
in care vei intelege tradus in limba voastra de fanarioti securisti dincotro bate vantul expansionist globalist
@Nacu Mihail Alexandru
La Securitate aveți, aÈ™a, o capacitate deosebită de înțelegere a dificultății managementului național încât nici la 27 de ani de la raptul securist național de jumătate de veac nu reuÈ™im să scăpăm de mafia securistă din fruntea statului.
Pe oricine ar numi Dragnea premier, în câteva luni ajunge flancat de 10 securiÈ™ti infecți care-l țin la curent zilnic cu evoluția dosarelor penale, È™i cu soluțiile alternative.
Intr-o postare anterioara pe acest blog , domnule Conte va atrageam atentia in mod politicos cum adevarata tinta in toata aceasta bulibaseala bine organizata de catre sistem , nu este nimeni altul de cat Liviu Dragnea, va ziceam!! atunci cum acii este bataia pestelui !!??. Liviu Dragnea este considerat stimate domn Conte, inamicul public Nr. 1 al Romaniei , in mintea turbata a acestor derbedei si mafioti din sistem.Binomul[[ SRI-DNA ]] cardas cu Klaus Werner Ioanis!!?.Ca argument forte , in sustinerea celor spuse de catre mine la data cu pricina, mentionam castigarea alegerilor locale si parlamentare cu aproape 50% de unul singur , adicatelea de Dragnea!.Efectiv sunt turbati acesti calai ai neamului romanesc!.Cat despre propaganda sistemului pornita impotriva lui Dragnea , intrece orice inchipuire umana , de la televiziunile sekuritati Muppets-Show Tv. recte realitatea tv. Digi 24 tv. ..ctp-ul rares bogdan, gusa, orkan, borkan, tapalaga etc. au declarat un adevarat razboi nuclear impotriva lui Dragnea. Nu mai insir acii epitetele la adresa acestuia!. Inca de la prima aparitie publica a domnului Grindeanu imediat dupa declansarea acestui conflict , m-a surprins in mod neplacut batosenia si vitejia acestui Grindeanu,dupa ce aproape 5 luni de zile s-a comportat precum o curca plouata, a fost un mare semn de intrebare privind comportamentul si tupeul individului, semn clar ca buna ziua cum dansuL a fost bine instruit, cat timp a stat cantonat pe la K1..K4..K14 de catre baietii de la cooperativa ochiul si timpanul. Nici in fata rugamintilor domnilor Ion Iliescu si Adrian Nastase, adevarati ayatolahi ai Psd-ului acest individ nu a cedat un milimetru!. Mai clar de atat nu se poate!. Ce ma surprins si socat in acelasi timp in tot acest scandal, implicarea trup si suflet a domnului Pinochio Ponta de partea Grindeanului, nu am crezut niciodata cum acest personaj poate deveni atat de ridicol, de politicianist de doi bani, dupa ce a fost prim ministrul Romaniei.! In concluzie, cu bunele si relele dansului Liviu Dragnea in opinia mea trebuie declarat ..erou national.. un adevarat rezistent in fata sistemului ticalosit sekuristic!?.
Dragnea si PSD sunt tinta serviciilor secrete si de aceea toti fitilistii si securistii acoperiti din mass-media romaneasca au sarit pe ei. E ca si cum un asasin de profesie a primit ordin sa elimine un cetatean care-i incurca pe mafioti. PNL, PMP si USR fiind pe felie cu serviciile secrete si fiind foarte slabe in plan politic si nereusund sa castige alegerile ca sa poata sa formeze guvernul. Atunci serviciile varsa laturi in capul PSD si Dragena in tactica lor de a-i elimina pe acestia de pe scena politica. Iar locul lor sa fie luat de mafiotii din PNL si PMP si securistii din USR. USR fiind mosit de Oprea si Clodea.
Conte,
imi pare rau ca trebuie sa citez di Andrea Paul Vass, dar a avut dreptate
„Vremuri grele pentru Dragnea”
„Soldatul disciplinat È™i umil al PSD îl va debarca pe Dragnea È™i va muÈ™ca în mai puțin de un an mâna care l-a nominalizat.” El are antecedente”.
„Crescut în È™coala politică a lui Ilie Sârbu, Sorin Grindeanu este politicianul ambițios din a doua generație a PSD care a muÈ™cat mâna care l-a format, scoțându-l din jocul puterii pe experimentatul Sârbu din TimiÈ™. Intuiesc, aÈ™adar, vremuri grele pentru Dragnea. TimiÈ™ul a fost prima organizație care È™i-a anunțat susținerea pentru Dragnea la preÈ™edinția PSD după debarcarea lui Ponta. Dragnea va păți exact ceea ce a pățit Sârbu. Odată instalat la Guvern, Grindeanu va crea un pol nou de putere al PSD È™i urmează debarcarea inculpatului Dragnea, în mai puțin de un an!”
„Dacă cineva îÈ™i imaginează că a ajuns „întâmplător” la comisia SRI, că din lipsă de preocupare a făcut „întâmplător” È™coala de informații È™i că tot „întâmplător” a ajuns ministru la tehnologia informațiilor, instituția cheie a serviciilor, se înÈ™eală amarnic. Sorin Grindeanu a început cu o minciună. AÈ™ fi preferat să o evite È™i să ne transmită un mesaj clar că înțelege provocările libertăților fundamentale È™i rolul statului, că îÈ™i doreÈ™te ca guvernarea sa să repună ordinea între instituțiile publice, între executiv È™i servicii, între legislativ È™i servicii, că va veghea la performanța economică È™i socială reală a românilor. Dar nu s-a întâmplat asta. Vom trăi vremuri interesante în anul care vine!”. Facebook 29.12,2016
Presa a scos la iveala momente mai putin placute din trecutul lui, pe care oricat ai vrea sa le indulcesti, tot tradare ajungi sa le numesti.
Cel care a incercat sa-i dea un chip in politica a fost Ioan Raducan, pe care Grindeanu l-a aruncat peste bord in clipa in care acesta i-a ajuns contracandidat pentru o functie in administratia publica. Asa de bine l-a lucrat, incat Raducan a fost si exclus din PSD. Daca tot a putut sa ii faca un rau, de ce sa nu i-l fi facut pana la capat, nu?
Urmatorul pe lista a fost Titu Bojin, ex-presedinte al Consiliului Judetean Timis, un alt nume din seria celor care l-au ajutat pe Grindeanu in cariera. Cand omul a vrut sa se intoarca in functie, dupa ce si-a lamurit problemele cu Justitia pentru un conflict de interese, actualul premier tocmai i-a tras jaluzelele in nas si doar ca nu i-a spus ca s-a inchis pravalia. Doua amanunte care ar fi trebuit sa-i dea de gandit lui Dragnea care, acum, patimeste de pe urma propriei lui increderi in baiatul ala cuminte, dornic sa execute tot ce i se spune. Grindeanu si-a tradat colegii si profesorii politici de la Timis, acum si-a tradat partidul si pe Dragnea.
Raducanu si Bojin,dar mai ales Bojin,sunt nume despre care in Timisoara se pomeneste cam soptit,cu un ochi strans,adica stim noi ce stim.Prin plecarea-indepartarea acestora,numirea unor candidati noi pe liste la parlamentare a reusit PSD sa castige acel scor nesperat de mare in Timis,ceva irepetabil probabil.Aceasta noua generatie de tineri scoliti pe bune,inteligenti si creativi,vor inlatura dinozaurii din PSD,mai precis sacalii lacomi.Voi nu va dati seama,la locale PSD s-a prezentat pentru edil cu un medic care are n cabinete de imagistica,aparatele de RMN tomografie foarte scumpe cumparate evident din salar de bugetar onest,si care aparate functionau ireprosabil in timp ce aparatele de la spitalele din judet evident ca erau defecte,asa ca omul a prosperat rapid,ce incredere au avut oamenii sa-l voteze?Zero.Nici psdistii nu l-au votat,si ne-am pricopsit cu Robu,ca altul n-aveam.Daca Grindeanu candida,castiga la scor istoric.Si sa stiti ca n-are probleme cu justitia,n-a avut nici un amestec in problema restituirilor caselor istorice si acapararea lor de catre tigani.Acolo au fost implicati notari,(sotia procurorului general Criste,dar n-a patit nimic ca s-a prescris)si alti oameni din cadastru si primarie,Grindeanu insa n-a avut de-a face cu asta,si NOI,timisenii stim asta.Si stim si ca cei mai inteligenti din tara asta sunt cei din Olt,Teleorman,Gorj,Dolj ,Ilfov si Dambovita,ca numai de acolo sunt ministri si posturile cheie din institutii care conteaza.De aia suntem noi, ca tara pe ultimul loc la toate capitolele,ca ne conduc urmasii haiducilor,numa ca aia luau de la bogati sa dea la saraci,acuma e invers.Ei,de aia o sa-i ia dracu,adica DNA
Deci, in opinia ta, DNA e dracu’! De retinut!
Conluzia finală pe care ați tras-o conte e corectă, Dragnea nu prea are fler È™i viziune politică, practică un leadership de Teleorman bazat pe: execută ordinele bă fără crâcnire! Ceva destul de primitiv, altfel omul e receptiv la idei bune, e un bun manager, È‹n sensul organizării (l-am È‹ntâlnit personal), dar văd că este uÈ™or de păcalit de către sistem È™i chiar dus de nas de sirenele sau amazoancele din partid, nici una strălucitoare la inteligență, slăbiciunea È‹n fața jocurilor de culise sau a aranjamentelor murdare È™i cea din fața femeilor ne arată un om destul de vulnerabil, care poate fi manipulat uÈ™or È™i atras È‹n cursă, aÈ™a cum a pățit cu Grindeanu, nu È™tiu cine i l-a băgat pe gât (se aude că ar fi Coldea) dar să dai credit unui astfel de personaj fără să te informezi temeinic È™i să-l studiezi È‹n prealabil ne demonstrează o anumită superficialitate È™i chiar naivitate, omul care se tot laudă că este de 21 de ani È‹n PSD a intrat a doua zi după ce PSD a pierdut alegerile È‹n 1996, acum ce om zdravăn la cap făcea treaba asta, numai unul care a primit un ordin, se aude că È‹ncepând din martie omul a blocat tot ce era important, nu a putut cu legea salarizării unice că bătea prea tare la ochi, dar să subminezi proiectele de autostrăzi, cele din BucureÈ™ti È™i cel al Fondului Suveran de Investiții ne demonstrează clar cu cine avem de a face, o unealtă a cuiva, planul era cel descris de dvs., că omul s-a agățat È‹n modul cel mai penibil de scaun e o dovadă că el executa niÈ™te ordine sau că nu prea are destulă minte, ce constat la băieții ăÈ™tia din vestul țării, au o superioritate infantilă È‹n ei, care nu are nici un suport, e ridicolă È™i tâmpă È‹n acelaÈ™i timp, spunea un tip Hoandră de la Irealitatea – cum domnule să conducă țara unii din Giurgiu È™i Teleorman È™i nu unii din TimiÈ™oara È™i Cluj, È‹ntâmplarea a făcut să merg la Giurgiu È™i Alexandria, unde am È‹ntâlnit oameni foarte bine pregătiți care aveau idei È™i soluții pentru valorificarea resurselor locale, am fost plăcut surprins, ca acum să aud pe unii cretini aterizați pe aici din vestul țării dându-È™i niÈ™te aere de ți se face greață, spun tâmpenii cu nemiluita, cum spun ungurii din Harghita È™i Covasna cum finanțează ei BucureÈ™tiul, care le trimite o grămadă de fonduri că altfel ar fi vai de capul lor, văd că È™i la A3 unii au deraiat rău de tot, Dana Grecu care e agresivă rău de tot È™i ține pe față cu liberalii (cu Orban lider, tip cu caracter zero barat, va fi dezastru) È™i Radu Tudor pentru că a făcut studiile la TimiÈ™oara ține cu Grindeanu (de râsul curcilor), ce mai sesizez conte că din câine turbat cineva s-a făcut pisică blândă, cin să fie cin să fie, cineva căruia i s-a spus de la Washington, Bruxelles, Berlin, Paris că trebuie să respecte rezultatul alegerilor, aÈ™a e È‹n democrație e greu, mai uÈ™or e să È‹nÈ™faci toată puterea, cum a făcut matrozul È™i să-i păcăleÈ™ti pe străini, dar nu mai merge monÈ™er, nu mai merge!!