Diferența între original și înlocuitor
Ce poate fi mai simplu, pentru a demonstra o minciună, decât să postulezi un neadevăr convenabil și, dezvoltându-l apoi cu o logică acceptabilă, să construiești concluzia dorită.
De pildă, dacă aș postula că în guvernul Boc au fost numiți, ca miniștri, cei mai competenți și integri specialiști din țară pe domeniile respective, aș putea demonstra fără fisură că „măsurile anticriză” luate de aceștia au fost tot ce se putea face mai bun în materie. Este însă această concluzie adevărată? Nu! Unde e eroarea? În premisa, falsă, de la care s-a plecat.
Minciuna pe care o postulează doamna Lupea în articolul de azi (și încă de trei ori) este că opoziția nu ar avea o alternativă la soluțiile de guvernare ale actualului guvern. Această alternativă însă există, a fost discutată în numeroase tolkshow- uri și a fost chiar editată într-o broșură, după finalizarea constituirii USL. Dar e mult mai comod să postulăm că nu există. Scăpăm de o mulțime de complicații.
Sigur, nici puterea și nici analiștii ei sateliți nu au niciun interes de a discuta pe fond, comparativ, soluțiile propuse de opoziție. I-ar dezavantaja la greu. Tactica adoptată în această problemă este bagatelizarea. „Çlea sunt soluții? Prostii! Demagogie! Încropeli! Ce, dac-ar fi fost posibil, nu le-am fi aplicat noi?”
Păi nu e mult mai simplu să desființezi orice inițiativă încă înainte de a o analiza ? Cum le-ar sta lui alde Boc să recunoască « da, într-adevăr, uite că aici opoziția a avut o idee mai bună decât a noastră » ? Îi crede cineva în stare de o astfel de atitudine ? Îi suspectează cineva că prin ceea ce fac ar urmări, măcar ca efect secundar, binele țării ?
De pildă : vine opoziția si propune « reducerea TVA la 5% pentru produsele de bază». Sare Ialomițianu : « nu putem să ne permitem reducerea veniturilor la buget ». De parcă respectiva măsură nu ar avea și o mulțime de efecte pozitive, inclusiv de ordin financiar, pentru finanța publică, prin reducerea economiei subterane. A stat cineva să cuantifice toate aceste efecte? Dar pe bune, științific, profesionist, cu simulări și studii de caz, nu cu degetul pe taste, ca la Minesweeper? „Daaa! – o să răspundă domnul Boc. Bine înțeles! Păi cu ce credeți că se ocupă specialiștii noștri”?
Îl poate contrazice cineva, cu probe? Că impresia generală nu se pune. Aceea conform căreia marii specialiști guvernamentali se ocupă cu număratul bibilicilor din curtea țăranului român pentru a stabili nivelul de subzistență și, implicit, cel de impozitare.
Doamna Lupea preferă unei astfel de analize, cât de cât obiectivă, o speculație nașpa: „văleu, soro, Antonescu va abroga TOATE legile adoptate prin asumarea răspunderii de guvernul Boc. Ce despot arogant”. Doresc să o liniștesc cu toată condescendența: domnul Antonescu se referă doar la acele prevederi, generate de oportunism politic și toxice din punct de vedere economic și social, precum (unul din multele exemple) cele din Legea Educației pentru care UDMR-ul a șantajat guvernul Boc cu retragerea sprijinului politic. E drept, domnul Antonescu a formulat în câteva cazuri această idee la modul general, dar au fost ulterior numeroase precizări în sensul, mult mai particular, prezentat mai sus.
Închei cu una dintre numeroasele variante posibile de replicat întrebării din titlu: „Cu ce-i mai breaz Antonescu decât Boc?”.
Posibil răspuns: cu faptul că este un original și nu un înlocuitor.
https://www.conteledesaintgermain.ro/diferenta-intre-original-si-inlocuitor/13-04-2011Polemicealternativa,Cu ce-i mai breaz Antonescu decat Boc,Editorialul EVZ,inlocuitor,Ioana Lupea,Legea Educatiei,original,UDMR,USL Ce poate fi mai simplu, pentru a demonstra o minciună, decât să postulezi un neadevăr convenabil și, dezvoltându-l apoi cu o logică acceptabilă, să construiești concluzia dorită. De pildă, dacă aș postula că în guvernul Boc au fost numiți, ca miniștri, cei mai competenți și integri specialiști din țară pe...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint Germain
Comentarii prin Facebook:
Am comis-o in stil grandios: „simple referiri fie la o „caracterizare” veche facuta de Octavian Plesu”!!! 😆 Avea dreptate Freud, saracu’… Ce lapsus apocaliptic! Scuze, Octavian Paler!!! Andrei Plesu, ramane cum am stabilit: te tachinez doar din prea multa iubire…
@Excelsior – bineinteles ca ai dreptate, canalia perfecta nu-i perfecta destul, daca nu se autodeclara „perfecta”, nici macar perfectibila, ar fi fost prea putin… „Doamna, sunt perfect!” – de la aceasta afirmatie ritoasa a… canaliei zupreme a pornit discutia despre… perfectiune si profesionalism la… canalii. Multe canalii am intalnit in viata si pot sa spun ca unele il intreceau in… good looking pe Adonis, respectiv Afrodita… Dar nu am avut rabdare sa le suport… perfectionismul, in orice caz, nu prea multa vreme… Iar aia cu „ochii triunghiulari” poate fi gasita in orice manual de… lombrosism si i-a provocat candva un monolog amuzant lui Mircea Crisan…. aaaaa…. Mircea Badea. 😀
Daca vrei, te provoc la „analiza” canaliilor din viata fiecaruia… Desi stiu dinainte concluzia: specia asta a canaliilor are o gena foarte rezistenta si un instinct de supravietuire mai ceva decat… Highlander! Lor nu li se aplica deloc, da’ deloc darwinismu’ social! Pentru ca ele, canaliile… perfecte si/sau perfectibile, se invart mai tot timpul sa aiba in proprietate „butoanele” societatii! In plus, mai exista si solidaritatea indestructibila dintre canalii… 😀
@Niels – daca vrei sa ne batem in „analiza canaliilor din viata fiecaruia” fara falsa modestie, cred ca voi castiga de departe… am „avantajul” ca am trait foarte multi ani printre o puzderie de canalii mioritice si in plus mai am o carca de vreme printre canalii de pe alte meridiane… sa nu crezi ca gasesti canalii numai in tara, canaliile sunt multiculturale… in consecinta cred ca am avut un material de studiu mai bogat decat al tau…
Ha ha ha! Nu prea cred, eu sunt precis mult mai „vechi”, am „batut” deja jumatatea de glob aferenta si-n plus – avantaj Io, sau dezavantaj, inca nu m-am decis – am asa o empatie… culpabilizanta cu diverse canalii, mai mult sau mai putin „reusite”, ca multe ma si „anunta” cand li se apropie vreun mic sau mare final, chiar daca nu ne-am cunoscut vreodata, in viata reala… Au si canaliile astea sensibilitatile si vulnerabilitatile lor, nimic de zis… Nu mai departe de noaptea trecuta, canalia mea… preferata ever m-a implorat s-o iert, daca pot… De putut, as putea, ca iertarea asta nu costa, da’ nu-mi mai amintesc pentru ce… 😆
Luc draghe, ai si tu dreptatea ta, nu zic ba… Dar, istet cum te stiu, probabil ai inteles de ce azi nu meriti nici un „plus” de la mine… Ba chiar de ce… viceversa!
Bine ca e clar pentru toata lumea si afisat pe toti peretii „programul de guvernare” al actualei puteri: Darwinism social… Sau Social Darwinism, pentru cei mai… plimbati cu Mister Goagal…
@Excelsior – In mare, ai perfecta dreptate… Dar… Ca nu ma pot abtine sa bag si un… cadouas pentru romanii aflati pe alte meleaguri… Cand cineva dintre noi se refera la „canalia perfecta” sau la anumiti „ochi triunghiulari”, nu mai punem ghilimelele, pentru ca astea sunt un fel de… locuri comune, simple referiri fie la o „caracterizare” veche facuta de Octavian Plesu, fie la un anumit „studiu fizionomic”… 😀
@Niels – ai dat doua exemple foarte bune pentru ce voiam sa zic… „canalie perfecta” nu este argument ad hominem, pentru ca poti sa arati de Hollywood si sa fii totusi o canalie…. ceea ce faci te poate califica drept canalie, pe cand „ochi triunghiulari” este argument ad hominem… poti sa fii sasiu si sa arati groaznic, dar tot ce sa faci sa fie bun…
Stimate Niels Schmecker, Cred ca ati facut o greseala – din cate mi-aduc aminte, pe filozof il cheama Ovidiu Plesu si nu Octavian Plesu(!!!)…
😆 Abia ce am observat si eu… Graba, Freudu’ implicit…
Legat de alternativa economica de guvernare a USL,eu nu am cunostinta la ce se refera Contele cand spune ca „…Această alternativă însă există, a fost discutată în numeroase talkshow- uri și a fost chiar editată într-o broșură, după finalizarea constituirii USL.”
Iertata fie-mi ignoranta,intreb si eu:brosura,unde-i brosura ?
Pana una-alta,am retinut urmatoarea declaratie facuta acum vreo 2 saptamani de catre dl Crin Antonescu:
„Un program de guvernare in sensul tehnic al cuvantului nu avem si nu vom avea. Nu vom prezenta un program, in sensul tehnic, decat in momentul in care cineva in numele USL va veni in Parlament sa ia voturi. Atunci iti prezinti programul de guvernare. Niste principii de guvernare am prezentat in documentele politice initiale, iar acum se lucreaza la o platforma politica ce va sta la baza programului de guvernare, platforma care cat de curand va fi pusa, probabil, in discutia publicului.
Oamenii care lucreaza la asta sunt aproape gata, dar trebuie gasit si un moment, pentru ca nenorocirile se tin lant si atentia publicului este retinuta: nenorocirea din Japonia, divortul familiei Columbeanu, razboiul din Libia, divortul dintre Oana si Pepe. Incercam si noi sa gasim un moment prielnic pentru opinia publica”.
Trec peste bascalia indoielnica in care se amesteca Japonia,Libia,Pepe,Iri,Moni,cutremure,razboaie si divorturi.Eu realmente sunt interesat de solutiile alternativa ale USL.Raman indatorat oricui imi da un link catre continutul brosurii la care se refera Contele.
A propos de schimbarea legilor promovate de guvernarile anterioare, am descoperit niste lucruri foarte interesante pe net… Dupa anul 2000, au fost abrogate intr-o veselie o serie de acte, cam dubioase – parerea mea 😀 , date de guvernul CDR… Legi prin care studentii de pe la private se puteau muta, fara probleme, la facultati de stat… Sau prin care „privatele” se subventionau de la bugetu’ de stat… Guvernantii CDR-isti le aranjau viitorul beizadelelor de pe la „Romano-Americana”… Adica aproximativ asa cum este acum iar, prin minunata lege a educatiei oranj, in care finantarea urmeaza elevul, studentul… 😀
P.S. Hendrix draghe, fii mai subtil cu alegerea adjectivelor la adresa propagandistilor si stapanilor ! Nu mai tii minte ca de mine spuneau ca-i ucid pe fanatici din vorbe, fara sa folosesc nici un cuvant care sa nu-si afle locul in cel mai „distins” dictionar?! L = asasin platit pe net! Si acuma mai astept sa-mi intre meleoanele de euroi in cont, pentru prestatiile letale…
Hendrix, s-ar putea sa te deranjeze ce vei citi (sper totusi ca nu) si mai stiu ca nu eu fac regulile aici, eu fiind doar vizitator, dar as vrea sa mentionez si eu o parere personala… ca nota suplimentara, mi-am dat seama ca ai multe opinii inteligente de exprimat si ca putem avea multe de invatat unii de la altii, deci nu avem nevoie de alte „metode” de-a ne posta parerile…
…poreclele sunt destul de des folosite in lupta politica dar nu sunt foarte apreciate de marea majoritate a auditoriului, sau cititorilor (dupa caz) pentru ca sunt vazute mai ales ca tehnica de propaganda de calitate indoielnica, de mana doua… folosirea lor are intentia de-a induce o opinie negativa, referitoare la o persoana, sau un grup si urmareste provocarea unei concluzii sau reactii fara legatura cu examinarea impartiala, obiectiva a faptelor… utilizarea poreclelor jignitoare legate de nume sau aspecte fizice folosite in referirea la o persoana ca argumentatie la faptele sau cuvintele acelei persoane, sunt argumente ad hominem…
…un argument ad hominem, („žargument la persoana”, „žargument impotriva omului”) este o eroare logica si consta in a raspunde la un argument sau la o afirmatie despre un fapt, prin atac la persoana care a facut afirmatia, in loc sa se adreseze la subiectul argumentului sau sa produca o dovada contra afirmatiei…
…argumentele ad hominem sunt intodeauna invalide in logica silogistică, data fiind valoarea de adevar a premisei…
Lupea a scris un articol
Lupea poate sa fie numita si p…a
Articolul este complet obscen
…jurnalista nu este propagandista doar pentru ca-i putem stalci numele… este propagandista prin ceea ce scrie si ce sustine…
…prin extensie Basescu nu se face vinovat de ceea ce i se imputa doar prin prisma faptului ca numele lui poate sa fie scris baSSoiu, sau ba-secu, sau ca se uita chioras, sau ca e mic de statura, sau mai stiu eu ce… faptele si cuvintele lui sunt aceleasi si acuzele aceleasi, chiar daca avea un nume absolut neutru si semana cu George Clooney… la fel si Iliescu, sau Antonescu, sau Ponta, sau Boc, sau orice jurnalist, sau oricine…
…ca e unul chel, sau scund, sau gras, sau are un nume mai neobisnuit, nu are absolut nici o relevanta… importante sunt faptele si declaratiile si astea trebuiesc judecate…
…in caz contrar coboram doar la o lupta suburbana in care valoarea celor spuse de noi se pierde prin prisma metodei folosite…
@CSG Chiar sa fie nepublicabil numele propagandistei lupea, daca doar am inversat prima si a treia litera? Nu crezi ca exagerezi?
Chiar crezi ca in asta statea valoarea postarii tale?
De ce vrei sa le dam prilej celor care stau la panda sa se puna in rand cu noi? Exista totusi diferente calitative, nu zici?
Am citit si eu articolul scris de madam p…a iar singura idee propagata este ca ce tampit poate fi Crin incat sa ABROGE toate legile portocalii trecute prin asumarea raspunderii. Adica prin baipasarea Parlamentului, unicul for legiuitor al tarii. Unicul? NU!, lucru cu care este de acord si madam p…a, atunci cand spune cu jumatate de gura ca 80% din actele normative au fost initiate de guvern. Adica semnate de umil boc. Adica comandate dela 3coceni de securistul de la Anvers.
Ca sa starneasca valuri in USL, madam p…a ne anunta ca Ponta ar fi declarat ca vor fi abrogate doar o parte din legi:,,nu totul va fi abrogat, doar ce e rău.” Aici se poate naste o discutie: abrogam doar articolele de lege care au facut atata rau tarii sau abrogam legea in sine? Eu cred ca are dreptate Crin atunci cand spune ca trebuie abrogate TOATE legile trecute prin asumare, sfidand Parlamentul, sfidand o tara inteaga. Oare abrogand doar articolele nocive din lege mai ramane ceva bun? Aplicabil? Functional?
Tare ma tem ca nu.
Cel mai mare tambalau l-au iscat legea educatiei( care a fost in mare parte data cu dedicatie catre udemeristi), legea pensiilor( cea votata pe 15 septembrie cu votul a 80 de parlamentari, dar topmodela anastase si Sever Cotoi au furat ca in codru numarand exact cat le trebuia, adica 170!) si recentul Cod al muncii.
Ce a vrut Crin sa transmita? A fost un mesaj POLITIC extrem de clar: nimic din ce s-a legiferat acum prin rapt nu va ramane in picioare! Aviz udemeristilor, care INCA mai sunt complici la aceasta guvernare. Pe teava se pregateste Statutul minoritatilor. Abia astept sa vad cum vor jongla pedeleprele cu acest cartof fierbinte in mana. Presimt ca vor incerca sa amane cat mai mult votul…pana se vor enerva udemeristii si vor pleca!