Compromisurile se răzbună
Victor Ponta, altfel un comunicator destul de abil (și, în ultima vreme, ubicuu și neobosit), a scăpat ieri o mărturisire din categoria „ferește-mă, Doamne, de mine”: „am vrut să îl țin pe domnul Predoiu în luna mai, când am făcut Guvernul”.
Reporterul ar fi trebuit să-l întrebe pe nerăsuflate: „și nu credeți că, în acel caz, azi am fi avut parte la Parchete, tot de cuplul Morar – Kovesi  cu care Traian Băsescu și-a construit atâtea fantasme, iar în planul doi de aceleași slugi odioase ale acestora, o adevărată falangă macedoneană de zdrobit adversari politici”?
Exact pe schema „ministrul justiției propune – președintele dispune”, compromisul mărturisit dar nefăptuit  al premierului (slavă Domnului!) s-ar fi răzbunat feroce chiar pe aceia  ce îl votaseră acolo ca să fie răzbunați. Căci vai, dacă Ponta – Che Guevara nu a rezistat presiunilor internaționale și sforăriilor de la Cotroceni, ne putem imagina că ar fi putut rezista huietului de lupi hămesiți tocmai iepurașul Predoiu?
Da, compromisurile se răzbună. Mai devreme sau mai târziu. Pentru că ele inseamnă trădare de sine, un sâmbure de corp străin, o sămânță germinativă auto-implantată, veșnic subversivă.
Pe un alt post de televiziune Crin Antonescu mi sa părut practicând un alt gen de sinceritate, a adevărului spus fără anestezie, chiar cu paloarea durerii, a unei resemnări vigilente.
Nu a încercat nicio clipă să dea impresia că n-ar ințelege mesajele din subtext ale premierului sau că le-ar minimaliza. Ba dimpotrivă, le-a extras cu penseta, propunându-le biopsiei. Â „Ce-o ieși, ne asumăm” – părea a spune. Â „Dacă ajung la concluzia că succesul candidaturii mele (la prezidentiale n.a.) depinde de a umbla sau nu de mână cu premierul Victor Ponta, nu voi mai candida”.
Sigur, nu doar compromisurile se răzbună în viață. Uneori, mai ales în politică, se răzbună și consecvența.
Cred că, de data asta, Crin Antonescu face bine alegând rezistența prin consecvență și nu pe aceea prin compromis. Și face și mai bine  raportându-se la prezidențialele din 2014 ca la o gară facultativă și nu ca la o destinație finală. Dacă manevrele din culise se vor dovedi, o dată în plus, mai puternice decât masiva dorință populară, măcar să-l prindă deznodământul de etapă cu conștiința împăcată și de mână cu cei nesocotiți.
Alegeri vor mai fi și după 2014 și, poate, cu șanse mai mari de a se desfășura în normalitate și fără intruziuni ofensatoare la adresa demnității naționale. Atunci, pe sacrificiile de acum, Crin Antonescu s-ar putea să fie ales președinte într-o Românie în care va fi dispărut  Traian Băsescu și stilul lui de a se face politică.
https://www.conteledesaintgermain.ro/compromisurile-se-razbuna/09-04-2013EditorialeCatalin Predoiu,Che Guevara,Crin Antonescu,Kovesi - Morar,Traian Basescu,Victor PontaVictor Ponta, altfel un comunicator destul de abil (și, în ultima vreme, ubicuu și neobosit), a scăpat ieri o mărturisire din categoria 'ferește-mă, Doamne, de mine': 'am vrut să îl țin pe domnul Predoiu în luna mai, când am făcut Guvernul'. Reporterul ar fi trebuit să-l întrebe pe nerăsuflate: 'și...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Crin Antonescu joaca impecabil cartea rezistentei. Sta neclintit si nu cade in capcana pe care o intinde zi de zi Ponta. Pentru ca eu cred ca Ponta incearca din rasputeri sa sparga USL cu mana lui Crin.
Serviciile nu-si merita banii, iar strategii PSD nu prea au imaginatie pe masura lui Crin.
Ei bine, l-am subapreciat pe Crin. Mea culpa.
Iar Ponta n-are decat sa incerce altceva ca sa iasa deasupra.
Si pentru el, timpul pana la prezidentiale trece implacabil: tic-tac (vorba Contelui)…
Uite ca eu ii dau dreptate lui Ponta in ce’l priveste pe Predoiu.
Vazand reactiile din ultimele zile vis-a-vis la propunerea Kovesy, Ponta are nitele regrete ca s’a expus in halul asta si n’a folosit un Predoiu pentru treaba asta murdara.
Dupa cum se vede problema nu e nici Kovesy, nici Morar nici vreo alta sluga basista cu care ar fi pactizat. Iar pactizarea nu e de data chiar asa de recenta, cica anu’ trecut in mai vroia sa’l puna pe Predoiu. Da’ nu era un moment prielnic, apoi a venit nebunia cu suspendarea, iar acu’ iar e cam nepotrivit cu liberalii astia.
Altfel n’ar fi fost nici un fel de probleme:)
Nu cred ca putem vorbi de compromisuri in lipsa oricaror principii minimale.
Pentru Romania, pentru noi toti, Antonescu E OBLIGAT sa cistige prezidentialele din 2014!!
Altfel, presimt ca ne vom trezi cu Basescu … premier. La consecinte nici nu vreau sa ma gindesc!
Daca l-ar fi tinut in mai pe Predoiu, asa-zis ministru liberal propus de Tariceanu dar trecut cu arme, bagaje si centiron in tabara basescului , am mari indoieli ca s-ar mai fi produs suspendarea din iulie .Caci pastrarea acelui „acoperit” de la justitie, logica pastrare a tandemului Morar-Kovesi nu cred ca mai declansa scandalul”plagiatul”.Ar fi fost o demascare precoce a blatului.Ori in aceste conditii nu s-ar mai fi intamplat nici suspendarea cu tot cortegiul de evenimente care au urmat si care au dus in final la scorul din decembrie.Poate era alt scor si alta configuratie politica.Iar cuplul Morar -Kovesi inca nu e sigur ca n-o sa se refaca.Deocamdata avem o certitudine prin bunavointa infantilului si pohta ce-a pohtit a baselului:Kovesi.Celalalt inca nu e sigur.
Daca binomul (Basescu, Ponta) are la baza incercarile fiecaruia de a il avea la mana pe celalalt, din evolutiile din ultima saptamana intuiesc – sau poate mai mult sper – ca binomul (Antonescu, Ponta) e construit intr-o alta cheie. Am vazut replici taioase intre Antonescu si Ponta, chiar amenintari, mai ales in aceasta saptamana. Am vazut lcalm mocnit la amandoi si suficient orgoliu la fiecare. In ciuda acestor lucruri evidente, am vazut si ca fiecare il are intr-un fel la suflet pe celalalt. Bun, stim ca de cealalta parte si „nasul” este in sufletul multora. Corect si asta, insa in sufletul nasului „imbatranit in rele”, nu e nimeni. Relatia „nasului” cu finii nu e reciproca, de aici si slabiciunea ei. Cat despre sufletul „nasului”…Legenda spune ca l-a pierdut undeva pe drum.
De aceea cred ca daca Ponta si Antonescu vor reusi sa depaseasca acest moment, planuit si intretinut parca profesionist, atunci fundamentul pe care au cladit relatia politica si personala ii va face sa iasa mai caliti. Daca vor fi suficient de intelepti sa castige timp si vor spune adevarul „fara anestezie” atat intre ei cat si celor care asteapta de la ei atat de mult, vor iesi amandoi mai puternici si in castig din toata aceasta incercare. Si sper ca si noi.
NU există încredere în politică,nu există decât interese.Valabil atât în lupta politică din interiorul partidelor cât și cu adversarii din celelalte partide.Să nu idealizăm,este vorba de putere și de lupta pentru putere.Iar lupta este absolută și unitatea relativă…