Guvernarea Iohannis – PNL intoarce Romania in decembrie 1989
Â
Vă mai amintiți comunicatul lui Nicolae Ceaușescu din 18 decembrie 1989? Ceaușescu abia se întorsese din Iran, și revolta de la Timișoara se agrava nepermis de mult pentru el și regimul lui. A apelat în acea situație limită la argumentele cu cel mai mare impact emoțional și mobilizator asupra populației, argumentele naționalismului exacerbat, dus până la limita extremismului, invocate de regulă doar în momente excepțional de tensionate, când țara e în prag de război.
Dacă o să revedeți acum acel discurs, vă promit tuturor celor care l-ați ascultat live la momentul rostirii lui că veți avea o dublă revelație:
- Discursul a avut mult mai multă substanță și mesaj subliminal decât am perceput noi atunci;
- O mulțime de elemente din acel discurs see regăsesc în rostirile recente ale lui Klaus Iohannis.
Deși revelația a) ar merita o analiză specială, ca să realizăm cât de diferit  poate fi înțeles un eveniment la o distanță de 30 de ani de la producerea lui, mă voi limita în acest articol doar la comentarea revelației b).
Spunea Ceaușescu:
„žDin datele de care se dispune in prezent se poate declara cu deplină certitudine că aceste acțiuni […] au fost organizate și declanșate în strânsă legătură cu cercuri iredentiste, șoviniste. Scopul acestor acțiuni antinaționale a fost acela de a crea condițiile dezmembrării teritoriale a României. […] Cele întâmplate la Timișoara constituie acțiuni organizate din timp de cercuri reacționare, agenturi de spionaj străine…”
Spunea Iohannis:
„žPSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Victor Orban, în schimbul acestei ințelegeri?”
Deci:
- Iohannis spune că trădarea PSD a fost organizată în birouri secrete, în legătură cu Victor Orban, adică exact ce spunea și Ceaușescu, Â anume că acțiunile de la Timișoara au fost organizate în strânsă legătură cu cercuri iredentiste, șoviniste;
- Iohannis spune că scopul acțiunii antinaționale a PSD a fost „žsă dea Ardealul ungurilor”, adică aproape identic cu ce declara și Ceaușescu, anume că scopul acestor acțiuni antinaționale a fost acela de a crea condițiile „ždezmembrării teritoriale a României”.
Ceaușescu mai făcea referire în discursul lui la „žagenturi de spionaj străine„ care au complotat împotriva României. Și Iohannis, dacă ne amintim bine, a folosit tema asta: „žCine È™tie ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo, cu evrei„.
Ce să înțelegem din asemănările de mesaj și de retorică semnalate mai sus? Â Că președintele Iohannis se inspiră în discurs și argumentație din președintele Ceaușescu? Sau, ceva mult mai grav, că președintele Iohannis dovedește puternic, în acest al doilea mandat al său, că Ceaușescu l-a inspirat și prin comportamentul său dictatorial.
La momentul celebrului discurs al lui Ceaușescu din decembrie 1989, România avea o singură televiziune, care funcționa, strict în folosul dictatorului, 2 ore pe zi.
Iohannis urmărește și el un control cât mai strict, și in interes personal, al mijloacelor de comunicare în masă.
Situl „žJustițiarul” extrem de incomod pentru președinte, a fost închis de două ori în mai puțin de o lună.
De la televiziunea B1TV au fost dați afară, scurt, fără preaviz, doi realizatori importanți (Sorina Matei și Andrei Bădin) care încercau, în limita posibilităților, să țină sus steagul onestității ziaristice. E drept, asta însemna să critice și guvernul, și pe președinte, ceea ce nu s-a mai înghițit. Out! Dar știți sub ce pretext (apropo de „žagenturili” lui Ceaușescu)? Ne explică chiar patronul B1TV, într-un comunicat oficial al postului:  „ž… Nu în ultimul rând, apreciem când o prestigioasă agenție de presă, Sputnik, laudă un fost realizator de programe de la B1 TV (referire la Sorina Matei). Ne scuteÈ™te de alte comentarii”. Adică, spus mai pe românește, iohannește, orbanește, Sorina Matei era, omul rușilor, frate! De-asta a fost rejectată de la B1TV, din patriotism. Din drag pentru capitalism și ură pentru comunism.
Nu pot să nu mă refer, in încheiere, și la Realitatea TV. Unde a fost uns realizator de talk-show-uri un obscur fost partener de emisiuni al lui Mircea Badea, Oreste Teodorescu. Omul, se pare, și-a atins visul vieții. Și anume să-i ia locul lui Rareș Bogdan și, mai mult decât atât, aproape imposibil de imaginat, chiar să-l depășească la fanatism și gongorism.
După o emisiune, acum trei seri, în care Mircea Dinescu l-a făcut praf, radiografiind fără menajamente și cu un umor nebun idioțeniile în cascadă ale lui Klaus Iohannis (idolul lui Oreste), domnul Teodorescu și-a luat revanșa ieri, înconjurându-se doar de invitați ultrahaștagiști. Printre care  era și un domn arogant, tuciuriu, grăsuț, cu serioase lacune de vocabular (care, se pare, a și primit o emisiune la B1TV -păi cum, tocmai vorbirăm?!!!) care a declarat, nici mai mult nici mai puțin, că discursul lui Klaus Iohannis despre vânzarea Ardealului a fost unul genial și salvator.
Nimeni din platou nu l-a contrazis, ceea ce înseamnă că lucrurile aau fost puse in ordine. Â Funcționează. Tac (de rușine?) alde Liiceanu, Pora, Cornea, Cărtărescu, dar, nimeni nu e de neînlocuit! Iată că apar noi talente, noi speranțe, care bat la porțile lumii curate pe care o construiesc liberalii dimpreună cu Klaus Iohannis.
Cenzurarea și aservirea mediei, exacerbarea naționalismului primitiv. Acestea sunt soluțiile președintelui României (din 2020, nu din 1989!), la fragilitatea momentului istoric actual. Gesturi disperate de împărat gol, care simte apropierea unui deznodământ previzibil și implacabil. O repetare deplorabilă a istoriei.
Ave Klaus imperator, Ceaușescu te salută!
https://www.conteledesaintgermain.ro/guvernarea-iohannis-pnl-intoarce-romania-in-decembrie-1989/04-05-2020https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/05/Ceausescu-Iohannis.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/05/Ceausescu-Iohannis-150x150.jpgEditorialeaservirea presedi,Ceausescu 1989,cenzura presei,dictatura PNL Iohannis,intelegerea lui Dragnea cu evreii,Iohannis 2020,Justitiarul,Oreste Teodorescu,Ralitatea TV,Sorina Matei Vă mai amintiți comunicatul lui Nicolae Ceaușescu din 18 decembrie 1989? Ceaușescu abia se întorsese din Iran, și revolta de la Timișoara se agrava nepermis de mult pentru el și regimul lui. A apelat în acea situație limită la argumentele cu cel mai mare impact emoțional și mobilizator asupra...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Bravo, maestre! In contraton, ca s’a potrivit la fix cu ce scrisesem: https://ingerisidemoni.ro/surse-de-informare-in-afara-de-presa-miluita
off topic si nu prea.
In 1989 era bine dpdv financiar si economic
aseara , la un post TV, Dl Ponta a „legat” 3 date obiective :
1) exportulde muncitori la Germanica si restul Europei
2) Exportul de cereale
3) nespijinirea agriculturii romanesti si nesprijinirea micilor investitori ROMANI din Ho RE CA
Si tragea concluzia ca poate nu ar fi vorba doar de incompetenta.
Adaug si eu ca in opinia mea, nesprijinirea IMM+urilor, politica de amenzi catasrofala (disporportionate, neincasabile si aglomeratoare de instante judecatoresti)m-ar duce tot catre aceasta directie.
aduag si cenzurarea presei on line opozante actualei conduceri.
Desigur nu judec in termeni etnici sau de discriminare a romanilor de catre fostele natii conducatoare in Transilvania, germanii si secuii; nici in termeni de fii ai securistilor stalinisti care deasemenea erau recrutai din minoritati, pe criteriul discriminarii pozitive.
Daca interese economice concurentile ar profita de actuala conjunctura, cum e mai patriotic pentru un om , sa dea sau nu glas public acestor intrebari? Cum e mai patriotic pt. un „grup strategic” care monitorizaeza spatiul public, sa lase sau nu ca aceste indoieli sa fie exprimate, inclusiv aici?
Sau ne intoarcem la deviza stalinista adaptata ” patriotismul este dragostea nemarginita fata de mareata Uniune Sovietica” /Europeana??
@IQ
Am o singura paranteza. In 89 nu era bine financiar si economic, am avut o perioada scurta de „ajutoare” externe urmata de problemele economice ale productiei pe stoc si ale blocajului financiar. Societatile de stat majoritare nici nu puteau la ora respectiva sa poata schimba mare lucru pt ca nu-si puteau permite securizarea „profiturilor” prin transformarea in alta moneda sau in cumpararea de aur (bnr nu permitea decat pt smecheri intrarea la tranzactionare). Si asta era vina lui isarescu in principal dar si al securistilor care se pregateau sa acapareze societatile de stat pt a le vinde la bucata si deci distruge. Nu uita perioadele NEGRE vodkaroiu si stolojan cu asa zisele lor „liberalizari” si unde aveam o inflatie de 3 cifre (150 – 300)%
Ce era bine la ora respectiva era nivelul de indatorare al Romaniei (0). Doar ca asta nu ne-a facut mai „solvabili”. In timp de vecinii nostrii cu datorii inca primeau moka suprimari de datorie externa si linie directa de finantare noi nu reuseam fiind extrem de solvabili sa atragem aproape nimic exceptand smecheriile cu banca mondiala ale lui basea si stolo pt cernavoda. Asta a aratat si puterea loby-ului maghiar(7 senatori parca si 5 deputati in Congresul aamerican) din aceea vreme care a convenit de minune si germaniei. Pt Romania acelor vremi se pregatise si se pusese in functiune planul „exploziei” unde germania, ungaria si bulgaria trebuiau sa-si ia partea leului. Am avut noroc ca tg mures nu a mers si cinic am avut noroc ca s-a rupt „caruta” la sarbi si nu la noi altfel nu mai existam ca stat.
In plus romanii pe vremea aia aveau nevoie de „vize grele” ca sa lucreze afara in timp ce ungurii nu aveau nici o pb. Totul era facut ca in Romania sa inceapa un razboi civil.
Mareata UE, asa cum spui extrem de sovietica ne impunea nu numai sa semnam acorduri de nesemnat cu vecinii (cu „ucraina” de exemplu si cedarea Insulei Serpilor care dau si azi pb de platou continental si acces la petrolul sub Euxin) dar sa si renuntam la industrii si agricultura ca sa se deschida „alaturi”. Eu nu am uitat inchiderea unui mare combinat de porci la Timisoara parca impusa Romaniei ca sa inceapa discutiile si deschiderea unui mare combinat de porci peste frontiera la unguri cu bani de la ue. Sau inchiderea coxariilor de la Copsa si deschiderea altora cu bani ue in bulgaria. Politica lor de cote pur politice.
Binenteles ca nu e incompetenta, incompetenta apare cand astia de la putere incearca sa explice mintind. Este „ordin de afara”. Noi nu existam pt germania sau alti asa zisi „puternici” europeni sau globalisti decat ca masa de manevra si de experiment. Inainte eram lumea a III-a, azi nu mai suntem nici macar „lume” suntem sclavi.
UE isi doreste sa creeze „omul nou” atat de dorit de catre comunism. Ala „multilateral dezvoltat” si deci „bun de nimic” in afara executiei pure. Orice tine de patriotism si dragoste de tara si neam este considerata in ue ca fiind orientare fascista. Ei isi doresc „locuitori europeni” si disparitia notiunii de locuitori ai unei tari. De aici si politica lor asa zis „regionala” (n-au treaba cu statele) si cu principiul atat de iubit al „iuropei” cel al subsidiaritatii. Acest sistem este creat ca toate statele sa inceapa sa semene cu germania, federatie. De accea el se aplica pe regiuni in principal si nu pe state ceea ce nu convine prea tare europei actuale.
Din pacate sistemul in sine nu se opune, dpdv al meu, centralismului iacobin ci permite existenta unui cerc foarte mic de „decidenti” centrali care pot interveni oricand. Acest sistem a inceput sa muste din drepturile statale. Exemplul cel mai bun atacarea bugetului unei tari ue (recte Italia, bugetul este un drept suveran statal) pt ca la putere sunt unii care nu plac germaniei care-si asigura hegemonia. Si o sa accelereze in ue-ele actual daca nu incep din ce in ce mai multe tari sa „iasa” din constructie.
Exista o lista enorma de referendumuri nationale care au fost anulate la scara europeana pt ca nu conveneau germaniei (constitutia europeana, grecia, irlanda, etc). Deci si dreptul suveran la referendum este atacabil de catre ue, mai ales dupa Brexit.
Nu te astepta la „mai bine” daca ramanem in UE, asteapta-te la mai rau. Pt mine UE actuala este o struto camila intre uniunea sovietica si al patrulea reich. Nu sunt diferente notabile intre cele doua.
mersi..vezi discursulde azi seara..eu nu am putut suporta..imi dauneaz la creier; nu pot incva cu ‘doble thought”
@Jan Scaremonger Panicard
Se pare ca initiatorul panicii in UK si, apoi, in US, cu reverberatii subalterne la toti aliatii strategici mai slabi de inger (cu Romania in frunte), a fost un tembel din UK:
Professor Neil Ferguson, And The Idiot Presidents And Prime Ministers Who Believe His Computer Predictions
https://www.lewrockwell.com/?p=747430
Cititi doua scurte dari de seama despre impostorul asta, care ar cam trebui sa plateasca pentru ca a speriat o jumatate de planeta de fraieri cu viziunile lui:
The man behind the UK”™s Covid-19 lockdown has screwed his mistress, screwed us all, & now „“ thankfully „“ screwed his career
https://is.gd/rGfYVr
‘Professor lockdown’ Ferguson resigns after violating quarantine he designed to meet married lover
https://is.gd/FEf9QF
P.S.
Un comentariu al unui canadian, aparut pe un blog american:
Un prieten de-al meu este îngrijorat de situația mea. Am AS (o afecțiune autoimună) È™i sunt ceea ce medicul meu numeÈ™te un caz de „žmanual”. AÈ™a se exprimă el în loc să zică „žun caz fără speranță”. Boala mi-a făcut o mulțime de necazuri de-a lungul anilor. În trecut, mi-a atacat ochii, stomacul È™i mi-a sudat cea mai mare parte a spatelui È™i a gâtului într-o bucată de os solid, inflexibil È™i răsucit. S-a extins la coate, È™olduri, genunchi È™i glezne, unde a muncit din greu ca să mă ruineze È™i mai mult.
Pentru a-l combate, iau (ca milioane de alții la fel ca mine) un medicament care îmi blochează sistemul imunitar È™i îl împiedică să-mi atace organismul. Fără acest medicament, acum aÈ™ fi într-un scaun cu rotile. Atât de agresivă este boala din mine. Dar pentru că îmi blochează (suprimă) sistemul imunitar, sunt binecuvântat cu darul mobilității È™i cu o viață mai mult sau mai puțin normală. Cu o singură excepție: sunt mult mai susceptibil să contractez virusuri È™i să sufăr de infecții decât oamenii cu sisteme imunitare care funcționează normal.
De aici îngrijorarea lui: merg în continuare la muncă, iar el crede că o să mă îmbolnăvesc.
Am izbucnit în râs când È™i-a exprimat îngrijorarea. Contractarea virusurilor este ceva la care mă gândesc tot timpul anului. Unele perioade ale anului sunt mai rele decât altele. Fiecare perioadă din octombrie până în martie este un fel de sezon „žCovid19″ pentru cei dintre noi cu sisteme imunitare care funcționează prost. Fiecare virus pe care îl contractez ar putea fi cel care să mă bage în spital. Am luat unul la mijlocul lunii ianuarie care aproape că m-a trimis acolo. Este pentru prima dată când am fost cu adevărat preocupat de propria mea sănătate de ani buni.
Dar, asta e situația. Eu (È™i cei ca mine) atenuăm posibilitatea ca aceasta să se întâmple luând măsuri de precauție. În general, nu stau în grupuri mari de oameni (ceea ce este bine pentru că, oricum, cei mai mulți dintre voi nu-mi plac deloc), îmi spăl mâinile în mod regulat È™i îmi igienizez rănile cât mai repede (am învățat lecția asta pe pielea mea).
Iată ce nu fac: nu stau acasă È™i nu mă izolez luni de zile de-a rândul. Nu trăiesc cu frică. Nu port măÈ™ti de față. Și nu le cer celorlalți oameni să îÈ™i modifice comportamentul atunci când sunt în preajma mea.
Sănătatea mea este responsabilitatea mea. Nu a ta. Nu a „žsocietății”. Și cu siguranță nu a statului. Îmi asum riscul să mă aventurez în lume deoarece o viață trăită în frică nu prea mai este viață.
În realitate, la scară globală, gripa Covid19 nu a fost mai rea decât gripa porcină din 2009. Mass-media nu a făcut mare tămbălău pe tema asta, iar guvernele nu au încercat să închidă economia sau să vă calce în picioare drepturile pentru că oamenii se îmbolnăveau È™i mureau. Personal, nu i-am acordat mai mult decât o clipă de atenție.
Ascultați-mă!
Rezumatul este acesta:
Drepturile voastre nu se termină acolo unde încep preocupările mele pentru sănătatea mea.
Dacă stai acasă pentru a proteja oameni ca mine, atunci eu te rog ca MIE să nu-mi faci niciun favor. Și dacă, după ce ți-am spus acest lucru, încă crezi că asta este „žcorect” să faci, atunci eu suspectez că eÈ™ti mai puțin preocupat de sănătatea celorlalți È™i mult mai preocupat fie de a părea plin de virtuți, fie de a sta în fund È™i de a încasa un cec de plată.
AÈ™a că, întoarce-te la muncă (dacă se poate). Ia măsuri de precauție raționale. Și, de dragul tuturor, revino-ți în simțiri È™i comportă-te rezonabil.
UK a ajuns pe primul loc în Europa la nr. morți de COVID19 PENTRU CÄ‚ s-a jucat de-a scenariul herd immunity.
Adică a instituit lockdown-ul tardiv, pur È™i simplu de proÈ™ti.
Zeci de mii de britanici au murit DIN CAUZA unor proÈ™ti, cu Boris Johnson în frunte.
P.S. C i t e È™ t e p r o p o z i ț i i l e d e m a i s u s p â n ă l e î n ț e l e g i !
Ai timp până pe 15 mai. DeÈ™i sunt elementare, nu pari capabili să le pricepi nici postfactum. Când mugi tâmpenii pe net nu se cade să mai dai È™i sfaturi. Profită de Soare, dar fii vigilent, după 15 mai epidemia va continua să răpună chiar È™i conspiraționiÈ™ti perfect sănătoÈ™i… în mintea lor. Ah, te crezi È™i inteligent. BINE!!! 🙂 (poate ne mai auzim È™i în vară:)
Pentru Ionică cel Panicard, care, daca nu ar fi fudul, n-ar fi panicard destul:
Vittorio Sgarbi, deputat italian: 96,3% din cei declarați morți de covid în Italia nu au murit din cauza Coronavirusului
BOOM ! ! ! ::: ITALY KNOWS ITS A HOAX !!!! LEADER SCREAMS „STOP LYING:::I HAVE THE TRUE NUMBERS””
https://youtu.be/Fz5z126qliY
@pârnăiaÈ™ul din focar
Politruci proÈ™ti sunt peste tot. Și tu eÈ™ti fascist, tot din ignoranță.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-06/iran-s-coronavirus-cases-creep-up-after-officials-ease-lockdown
Bobiță, ieÈ™i la Soare!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
P.S. Pentru prostia asta NU VÄ‚ IERT!!! 😀
In ce calitate decideti sa nu iertati?
Si ce anume nu veti ierta?
Pe cine anume nu veti ierta?
Nu va sfiiti, dezvoltati putin subiectul, folosind propriul dumneavostra bagaj lexical, articulind pe osatura bordului cultural pe care vi-l revendicati.
Incercati ca in argumentatie sa nu folositi atacul la persoana, nici argumente circulare, tautologii sau sa invocati presupuse locuri comune in cunoasterea unor evenimente.
La fel, va rog sa evitati la a face remarci rasite sau sa aruncati in derizoriu persoane, precum si afirmatii ale acelor persoane doar in baza presupusei lor apartennetei la un anume teritoriu, rasa, cultura sau statut social.
@ÑпаÑибо
Sunteți fasciÈ™ti, pure and simple.
Ce-i drept, din ignoranță.
IQ mediu în România = 87.
Atest faptul că mi-a crescut tensiunea când am văzut la shopping un tătic cu masca sub nas, am tresărit nervos văzând-o È™i pe mămica purtând masca tot sub formă de botniță. Recomandarea era să meargă la cumpărături doar un singur prost din familie. Ce să vezi, aveau È™i copilul cu ei, fără mască. Imediat m-am gândit la casieră. Întorcându-mi privirea sprea ea, complet debusolat, mi-a mai revenit puțin pulsul, era tot o proastă cu masca sub nas.
Pentru România ieÈ™irea din lockdown fără eradicarea virusului ESTE GENOCID!!!
1- Bloomberg nu cumva e o agentie de stiri (in principal economice), americana?
2- America nu cumva e foarte „in bete” cu Iran si America aia, nu cumva e tara unde orice e legat de Iran, e rastalmacit astfel incat Iran sa arate ca fiind o tara populata de salbatici, idioti, impotenti in tot si in toate?
3- Bloomberg? Aaaaa, parca-mi amintesc ca e agentia aia de stiri care in octombrie 2019, adica foarte de curand, a fost amendata de o autoritate franceza (AMF – Autorité des marchés financiers), cu 5 milioane de Euro pentru fake news, nu?
4- Si asa, ca sa fiu eu mai lamurit, nu cumva Bloomberg, impreuna cu Soros si cu Tom Steyr, sunt cei 3 care in 2018 au fost acuzati (cu probe „beton”!!), ca au vrut sa cumpere senatul american pentru a-I pregati accesul lui Bloomberg la scunul prezidential in urma alegerilor din 2020? Daca nu ma insel „descoperirea” magariilor astora trei, apartine senatorului McCarthy si s-a lasat cu un scandal urias, care inca nu s-a stins, in senatul lor! Si tot asa, daca nu ma insel eu prea mult (si nu ma insel deloc!!), Steyr impreuna cu ceilalti doi de mai sus, au stat la originile declansarii procedurii de impeachment a lui Trump, partea DOVEDIT platita de Steyr pentru mobilizarea tinerilor votanti ca sa faca agitatie impotriva lui Donald, fiind nu mai mica de 110 milioane dolari!
Dap, agentia Bloomberg si (mai ales!!) Mike Bloomberg care a infiintat-o, din punctul meu de vedere, sunt de super-incredere, pentru creduli, evident!!! Chiar, exista vreunii mai globalisti, mai nemernici si mai manipulatori (la nivel planetar, of course), decat cei din grupul din care fac parte si astia trei?
PS1 Iertarea nu era prerogativa Judecatorului Suprem? (la cel din ceruri ma refer, pentru ca din care stiu eu, oamenii pot gratia, pot amnistia, pot face tot felul de lucruri dar NU sa ierte!)
PS2 кто празднует Ñвой день рождениÑ??
Iar o iau cu enumerarea:
1- Ce ne facem daca virusul asta, asa cum zic multi „specialisti”, nu va fi niciodata eradicat? Stam in lockdown pana la sfarsitul lumii?
2- Daca atunci cand iesiti din casa nu reusiti sa intalniti decat prosti, de ce mai iesiti?
Pentru eradicarea „prostiei”, ca virusul nu poate fi eradicat (cum zic „specialistii”), va propun sa faceti ceva, orice, ca sa determinati inchiderea pe viata a „mizerabililor” judecatori CCR care n-au fost de acord cu faptul ca pe vreme de pandemie Constitutia trebuie suspendata, sa reveniti la amenzile in cuantumul „suspendat” dar sa le transformati in Euro, pe aia care ies aiurea din case sau care n-au declaratia la ei in afara domiciliului, in scopul protejarii vietii LOR, sa-i impuste militia direct, pe joianis sa-l puneti presedinte pe viata, pe orban vice-presedinte pe viata, pe vela ministru pe viata in starea eterna de urgenta, necesitate, veghe sau de care stare va mai fi inventata de ei si pe Arafat, sef pe viata al comisiei de criza vesnica Covid-19/20…250!
Pe cei care scapa neimpuscati, puneti-o pe kovesi sa-i ancheteze si apoi tot ea sa-i judece si sa-i condamne la munca silnica pe viata pe plantatiile de sparanghel, pentru genocid.
Va dati seama ca aia 100 care vor mai ramane pentru a forma „poporul roman”, va vor sanctifica inca din timpul vietii, in primul rand pentru ca i-ati protejat de curuvirus?
@nu conteaza
In cazul de fata irosim timp inutil.
Amindoi.
Eram tentat sa postez doar Q.E.D. insa, la o a doua gindire,m-am razgindit datorita dumneavoastra, avind in vedere ca ne adresam cuiva care e cu ingaduinta borderline si care incearca sa mimeze rutine comune ale inteligentei sociale fara a se feri sa para arogant, mie imi e clar ca dam prilej psihopatului sa se manifeste.
Ati observat ca nici macar nu a incercat a-si legitima agresivitatea discursului, indirect a refuzat sa raspunda la intrebari punctuale pretextind ca „IQ mediu în România=87″…. iata nu-l meritam in toata a sa splendoare, iar mirabilele-i rappunsuri neinteligibile fiindu-ne, ramin nerostite.
Ramine doar ca borderline-ul nostru sa mai dobindeasca proprietatea asupra sensului cuvintelor folosite de el.
@nu conteaza – May 8th, 2020 at 13:11
Referitor la P.S.2, era doaar un test, psihopatul percepe lumea ca a fi construita pentru a-l satisface pe el si cauta infrigurat la nivel simbolic confirmarea. Din acest motiv a multumit pentru o presupusa urare ce credea a-i fi adresata, in reprezentarea sa.
@cam așa
1. Nr. infectați din Iran este în creÈ™tere, inclusiv cei activi. Am căutat pe net să înțeleg de ce a apărut creÈ™terea. Surpriză, renunțaseră la lockdown. Știu, bloomberg, iarnă clad, ziua întuneric. Bine.
2. Iran va avea un al doilea val epidemic uriaÈ™. S-au obiÈ™nuit psihologic cu suta de morți pe zi. Unde merge suta, merge È™i mia. SUA au È™i ei problemele lor, vor depăÈ™i curând È™i ei suta. Suta de mii de morți.
3. Nu È™tiu. Posibil să ai dreptate. Sincer, e irelevant din perspectiva subiectului. Statisticile sunt publice, le poți citi. Am ales un link la întâmplare care corelează creÈ™terea cu ieÈ™irea din lockdown. Asta e real.
4. Idem
P.S.1 Pe net consumul de magiun lasă urme. Economia pusă înaintea epidemiei este fascism per se. Dumnezeu face orice zici tu că face. Eu nu mă pot baza pe asta.
_ _ _ _ _ _ _
1. Știm exact ce facem. Între 5 È™i 10% din populația România devin îngrăÈ™ământ. În alte state sunt posibile rate de mortalitate mai scăzute. Nu cu mult.
2. Nu înțeleg întrebarea. E planeta proÈ™tilor È™i n-am voie pe ea? Inerent îmi asum riscuri, minimizându-le. ProÈ™tii le maximizează pentru că oricum n-are ce să li se întâmple, ei fiind doar obezi, hipetensivi, murdărei, needecați, cum ar veni, copiii lui Dumnezeu.
Hoțiile PDL-ului sunt parte din efectele pandemiei. Securitatea È™tie să fure È™i n-o pot opri eu. Amenzile neconstituționale au contribuit la scăderea numărului de infectați activi. Victimele polițiÈ™tilor îÈ™i pot recupera pagubele È™i au înțeles pe pielea lor că ar fi fost mai bine să respecte lockdown-ul până la declararea neconstituționalității ordonanțelor Securității.
Ultima propoziție trădează multă prostie, ca să zic aÈ™a, din partea dvs. :)))))))))
Cris a pierdut probabil kilograme serioase È™i e stresată de câteva săptămâni din cauza COVID19.
@jan picard
Sincer, in mod normal, mi-ar fi fost lehamite sa-ti raspund.
Ca esti influentabil si te iei dupa toate „statisticile” pe care apoi le prezinti drept adevaruri absolute, ca orice feisbucist care se respecta, e fix treaba ta.
Ca nesimtirea care transpare pana si din modul tau de adresare catre oricine, arata doar ca pospaiul de cultura pe care vrei sa-l etalezi nu are nici un fel de acoperire in vreo educatie reala, e tot treaba ta.
Dar magaria despre Cris, in finalul unui raspuns adresat de tine mie, la un comentariu care n-are nici o legatura cu ea, in afara de mitocania care pare sa iasa din ce in ce mai mult la suprafata aratand oricui ca esti un individ de nimic, cum poate fi explicata?
Oi fi eu prost cum zici tu dar macar, eu sunt om, nu un gunoi ca tine!
PS Indiferent ce vei zice, daca vei zice, nu te mai astepta la vreun raspuns din partea mea.
Mie mi-era lehamite de răspunsul pe care aveai să mi-l dai încă de la postarea comentariului meu.
Cum adică să fiu influențabil de „statistici”? Și cu ce exemplu? Iran iese din lockdown È™i minte în statistici că este din nou pe un trend crescător al infectărilor?
Mare atenție la gropi!!!
După ce comiți o astfel de aruncare în hău vorbeÈ™ti despre lipsa mea de cultură È™i educație? Cum să-ți spun, eu te-am demonstrat. :)))
Este măgăria ta față de Cris care, zici tu, este stresată de o falsă problemă, de statistici mincinoase.
P.S. Ce răspuns ai putea să-mi dai? Planeta te minte pe tine care eÈ™ti deÈ™tept în capul tău. 🙂
P.P.S. MERGI LA ȘCOALĂ!!!
@Shadow (20:48)
As adauga cateva idei la lista prezentata:
1. Daca ati citit cartile lui Friedman, cautati-i si interviurile. Credeti-ma ca merita. Omul nu e doar sincer, este brutal de sincer. Raspunde direct indiferent de cat de „delicata” e intrebarea. Va dau in continuare 2 exemple:
„I. Relatia dintre D. Trump si V. Putin reprezinta un mister al istoriei contemporane. Este Donald Trump un pion al Rusiei sau, dimpotriva, ii opune rezistenta reala lui Vladimir Putin?
R. Daca ar fi fost un pion al Rusiei, ar fi reprezentat cel mai mare esec al serviciilor secrete rusesti intr-o lunga serie de esecuri. Imaginati-va ca il controlati pe presedintele Statelor Unite. Ar fi cel mai profund secret care se poate imagina, deoarece valoarea lui s-ar evapora daca ar fi descoperit. Faptul ca toata lumea discuta despre asta e cea mai buna dovada ca rusii nu-l controleaza.
Si nu faceti confuzie intre Rusia si Putin. Daca Putin ar fi lovit de o masina, Rusia si-ar continua politica.
I. Care credeti ca sunt pericolele externe care ameninta Romania? Suntem prea dependenti de UE si NATO?
R. In termeni militari, UE este irelevanta si, cinstit vorbind, asa e si NATO. Nu are nici forta, nici vointa sa apere Romania.”
2. Undeva pe aceasta pagina, mai jos, Name* a adaugat un link spre un articol al lui Adrian Severin. Va indrum sa-l cititi, daca nu a-ti facut-o deja. Mie nu imi scapa nimic din ce scrie acest om. E drept, e tot mai greu sa ii gasesc articolele de cand a inchis blogul, dar ma straduiesc.
3. Daca vreti sa intelegeti mai bine cine sunt de fapt, la nivel profund, cei care se infrunta in actuala inclestare planetara, va recomand documentarul „American Factory” (Oscar – 2019). Este povestea necomentata a deschiderii unei fabrici chinezesti in SUA, fix pe fostul amplasament al unei uzine General Motors inchisa din lipsa de comenzi. Deschideti bine ochii si urechile, nu renuntati dupa primele minute si credeti-ma pe cuvant ca veti avea la ce sa va ganditi cel putin 2 saptamani dupa aceea.
In fine, multumesc si eu pt sugestia referitoare la noua carte a lui Piketty. Am crezut initial ca e vorba de expunerea condensata a ideilor din prima carte dar, corectand putin titlul, „Capital si ideologie” in loc de Capitalism… no pb. si eu am scris in viteza initial Picketty in loc de Piketty) am reusit sa o gasesc si sa realizez ca e ceva nou, consistent (1200 pg.) si mega interesant , de care nu stiam. Clar e de neratat.
@dr.justice
Da am vazut interviurile si sunt absolut de acord cu ceea ce spune despre UE si NATO. Deja Nato a dat o imagine foarte tampita in timpul razboiului turco-grec din Cipru (ceea ce a si dus mai tarziu la supra indatorarea Greciei, vedeti si pozitia lui Piketty fata de troica si masurile de austeritate luate impotriva Greciei de la epoca respectiva).
Il citesc pe Severin de cand a „coborat” din turnul sa de fildes (acelasi cu al lui nastase) al arorgantei totale cand numai ei stiau sa faca si erau „ireprosabili”. Nu sunt de acord cu unele din ideile lor dar nu a fost al osce chiar pt „nimic”.
Da e Capital si Ideologie nu Capitalism and comp.
@dr.justice
va mai sugerez un articol , https://asiatimes.com/2020/03/china-locked-in-hybrid-war-with-us/ cit si un podcast, https://soundcloud.com/moderaterebels/the-coronavirus-pandemic-and-us-hybrid-war-on-china-with-pepe-escobar si chiar o privire atenta asupra autorului, aici, https://www.strategic-culture.org/contributors/pepe-escobar/ .
@Shadow (din nou)
Nu ma refeream la dv, dialogam cu Contele.
Cu mentiunea ca ce urmeaza sunt carti pentru incepatori, iata lista:
George Friedman – Urmatorii 100 de ani – previziuni pt secolul 21 (geopolitica)
Yuval Noah Harari – 21 de lectii pt secolul 21 (istorie aplicata prezentului)
Thomas Picketty – Capitalul in secolul 21 (economie)
Primele doua se citesc cu sufletul la gura, sunt f atractiv scrise si f dense in informatii.
A treia e mai greoaie, dar se ocupa pe larg de o problema care va fi si este in centrul atentiei in acest secol: inegalitatea sociala in crestere, „rezolvata” in secXX prin 2 razboaie.
A bon entendeur, salut ! 🙂
@dr justice
Pardon 🙂 nu ma-am prins.
Am citit Friedman si Picketty. As adauga si noua lui carte Capitalism si ideologie care se citeste mai usor si e foarte interesanta. Pe de alta parte Capitalul in secolul 21 este densa, pt mine, nu atat greoaie cat foarte detaliata istoric de multe ori. Ori fara o buna cunoastere istorica e greu de ingurgitat. Nu istorie prin bine sau rau. E foarte importanta pt ca prezinta fara partinire si formarea capitalului brut (ceea ce am scris de nenumarate ori pe forumul contelui) pe care Romania nu a avut-o si chiar si alte tari est europene nu au avut-o.
O sa caut sa citesc 21 de lectii pt secolul 21 pe care nu am citit-o inca. Am citit doar Sapiens si Homo Deus carti foarte bune si ele.
Multumesc pt 21 de lectii pt secolul 21 pe care nu o aveam inca in vizor.
@Shadow – Let’s make some light 🙂
1.Nu am afirmat nicaieri ca Romania are un singur stapan. Nici nu cred asa ceva iar articolul nu afirma asta. Totusi, l-ati citit? Intreb pt ca, fix inainte de citatul reprodus de mine, gasiti urmatoarele: „Quant à la Hongrie, elle ne pourra réagir à cette provocation caractérisée (qui en suit d”™ailleurs d”™autres très récentes) que par des déclarations d”™indignation assez tièdes. Ayant contre elle la quasi-intégralité de la presse occidentale (qui reprend religieusement „“ et pour cause „“ les mensonges de la Propagandastaffel roumaine), et pour elle une armée de „¦ 23 mille hommes, on voit mal, en effet, comment elle pourrait réagir autrement.” Chiar de aici am preluat cu ghilimele de rigoare adjectivul diminutivat „caldut”(tièdes).
2.Afirmatia ca nu stim cine l-a scris este inexacta. La sfarsitul art. avem autorul (cu fotografie si bio pe scurt): „Ferenc Almassy
Franco-hongrois, Ferenc Almássy est le fondateur et rédacteur en chef du Visegrád Post. Journaliste indépendant spécialisé sur l”™Europe centrale, la France et les questions migratoires, il est aussi correspondant en Europe centrale de TV Libertés et publie dans l”™hebdomadaire hongrois Magyar Demokrata.”
3.Despre „aroganta” am scris la 14:27. Presupun ca nu ati avut raspunsul la dispozitie cand ati postat. Sper ca am lamurit problema.
4.Referitor la intrebarile: „…vrei sa partajezi analize si cunostinte sau iti doresti sa te „contrezi” ca sa poti sa-ti demonstrezi ca esti „mai bun”? Conteaza daca esti „mai bun”? Sau conteaza ceea ce altii invata din ceea ce analizezi? Ce te intereseaza in principal?”, o sa raspund cat pot de exact.
Nu vreau sa-mi demonstrez nimic, vremea asta, pt mine, a trecut de (prea) multi ani. Categoric nu conteaza daca „esti mai bun”. Podiumurile si clasamentele m-au lasat rece de cand ma stiu. Ce ma intereseaza in principal nu cred ca este important pt cineva de aici dar interesul meu privitor la acest blog este legat de bucuria si nevoia de a fi in preajma unor oameni inteligenti. Cu tot respectul pt CSG, ale carui eforturi le apreciez sincer, marturisesc ca nu de putine ori s-a intamplat sa admir niste comentarii chiar mai mult decat articolul in sine. Am invatat mult de aici si sper sa invat in continuare. Nu exista link pe care sa nu il deschid, nu exista sfat de lectura pe care sa-l ignor, nu exista documentar mentionat pe care sa nu-l vizionez macar pana ma conving daca merita. Nu vreau sa ma „contrez” cu nimeni si sunt cel mai fericit daca cineva, argumentat, imi schimba parerea. Urasc sa pierd vremea citind ineptii alambicate, lipsite complet de seva informatiei, si nu imi place deloc practica celor care comenteaza persoana si nu ideile exprimate de aceasta.
In fine, pentru ca simt la dv „une certaine francophilie”, va recomand sa vedeti exceptionalul film „Les Miserables” – 2019 (nu, nu e ecranizarea cartii), care se incheie magistral cu cuvintele nemuritorului Victor Hugo : „Mes amis, retenez ceci, il n’y a ni mauvaises herbes ni mauvais hommes. Il n’y a que de mauvais cultivateurs.”
@dr.justice
1. Nu am zis ca ati afirmat dvs asta ci ca ma „inscriu in fals” fata de pozitia autorului. Este o scuza a ziaristului ca Ungaria nu poate raspunde pt ca e prost vazuta in UE si nu numai. Viktor Orban nu a fost niciodata cineva care nu se exprima pe astfel de subiecte. Bine sau prost vazut el are aceeasi conduita un pic modificata de ani.
2. Da aveti dreptate numele era mult mai jos in pagina si datorita reclamelor (pe care le las pe perioada corona ca sa poata sa castige si ziarele bani din care exista) nu l-am vazut deci va prezint scuzele mele.
Punctele 3 si 4 sunt absolut de acord cu ele. Si am vazut si Les Miserables din 2019 si absolut de acord cu citatul lui Victor Hugo.
Lucrez si traiesc in Franta de 19 ani anul asta in iunie ca sa satisfac „francophilia” :-).
Conte, imi permit un off-topic. V-am citit mereu cu interes si chiar am rezonat de multe ori cu ideile exprimate de dvs. Nu inteleg insa cateva lucruri. Ceva nu-mi suna bine sau poate mi-aminteste de anumite obiceiuri nu prea placute de adus in memorie. Nu inteleg de ce sunteti „contondent” cand argumentele preopinentului nu va convin si nu va confirma convingerile. Nu inteleg de ce va tutuiti mereu comentatorii. Sa fie vorba despre cineva care a avut sau are o pozitie in societate la un nivel de la care nu permite contrazicerea? Si tratarea de la inaltimea „sangelui nobil” a supusilor? Se simte o anumita nervozitate sau ma insel eu? Nu ma intereseaza sa-mi publicati gandul. Doar ma intreb. De ce? Pentru ce?
Chiar va multumesc pentru intrebarea asta. Cu tutuitul nu aveti intrutotul dreptate! E adevarat ca in primii ani de blog foloseam forma asta de adresare pentru ca mi se parea mai directa si mai utila realizarii unei anume atmosfere de sinceritate, fara formalism. Mai tarziu insa, cand am vazut ca pe unii ii deranjeaza, mi-am adaptat formula dupa cum mi se adresa interlocutorul mie. Asta incerc sa fac acum. Cand cineva ma tutuieste raspund la fel. Nu insa ca sa-l sanctionez ci pentru firescul comunicarii. Nu exclud insa ca uneori s-ar putea, din viteza sau nebagare de seama, sa tutuiesc pe cineva care mi s-a adresat cu dumneavoastra.
Cu contondenta lucrurile sunt mai nuantate. Exista vizitatori ai blogului care nu sunt de acord cu ce scriu si, in loc sa intre intr-un schimb civilizat de argumente, prefera sa jigneasca. Unii mai subtil, altii mai brutal, fiecare dupa cum se pricepe. In general fac efortul de a nu raspunde cu aceeasi moneda si, daca urmariti astfel de schimburi de replici, veti observa usor ca in 90% din cazuri nu sunt contondent sau nu raspund deloc. Da, uneori ma deranjeaza tonul mult prea agresiv si/sau limbajul deplasat si atunci mai dau cate o replica. Pana la urma trebuie sa fiti de acord ca atunci cand cineva intra intr-o casa nu se apuca sa scuipe si sa injure gazda. Sau, daca totusi o face (si nu e politist in misiune sau procuror cu mandat) nu ar trebui sa fie mirat daca ise arata usa. Pe alte bloguri amfitrionii nici nu publica mesajele cu adresari nepoliticoase la adresa lor. Eu, in 99% din cazuri public si astfel de mesaje, ceea ce, cred, ar trebui apreciat. Iar cand cineva intrece masura si risca sa indeparteze, prin comportamentul necivilizat, vizitatorii carora nu le plac astfel de derapaje, acel cineva va primi intai un avertisment si apoi va fi exclus de la publicare.
Asa ca nici vorba de ifose de sange nobil sau de supusi. E vorba doar de igiena blogului si de un anume standard minimal de relationare.
Aferim, Conte!
Răspunsul tău mă pune într-o stare de disconfort, asta È™i pentru că tocmai ce te-am mai criticat puțin (deÈ™i È™tiu că nu-ți place să fii menajat).
Îți mulțumesc pentru blog: că există È™i că l-ai transformat într-un spațiu al liberei exprimări (cu limitele de care ai pomenit).
Daca ai inteles ca in ultimul paragraf vreau sa spun ca eu sunt destept si tu esti prost, ai inteles gresit. Din contra, daca erai un prost nu mai pierdeam vremea cu tine. Pur si simplu imi e necaz cand vad minti rasarite ca ratacesc in intuneric din cauze minore. In cazul tau, din lipsa unor informatii relevante. Stii cum se spune, „garbage in- garbage out”. Nu e un repros, e o constatare. Ar fi absurd sa astept de la un doctor in matematica altceva decat istetime si logica la superlativ. Le ai pe ambele. De ce te superi daca iti spun ca ai nevoie de 2-3 carti, dintr-un domeniu cu care e clar ca nu te-ai intalnit, ca sa pui totul intr-o alta perspectiva ? Scuze daca a sunat arogant. Nu asta a fost intentia. Repet, imi e ciuda cand vad risipa de inteligenta.
@dr.justice
Nu stiu la cine faci referire la mine sau la conte. Nu m-am referit deloc la „prost” am utilizat „mai bun”. Si da sunt un doctor in IT de unde si cunoasterea principiilor de baza in IT precum acel „garbage in garbage out” pe care le-am si folosit deseori la conte pe blog :-p.
Citesc enorm si nu numai IT. Fa-mi placerea de a-mi imbogatii biblioteca cu cele 2-3 carti (zau daca m-am suparat pe treaba cu cartile, chiar am explicat ca atata timp cat pot invata inseamna ca traiesc) care m-ar face sa disting mai bine „informatiile relevante”. Nu cred ca le am pe toate, aproape nimeni nu le are, cum am mai spus pe blog la conte toti suntem manipulati si manipulabili pana la o anumita doza si pe o anumita perioada.
Dr.Justice,
Nu e vorba de inteligență (N.B.: face risipă, înseamnă că are de unde).
Contele are un ego pronunțat. La el majoritatea părerilor țin de orgoliu.
„Plăcerea orgoliului este combustibilul persistenței egotice. Se spune că ego-ul este „îngânfat din naÈ™tere” È™i e greu să te eliberezi de orgoliul părerii personale”. L-am citat din memorie pe Abraham Maslow.
A nu se înțelege că noi, ceilalți, am reuÈ™it să ne „eliberăm”. Dar măcar, unii dintre noi, am încercat.
Un alt articol din seria wishful thinking. Cu parere de rau si cu mentiunea ca si eu mi-as dori sa fie adevarate cele scrise aici, imi fac datoria de a va trezi din visare. Intr-adevar, sentimentul ca se coace ceva e intemeiat doar ca nu e ceea ce se spune aici ci ceva mult mai mare si, in ultima vreme tot mai evident. Sa speram ca vom asista doar la un „meci de sah pt baietii mari sau poker in niciun caz dame” dupa cum spunea ieri Donald Trump. Totusi, zanganitul armelor e tot mai puternic si, repet, in Romania pres e seful armatei (art92-CR). In aceste conditii, chiar credeti ca cineva din aceasta tara, fie ele si servicii secrete, il poate urni pe Dulap? Ati uitat asa repede referendumul din 2012? Si atunci situatia nu era nici macar la o zecime din cat e acum de periculoasa. Nu cred ca Dulapul a fost intoxicat asa cum nu cred ca s-a trezit el, de capul lui, spunand prostii cat casa. Daca citeati macar materialul din link-ul lasat de IQ100 la art din 29 aprilie, vedeati ca guvernul ungar, altfel slobod la vorba si curajos cu fiecare ocazie, a dat un raspuns „caldut” la aceasta provocare, incercand sa afle mai intai daca nu cumva in spatele ei sta de fapt stapanul Romaniei „care nu se află pe continentul european”. („…Budapest doit en effet avant tout se demander dans quelle mesure la « glissade » actuelle de l”™Ã‰tat profond roumain est tolérée (voire, dans le pire des cas, encouragée) par ses patrons de dernier ressort, qui ne se trouvent pas sur le continent européen.”). Dar, din pacate, observ ca pe aici argumentatiile nu au priza, fiind preferate pareri intemeiate pe nimic. Spun asta pt. ca oferindu-ma sa argumentez tot ce spun nu a fost nimeni interesat. In schimb, multi si-au manifestat dezaprobarea prin vot. Ba chiar, cineva, simpatic, sincer si relevant, mi-a scris: ” Nu am niciun argument dar…” Atunci, bine, zic.
Conte, fara suparare, cred ca poti mai mult. E clar ca iti lipsesc anumite informatii deoarece e la fel de clar ca ai o minte antrenata sa le pui logic cap la cap. Daca vrei, pot sa iti fac o lista scurta de lecturi obligatorii (carti) care sa te ajute sa iesi din „padure” si sa pui lucrurile in contextul real. Desigur, daca nu, nu. Dar ar fi pacat.
Adrian Severin are o analiza bine facuta, https://www.cotidianul.ro/manevre-geopolitice-in-vremea-pandemiei/ ,
Oricine poate mai mult, chiar si tu, prin renuntarea la trufie si la suficienta. Poate nu-ti dai seama, dar ultimul paragraf te caracterizeaza intr-un mod f. catavencian. Aroganta cu „lista de lecturi obligatorii” te plaseaza undeva intre Gigi Becali si Raluca Turcan.
@dr.justice
Sincer sa fiu eu nu am auzit inca de visegradpost dar cine stie o fi nivelul meu de cultura. Pozitia citata de dta este „partinitoare”. De ce ? Pt ca se refera la „stapanii” – fie patronii care ar fi toti in afara continentului european. „Je m”™inscris en faux”, cum zice francezul, fata de aceasta pozitie. Patronii Romaniei sunt si europeni nu numai „non europeni”.
Sa zicem ca acesta este un „argument de baza”. Nu ezit sa adaug totusi ceea ce scrie la sfarsitul articolului dupa finalul acestuia: „Les points de vues exprimés dans cet article sont ceux de l”™auteur et ne reflètent pas nécessairement ceux de la Rédaction”.
Deci trag concluzia ca acest articol nu este promovat de redactie ci este un articol publicat care ii apartine cuiva. Este insa o proba de nesimtire si de lipsa de transparenta, pt mine, sa nu spui cine l-a scris. Daca am avea numele celui care l-a scris am putea intelege mai bine pozitia sa pur „politica”.
Acum eu cred ca fiecare din noi poate face o lista a unor carti si nu am nimic impotriva sa ne faci publica propria ta bibliografie, cat timp mai pot invata inseamna ca traiesc. Tonul insa este unul prea arogant pt mine personal. Obtii exact contrariul cu un astfel de ton. Deci dta vrei sa partajezi analize si cunostinte sau iti doresti sa te „contrezi” ca sa poti sa-ti demonstrezi ca esti „mai bun”? Conteaza daca esti „mai bun”? Sau conteaza ceea ce altii invata din ceea ce analizezi? Ce te intereseaza in principal?
A bon entendeur, salut !
🙂
Guvernarea actuala nu intoarce Romania in 1989 ci o duce in viitor. Miscarea, globala de altfel, isi propune daramarea cu orice pret a lumii vechi pentru instaurarea accelerata a celei noi (societatea tehno-globalista-sclavagista).
Folosesc asadar criza indusa ca si catalizator al schimbarii. Abordarea nu mai este locala. Miza este mult mai mare iar noi suntem figuranti de ocazie. Se-ntampla sa traim vremurile astea si, uite asa, suntem participanti la scrierea uneia dintre cele mai importante pagini a istoriei lumii (asa cum am fost si in 1989 – singura asemanare este ca ne-am dat seama prea tarziu ce ni se-ntampla).
Punerea in practica a celor descrise in Apocalipsa a intrat deja in zona determinismului tehnologic. Nu mai depinde de hazard sau de vointa cuiva. Pur si simplu acele evenimente se afla in cale pe toboganul pe care mergem acum cu viteza.
offtopic, pandemic alert, stistici din Italia:
https://www.istat.it/it/files/2020/05/Istat-ISS_-eng.pdf
If we take as a reference the period from the first Covid-19 death reported by the Covid-19 Integrated Surveillance System (20 February) until March 31st, deaths increase from 65,592 (average period 2015-2019) to 90,946, in 2020. The excess of the deaths is 25,354 units, 54% of these are Covid-19 diagnosed deaths.
the most affected provinces by the epidemic recorded three-digit percentage increase of deaths in March 2020, compared to 2015-2019 average: Bergamo (568%), Cremona (391% ), Lodi (371%), Brescia (291%), Piacenza (264%), Parma (208%), Lecco (174%), Pavia (133%), Mantua (122%), Pesaro and Urbino (120% ).
Următoarea lună, aprilie, avea să
Pentru păcălicii alde Petria sau Piperea, care încă mai cred că stau degeaba în case, scenariul herd immunity a fost adoptat de către Boris Johnson. Drept urmare, în această săptămână UK va detrona Italia la nr de morți.
UK s-a grăbit È™i a ajuns încă de astăzi prima țară din Europa la nr. morți COVID19.
Vai, dar modelul Suediei, dar analfabetism funcțional, dar niciun background în whatsoever.
Modelul Suediei, să ne imunizăm, zic.
„If the D614G mutation in SARS-CoV-2 was impacting neutralizing antibody sensitivity as well as, or instead of, the ADE activity observed in the SARS-CoV study, D614G could also be mediating escape that makes individuals susceptible to a second infection.”
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.29.069054v2.full.pdf+html
Ah, crapă suedezii degeaba, las’ aÈ™a, doar nu suntem fasciÈ™ti să omorâm… economia. :)))))))
P.S. Este un articol publicat pe platforma fără peer-review. Spre deosebire de indieni, americanii au corectat prima versiune. N-au retras nimic!
Ma scuzati dar nu ma pot abtine. Va cheama cumva si Jan Panicard?
@cim bonbon
Remarc È™i eu, cu gingaÈ™ă satisfacție, că pe planeta România, dintre cei puțini care mai miÈ™cau pe frontul antisecurist, ar mai fi maxim 2 capabili să recunoască o problemă serioasă, cum ar veni, înainte de a lua proporții.
Voi, cu Piperea, Dan Diaconu, Chitic în frunte, ați păstrat linia antisistem chiar È™i în 6 martie 2020 când Iohannis ieÈ™ea la plantat copăcel cu gaÈ™ca de peneliÈ™ti retardați, la demitizat boala. Ați demitizat-o È™i voi, când pe stânga, când pe dreapta, în maximă confuzie. Vă trezeați dimineața È™i nu mai È™tiați cine sunteți È™i de ce vă purtați aÈ™a.
AÈ™a cum? AÈ™a cum am spus în comentariul de mai sus, ca niÈ™te fasciÈ™ti. Să moară oamenii!!! Nu ne luați dreptul de-a ne omorî când vrem noi, chiar dacă îi omorâm È™i pe alții, avem acest drept din naÈ™tere!!! :))))
Panica ar fi cam în tabăra voastră, a antiorice pentru că whoever knows what and why I am doing. I am definitely against forever, gen. :)))))))
Deci, filtrați informațiile È™i nu evitați să gândiți!
P.S. De exemplu, încercați să fiți oneÈ™ti cu voi înÈ™ivă È™i să vă explicați de ce Biolorusia declară din 6 Aprilie câte 4 morți de COVID19 în fiecare zi, exceptând o singură zi pe săptămână, când declară 5. Să fie acesta un stat reper pentru voi?!?
@Jan Panicard
Vedeti mai sus o scrisoare a unui om lucid. Concluzia lui este definitorie: „O viata traita in frica nu prea mai este viata”. Daca iubiti sistemul, sunteti invitatul meu in a-l urma. Eu nu vreau si chiar ma simt dator sa-l pun la indoiala. M-am fript cu prea multe ciorbe precum „revolutia”, 9/11, rapirea din „serai”, armele „chimice” ale lui Saddam, „aviara gripa” (Boc dixit), „corectitudinea germana”, „fratia” din UE, amenzile aberante impartite cu generozitate de militienii din fruntea Romaniei pentru satisfacerea unei placeri sadice de putere si aroganta, discriminarea evidenta a celor peste 65 de ani sub pretextul protectiei (asta e chiar o gluma macabra si perfida) etc. Va doresc succes!
@ cim bonbon
Frica n-are nicio legătură cu eradicarea unei epidemii. Este exclusiv o problemă de lipsă de inteligență.
La nivel planetar suntem conduÈ™i de proÈ™ti, asta fiind principala cauza pentru care epidemia s-a transformat în pandemie în contextul globalizării. În 1918 erau probleme de comunicare, lipsă de educație etc. Acum există absolut toate mijloacele pentru măsuri preventive È™i ce să vezi.
Tot mai apar foÈ™ti preÈ™edinți ai colegiului medicilor care par mai jos chiar È™i decât românul mediu cu IQ 87.
Mie mi se pare ca cel care face catalogari de genul „romanul mediu are IQ=87” e posibil sa apartina aceleiasi categorii sau poate chiar mai jos sau mai sus, depinde cat de roman mediu e. Sau poate e singurul cu IQ=150 si considera „normal” sa organizeze viata celorlalti si sa pedepseasca pe oricine ii iese din cuvant. Domnule, dati-ne lumina, sa nu mai orbecaim ca prostii prin intuneric si iertati-ne ca nu avem IQ-ul domniei voastre!
@conte
ai o mica eroare in articol :
„De la televiziunea B1TV au dați afară,”
Ai uitat „fost” 🙂
Multumesc, voi corecta.
@Conte
Cea mai ciudata manipulare este sa o consideri pe Sorina Matei „pro-rusa”. De la un securist precum Oancea nu ma mira (deh el era cel care statea in spatele lui orban – il avea ca „obiectiv”). Ca sa demitificam si asa zisa explicatie data de b1tv de oancea direct. In nici o tara din lume, doar in republicile bananiere un ziarist cu contract de colaborare nu are contractul oprit de la o zi la alta si nici cazul lui badin contract ne-reconductibil tot nu se face de pe o zi pe alta fara sa anunti dinainte inchiderea emisiunilor la date de, etc.
Ori asta se „vinde” in acest moment ca sa-i umfle panzele lui „scarlat” care e orice numai jurnalist nu. Discursul lui Ioha i-a luat pe nepregatite pe sefii sai de la „manastirea secu”. Ordinul nu era sa se certe cu udmr-istii si sa caute voturile „extremistilor” (asa cum ii vad ei) ci sa aplaneze incompetenta pe vreme de covid si sa faca uitate balbele cu alegerile anticipate. Tovarasa colonel ene iesea zilele trecute sa se intrebe (e hilar din pozitia ei de securista) de ce a trebuit sa minta joha si tataru pe treaba cu franta. In realitate pe securisti nu ii deranjeaza minciuna ci doar minciuna care nu vine si nu este pregatita de ei.
Eu v-am mai zis joha si compania trebuie demisi si judecati cu puscaria de rigoare doar dupa judecata dar adevaratul santier este inchiderea sri si sie si judecarea marilor „eminente cenusii” atat de „medaliate” cu serviciul credincios de catre ioha, base, etc. Apoi va urma o perioada de 10-15 ani pt a forma alte servicii secrete(fara actualii).
Crezi tu ca americanii, CIA, serviciile vest-europene, o sa fie de acord cu asa ceva, fara sa actioneze la nivel diplomatic? Asa le aveau deja formate, cf. intereselor tarilor lor.
N-am zis ca ar fi usor dar cred ca ar putea fi convinsi intr-un fel sau altul. Ceea ce ar putea convinge este opozitia totala a populatiei contra cestor doua aberatii mostenite din comunism. Cum sa faci asta e foarte greu. Eu nu fac decat sa duc propria mea „pietricica” la edificiu. S-ar putea sa fie insuficient sau nu.
Interesant ca si mie mi-a amintit prestatia din ultima vreme a lui Iohannis de cea a lui Ceausescu in luna decembrie 1989. Dar nu o posibila comparatie intre cele doua discursuri mi-a atras atentia, ci felul in care Iohannis calca in strachini impunind masuri dictatoriale inutile si aberante care vor sfirsi prin a enerva pe toata lumea si a-i ridica poporul in cap. Nu pot sa scap de impresia ca, la fel ca in cazul lui Ceausescu, exista unii din spatele scenei care il imping sa faca prostii in cascada. Nu m-ar mira sa se fi hotarit undeva sacrificarea lui (pentru un scop mai mare) si papagalul sa realizeze, uimit, in timpul ultimului zbor cu elicopterul spre Sibiu ceea ce a priceput si Ceausescu cind deja era mult prea tirziu ca sa-si mai salveze pielea, si anume ca „e tradare de sus pina jos”.
Nu pot sa cred ca cineva poate fi atit de prost cum pare sa fie Iohannis in ultimele luni. Cineva diabolic il teleghideaza si ma astept sa fie sacrificat ostentativ (capul lui Moțoc), dar mai mult ca o victima colaterala (sau a unui friendly fire), fiindca obiectivul adevarat trebuie sa fie unul mai mare decit marunta sa persoana. Ceva se coace si cred ca vom afla destul de repede. Iar wernerul e doar un pion sacrificabil pentru a se crea un culoar de atac prin locul ramas gol. Un prost care si-a depasit conditia si care va iesi din scena cu suturi in fund in cel mai norocos caz pentru el.
Excelent acest comentariu!
@Teo T.
Dacă înlocuim Iohannis cu Macron, comentariul tău rămâne la fel de pertinent.
Dă-mi voie să cred că „se coace” ceva la nivel mult mai mare.
@Nucu
la macron e si mai stringenta treaba pt ca acesta nu si-a „luat” inca al doilea mandat in timp ce joha a beneficiat perfect de duminica orbului din 26 mai
@Nucu
ca idee l-am urmarit pe macron azi la ora 13:15 ora Frantei cand a avut o ontalnire cu presa dupa ce a vizitat o scoala (inca inchisa) pregatita deja pt 11 mai pt ca scoala are elevi dintre copii de medici, infirmiere, politisti, etc cei care sunt in linia I. E de vazut discursul si modul in care macron se exprima. Este extrem de bun pe comunicare, asigura, e incisiv numai cand trebuie, degajat, etc. E de invatat la capitolul comunicare de la el chiar daca eu personal nu-l agreez deloc. Are capacitati si „skill-uri” evidente. Compara discursurile lui cu cele ale ss-ului joha. E coplesitoare diferenta.
PS. Parca vad ca presedentia romaneasca – prima oficina de fake-news romaneasca, va da „probe” de la vizita de azi ca sa arate ca copii(cacofonie voita pt nivelul habarnistilor, prostocratilor sau mediocratilor de la capul statului roman: kakistocratie in toata regula) au inceput scoala in Franta fara sa tina cont ca cei prezenti erau doar copii celor din linia I care nu au alta posibilitate ca sa se duca la lucru. E vorba de 30.000 de copii in toata Franta.
@Shadow,
Cred că ai dreptate când vorbeai, cu câteva zile în urmă, de „rezistența la rău” pe care o manifestă un regim autoritar, precum cel din China, È™i de posibila tentație a occidentului de a „umbla” la drepturi È™i libertăți în numele creÈ™terii nivelului propriu de rezistență la rău (răul fiind,după caz, pandemia,terorismul, etc).
Lumea se află azi la o răscruce: copiază, în parte, modelul chinez sau forțează China să se plieze pe tiparul „clasic” al democrației occidentale.
Este destul de limpede pentru ce variantă a optat administrația Trump, mânata în luptă È™i de alte interese.
În această luptă SUA are nevoie de aliați È™i dacă Macron e perceput ca un obstacol atunci nu-l „văd” bine, indiferent cât de bun e pe comunicare.
@Neagu
eu nu ma refeream la comunicarea lui macron cu alti lideri. Eu ma refeream la comunicarea lui cu „poporul”. Are multe belele printre care cea mai importanta este ca nu stie sa se antureze. In jurul lui nu exista critici doar yes-meni. Cred ca singurul critic este nevastasa. Are insa o comunicare foarte buna cu oamenii. Nu o avea la inceput, era arogant, martial, etc. Acum insa si-a dezvoltat foarte bine latura asta. Si pe asta se bazeaza ca sa castige un al doilea mandat ca in rest nu prea are cu ce sa se laude.
SUA pt a avea aliati in europa va juca(au jucat, joaca) cartea dezbinarii. Ei nu au nevoie de un „bloc” de aliati care sa conteze in echilibru ci de o „oaste de stransura”. La „bucata”. E de urmarit aceasta comunicare ca sa o comparati cu a altora din Ro de exemplu. Si a invata personal.
@Shadow,
1.la comunicarea cu „poporul” m-am referit. Eu cred că o agenție antrenată poate fructifica faptul că francezii l-au „citit” deja pe adevăratul Macron, buna lui comunicare (de astăzi) cu poporul nemaiputând păcăli pe nimeni.
Dacă francezii se împacă cu starea de urgență prelungită atunci tu ai avut dreptate.
2.sunt de acord cu tine că SUA, în Europa, îÈ™i doreÈ™te aliați „la bucată”.
@Nucu
cred ca dupa 19 ani de viata in societatea franceza am reusit sa-i cunosc destul de bine pe francezi. Franta nu va deveni niciodata o republica parlamentara, francezilor li s-a servit oarecum istoric o perioada lunga de translatie de la prima la a V-a republica si blocajele care au existat din cauza laturii parlamentare in trecut (exacerbate de presa, etc). Ei isi doresc un autoritar la capul statului. Dar nu oricine este de Gaulle. In realitate nici unul nu s-a ridicat din fostii presedinti la nivelul lui de Gaulle.
Franta va visa inca multa vreme ca este o „mare putere” si ca inca „conteaza” in politica mondiala. In realitate nici Franta si nici UK nu mai sunt asa ceva de multa vreme. Cam de la al doilea razboi incoace.
Apoi influenta stangii si a extremei stangi in Franta pe un timp mult prea lung in timp ce orice tinea de dreapta sau extrema dreapta sa fie demolat atat de presa cat si de „baronii mintilor franceze” a avut si are un impact foarte negativ. Treaba cu „drepturile castigate si inatacabile”, treaba cu „facutul unui front” in fata extremei lor drepte, extrema dreapta care este mult mai puerila si mai calma fata de extremele drepte din tarile saxone :-). Asta nu inseamna ca sunt pro le pen sau front national.
In realitate Franta nu mai are dreapta doar doua stangi una conservatoare cu influenta ei comunistasi/sau trotchista si alta „nou reformatoare” si „progresista” sau „neo-liberala” (toate termenele care pot spune „multimea vida”) astea sunt cele doua poluri intre care se duce adevarata lupta. Extrema dreapta rupta si de finantare (nu-si pot face nici macar credite la banca pt campaniile electorale, deci se duc sa caute banii aia si in rusia) apare meteoric atat in plin covid cat si in timpul vestelor galbene. Nu neg ca la un moment de furie populara poate castiga dar nu cred ca sunt in vreun fel pregatiti sa guverneze.
Macron este puternic sustinut de loby-sti si stanga „progresista” in realitate este reprezentantul acestei stangi (soros, atalli si multi altii). Trebuie inteles ca din cauza fiscalitati excesive pe o perioada lunga de timp toate marile societati private franceze se finanteaza in principal „cu statul”. Zona intreprinderilor mici si mijlocii nu exista pt absolut nici una din aceste stangi.
In realitate ceea ce este trist este ca tara care s-au pus bazele liberalismului (cu ideile lui Locke deasemenea) nu mai gasim azi nici un fel de curent, miscare, partid, opinie si viziune liberala. E si cazul altor tari in lume dar asta nu poate sa incalzeasca pe nimeni. Or aparea Locke si Montesquieu ca referinte in Declaratia de Independenta americana dar nici naiba nu stie asta (nivel de cultura extrem de sarac) in cadrul populatie franceze.
Am facut intraducerea de mai sus ca sa prezint un context oarecum explicativ si binenteles insuficient.
Francezii nu se impaca cu „confinarea”(vezi ca te-ai lasat manipulat de joha si guvernul sau de venetici, Franta nu este in stare de urgenta sau echivalent stare de urgenta la romani, sunt in stare de urgenta sanitara -in traducere mot à mot – care nu da puterea pe mana institutiilor de forta) dar cum sunt mari amatori de republica prezidentiala nu se opun celui care ii conduce (il ard la alegeri si daca incalca constitutia). Asta nu inseamna ca in spate macron si guvernul nu are deja pe rol la parchet plangeri penale (ati auzit voi de procese pernale la presedintele in exercitiu in ro?), e una a 600 de medici care o sa faca mult rau odata iesit din pandemie si care acuza guvernul si presedentia ca nu au luat masuri din ianuarie chit ca erau foarte bine informati doar ca sa tina alegerile locale (oops suna asa de cunoscut nu?).
Frecvent guvernul este obligat sa vina in parlament sa prezinte legile si hotararile din pandemie (saptamanal), si are nevoie de vot pt majoritatea cheltuielilor. E drept au majoritate dar au opozanti inclusiv in propria lor miscare. Este foarte diferit de ceea ce se intampla in Romania.
Un ministru sau prim ministru sau mai rau presedinte care ar ataca institutia parlamentara ar fi foarte repede demis, stare de urgenta sanitara sau nu. De exemplu „deconfinarea” de pe 11 mai a trebuit votata in parlament. Si nu-ti spun cate voci s-au ridicat considerand ca nu sunt suficient pregatiti (si nu sunt). Deci finalul, deschidem pe 11 mai dar cel mai bine este sa ramaneti acasa (nici cal nici magar) fiecare alege :-).
In plus teritoriile si primarii au o foarte mare parte de putere aici nu cum ne spunea sarmanul franklin ca nu exista ca primarul sa se opuna guvernului(tot felul de tutzeri apar in momente cheie pe blogul contelui), si se deschid orasele si satele in care primaria da acceptul. Daca nu dau acceptul nu se „deconfineaza”.
Eu nu locuiesc în Franța aÈ™a că mi-e greu să te contrazic. Per ansamblu, nici nu intenționez aÈ™a ceva.
TotuÈ™i, o lămurire este necesară:
1.instituirea stării de urgență sanitară s-a făcut după modelul stării de urgență prevăzută de o lege din 1955 È™i activată după atentatele din noiembrie 2015, de la Paris ?
Căci, deÈ™i este o stare de urgență „sanitară”, sunt prevăzute măsuri care limitează libertatea de deplasare si de întrunire, încălcările fiind sancționate cu amendă (am înțeles că dacă recidivezi, È™i „calci pe bec” de 4 ori într-o lună, se poate ajunge È™i la 6 luni de detenție !?).
2.premierul Edouard Philippe a spus: „…din 11 mai vom circula liber, fără declarație,…” ?
Deci ați avut È™i voi nevoie de „declarație” că să puteți ieÈ™i din casă.
Și atunci te întreb: d.p.d.v. al consecințelor, care e diferența între „starea de urgență” si „starea de urgență sanitară” ?
Căci, d.p.d.v al efectelor produse, eu nu văd nicio diferență !
Nu am marcat răspunsul cu binecunoscutul „@Shadow” pentru că nu cred să mai intervină cineva în această conversație.
@Nucu
Uite ai aici o definire mai clara daca vrei a acestei stari in Franta
Pt 1.
https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-maladies/2627081-loi-urgence-sanitaire-coronavirus-covid-19-france-fin-jusqu-au-24-juillet-definition-mesures-legifrance/
Dupa cum vezi atat parlamentul cat si justitia sunt in maniera independenta garanti si controlori ai acestei stari. E o diferenta monumentala fata de Romania unde starea de urgenta inseamna toate drepturile pe institutiile de forta. Deci starea in sine este „inedita” nu „identica” cu cea luata in 2015 care privea terorismul. Si care era mult mai dura.
Da starea de urgenta sanitara impune un control al deplasarilor si intrunirilor deci o limitare a drepturilor cetatenesti. Are insa din prima clipa o data de sfarsit care poate fi prelungita dar numai prin vot parlamentar la cererea guvernului. Din nou avem aici elementele, poate nu perfecte, ale lui check and ballance.
Despre amenzi si puscarie. Nu este in lege nici o referire la 4 recidive pe luna care sa duca la 6 luni de inchisoare. Decizia de inchisoare este luata de judecatori in tribunal si nu pot da o decizie care sa depaseasca 6 luni pt recidiva. Binenteles aici se va aplica o jurisprudenta care inca nu exista. Pt ca la randul lor atat tribunalele cat si avocatii nu lucreaza pe astfel de spete ci doar pe spete ultra sensibile(cu numar limitat de oameni). Nu e de uitat ca s-a intrat in „confinare” cu avocatii in „greva” impotriva deciziei guvernului (macron in realitate) de a le nationaliza fondurile de pensii la care contribuie ca sa le puna „la comun”(180 de miliarde numai bune pt amicii macroniei). Intre timp „majoritatea parlamentara” cat si guvernul au facut pasul inapoi pe asa zisa „reforma” a pensiilor. Au nevoie de o realegere a lui macron ca sa poata legitima continuarea acestui proiect atat de atacat de catre societate.
Da am avut si avem nevoie de declaratie pe propria raspundere pana luni pt a iesi din casa timp de o ora si nu mai departe de 1 km radial in jurul rezidentei. Se completeaza si se descarca de pe situl guvernului pe telefon si are un qr code pe care politia il scaneaza. Asta nu inseamna ca nu exista situatii speciale. Un exemplu simplu. Facut cumparaturi la un supermarket. Supermarketul se poate gasi la mai mult de 1 km si timpul este mereu depasit din cauza cozilor la 1 m jumate intre oameni la intrare (se accepta un numar limitat de oameni la interior). Politia m-a controlat aproape de fiecare data si nu mi-a dat amenda chit ca depasisem si 2 ore si jumatate. Nu au obiectiv de amenzi cum este cazul politistilor romani.
Pt mine este o diferenta colosala faptul ca guvernul este controlat in continuu de parlament si de judecatori. Nu exista comenzi de „masti” si alte materiale pe care ministerele sau alte institutii sa le poata face fara sa treaca prin filtrul parlamentar. Comenzi de masti sau alte articole de la producatori afiliati politic in aceasta stare nu tin (comanda guvernului pnl de masti la societatea pnl de vanzare de alcoluri, etc).
Mai mult exista un control foarte eficient al accesului la magazine (supermarketuri, etc) in care orice magazin care nu respecta regulile plateste amenda dar risca sa fie si inchis. Este un exemplu cu Amazon Franta care nu a aplicat regulile pt a asigura securitatea salariatilor sau a colaboratorilor sai. Amenda + scoaterea de pe lista de ajutoare guvernamentale pe aceasta perioada.
Apoi exista un control al preturilor pe anumite articole (masti, gel, lucruri de prima necesitate, etc). Nici o farmacie nu avea dreptul de vanzare de masti chirurgicale la oameni nici pe fata nici pe dos cum e cazul firmei nevestei ministrului sanatatii tataru. Farmaciile primeau masti numai pt personalul medical, si cei din linia intai, fie ca erau politisti, gunoieri sau transportatori.
Farmaciile au avut dreptul de a produce ei insusi „gelul” care nu era gel ci lichid pt oameni. In paralel societatile de moda si laboratoarele lor(Chanel, YSL, etc) s-au apucat sa produca gel pt cei din linia I. Cum au reusit sa produca mai mult decat era nevoie (nu e cazul la masti) pot comercializa acum prin farmacii dar numai productia in surplus.
Alta chestie solidaritatea dintre oameni nu este „interzisa” pt ca nu vine ordin de la „imparatie” ci este incurajata si libera. Guvernul a dat numai perimetrele:
– De exemplu eu am vecini batrani carora le cumpar alimente (binenteles ca imi dau banii) dar politia nu se socheaza ca fac doua sau 3 tururi intr-o singura zi (sambata cand nu lucrez) de mai multe ore pt asta (ma ajuta si baiatul meu mare). Controleaza, suna la oameni si totul e ok.
– Sunt nevoi in agricultura ca si in Romania, Germania, Olanda, etc. Guvernul incurajeaza pe cei care sunt in somaj partial sa se duca sa ajute si controleaza regulile de igiena (oamenii aia nu primesc bani de la agricultor dar agricultorul este ajutat sa asigure conditiile sanitare). Si oamenii o fac pt ca inteleg situatia. Nu o sa vezi insa oameni trimis, sau acceptati sa plece sa lucreze in afara tarii precum cei din Romania pt germania sau olanda si sa fie tinuti in tarcuri sau alte alea ca sa faca „pohtele” prezidentiale.
– Sunt nevoi in supermarketuri la fel, in transport, educatie, etc. Sunt oameni in somaj tehnic si/sau partial care o fac ca sa nu stea inchisi toata ziua fara sa faca nimic intre 4 pereti.
Tu chiar nu vezi nici o diferenta? Pt mine diferentele sunt evidente.
@Shadow,
Apreciez răbdarea È™i efortul. Nu e puțin lucru că cineva, prezent la fața locului, să-ți schițeze în câteva tuÈ™e esențiale situația în fapt.
Drept pentru care îți spun Merci.
O ultimă remarcă:
starea de urgență, că e sanitară sau nu, că e aplicată cu buna-credință specifică unui autentic regim democratic sau nu, are „darul”, dacă durează suficient de mult, să stârnească nemulțumire enervând pe toată lumea.
Mai adaug aici ca starea de urgenta sanitara nu permite guvernului nici sa inchida presa, nici sa intre cu picioarele in viata oamenilor.
Exista o lege fake-news votata anul trecut la cererea lui macron in care oricine, nu numai guvernul, poate sa sesizeze instanta si numai atunci un JUDECATOR nu un om politic analizeaza faptul si poate decide daca articolul trebuie retras, rescris, etc. Aceasta lege le-a dat rau batai de cap guvernantilor la alegerile din 26 mai pt europene unde twiter a refuzat de exemplu cererea ministrului de interne de a face publicitate alegerilor europene (sa cheme la vot oamenii) pt ca nu sunt ei in masura sa se bata cu justitia daca apar mesaje fake sau nu. Ei vezi in Romania cea trista basesciana dragnea isi lua 3 ani cu suspendare pt acelasi fapt pt care ministrul de interne deci „executiv” nu politician indeamna la venirea la urne (mai rau).
Aceasta lege nu este functionala nici in momentul asta si a fost atacata de aproape toata lumea mai ales ca fosta lege din 1881(nu am gresit anul) era clara si cunoscuta.
In timpul pandemiei guvernul a incercat sa faca pe internet o lista de articole considerate de ei ca fiind fake-news. Aceasta lista a rezistat cateva zile (3-4 zile) iar purtatoarea de cuvant, care printre altele este foarte proasta si-a luat-o rau si de la presa si de la altii. A fost inchisa de guvern dupa ce au fost atacati de toti ziaristii, opinia publica, etc. Deci vezi bine ca nu era nici macar vorba sa se inchida vre-un sit sau publicatie ci doar sa marcheze anumite articole ca fiind fake-news. De atunci ai numai asta pe un sit al guvernului, care reprezinta chestii general valabile: https://www.gouvernement.fr/fake-news-guide-des-questions-a-se-poser-face-a-une-information.
Toate astea insa sunt posibile pt ca populatia nu ramane „turma” ci reactioneaza. E drept „facutul de scandal” e la francezi un sport national. Nu de alta isi spun ei ca sunt simbolizati de cocosul galic – ca fiind unica pasare care canta cu picioarele in noroi. 🙂
Cu o mică deosebire, CeauÈ™escu avea dreptate
Iar Johannis e ofticat È™i nervos pentru că stăpînii lui germanici, care au nevoie cruntă să stoarcă mai mult din România în aceste vremuri de mare criză, au de întîmpinat ceva concurență din partea unei Ungarii conduse de un rebel antiglobalist mult mai puțin dispus să se plece umil în fața UEReichului.
PSD-Ciolacu a primit acelaÈ™i rol în care e distribuit încă de cînd PSD-Dragnea s-a sinucis pe mâna securiÈ™tilor alogenizați, cel de păpuÈ™ă gonflabilă în care toate loazele îÈ™i deversează mizeria.
Comparatia pe care o faceti cu CeauÈ™escu È™i momentul decembrie 1989 e trasa de par. Realitatea a demonstrat ca in acel discurs Nea Nicu a avut dreptate, implicarea ungurilor È™i serviciilor lor secrete nemaiavând nevoie de demonstrație. De implicarea ruÈ™ilor ce sa mai zicem… Cam trasa de par argumentația pe care se bazează articolul. Puteați folosi obparalela cu regimurile autoritare de dreapta. In rest aveți dreptate.