Scorul acestui articol
[Total: 901 voturi. Media: 5]

 

Probabil ține de teoria lucrului bine facut! Generarea È™i apoi exploatarea emoției. Ne-a spus-o însuÈ™i preÈ™edintele taciturn într-un acces de locvacitate. Cu o grimasă cinică È™i cu o voce deloc emoționată.

Într-o lume atât de îndrăgostită de viață, moartea impresionează mai mut decât iubirea ori naÈ™terea ori alte încercări umane. Deci să generăm emoție prin morți. Iată o idee frumoasă È™i liberă.

Prima încercare de împlinire a vrerii prezidențiale, înscăunarea „žguvernului meu”, prin intermediul emoției (cu morți) È™i persiflarea democrației prin intermediul mitingurilor spontane (cu vii), a avut un succes deplin. Experimentul s-a numit Colectiv iar primul ministru instalat pe baza lui s-a numit Dacian CioloÈ™.

Acum se reactivează metoda.  Pare a fi o tentativă de exploatare a statisticilor negative. Dacă România tot se flă pe locul doi, după Bulgaria, la rata anuală a mortalității din UE (1530 decese la 100 000 locuitori), măcar să profităm cumva de pe urma acestei „žparticularități”.

PropagandiÈ™tii revoluției de la distanță (adică, în cazul nostru, prin intermediul diasporei) È™i-au făcut următorul calcul:

  1. Câți protestatari au fost în Piața Victoriei la mitingul din 10 august 2018? Să zicem 50 000;
  2. Care este, conform INS, rata anuală a mortalității printre aceÈ™tia? 765;
  3. Câți dintre aceÈ™tia mor, statistic, într-o lună? 64;
  4. Dar în zece zile, câți mor? 21!

Și atunci: nu găsim noi, printre participanții la protest, măcar unul (dintre cei 21 statistic decedați) care să fi murit între timp (din 10 august până în 20 august)? Să spunem că l-au ucis gazele jandarmilor? Și să-l transformăm, astfel, în martirul clipei?

Ei bine, l-au găsit! Cetățeanul Ilie Gâzea, 62 ani, din Turnu Măgurele. Dumnezeu să-l ierte! Nu vreau în niciun fel să-i întinez memoria, nici să-i îndurerez în plus, printr-un cuvânt nepotrivit, pe cei apropiați lui.

Dar, precum hienele, s-au năpustit asupra acestuia alde CăutiÈ™ È™i haita de la Realitatea TV pentru a-l scoate din sicriu È™i a-l prezenta națiunii drept victimă a represiunii jandarmilor din Piața Victoriei. Sperând că astfel o să ridice tensiunea națiunii spre împlinirea unui al doilea Colectiv.

Că există declasați care se pretează la astfel de golănii morbide, nu mă miră! O națiune este un organism viu care, prin natura lucrurilor vii, mai È™i defechează. De-asta există veceuri. Ceea ce, însă, mi-e mult mai greu să accept, este că în coloana acestor necrofagi (dacă nu chiar la comanda lor) se aliniază Liiceni È™i Tismăneni È™i chiar un preÈ™edinte de țară care îi laudă È™i îi încurajează să persevereze.

Să scoți morții la înaintare ca să profiți de emotivitatea românului statistic este tot o formă de atac cu gaze lacrimogene. Dar nu una acoperită de lege È™i îndatoriri de serviciu ci una ilegală È™i imorală.

Mă întreb acum, după ce a trecut de la Colectiv un timp al limpezirii: cine oare a respectat mai pur memoria tinerilor nevinovați  ce au murit asfixiați în acel club al groazei? Cei care s-au cățărat urgent pe tragedie, manipulând, mințind È™i ajungând nedemocratic la putere sau ceilalți, anonimii, tăcuții, pioÈ™ii, majoritarii care s-au văzut deposedați printr-un rapt politic de rezultatele votului lor?

Da, asistăm la o tentativă de remake. Cu aceiaÈ™i regizori dar cu alți morți.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/morti-500x313.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/08/morti-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialelucrul bine facut,mitingul diasporei,mortii de la Colectiv,rata mortalitatii,remake,victimele jandarmilor  Probabil ține de teoria lucrului bine facut! Generarea È™i apoi exploatarea emoției. Ne-a spus-o însuÈ™i preÈ™edintele taciturn într-un acces de locvacitate. Cu o grimasă cinică È™i cu o voce deloc emoționată. Într-o lume atât de îndrăgostită de viață, moartea impresionează mai mut decât iubirea ori naÈ™terea ori alte încercări umane....Blog politic si polemic