Aliaţii au declanşat operaţiunea “Zelenski out”?
Intransigenţa preşedintelui Volodimir Zelenski privind eventuale soluţii de pace în războiul din Ukraina irită din ce în ce mai multă lume. Domnul Zelenski dă ordine tuturor, mustră pe cine vrea, cum vrea, pune condiţii aberante pentru începerea negocierilor cu Rusia, pe scurt vrea război generalizat.
Pe de altă parte americanii, suspectaţi de toată lumea că inflamează deliberat conflictul ruso – ukrainean pentru a-i slăbi pe ruşi până la punctul de a-i face marginali în marile decizii geo – strategice, au devenit în ultimele zile, la vedere, foarte activi în plan diplomatic.
William Burns, şeful CIA şi fost ambasador al Statelor Unite la Moscova (detaliu extrem de important în context) a fost împins în faţă, contrar naturii postului său, să-şi asume roluri. Întâi a avut la Ankara o întâlnire cu omologul său rus Serghei Narîşkin, şeful serviciului de spionaj al Moscovei. Apoi, a doua zi, s-a deplasat la Kiev pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski. După care şi-a încheiat turneul cu o întâlnire, la Varşovia, cu preşedintele polonez Andrej Duda.
În paralel cu demersurile lui Burns preşedintele Biden s-a deplasat în insulele Bali din Indonezia, pentru reuniunea G20. Acolo s-a întâlnit cu liderul chinez Xi Jinping iar în urma discuţiilor purtate cu acesta, care au durat nu mai puţin de trei ore, au rezultat nişte concluzii aproape cordiale.
Aş reţine două fragmente, care mi se par esenţiale, din comunicatul Ministerului Afacerilor Externe chinez:
- “În circumstanţele actuale, China şi SUA împărtăşesc mai multe, nu mai puţine, interese comune”, i-a spus preşedintele Xi preşedintelui Biden;
- „China a fost întotdeauna de partea păcii şi va continua să încurajeze negocierile de pace”, a declarat liderul chinez. „Noi susţinem şi aşteptăm cu nerăbdare reluarea negocierilor de pace între Rusia şi Ucraina”, a adăugat preşedintele Xi Jinping.
Semne evidente, din partea SUA, că lucrează intens în direcţia “reluării negocierilor de pace” amintite, deloc întâmplător, în comunicatul chinez.
Nu e nicio contradicţie între alimentarea războiului de către americani prin sprijinirea Ukrainei cu armament de ultimă generaţie şi căutarea, în paralel, a unor soluţii de pace convenabile lor. E foarte probabil ca SUA să considere că după eşecurile militare ale ruşilor din ultima vreme, culminând cu pierderea Hersonului, acum ar fi un bun moment pentru obţinerea unui maxim de beneficii în negocierile de pace cu Putin.
Din contră, preşedintelui Zelenski nu-i convine deloc o îngheţare a conflictului acum, pe fondul succeselor militare ale armatei sale. Pentru că asta ar însemna şi concesii teritoriale din partea sa, concesii pe care nu vrea cu niciun chip să le facă Rusiei.
Incidentul produs prin căderea unei rachete de fabricaţie rusească pe teritoriul Poloniei cu uciderea a două persoane a generat, pe lângă multă emoţie, şi anumite reacţii ce par a indica un context nou, neaşteptat, în relaţiile dintre participanţii la conflict.
Pe de o parte SUA şi NATO (posesoarele celor mai performante servicii de intelligence din lume) declară că racheta căzută în Polonia provine de la artileria antiaeriană a Ukrainei, pe de altă parte Zelenski, cu retorica sa teatrală, le contrazice aproape bătându-le obrazul, afirmând că e sigur că racheta în cauză e a ruşilor: “Nu am nicio îndoială că această rachetă nu a fost a noastră„.
O eroare uriaşă a lui Zelenski aceasta declaratie – astfel comentează la nici 24 de ore toţi analiştii politici importanţi şi toate televiziunile de ştiri care contează. Mai ales după ce preşedintele Biden, abia întors în SUA, i-a dat replica scurt şi răspicat: “nu asta spun dovezile”.
Şi acum să ne întoarcem puţin la fapte:
- La începutul lunii octombrie, când pe diverse canale (Turcia în special) prindeau contur unele iniţiative de aducere a Rusiei la masa negocierilor de pace, s-a produs, “ca din senin”, avarierea conductelor Nord Stream. Din cauza acelui incident insolit discuţiile cu Rusia s-au întrerupt brusc, nivelul de alertă şi beligeranţă între părţile în conflict crescând la cote îngrijorătoare;
- La jumătatea lunii noiembrie, când SUA, prin William Burns, iniţia dialoguri esenţiale la Istambul, cu Narîşchin, la Kiev cu Zelenski şi la Varşovia cu preşedintele polonez Andrej Duda, când preşedintele Biden participa la reuniunea G20 şi avea un dialog încurajator de 3 ore cu preşedintele chinez Xi Jinping, dialog care lăsa să se întrevadă o evoluţie spre calmarea conflictului din Ukraina, apare incidentul cu racheta căzută în Polonia.
Niciunul dintre aceste două evenimente nu poate fi pus pe seama întâmplării. Mai mult, amândouă au anumite elemente în comun: momentul în care au fost generate (în preajma unor decizii importante ale greilor lumii) şi tendinţa lor evidentă de a-i stârni pe aceşti grei ai lumii împotriva Rusiei lui Putin.
Neobişnuit să facă paşi înapoi şi nici să-şi recunoască tranşant eventualele greşeli, Zelenski, după gafa declaraţiei sale în răspărul “dovezilor” la care făcea referire Biden, recurge la o eschivă şi la un gest de forţă. Eschiva constă într-o nuanţare a spuselor sale anterioare despre racheta căzută în Polonia (”Nu știu cu exactitate – cred că nimeni în lume nu știe 100% ce s-a întâmplat. Nu putem spune cu siguranță că a fost o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene”) iar gestul de forţă, menit a muta discuţia spre un subiect mai convenabil lui este declanşarea unui atac furibund al Ukrainei asupra bazelor militare ruseşti din Crimeea.
Acest gest de forţă este, insa, în opinia mea, o a doua gafă majoră a lui Zelenski, menită să-mi confirme o teorie: aliaţii au declanşat operaţiunea “Zelenski out”! Căci gafele lui Zelenski pomenite mai sus nu par deloc a fi fost spontane ci, dimpotrivă, par a fi fost provocate dinadins şi cu subtilitate ca să-l discrediteze.
Adevărul este că lumea a cam obosit să plătească zi de zi, lună de lună întreţinerea acestui război anacronic. Preţul devine exorbitant iar provocările de genul rachetei căzute în Polonia pot oricând declanşa o tragedie planetară. Lucrurile trebuie oprite înainte de a fi prea târziu. E nevoie de negocieri reale şi eficiente de pace, nu de declanşarea unui nou război mondial. În acest context inflexibilul Zelenski trebuie fie înmuiat, fie îndepărtat.
Americanii au dat în ultimele săptămâni semnale puternice în direcţia găsirii unui compromis care să încheie războiul. Ei au scos la vedere discuţiile şi tratativele din ce în ce mai consistente pe care le poartă cu partera roşie a baricadei (Rusia, Chima) în vederea formalizării unei înţelegeri acceptate de către ambele părţi.
Se pare că în momentul acesta principalul obstacol în calea realizării planului dorit de americani este preşedintele Zelenski. Căruia nici măcar o întoarcere la situaţia de dinaintea izbucnirii războiului nu-i mai convine. El vrea să recupereze şi Crimeea. Ceea ce pe aliaţi îi calcă pe nervi iar pentru Putin ar fi inacceptabil.
Teoria mea este următoarea: turneul lui William Burns a fost crucial. Întâi domnul Burns a stabilit, împreună cu omologul său rus Serghei Narîşkin bornele unui pact cadru de încetare a focului în Ukraina. Apoi, domnul Burns s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski pentru a obţine acordul lui pentru acest pact. Domnul Zelenski l-a refuzat ritos, acuzând o înţelegere pe la spatele său între SUA şi Rusia. După care au mai apărut şi concluziile comune ale întâlnirii Biden – Xi, acestea insistând asupra necesităţii reluării cât mai rapide a negocierilor de pace între Rusia şi Ucraina.
Au urmat, la interval de nici 24 de ore, cele două erori comise de preşedintele Zelenski. Care, repet, cred că au fost provocate intenţionat de profesionişti ai genului, întru slăbirea poziţiei acestuia şi obţinerea unei atitudini mai flexibile din partea sa. Iar, dacă nu, out!
Zelenski nu poate rezista la putere nici măcar o zi dacă americanii îl vor considera indezirabil. Vom vedea, în aceste condiţii, la ce ţine mai mult: la mitul său sau la scaunul său!
https://www.conteledesaintgermain.ro/aliatii-au-declansat-operatiunea-zelenski-out/18-11-2022https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/11/biden-zelenski.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/11/biden-zelenski-150x150.jpgEditorialediscutii Biden - Xi,negocieri de pace,provocari Zelenski,racheta cazuta in Polonia,turneu William Burns,Zelenski minteIntransigenţa preşedintelui Volodimir Zelenski privind eventuale soluţii de pace în războiul din Ukraina irită din ce în ce mai multă lume. Domnul Zelenski dă ordine tuturor, mustră pe cine vrea, cum vrea, pune condiţii aberante pentru începerea negocierilor cu Rusia, pe scurt vrea război generalizat. Pe de altă parte americanii,...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Vreau sa mulțumesc trolilor! Credeam ca investiția mea de la Caldarusani a fost în zadar și ei au dat dovada de conștiință și au renunțat la o mai s..e pe bani publici!
Mă bucur ca nu au dispărut! Viață fără ei e searbădă!
Xmas is coming!
A da, și iarna vine în Ucraina la săracii aia care au pus botul la vrăjelile actorului de r…t
Posibil ca razboiul se termina (deocamdata) ca sa lase loc vreunui alt virus ucigas. Ceasul ticaie, si agenda trebuie sa continue. Pana la urma, razboiul s-a erodat: si-a indeplinit anumite obiective din partea celor ce baga batul in gard, si alte obiective din partea invadatorului, ceea ce a inclinat balanta geo-strategica intr-o parte sau cealalta. Dar si-a indeplinit si obiective de statistica sociala si politica, caci s-a vazut un rezultat concludent al „simularii”, cu privire la miscarile sociale si politice, locale si internationale. Probabil ca nu isi mai are scop in sine, deocamdata.
Daca omenirea nu pleaca capul la noile reguli ale ordinii care trebuie sa vina, probabil ca razboiul va fi scos din sertar, din nou, sau poate in ultima faza, care trebuie sa niveleze marile puteri ale lumii spre o conducere unica. Pana atunci, posibil o nedorita (de noi, cobaii) alternanta, pe terenul sanitar, poate sa reiese din sertar. Nu mai conteaza evidenta succesiunii faptelor, daca rezultatele statisticilor sunt favorabile papusarilor.
Habar nu am ce gandesc ei, si habar nu am ce date statistice si-au generat, dar stiu sigur ca ne urmaresc reactiile. Alte explicatii ale inconsistentei faptelor nu pot gasi, decat ca improvizeaza pe un teren statistic definit ad-hoc.
Frica ar trebui mentinuta, iar exprimarea libera, in curand, ingradita, lucrurile trebuie fortate pe un fagas perfect controlabil (digital, normal). Vechile legi nu pot suporta faradelegile ce trebuie facute, asa ca trebuie abrogate, pentru a lasa loc altora, totalitariste (tot se vorbeste de noua ordine, cea nascuta din „necesitate” caci frica obliga la schimbari de siguranta…).
Pacat ca desi toate astea se intampla cu mult mai multa precizie din (agenda) „cartea proorociilor” (decat agenda oficiala a infaptuitorilor), adunate de cele mai defaimate suflete din istoria omenirii, Sfintii (cei pe care nimeni nu i-a bagat si nu-o va baga vreodata in seama), totusi nimeni nu pare sa creada (si nici nu va crede, nimic din insemnatatea tainica a celor ce se intampla. Desi lucrurile iau forme diverse si intortocheate, dar, in mod inevitabil, tot prin punctele de intersectie cu functia-viitorului-profetit ajung sa treaca.
Cu alte cuvinte, imi pare rau sa spun ca suntem mai prosti ca noaptea, dar asta este, e situatia momentului mondial. Macar astia ceilalti nu au aceste profetii in traista trecutului, noi ortodocsii le avem, deci suntem de doua ori mai prosti ca ei. Cat timp vom continua sa facem pe desteptii, tot prosti o sa ramanem. Ne-om lamuri multi cand s-or aduna
suficiente puncte de intersectie bifate (pentru unii sigur va fi asa, dar pacat ca opinia publica va continua in prostia ei).
Hai să nu ne închipuim că Zelensky e de capul lui. Execută ordine. Semnalul e clar: vestul colectiv nu renunţă la prelungirea conflictului şi implicit nici la visul distrugerii Rusiei
Catre Contesa de Segur-Ep.2 la romanul meu epistolar din 17.11.
Revin, in completare celor spuse, propunandu-ti o analiza – daca se poate, la rece- a unui fapt abominabil aparut zilele trecute in media: niste soldati cu banderole UA, executa cu sange rece 10 prizonieri aflati cu fata in jos, dezarmati, ce tocmai se predasera; cu o “banuiala rezonabila” ca ar fi rusi. O crima de razboi evidenta, asa cum “scrie la carte”. Contextul in care a aparut , contrazicand main-stream-ul media “progresista”- impusa lumii inca de la inceputul invaziei rusesti- eu l-am pus pe seama unei propagande “inverse” alimentand noul discurs al “ cavalerilor razboiului”. A celor care, proptind in gard oistea carului pe care-l mana, s-au hotarat sa-l intoarca- precum la Ploiesti, in rond-point-ul suspendat -spre negocieri de pace.
Dar eu iti propun nu analiza “qui prodest” stirea- transformata in propaganda in favoarea uneia din parti- nu intereseaza a careia- ci modul cum ne raportam la ea. Ce prilej mai bun am avea la-ndemana ca sa condamnam cruzimea ucrainenilor? De ex: sa ne-aducem aminte de WWII in care, conf. Wiki: “Stepan Bandera. politician fascist ucrainean, antiromân, antisemit și antipolon, responsabil pentru masacrele polonezilor și ale evreilor …” completat cu faptul ca acum este erou al lor, decorat p.m. de Iuscenko ” al nostru, democratu'” si urcat pe statui ; ca ucrainenii au fost co-partasi la masacrarea de catre nazisti – in 1941 a peste 33.000 de evrei in doar trei zile s.a.m.d, pana la Azovu’ zilelor noastre; evident, ignorandu-le pe ale rusilor? Nu cumva taman asta se-ntampla ( cu sens invers) de la inceputul invaziei incoace?. Si daca se schimba paradigma, mortii ambelor parti sunt mai fericiti ca victime decat ca asasini- ca pana mai ieri? Eu refuz sa ma fac partas la a comenta propagandistic-manipulator stirile care ni se baga zilnic pe gat- indiferent daca s-a schimbat paradigma si cine o face. Ca sa revin la cazul invocat: una e sa ne indignam de fapta comisa si alta sa incriminam vreuna din parti. Desigur, nu dau nici o ceapa degerata pe “bunele intentii” ale procurorilor ucraineni- ce s-au trezit cu un cartof fierbinte-n brate si au obligatia legala sa sufle-n el ; si care vine- desigur, intamplator(?)- dupa “tulburarea “ produsa de rachetele cu bucluc. Dar nici nu ma voi apuca sa-i incriminez pe ucraineni inainte sa o faca o justitie independenta- gen ONU-, cat o mai fi si ea.
Si, inca ceva: nu cred ca propaganda “buna”- cu toata manipularea pe care o aduce- trebuie acceptata, si doar cea “rea” rejectata. Tu cum ai apreciat stirea care, in Decembrie 1989, a revoltat o multime de romani, si dovedita ulterior a fi un macabru ” fake” : cea referitoare la cele 12.000 de victime ale regimului Ceausescu identificate in cimitirele din Timisoara? Sigur, si ea a contribuit la iesirea masiva pe strazi a manifestantilor, cu mainile goale impotriva trupelor de represiune, asezandu-i de partea buna a istoriei; din pacate si cu peste trei mii de – ulterior- “Eroi ai Revolutiei”. Daca pe ei nu mai putem sa-i ascultam, poate c-ar trebui s-o facem macar cu marturiile celor ramasi.Si sa tragem concluzii.
@AC
Nu doresc sa analizez nimic. Te joci pur si simplu cu nervii mei. Exista pîna la ora actuala nenumarate dovezi ale masacrelor pe care le-au infaptuit rusii în Ucraina, o spune si ONU pe care o consideri o sursa sigura, dar tu te indoiesti.
@Contesa de Ségur – noiembrie 21
Desi n-o fac, n-am s-o mai fac! Promis!
@ duduia Rostopacina
Deci rusii e cah? Ălora ale căror nume nu vreau sa le pronunt sunt virginali( ca fecioarele ce ii așteaptă pe dobitocii de musulmani care se arunca în aer)?
Stau sa ma gândesc ce anume a declanșat rusofobia din intelectul matale?
Un iubit rus abuziv?
Prea multa rusa la scoala învățată?
Sau ai tai părinți au suferit de pe urma rușilor? Dacă e ultima e de înțeles și îmi pare rau!
După mine tot ce creste și trăiește la est de Nistru merita sa moara! Punct!
Dar ma scoate din minți ipocrizia fanilor actorului și ai lui naziști!
Nici un cuvânt despre romanii din Bucovina care vorbesc moldoveneste( asta după politica alora)?
Dar asta e!
Pana la urma tb sa intelegem( ma scuzați pt analogie) : e greu sa înveți un măgar bătrân trucuri noi!
De abia aștept următorul atac ” rusesc” asupra altor tari!
P.S dacă ai o urma de creștinism în tine duduie, aprinde o lumânare pentru aviatorii romani morți pentru jegosii de dincolo! Sângele lor este pe mâinile jegoșilor!
Pt troli!
V-am aprins o lumânare! Pana de Crăciun sa aveți parte de tot ce va doresc cu toată dragostea!
Cu regret dar va amagiti.
Prima problema e ca Zelensky nu exista ca decident el are 2 rolur majore: simbolul luptei anti invadatoare si executantul deciziilor politice luate de Washington.
Realitatea e ca exista mai multe nuclee de putere peste ocean care au si viziuni diferite despre desfasurarea conflictului.
Gruparea Kissinger care vede o inchidere a situatiei printr-un compromis pace contra teritorii.
Pentagonul prin gen Milley sugereaza negocieri de pace intr-un moment cand Rusia are o retragere simnbolica.
Dar exista si o alta grupare care vede continuarea razboiului printr-o extindere implicand si alte tari aflate in zone.
Cel mai important lucru de remarcat e ca incidentul celor 2 rachete a aratat cine e dispus sa se alinieze politic si militar neconditionat ultimei viziuni. Romania si Polonia.
Ar mai fi de spus ca prabusirea infrastructurii ucrainiene face ca populatia sa perceapa razboiul mult mai diferit. Motivul e ca propaganda nu tine de cald si de foame.
Nevoile de ajutor ale ucrainienilor au crescut mult mai mult. Combinat cu costul mercenarilor prezenti pe front face ca intreaga afacere sa coste din ce in ce mai mult.
Probabil rusii vor porni o ofensiva de iarna iar ucrainienii vor forta extinderea conflictului spre Moldova sau alte zone sensibile.
Dar de ce este ignorat Klaus Werner și interesul strategic al Romaniei?
Chiar nu contează?
Nu te supăra dar care e interesul României?
După părerea ta?
@dan t.coman-19.11.- Raspunsu’ meu( care chiar nu conteaza) este: nu! Poate doar pe-aici, printre noi; ca-n alta parte…
Stimate Conte,
Intrucat sursa mea de informatii zilnice este un site nu numai pro-gresist ci si pro-occidental, debordand de pro-paganda pro-ucraineana ( mi-am mai declarat o anume inclinatie pro-maso), textul tau vine ca o usurare pentru mine. Cu concluzia:
„Zelenski nu poate rezista la putere nici măcar o zi dacă americanii îl vor considera indezirabil. Vom vedea, în aceste condiţii, la ce ţine mai mult: la mitul său sau la scaunul său!”.
Imi pastrez parerea exprimata anterior si anume ca- dupa atatea marionete -numite „lideri” ucraineni – pro-rusi de dupa ’90, venise si randul uneia „pro- vest”. Instalat dupa marele „maidan” din 2014 pentru a apara interesele economice ale occidentului si militare-in principal ale SUA( nu intamplator cu dna. Nuland printre protestatari), Zelenski si-a jucat initial bine rolul ( pregatirea anterioara l-a ajutat!)- in aplauzele spectatorilor fermecati de zelul actoricesc- atata timp cat regizorul principal a considerat necesar sa-l alimenteze cu „text”- fragilizand Rusia din pdv militar si UE din pdv. economic. Faptul ca niste efecte colaterale nedorite/ negandite au ajuns si la regizorul principal taman in prag de alegeri, e posibil sa-l fi facut pe acesta sa-si propuna sa mai taie din scenariu si sa traga cortina.
Parerea mea e ca Zelenski – in principal prin cele 10 „porunci” transmise lumii – supraliciteaza in acest moment, sperand intr-o scoatere din scena cat mai avantajoasa: ceva tinichele pe pieptu-i de luptator viteaz cu „orcii”, un loc cat mai cald si ferit de f’o unda de inculpare pentru dezastrul spre care a condus tara; de ce nu si un Prix Nobel pentru pace impreuna cu Putin- gen Rabin-Arafat(?!)
Nu am nici sursele de informare si nici capacitatea de a sintetiza la nivelul articolului tau; mi-a ajutat insa sa inteleg cam ce urmeaza, urmarind evolutia propagandei de care vorbeam, si care a ajuns azi sa prezinte evenimente de nementionat in urma cu ceva timp . Gen: rusii au evacuat in ordine Hersonul; un general ucrainean a declarat ca e cam naspa contraofensiva in anotimpul rece, prin noroaie; Biden s-a enervat pe impertinentza lu’ Zelenski( stire veche de 4 luni, brusc aparuta acum); tot felu’ de apropouri ale liderilor lumii la posibile negocieri de pace; s-a spart o teava in Marea Baltica si sigur rusii nu-s de vina ( o fi RADET-ul);cum nici macar in cazul rachetei cazute in Polonia; video cu un transportor ultra modern frantuzesc lovit in plin de o drona ruseasca; mai ieri, un video cu soldati ucraineni executand prizonieri rusi neinarmati, aflati la pamant cu fata in jos; si cate si mai cate. Cum bine remarci, toate aceste „carti” puse pe masa bagandu-l in „squeeze” pe actorul/jucator ce- se pare- a inceput sa iasa din indicatiile regizorului, improvizand pe cont propriu. In falset. Si, rapindu-i acesta, catinel-catinel, din frunzele de laur ce-l incununau ca „il salvatore del mondo”. Continui sa cred in intelepciunea – nu a liderilor lumii, chiar nu e cazu’- ci in cea indusa popoarelor de catre propriul instinct de supravietuire.
Conte, ne deschizi adancimi insondabile !
Cred ca te grabesti, discutii pot sa inceapa, dar razboiul nu se va opri ci se va inteti. Nici Rusia, nici Ucraina, nici SUA nu par sa fi obosit (ma refer la opinia majoritatii populatiei) si razboiul nu pare sa fi intrat intr-o faza de razboi de transee, cand nici o parte nu mai are puterea de a trece la ofensiva: Ucraina tocmai a obtinut cea mai clara victorie, cel putin la nivel strategic.
Unii spun ca Rusia da semne ca vrea negocieri sincere, dar faptul ca a incorporat oficial patru regiuni ucrainene in statul rus arata ca este o cacialma. Nu vrea pace, vrea doar un armistitiu temporar pana va reusi sa-si antreneze noua armata si sa-si reumple depozitele de munitii. In plus elita rusa nu e pregatita sa se retraga la frontierele dinainte de Februarie 2022, incapatanarea cu care Prigizhin isi trimite armata personala spre Bahmut de cateva luni de zile ma face sa cred ca i s-a promis ca regiunea asta ii va apartine dupa negocierile de pace, cu toate resursele solului si subsolului.
Eu unul am deplina incredere in Biden, un presedinte pe care multa lume l-a subestimat, inclusiv nume grele precum Putin, Trump si recent vad ca Zelenski da semne ca il subestimeaza. Nu cred ca Biden se va lasa pacalit de cantecul de sirena al Rusiei. Va fi o iarna foarte dificila atat pentru civilii din Ucraina, cat si pentru militarii rusi.
@ kasparov-18.11.”Va fi o iarna foarte dificila atat pentru civilii din Ucraina, cat si pentru militarii rusi”. Cu observatia ca militarii sunt instruiti pentru asa ceva, civilii nu. Atat si e de ajuns sa se prabuseasca castelul din carti de joc ( al altora).
Lasă tu politica externa ca dacă te pricepi ca la istoria Transilvaniei sau Ardealului atunci ești varza! Varza totala!
Dar ce sa aștept de la tine? Sa fii bărbat?
@ kasparov
Răspunsul era pt tine!