Scorul acestui articol
[Total: 25 voturi. Media: 4.1]

 

Ieri, educaţia copiilor o făceau părinţii.

Azi o fac “influencerii”. YouTuberi, Instagrameri, bloggeri. Produse apărute din neant, fără controlul calităţii, într-o realitate în care tehnologia, sfidează IQ-ul.

Unii cu numele din buletin, alţii cu nickname-uri inspirate din desenele animate (Micutzu, Selly), s-au dat de trei ori peste cap şi au pus la cale reţete de hipnoză în masă pentru subjugarea unora mai slabi de înger. S-au strecurat, astfel, în mintea puştilor abandonaţi de părinţii lor prea ocupaţi sau prea comozi, şi i-a făcut pe aceştia dependenţi de plăcerea de a se simţi împliniţi pe de-a moaca. Mari şi tari fără să facă vreun efort intelectual, fără să aibă nevoie de diplome sau alte artefacte stupide ale şcolii tradiţionale atât de obositoare.  Iată soluţia miraculoasă la îndemână oricărui netot: drogurile, violenţa, muzica periferiilor.

I-a făcut dependenţi de aceste otrăvuri fizice şi psihice din scopuri pur mercantile. I-a împins să renunţe la propria lor voinţă ca să-i controleze deplin şi să se îmbogăţească de pe urma lor. Cel mai uşor se induce acest tip de dependenţă acelora care bâjbâie. Care nu ştiu de unde să-şi apuce viaţa.

Astfel, influencereala a devenit una dintre cele mai bănoase ocupaţii. Pentru că debusolaţii au nevoie de bagare in seama, de încurajări, de confirmări. “Nu-ţi face reproşuri că ai note proaste la şcoală. Ăsta e un semn că ai înţeles, înaintea celorlalţi, a tocilarilor, că şcoala de azi a rămas în urma vremurilor, că nu-ţi foloseşte la nimic, că e de rahat şi, pe deasupra, îţi mai mănâncă şi jumătate din viaţă”.

Niciun influencer nu-ţi va spune că eşti idiot, sau incult, sau leneş. Dimpotrivă, te va lăuda că nu mai citeşti cărţi ci doar titluri de pe reţele. îţi va da de inţeles că, urmărindu-l pe el cum face reclamă la muşchi umflaţi cu steroizi, la ţoale de firmă, la tehnici de agăţat bunăciuni sau la maşini scumpe vei învăţa mai multe şi mai utile decât din manualele şcolare. Şi astfel vei dovedi că eşti smart, că eşti cool, că ai furat startul în cursa fericirii care te aşteaptă după colţ şi că o vei câştiga, cu siguranţă, dacă îi vei urma sfaturile până la capăt.

În realitate, învăţăturile acestor guru ai reţelelor sociale au, de multe ori, un substrat criminal. După ce, ca să-şi asigure alibiuri pentru “corectitudine politică”, declară sus şi tare, cât se poate de sonor, că ei nu sunt de acord nici cu consumul de droguri, nici cu violenţa, brusc, la prima încordare de inteligenţă şi clarviziune, urmează datul aramei pe faţă.

Iată ce declară “celebrul” Micutzu la doar două zile după tentativa de asasinare a lui Donald Trump:

Ar merge și la noi o mișcare din asta, cu tentativă de asasinat la Geoană”.

Iată ce declară şi Selly, organizatorul festivalului “Beach, Please”:

La numărul ăsta imens de participanți (120.000 în 5 zile de festival), am avut zero supradoze, zero persoane rănite grav, zero persoane decedate. Mai mult decât atât, am adus peste 50 de milioane de euro în economia locală (…). Adevarul este că suntem o generație mult mai cuminte, mult mai educată și mult mai conştientă despre pericolul substantelor interzise.  (…) Versurile artiştilor de pe scenă pot fi blamate, pot fi contestate”.

Laudă-mă si laudă-i, gură! Ce mă costă? Pe ei ii costă!

Selly este considerat unul dintre influencerii inteligenţi ai reţelelor sociale din România. Declaraţia de mai sus a fost făcută pe Tik Tok ca urmare a numeroaselor critici ce i-au fost aduse pentru modul în care a organizat festivalul, pentru incidentele semnalate la acest eveniment. Iată trei dintre acestea, petrecute chiar pe scenă: M.G.L a fost atacat, Wiz Khalifaa a fumat un joint cu canabis şi a fost săltat de poliţie pentru consum de substanțe interzise în faţa spectatorilor, Andrew Tate a fost invitat de French Montana pe scenă.

Explicaţiile lui Selly sunt obraznice şi pentru proşti. “Zero supradoze” nu înseamnă că participanţii nu s-ar fi drogat ci că s-au drogat, dar cu măsură. Ceea ce, prin deducţie logică, ar fi rezonabil. “Zero persoane grav rănite” este un mod de a recunoaşte că au existat persoane rănite. “Zero persoane decedate” sună a aşteptare neîmplinită. Mai trebuia adăugat “zero focuri de armă”, “zero tentative de sinucidere” şi Selly ar fi fost îndreptăţit să aspire la Nobelul pentru pace.

Cât despre instigarea lui Micutzu… poate s-o găsi vreun tembel din turma lui de admiratori să arunce cu ceva după Mircea Geoană şi să vezi atunci distracţie.

Aceşti doi domni pe care i-am amintit, cu oarecare lehamite, recunosc, sunt, de fapt, nişte mercenari. Şi ăla mai isteţ şi ăla mai prostovan fac totul pentru bani. Principiile frumoase pe care le declară sunt doar de acoperire. Nu au nici cea mai mică influenţă asupra lăcomiei lor de a se acoperi de bani prin orice mijloace. Şi asupra ispitei lor de a-şi afişa ostentativ bogăţia, cu prostul gust specific parveniţilor.

Încurajând sute de mii de adolescenţi să se drogheze, să fie violenţi până la crimă, să se animalizeze cu muzica şi textele lumpenimii, practic să se autodistrugă, cei doi influenceri (dar şi alţii ca ei) pot fi încadraţi fără ezitare în categoria “asasini”.

Din păcate prea mulţi părinţi ai tinerilor din România de azi au ajuns să delege educaţia copiilor lor unor astfel de mercenari fără scrupule.

Nota de plată a acestei erori nu va întârzia să vină.

Da, iată, avem şi noi asasinii noştri! Ce, numai America să aibă asasinii ei?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/07/Selly-500x281.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/07/Selly-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeasasinat Trump,festival Beach,influencer,Micutzu,Please,Selly  Ieri, educaţia copiilor o făceau părinţii. Azi o fac “influencerii”. YouTuberi, Instagrameri, bloggeri. Produse apărute din neant, fără controlul calităţii, într-o realitate în care tehnologia, sfidează IQ-ul. Unii cu numele din buletin, alţii cu nickname-uri inspirate din desenele animate (Micutzu, Selly), s-au dat de trei ori peste cap şi au pus...Blog politic si polemic