Din nou despre mamaliga romaneasca
Â
V-ați ars vreodată cu mămăligă sărită din ceaun?
Unii ar numi asta tortura paroxistică.
În memorabilul an 1989 s-a întâmplat un miracol pe care istoricii, cu neostoita lor nevoie de încadrare și denominare, l-au botezat Toamna Națiunilor.
Este vorba de prăbușirea în doar câteva luni a sistemului comunist, în toată Europa de Est. S-a dovedit că acest uriaș ce părea inexpugnabil, avea picioare de lut, lideri de carton și o ideologie ce ajunsese la termenul de expirare.
Pe rând, liderii comuniști din Polonia, Ungaria, RDG, Cehoslovacia, Bulgaria au acceptat inevitabilul și au făcut la timp pasul înapoi și genuflexiunea de cedare, astfel încât să evite măcelărirea propriilor popoare.
Doar liderii României, bazându-se pe consistența mămăligoasă a poporului lor, au ales să întindă coarda sfidării până la scoaterea armatei pe străzi.
Și s-a întâmplat ce s-a întâmplat! Sub presiunea insuportabilă a autorităților, mămăliga românească nu s-a terciuit ci a explodat. Făcând prăpăd în jur, cu mii de morți evitabile cauzate de reacția întârziată și violentă a conducătorilor și a populației.
Acum, mălăiosul popor român este din nou pus la încercare. Dar, cu rezistența prin pasivitate care l-a făcut să fie asimilat, în timp, regnului vegetal, tace din nou, îndură și se oferă, fatalist, ca nutreț, șeptelului de la guvernare. Așteaptă laș și acumulează energii distructive.
În jur lumea se mișcă. Ba cu lozinci inflacarate, ba cu bâte, ba cu marșuri amenințătoare, ba cu fețe acoperite. Dar acoperite nu contra virusului ci contra gazelor lacrimogene. Peste tot se înregistrează proteste masive împotriva îngrădirii drepturilor fundamentale ale omului, a sacrificării economiilor naționale și a surselor de subzistență a omului de rând pe altarul luptei guvernelor cu COVID 19.
Peste tot spiritul civic și atentatele la democrație produc convulsii sociale, mai puțin la noi.
Istoria se repetă!
Exact ca în Toamna Națiunilor. Pe când în Europa de Est protestele sociale declanșate la momentul oportun au generat revoluții de catifea, fără vărsare de sânge, în România s-a pierdut startul și s-a ajuns la o revoluție sângeroasă.
Acum, ca într-o secvență de coșmar proiectată în buclă, compatrioții noștri comit aceleași greșeli, nu se pot lecui de năravurile lor mult prea păguboase!
Deși nicăieri în Europa restricțiile nu sunt atât de dure și de aberante ca la noi, nu românii ies în aceste zile în stradă să protesteze că li se încalcă libertățile și demnitatea umană, ci nemții (20 000 duminică, la Berlin), bulgarii (25 000 joi, la Sofia), englezii, belgienii etc.
Ai noștri protestează și ei (s-ar putea zice…), dar în stilul care i-a consacrat ca fentangii, pe după plop. Fac bășcălie cât cuprinde de toți și toate (inclusiv de propriile necazuri) și dau cu tifla autoriăților oriunde le prind în minoritate. Plajele sunt pline, vămile sunt ultra aglomerate, în marile orașe cu victorii fotbalistice străzile sunt sufocate de ultrași îmbrățișându-se.
În rest, e bine. HORECAÂ hor(e)căie de povara falimentelor, sistemul sanitar intră în comă încercând să trateze comatoși, iar românii încă lefegii sunt împinși spre șomajul „žsalvator” prin carantinări absurde și abuzuri polițienești de inspirație orwelliană. La toate acestea se mai adaugă și majorările „žla mișto” a indemnizațiilor și pensiilor, de parcă disprețul față de cetățean nu ar fi destul de evident si asa.
În vreme ce, prin vecini, lucrurile intră încet „“ încet în matca lor firească, stimulate de proteste dar nu aruncate în aer de acestea, în România se perseverează, irațional, în direcția experimentelor de forță, de călcare pe cap a mămăligoșilor autohtoni. Senzorii sociali sunt ignorați. Iar încrederea oarbă a președintelui și a premierului în abilitatea instituțiilor de forță de a-i apăra, de a controla alegerile și populația prin manipulare și alte metode specifice, obturează orice șansă de dezamorsare, până nu e prea târziu, a tensiunilor latente care se acumulează galopant.
Se simte în aer miros de mămăligă dând în clocot.
Șe pare însă că, atinși de COVID 19, guvernanții noștri și-au pierdut complet mirosul.
https://www.conteledesaintgermain.ro/din-nou-despre-mamaliga-romaneasca/04-08-2020https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/mamaliga.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/mamaliga-150x150.jpgEditorialeHORECA colaps,mamaliga explodeaza,proteste covid 19,revolutii de catifea,Toamna natiunilor,trucarea alegerilor V-ați ars vreodată cu mămăligă sărită din ceaun? Unii ar numi asta tortura paroxistică. În memorabilul an 1989 s-a întâmplat un miracol pe care istoricii, cu neostoita lor nevoie de încadrare și denominare, l-au botezat Toamna Națiunilor. Este vorba de prăbușirea în doar câteva luni a sistemului comunist, în toată Europa de...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Bună dimineața, sire. Se pare că ne frământă aceleaÈ™i gânduri. De aceea, în editorialul meu (https://sentinta.ro/editorial/sa-fie-inca-o-revolutie/) am făcut trimitere la cel al domniei voastre.
Am citit cu interes si placere editorialul dumneavoastra. Ma bucur de fiecare data cand am un semn ca inca ma mai urmariti.
Va multumesc!
Achiesez la ce scrieti,dar imi permit sa va parafrazez si sa adaug ca in 89 puteati vorbi de mamaliga,un malai destul de bun calitativ, insa acum predomina TARATA!
Chiar daca atunci era lipsa de informatie si era livrata multa dezinformatie pe putinele canale existente ,acum nu mai are cine sa selecteze si sa discearna informatia care vine si inunda tugurlanii ,care,in mare parte,sunt cam neinstruiti, necititi,nescoliti!
In Romania a disparut si scoala celor sapte ani de acasa !
La cum s-a praduit, devalizat si prafuit tara ,daca era macar o urma de faina de cucuruz trebuia sa explodeze de mult timp!
Pana sa dea tuciul in foc si sa bulbuceasca tarata se mai spala pe creier putin natiunea ,ca pe falange ii da zi de zi de zi la indrumarea CELUi MAI MARELUI ….NATIONAL!
Un popor cu toate tiglele pe casa il lua cu bolovanii numai de la faptul ca i-a repetat zi de zi sa se spele pe maini!
Bine ca nu le-a spus sa nu uite sa se stearga si la dos inainte de spalat la creier!
Asta e starea natiunii!
Salutari tovarasesti!
Pana in noiembrie nu va exploda nimic ca instelatii domina total campul tactic. Campania media orchestrata prin care se induc teama, groaza, lipsa stimei de sine, invinovatire are deja efecte dramatice in randul populatiei.
E posibil ca anumite personaje sa fie retrase fiind considerate prea uzate pentru a mai fi eficiente in exercitarea functiunii dar evenimtentele vor continua aceeasi agenda monstruasa.
Pedoguvernantii care macelaresc cu voiosie drepturile cetatenilor dovedesc o deosebita grija cand e vorba de drepturile pedofililor, violatorilor astfel ca au respins marirea pedepselor pentru categoriile deviante mentionate. Motivul ar fi ca ar fi defavorizati in raport cu ailalti.
Odata cu realegerea lui Trump in noiembrie vom asista la anumite schimbari de substanta care se vor reflecta si la noi. Lasat fara sprijin extern sistemul va colapsa in fata unor revolte, miscari politice si dezvaluiri despre ilegalitatile uriase facute in perioada actuala. Probabil vor transpira detalii despre cum pedoguvernatii au dat tara pe tava Germaniei.
Daca castiga tabara ailalta… va fi mai mult bici si nu va mai exploda nici o mamaliga ;))
De ce credeti ca realegerea lui Trump ar genera schimbari in bine in Romania, fata de – nimic intamplat – dupa alegerea sa de acum 4 ani? Doar i-am citit declaratiile noului sau ambasador. Chiar credeti ca sunt preocupari ale marilor puteri, recte USA, fata de Romania, altele decat cele ce tin de propriile lor interese? Si de ce ar fi? E de condamnat Churchill ca a cedat Romania contra Greciei, ca sa ne intoarcem la istoria care nu si-a schimbat cursul, ci numai dis-cursul – devenit mult mai ipocrit? Eu cred ca nu, iar a iesi cu cavaleria impotriva pantzerelor germane, precum Polonia la inceputul WWII ( o metafora), nu ne-ar mai aduce azi decat multa bascalie si , cel mult, niste zambete malitioase.
@Adrian Cristescu,
„În convenția de armistițiu semnată pe 12 septembrie 1944 cu România de către Puterile Aliate, acestea au preconizat înființarea unei Comisii Aliate de Control. S-a folosit formula adoptată pentru Italia în 1943, în sensul că, între cele trei state, predominantă era puterea care ocupa un anumit teritoriu. AÈ™a încât, în România, anglo-americanii au recunoscut interesele È™i supremația URSS.” – Dan Ciachir(O punte putredă / Scene din anii 1945-1947).
Abia pe 9 octombrie 1944 Churchill È™i Stalin s-au întâlnit la Conferința de la Moscova, acolo unde s-a petrecut incidentul cu bucata de hârtie al cărei continut scriptic anvizaja ponderea influenței Marilor Puteri în România, Grecia, Ungaria, Iugoslavia È™i Bulgaria.
Părea că se preconiza/propunea ceva cand de fapt se consfințea o realitate deja consumată. Realitate înfăptuită după un criteriu acceptat încă din 1943.
AÈ™a că intrebarea cu privire la Churchill nu-È™i mai găseÈ™te rostul.
Adrian Cristescu, aveti dreptate. Watcher este un povestitor fara prea multe ancore in realitate.
Eu sper ca Trump va pierde. Foarte putini oameni pe planeta ii mai dau credit. A dovedit ca este in realitate un sociopat, un dobitoc. Lupta lui cu Rusia si China s-a dovedit a se transforma intr-un santaj la adresa aliatilor. Cand a vazut ca nu poate ingenunchia Rusia sau China, a inceput pur si simplu sa isi terorizeze aliatii. Pe europeni sa opreasca North Stream II. Pe proprii cetateni, sa interzica diverse companii chinezesti populare in SUA.
A pus taxe vamale canadienilor. Si lista actiunilor scelerate poate continua.
Iar referitor la lipsa de interes a celor de mai sus din SUA la Romania…. este simplu de explicat. Romania nu are bani ca sa obtina atentia mai sus de locotenentii din Departamentul de Stat. Din cate se vede, Polonia a scos mai mult din buzunar ($40 mld in perioada 2015-25). Romania, de vreo zece ori mai putin. Capeti vizibilitatea in functie de cat scoti din buzunar.
Romania pentru Trump e „un pod mult prea indepartat”. Dincolo de geografie si dimensiunea populatiei cel mai mult conteaza factorul ideologic. Noi aratam si ne comportam ca o colonie globalista.
Ne place corporatismul, dam paduri, petrol si orice resursa pe nimic la extern, ca „sa nu le fure Dragnia”, uram nationalismul, patria, am ajuns sa ne uram si intre noi. Ne cam deranjeaza sa fim romani si vrem europeni. Toate astea nu cadreaza cu politica lui Trump si ne plaseaza in zona natiunilor globaliste.
Intr-o astfel de colonie nu ai ce sa schimbi si le dai sclavilor ce isi doresc. Asta e motivul pentru care il avem pe Zuckerman.
Trump nu este o alegere pozitiva. Tributul pe aparare din cauza caruia cheltuim 2% din PIB pe inarmare a fost impus de Trump. Ailalti insa sunt o alegere cu mult mai rea.
Cand foamea va reseta fricile din mintea celor multi atunci probabil va exploda si terciul romanesc. Ma astept ca establishmentul local sa reactioneze cu violenta pentru „a apara statul de drept”. Limitele in care vor actiona va depinde si de telefoanele de la Washington si va conta cine va fi la capatul liniei.
Administratia democrata in mod cert va dori pastrarea status quo-ului actual din Romania. Deci orice masura va fi considerata ca necesara pentru a se atinge acest obiectiv.
Administratia Trump va fi mai flexibila din perspectiva unei schimbari de paradigma locale.
Unchiul Sam va cere imperativ: reinstaurati autoritatea statului!
Singura intrebare va fi: cine va plati oalele sparte, „establishmentul genocidar” sau „anarhistii de extrema dreapta” ?
@ Adrian Cristescu
Initial voiam sa-i raspund lui watcher dar cu alte cuvinte, ati scris exact ce voiam si eu si evident, am renuntat.
As mai adauga ca pentru trump si in general pentru „sefii” de la Washington, Romania e tara aia din europa, in care au ei trupe care sa dea cu batul prin gardul rusilor, fara sa riste sa si-o ia ei pe coaja, la ei acasa, daca de infurie „ursul”!
In plus, Romania ar mai fi pentru ei, principala tara prin care se sifoneaza bani de la comunitatea europeana catre USA, chipurile pentru aparare sau pentru constructia de autostrazi pe care noi li le platim real si ei ni le fac virtual!
Aaaa, uitasem! Mai suntem si principalul furnizor de „fetite” pentru trupetii lor de prin Afganistan sau de aiurea si de „piese de schimb” pentru „barosanii” de pe la ei…
@watcher
Imi cer scuze dar, cum adica „Romania pentru Trump e „un pod mult prea indepartat”.”???
Din cate-mi amintesc eu, Cornelius Ryan in cartea lui „A Bridge too far”, descrie ESECUL americanilor intr-o operatiune militara din Europa, nu vreun succes!
Bine, al americanilor si al britanicilor care au trimis „rezistentii” polonezi la Arnhem ca sa-i sustina pe americani dar, asta e alta discutie.
Care e „esecul” americanilor sau in general, al celor din Occident, in Romania actuala, de afirmati ce-ati afirmat???? Facand o paralela cu actiunea Market Garden, „esecul” american aici, ar fi ca au ocupat Romania cu armata lor fara sa traga macar un foc? Sau ca si-au subjugat in totalitate, politicienii locali, indiferent de culoarea lor, justitia autohtona si practic, intreaga tara, reusind sa indobitoceasca o mare majoritate (in sens juridic), incat aceasta sa saliveze de dragoste la auzul unor vorbe in engleza aici, pe teritoriul NOSTRU national?
@Watcher,
Trump a fost pus cu adevărat în dificultate de pandemie. Deci nu mai devreme de trimestrul unu, 2020.
Ce a împiedicat administrația Trump, până la pandemie, să dea semne că retrage sprijinul pentru Sistem?
Justitie:
Dupa ce Epstein a fost sinucis s-a cam blocat ancheta care aducea acuzatii de pedofilie multor figuri marcante. Acu au arestat-o pe susa lu Epstein care va ciripi ramane de vazut cat si cand.
O mare victorie e reabilitarea lui Michael Flynn.
O chestie mai la limita e salvarea lui Roger Stone.
In mod cert pana la alegeri nu se vor intampla chestiuni hotaratoare pentru ca institutiile isi fac calcule legate de tabara castigatoare.
Economic:
Razboiul comercial cu China nu e chiar dezastrul care il prognozau unii. Pana la urma daca tot cari acolo rauri de bani, know how, tehnologie e absurd sa crezi ca nu te vor hali aia multi, mici, galbeni si cu ochii oblici.
S-a escaladat pana la banarea companiilor de tehnologie chineze.
Retragerea din acordurile de mediu globaliste care cam omoara industriile locale.
Astfel avem o crestere a industriei manufacturiere cu cateva sute de mii de locuri de munca in US.
Militar:
A implus taxa de protectie 2% in NATO iar asta a avut schimbari dramatice in Germania de exemplu care refuza sa marce banu. Pe noi ne costa 4 mld anual. O parte din militarii relocati vor ajunge si in Romania ceea ce inseamna mai mult Deveselu adica va fi cerere in industria lu Dinca. Aveti grija de fetele voastre.
A oprit in ultima clipa a razboiul cu Iranul dorit atat de mult de neoconi. A reusit o detensionare cu Coreea de Nord.
Nu a inceput nici un alt razboi in comparatie cu detinatorul premiului Nobel pentru Pace Obama care a pornit: Siria, Ucraina, Libia, Primavara Araba
Toate astea mai subtiaza sistemul cu dinozauri corporatisti globali si ofera macar o speranta si pentru micii producatori locali ca pot avea un loc sub soare.
„Toate astea mai subțiază sistemul…”.
Asta înseamnă că după realegerea lui Trump putem doar trage nădejde că deciziile de la Casa Albă vor influența oarecum È™i situația de la noi. Asemenea undelor propagate pe suprafața unui lac, piatra aruncată la Washington va produce unde ce vor ajunge È™i la BucureÈ™ti, dar cu întârziere È™i de slabă intensitate. Ca È™i până acum, cum bine ai prezentat mai sus.
Asta mă face să cred că, asemenea prezentului, la noi, lucrurile nu se vor schimba prea mult.
Cât priveÈ™te faptul că în primul mandat „nu a început niciun alt război…”, aÈ™ vrea să văd cum ies SUA din criza economică, în următorii 4 ani (cu sau fără Trump la butoane), fără un război de serviciu.
@Nucu Neagu „Ce a împiedicat administrația Trump, până la pandemie, să dea semne că retrage sprijinul pentru Sistem?”
Fara sa il contrazic pe watcher, raspunsul mai simplu este dat de G. Friedman (ale carui carti le-am mai recomandat). El spunea ca Romania este prea mica pt a fi relevanta in discutia cu o tara cat un continent si ne recomanda sa ne unim cu alte cateva tari pt a ne face auzita vocea. Referirea la tarile Visegrad era destul de stravezie iar sfatul extrem de bun in conditiile in care planul militar InterMarium merge inainte. Evident ca nici un presedinte american nu face micromanagement. Din acest motiv, asteptarile celor care credeau ca venirea lui Trump la Casa Alba va schimba situatia in Romania , desi intemeiate, au fost nerealiste.
Dar asta nu inseamna ca orice speranta e pierduta. Daca le foloseste lor, situatia se schimba si la noi. Ma astept la o „nucleara” pe care, la momentul potrivit (1-2 luni), i-o vor plasa in poala lui „Sleepy” Joe Biden. Asta ar fi sensul iesirilor lui Giuliani: „…si inca nu am ajuns la Romania. Stati sa vedeti cand ajungem la Romania.” Este o carte pe care o vor juca aproape sigur, mai ales acum cand Trump este in urma la sondajele pt alegeri. Vom trai si vom vedea.
@Dr.Justice,
Amin!
Stiu eu, Conte, cred ca suntem in proces de occidentalizare, adica de civilizare: „Most civilisation is based on cowardice. It’s so easy to civilize by teaching cowardice. You water down the standards which would lead to bravery. You restrain the will. You regulate the appetites. You fence in the horizons. You make a law for every movement. You deny the existence of chaos. You teach even the children to breathe slowly. You tame.” sa incerc o traducere: In buna masura civilizatia se bazeaza pe lasitate. Este asa de usor sa civilizezi invatand oamenii sa fie lasi. Diluezi orice standard care ar conduce la curaj. Pui jug vointei. Reglementezi dorintele naturale. Ingradesti orizonturile. Faci cate o lege pentru orice actiune. Negi existenta haosului. Inveti pana si copiii sa respire mai incet. Domesticesti.
E din God Emperor of Dune a lui Herbert.
Poate de asta chiar si miscarile de masa din ultimii ani, la fel cu pretinsa civilitate si propensitate occidentala, au exact acest iz artificial, de regizat, sustinut de parti ale statului mai mult sau mai putin paralel, dar ale statului, de occidentali care ne vor civilizati si urla din rasputeri ca de-alde Krichbaum in parlamentul german sau ne dau o scatoalca dupa ceafa si cate o listuta bine batuta in cuie de reguli de urmat, sunt lipsite de curaj real, ori devin standarde mult diluate de curaj. Societatea civila, ce o mai fi si aceasta nu se mai stie, e domesticita, nu mai vorbeste ci latra doar cand i se da voie sau e nevoie. Iata ca aici ii batem si pe polonezi, si pe bulgari, si pe unguri…suntem adica, mult mai temeinic….civilizati.
@Nucu Neagu:
Hai, bre, cand vorbesti despre armata care s-o fi cam saturaT de tradatori, tu te gandesti la… rezervisti, nu-i asa?
Asta ti-o spune unul care nu are statut de rezervist.
@Anonymus Magnus,
Când Armata va da semne că s-a săturat de…orice, mai stăm de vorbă.
Despre ce ARMATA vorbiti ? Pai dv.stra { Nucu Neagu si Anonymus Magnus } chiar credeti ca ” ARMATA ROMANA ” functioneaza de capul ei , chiar credeti ca , va face ceva altfel decat : LA ORDIN…din afara ???
Armata, ca armata! Dar va fi groaznic cand se va supara voievodul!!!
Oups, scuze: uitasem ca suntem in 2020 si ca nu mai avem voievod! Nici armata, de altfel…
@ nu conteaza,
Mă miră nehotararea dvs.
Azi spuneti că „nu mai avem…nici armata, de altfel.”, cu toate că în urmă cu doar 5 zile sustineati că „…armata nu va suporta la infinit să fie călcată pe cap…”.
Un cunoscător al domeniului ar trebui, zic, să fie ceva mai tranÈ™ant: ori că că, ori că că (vorba lui Constantin Tănase).
@Nucu Neagu
Desi poate parea asa, nu sunt deloc, nici nehotarat, nici inconsecvent. Din pacate, problema nu mai poate fi de multa vreme tratata transant.
Tehnic, avem o armata profesionista, gata sa apere tara de orice eventuala agresiune externa.
Practic, armata romana a fost in timp, transformata intr-un organism care nu face decat ceea ce i se ordona pe linie politica locala, de la Washington si, atunci cand nu e pusa sa preia sarcini tipice jandarmeriei, serveste, fie ca paznic, fie drept „carne de tun”, pentru diferitele unitati militare americane de pe teritoriul romaniei.
Din pacate, armata romana este populata majoritar de personaje sinistre, care au impus trupelor sa-si asume obedienta pentru „valorile” occidentale si admiratia pana la fanatism, pentru americani.
Prin definitie, orice armata ar trebui sa se caracterizeze prin patriotism si nationalism, ambele sentimente fiind acum eutanasiate in sufletele majoritatii militarilor activi din Romania.
In concluzie, desi sustin ca armata romana ca atare nu mai exista, totusi sper inca in existenta patriotismului si nationalismului armatei (inca existente!), formata din rezervistii INCA in putere. Cat vor mai fi si ei si cat ii vor mai tine puterile…
Mea culpa pentru faptul (real de altfel), ca in unele afirmatii succesive ale mele, am parut a fi confuz sau nehotarat.
Va supun atentiei doua citate:
KWI:”Dacă aș putea să dau timpul înapoi, mi-aș fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a considerat că este un lucru bun să îi bată și să îi gazeze pe români și să nu se fi întâmplat acele abuzuri din 10 august.”/ 05.08.a.c.
Dexonline: „gaza vt [At: CONTEMP., 1949, nr. 159, 9/3 / Pzi: ~zez / E: fr gazer] 1 A expune un spațiu limitat acțiunii unor gaze toxice pentru distrugerea anumitor organisme vii dăunătoare (paraziți, È™oareci etc.) 2 A lansa gaze toxice într-o zonă în timp de război pentru a distruge în masă. 3 A expune o persoană sau un grup de persoane acțiunii gazelor toxice într-o încăpere închisă pentru a le ucide. 4 A arde capetele de fibre ieÈ™ite prin suprafața țesăturilor, prin trecerea produselor peste o flacără”.
Si cum nu-mi pot inchipui ca K (sic) WI ( ca si multi # ce comenteaza) nu are proprietatea cuvintelor folosite (?!), PSD desigur e costient ca e acuzat de tentativa de distrugere in masa/ucidere. Si e multumit.
Ba are, cum sa n-aiba proprietatea cuvintelor folosite???
Doar ca nu a celor folosite in limba romana. Pe astea, le proceseaza precum papagalul: le foloseste fara sa le stie intelesul (si oricum, nu-l intereseaza!)…
Dragii mei, poate ca voi / noi nu intzelegem ce traim.
Adica incerc sa intzleg ce a fost in mintea „Atlanta Fed” cad au facut public previziunea lor de scadere a produsului intern brut in USA in trimestrul 2 cu 46.6%
https://www.msn.com/en-us/money/markets/how-low-will-gdp-go-atlanta-fed-projections-for-q2-dip-below-40/ar-BB16JVga
Cand economia se contracta cu 0,5% toate capetele corbitoare shi toate pixurile cu simbrie se dau de ceasul mortzi ca aoleu aoleu ce ne facem ca e recesiune
Acuma cand in mod oficial s-a contractat cu 32.9% voi hahahahahaha vretzi sa imi vorbitzi de mamaliga ?
Baaaaaaa cretinilor , bai autistilor hai sa va dau o alta cifra care arata procentul dezastrului din lumea despre care voi preferatzi sa vorbitzi vara sa stitzi nimic.
In USA Trump a suspendat evacuarea din casele lor a celor cere nu-shi mai pot plati rata la banca.
https://www.usa.gov/foreclosure
Oare cata cazuri suspendate de evcuare fortzata din casa pe motiv de nu poate plati rata la banca sunt banuite a fi AZI AICI ACU IN USA ?
Cazuri care nu sunt active doar pentru ca Trump- alegeri – epodemie pretext anul asta
https://www.msn.com/en-us/money/markets/looming-evictions-may-soon-make-28-million-homeless-in-us-expert-says/ar-BB16Ao6Q
„The coronavirus pandemic could result in some 28 million Americans being evicted, one expert said. ”
Cam ce inseamna asta ?
Pai prin compratzie in „marea recesiune” din 2008 a insemnat de 3 ori mai putzin.
„About 10 million people, over a period of years, were displaced from their homes following the foreclosure crisis in 2008. We’re looking at 20 million to 28 million people in this moment, between now and September, facing eviction.”
Iar voi vorbitzi de explozia mamaligii ?
Hahahahahahahahaha .
A mamaligii cu Kalasnicov shi AR14 desigur.
Cat despre Romania „¦. care Romania.
Pe romani Romania cu planiri shi viitor a incete de mult sa ii mai intereseza ba chiar a inceput sa ii incurce.
Dovada procentele record istoric in sondaje ale PNL dupa esecul in tratarea actualei epidemii.
Romanii is doresc shi apreciaza acest guvern, al acestui presedinte, care are aceste rezultate deoarece doar atata ii duce caplu shi ii lasa hotzia pe cei din spatele lui / lor.
Doar atat stiu shi atat pot securistii din spatele lui Iohanis shi bombardierii din spatele lui Orban.
Perfect , ei atata stiu shi atata pot deci noi care punem botul la harneala lor atata meritam.
PS nu e ciudat cum in tzara asta copii tuturor varfurilor puterii isi cauta scaparea inafara ei ?
Cei ce au organizat sau inca mai organzieaza viitorul acestei tzari isi cautza pentru copii lor scaparea din acest viitor.
Shi nimeni nu se revolta shi nimanui nu-i miroase a pute, nimanui nu-i miroase a hoit nimeni nu pune sub semnul intrebarii directia generala, ideea intemeitoare, idologia agresiv habotnoic ridicata la nivel de hahahahaha stiinta salvatoare.
„Stiintza” care niciodata nu esueaza din cauza ca e proasta shi inoportuna ci doar pentru ca e hahahahaha „aplicata insuficient”
Conte, respirati pe nara stanga, pe cea dreapta sau pe ambele?
Indiferent de raspunsul dumneavoastra, va spun a-priori ca este gresit si sunteti in culpa!
De ce? Pentru ca pot si dumneavoastra nu ma puteti contrazice!
Ce tocmai am scris, este de fapt esenta unei dictaturi de forta.
Merg cu autoturismul meu pe drum. In Romania, daca ma opresc in apropierea unui echipaj de militie ca sa cer indrumari, aia imi cer actele.
Oriunde in alta parte pe planeta, daca fac asa ceva, militianul/politistul, asculta intrebarea mea si daca stie, ma indruma. Daca nu, cauta prin mijloacele lui, solutia la problema mea. FARA sa-mi ceara actele! Fara sa ma considere „suspect” doar ca exist!
Rusia, Serbia, Ungaria, Italia, Spania, Elvetia, USA, Canada… nicaieri pe lumea asta, cel caruia ii ceri ajutorul, nu-ti cere actele! Te considera peste tot, un om care are nevoie de ajutor si atat! Doar in Romania functioneaza inca, teoria lui Beria: toti sunt infractori, numai ca nu i-am dovedit inca!
Pana si Rusia a renuntat la cretinismul asta!
Nu Romania…
„Mamaliga”? Nu! Nu e vorba de nici o mamaliga!
Romania a dat Oameni fantastici! NOI, Romanii, am dat civilizatiei baze pentru a se dezvolta mai departe!
Coanda? E important dar nu cel mai important! Hai sa vorbim de Petrache Poenaru! Sau de Conrad Haas! Hai sa ne amintim de Victor Babes! Poate George Botezat (Georges de Botezat), va spune ceva! Gheorge Constantinescu (Gogu), care a pus bazele teoriei sonicitatii! Elie Carafoli, inventatorul tunelului aerodinamic, fara de care nu poate fi testata o aeronava (sau nava).
Eu am invatat mecanica de la Coanda, matematica de la Nana (Ioana) Tigau, zborul de la Vasile Ciolos, prin 1976, la Mircea Zorileanu- Brasov.
La „lovilutie”, eram in Romana si NU m-am pus in fata celor care blocau la Gradinita, drumul! M-am ocupat cu luat de acolo copii si femeile cu copii. De pe 21 pana pe 25, n-am facut decat sa apar prostii care se duceu exact unde nu era cazul! Pe 25, n-am mai putut si m-am dus acasa la mine, in Sinaia… Acolo, tata era seful garzilor patriotice, director OJT (inginer de meserie). Erau teroristi care otraveau apa, care puneu bombe. care… in general, faceau tot ce era mai rau pe lume! Statia de emisie de la Costila, era ocupata de teroristi!
OK, eu fiind alpinist bun, ma duc pe stanca, pentru a ajunge la Costila, sa-i termin pe teroristi
Tata, se duce pe Calea Moroieni, ca sa se lupte cu teroristii care intra cu tancuri in Sinaia
Imbratisari cu lacrimi, etc. Mergeam la moarte si eu si tata.
M-am urcat pe stanca aiurea, ca boul! Aia se ocupau de meteo si partea de releu, nu mergea pentru ca nu aveau curent si se dusese naibii si benzina de mla generator! Teroristi???? „Mai, voi va credeti in filme!!”, mi-a zis ala care era sef acolo!
M-am intors in Sinaia si tata era extrem de nelamurit! Se dusese pana la Moroieni, in tiganie si… n-a gasit nici un terorist!
Eu eram colonel de aviatie, tata era seful garzilor patriotice in Prahova. Mi-a zis „OK, tu ordona si noi punem in aplicare”. Acasa, aveam 2 AK-47 / 7.62, cu munitie de razboi. Al meu si al tatalui meu. In plus, aveam si pistolul meu, un Makarov de 9 mm (cal. 38).
I-am zis „hai sa controlam intrarile si iesirile din oras si sa trimitem paza la uzina electrica si la bazinele de apa. Cu arme.”
Nu mai exista nici militie, nici securitate in zona! La un moment dat, ni s-au alaturat 3 persoane, seful de la circulatie din Sinaia (Gigi Stan) si doi securisti al caror nume nu-l dau din motive evidente. Gigi Stan a decedat, de aceea imi permit sa-l nominalizez.
Pe Iulian Vlad, l-am prins cand voia sa-si ia niste acte de la vila care tehnic, era a lui
Aproape ca a picat pe mine… A sarit de pe zid si i-am pus teva armei la tampla. Nu s-a impotrivit, mi-a zis ca-mi da doua diamante cat capul meu, ca sa-l las sa scape. Dupa ce mi-a vazut mutra, a zis „bine, macar sa nu ma bata nimeni”. Ne cunoasteam, la un moment dat, i-am fost instructor de zbor lui Ceausescu si Iulian Vlad, seful securitatii, era mereu langa el…
Am stat cateva minute de vorba, i-am explicat ca nu are cum scapa de acolo sub nici o forma. Asa ca ar face bine sa se predea. S-a predat cu demnitate dar nu a acceptat sa-l lege „oarecine” ci un ofiter al armatei romane.
Eram singurul din zona, asa ca…
Nu a atacat nimeni nici uzina electrica, nici bazinele de apa, n-au fost teroristi, nimeni nu s-a dus la Costila! Am prins un general de securitate care oricum, nu prezenta vreun pericol.
A fost teama. Multa! Au fost momente incredibil de sensibile intre parinti si copii.
Stiu ca se vorbeste despre perioada aia, cu durere, ura, tot felul de sentimente dar… a avut si momente extrem de frumoase!
21-25 decembrie 1989, am fost in Romana, Universitate, Piata Palatului. Pe 25, am plecat acasa, la Sinaia. Aveam 2 copii mici si trebuia sa-i pin la adapost!
De fapt, de unde vin rememorarile astea, in contextul articolului dumneavoastra?
Simplu:
Eu am trait intr-un stat politienesc, stat pe care-l credeam dat definitiv uitarii.
Traiesc intr-un stat politienesc, in care nimic, nici macar bunul simt nu mai e permis!
„Mamaliga” romaneasca. e mai mult terci. Nu mai are cum fi taiata cu ata, e taiata din ceaun.
Sigur, nici dumneavoastra, nici eu, nu spunem chiar ce simtim, pentru ca ori nu e politically correct, ori ne leaga astia!
Credeti-ma, securitatea lui Ceausescu era formata din patrioti! Rai dar, patrioti! Ce e azi, e o mizerie si credeti-ma ca toti vor plati: de la militian, pana la presedinte de stat! Nu pentru ca va exploda mamaliga ci, pentru ca armata nu va suporta la infinit sa fie calcata pe cap de politicieni, care impun o comanda americana aici.
E mult mai rau totul, decat va puteti imagina!
@nu, Contează ,
„pentru că armata nu va suporta la infinit…”?!
Iertati-mă că îndrăznesc dar impresia mea este că de ceva vreme, vreo 20 de ani, spre cariera militară se îndreaptă cei ce văd în Armată o slujbă sigură È™i perspectiva unei pensii frumoase.
La fel cum spre preoție nu se prea mai înghesuie nimeni din „vocație”.
Dacă la preoți vocația înseamnă iubirea semenilor întru Hristos, la Armată vocația ar trebui să însemne iubirea de țară.
Când spui „Îmi iubesc țara!”, n-ai cum să scapi de eticheta de idealist sau de uÈ™or exaltat. Dar există patriotism în absența unor astfel de etichetări?
Armata? Care armata? Doamne, cata naivitate!
nu conteaza ” Merg cu autoturismul meu pe drum. In Romania, daca ma opresc in apropierea unui echipaj de militie ca sa cer indrumari, aia imi cer actele.
Oriunde in alta parte pe planeta, daca fac asa ceva, militianul/politistul, asculta intrebarea mea si daca stie, ma indruma. Daca nu, cauta prin mijloacele lui, solutia la problema mea. FARA sa-mi ceara actele! Fara sa ma considere „suspect” doar ca exist!” Asta-i de la Dumnezeu citire si ar fi de ras daca n-ar fi de plans . Aprob pozitiv si-n plus marturisec ca : ASA ESTE !!!
Conte,
Am trimis un comentariu, pe la prânz.
Să se fi rătăcit iar în spam?
Cer iertare pentru deranj si-ți doresc o seară plăcută.
Bună ziua, Conte.
Articolul tău lasă să se înțeleagă că mămăliga românească poate exploda ca în 1989 (deÈ™i, mai apoi, îți manifeÈ™ti scepticismul: vezi răspunsul pentru Adrian Cristescu).
Eu sunt tranÈ™ant: reacția românilor din 1989 este irepetabilă. Asta pentru că:
1. Bravii români ies în stradă hotărâți să nu mai intre în case pâna nu se face dreptate doar atunci când se varsă, la propriu, sânge nevinovat. Doar atunci se materializează acea solidaritate conform căreia: ACUM trebuie să FACEM (noi, împreună) dreptate!
2. Românii care acționau conform punctului 1. fără să stea pe gânduri au plecat, încă din anii ’90, din țară. Sunt cei 3-4 milioane care nu s-au mai întors, cu sau fără pandemie.
Au rămas dubitativii.
O populație majoritar dubitativă!
Profit de ocazie că să lansez o întrebare: este de acceptat încălcarea regulilor dacă aceasta este făcută în „interesul” nației?
Ca să mă fac mai bine înțeles vă voi prezenta o ipoteză, nu neapărat neverosimilă: dacă s-a inversat scorul alegerii preÈ™edintelui în 1996, astfel încât să fie resuscitată încrederea în parcursul democratic al regimului de la BucureÈ™ti, s-a procedat bine?
Putem accepta o astfel de malversațiune?
Mai am o întrebare: când te pregăteÈ™ti să încalci regulile în interesul nației nu mai există oare altă cale pentru atingerea scopului propus?
Sau varianta cu încălcarea regulilor este cea mai la îndemână È™i singura care-ți vine „mănuÈ™ă”?
O dezvoltare oarecum necesara:
In decembrie ’89 a existat un scenariu care a fost îndeplinit pas cu pas, parerea mea.
CeauÈ™escu, care înoptase în sediul CC-PCR, urma sa fie alungat la propriu din clădire de o mulțime furioasă. Cum se putea pune în operă aÈ™a ceva?
Părerea mea este că specialiÈ™ti în psihologia mulțimilor au stabilit că, pentru concetățenii noÈ™tri,declicul putea fi dat doar de vărsarea de sânge. Totul real, nicio butaforie.
AÈ™a se explică, de ex., tinerii împuÈ™cați în acea noapte, de la distanță mică, în corpul cărora s-au găsit gloanțe de pistolet. AÈ™a se explică, de ex., oamenii împuÈ™cați de la înălțime, probabil de pe blocul Societe Generale. AÈ™a se explică de ce nu se terminase de spălat sângele de pe asfalt, în zona Pieței Universității È™i Pieței Romane, la ora 7,00 dimineața (adică pe lumină), ca să vadă toată lumea care intra la program la 7,30 È™i astfel să poată confirma că a curs sânge în acea noapte.
Ori, cred eu, ce a fost valabil pentru mentalitatea colectivă în decembrie ’89 ar trebui să fie valabil si astăzi, dacă am fi rămas în „formație ” completă. Cum cei bravi au cam plecat, acum nici măcar sângele Sfântului Arsenie Boca de ar curge pe asfaltul Pieței Victoriei nu ar mai face să explodeze vreo mămăligă, fie ea È™i românească.
Au venit niste date economice de la suedezi. Ca sa le putem compara cu cele ale Romaniei, va trebui sa asteptam pana in septembrie. Dar putem sa le comparam cu vecinii de la care avem date. Sunt date oficiale ale statelor, ajunse la CE. Cine da vot negativ este doar analfabet functional.
Suedia, infectii/mil 8034, decese/mil 569, decese 5747, PIB 2Q20 yoy -8.2%
Cehia, infectii/mil 1614, decese/mil 36, decese 383, PIB 2Q20 yoy -10.7%
Romania, infectii/mil 2873, decese/mil 129, decese 2480, PIB 2Q20 yoy ?
Cehia si Suedia au acelasi numar de locuitori, 10 mil. Cehia a scazut cu 2% mai mult PIB-ul iar in Suedia au murit cu 5500 mai multi oameni. Rata somajului in Suedia a ajuns in iunie la 9.8% iar in Cehia la 2.6%.
Cehia este prima tara care a impus obligativitatea mastii. Din cate stiu, restrictiile in Cehia au fost similare cu cele din Romania. Au inceput relaxarile in iunie.
Cine mai alege modelul suedez cu 5500 de decese si somaj de aproape 10%? Vom vedea cum sta si Romania.
Sistemul de raportare este neunitar , modul de concentrare a polulatiei in aglomerari urbane poate fi diferit
Logic nu este sa pui lacatul pe tara nediferentiat in :
– catune din creerii muntilor cu polulatie rarefiata
-aglomerari urbane dense cu retea de metrou , malluri, stadioane
In consecinta un guvern capabil trebuia sa reglementeze un mod de protectie inteligent , adaptat din punct de vedere tehnic specificului de activitate dar a preverat sa ne aresteze de-a valma in locuinte desi sparanghelistii cuplului Johannis si Merkel se inghesuiau pe aeroport sa importe covid nemtesc
Asa ar fi logic.
Stimate conte,
Multumesc pentru raspuns, care ma onoreaza, ca incepator pe blogul dumneavoastra.
Daca am cazut de acord pe necesitatea „detonatorului” extern, m-ar bucura si o parere despre cel intern, caruia eu i-am dat prevalenta in fata „sentimentului romanesc al fiintei”. Ma refer, de fapt la ambele „detonatoare” bine corelate, fara de care nici macar praful de pusca, darmite mamaliga, nu explodeaza. Si avem exemple peste tot in lume.
Cat despre frustrari, nu le prea vad acumulate, de cand e la liber: sa injuri pe bloguri, sa furi si sa trafichezi in coniventa cu autoritatile, sa te bati salbatic pe stadioane si sa bati jandarmii, fiind laudat pentru asta de catre ‘telectuali, sa devii diasporean cautat in coarne, ca sa nu mai vorbim de satisfactiile culinare si „artistice”. Nu e cazul sa mai insist.
Iar preceptele morale, daca mai sunt, ne cam incurca in viata.
Conte, te rog să mă ierti, dar nu trăim intr-o „secvență de coșmar proiectată în buclă”, ci într-o secvență de coșmar proiectată în budă. AÈ™a că…
Ce blestem pe poporul ăsta de mămăligari! Nefăcutele țărăniștilor dispăruți în istoria mai degabă nememorabilă au ajuns de neînchipuit, de neimaginat, de neconceput, în comparație cu proaspăt făcutele cu nemiluita ale peneliștilor. Capabil de orice lucrătură nemapomenită, guvernul PEDORBAN apără drepturile și speranțele pedofililor pedanți, pe-aici pedincolo, dacă nu pedindos, cel puțin pe față, fără scrupule și menajamente. Nefăcutele guvernului PEDORBAN și-au propus s-o facă și pe asta: să penetreze Codul Penal cu apucături mângâietoare, tandre și, bineînțeles, infantile. Nimeni să nu se atingă de-ai noștri! Un traficant găsești, un pedofil mai rar!
Vorba pedorbanizării galopante:
– Urăsc alocația majoră, dar iubesc prospăturile copilărești, minore, nevinovate, de bună nevoie și nesiluite de nimeni altcineva! Ce mai… iubesc meseria liberală!
O altă tăcută nefăcută, începută în căldurile pedofinanciar-bugetare ale lui Cîțu, membru fălos al guvernului pedoafiliaților, s-a făcut să fie pedagogia pedotehnică a bugetului planificat după ce va fi fost deja consumat. Un fel pidosnic liberal de planificare bugetară… postmortem, adică pensiile majorate în septembrie prin lege se pot plăti numai în decembrie, dacă și numai dacă vom cunoaște bugetul colectat musai la Revelion. Arta planificării trecutului bugetar înseamnă viziune liberală pe termen depășit de vremuri – de fapt un pretext cu certitudine idiot pentru un popor, de mămăligari, pregătit să accepte bugetul de pensii prelucrat prin metoda Maradona din guvernul PEDORBAN!
Cum adică, să vedem mai întâi câți bani se colectează la buget în primul semestru, ca să ce pedotehnie să (te) prinzi… posterior, în ultimul trimestru? Ce să mai prelucrezi cu bugetul – posterior – aflat la capătul pământului, adică pedogenic și tardiv? Ca și cum ai avea nesimțirea să pretinzi că știința și capacitățile tale de prelucrare a datelor depind de suma colactată la buget în ultima lună a anului, până la singura dată – Revelionul – când ve ști cu precizie 🙂 câți bani s-au adunat pe tot anul în cur(s)… consumat din inerție în aceeași pederastie.
Vi-l imaginați pe Cîțu conducând o mașină? N-are niciun autoturism în declarația de avere și n-are capacitatea cilindrică necesară; n-ar fi niciodată capabil să conducă așa aceva. Îl încurcă mecanismul bielă – manivelă pedofinanciară, la fel cum pretinde azi să vadă mai întâi ce-a fost să fie… ca să nu fie mai rău după ce ajunge la destinație. E greu cu… carul! Pe lângă vizibilitatea panaramică oferită de parbrizul prea înalt, pe pidosnicul Cîțu îl macină posibilele cheltuielile auto cu combustibilul, parcarea, reparații uzuale și alte consumabile neprevizibile. Mai bine nu urcă și nu pornește, decât să ajungă (tot) prost în atâta nesigurață la destinația mult visată! Tot o pedogenie, în guvernul PEDORBAN!
Stimate conte,
Cred ca este o diferenta majora intre ’89 si acum: atunci oamenii serviciilor nu-si puteau utiliza banii stransi cu sudoarea fruntii (restului populatiei, normal). Si au actionat, avand si sprijinul licuricilor de toate culorile.Desigur, exploatand si un context politico – economic favorabil. Acum, de ce sa actioneze, cand au tot ce-si doresc, cu acelasi sprijin al „licuricilor”, democrati de data asta? Nu vreau sa neg ca o parte din mamaliga ce a explodat in ’89 a fost de buna credinta( macar pentru ca am facut si eu, cu entuziasm, parte din ea). Dar am ramas cu amaraciunea de a fi fost, sa-i spunem, parafrazand, „mamaliga de tun”. Si, in Romania „capitalista”, s-or mai fi schimbat si idealurile, nu credeti?
De acord, a existat detonatorul extern. Ce am vrut eu sa subliniez este reactia intarziata (sau lipsa de reactie) a romanilor. Ei prefera sa acumuleze frustrarile, sa se incarce de energii negative si sa astepte rezolvarea de la altii, decat sa a taurul de coarne la momentul potrivit, cum fac cei din jur.
Aici se potriveste una din numeroasele observatii memorabile ale lui Churchill:
„Still, if you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed; if you will not fight when your victory will be sure and not too costly; you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a precarious chance of survival. There may even be a worse case. You may have to fight when there is no hope of victory, because it is better to perish than to live as slaves.”
Maestre, cata vreme exista bani de bere la PET, o puna de seminte si bani de net/tv, e ok. Cand nu or sa mai fie de berea la PET cu 5 lei, romanasul nostru o sa treaca la berea adunata cu mopul de 3 lei, „se putea si mai rau”. Cand nici de aia nu or sa mai fie, reinvie traficul cu zaibar si tuica de pufoaica/electrozi, „se putea si mai rau”. Pentru net/TV iti trage in rest de la gura, mai da o tura pe la tara, mai vine ma-sa mare cu o oala de ciorba, „se putea si mai rau”. Spere deosebire de ciuruitul de la Targoviste, astia care azi ne conduc pe drumul prapadiri, au avut si au grija sa „se poata si mai rau” si lasa loc sa mai fie.
Foarte bun articolul, nemaipomenit ca si cronologie, dar mai putin ca si analogie! Mamaliga aia de care vorbesti in articol intre timp a ajuns cocean de porumb cu care romanul e multumit ca „se putea si mai rau”. Am scris eu candva pe tema asta, ce nu luati domnia voastra, conte, in seama, e ca traim alte vremuri, respectiv cele ale iluziei care tine loc de realitate, iar cu asta se multumesc cei mai multi pentru ca, „se putea si mai rau” …
Chapeau! 🙂
P.S. Imi cer scuze pentru greselile, fara intentie, din text!
Mamaliga din ’89 a explodat controlat È™i la ordin. Deci, ce asteptati dvs e doar wishful thinking! Mămăliga ar putea exploda, ca si-n 89 doar dacă e amorsata de la un detonator extern. Altfel, va faceti iluzii desarte. Pe aici se asculta manele È™i se sparg semințe!
Nu! Ce s-a intamplat atunci, acolo, a depasit orice ordin! Era programata o „rebeliune”, inca de pe la sfarsitul lui 1988. Dar nu era imaginat ce a urmat.
Nu e vorba de nici o mamaliga. E vorba de supravietuire. Romanul sare la bataie, numai cand nu mai are ce manca!
Problema actuala e ca fortele represive, care se transforma pe zi ce trece in forte opresive, sunt mai multe numeric si mult mai bine inarmate decat „plebeii”
Sigur, exista solutii
Dar…
Sorry dar romanul nu sare la bataie nici cand n-are ce manca. Daca nu era Malta, si acum cantam pe stadioane ode lui Nicusor. Nu Nicusor Dan, Nicusor Ceausescu, ca ala batran nu traia pana azi. Asta cu mamaliga romaneasca e asa ca sa ne simtim noi bine. Vrajeala, suntem individualisti si pentru o margica colorata, ii vindem si pe mama si pe tata. Drepturile si libertatile civile sunt inca niste necunoscute in Sekuristan. Who cares about them?
Acum o săptămână… tot cu mămăliga….
Mămăliga care latră!
Arafat: Nu mai avem…
Tătaru(ministru!): Avem…
Câțu: deficitul e f mare dar.. avem măÈ™ti È™i dezinfectanți…. deci suntem pregătiți pentru orice situație! Oricum e ,,îmbucurător” că ministrul de Finanțe (nu că el, Câțu, chiar ar fi..) ține inventarul la sticluțele cu spirt….
Guvern: nu È™tim când începe È™coala È™i nici cum începe. E de vină PSD-ul care ne tot întreabă. De aceea nu È™tim!
Guvern: hotărâre pentru a limita extinderea pandemiei: se scurtează programul la păcănele! Până la 23:00.
Tot Guvern: nu ai voie cu cearceafu”™ între È™ezlonguri! Deci, nu-i aÈ™a, ia-ți È™ezlong… sau du-te la păcănele…
Tot Guvern: noi suntem cei mai buni, cei mai curați, cei mai profesioniÈ™ti… dar nu prea ne iese nimic fiindcă există PSD! Și cu toate că există PSD noi, pnl, avem 40% !!!
Poate 40*….
Sunteți acolo, la Guvern, să guvernați, să faceți ceva pentru oameni, pentru țară…. Nu să vă rățoiți toată ziua la opoziție fiindcă imaginea cam asta e: o mămăligă care latră…..
Cam asa e, cand explodeaza mamaliga e prapad.E ca nucleara, ca sa folosesc o expresie la moda.
E adevarat ca la noi schimbarea din ’89;s-a produs cu violente. Alea extreme, nu cele de la 10.08.2018.
E adevarat ca au murit o mie si ceva de compatrioti revoltati. Dar si cei doi Ceausesti au fost impuscati practic fara judecata, ca dezertorii pe front.
Ce semeni, aia rasare.
Sa speram ca nu se va repeta.
Asta cu conditia ca Cel din Deal si slugile lui sa coboare in lumea reala.
NB. Dupa chestia cu pedofilii si votul conslierilor pedisti vopsiti in penelisti in Consiliul General al Bucurestilor privind cazul Costanda se pare ca nu au de gand.
Le urez sa termine tot ca in ’89, laga un zid in Targoviste.