Intrebare si raspuns
Un prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari.
Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald.
FLORIN
Stimate Domn,
V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu pentru ca promiteti ca raspundeti. Imi place la dvs. demonstratia argumentata, cu subtilitati frumoase, modul in care va sustineti parerile cu care m-am simtit tot timpul in consonanta (peste 99,5%). Avand o tehnica moderna de investigatie, de alta generatie (cu mult peste tehnologia Roentgen!) va propun spre analiza situatia in care intram.
La ora actuala, cu aliantele opozitiei in curs de realizare, premisele sunt dramatic de proaste pentru Traian Basescu si echipa lui, ai zice chiar ca nu vor exista supravietuitori”¦
La randul sau, Basescu este individul care nu a pierdut nicio alegere si in conditii foarte grele pentru el, si-a aranjat totul dupa „pohta ce-a pohtit” (vezi voturi R Moldova, voturi la ambasada din paris „“ la 5 secunde votul, etc, etc, elemente cu care nici macar o masina unsa cu toate vaselinele posibile, numita psd, nu a putut sa le tina piept)
Acum situatia pare fara iesire”¦ Personal, nu cred ca se va lasa si, ca sa va provoc!, nici nu cred ca va pierde”¦
Dumneavoastra, Conte de Saint Germain, un calator in timp, venind din „evul mediu intamplator” si chiar mai de demult, aveti propriul scenariu al iesirii din dilema (basescu aparent pierde, dar el nu este un perdant, prin definitie!!!!!!!!!!)?
Va astept!
Contele de Saint Germain
Draga Florin,
Mi-a placut mesajul tau, inclusiv provocarea. Iata raspunsul meu acum, la cald.
Arma câștigătoare a lui Traian Băsescu a fost, de fiecare dată, șiretenia de a exploata la maximum slăbiciunile omenești în general și pe cele ale românilor în special.
El nu este om de operă, n-a construit nimic memorabil până acum. Nimeni nu l-a ales pentru vreo „ctitorie” istorică, pentru vreo realizare materială perenă ori pentru vreo reformă grandioasă, în beneficiu național, de lăsat moștenire generațiilor următoare.
El este diabolic de bun în crearea și specularea de efecte speciale. Care efecte sunt receptate cel mai bine în conditii de obnubilare a rațiunii și bunului simț de către patimi, porniri primare, fidelități necondiționate.
Să ne amintim doar de ultimele prezidențiale, când toți îl vedeam pe obositul șef suprem la pământ și brusc, letal, el a scos din mânecă vizita lui Geoană la Vântu. Dacă înainte de acest moment nu ar fi creat, cu toată muniția din arsenal, o adevărată psihoză națională cu moguli monstruoși instrumentând belelele națiunii, decisiva și mult incriminata vizită a neinspiratului Geoană n-ar fi avut niciun impact electoral. În fond, nu e o crimă ca un politician să viziteze un magnat de presă. Ei bine, Băsescu a creat un efect special, o pseudo „“ realitate, pasională nu rațională, în care acest gest banal să pară o crimă. Și i-a reușit.
Fără farsa asta nici voturile de la Paris, nici cele ale moldovenilor, nu i-ar mai fi folosit la nimic.
Mă întrebi dacă mai văd vreo ieșire pentru Băsescu din actuala situație sau îmi ceri o premoniție? Dacă vrei premoniție, sunt nevoit să te amân. Deocamdată, din rațiuni homeopatice, fac premoniții doar cu pipeta. Și abia ce-am făcut-o pe aia de duminica trecută, când am anunțat ce o să scrie a doua zi Mihăieș. Deci mai așteptăm.
Cât despre posibilitatea unei ieșire pentru Băsescu, în sensul câștigării de către ai lui și a viitoarelor alegeri, tot ce-ți pot spune este că da, acest lucru este puțin probabil dar nu imposibil. Atâta vreme cât iluzionismul a ajuns la performanța de a face să dispară Statuia Libertății, nimic în politica noastră nu mai poate fi considerat cert. Chiar am imaginat câteva „pase hipnotice” la care președintele ar putea apela, evident, tot zona registrului său de intervenții pe creier, fără durere, pentru a ne mai păcăli o dată. Nu-mi cere însă să ți le spun pentru că astfel le-ar afla și el și, Doamne ferește, cum îl știm, precis le-ar aplica.
Cel mai bine pentru partea de baricadă pe care mă aflu și, sunt convins, pentru poporul român, ar fi insă să nu se ajungă la alegeri cu puterea actuală încă la butoane.
Fie, până atunci, să fie dislocat președintele, fie guvernul portocaliu.
Prima variantă ar fi cea ideală, pentru că ar atrage-o automat după ea și pe a doua. Ideală dar mai puțin probabilă. Cea de-a doua este însă mult mai la îndemână și, pe drumul de alianțe inițiat de opoziție, cu șanse reale.
https://www.conteledesaintgermain.ro/intrebare-si-raspuns/13-01-2011Musafiri pe blogaliantele opozitiei,dislocarea guvernului portocaliu,Traian BasescuUn prim efect al promisiunii mele de a raspunde tuturor mesajelor primite este acela al inmultirii mesajelor cu intrebari. Iata mai jos o intrebare incitanta si un raspuns, al meu, la cald. FLORIN Stimate Domn, V-am tot citit, mereu in fuga, fara sa-mi fac simtita in vreun fel prezenta. Acum va scriu...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
1.furturi la sectiile de votare au fost de ambele parti.problema e ca unii au furat mai mult decat altii.
2.vizita la vantu nu a avut efect nici cat o adiere de primavara.
3.din strainatate se vede altcumva „realitatea” din Romania.
4.de ce nu vorbesti de sindromul Helsinki?pentru ca asta se intampla in Romania!!!
Eu tot n-am ajuns sa cred ca „vizita la Vantu” e ceea ce a determinat rasturnarea rezultatului prezidentialelor trecute. Nu cred ca dezvaluirea a avut un impact hotarator in grupurile de votanti consecventi. Luati taranii, de pilda. Majoritatea nici n-au auzit, n-au apucat sa se dumireasca. Si multi altii nici nu s-au uitat la emisiune. Ati vazut lume scandalizata, discutand intens „bomba”? Eu nu. Majoritatea si-au pastrat optiunea de vot, care era net in favoarea adversarului lui Basescu. Numai pe Internet s-a involburat lumea. Or, cei care decid inca rezultatul alegerilor sunt inafara influentei virtualului.
„Vizita la Vantu” a fost conceputa si livrata ca o justificare potrivita a rezultatului-surpriza pentru internauti si lumea informata in general. In realitate, subiectul a fost menit sa acopere adevarata arma folosita in rasturnarea situatiei: hotia la vot. Multa, nerusinata, programatica. Iar dovedita slabiciune a lui Geoana nu a facut decat sa-i demotiveze pe cei care altfel ar fi protestat vehement si pana la capat fata de trucajul ordinar. Bine ales, bine planuit. Aveti dreptate, trebuie sa ne temem de noi scrutinuri sub conducerea lor.
Sustii ca „vizita” ar fi fost folosita ca o diversiune pentru hotia de la vot. Nu e exclus. Dar, in conditiile in care ei au furat la maximum, cu toate mijloacele de care au dispus, si diferenta finala a fost doar de 150 000 voturi, este plauzibil sa presupunem ca au putut fi cel putin 151 000 de internauti – oameni informati care au fost intorsi de „vizita”. Personal cred ca au fost mult mai multi. Oricum, da, asta e concluzia mea: daca vrem sa fim siguri ca, in fine, vom scapa de puterea actuala, trebuie sa nu ajungem din nou la vot cu ei la butoane. Altfel, la lipsa lor de scrupule, la maiestria la care au ajuns cu tehnica furatului si la disperarea lor de acum, nimic nu poate fi sigur.
Mai oameni buni,ce alianta PNL PC sau cu PSD! Voi nu vedeti ca de 20 de ani i-am incercat pe toti, si nimic. Toti niste hoti. Trebuie sa mergem la vot,sa punem stampila pe toti care sunt pe bul.de vot,astfel se vor anula toate voturile si poate UE se va sesiza si ne va numi un Guvernator sau ce vor ei si cu asta basta,cu lichelele din Romania. Dupa aceea o lege buna si le puricam toate averile nenorocitilor care,timp de 20 ani au jefuit si hacuit Romania.
Cand ai o firma si administratorul te fura il dai afara si il inlocuiesti, nu-l lasi sa te fure in continuare pentru ca ti-e frica sa nu te fure si ala care-o sa vina. Nu ti se pare ca astia ne-au furat destul si ca ne duc in prapastie? Ce sa facem, sa asteptam, cu ei la butoane, o noua generatie, poate mai buna? Cred ca esti constient ca solutia ta e utopica. Tara e in coma si daca nu se face rapid o schimbare da coltu’. Argumentul tau ca „i-am incercat pe toti si nimic” e doar pe jumatate adevarat. Vrei sa spui ca toti au furat. Poate. Dar ca astia de acum, niciunii. BB si banda lor au dus hotia la o maiestrie care l-ar face invidios si pe Al Capone. Si mai e ceva. Cei din opozitia de acum nu mai sunt, totusi, aceiasi care au fost o data la putere si la care faci tu referire. S-au mai schimbat, s-au mai primenit, le-au mai trimis in planul doi, daca nu la plimbare de tot, pe pietrele lor de moara. Trebuie sa le dam o sansa. Pentru ca doar astfel ne mai putem da noua o sansa.
http://www.contributors.ro/dezbatere/alianta-de-centru-dreapta-stanga-acds/
Eram convinsa ca am postat acest link aseara!
Gasiti usor comentariul respectiv; ceea ce m-a deranjat pe mine ( indiferent de motivatia autorului) este acest mod de a te adresa la fel indiferent cu cine vorbesti. Si aici nu vorbesc de politete ( ingredient principal cand te dresezi cuiva) ci de un anume periat in sensul care trebuie. In cazul articolului al carui link tocmai vi l-am dat situatia este cu atat mai deranjanta ( mai precis ridicola) cu cat autorul ( un anume S. Vlaston numit si vuvuzela portocalie) este de-o prostie crasa. Ai impresia ca omul scrie si gandeste in lozinci.
In fine, este parerea mea.
Acum m-am lamurit! Cel putin am consolarea ca mie imi acorda 99,5% credit in timp ce celuilalt doar 60%.
El, la sfarsit, da o explicatie, cum ca ar vrea ca peste un timp sa compare raspunsurile si sa vada cine a avut dreptate.
In fine! Cred ca am pierdut prea mult timp despre subiectul asta. Putem aborda si altele, mult mai interesante.
Interesant,
Acest @Florin posteaza „provocarea” de mai sus si la alte articole.
Intamplarea face sa arunc o privire pe unul din articolele de pe HotNews si la comentarii sa vad acelasi personaj ( poate animat de bune intentii, cine stie!) @Florin cu acelasi comentariu citit pe acest blog.
Marturisesc ca nu m-am putut impiedica sa nu dezvalui aceasta coincidenta.
Multumesc. Poate face un sondaj de opinie.
El poate adresa acea intrebare oricui. Raspunsul meu este numai al meu.
Problema nu consta in adresarea intrebarii respective si altor persoane ci a modului in care o face, indiferent de cui se adreseaza, indiferent de calitatea articolului si persoanelor in cauza.
Evident, o chestie de principiu. Fiecare este liber sa accepte sau nu.
Sigur ca ai dreptate. Daca-i asa, poate ca am fost credul. N-am cum verifica… Si apoi tine de riscul promisiunii facute de a le raspunde tuturor.
Ai vreun link cu o postare identica a lui pe alt forum?
Am vorbit, in ultima vreme, foarte mult cu romani ce locuiesc in afara tarii. In special tari nordice si Canada. Acestia il idolatrizeaza pe Basescu. Aflu de la ei ca „Basescu este singurul roman adevarat”, „ultimul aparator al democratiei in Romania”, „singurul luptator impotriva comunismului”. Asa ca, in ciuda speculatiilor, orice afirmatie neprobata evident, dar banuita de toti, ramane totusi o speculatie, Diaspora e fan Basescu!
Cred ca singura varianta de indepartare a „citricelor” poate fi o strategie coerenta si o sincronizare perfecta, lucruri de care DOAR Basescu a parut apt.
Greseli majore pe care le vad eu, cu ochi neavizati, neinstruiti si necultivati sunt:
1. Reclama anti-Basescu dusa la extrem, creeaza un efect psihologic de „fraternizare” cu presedintele. La fel ca in filmele politiste, cand la final parca-ti pare rau ca hotul a fost prins.
2. Lipsa coerentei opozitiei. PNL ar putea singuri sa inlature guvernul, dar ei in loc sa se concentreze pe a castiga electorat se asociaza in aliante prin care pierd votanti. PSD-ul nu are nicio sansa, a fost si va fi invins cu armele proprii, Basescu fiind un fel de Iliescu upgraded.
3. Mesajul. Nu am vazut niciun mesaj atat de puternic, sustinut pe termen mediu, rostit de oameni din toate colturile tarii, asa cum a fost si este: Sa traiti bine! – concluzie: opozitia trebuie sa lucreze la partea de PR.
Imi cer scuze pentru eventuala naivitate, pentru posibilele greseli de interpretare…sunt doar gandurile unui om care vede si nu intelege.
Eu cred ca alianta PNL – PC este o idee foarte buna, care creste substantial sansele victoriei opozitiei. Bineinteles, cu conditia ca si PSD-ul sa intre in coalitie.
Pentru argumente, te invit sa citesti articolul meu de pe blog intitulat ” De ce cred ca alianta PNL – PC este un compromis necesar”
Am citit articolul, cum spuneam si in comentariu, sunt un nepriceput. Pentru mine un compromis in aceasta situatie critica este un pas inapoi. Doar pentru mine poate.
Cu stima.
Ce a fost pana acum a fost stat pe loc si nu a dat niciun rezultat. Acum s-a facut un pas. Vom vedea daca este inapoi sau inainte.