Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Va propun pentru aceasta duminica o remarcabila analiza marca C.T. Popescu. Un adevarat intelectual umanist incearca sa-si ajute poporul in momentele grele scriind despre  problemele acute ale acestuia si nu improvizand la alibi, pentru a nu supara stapanirea, mici parabole moralizatoare. Dac-as putea, as oferi autorului un premiu de excelenta pentru titlul formidabil gasit acestui editorial.

CdSG

 

Dl Băsescu vrea să înșele Istoria cu Geografia

de Cristian Tudor POPESCU în ziarul Gândul

De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativ pe bază de manevre politice deghizate în emusaiuri economico-sociale.

De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativ pe bază de manevre politice deghizate în emusaiuri economico-sociale. În 1950, cele 58 de județe moștenite de la „vechea orânduire” sunt transformate la îndemnul consilierilor sovietici în 28 de regiuni. Prilej cu care funcționarii administrației „burghezo-moșierești” sunt înlocuiți cu cei puși de comuniști.

În 1952, potrivit principiilor internaționalismului proletar și viziunii încă de la înființare a PCR, care considera România un stat multinațional, opresor de minorități, este creată Regiunea Autonomă Maghiară, cu populație majoritar ungurească. În 1960, când cursul politicii regimului Dej se îndepărtează de Moscova îndreptându-se spre comunismul naționalist, dus pe culmi de Ceaușescu, Regiunea Autonomă Maghiară primește teritorii locuite majoritar de români și pierde din cele cu populație majoritar maghiară, fiind redenumită, după „ameliorarea etnică”, R. Mureș Autonomă Maghiară.

În 1968, Ceaușescu dizolvă sistemul regiunilor de tip sovietic și reinstaurează județul ca unitate administrativ-teritorială. Cu această ocazie, funcționarii fideli regimului Dej sunt înlocuiți cu oamenii lui Ceaușescu, iar R. Mureș Autonomă Maghiară este spartă în județe, cuvântul „autonomie” fiind șters de peste tot.

Acum, așa cum voința tovarășului Stalin era invocată în anii ’50 pentru redesenarea obligatorie a hărții României, gruparea Băsescu-Boc invocă Uniunea Europeană ca nou topograf nemilos al regiunilor. „Nu facem regiuni din județe, nu ne dă UE bani”. Ziarul Gândul a demontat această absurditate manipulatorie a guvernului: cum e și firesc, Bruxellesul spune că atribuirea de fonduri UE se bazează pe calitatea și cantitatea proiectelor prezentate de o țară, și nu pe mărimea unității administrative, care rămâne la latitudinea autorităților. Pe scurt, dacă nu ești în stare să generezi proiecte valabile, poți să ai și o singură regiune, cât țara, cu capitala la Cotroceni, și nu primești nimic.

Dârdora geografică ce i-a cuprins pe guvernanți nu ține de fondurile europene, ci de alegerile românești din 2012. Aidoma lui Dej și Ceaușescu, dl.Băsescu și ai săi urmăresc să-și întărească controlul în teritoriu cu ocazia unei asemenea reîmpărțiri pentru a forța rezultatele electorale în condițiile popularității prăbușite a PDL. Reînființarea unui soi de Regiune Autonomă Maghiară contra voturi ar putea fi un târg oricând posibil.

Dincolo însă de acest nivel al machiaverlâcului politic, apare încă o dată, după planul de revizuire a Constituției, „complexul Cuza” care-l bântuie pe dl. Băsescu. Conștient că din mandatele lui nu rămâne mai nimic sub specia Istoriei, dl. Președinte se dă de ceasul morții să-și marcheze epoca în calitate de „reformator”. Dacă în toți acești ani, obsedat de bătălii meschine, n-a reușit să schimbe România, măcar să schimbe harta României.

Dacă poporul e prost, leneș și nu-l merită pe dl. Băsescu, atunci măcar să aibă și domnia-sa, ca orice autocrat care se respectă, o Românie desenată în capul lui.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Complexul Cuza,CT Popescu,Gandul,modificarea ConstitutieiVa propun pentru aceasta duminica o remarcabila analiza marca C.T. Popescu. Un adevarat intelectual umanist incearca sa-si ajute poporul in momentele grele scriind despre  problemele acute ale acestuia si nu improvizand la alibi, pentru a nu supara stapanirea, mici parabole moralizatoare. Dac-as putea, as oferi autorului un premiu de excelenta pentru...Blog politic si polemic