Cum risc sa devin, fara voia mea, eurosceptic
Â
Ne pierdem identitatea!
Devenim amorfi. Haotici. Abulici.
Rupți de rădăcini. Fără lideri, fără direcție, fără filon național, fără solidaritate. Â
O țară înseamnă o combinație unică de limbă, cultură, popor și vatră. Ia-i unul dintre aceste atribute și ai eliminat-o de pe hartă.
O țară e ca un om. Mai mult sau mai puțin școlită, mai bine sau mai rău îmbrăcată, hrănită, dăruită de la natură. Mai mândră sau mai umilă, mai respectată sau mai disprețuită.
***
Cum arată azi „žomul” România ? Vă place? Sunteți mândri de el? Ați ieși cu el în lume? Â În stratificata Europă unită?
Sărăcia nu e neapărat un stigmat. Mulți știu să o poarte cu demnitate și astfel o transformă într-o virtute. Alții, însă, se grăbesc să lase capul în jos și să întindă mâna sau să o strecoare, haiducește, prin buzunare străine.
„žOmul” România a ajuns azi, din păcate, un abandonat și un disprețuit. Abandonat de ai lui, disprețuit de străini.
Când am fost acceptați în UE ne-am împăunat că ar fi meritul nostru și că, după decenii de izolare, ni s-a făcut, în fine, dreptate. Am primit drept la călătorie liberă și un rând de țoale mai curățele de la ajutoare, ca să nu speriem vestul cu apucăturile noastre mai necizelate, cu aspectul nostru mai de grotă.
Se părea că abandonatul și-a găsit o familie. Ce fericiți am fost cu toții atunci, inclusiv eu, de această „žreparație istorică”. Faptul că Traian Băsescu dădea deja primele semne de autoritarism intern nu crea panică. Chiar dacă are porniri totalitare, o să-l potolească instant Europa civilizată și democratică.
Așa ne ziceam și așa ne-am și luat-o!
Prima mare deziluzie, prima trezire bruscă la realitate a fost constatarea că prețul acceptării noastre în „žlumea bună” a fost unul mult mai mare decât cel oficial anunțat, rezultat din acorduri. Căci acestuia, cel popularizat, cu care ne împăcasem și părea echitabil, i s-a adăugat un altul, politic, mult mai subtil strecurat printre mecanismele de funcționare ale Uniunii. Și care ne împingea spre o drastică cedare de suveranitate.
Este vorba de modul de funcționare a grupurilor politice europene ce populau Parlamentul European.
Practic, marile puteri ale UE, Germania, Marea Britanie, Franța, asigurau, prin ponderea partidelor lor de dreapta, o majoritate confortabilă a PPE în Parlamentul European. Dar, ce să vezi, orientarea românilor la momentul acela și încă mulți ani după aceea a fost covârșitor spre stânga. Iar PSD, cel mai mare partid din România, s-a trezit afiliat grupului S&D, minoritar în raport cu PPE.
Astfel, deși opțiunea democratică a românilor era majoritar pentru social „“ democrație, politicile europene, decise practic de PPE, se îndreptau într-o altă direcție. Acest lucru era normal, asumat, și decepția de care vorbeam nu a venit de aici. Decepția a venit din abuzurile politicianiste inimaginabile generate de acest mecanism parlamentar.
Traian Băsescu, al cărui instinct politic nu poate fi contestat, a mirosit primul de la noi câte avantaje atrage, în noua schemă propusă de UE, afilierea la grupul politic european al celor mai puternici. Deși partidul lui Băsescu, PDL, era unul liberal, și fusese înscris inițial în grupul liberalilor europeni, Traian Băsescu a făcut toate demersurile și a reușit in final să afilieze PDL la PPE.
Din acel moment și-a asigurat un sprijin politic extern, care s-a dovedit, cu ocazia suspendărilor sale și a altor dificultăți politice interne, mult mai puternic decât opoziția PSD-ului și, ulterior, a USL-ului.
Mai târziu a făcut aceeași manevră, cu trecerea la PPE, și Crin Antonescu, în ultimele sale luni ca președinte al PNL.
Astfel, prin ingineriile mai sus descrise, România a încetat practic să mai fie condusă de partidele votate majoritar de români și a trecut, mascat, sub tutela PPE. Ceea ce este un abuz politicianist inacceptabil, pentru că desființează dreptul constituțional al românilor de a se autodetermina, de a decide ei, și nu UE, cine și spre ce să-i conducă în propria țară.
Aceasta a fost prima mare decepție provocată (mie, cel puțin) de aderarea României la UE. Toate convingerile mele proeuropene au început să se clatine când am văzut „žjignitoarele porunci ale lui Barroso pentru România „“ via Ponta” și, mai apoi, susținerea  deșănțată a lui Traian Băsescu pe perioada suspendărilor sale, cu patronarea unor mistificări incredibile chiar de la tribuna Parlamentului European unde Monica Macovei delira despre mai mult de un milion de voturi furate de PSD.
Lucrurile, însă, au mers din rău în mai rău, rolul PPE (de fapt voința Germaniei) de a conduce cu mână de fier și fără scrupule România de la Bruxelles devenind unul de gauleiter (sau, poate, mai  corect, romleiter).
Decepțiile au continuat. Europa a închis ochii la toate abuzurile DNA și Laurei Kovesi, la toate încălcările de Constituție ale lui Klaus Iohannis. Înaltele principii și generoasele discursuri despre valorile democrației și respectarea drepturilor fundamentale ale omului nu s-au mai regăsit în repertoriul parlamentarilor europeni când li s-a cerut părerea despre protocoalele SRI „“ DNA, ori despre practicile procurorilor de elită de la Ploiești, ori despre nesocotirea repetată a Constituției de către Laura Kovesi ori Klaus Iohannis. Mai mult, de parcă ipocrizia și imoralitatea lor ar fi fost virtuți, aceiași parlamentari europeni ghidonați de la Berlin și Paris au făcut oribile aranjamente de culise pentru a o numi pe Laura Kovesi șefa procurorilor europeni.
Să mai adaug la exemple de decepții și acțiunea „žsparanghelul”? În care cel desemnat să fie protectorul numărul 1 al românilor se dovedește, de fapt, un mărunt trepăduș în folosul fermierilor germani? Iar țara care conduce, de facto, Europa, îi tratează pe zilierii români cam după regulile coloniilor de muncă forțată?
Da, o țară e ca un om. Și orice om, mai ales unul părăsit și strâmtorat, cum pare a fi România contemporană, tânjește după o familie. Noi am crezut că UE este familia salvatoare.
Acum, după atâtea decepții (mult mai multe decât am amintit eu aici), gândul ne duce fără voie la acele odioase adopții, pentru organe, care am auzit că se mai practică de către bogații fără scrupule ajunși la ananghie.
Încă mai cred că UE poate acționa și spre binele nostru. Pentru asta, însă, ne-ar trebui un președinte patriot și altruist și niște politicieni care să ne reprezinte, cu adevărat, interesele.
Că se poate, ne dovedește Polonia. Hai să fim o clipă optimiști și să ne gândim mai degrabă la modelul polonez decât la adopțiile pentru organe.
https://www.conteledesaintgermain.ro/cum-risc-sa-devin-fara-voia-mea-eurosceptic/20-05-2020https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/05/EU.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/05/EU-150x150.jpgEditorialeabuzuri DNA LauraKovesi,aderarea la UE,BREXIT,deceptieGermania,eurosceptic,modelul polonez,Parlamentul European,PPE,protocol SRI DNAÂ Ne pierdem identitatea! Devenim amorfi. Haotici. Abulici. Rupți de rădăcini. Fără lideri, fără direcție, fără filon național, fără solidaritate. Â O țară înseamnă o combinație unică de limbă, cultură, popor și vatră. Ia-i unul dintre aceste atribute și ai eliminat-o de pe hartă. O țară e ca un om. Mai mult sau mai...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
„Sărăcia nu e neapărat un stigmat”
Ha ha ha… pai noi am distrus tot ce era al nostru ca sa vina investitiile si sa curga prosperitatea. Trebuia sa ne fi spus mai demult poate totusi ne opream.
Si pentru ca nu prea au curs prosperitatea ne-am apucat sa adunam fiecare pentru el asa ca despre ce solidaritate doriti sa vobim?
Faptul ca cineva poate sa devina sceptic astazi din cauza unor situatii de acu 10 ani ma duce cu gandul la o replica cazona: „Dom colonel era sa aveti o scama…. dar s-a rezolvat”
Totusi ma declar demodat si apreciez ca articolul e in ton cu vremurile…
Era sa avem o pandemie dar s-a rezolvat… de la sine. Functia aia exponentiala de i-a baga pe unii in speriati si pe restul in case acu pare ca a disparut. Sau poate o fi de la masti… da totusi daca mastile is asa bune de ce am stat in case? Totusi nu era mai bine sa asteptam antivirusul lu Birlic?
Incet incet ne recuperam drepturile si ne-a costat doar 2400 de miliarde in Europa.
Capitalismul da cumetrie la PNL e acceptabil adica e chiar necesar ca vorba aia nu poti lupta pa stomacu gol cu ciuma rosie.
Ce este galben si face ca ciuma rosie? Holera galbena ;))
Ciuma rosie fura organizat ca sa ramana si pentru maine(3% pe 12 luni)… holera galbena is oleaca mai isterici: totul acu ca nu stim cand ne mai sfintim cu banu public(2.48% pe primele 4 luni).
Capitalul strain si cel romanesc s-au trezit, total intamplator, impreuna in caruta neincapatoare a economiei romanesti care merge alene pe marginea prapastiei. Cel romanesc arata oleaca supraincalzit asa ca cel strain ii face vant…
Iaca Petrov avea dreptate… iarna nu e ca vara si dobanzile lu Catu is ca temperatura iarna negative vara pozitive dar senzatiile is ca la testele lu Tataru: te inspaimanti la pozitiv te linistesti la negativ. Triliardarii or avea bani de aruncat pe infrastructura da clar nu vor sa plateasca pensii speciale in Romania.
Partea buna e ca UE ne va lovi cu multe melearde pomana ca ne iubeste pe noi si pe altii. Partea proasta e ca intai tre sa cheltui banii tai pe proiecte si apoi vei primi rambursarea. Partea buna e ca justitia ii va gasi pe corupti si ii va baga la beciul domnesc dupa Dragnea.
@xatcher
Cateva mici paranteze cu voia dtale:
1. il „lumea moderna” saracia nu este un stigmant ci mai rau este „o vina”.
2. Inca nu te-a costat mare lucru, o sa te coste de acum inainte.
3. diferenta intre organizat si aberant. repede acum chiar daca se omoara „gaina cu oua de aur”.
4. capitalul strain nu s-a trezit niciodata langa capitalul romanesc ci cel mai adesea s-a „culcat” si de aici s-a si trezit pe pozitii opuse de unde si placerea sadica a „vanturilor”.
5. costul asa ziselor pensii speciale sunt o gogorita in conditiile costului intretinerii atator servicii secrete care numai pt romani nu lucreaza. Ca idee doar buegtul sri e mai mare decat cel al dsp-ului francez cumulat cu al bsd-ului german. „triliardarii” nu au nimic impotriva ca nu ei platesc ci „turcii” (recte romanasii mintiti asa „mumos”).
6. Rasul lumii cu adevarata „iue”: – de suparati ce sunt pe unguri ii loveste pe ei cu o populatie de doua ori mai mica cu vreo 3 ori mai multi bani decat pe noi :-). Stiu suna a „bezna mintii” care in traducere libera inseamna „beci domnesc”. Deh predestinat rolul de „peripateticieni” gratis e detinut de o singura tara (nu se mai aplica rotatia de roluri europene). Ii drept, cu ce „politruci” avem, avem si rol „unic”.
@shadow
1. Corect realizezi vina doar dupa ce ai nevoie de servicii medicale avansate.
2. eram sarcastic.
3. Corect, e doar o problema de political business model.
4. eram sarcastic
5. se vede ca nu intelegi costurile de actor regional, nod transfrontalier, si vector de inteligens modern la Marea Neagra.
6. Banii nu se dau dupa necesitati economice… ci dupa cine poate pune presiune mai mare. Unii is cu hammeru economic altii cu hammeru exit-ului si noi suntem plini de lozinci.
E un scepticism deloc de mirare. Venind dintr-un regim totalitar, de fapt ne-am trezit intr-un alt soi de totalitarism, totalitarism inversat, si intr-o democratie directionata (managed) la fel de pernicioasa ca si cea pretinsa de un Ceausescu ( in plin regim totalitar aveam „o democratie mult mai superioara” https://www.youtube.com/watch?v=qOe-DfDGImg de la 1:30)si la fel de ipocrita, desi croita pe alte coordonate:
Traim in buna masura intr-un soi de Leviathan al lui Hobbes in care locul suveranului este luat de anonimitatea in adjudecarea puterii de catre corporatii, traim in epoca de maturizare a corporatismului care si-a adjudecat si forta politica, timpul in care conducatorul, oricare ar fi acesta, nu e o personalitate carismatica darmite reprezentativa pentru o populatie electoare, ci un produs al unui sistem de putere pe care sa-l serveasca neconditionat, si in care cetateanul e apolitizat oricum.
Opinia publica a ajuns ceva predeterminat si cuantificabil, care nu are nimic de a face cu informarea asupra starii unei comunitati ci cu o capacitate de a determina in ce masura manipularea ei e eficienta. Ne adaptam, suntem adaptati cu forta, la un sistem asa zis democratic in care singura coaja de concept democratic este „alegerea” – cetateanul nu alege, este directionat ce sa aleaga si in schimb este dezbracat de orice capabilitate de co-participare la orinduirea propriei vieti si a societatii. Corporatismul se legitimeaza politic prin alegeri pe care le directioneaza: si numim asa ceva democratie???? Vorba lui „nu conteaza” – care contract social?, e o utopie.
In plus in acest scop, al controlului/directionarii optiunii, suntem tinuti mereu in instabilitate si frica, determinati sa ne punem increderea si viata in mina unui tatuc de data aceasta fara identitate si numit generic „sistemul”, un conglomerat economic/politic/de institutii de supraveghere si represiune/media – ultima isprava de acest tip in a ne ceda drepturile e manipularea tocmai a raspunsului la aceasta epidemie,dar inainte a fost terorismul, inainte razboiul rece, razboiul atomic, etc, etc. Ni se spune ca nu exista alternativa, continuu, doar ca noi, ca fosti locatari ai blocului comunist, nu pricepem ca acelasi lucru e valabil si in culmea „democratiei” vestice, ne inchipuim ca alegem, nu stim sau nu intelegem ca esenta „neoliberalismului” este „There Is No Alternative, doar nu degeaba Thatcher a fost numita TINA: metoda nu e decit ceva mai „smart” decit forta bruta a regimului totalitar.
Nu sufar de euroscepticism, sufar de un soi de des-incintare /disenchantment, legat de „democratia” neoliberala si de asa-zisul sau inamic „progresismul” – marii corporatiste cu alta palarie, adica mai rau decit dumneavoastra, cred.
In fine, daca aveti ocazia, e un autor deloc de mainstream, desi profesor la Berkeley si la Princeton, Sheldon Wolin. Ultima lui carte (cred), Democracy inc., vorbeste tocmai despre asa ceva, inverted totalitarianism si managed democracy, si poate fi interesanta desi se refera la politica americana. Doar de stirnit interesul, introducerea https://www.kettering.org/wp-content/uploads/Wolin-Inverted-Totalitarianism-KREVIEW-2010.pdf
p.s.
inca un articol interesant, https://cursdeguvernare.ro/radu-craciun-razboiul-secolului-are-deja-un-invingator.html , din care redau un fragment:
„…Dar iată cum, în contextul pandemiei actuale, vedem în unele state idei È™i măsuri care duc către o monitorizare strânsă a vieții private, desfăÈ™urată în numele ținerii sub control a contaminării. Supravegherea instituită prin tehnologie în statele totalitare începe să îÈ™i facă loc È™i în societăți democratice. Este un precedent periculos, mai ales dacă va fi oferit ca alternativă la izolarea socială. Aversiunea față de o izolare socială prelungită i-ar putea încuraja pe mulți să aleagă „žrăul mai mic”, în acest caz o supraveghere a deplasărilor, a persoanelor cu care interacționează È™i chiar a temperaturii corpului.
Perspectiva ingerinței statelor în viața personală È™i influențarea opțiunilor populației pun în pericol măsura în care votul va mai fi un instrument de control asupra elitelor politice, care să le protejeze de influența excesivă a elitelor economice.”
@Name
fara sa vreau sa fiu „cobe” dar statele asa zis democratice, „grupul select” 🙂 ingera in vietile personale si le influenteaza optiunile populatiei deja de ani de zile. google, apple, microsoft, amazon etc ajuta din plin aceste guverne. Cambridge Analitica nu e un simplu caz, sunt si alte firme
Imi cer scuze, dar imi e greu sa urmaresc argumentatia domnului pe care il citati. Vorbeste despre ceva care s-ar intimpla acum, ca o noutate, in lumea vestica – dar…se intimpla de mult timp. Trebuie sa fii complet nestiutor in ce-l priveste pe Snowden, prin intermediul unui Greenwald, al Laurei Poitras, sau al lui Barton Grellman de pilda(ultima carte a acestuia a fost publicata doar acum citeva zile, Dark Mirror, si e deja bestseller, ca si cartile precedente ale lui sau cele ale lui Greenwald). Cele mai supravegheate tari in lume sunt China… Statele Unite si Germania, daca e sa te iei numai dupa densitatea CCTV. Cum poti tine un curs „de guvernare” fiind opac la ce se intimpla in guvernarea marilor „democratii” de atita timp, anuntind un secret al lui Polichinelle, sau un bestseller deja citit de milioane? Nu prea inteleg…
Nu vorbim de o perspectiva a ingerintei in viata privata, a folosirii fricii si pretinsei ocrotiri a „natiei”, ci poate de o retrospectiva in primul rind…in speranta, slaba, ca vom invata totusi vreodata ceva din istorie. Programul NSA, dupa 9/11, a insemnat in esenta exact aceasta: felul in care executivul, sub pulpana ideii de a apara cu orice pret o natiune amenintata, isi poate aroga puteri nelimitate de a invada viata oamenilor, incalind constitutie si lege. Nici nu sunt acceptate atit de usor acum, in alte circumstante, pretentii la putere nelimitata pentru a „salva natia” – Nancy Pelosi a cerut un ordin federal de „stat acasa” – nu s-a putut, au existat niste limitari de data aceasta. Incalcari atit de grave ale drepturilor ca venitul mascatilor sa te interneze cu forta in spital n-am vazut, si la americani NU se scaneaza obligatoriu oamenii care intra intr-un aprozar, ci s-au limitat la scanat pe cei care intra/lucreaza in facilitati cu oameni bolnavi/fragili, gen spitale sau nursing homes – e oricum o prostie, si numai daca te gindesti ca de exemplu la cei peste 65 de ani febra nu inseamna 37.3 ci o crestere cu 3 grade Fahrenheit peste obisnuitul acestora. Puteti deci concluziona ca mentalitatea guvernarii lui Iohannis/orban e mai apropiata de cea chineza decit de cea americana, asta da – tot bine ca nu s-a ajuns in Romania la cea americana de ani 1850 cind in timpul febrei galbene oameni au fost si impuscati ca „sa nu infecteze pe altii”, ca sa-l parafrazez pe domnul ambasador cu „bine ca nu sunteti impuscati de pe acoperisuri ca in Siria”-, caci pina una alta marota cu „ne duce Ponta in China” vad ca i se aplica lui Orban si amenintatului cu degetul al lui Iohannis.
E cumva ironic sa te gindesti la discursul lui FDR din ’33 spunind ca frica trebuie sa ne fie doar de insasi frica „So, first of all, let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is…fear itself „” nameless, unreasoning, unjustified terror which paralyzes needed efforts to convert retreat into advance”…si la felul in care suntem perpetuu infricosati intru ascultare.
In fine, asa numitul „surveillance state” in sine nu e necesar „my cup of tea” la acest moment si mi-e teama ca nici nu am rabdarea sa citesc intregul articol al domnului respectiv, asa incit imi cer inca o data scuze daca nu e tocmai un raspuns potrivit la ce spuneti.
@cris
A fost o desicronizare.
Am incercat sa postez in replica la postul tau.
In fereastra mea de browser am constatat o scanare agresiva a porturilor:
5900: VNC
5901: VNC port 2
5902: VNC port 3
5903: VNC port 4
5279:
3389: Windows remote desktop / RDP
5931: Ammy Admin remote desktop
5939:
5944:
5950: WinVNC
6039: X window system
6040: X window system
63333: TrippLite power alert UPS
7070: RealAudio
Adminul Contelui poate ar trbui sa ia aminte.
La o a doua tentativa de post, din eroare ce mi-o asum am postat in fereastra text la urmatorul, IQ100.
Postul P.S. celui anterior, cel ce din greseala era la IQ100, in realitate adresat tie, marca timing explica bilbiala.
Am apreciat ca e semnificativ in masura in care siteul de pe care am preluat este un grup de reflexie ce se doreste a fi curea de transmisie intre detinatorii coloniei si administratorii de nivel I si II.
@Shadow
Sintem in deplin acord.
Poate Nu Conteaza va cautiona faptul ca nu sint genul care ocupa in banda, canale publice cu manele. 😉
Citatul are girul si binecuvintarea lor, https://cursdeguvernare.ro/masters, cenzorii si ideologii satapinilor coloniei.
@ Name
OK, acum mai inteleg. Domnii cu guvernarea se vede insa ca nu au prea multa materie cenusie in cap ci un soi de gelatina deformabila dupa cum li se pare ca ar cinta stapinul: „vibreaza” de placere la muzicuta, numai ca, atunci cind deschid gurita in extaz, iese un croncanit grotesc. Deci nu e doar prostie genuina, ideea lor despre cum se invirte lumea, ci se straduie sa placa. Au! Mimetismul e si el o arta, nici macar la asta nu se pricep? Pentru Romania asta inseamna un dezastru, exact aceasta miscare de gaina fara cap pe care o descrie Contele (eu as spune, in vederea a ce tocmai discutam, ca gaina e papagal de balta). E cam ca in poza de la chiolhanul lui Orban: Aurescu in plin plan cu un trabuc in mina….da, dar culmea ghiortanismului e ca are manusa de latex alba pe mina aceea cu trabucul, si nu oricum, ci bine intinsa, mai sa plesneasca, de i se vad perii de pe mina, adica inca si mai dezgustator, ceva de curtezana fezandata, neepilata si cu ciorapi plasa…nici macar lacheu civilizat nu stie sa fie? sa ia exemplu de la Rimbu & Co, golaneala capului plecat si a miinii in buzunar in fata „sefului” – https://www.cotidianul.ro/nu-da-stapane/ – tot e mai „stilata” decit manusa de latex la vedere.
General vorbind, insa, exact aceasta mentalitate corporatista in politica este si un punct foarte slab al sistemului: sa promovezi indivizi conform gradului lor de incompetenta are o limita, ii ajunge realitatea din urma si le da una peste ceafa – o corporatie condusa prost si rigid, cu structurare si afiliere doar pe criterii de „good old boys”, ajunge in final sa dea faliment (sunt optimista, nu? – partea proasta e ca da faliment cu tot cu noi „astia” pastoritii „intelept”).
****
Erata – e desigur Gellman, vad ca l-am botezat, mi-a ramas un r de la Greenwald probabil. Am rasfoit Dark mirror, deocamdata e in asteptare, acum am in fata Why liberalism failed a lui Deneen si Undoing the demos a lui Wendy Brown… Daca nu ma plictisesc de atita politica, ceea ce e probabil – am gasit o editie in engleza a Lacrimi si sfinti superba: punind-o fata in fata cu cea de la Humanitas te apuca, deh, plinsul, caci liiceanu pare sa-l trateze pe Cioran ca marfa ori maculatura, e hip deci se publica, iar editia engleza, nu ca si simpla prezentare comerciala, ci ca si comentariu (Ilinca Zarifopol), e o bijuterie. Ce oribil – cred ca Searching for Cioran a lui Zarifopol nu a aparut nici macar acum in romana. http://blog.libris.ro/2010/07/29/searching-for-cioran/ Nu am pretentiile celui care ar citi sistematizat si s-ar mindri cu solditatea culturii, sunt o haimana a cititului mai degraba, colind pe unde vreau, asa incit, cum ma trage sufletul spre Cioran si Ilinca Zarifopol, parca vad ca Gellman mai are de asteptat: piara corporatismul,statul profund si varietatile lor de balta, Cioran e mai important 🙂 – nu pot, mi-e greata de Aurescu si manusa de latex cu trabuc, trebuie sa-mi scot cumva din minte imaginea asta de rigola.
@Cris
draga prietena si eu m-am intors de la kitchul aurescu care ii da trabuce cu manusi chirurgicale. Vedem si ne socheaza cam aceleasi chestii. Totusi nici naiba nu se ia de ora la care s-a petrecut ziua de nastere orbaneasca. Astia de la guvern terminsera toata treaba la ora 3 dupamiaza.
Cris neoliberalismul si progresismul nu sunt „inamici” ci sunt tulpine ale aceluias trunchi. Se mai pot numi in egala masura si neomarxism si nu sunt altceva decat urmarea marxismului cultural si mai ales „institutional”. Am mai spus aici pe forum, astia in vest au reusit ceea ce-si dorea iliescu cand de car de mar a trebuit sa acepte pluralismul politic: „Si la stanga si la dreapta tot ai nostri”.
Corporatismul actual impreuna cu tot ce este ong in jur pe post de loby de acelasi tip urmareste doar sa „administreze” atat statele cat mai ales constiintele (asta este si acel „managed democracy” din linkul tau. Ori toate aceste „idei” si „implementari” tin de un curent care de la inceputuri s-a numit marxism.
@name
vizavi de articolul postat de tine al lui radu-craciun. M-am amuzat teribil cu aproape definitia „clasei de mijloc”. Citez: „profesioniÈ™ti care alcătuiesc clasa de mijloc: doctori, avocați, arhitecți, contabili, manageri de fonduri, bancheri etc.”
avocatii, arhitectii, managerii de fonduri si bancherii in marea lor „majoritate” nu sunt „clasa de mijloc” ci clasa de „top”. Nu neg ca la inceput de cariera acestia trec prin „clasa de mijloc” dar nu raman in ea.
Altfel explicatia „raspunsului muncii” prin vot ca sa explice reintoarcerile la fundamentele statale. Nationalism, etc explicate ca „populism” este o cerere de a nu „cerceta” aberatiile societatii actuale doar a „crede” ceea ce-ti spun „lobystii”.
@Shadow
Cu voia dumneavoastra,Great Reset agenda, the pandemic represents a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine, and reset our world ,https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/ .
‘Eurosceptic” este denumirea corecta politic pt constientizarea jugului german, francez , olandez , austriac si transex..pardon, trans national.
Niciodata nu ne-au iubit/respectat, poate ptca nu ne-am batut cu ei suficient.Un razboi si un sfert doar cu una din aceste puteri, pe care am si ‘tradat-o” odata, dpdv-ul lor, e prea putin pt niste colonizati fara coloana vertebrala dar cu 7 coloane a 5-a. Culmea, vedeti ca turcii, cu care ne-am contrat suficient, au fost si sunt azi parteneri la scar mica-mijlocie si parca mai CORECTI??
Ceialalti mari se respecta si negociaza intre ei, VRAND NEVRAND, poate si pt.ca, in perioada razboaielor clasice, s-au batut unii cu altii mult mai serios .In hora sangeroasa intrand si linia a doua, macaronarii si toreadorii.Nu intamplator noul ‘hit” usor # rezist dar si usor adevarat antisistem, ‘ Bella ciao” a fost relansat de globalistii de la Netmix cu niste personaje spaniole.
E un exemplu poate fortta si deplasat, dar exagerarile subiectivismul si ura starnite de un razboi arata canalizarea gresita a unor energii REALE, care se vede treaba noua ne-au lipsit la scara istorica.
Noi de ce sa ii iubim?Cam ca in finalul din „1984’??sau 2024??Abrutizati nu de bautura proasta , ci de mancare asemenea??/ Ne ajunge ca 66% il iubesc Marele Frate.1
Cu voia dumneavoastra voi cita din Sheldon S. Wolin:
” Antidemocracy, executive predominance, and elite rule are basic elements of inverted totalitarianism. Antidemocracy does not take the form of overt attacks upon the idea of government by the people. Instead, politically it means encouraging what I have earlier dubbed „civic demobilization,” conditioning an electorate to being aroused for a brief spell, controlling its attention span, and then encouraging distraction or apathy. The intense pace of work and the extended working day, combined with job insecurity, is a formula for political demobilization, for privatizing the citizenry. It works indirectly. Citizens are encouraged to distrust their government and politicians; to concentrate upon their own interests; to begrudge their taxes; and to exchange active involvement for symbolic gratifications of patriotism, collective selfrighteousness, and military prowess. Above all, depoliticization is promoted through society”™s being enveloped in an atmosphere of collective fear and of individual powerlessness: fear of terrorists, loss of jobs, the uncertainties of pension plans, soaring health costs, and rising educational expenses. Unlike the Nazis, who made life uncertain for the wealthy and privileged while providing social programs for the working class and poor, inverted totalitarianism exploits the poor, reducing or weakening health programs and social services, regimenting mass education for an insecure workforce threatened by the importation of lowwage workers.3 Employment in a high-tech, volatile, and globalized economy is normally as precarious as during an old-fashioned depression. The result is that citizenship, or what remains of it, is practiced amidst a continuing state of worry.”
https://b-ok.cc/book/674410/796a6c
Si as mai indrazni sa propun o lectura, https://msbook.pro/1425-efectul-lucifer-de-philip-zimbardo-descarc-cartea-online-gratis-pdf.html , in contextul actual, cind am convingerea ca vom calca pe urma Italiei care selecteaza 3000 de persoane instruite pentru contact tracing , https://www.iss.it/news/-/asset_publisher/gJ3hFqMQsykM/content/id/5369235?_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gJ3hFqMQsykM_redirect=https%3A%2F%2Fwww.iss.it%2Fnews%3Fp_p_id%3Dcom_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gJ3hFqMQsykM%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gJ3hFqMQsykM_cur%3D0%26p_r_p_resetCur%3Dfalse%26_com_liferay_asset_publisher_web_portlet_AssetPublisherPortlet_INSTANCE_gJ3hFqMQsykM_assetEntryId%3D5369235
,
si mai cauta 60 000 turnatori voluntari, https://www.ilgiornale.it/news/politica/governo-recluta-60mila-assistenti-civici-vigilare-sulla-fase-1865309.html si
https://www.repubblica.it/cronaca/2020/05/24/news ./arrivano_gli_assistenti_civici_60_mila_volontari_per_vigilare_sulla_fase_2-257510231/
Conte, vorba cuiva de pe aici: abia acum eurosceptic? Adica intreaga istorie a MCV-urilor nu te-a ajutat? Adica respingerea accederii in spatiul Schengen n-a contat? Dar impunerea, prin mijloace oculte si in dispretul total al tuturor informatiilor despre activitatea „prodigioasa” a Laurei Kovesi si a briga(n)zilor ei „de elita”, a acestei Ana Pauker in fruntea parchetului european, nici macar asta nu a reusit sa-ti zdruncine increderea in UE? Ptiu, drace, era sa zic CAER!
Si sint ferm convins ca vei mai gasi si singur multe alte motive care te-ar fi putut „sensibiliza” mult mai devreme…
Si eu, care traiesc de decenii in Austria, va intreb: De de a durat atita timp pina sa va ginditi la eurosceptimism? Din articol nu reiese ca ati vi ajuns la o concluzie. Sau?!
De ce nu intreaba nimeni cum se face ca Andreea Esca si toti ceilalti stiristi penali mincinosi nu poarta masca cand se afla in incinta ? De ce televiziunile sunt exceptate de la aceasta lege ? Sa tina stirile afara sau sa poarte masca daca sunt in interior. Eu am biroul intr-o incinta mult mai mare decat studioul.lor de stiri si suntem obligati sa purtam masca desi suntem doar cativa la birou.
Care aveti posibilitatea si stiti, spuneti-ne cum sa le facem plangere penala televiziunilor…
La melitie, nene iancule!
Dar nu crezi ca ar mirosi a „sa moara si capra vecinului”?
Plus ca daca ar avea botnita aia care vorbesc la TV, ai mai intelege ce zic ei… Canci!
Deh, daca vrei sa devii „vedeta” cu o tampenie infantila, nu te opreste nimeni!
Gradina Domnului e mare si va gazduieste pe toti!
Deci, fuguta la melitie cu reclamatia!
Daca afli si ca Esca sau vreo teleprompterista si-a inmatriculat Bugatti-ul pe Bulgaria, ai dat lovitura!
E cel mult contraventie, asa ca nu visa la „gloria” vreunui dosar penal!
Ba e penal pentru ca se incadreaza la zadarnicirea combaterii bolilor… In plus unde scrie ca televiziunile sunt exceptate ? Ma doare-n pv1@ ca nu au ei cum sa spuna stirile … sa le tina afara atunci.
Asa ca du-te si te pise contra vantului…
Pana sa ma pis eu contra vantului, citeste aici:
http://www.ms.ro/2020/05/20/obligativitatea-purtarii-mastii-de-protectie-a-triajului-epidemiologic-si-dezinfectarea-obligatorie-a-mainilor-pentru-prevenirea-contaminarii-cu-virusul-sars-cov-2-pe-durata-starii-de-alerta/
Dupa ce citesti, mai citeste inca o data! Si daca tot nu intelegi, intreaba pe careva, poate te lamureste cum e cu legile pe lume in general si in tara, in particular.
A, si nu uita sa le faci plangere penala ministrului sanatatii si celui de interne ca n-au dat ordinul impotriva lui Esca!
In plus, poate un pic de bun simt si decenta, poate nu ti-ar strica dar deh, de unde nu e, nici Domnul nu cere…
PS Exista si varianta actualizata, publicata in MO dar partea care te intereseaza, e tot aia…
https://www.youtube.com/watch?v=To7u6-y92ss
Abia acum eurosceptic?
„Basescu si instincte politice”, serios?
Papusarii din spatele lui, Serviciile cu care el a lucrat de-o viata, aia i-au dat o orientare eficienta in politica si’n baile de public, el are doar „stuchitul la furca”, replica batjocoritoare a golanului slefuit in marinarie.
Conte, in cateva luni ai sa ai mai multe susceptibilitati decat ai crezut ca exista pe lumea asta, caci se vede ca nu prea o cunosti, dar scrii frumos si zemos.
Nu ma intereseaza ca acest comentariu nu va fi publicat, el este de fapt un mesaj pentru tine.
Incerci analize politice cu partide europene ale caror menire nu o cunosti nici pe departe, o pierdere de timp, oricum partidele sunt doar o cortina de fum sa ascunda
bankerii papusari.
Era o vorba veche, va fi o noua era, sanatoasa, „cand ultimul banker se va spanzura cu curmeiul ultimului Jesuit”. Suntem pe aproape fiti pregatiti.
Merg pe mâna ta Conte în ceea ce priveÈ™te Polonia.(scuză-mi tutuirea căci am observat oarece lamentări din partea unora).
Dar să nu uităm că în decursul WW2 au fost cei mai oropsiți.
Cei din urmă pot fi È™i cei dintâi.
În istoria lor zbuciumată de la „žresbel „încoace la loc de cinste poate fi trecut Papa Giovanni Paolo II.
Un grande merito per popolo polacco come dicono italiani.
Dar în istoria noastră la fel de zbuciumată pe cine punem la loc de cinste ? Vreo 40 de ani sunt ocupați de Plumbuit.
Restul de la el încoace(89)? Răspuns :niÈ™te resturi…o bufniță,un marinar sau un plăvan.De Milică nu zic nimic,cea mai simpatică marionetă,săracul e nevinovat din toate punctele de vedere
Iar dacă tot vorbim despre spiritul italian È™i despre UE,eu am o mare convingere mare cât ciubota peninsulară:ITALEXIT urmat de tot prohodul.
ITI ALEGI PRIETENII, NU ITI ALEGI FAMILIA, SPUNE UN PROVERB.
ARTICOLUL ESTE EXCELENT, ARGUMENTELE SUNT IMBATABILE.
CONCLUZIA INSA?
CE ALTA FAMILIE NE PUTEM ALEGE?
ACEASTA ESTE INTREBAREA MEA.
@VI
Intrebarea mea este de ce ar trebui sa ne alegem o familie? Nu suntem o familie si avem nevoie sa jucam rolul de infiati sau de „cenusareasa” in familiile altora? Ce ar fi daca in locul „familiei” ne-am apuca sa ne alegem „prietenii”?
Treaba grea …
@Shadow
Grea intrebare si prea plina de miez ca sa poata fi inteleasa de oricine…
Fara alte comentarii, subscriu ideii din spatele intrebarii, 100%!
Greșit !
Proverbul spune așa:
Prietenii ți-i faci tu(aici este inclusă È™i familia ta:soție,amantă soacră bla bla…cum se face că e cam de gen feminin).
Vecinii ți-i dă Dumnezeu.Și pe aia dreaptă , cam ai de furcă cu ei !
@conte o paranteza
Nu PDL a intrat la ppl ci PD. Iar PD era inainte in internationala socialista nicidecum in grupul liberalilor europeni. Si au intrat „peste noapte ca hotii” cum le place sa se exprime, cu o explicatie nu tocmai hilara a lui videanu care explica multe din „doctrina” ppl care numai „dreapta” nu e. Explicatia lui videanu era ca si partidul lui barosso, noul sef comisar cu caftan de la germania, trecuse cu arme si bagaje de la socialisti la ppl pt ca ppl are si un curent socialist :-).
Nu exista diferente esentiale doctrinare intre grupurile socialist si popular la ue, cele doua fiind de fapt conduse de cancelarul germaniei. Avea iliescu o zicere cand a reusit el sa accepte cica „pluralismul” politic (si la stanga si la dreapta tot ai nostri). Deh nu a reusit atat ilici sa o realizeze cat mai ales merkel. Unul e „urat” alta e „adulata” dar reprezinta amandoi acelasi curent „progresist” (ne-am batut joc si de termenul asta) sau mai clar marxism cultural. deh promotorii ideologiei culturale marxiste, recte scoala de la frackfurt, a reusit marea sa revolutie numita „marsul institutional”. Si asta fara razboaie si reusita din inima SUA sub obladuirea universitatii columbia.
Mare e gradina Domnului zic eu.
Vad ca discutati despre marile noastre personalitati care, chipurile, au facut si au dres si d-aia o luam noi mereu pe coaja. Vax, toti sunt niste mascarici la portile marilor puteri. N-au nici cea mai mica putere de decizie. Sunt convins ca nici unul, dar absolut nici unul nu a luat si nu ia vreo decizie inainte sa ceara ok-ul de afara. Comportamentul ambasadorilor occidentali e definitoriu pentru statutul celor despre care faceti vorbire!
Conte, scuze dar e normal sa deveniti eurosceptic. Povestea e veche, cu bataie lunga. Cand China s-a deschis, tot occidentul si-a mutat afacerile acolo. La un moment dat produsele care deveneau astfel foarte accesibile au suprasaturat piata. Apoi era nevoie si de noi resurse energetice. Si asa s-a facut trocul cu tradatorul de Gorbaciov care a permis unirea Germaniei si daramarea zidului Berlinului. Occidentul avea nevoie de noi piete, ca de aer. Si de resurse. Acestea erau moka in est si in Rusia. Si toata afacerea a mers struna pana le-a pus piedica Putin, omul providential de la Kremlin. Esticii s-au prins de smecherie tarziu. Romania nu s-a prins sau a fost tradata cu talent din interior chiar de cainii care trebuiau sa pazeasca stana. Oricum UE ca si oricare alt imperiu va sucomba pentru ca e o amestecatura atat de eteroclita incat nu are cum sa tina decat prin diktat. De fapt UE=Germania+satelitii gen Olanda. Restul sunt gogosi pentru prostii care mai cred in povesti cu Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana. Follow the money! Povestea cum ca Polonia e un succes nu tine, pentru ca Polonia a fost tinuta in brate de Papa Ioan Paul si de Washington, deci a fost tolerata de Germania, pentru ca nu avea cum se opune unor astfel de forte. Daca polonezii ar fi fost carotati (cum se intampla acum), nu faceau nici ei vreo mare branza in URSS-ul asta 2.0. Asa ca, welcome to the real world!
@cib sunt de acord cu analiza ta. Si eu am devenit eurosceptic daca vrei incepand cu hidosul pottering daca iti mai aduci aminte de el. Polonezii dar si ungurii aveau un loby suficient in state dar si in occidentul european ceea ce i-a protejat destul de multa vreme. Chinezii au fost mult mai inteligenti decat occidentalii. China si-a deschis piata cu o conditie. „Fabricati la noi”. Orbiti de aberatiile sorosiste si nu numai ale marxismului cultural (numit mai nou progresist, neoliberal sau chiar neomarxist) non-vizionarii lideri occidentali au crezut ei insusi in propriile lor minciuni. Ei detineau in fond „know how-ul” si deci nu conta ca incepeau sa produca grupa mare in China, tara care stie sa „fure” atat de bine orice tine de tehnologie.
Azi si-au lut-o „nitel” in barba de unde si luptele asa de stranse pt federalizarea „fortata” a ue la commanda germaniei.
Dupa ce i s-a aratat „mortul” lui macronel (atacul curtii constitutionale germane la sefa bce lagarde + acuzare fostului presedinte francez Valéry Giscard d’Estaing de catre o jurnalista germana a postului de televiziune publics german WDL pt hartuire sexuala) amandoua survenite aproape concomitent, germania se poate lauda alaturi de speriatul macronel de o adevarata politica de sustinere economica de 500 de miliarde.
Binenteles nu discutam aici nici de maretul tribunal de la Karlsruhe si nici de hartuirea sexuala facuta de un mos (tare bine se mai tinea) de 92 de ani (2018) care cu toata prezenta unui cameraman tanar si nelinistit i-ar fi pus de 3 ori mana pe „graur” domnitei si cu toate ca nimeni nu a aparat-o ea a ramas pe metereze ca o eroina.
Stiu o simpla concidenta care pune capat frictiunilor latini versus anglo-saxoni din ue. Ai vazut cat de usor obtine ce vrea germania in ue? URSS sau al IV-lea reich e aceeasi treaba.
Corect. Nici nu ma mir ca briganzii aia de englezi care au invartit planeta sute de ani, si-au luat talpasita si n-au suportat sa fie calariti de teutonii aia cazoni aproape robotizati, numiti germani. Oricum, sa fim optimisti, ieri a fost mai bine!
Off the record: eu n-as putea sa traiesc in Germania nici să-mi dea cineva 10 mii de coco pe luna doar sa ma plimb. Prea mult Ordnung und Befehl! Plus ca daca spui vreun banc, aia cheama politia! Am fost, am vazut, e suficient!
@cib
E propun sa nu arunci „anatema” pe intregul popor. Nu sunt nici mai breji nici mai prosti decat altii. La scara „micro” o sa te mire cat de apropiat de modul tau de gandire poate fi si un neamt. Ma refer la un neamt normal la fel ca tine. Ei stiu si s-au obisnuit ca in urma celui de-al doilea razboi mondial nu mai au voie sa faca si sa sustina „in public” decat ceea ce este politic corect. Cum erau si romanii pe vremea comunistilor. Oops seamana sistemul lor „democratic” prin „impunerile” politically-corectului cu comunismul? Nu seamana numai, e acelasi lucru.
@Shadow
In viata mea am cunoscut un singur neamt care avea simtul umorului. Da’ ala fusese in prizonierat sau cum ma-sa ii zice , adica dupa razboi (avea 17 ani atunci) l-au dus prin URSS probabil la munca fortata sau ceva de genul, mi-a fost nu stiu cum sa-l intreb amanunte. In fine, mai vazuse si altceva decat cremvursti cu varza si bere. Era un tip ascutit la minte datorita conjuncturii si bun la suflet ca painea calda. Traia in RDG. In rest, nu-i inghit, sunt aroganti si …cam atat!