Graffiti pentru președinte
Unul dintre editorialiștii mei preferați este Cristian Tudor Popescu. Și nu pentru că ne mai intersectăm pe terenurile de tenis (n-am jucat împreună, n-am schimbat vreo vorbă unul cu celălalt, doar că uneori programele ne plasează câteva minute pe terenuri învecinate) ci pentru că mi se pare un om normal la cap și totuși cu un cap ales, care uneori vede și spune lucruri pe care mulți alții nici măcar nu le bănuiesc. Și face asta cu o tehnică a punerii punctului pe i, care e greu să te lase indiferent.
Zilele acestea CTP a comentat în mod repetat pe marginea cazului Boldea. M-am intrebat ce anume găsește domnia sa important la acest caz? Un potlogar PDL-ist (dintr-o specie cu care acest partid a sufocat întreaga țară prin îmburuienare) a virat-o scurt, la primul clopoțel de avertisment, spre nisipuri în care să-și afunde tărtăcuța. O mișcare stupidă, un reflex primar de borfaș cu picioarele mai sprintene decât creierul. Ce să merite, din toată această fofilare fără șanse, atenția  domnului CTP?
Articolul său de azi, din Gândul, „Securism de grotă” (http://www.gandul.info/puterea-gandului/securism-de-grota-9431714) începe să lămurească lucrurile. Dacă metafora de zilele trecute, cu pitularea lui Boldea în „gaura din obrazul României”, mi s-a părut disproporționată în raport cu ciupitura reală minusculă, ca de vărsat de vânt, pe care un astfel de gest banal o produce pe tenul, oricum accidentat, al țării, observația de azi, cu” securismul de grotă” al lui Traian Băsescu, este de un realism aproape fotografic. Într-adevăr, acest personaj triunghiular care ne conduce, rupt parcă nefisurat din noada scaraoschiană a lui Pleșiță (grobian, cinic, lipsit de scrupule și nespiritualizat) ne prezintă ca in benzile desenate pentru preșcolari cele trei laturi de bază ale comportamentului securistic: spionarea, intimidarea, șantajul.
Nu trebuie să fii cine știe ce observator subtil pentru a descoperii aceste motoare de parvenire politică ce l-au propulsat pe Traian Băsescu spre „împlinire”. E suficient să fii cât de cât informat și să nu uiți prea repede.
„Eu știu totul despre tine” – iată formula magică șuierată oricărui adversar încă nehipnotizat de privirea sticloasă și de arcul de zâmbet ca o lamă de ras ale președintelui . Exemplele pe care le amintește CTP sunt relevante. Aș mai adăuga și eu două: cel cu șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase și cel cu Porumbacu.
Pentru CTP cazul Boldea este, de fapt, un spray cu vopsea fosforescentă, pe care îl folosește pentru a face vizibilă, chiar  și pentru miopi, în manieră graffiti, adevărata față a președintelui .
https://www.conteledesaintgermain.ro/graffiti-pentru-presedinte/26-03-2012EditorialeAdrian Nastase,Basescu,Boldea,Cristian Tudor Popescu,Gandul,PDL,Plesita,PorumbacuUnul dintre editorialiștii mei preferați este Cristian Tudor Popescu. Și nu pentru că ne mai intersectăm pe terenurile de tenis (n-am jucat împreună, n-am schimbat vreo vorbă unul cu celălalt, doar că uneori programele ne plasează câteva minute pe terenuri învecinate) ci pentru că mi se pare un om...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
In foarte multe tari, unele chiar cu pretentii, serviciile secrete si interese majore obscure domina copios scena politica. Pentru Romania, nici o supriza. „Elita”, clasa dominant din ultimii „™60 de ani a trecut pe la Baneasa sau a avut legaturi intime cu elevii acelei scoli. Mai conteaza si cu ce fractiune de baieti esti asociat si care sunt scopurile lor. Am vazut pe Marius Oprea la Antena 3 „“ cine e Marius Oprea si cine este Dan Voiculescu nu mai este nici un secret pentru nimeni, iar asocierea mi s-a parut de bun augur. Iar Romania a evoluat in ultimii 20 de ani, alternative foarte plauzibile au fost la un moment dat Yugoslavie, Rep Moldova si Belarus. Inainte sa dati cu barda, hai sa punem lucrurile in perspectiva.
Conte, am trait o revelatie!
Excelenta voastra si sportul alb? Nu, nu e o surpriza, ci o imensa bucurie! Mediata, indirect, de marturisirea admiratiei voastre pentru CTP.
Voi fi scurt, ca inca nu m-am dezmeticit. Deci, pentru inceput, o intrebare… Federer, Sampras, Agassi, Nadal, Djokovici, Edberg, Becker, Nastase, Borg sau Laver? Catre cine anume se indreapta preferinta voastra?
Inca o data, ma bucur sincer pentru aceasta pasiune comuna.
Cu amicitie eterna,
Jose Luis Clerc
De departe, Federer!
Colivă pentru președinte
————————————
1.Se pare că suspectul domn Horvath are dreptate:”Basescu a fost inlaturat si nimeni nu baga de seama. Au bagat de seamana altii.O juntă balcanică securistă îngrijorează Occidentul”.Încet-încet încep să deslușesc câte ceva.Cel puțin un zar a fost aruncat în România!Este zarul MRU,aruncat nu de băSSecu ci de alții.Într-adevăr,băSSecu este pe năsălie și nu are nici cine să-i țină lumânarea.băSSecule,pregătește-ți singur coliva!
2.Un alt zar a fost aruncat de masonerie prin talentatul domn Frunzăverde.Care,hodoronc-tronc,demisionează din PD pentru a veni în USL(mai precis în PNL) pentru a face cu CRIN ANTONESCU un autentic partid de dreapta.Primarul Slatinei(un fel de oltean!) „o taie” și el din PD,dându-și demisia pentru o cauză mai bună.Ce să fie,ce să fie?!
3.Zarurile au fost aruncate dar încă se învârt bezmetice.Vor fi ele în favoarea PNL?!Eu așa cred și sper.Ce vremuri ciudate trăim,băieți!
Cine nu a vazut pana acum, nu va vedea nici de acum incolo. Domnul CTP are publicul lui, nu stiu in ce masura mai seduce pe nehotarati. Sau mai vrea cu adevarat asta.
Accentul important este de securist „grosolan”. Sunt curios, in contextual actual ce fac securistii mai stilati. In mod cert nu se manifesta public, ramane de vazut in ce parte vor inclina balanta la alegeri. De partea celui care a facut ca securitatea sa fie la fel de urata ca in „™89 ? Care de fapt a adus din nou in atentia publica simplul termen de securist ? Care daca moare promite tuturor ca ii va lua cu el ? Care a dat o lustratie cu care multi pot fi santajati, fara un beneficiu real pentru societatea? Never say never „¦
Si un alt lucru pe care nici unul din soimii presei nu il sugereaza: in ce masura cazul Boldea este o repetitie pentru ce va face PDL daca pierde alegerile? Aveti vreun dubiu ca telecomanda a fost tot timpul la Capitan? Nu cred. Atunci ce vrea sa insemne sotronul intercontinental ? Know how.
@piticul prono
Tu nu exprimi pareri despre persoane? Niciodata-niciodata? 🙂
Ai dreptate, Corina, incerc sa vorbesc cat mai putin de oamenii din spatele mastii publice. Am constatat cat de putin ii cunosc pe cei dragi, si chiar pe mine, ca nu prea imi vine sa comentez armata -escu „¦
Pentru mine Cristian Tudor Popescu a devenit de mult motiv de facut si desfacut prietenii. Pe vremuri ma ambalam rau, cred ca am scris pagini intregi luandu-i apararea pe forumuri. Cu timpul m-am domolit. Nu mai caut sa conving. Cand cineva il antipatizeaza sau nu il simpatizeaza destul, sunt convinsa in sinea mea ca ceva esential nu e in regula cu el ori ii lipseste. Distantarea de obicei urmeaza lin, pe tacute, dar ferm. Nu cred ca exagerez. Exista oameni care intrupeaza asa de bine unele calitati vitale, incat putem lua linistiti admirarea sau detestarea lor ca repere pentru evaluarea altora. Dupa cum exista „dezastre” umane care, la fel, ne impart potrivit. Admiratia lucida fata de CTP nu exclude neajunsuri semnificative, insa detestarea lui nu promite nimic (important) bun.