Alegerile din 6 decembrie „“ dubla crima la adresa poporului roman
Â
Ni se transmite ca la război: „muriți pentru țară”!
Nu-i de ajuns că au trimis și încă trimit în prima linie personal medical, pompieri, polițiști, jandarmi, profesori fără să le facă teste COVID, fără să le asigure echipamente de protecție ca lumea, fără să-și țină promisiunile de recompense, fără să le dea o speranță că nu vor cădea din picioare de extenuare”¦ Ba, mai mult, dacă vreunul clachează, îl aduc cu potera înapoi și îl leagă cu forța la stâlpul infamiei, la bulumacul propriei execuții.
Însă nu despre genul acesta de crime vreau să vorbesc acum. Ci vreau să avertizez:
Ni se pregătesc două hecatombe dintr-o singură lovitură, iar acea lovitură letală în masă sunt alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.
Prima hecatombă va fi la propriu: „grămadă de cadavre” (așa scrie la DEX). De pe-acum morgile sunt pline, paturile la ATI insuficiente, disperarea din spitale la limita capitulării. Și, totuși, dintr-o nebunească sete de putere, dintr-un cinism de gâde de abator obișnuit să-și numere victimele zilnice cu sutele, mineralul nostru președinte și hăulitorul nostru premier au decis cu mare bărbăție: vor organiza alegeri cu orice preț! Chiar cu prețul de a putea fi numiți criminali cu acte în urma lor.
Iar dimensiunea crimei lor va fi ușor de contabilizat! Oare nu se gândesc la asta? Cred că, mai degrabă, nu le pasă. Nu mai e un secret că puterea ia mințile celor slabi.
Se vor compara două praguri referitoare la îmbolnăviți și decedați: cel de dinainte de ziua votului și cel ce va fi atins la două săptămâni după vot. Dacă diferența la morți zilnici de COVID va fi de 100 de compatrioți sau, Doamne ferește, chiar mai mare? Nu le va împovăra această diferență conștiințele? Nu va fi cea mai bună dovadă că dacă nu ar fi organizat alegerile acum, în apogeul pandemiei, și le-ar fi amânat până după aplicarea vaccinului cu care încearcă să ne amăgească zi de zi Klaus Iohannis, multe vieți ar fi putut fi salvate?
6 +14 = 20.
Începând din 20 decembrie vom începe să numărăm morții raportabili direct în contul descreieraților care ne conduc astăzi. Și, da, vom asista la grămezi de cadavre umplând până la refuz containerele frigorifice, cum ni s-a dat deja un exemplu sinistru la Piatra Neamț.
Iar în acest timp Iohannis și Orban vor jubila, pentru că vor fi obținut și Parlamentul lor.
Astfel ajungem la cea de a doua hecatombă, una la figurat. Furatul cu nerușinare, en gros, al alegerilor.
Experimentul a fost deja făcut la București, Sectorul 1. Și a reușit pe deplin! Cu toate dovezile uriașe de fraudă, nu s-a întâmplat nimic. Sclaveții din justiție și-au tras robele peste cap  ca la o inhalație cu vapori soporifici, iar vânduta noastră societate civilă a aplaudat victoria gangsterească a sorosiștilor, care nu jură pe biblie pentru că, totuși, au atâta cap să se teamă: „și dacă, totuși, Dumnezeu există și vede?…”
Alegerile din 6 decembrie vor fi furate ca-n codru. Justiție adevărată nu există, ieșirile în stradă sunt controlate de SRI, așa că se va putea fura la vedere, fără frică de cineva sau de ceva, până la atingerea, cu precizie, a procentelor dorite.
Gândiți-vă, doar, ce ar însemna pentru instigatorul de la Cotroceni să se confirme sondajele din ultima vreme, cu PSD la 33% și PNL la 27% (și am luat diferența cea mai mică din ce a apărut, recent, în spațiul public). Ar însemna nu doar o uriașă umilință, care, pentru un vanitos ca Iohannis ar fi devastatoare, dar și un risc de debarcare anticipată din jilțul de la Cotroceni pentru repetatele încălcări ale Constituției la care s-a dedat.
Așa că, dimpreună cu „paralelii” de la SRI și STS, cu procurorii și judecătorii de plastilină din secțiile de votare, cu autoritățile locale pe care le controlează în multe din marile orașe, Iohannis, Orban și uriașul lor aparat de propagandă și de hoții, „vor face totul” pentru o victorie liberală pe hârtie. Ceea ce ar însemna, cum spuneam, a doua hecatombă. În care grămada de cadavre se va materializa în saci de voturi mânăriți ca să iasă prestidigitația.
Frăția instituțiilor de forță în jurul unor conducători iresponsabili, care se pregătesc, pe față și fără scrupule, pentru o dublă crimă împotriva poporului român, frizează trădarea de țară.
Iar pe noi, victimele, ne lasă fără speranță.
Noroc că uneori, când setea de putere devine patologică, mai intervine și o forță pe care nimeni nu o poate controla, să-i zicem „destinul”, care le pune cămașa de forță posedaților.
Å¢ineți minte cum acest „destin” i-a întors, pe aceiași lideri caricaturali ai noștri, din ideea lor fixă și toxică privind organizarea de alegeri anticipate?
De ce nu le-ar mai da, o dată, peste mână, și de data asta?
https://www.conteledesaintgermain.ro/alegerile-din-6-decembrie-dubla-crima-la-adresa-poporului-roman/21-11-2020https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/alegeri-3.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/alegeri-3-150x150.jpgEditorialealegeri parlmentare,crima,destin,fraudare la vot,gramezi de cadavre,parlamentul meu,SRI si STSÂ Ni se transmite ca la război: 'muriți pentru țară'! Nu-i de ajuns că au trimis și încă trimit în prima linie personal medical, pompieri, polițiști, jandarmi, profesori fără să le facă teste COVID, fără să le asigure echipamente de protecție ca lumea, fără să-și țină promisiunile de recompense, fără să...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Alegerile n-au contat si nu are importanta rezultatul. Europa este un continent distrus, pentru a 3-a oara, de minunatii si atit de capabilii nemti.
https://www.dailymail.co.uk/debate/article-9047117/DOUGLAS-MURRAY-Merkel-gets-wrong-arrogance-boundless.html
Unfassbar: Cola positiv auf Corona getestet!
https://www.youtube.com/watch?v=0-aGdBh_sXI&feature=emb_title
Testele sint minunate! Coca Cola este pozitiva, are covid. Testul a fost facut in parlamentul austriac.
Mullis a spus ca testul nu poate identifica nici un virus si nu arata ca cineva este bolnav sau nu, dar nu cauta nimeni sa vada despre ce este vorba. Testul covid facut de Drosten, de la Charite, este o escrocherie tipic germana, mai prost decit cel chinezesc. Ce bolnavi sa gaseasca?!
Si cine este covid? Nu exista nici un studiu care sa-i dovedeasca existenta. Un grup de oameni din Elvetia ofera 200000 de franci celui care va face dovada existentei acestui virus. Nu s-a prezentat nimeni! Care ar fi motivul?!
https://de.rt.com/inland/110539-robert-koch-institut-87-prozent-der-corona-toten-sind-70-oder-aelter/
Media de virsta a celor decedati este de 83 de ani, asta in conditiile in care speranta de viata, in Germanika mult iubita, este de 81 de ani. Covid a contribuit la cresterea sperantei de viata! Nu-i bine?! Mortii provin, in mare parte, din spitale si azile de batrini.
https://m.ziare.com/stiri/un-pacient-bolnav-de-covid-19-a-fugit-din-spital-la-drobeta-turnu-severin-acum-are-dosar-penal-1649147
Autorii celor petrecute in anii 50 si-au transmis mai departe deosebitele lor inclinatii si minunatul caracter de care dispuneau!
@Cris,
imi pare rau ca ati trecut printr-o asemenea trauma, dar ati salvat viata unui om si asta va alina suferitele si va ajuta sa va simtiti hotarat mult mai bine. Sunt cu sufletul alaturi de dumneavoastra si sper sa va puneti pe picioare cat mai repede
(Ramasesem la Cimitirul din Praga pe care am recitit-o de curand si urma Baudolino. Am umblat si eu pe urmele Preotului Ioan si a tarii sale fabuloase pe care le-am cautat in felul meu)
Face asa pentru ca stie ca nu va pati nimic. Romanii nu se vor atinge de el, pentru a nu o supara pe Mutti Anjelika, stapana Evropii si nici BND-ul pe care l-a slujit cat timp era sef al comunitatii germane. Deci, omul isi permite si cred ca vrea puterea absoluta prin modificarea Constitutiei si marirea duratei actualului mandat poate la 10 ani sau stiu si eu, chiar mai mult.
@Nucu Neagu,
despre „miracolul” coroanei puse pe capul Mantuitorului ale carei ramuri pareau ca au fost plantate mai apoi, ori de cate ori o biserica avea nevoie de un spin sfant, a scris cu o privire critica la 1543 Jean Calvin, in al sau Tratat despre sfintele moaste:
„In regard to the Crown of thorns, it would seem that its twigs had been planted that they might grow again. Otherwise I know not how it could have attained to such a size. First, a third part of it is at Paris, in the Holy Chapel, and then at Rome there are three thorns in Santa Croce, and some portion also in St. Eustathius. At Sienna, I know not how many thorns, at Vineennes one, at Bourges five, at Besan~on, in the church of St. John, three, and as many at Koningsberg. At the church of St. Salvator, in Spain, are several, but how many I know not; at Compostella, in the church of St. Jago, two; in Vivarais, three; also at Toulouse, Mascon, Charrox in Poicton, St. Clair, Sanflor, San Maximinin Provence, in the monastery of Selles, and also in the church of St. Martin at Noyon, each place having a single thorn. But if diligent search were made, the number might be increased fourfold. It is most evident that there must here be falsehood and imposition. How will the truth be ascertained? It ought, moreover, to be observed, that in the ancient Church it was never known what had become of that crown. Hence it is easy to conclude, that the first twig of that now shown grew many years after our Saviour’s death”.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crown_of_thorns#cite_note-17
Imi cer scuze de intarziere – cauze obiective, nu ignor ce spuneti. Incerc sa raspund aici si la postarea dumneavoastra de la articolul urmator, fiindca nu se cade sa intrerupem discutia altora.
Discutia despre moaste; hai sa le spunem relicve, ca sa nu se mai stropseasca vreun sensibil (moaste vine din slavona, relicva din latina, nu e ceva sa tina de un limbaj voit modernizat).
Sigur ca exista multe relicve contrafacute, deja din primele secole dupa Hristos: a fost o adevarata batalie pentru acestea, au fost furate, „traficate” in tot evul mediu, prezenta lor in posesia unui rege avea chiar implicatii politice, dadea o nota de autoritate de origine divina. La noi vedeti istoria relicvelor Sf Parascheva.
Contrafacerea e sanctionata de biserica, se numeste simonism. Multi cunosc termenul mai putini ii inteleg talcul: vine de la Simon magul care a incercat sa cumpere de la apostoli duh sfant: atat pricepea, spune legenda, ca harul, credinta se pot acumula ca orice lucru material. La Dante vedeti in cercul al 8lea al infernului, in Malebolge, condamnarea simonitilor, Malebolge fiind destinat inselatorilor de tot felul. Amintiti-va ce spuneam – credinta ta te-a mantuit – nu obtii nimic atingand o relicva, un lucru, pur si simplu, si sa consideri ca aceasta e suficient, asa ceva ar face pe oricine cu nimic mai bun decat Simon magul, cu cel care inventeaza/face o falsa relicva, fiindca esenta este credinta, care nu poate fi cumparata, nu poate fi data, nu poate fi furata. Daca este o relicva reala si o atingeti doar crezand ca are o magie pe care sa o imprumutati de la aceasta, e degeaba, daca atingeti o relicva contrafacuta dar credinta e in inima dumneavoastra comunicarea dorita cu divinitatea tot are loc – alegerea este a dumneavoastra, nu a unui obiect exterior dumneavoastra. Magia, trucul vine din afara privitorului si nu cere niciun efort al sau, miracolul vine in aceeasi masura dinauntrul privitorului si este si o truda a sa.
Credinta in forta relicvelor este legata de credinta in moarte – inviere, esentiala crestinismului, in remanenta sufletului, in puterea acestuia, in puterea sufletului sfintilor ca avocati/mediatori ai omenirii in fata divinitatii. Sunt elemente care creaza legatura intre lumea materiala si cea spirituala, si faciliteaza comunicarea spirituala a crestinului cu divinitatea. Acesta e si unul din intelesurile depunerii lor in altar la consacrarea unei biserici, creaza in acea biserica un vortex sa-i spunem, de comunicare cu lumea spirituala.
Sunt un simbol al invingerii pacatului originar, al acelui Adam izgonit al carui trup a devenit receptacol pentru stricaciune, al renasterii intru Isus ca si revenire la o curatenie originara, de aceea persistenta lor e insotita adeseori de descrierea acelui miros de mir, de curat, de ne-stricaciune: sunt imbibate cu duh sfant, apartin unor oameni care si-au transformat trupul in templu pentru divinitate – Sf Pavel „Noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis ca : Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor” (II Cor. VI, 16)
Cat sunt de importante? Sunt dovada tangibila a existentei lui Isus si a mesajului sau. Sunt adevarata biserica – istoric, primele liturghii erau savarsite la/pe mormintele martirilor. O spune Nicolae Cabasila, in anii 1300: „La urma urmei, aceste moaste sunt biserica adevarata si altarul cel adevarat, zidirea nu-i decat o imitare”. Cei care isi bat joc de procesiunile crestine si venerarea relicvelor sfintilor, fara sa stie cefac exact asta batjocoresc: adevarata biserica, pe aceea vie, traita in secole. (Ii spuneam lui NN despre stradania alchimistului in cautarea pietrei filosofale, vazuta de C G Jung: adevarata piatra fiosofala este chiar cautatorul ei – cel care ascede catre divinitate se transforma in biserica el insusi daca translatam in credinta crestina)
Cred ca biserica noastra ar trebui sa faca efortul sa explice si credinciosului dar si ateului care dispretuieste „pupatorul de moaste” si intelege doar un limbaj modern, semnificatia relicvelor.
*****
Ca sa mai usurez putin discutia: In legatura cu aceasta creare nebuna de false relicve in evul mediu: e o carte fermecatoare a lui Umberto Eco, Baudolino http://jayruud.com/baudolino/ nu discut mai mult despre aceasta, nu vreau sa-i stric vraja si talcul daca o cititi.
*****
Dincolo de toate acestea, ce spuneti sunt propriile dumneavoastra cautari. Nu se pot deslusi in limitele unui blog. Asa incat spun doar: continuati. Inteleg ca nu puteti ajunge la locul dumneavoastra de reculegere acum: poate ca are menirea sa aceasta intarziere, si, daca ma iau numai dupa intrebarile pe care le puneti, este poate timpul in care trebuie sa va delimitati de nevoia unei legaturi exterioare si palpabile, materiale, cu un obiect sau loc de meditatie si sa incepeti sa coborati in propria inima inainte de a face din nou aceasta calatorie catre Athos, si poate o veti percepe atunci la un nivel cu mult mai bogat in intelesuri si devenire decat acum. „Pentru toate există o vreme, È™i orice lucru de sub ceruri îÈ™i are timpul său: un timp pentru a te naÈ™te È™i un timp pentru a muri; un timp pentru a sădi È™i un timp pentru a smulge; un timp pentru a ucide È™i un timp pentru a vindeca; un timp pentru a dărâma È™i un timp pentru a zidi….un timp pentru a căuta È™i un timp pentru a pierde; un timp pentru a păstra È™i un timp pentru a arunca; un timp pentru a rupe È™i un timp pentru a aduce impreuna; un timp pentru a tăcea È™i un timp pentru a vorbi”…. Oricum, eu, sau oricine ar fi cel pe care il intrebati, va poate da doar vreo lamurire dupa propria intelegere, semnificatiile propriei calatorii le puteti intelege numai dumneavoastra in acea camera a inimii in care mintea se coboara in taina, si in care i se raspunde in taina.
Dar si daca e doar o cautare a mintii, si a ateului care ar fi intr-adevar tolerant, care ar incerca doar sa inteleaga alt om, chiar daca nu-i impartaseste credinta, sau ar incerca sa inteleaga istoria unei comunitati de credinta, este o explorare deloc de neglijat – hmm, dispretul acesta cu „pupatori de moaste” este doar o superioritate contrafacuta, impostura unui semidoctism de rigola si intoleranta prostesc fascitoida.
Doamnă ,
Vă citesc toate comment-urile și vă felicit pentru extraordinara cultură pe care ne-o împărtășiți nouă , cititorilor blogului.
Totuși , mi se pare o reală pierdere de timp ceea ce încercați cu acest @coco. E doar un slujbaș inconștient al antihristului.
Ce nu înțeleg eu : ce-l mână pe el în luptă ? Mai ales că postarea contelui n-are-a face cu biserica/credința/moaște…
@Fane,
1. Se întâmplă, câteodată, ca „postarea” Contelui să se constituie în pretext pentru începerea unor discuții/dispute pe teme conexe sau, divagând, pe subiecte ce nu mai au legătură directă cu articolul de fond. Face parte din frumusețea acestui blog.
2. Înțeleg că, din punctul dvs de vedere, Coco e de parte răului, iar dvs de cea a binelui. Ce nu înțeleg e că ați uitat că cei care sunt de partea binelui nu se grăbesc să-i judece pe ceilalți.
3. Este drept că doamna Cris ne împărtăÈ™eÈ™te din cultura sa ori de câte ori are timp. De pildă, acum, ne-a spus cum e cu rugăciunea inimii, în fapt, cum e cu credința adevărată: procesul are loc în acea cămară a inimii în care mintea se coboară în taină È™i în care i se răspunde în taină. VorbeÈ™te ca din cărți. Interesant era să ne spună È™i dacă domnia sa reuÈ™eÈ™te să facă ceea ce ne spune nouă că ar trebui să facem. Măcar dacă a reuÈ™it să-È™i coboare mintea în inimă. Dacă i s-a mai È™i răspuns sau nu, nici nu îndrăznesc să aduc vorba, având în vedere că, de exemplu, Părintele Stăniloae (într-o convorbire cu Sorin Dumitrescu) spunea că lui nu i s-a arătat vreodată „îngerul” nici măcar în vis.
Ca să înțelegeți cât e de uÈ™or sau greu să-ți „intre” mintea în inimă vă invit să faceți ceva mai simplu, dar necesar pentru atingerea dezideratului final: încercați să vă goliți mintea de gânduri. Să nu vă mai gândiți la nimic…nimic…nimic.
Cred că doamnei Cris, cu o formare profesională prin excelență analitică, îi e la fel de greu precum poetului care nu poate alunga gândul că trupului iubitei, izvor de dulci dezmierdări È™i de fertilitate, îi e sortit s-ajungă „Acolo, printre oase, în sânul rece-al humei, Spre-a mucezi sub ierburi È™i zăpezi.”
4. Cred că pentru un intelectual se potriveÈ™te panseul Sf.Anselm (n-a fost ortodox, dar tot creÈ™tin): „Căci nu caut să înțeleg pentru a ajunge să cred: ci cred pentru a intelege; È™i cred că dacă n-aÈ™ crede, n-aÈ™ înțelege.”
@Cris,
După ce ați adus în discuție Rugăciunea inimii, ne-ați lăsat pe noi, puținii cititori interesați de subiect, nelămuriți si frustrați.
Cum se face, cum se practică această rugăciune? Cum È™i când ajungi să te bucuri de efectele acestei rugăciuni? Dvs ați reuÈ™it să fructificați această rugăciune?
Fără a avea pretenția că posed o cultură vastă (ca a dvs), cu tupeu (Doamne, cât tupeu!), am sintetizat subiectul, într-o manieră personală, rescriind câteva fragmente din cartea „Rugăciunea lui Iisus È™i experiența Duhului Sfant” a Părintelui Dumitru Stăniloae:
Rugăciunea inimii sau unirea, prin coborâre, a minții cu inima, explicată pas cu pas.
Pasul 1: Rugăciunea inimii are nevoie, la început, de cantitate. De aceea este nevoie ca omul să înmulțească repetarea ei zi de zi. Semn al dobîndirii Rugăciunii inimii este faptul că omul, trezindu-se din somn, simte mai întâi de toate ecoul rugăciunii în minte. Omul simte că, indiferent de ce face È™i de unde se află, rugăciunea îi răsună în adânc È™i ajunge precum respirația.
Pasul 2: Important este ca omul, în afară de Numele Domnului, să nu fie captivat de nimic. Pentru asta e nevoie ca omul să-È™i golească mintea de gânduri, pe fundalul rugăciunii murmurate ce răsună în adâncul ființei sale. Să alunge gândurile comune, ba chiar È™i gândurile asupra lui Dumnezeu. Gândirea asupra lui Dumnezeu întrerupe relația directă cu Dumnezeu.
Și atunci ce-i de făcut?
Pasul 3: Rugăciunea făcută dintr-un singur gând. Nu e un gând propriu-zis, ci e conÈ™tiința întâlnirii cu infinitul Dumnezeului ce ne iubeÈ™te. În acest infinit eu nu mă pierd, pentru că este infinitul unui Dumnezeu personal, al iubirii Lui, căreia îi răspund cu iubirea mea personală. Iubirea lui Dumnezeu pentru noi cheamă iubirea noastră, iar iubirea noastră implică inima noastră. Căci inima este tocmai locul în care simt iubirea celuilalt È™i în care îi răspund.
Mintea ajunge să-l perceapă pe Dumnezeu nu prin mijlocirea ideilor ci prin simțirea prezentei Lui, mijlocita de căldura sentimentului inimii. Realitatea ia locul ideii, iar ideea nu se mai interpune între noi È™i Dumnezeu. De aceea, inima este pentru minte un fel de organ senzorial în relația cu Dumnezeu.
Această întâlnire în iubire, această necesitate a milei lui Dumnezeu pe care o simte omul, se exprimă cel mai bine în Rugăciunea inimii.
Cuvintele Rugăciunii inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, MiluieÈ™te-mă pe mine, păcătosul!”, exprimă bucuria, recunoÈ™tința si smerenia infinită.
Dar lucrul principal nu e să rostim cuvinte. Principalul se află tocmai în această experiență a bucuriei, a recunoÈ™tinței, a iubirii, a smereniei È™i chiar a durerii pe care o provoacă păcatul. Cuvintele Rugăciunii inimii, murmurate în adâncul ființei noastre, devin ambientul pentru prezența lui Dumnezeu. Prezența Lui copleÈ™eÈ™te. Dumnezeu este de față. Nu mai e nevoie să-I cerem să ne ierte, nu mai e nevoie să-I cerem să ne ajute, nu mai e nevoie să-I mulțumim, nu mai e nevoie să-I aducem laudă, pentru că El stie deja Totul.
Pasul 4: Dacă ai parcurs primii 3 paÈ™i, pasul 4 este un corolar: înseamnă că ai parcurs drumul de la „cred că există Dumnezeu” la „È™tiu că există Dumnezeu”.
Daca se leaga de discutia Contelui – da, a-ti manifesta credinta este un drept fundamental, si important, cred ca cele spuse mai sus fac de inteles de ce. Crima fata de romani este de mai multe feluri, afecteaza libertate, bunastare, sanatate, educatie, credinta. Imaginile de acum doua-trei zile cu preot si oameni brutalizati in biserica spun multe despre tendintele „guvernantilor”, cel putin pentru mine. Imi amintesc ca printre primii pusi in lagare de nazisti au fost preotii, daca imi amintesc bine aproape 3000 la Dachau, 1700 in Polonia (peste 100 din acestia sunt considerati martiri), si tot asa. Comunistii s-au purtat la fel.
Daca este credinta coloana a libertatii tale esti un pericol pentru ei, se pare: nu stii sa behai, sa te lasi pus in tarc, manat cu biciul sau cu morcovii pe care ti-i arunca in sila vreun inchipuit intr-ale puterii, fiindca raspunzi altcuiva cu mult deasupra oricarui cezar. In plus structura morala pe care ti-o imprima credinta te fac mai putin susceptibil la a deveni tu insuti un criminal in slujba altora, un cobai pe vreun algoritm Milgram, te trezesti la timp din vraja modernist-constructivista, in asa zisa slujba a omului si tarii, realizezi ca doar calca in final pe cadavrele altor oameni. (pastorul Niemoehller, autorul vestitului poem, capitan de U boot ultradecorat devenit pastor, initial un admirator al lui Hitler, deja din 1934 s-a opus salbaticiei nazistilor, si vertical in opozitia lui – a fost arestat in 1937 si apoi trimis la Sachsenhausen si Dachau).
E straniu si oribil sa vezi indivizi asa zis liberali sau asa zis intelectuali, useristi, purtandu-se ca hoardele naziste ori comuniste.
*******
@ NN
1. discutia nu e despre mine: continuati sa ma analizati de parca as fi vreun extraterestru,
2. cum cred, daca am vazut ingerul sau nu, cum spuneti dumneavoastra, nu e intr-adevar obiect de discutii; cred ca va scapa cuvantul taina, inima nu e o vitrina de magazin.
3. nu invat pe cineva sa faca ceva, discutia este despre modul de a gandi al crestinului si radacinile istorice ale acestui mod de a gandi, fiecare face dupa sufletul lui in final. Restul adresarii e personal si se refera la interlocutorul meu – daca ii e de ajutor sau nu hotaraste singur. Nu sunt si nu am pretins sa fiu eu vreun exemplu de urmat, nici sa dau lectii, si nici nu ma pot masura cu parintele Staniloaie, dimpotriva spun ca fiecare are propria carare si libertatea de a alege. Nu sunt ortodox practicant – cred ca un parinte ortodox care e mai sever chiar m-ar da afara din biserica, fiindca atunci cand am nevoie de liniste ma duc la o manastire de maici benedictine, ori fiindca totusi consider ca pacatul cu adevarat de moarte e sa nu inveti nici din ce suferi, nici din greselile tale, si sa nu devii om.
4. da, am considerat ca nu pot sa tac vazand oameni calcati in picioare atat de nemernic, si ca cineva cum e coco are nevoie de un raspuns (deci nu-mi spuneti „noi”, cine avea ceva de inteles, a inteles). Pentru ca, altfel, la mine a fost Thanksgiving, si am de ce sa multumesc: am iesit cu viata dintr-un accident serios de masina, marti - nu m-am gandit sa va scriu din camera de urgenta unde m-au peticit, dar cumva mi-a ramas la suflet sa raspund copilului dupa postarea de la articolul urmator, caci m-a cam pus pe ganduri. Scuzati-ma si ca acum scriu tinandu-ma de coaste rupte. Promit insa ca altadata, ca sa nu va considerati neglijat, va voi anunta anticipat ca am de gand sa mai mor o data, si o voi face mai poetic: nicio problema, s-a mai intamplat se va mai intampla; ca atare, cum am o premonitie, tusti ma voi grabi sa filosofez pe aceasta tema cu dumneavoastra, nu e timpul pierdut.
Stiu eu, poate va ganditi: pentru a cobora in inima nu trebuie sa-ti inchizi mintea si sa te faci opac, ci sa te concentrezi pe o singura directie, nu atat spre, ci cum va spune si parintele Staniloaie: din-spre. Nu e o anulare a gandului ci o trezire a acestuia. Da, mai si citesc, nu este pentru a arata cuiva vreo dovada de cultura, doar este: e o carticica, poate cel mai curat si simplu „Bildungsroman”, The way of a pilgrim, in romana cred ca i se spune Pelerinul rus – manuscrisul a fost gasit la Muntele Athos in secolul 19, ca sa nu creada careva ca „va duc la rusi”, si e de o candoare cuceritoare – are o imagine a pelerinului care repetand rugaciunea inimii intelege cum devine aceasta necontenita: nu mai constientizeaza si numara de cate ori o spune pe zi, ci fiecare cuvant este o bataie a inimii. ( nu cunosc intregul text al parintelui Staniloae din care citati, dar imi dau seama ca exact la acest Pelerin rus se refera.) Desigur, daca doriti altfel de lectura, e alegerea dumneavoastra; pe sufletul meu e si Nicolaus Cusanus, De docta ignorantia, hmmm, despre ridicarea nestiinda din sinele rational, sich ohne Wissen ueber sich selbst hinaus erheben - sunt multi ani de cand am citit Cusanus, cateva luni de la Pelerin, fiindca citesc dupa ce ma intereseaza si am nevoie sa citesc la acel moment, nu ca sa-mi mobilez niste creieri si sa-i pun la vedere. Dar ce alegeti sa cititi tine de cautarile dumneavoastra: In fond nu citim numai la nivel de minte, ci si la acela care satisface vreo chemare a inimii, asadar fiecare se va indrepta spre acea carte, acel prieten care vorbeste sufletului lui.Â
Si acum, cu tot regretul, ma opresc: nu pot sta prea mult in fata unei tastaturi, e o pozitie extrem de inconfortabila pentru unul caruia i-a intrat volanul in torace si in ficati. si inca ma dor ochii de la plesnitura airbag-ului si praful acela pe care il degaja si, desigur, continui sa muncesc, n-am „concediu medical”. Hai faceti dumneavoastra un exercitiu si mai degraba povestiti-mi dumneavoastra de ce anume va intereseaza asemenea subiect, cum vi se pare comportamentul guvernantilor, ce credeti ca ar trebui facut, etc.
@Cris,
PS:
În postarea dvs, din 26 noiembrie, ora 06:45, adresată lui Coco, spuneți:
„Oricum, eu, sau oricine ar fi cel pe care îl întrebați, vă poate da doar vreo lămurire după propria înțelegere, semnificațiile propriei călătorii le puteți înțelege numai dvs în acea cameră a inimii în care mintea se coboară în taină, ȘI ÎN CARE I SE RÄ‚SPUNDE ÎN TAINÄ‚.”
…È™i în care i se răspunde în taină”!?
E ca È™i cum ai spune că minții i se dă semn! (Dă-mi Doamne un semn!). Minții nu i se răspunde, în taină sau altminteri. Mintea SIMTE, prin intermediul inimii, prezența Divinității. Acum putem înțelege mărturisirea Părintelui Stăniloae, că lui nu i s-a arătat vreodată Îngerul nici măcar în vis. Cu alte cuvinte, n-a primit „semn” niciodată! De ce? Pentru că Părintele Stăniloae facea parte din cei dăruiți: el mai mult decât credea, ȘTIA că există Dumnezeu. Nu avea nevoie de vreun semn, de vreo confirmare.
Atunci când aÈ™terni pe „hârtie” ceea ce gândeÈ™ti, cuvintele nu lasă loc de interpretare. Nu într-o asemenea „speță”.
Ele arată (cuvintele), cu tot respectul pentru vasta cultură, că n-ați înțeles.
Exact asa e, domnule, n-am inteles – divinitatea e dincolo de intelegerea rationala. De aceea nici nu poti primi un raspuns in sensul rational: nu auzi cu urechile, fiindca intri intr-un torent al tacerii si ti se raspunde in tacere, si nu poti vedea un inger fiindca perceptia exteriorului e inchisa si vezi inauntru cu ne-ochi. De aceea taina, si de aceea asa te adresezi, in taina, asa ti se raspunde, in taina (taina – tot din slava, inseamna ceea ce e de neinteles, de nepatruns de mintea rationala). Teologia apofatica si misticismul nu vorbesc despre o negare a mintii in totalitatea ei, ci despre o divinitate de necuprins de mintea rationala: curios, nu-i asa, ca totusi „stii”: te ridici de la a sti rational, la a crede, si apoi iar la a sti, (asa se spune, nu se spune „a simti”) o spune chiar parintele Staniloae, nu?…numai ca e un altfel de a sti.
Va certati cu propriile indoieli si va luptati sa va depasiti propriile limite, domnul meu, nu va certati cu mine si nu pe mine ma judecati. Asa incat va voi spune cum i-am spus copilului: continuati.
@Cris,
Spuneți că „…nu am pretins…nici să dau lecții…”. Ba chiar asta ați făcut:”Faceți din start o afirmație care îmi spune că nu ați căutat măcar să înțelegeți ce este cu această credință”. Este începutul răspunsului dvs pentru Coco, din 24 noiembrie, ora 00:19. Și urmează o „lecție” despre cum e cu adevărata credință.
Dar dați nu numai lecții, dați È™i sfaturi:”…este poate timpul în care trebuie să vă delimitați de nevoia unei legături exterioare È™i palpabile, materiale, cu un obiect sau un loc de meditație È™i să începeți să coborâți în propria inimă…”(vedeți postarea dvs către Coco, din 26 noiembrie, ora 06:45).
Cum spuneți dvs? „…am considerat că nu pot să tac…”
Ei bine, È™i eu am considerat că nu pot să tac văzând pe cineva care dă lecții È™i sfaturi ce fac trimitere la Rugăciunea inimii, dar care n-a reuÈ™it să pătrundă esența acesteia.
Și dacă tot se poartă, am să-mi iau îndrăzneala de a vă da È™i eu un sfat: Orele de lectură, în detrimentul orelor de somn, pot aduce nu numai satisfacție intelectuală È™i/sau sufletească, ci È™i necazuri. Mai ales în trafic.
Deja aratati la un nivel infloritor propria problema. Eu n-am invatat pe nimeni nimic, doar am aratat opinia mea, si repet de nu stiu cate ori ca fiecare crede ce doreste; iar ce-i sugerez lui Coco este ca fiecare lucru are timpul sau si ca nu are de ce sa se ingrijoreze ca nu ajunge acum acolo unde isi doreste, e posibil sa aiba un altfel de invatatura de acumulat intre timp, care i se va lamuri in vreun fel, eu doar mi-am permis o opinie si daca o gaseste folositoare bine, daca nu, nu – incercati sa fiti avocatul altuia, sa nimiciti dusmanul, cand aici nu e nici judecata, nici dusman, acestea exista doar in inchipuirea dumneavoastra.
Ce-mi spuneti referitor la dormit si accident pe care l-as fi facut eu (din neatentie, va grabiti sa spuneti) este chiar magarie, in termenii obisnuiti – daca aveati macar un dram din ceea ce pretideti ca intelegi/simtiti mai degraba m-ati fi intrebat daca sunt intreaga, daca celalat din accident e intreg, macar. In fond insa arata doar cat de dispus sunteti sa condamnati pe altul doar din bucuria de a arata ca, vai, nu se ridica la standardele dumneavoastra.
– Accidentul: pe artera principala in zona respectiva se merge cam cu 70-75 km/h, legal. S-a intamplat ca o doamna cu o Toyota de pe strada laterala (mai mult un intrand pentru riverani) sa doreasca sa traverseze calea principala, fara sa se opreasca, fara sa se asigure, fara sa arunce macar o privire la stanga. Si nu putea fi vazuta de la distanta: pe coltul respectiv e un zid inalt. Fiind foarte putini metri, as fi lovit-o direct in portiera, si cum si eu am masina puternica, un Nissan, SUV (in fine, aveam) as fi facut-o zob sau chiar as fi omorat-o – am avut grija de destui loviti asa. Si, in „adormirea” mea, data de lecturi, desigur, mi-am zis ca nu pot sa omor un om, asa incat am tras dreapta atat de scurt si de putermic incat am intrat eu frontal in coltul unui alt zid de beton – inca o data din cauza ca strada respectiva laterala e foarte ingusta. Asta e tot, mi-am zis ca niste coaste rupte ale mele sunt cu mult mai putin decat viata altuia. Doamna e intreaga si macar a binevoit sa se opreasca in mijlocul drumului inainte sa dea cel de pe partea opusa peste ea. Cum spuneam, in fata a ceea ce ni se intampla important e ce alegem sa facem. Sau doriti sa va dau constatarea politiei ?
Asa cum v-am mai spus, accept sa discut cu cineva atata timp cat nu face din mine cosul de gunoi pentru problemele sale cu sine. Nu cred ca mai avem ce discuta.
Fără de replică lăsat
În fața elocinței,
Să recunosc a mai rămas,
Să dau frâu liber neputinței.
.
.
@Nucu Neagu,
biserici cu moaste din Bucuresti: https://www.fundatiaarsenieboca.ro/sfinte-moaste-in-bucuresti/moaste-in-buc
moastele sf. nicolae in Bucuresti:
Sf Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie) – părticele din moaștele Sfântului se află într-o raclă la Biserica „žSf. Nicolae „“ Negustori” (Str. Teodor Ștefănescu r. 5);
Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie), Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie), Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie) și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (prăznuit pe 2 iunie) „“ racla cu părticele din moaștele lor se află în Biserica Mănăstirii „žPlumbuita”, Str. Plumbuita nr. 58, aflată la 3 stații de la Bucur Obor, pe Șos. Colentina „“ Lacul Plumbuita)
Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie); mâna Sfântului se află în Biserica „žSf. Gheorghe Nou”, din Piața Sf. Gheorghe, Bd. Brătianu 27 „“ Km 0; alături de mormântul ce conține doar capul Sf. Mc. Constantin Brâncoveanu, care este prăznuit pe 16 august și de un veșmânt de moaște al Cuv. Parascheva, prăznuită pe 14 octombrie)
moastele sf. Nicolae
https://www.stnicholascenter.org/who-is-st-nicholas/relics
https://www.stnicholascenter.org/who-is-st-nicholas/real-face/relics-in-the-lido-of-venice
https://www.stnicholascenter.org/who-is-st-nicholas/real-face/antalya-museum
@Coco,
Eu vizam tonele de spini, de lemn din cruce È™i de cuie folosite la răstignirea Mântuitorului.
Dar cred că È™tiu ce-ați făcut: ați exagerat voit pentru a sublinia o idee.
Este necesar schimbarea raportului , in favoarea spitalelor, cel putin dintr-un singur p.d.v., bisericile sunt ocupate la capacitate cca.7-8 zile pe luna , iar spitalele majoritatea timpului. Argument:foarte multe biserici din occident stau inchise, pe cand spitalele…
Domnule conte, fără supărare, nu mai merge nimeni la vot. Ne-au îmbolnăvit fara să fim. Da, mor oameni la terapie intensivă pentru că au boli care cer medicație acolo. Ce se întâmplă de când ajung acolo…nu È™tie nimeni. Ei sunt paralizați, nu pot să vorbească, etc… Mă mir că nu a scris nimeni despre câți pampersi au nevoie oamenii bolnavi de la ATI. Despre medicamente cumpărate nu mai vorbim. Sunt lăsați să moară cu zile. Intenționat!
In niciun caz spitalul nu asigură scutece!
@cris
Permite-mi sa-mi exprim admiratia pentru cele mai articulate discursuri pe care le-am intalnit pe acest site; iar patetismul cu care iti sustii demersurile le da un plus de culoare. Fata de prezentul, as incerca o nuantare: pare ca disputa a pornit de la aglomeratia produsa cu ocazia pomenirii moastelor unor Sfinti, in contextul pandemiei. Nu discut aici ce-ar fi trebuit sa faca autoritatile pentru siguranta participantilor. E superfluu. Cred insa ca merita sa discutam daca „puparea moastelor”, dorita de atati credinciosi, tine de spiritul credintei sau doar de un obicei vetust. Iar asta nu are legatura cu numarul de biserici/capita. Si inca ceva: La moastele „sfintilor”( iertata fie-mi blasfemia) Lenin, Stalin si, inca, Mao, s-au prosternat zeci de ani alte milioane de credinciosi, de alta o alta factura ( dar, majoritatea, la fel de deplans in pauperitatea lor). Si nu stiu in ce masura situatia credintei in America este relevanta pentru Europa , care este mult mai „avansata in progresism”, iar fenomenul pare ireversibil.
@IQ100.
Da de ce sa nu fim si noi paziti, cei care „CREDEM si avem si o disciplina in coerenta cu o ierarhie ACCEPTATA” (adica cu Prompterul Romaniei si cu bufonul sau)? De unde atata discriminare?! Ori ne-om fi ales gresit credinta?!
@Cris,
imi cer scuze, dar incercam sa fac un recensamant al moastelor din Bucuresti si sa justific oarecum, ca o parte din romani isi pun inca nadejdea in virtutile taumaturgice ale moastelor, in detrimentul medicinei alopate
Bucurestiul are o cantitate de cca 200-300 kg de moaste repartizate in zeci de biserici
capitala noastra intrece in sfintenie Ierusalimul si intregeste un tablou hagiografic suprapus peste intreaga istorie a crestinismului
ar parea ca daca intri in Bucuresti, te vindeci de toate bolile si te imunizezi pe vecie
problema este ca la socoteala ies mai multe oase decat are omul, mai multi spini decat are o cununa, mai mult lemn decat cel folosit pentru croirea unei cruci, mai mult fier decat cel necesar forjarii cuielor pentru rastignire
dupa unele evaluari, cantitatea totala a spinilor din cununa lui Hristos, adapostiti in bisericile din lumea crestina cantareste 5.000 kg
cantitatea totala a particelelor de lemn din crucea Mantuitorului cantareste cca 6.000-7.000 kg; alte evaluari imping cantitatea de material lemnos la 10-15 tone
cantitatea totala a cuielor batute in mainile lui Iisus Hristos cantaresta cca 2.000 kg
exista patru schelete complete ale Sf. Nicolae si cel putin trei schelete si jumatate ale Sf. Gheorghe
numai in Bucuresti, conform recensamantului moastelor, exista o mana a Sf. Nicolae si inca nu stiu cate falange, metacarpiene si metatarsiene
daca tot suntem campioni la moaste, ar merge sa experimentam pe scara larga imunizarea in turma; ma tot intreb de ce n-am facut-o asumat; sa stam la cozi, la moaste, de dimineata pana seara, sub deviza: veniti de luati covid
cam asta am incercat sa arat, nu sa daram bisericile pentru a construi spitale; oricum, sansa de a muri intr-un spital romanesc este statistic, de zeci de ori mai mare decat cea de a muri intr-o biserica
Faceti din start o afirmatie care imi spune ca nu ati cautat macar sa intelegeti ce este cu aceasta credinta. Isus insusi atingand si vindecand spune „žcredinta ta te-a vindecat” (Matei 9:22) sau „žcredinta ta te-a mantuit” (Marcu 5:34; 10:32; Luca 8:48; 17:19;18:42) sau „žfaca-ti-se dupa credinta ta” (Matei 8:13; 15:28). Credinta ta, adica legatura spirituala nemijlocita cu divinitatea, e cea care face minunea. Nici macar simpla prezenta a unui Isus chiar, ca sa nu vorbim de ramasitele sfintilor.
Jung are o imagine, un vis - sa fii intr-o catedrala enorma, translucida, si sa auzi undeva o bataie ritmica, dumnezeiasca, irezistibila care te atrage. Si incepi sa urci scara catre clopot, iar pe masura ce urci intelegi: esti in interiorul inimii tale si bataia clopotului este a ei si una cu cea a inimii universului. Parintele Cleopa: rugaciunea inimii e „întoarcerea minții la inimă și intrarea minții în inimă în vremea rugăciunii, așa cum ne-a învățat Iisus Hristos să ne rugăm, cu mintea din cămara inimii noastre, când a zis: „Tu însă când te rogi, intră în cămara ta și închide ușa ta și roagă-te Tatălui tău și Tatăl tău care este întru ascuns îți va răsplăti ție”. Imagini diferite ale aceluiasi spirit, pot sa va dau o succesiune de asemenea imagini din ce colturi ale lumii doriti – mai simplu v-as sugera o carte a unui canadian, Placide Gaboury, Un torrent de silence, care exact asta face o succesiune minunata de interpretari ale aceluiasi gand, de la crestinism la budism, sufism si ce altceva mai doriti – pe mine progresismul nu ma face cetatean al lumii, dar o carte de acest fel ma face cetatean al umanitatii.
Credeti sau nu, asa este perceputa legatura cu divinitatea numita credinta, rugaciune, ca o coborare a mintii in inima, in multe culturi. Acel om care se duce la trupul cuiva care a avut o legatura speciala cu divinitatea, a avut credinta, si sta in frig cu orele, infrunta o infectie ca cea de acum, asta face prin gestul sau: se pune in rezonanta cu spiritul altui om care a crezut, dar si cu acei alti mii de calatori prezenti acolo, si, pentru acele cateva momente de ingenunchere…isi coboara mintea in inima, a lui si a lumii. Cine sunt eu, cine sunteti dumneavoastra sau oricine altcineva pe lume, sa le judecam credinta. Lumea aceasta e plina de toate crimele, de vanzatori de carne vie, de hoti, de ucigasi, de razboaie – acesti oameni care se roaga nu fac rau nimanui prin rugaciunea lor, dimpotriva, sa stiti ca gandurile bune a mii de oameni sunt o forta extraordinara – de ce sunt priviti ca idioti, dusmani, scursoarea unei tari, stirbi?
imi cer scuze n-am timp sa scriu postari separate, raspund aici si altora
@ AC
Doar v-am dat niste cifre, nu vad nimic patetic in cifre sau analiza lor. Nu e niciun fel de patetism, daca va referiti la aletele pe care le spun: spun ce cred si cred ce spun, n-am talentele domnului orban care minte, patetic, si exact la fel de des cum respira.
Este alegerea dumneavoastra daca va simtiti progresist, dar orice ati fi nu puteti omite niste realitati si nu va scuteste nimeni de capacitatea de a rationa, analiza niste date, formula o opinie proprie, a dumneavoastra ca om cu minte personala, nu neaparat progresista. Ce concluzii trageti, va priveste, dar daca sustineti teza ca nu exista spitale din motiv de biserici, adica esenta discutiei, sunteti liber sa aduceti contrargumente, coerente, clare la ce am spus mai jos. Aratati-mi ca banii care se duc catre o biserica sunt luati de la bugetul sanatatii, sau ca s-a construit o biserica in drum si de aceea nu se poate face o autostrada.
@ J…
Boala nu este o stare de normalitate, si nici frecvent acutizata in asemenea masura incat sa ceara spitalizare. Un bolnav acut se interneaza o data si apoi, cine stie, peste niste ani. Un om care are nevoie de o colecistectomie se interneaza o singura data fiindca, ce sa faci are o singura vezica biliara – iar la ora aceasta asemenea internari pentru operatii de tipul colecistectomie, cateterism cardiac si plasarea de stenturi cardiace sau pacemaker, intr-o lume se fac ca si observatie, 24 ore, nici nu se considera internare, pe cand in Romania se stau zile in spital. Un bolnav cronic se interneaza de 2 ori pe an sa zic, mai ales atunci cand are la dispozitie ingrijire ambulatorie, ingrijire acasa, etc, cand e abia spre faza terminala de mai multe ori. Spitalele nu sunt hoteluri, ci locuri in care sa tii omul cat mai putin, sa-i rezolvi problemele cat mai bine si repede si sa-l trimiti apoi la viata sa normala cu sprijinul necesar.
Un sistem medical zdravan nu inseamna mai multe spitale, dimpotriva in lume tendinta este sa se reduca numarul de spitale, ci inseamna un sistem bine distribuit geografic in functie de necesitatile comunitatilor, bine dotat, flexibil, si bine articulat cu orice altceva inseamna medicina – medicina ambulatorie, ingrijire de lunga durata, recuperare neuro-motorie, ingrijire acasa, etc, etc. Un sistem medical modern este unul eficient, nu unul extensiv ca numar de spitale – vedeti capitolul 2 al raportului Comisiei europene/ OECD pe anul 2018. https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/2018_healthatglance_rep_en.pdf Regret sa va spun dar ganditi de-a dreptul retrograd, invechit, nu european modern, daca spuneti ca trebuie sa existe mii de spitale. iar daca doriti in Romania peste 18.000 de spitale, mai mult decat biserici, de trei ori mai multe si decat in SUA la o populatie cu mult mai mare, cer scuze, dar spuneti nazdravanii.
Va rog deci sa va infornmati singur despre recomandarile UE, caci sunteti europeni, progresisti, si chiar sa va amintiti de timpul lui basescu – a inchis spitale tocmai in aceasta idee de reducere a paturilor de spital, impusa european, numai ca a facut-o absolut tampit si fara nicio crestere a eficientei sistemului medical per total – fara sa inteleaga cum trebuie distribuite geografic spitalele, fara sa existe un sistem solid de ingrijire de lunga durata in alt tip de institutii – cum sunt aici LTAC, fara sistem de asistente si infirmiere care sa mearga acasa – Home health care se numeste aici, fara centre de recuperare neuro-motorie, fara sa creasca si sa consolideze medicina ambulatorie.
Stimate Coco,
De unde aceste cantități?
Care e sursa documentării dvs? Pentru că, dacă sursa e credibilă, în anumite circumstanțe, aÈ™ vrea È™i eu să folosesc aceste informații.
@Marian
la Catedrala Sf. Sava din Belgrad s-a lucrat 65 de ani, intre 1939-2004
la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona se lucreaza de 138 de ani si va fi gata, probabil, in 2026
bugetul alocat este de cca 20 milioane euro pe an, retineti, din donatii si fonduri private, nu din banii statului
Pentru toți: hai să vorbim de vii!
@coco Un lucru nu-l stiu si chiar vreau al dracului d e mult sa-l aflu : pentru aceste catedrale Sf. Sava si Sagrada Familia , municipalitatile Belgradului sau Barcelonei au alocat niscai fonduri asa cum s-a procedat in cazul Catedralei Mantuirii Neamului din Bucuresti ??? Dupa stiinta mea , NU caci in ambele cazuri { asa cum arati si dumneata in finalul comentariului pentru care : TE FELICIT } , autoritatile ecleziastice ale acelor tari au dorit ca lucrarile , sa fie facute doar din donatii publice si din ceea ce alocau bisericile respective , acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care finalizarea construirii a durat pana in 2004 in cazul catedralei Sf. Sava din Belgrad si inca dureaza in cazul Catedralei Sagrada Familia din Barcelona .ACEASTA ESTE O DOVADA CONCRETA A CREDINTEI OAMENILOR IN VALORILE LOR CULTURALE , RELIGIOASE …SPIRITUALE . In cazul amintit de mine , cel al donarii/alocarii de fonduri pentru ” indeplinirea unui vis ” { nu al romanilor , nu al poporului roman } al… unor ierarhi bisericesti , chestia asta zic eu , tine mai degraba de domeniul alora de la DNA care , isi face treaba doar in anumite „situatii „cum ar fi bunaoara ” cazul ” fostului de la sectorul 1 . Pai ce , ala a achizitionat acele tablete sa le vanda la ma-sa in pravalie sau pentru a le directiona catre scoli {asa cum n-a facut-o ministeul d e resort } , catre elevii care chiar n-au asa ceva ? Asta insa , Dan Tudorache fostul de la 1 este anchetat , iar ” aia ” in schimb , FOSTA de la PGMB : NU !!! Dreptate-i asta ? Justitie-i asta ? Chiar nu-mi pasa cu cate unlike-uri voi fi bombardat pentru acest comentariu dar , chiar cred ca trebuie sa existe o masura in toate .Pana si aia in comunismul incipient al anilor ’50 , pana si aia aveau cat d e cat simtul masurii , chiar daca aveau toata PUTEREA SI ADEVARUL de partea lor lipsindu-le in schimb simtul valorii . „Progresistilor ” ultraglobalisti ai zilelor noastre , fie le lipseste total aceasta masura fie…au inlocuit-o cu dubla masura si se prezinta ca atare in fatza electoratului , indiferent sub ce ” culori ” sau de ce parte a eshicherului politic pretind ei ca se situeaza . Repet : nu-mi pasa de ” bombardamentul ” oricui insa { si-i multumesc domnului Conte de Saint Germain pentru oportunitate }, daca nu spuneam macar aici ce am pe suflet… CRAPA FIEREA-N MINE DE OFTICA !!!!!!!!!!!!
@Adrian Cristescu
ar merge pentru imunitatea de turma
200-300 kg moaste la 2,1 milioane populatie urbana
@coco
Inlocuieste cuvintul „biserica” cu sectie ATI, cuvintul „moaste” cu Esmeron, in cazul celor cu functia pulmonara afectata, iar minturea acestora si trecerea in nefiinta prin intubare, va fi pe masura celor promise in prospect.
@Adrian Cristescu
56 institute publice de sanatate si spitale la 280 lacasuri de cult crestine de toate confesiunile
la o populatie urbana de 2,1 milioane locuitori, o cantitate de 200-300 kg moaste mi se pare foarte putin
@coco Parca Ion Minulescu avea un fel de poezie numita… IN ORASUL CU 300 DE BISERICI si tot asa PARCA , era vorba despre Bucuresti si nu despre …alta localitate ?! Sa mai adaug si faptul ca , multe dintre spitalele bucurestene dateaza… de pe-atunci ?
Dar cine cu minim 2 neuroni si o sinapsa mai merge la vot?
Merge È™i votează P.S.D.!
Hai, nu fi rau, caci nici dansele n-au aparut ieri. Adica, rezultatul meciului moaste vs spitale pe ultimii 30 de ani: nula na nula! Si iata ca, multumita tie aflam ca, slava Domnului,suntem paziti de covidul cel rau.
Nu cred ca ai înțeles. Nu noi suntem paziti.
EI, cei ce CRED si au o disciplina in coerenta cu o ierarhie ACCEPTATÄ‚, sunt păziți.
Vorbesc statistic desigur.
Marturisesc ca ii invidiez; si pt fericirea celor saraci cu duhul.
Danga langa ,langa danga,
Se duce la vot talanga !
Boborul rumega cat il duce rumenul dintre urechi si voteaza in consecinta!
Primul rumegator al tarii, dupa ce se mai aseaza pe coada si pe oua prin curtea palatului ,nu mai vine si ne mai trage cate un perdaf pentru ca nu ne spalam cum trebuie pe copite si rumegam bot in bot !
Ne spune sa votam linistiti ca o sa vina vaccinul la pastele rumegatoarelor!
Si dupa al patrulea mandat boborul tot asa o sa voteze si daca mai punem in calcul rotunjirile securitatii ,ce ati vrea sa iasa!!!
O natie,un popor, care gandea nu vota astfel de accidente sa o conduca!Si ma refer aici si la Veorici,Tzurcane,Livachi,Lucovizi si multi altii, ca nu stiu daca mai e vreunul cum trebuie prin grajdul nostru politic!( sa fim seriosi ca nu putem vorbi de clasa politica!)
Acum o jumatate de secol se glumea spunandu-se ca in China pisicile nu mai fac miau ,ci mao !!
Si la noi nu mai e mult si facem :Muuu!Muuu!Muuu!
Va fi totusi un progres de la Pee Seee Deeee!
Va dati seama ce ar fi iesit daca prezidentul ar fi promovat dupa proiectul Romania Lucrului Bine Facut!, Romania Normala!, Romania Educata !si Romania RUMEGATA !
La steau care a rasarit
E o cale atat de lunga
Incat Romaniei normale,educata
Ii mai trebuie ani lumina ca sa ajunga!!!
Aceste randuri reprezinta o opiniune.
Citind actualul articol îmi dau seama că nu am scris prostii în precedentul.
Senzația mea o împărtăÈ™esc cu cea a Contelui:aÈ™tept ceva…(poate greÈ™esc )
Un moment de răbufnire se zice că este strâns legat de un eveniment ,negativ sau pozitiv.
1 decembrie va fi ploaie în vânt,cine din È™acali să se mai gândească fiind cu gândul la slana de peste o săptămână ;6 decembrie este clar(ă),dictatura democratică va învinge cu repercusiunile de rigoare.
Daaar…
Din „žÈ™aptÈ™pe până în douăÈ™cinci”eu zic că cei ce au avut,au pierdut È™i mai ales au ceva în cap,inimă È™i spirit nu vor lăsa lucrurile să rămână aÈ™a.
Tot spunem că au trecut 30 de ani de la Loviluție.
NU!
Sunt 31…mult prea mult…o viață!
A spune că instig la ceva ar fi de râsul curcilor.
Să spun faimoasele cuvinte „žn-ai cu cine bă,niÈ™te țărani” iar aÈ™ greÈ™i;toți am plecat de acolo.
M-am tot uitat la luminița din capătul tunelului de vreo 30 de ani (pardon !31).Mică,mare, nu conta…se vedea.Drept să spun acum nu mai văd nimic cu toate instrumentele optice de observare(ochelari,binoclu,telescop).
Al naibii !să vezi ce-mi zice un țânc:
Neneeee!Au prăbuÈ™it galeria iar dacă vrei să mai vezi ceva ia-ți o lumânare nu o căuta cu lumânarea.
Concluzie:am căutat calea cea mai scurtă încercând să bortilesc(găuresc) muntele dar după 31 de ani calea cea mai sigură era să-l urc.
Se vede o gaură neagra.
Sau un „nimic”, precum in „Poveste fara sfarsit „
@ Adrian Cristescu: Probabil ca si aici s-a exagerat, ca peste tot.
Dar ideea de baza e buna, constiinta religioasa fiind un factor separator al omului de animal (printre alti factori).
Si chiar nu vreau sa sune polemic.
@Anonimus Magnus
Raspunsul meu usor sarcastic la adresa interesantului „pomelnic” lui @coco nu vine dintr-o negare a sentimentului religios. Traiesc, la fel ca multi dintre noi, in dihotomia spirit ateu/suflet credincios si incerc sa le impac atat cat pot, spre linistea mea. Uneori, in discutii, ma delimitez de exagerari( asa cum le consider eu)- in cazul de fata, habotnicia. Si nu a persoanelor in varsta, ci a „scolitilor”.
@Augustin Radescu: Aha, am inteles acum. E mai sigur sa votam in 2024, nu? E la mintea boului.
M-as mira sa mai votam in ’24! Risu’ – plinsu’… Sau vom vota prin telefon, la un numar de STS. Asa, ca sa fie bine 🙂
Apropos de alegerile din 6 decembrie si de modul in care vor fi masluite rezultatele . Cu cele din 27 Septebmrie si ma refer strict la cele pentru Sectorul 1 al capitalei , cu alea , ” ramane cum am stabilit ” sau las-o asa cum a …iesit ?
2marian.
Nici vorba, cum sa ramana asa? Tocmai ce-a fost inculpat „fostul” pentru fraude din 2008.
Domnule Conte un articol de mare exceptie sau cel putin asa-l consider eu : mi-a mers la inima ! ” Ni se transmite ca la război: „muriți pentru țară”! ” Oare ce-a facut ACEASTA TARA pentru mine si ai mei si pentru majoriattea cetatzenilor , ca sa murim pentru ea ? Nu-i suficient ca ne omoara cu zile ignoranta , indolenta , impostura si insolenta politicienilor , plus TRADAREA INTERESELOR ACESTUI POPOR ? ” De ce nu le-ar mai da, o dată, peste mână, și de data asta? ” Deoarece , nici macar ATUNCI { si este dovedit } NU NOI LE-AM DAT PESTE MANA CI ALTII ! Ai uitat ca traim inca in umbra Mioritei si-a Mesterului Manole ? ” Armata e cu noi ” asta a fost si nu se mai intoarce . Am vazut niste imagini din Franta { la Romania TV } unde , p’aia doar d e lipsa de democratie nu-i putem vaita insa… nici macar acolo, in patria lui „LIBERTE , EGALITE , FRATERNITE ” , nici macar acolo bratul lung al legii ” n-a ezitat s a puna tunurile de apa si bastoanele din dotare , pe manifestantii care… nu cereau altceva decat sa fie lasati { macar in ceasul al doisprezecelea } sa traiasca si sa moara probabil sau sigur ,asa cum vor ei .Chiar cred ca , n-ar strica ca acel slogan al lui JFK sa fie schimbat… p’ici pe colea prin partile esentiale : ” NU VA MAI INTREBATI CE PUTETI FACE VOI PENTRU PATRIE CI , INTREBATI-VA CE FACE PATRIA PENTRU VOI ” ! Inca odata , multumiri pentru acest articol fulminat .
@Adrian Cristescu
credeati ca am terminat?
in bisericile din Bucuresti, oras in care nu s-a construit niciun spital in ultimii 30 de ani, se mai afla asa:
Sfinții: Teofil cel Nebun ptr. Hristos / de la Kiev (prăznuit pe 28 octombrie), Iona de Kiev (prăznuit pe 31 martie), Andrei (prăznuit pe 30 noiembrie), Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august), Cuv. Nicolae Planas (prăznuit pe 2 martie), Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie), Antipa de la Calapodești (prăznuit pe 10 ianuarie), Siluan Athonitul (prăznuit pe 24 septembrie), Mc. Uciși în Sinai și Rait (prăznuiți pe 14 ianuarie), Vasile cel Mare (prăznuit pe 1 și 30 ianuarie), Arsenie Athonitul, Mc. Daniel, Cuv. Paisie de la Sihăstria Putnei (sec. XVIII), Cuv. Natan de la Sihăstria Putnei (sec. XVIII) și 14000 Prunci Mucenici uciși de Irod (prăznuiți pe 29 decembrie) „“ părticele din moaștele Sfinților se află în tot atâtea casete cuprinse într-o raclă mare din Biserica „Sf. Nicolae „“ Rusă, a Studenților”, de la Universitate, Str. Ion Ghica, Nr. 9)
Spin din Cununa lui Iisus (o părticică se află într-o casetă de la Catedrala Catolică „žSf. Iosif”, Str. G-ral. Berthelot; se scoate în fața altarului pe 14 septembrie de ziua „žÎnălțării Sf. Cruci”, la sfârșitul slujbei de la ora 10:30 sau după cea a „žCăii Sf. Cruci” de la ora 18:00)
Sf. Cruce pe care a fost răstignit Hristos (o părticică se află într-un crucifix de la Catedrala Catolică „žSf. Iosif”, Str. G-ral. Berthelot; se scoate în fața altarului pe 14 septembrie de ziua „žÎnălțării Sf. Cruci”, la sfârșitul tuturor slujbelor zilei)
Sf. Silvestru (prăznuit pe 2 ianuarie; părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Silvestru”, Str. Sf. Silvestru, zona Pța. Gemeni)
Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie; părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žAdormirea Maicii Domnului „“ Precupeții Noi”, Str. G-ral. Broșteanu nr. 12, vizavi de ASE „“ intrarea din Cal. Dorobanți)
Sf. Trifon (prăznuit pe 1 februarie), Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Teodor Tiron (prăznuit pe 17 februarie), Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie), Sf. Mc. Paraschevi (prăznuită pe 26 iulie), Sf. Elefterie (prăznuit pe 15 decembrie), 2 Sf. Necunoscuți (prăznuiți în Duminica a II-a după Pogorârea Sf. Duh), Sf. Ioan Botezătorul (prăznuit pe 7 ianuarie, 24 iunie, 29 august) „“ racla cu părticele din moaștele Sfinților, precum și o părticică din Sf. Cruce pe care a fost răstignit Hristos (sărbătorile Sf. Cruci: Duminica a 3-a din Postul Mare, 7 mai, 1 august, 11 septembrie și 14 septembrie) se află în Biserica „žSf. Vasile”, din Calea Victoriei, Nr. 198 (vizavi de Muzeul Enescu)
Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie) și Sf. Antonie de la Iezeru-Vâlcea (prăznuit pe 23 noiembrie) „“ cele 2 răclițe cu părticele din moaștele Sfinților se află în Biserica „žSf. Antonie cel Mare” (Aleea Valea Boteni, din Str. Romancierilor, Dr. Taberei, pe traseul 137, 268, 90, 91, 93 etc.)
Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august) „“ raclă cu părticele din moaștele Sfântului și cu părticele de veșmânt ce a acoperit moaștele sale se află înBiserica Boteanu (Str. Boteanu nr. 8, vizavi de Scala), alături de părticele din moaștele unor Sfinți Mucenici de la Măn. „žSf. Teodosie cel Mare” din Pustia Iordanului, piatră de pe Golgota, ceară din pecetea Sf. Mormânt (sâmbăta Mare), ceară și mir de la Biserica din Lida / Israel, de la mormântul Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie)
Sf. Ap. Simon Zelotul, mirele din Cana Galileii (prăznuit pe 10 mai și 30 iunie, protector al căsătoriei) „“ părticele din mâna Sfântului se află într-o casetă din Biserica „žSf. Împărați „“ Podeanu” (Str. Dorna nr. 70, Piața Chibrit, vizavi de Cinema Excelsior, capătul lui 300, Metrou „ž1 Mai”), alături de o a 2-a casetă, cuprinzând o părticică din Sf. Cruce pe care a fost răstignit Hristos (sărbătorile Sf. Cruci: Duminica a 3-a din Postul Mare, 7 mai, 1 august, 11 septembrie și 14 septembrie)
Sf. Cuv. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie, părticică din moaștele Sfintei și dintr-un veșmânt al său) se află într-o raclă din Biserica „žSf. Nicolae și Sf. Parascheva „“ Sf. Vineri Nouă” (pe Bd. N. Titulescu nr. 151, de lângă stația de metrou „žGara Basarab”), alături de o a doua raclă cu părticele din moaștele Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie), Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Mc. Uciși în Sinai și Rait (prăznuiți pe 14 ianuarie) și Sf. Grigorie de Nazianz (prăznuit pe 25 și 30 ianuarie)
Sf. Mc. Eustație Plachida, Teopisti, Agapie și Teopist (prăznuiți pe 20 septembrie; părticele din moaștele Sfinților se află în Biserica „žIancu Vechi”, intersecția Str. Mătăsari cu Bd. Pache Protopopescu, în apropierea sediului ProTV)
Sf. Andrei (prăznuit pe 30 noiembrie), Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie), Sf. Vasile cel Mare (prăznuit pe 1 și 30 ianuarie), Sf. Teodor Stratilat (prăznuit pe 8 februarie), Sf. Ignatie Teoforul (prăznuit pe 20 decembrie), Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Ap. Petru (prăznuit pe 29 iunie) ș.a., precum și o părticică din Sf. Cruce pe care a fost răstignit Hristos (sărbătorile Sf. Cruci: Duminica a 3-a din Postul Mare, 7 mai, 1 august, 11 septembrie și 14 septembrie) se află în Biserica Stavropoleos, zona Centrul Vechi, Carul cu Bere)
Sf. Mc. Uciși în Pustiul Hozevei (sec. VII), Dreptul Ghedeon, Sf. Alexandru (prăznuit pe 30 august), Sf. Modest (prăznuit pe 18 decembrie), Sf. Trifon (prăznuit pe 1 februarie) și Sf. Stelian (prăznuit pe 26 noiembrie) „“ părticele din moaștele Sfinților se află într-o casetă din Biserica „žIcoanei” din Str. Icoanei, alături de o raclă cu: pământ din Grădina Ghetsimani, apă din Iordan, frunze din copacul lui Zaheu, lumânări aprinse la candela Sf. Mormânt, pământ de pe Golgota, pământ de pe Muntele Sinai și o pietricică din Mormântul Maicii Domnului; tot aici aflându-se și o a 3-a casetă ce conține o Icoană cu Pasul Mântuitorului (atinsă la locul Înălțării Mântuitorului din Å¢ara Sfântă „“ Muntele Eleonului, caseta conținând un veșmânt preoțesc din biserica de acolo) și un fragment de veșmânt al Sf. Patapie din Grecia (prăznuit pe 8 decembrie), precum și o a 4-a casetă ce conține o părticele din moaștele Sfinților: Ioan Botezătorul (prăznuit pe 7 ianuarie, 24 iunie și 29 august), 40 Mucenici (prăznuiți pe 9 martie) și o părticică dintr-un veșmânt al Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august)
Sf. Andrei (prăznuit pe 30 noiembrie) „“ o părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Andrei” (Șos. Chitilei nr. 138)
Sf. 40 Mucenici (prăznuiți pe 9 martie), Sf. Cuv. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie), Sf. Ștefan (prăznuit pe 27 decembrie) și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (prăznuit pe 2 iunie) „“ racla cu părticele din moaștele lor se află în Biserica „žDichiu” (Str. Icoanei nr. 72)
Sf. Mercurie (prăznuit pe 25 noiembrie) „“ parte din capul Sfântului se află în Biserica „žSf. Mc. Mercurie”, Str. Constantin Brâncuși nr.11 (colțul Parcului Titan „“ IOR dinspre Bd. N. Grigorescu)
Sf. Andrei (prăznuit pe 30 noiembrie), Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie), Sf. Dionisie al Mediolanului și Sf. Ambrozie (prăznuit pe 7 decembrie) „“ părticele din moaștele Sfinților se află la Mănăstirea „žDuminica Sfinților români” (Șos. Olteniței nr. 255, lângă comuna Popești-Leordeni)
Sfânta Ecaterina (prăznuită pe 25 noiembrie; o icoană relicvar a Sfintei se află la Capela Leagănului de Copii „žSf. Ecaterina”, Bd. Mareșal Averescu nr. 17, lângă Arcul de Triumf)
Sf. Valentin (prăznuit pe 30 iulie; o părticică din moaștele Sfântului se află la Biserica „žDelea Nouă „“ Calist Arhiereul”, pe Calea Călărașilor la intersecția cu Str. Matei Basarab și cu Str. Agricultori)
Sf. Ioan Gură de Aur (prăznuit pe 30 ianuarie și 13 noiembrie), Sf. 40 de Mucenici (prăznuiți pe 9 martie), Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Ignatie Teoforul (prăznuit pe 20 decembrie), Sf. Elefterie (prăznuit pe 15 decembrie), Sf. Gherasim de la Iordan (prăznuit pe 4 martie), Sf. Mc. Candid (prăznuit pe 21 ianuarie), Sf. Mc. Uciși în Sinai și Rait (prăznuiți pe 14 ianuarie), Sf. Mc. Prov, Tarah și Andronic (prăznuiți pe 12 octombrie), Sf. Ambrozie (prăznuit pe 7 decembrie), Sf. Alexie (prăznuit pe 17 martie), Sf. Cuv. Părinți uciși în Mânăstirea Sf. Sava (prăznuiți pe 20 martie), Sf. Siluan Athonitul (prăznuit pe 24 septembrie), Sf. Antonie de la Iezeru-Vâlcea (prăznuit pe 23 noiembrie), Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august), Sf. Policarp (prăznuit pe 23 februarie) ș.a. „“ părticele din moaștele Sfinților, alături de veșminte ce au acoperit moaște ale Sf. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie), Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august), Sf. Nectarie de Eghina (prăznuit pe 9 noiembrie) ș.a. și de o părticică din Stejarul din Manvri se află la Schitul Dârvari (Str. Schitul Darvari nr. 3, lângă Grădina Icoanei)
Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie), Sf. 40 de Mucenici de la Sevasta (prăznuiți pe 9 martie), Sf. Onufrie cel Mare (prăznuit pe 12 iunie) „“ părticele din moaștele Sfinților, alături de veșminte preoțești atinse de moaștele Sf. Grigorie Decapolitul (prăznuit pe 20 noiembrie), Sf. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie), Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (prăznuit pe 2 iunie) și de Brâul Maicii Domnului (sărbătorit pe 2 iulie, 31 august și 1 octombrie) și de o pietricică din peștera Sf. Teodora de la Sihla (prăznuită pe 7 august) se află într-o casetă din Biserica „žSf. Alexie” (Cal. Șerban Vodă nr. 123)
Sf. Nectarie (prăznuit pe 9 noiembrie), Sf. Policarp (prăznuit pe 23 februarie), Sf. Ioan Botezătorul (prăznuit pe 7 ianuarie, 24 iunie și 29 august) ș.a. „“ părticele din moaștele Sfinților se află în casete separate la Mănăstirea Radu Vodă a Seminarului Teologic (zona Pța. Unirii, Dâmbovița, Str. Radu Vodă nr. 24 A)
Sf. Spiridon (prăznuit pe 12 decembrie) și Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie) „“ părticele din moaștele Sfinților se află într-o casetă din Biserica „žSf. Treime „“ Delea Veche” (Str. Delea Veche nr. 39, în apropiere de Stația Metrou „žPiața Muncii”)
Sf. Grigorie de Nazianz (prăznuit pe 25 și 30 ianuarie) „“ o părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Nicolae” (din lemn, Str. Jean Steriadi nr. 19 A, de lângă Secția 13 Poliție, metrou „žN. Grigorescu”)
Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie) „“ părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Pantelimon” (în altar), Str. Iancu Căpitan nr. 24 (intersecția Moșilor cu Eminescu, lângă Foișor)
Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie), Sf. Ioan Gură de Aur (prăznuit pe 30 ianuarie și 13 noiembrie), Sf. Procopie (prăznuit pe 8 iulie) ș.a. „“ părticele din moaștele Sfinților se află în Biserica Paraclisului Patriarhiei (Dealul Patriarhiei), alături de o părticică din Sf. Cruce pe care a fost răstignit Hristos (sărbătorile Sf. Cruci: Duminica a 3-a din Postul Mare, 7 mai, 1 august, 11 septembrie și 14 septembrie)
Sf. Ambrozie (prăznuit pe 7 decembrie; părticele din moaștele Sfântului se află într-o casetă din Biserica „žSf. Ambrozie „“ Apărătorii Patriei II”, Str. Lunca Bârzești nr.1, zona Curtea de Apel „“ Șos. Olteniței)
Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie; părticică din moaștele Sfântului se află în Capela Ortodoxă „žSf. Mina” din incinta Institutului de Medicină Legală București)
Sf. Antipa de la Calapodești (prăznuit pe 10 ianuarie; părticică din moaștele Sfântului se află în icoana sa relicvar de la Mănăstirea Christiana, Șos. Pipera nr. 49, în apropiere de intersecția cu Cal. Floreasca)
Sf. Spiridon (prăznuit pe 12 decembrie; părticică din moaștele Sfântului și papucul Sfântului se află în Biserica „žSf. Spiridon Vechi-Operetă”, Splaiul Unirii nr. 1)
(Mulaj din ghips după) Urma Pasului Mântuitorului de la locul Înălțării din Å¢ara Sfântă „“ Muntele Eleonului „“ se află în Biserica „žSf. Ilie „“ Gorgani”, Str. Silfidelor nr. 5 (vizavi de Cișmigiu)
Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie; părticele din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Treime „“ Manu Cavafu”, Bd. Gh. Șincai nr. 4, vizavi de Liceul Șincai, în diagonală peste intersecție)
Sfinții Mc. Epictet și Astion (prăznuiți pe 8 iulie; părticele din moaștele Sfinților se află în Biserica „žEroii Revoluției”, Cal. Șerban Vodă nr. 235, vizavi de stația de metrou)
Sf. Teodor Stratilat (prăznuit pe 8 februarie), Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august) „“ părticele din moaștele Sfinților se află într-o raclă din Biserica „žSf. Vineri „“ Drumul Taberei” (str. Brașov nr. 21 C), alături de veșminte de moaște ale Sf. Cuv. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie) și ale Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț (prăznuit pe 5 august)
Sf. Ioan Gură de Aur (prăznuit pe 30 ianuarie și 13 noiembrie; părticele din moaștele Sfântului se află într-o raclă din Biserica „žSf. Ecaterina” a Facultății de Teologie din Str. Sf. Ecaterina)
Veșminte de moaște ale Sf. Cuv. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie) și Sf. Dimitrie Basarabov (prăznuit pe 27 octombrie) se află în Biserica „žSf. Parascheva „“ Doamna Oltea” (Str. Doamna Oltea nr. 36)
Sf. Ecaterina (prăznuită pe 25 noiembrie; o părticică din moaștele Sfintei se află într-o raclă din Biserica „žSf. Trei Ierarhi „“ Colței” (Universitate, Bd. Brătianu nr. 1)
Sf. Andrei (prăznuit pe 30 noiembrie), Sf. Atanasie cel Mare (prăznuit pe 18 ianuarie), Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie), Sf. Nicodim Aghioritul (prăznuit pe 14 iulie), Sf. Eftimie Aghioritul, Sf. Mc. din Sinai și Rait (prăznuiți pe 14 ianuarie), Sf. Constantin (prăznuit pe 21 mai), Sf. Grigorie Palama (prăznuit pe 14 noiembrie), Sfinții Mc. de la Măn. „Sf. Teodosie cel Mare” din Pustia Iordanului, Sf. Sava (prăznuit pe 5 decembrie), Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie), Sf. Modest (prăznuit pe 18 decembrie), Sfinții din Pustiul Hozeva, Mardarie (prăznuit pe 13 decembrie), Eustație (prăznuit pe 20 septembrie), Onufrie Aghioritul, Leonțiu Aghioritul, Ioan Cucuzel (prăznuit pe 1 octombrie), Cosma Protopsaltul, Olga (prăznuită pe 11 iulie) „“ părticele din moaștele Sfinților, alături de Lacrimi culese de pe Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca, părticele de pe Brâul Maicii Domnului (din veșmântul Sf. Fecioare, adusă de la Mân. Vatoped / Mt. Athos: sărbătorit pe 2 iulie, 31 august și 1 octombrie), pământ de la Sf. Mormânt și pământ și piatră de la Nazaret se află într-o raclă din Biserica „žAdormirea Maicii Domnului-Sapienței” (Str. Sapienței nr. 9)
Sf. Ioan Rusul (prăznuit pe 27 mai; părticele din moaștele Sfântului se află în 2 casete de la Biserica „žAcoperământul Maicii Domnului și Sf. Ioan Rusul „“ Polizu”, din incinta Spitalului Polizu, str. Gheorghe Polizu nr. 38-52)
Cuv. Parascheva (prăznuită pe 14 octombrie) „“ veșmânt de moaște la Biserica „žSf. Vasile cel Mare și Sf. Cuvioasa Parascheva „“ Răzoare” (Drumul Sării nr.11, la intrarea în cartierul Drumul Taberei, în intersecția formată de Str. Sebastian cu Drumul Sării)
Sf. Mc. Emilian de la Durostorum (prăznuit pe 18 iulie) „“ părticică din moaștele Sfântului se află într-o raclă din Biserica „žNașterea Maicii Domnului / Sf. Mc. Emilian și Sf. Împărați Constantin și Elena” (Drumul Taberei, în vecinătatea Parcului Sergiu Celibidache)
Sf. Grigorie Decapolitul (prăznuit pe 20 noiembrie) „“ părticică din moaștele Sfântului se află într-o răcliță din Biserica „žAdormirea Maicii Domnului / Sf. Nicolae / Sf. Cuv. Parascheva și Sf. Grigorie Decapolitul „“ Hagiu” (str. Traian nr. 142)
Sf. Ecaterina (prăznuită pe 25 noiembrie; o părticică din moaștele Sfintei se află într-o raclă din Biserica „žSf. Ap. Petru si Pavel + Sf. Mc. Ecaterina „“ Belvedere” (cartier Regie, str. Cărvunarilor nr. 2 / pe strada cu maternitatea Giulești, în spatele mag. Bricostore-Orhideea, Metrou Grozăvești sau Crângași)
Sf Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie) – părticele din moaștele Sfântului se află într-o raclă la Biserica „žSf. Nicolae „“ Negustori” (Str. Teodor Ștefănescu r. 5)
Sf. Teodosie cel Mare (prăznuit pe 11 ianuarie) „“ părticică din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Teodosie „“ Spitalul de Bolnavi Cronici și Geriatrie Sf. Luca” (Șos. Berceni nr. 12, lângă Spitalul Nr. 9)
Sf. Mc. Antipa, Episcopul Pergamului (prăznuit pe 11 aprilie) și Sf. M. Mc. Mercurie (prăznuit pe 25 noiembrie) – părticele din moaștele Sfinților se găsesc într-o raclă înBiserica Adormirea Maicii Domnului – Olari (str. Olari nr. 2, Calea Moșilor- zona Parc Izvorul Rece)
dupa unele evaluari, cantitatea totala a spinilor din cununa lui Hristos, adapostiti in bisericile crestine cantareste 5.000 kg
cantitatea totala a particelelor de lemn din crucea Mantuitorului cantareste cca 6.000-7.000 kg
cantitatea totala a cuielor batute in mainile lui Iisus Hristos cantaresta cca 2.000 kg
exista patru schelete complete ale Sf. Nicolae si cel putin trei schelete si jumatate ale Sf. Gheorghe
@coco Teoretic cel putzin , aceste relicve si moaste ar trebui sa ne pazeasca de cam orice si-atunci , la ce mai trebuiesc spitale ? Apropo : pentru Catedrala Mantuirii Neamului ” cineva ” , a donat/daruit/alocat , nu din buzunarul propriu ci din al locuitorilor orasului Bucuresti , o suma in jur de 20 milioane de…EURO iar asta , a fost facut-a in conditiile in care spitalele din Bucuresti sant alea pe care le stim { altele n-au mai fost construite desii , populatia orasului acesta aproape s-a dublat } inca dinainte de 1990 . Chiar mi-asi dori s a vad adunati , macar pe espalada Catedralei , macar numarul de credinciosi prevazut sa incapa la o slujba mai cu shtaif insa…ma cam indoiesc de asta .
In multe alte tari vedeti biserici la fiecare alta strada.
In State, in 2020, sunt 344.894 congregatii crestine – enumerarea dumneavoastra devine minuscula fata de peste 300 mii de biserici, sa va dau atunci numarul de biserici din Romania, cam 18.000. Sunt peste 150 milioane crestini practicanti, la care se adauga multe alte mii de congregatii de alta religie. In US in 2020 sunt 6.146 de spitale – biserici, asadar, de 56 de ori mai multe. Stiti cati bani se dau bisericilor de diferite confesiuni de catre statul american? 71 miliarde dolari pe an, inca 12.5 miliarde sunt donatiile catre biserici, total 83.5 miliarde dolari pe an – date de anul trecut. Si, cumva, au si spitale…
In Romania sunt 576 de spitale – biserici deci de 31 ori mai multe: S-ar spune deci ca Romania sta mai bine la acest capitol, nu? Sau ca americanii sunt cu mult mai stirbi, bigoti, pupatori de moaste daca numarul de biserici e un criteriu iar credinta unor oameni poate fi batjocorita in asemenea mod. (din partea mea e ceva inacceptabil, evident, si am exact acelasi respect fata de crestinul de orice confesiune, musulman, bahaii, hindu sau ce altceva doriti)
Mai cautam:
Vor fi fiind germanii mai destepti, mai moderni, mai ne-stirbi, ne-pupatori de moaste: 45.600 de biserici, 1.925 de spitale si numarul e in continua scadere – biserici de vreo 24 de ori mai multe decat spitale.
Italia – 64.000 biserici, spitale 1.048 – de 61 de ori mai multe biserici.
Franta – 45.000 biserici, spitale 1.400, de 32 de ori mai multe biserici.
Suedia – e considerata cea mai putin religioasa tara din vest 3.500 de biserici si 100 de spitale, deci bisericile tot depasesc spitalele de 35 de ori.
Adica nu exageram deloc ca romani in credinta crestina, as spune, daca ne referim la acest raport, bizar din partea mea, biserici-spitale – n-am mai vazut altundeva facute asemenea comparatii, si intelegeti mai jos de ce nu se face asemenea excludere reciproca, de tipul „daca vrei spitale, darama biserici”.
Orice tara ati lua din Europa veti vedea un numar mult mai mare de biserici decat de spitale – vorbim de o credinta cu o istorie de peste 2000 de ani, deci cu atat mai mult nu vad de ce se face o asemenea comparatie.
Din cauza Catedralei Neamului nu exista spitale? Iertati-ma, pana si Serbia, care a construit catedrala Sf Sava, cea mai mare catedrala ortodoxa din partea noastra de lume, tot a construit si spitale noi – iata unul dintre acestea, spital ultramodern de 600 de paturi https://www.eib.org/en/stories/nis-clinical-centre …. numai la noi nu se poate: din cauza bisericilor, sau din cauza unor guvernanti incompetenti si cinici ?
Daca predominanta bisericilor ca numar ar fi ceva destructiv, cauza lipsei de spitale si a nenorocirii Romaniei … atunci de ce nu este asa si in alte tari? Daca in alte tari bisericile nu sunt privite ca un obstacol si manifestare de retard intelectual, atunci nu credeti ca e posibil ca aceasta lozinca ar putea ascunde dorinta de a va distrage atentia de la alte lucruri? hai sa intreb altceva:
De ce nu se spune ca se cheltuie miliarde de euro pe armament de exemplu in timp ce spitalele sufera? – cheltuielile militare ale Romaniei au crescut cu cat credeti? cu 150 % fata de acum 10 ani – aici aveti sumele https://romania.europalibera.org/a/marii-cheltuitori-militari-ai-lumii-romania-armata-bani/30579481.html cu aceasta poate sa comparati 20 milioane de euro pentru Catedrala Neamului, dar si absenta spitalelor, cu miliardele din buzunarul dumneavoastra care se duc pe F16 vechi. Sau cu banii care se duc pe institutii represive poate? – conform Eurostat suntem pe locul 3 in UE la cheltuieli cu serviciile, pe ultimul la sanatate si fiecare guvernare, de orice culoare, de asta s-a ocupat in primul rand, sa ridice bugetul catre institutii de acest tip.
****
Dreptul la viata este fundamental, dar si dreptul la credinta este unul fundamental, si, mai ales, drepturile fundamentale ale omului nu se exclud reciproc: atunci de unde aceasta idee ca pentru drept la viata si sanatate ar trebui sa excludem dreptul la credinta? Dreptul la credinta este numarul 10 in charter-ul UE al drepturilor omului – suntem europeni daca negam dreptul la credinta, daca ne batem joc de felul in care un om sau altul isi manifesta credinta?
Nu bisericile sunt problema acum. De aceea va mai spun ceva, pentru ca o consider cea mai cumplita dovada a prostiei, mizeriei, marlaniei, cinismului, intereselor meschine ale unor guvernanti, galbeni de data aceasta.
Ati vazut discutiile despre spitalul din Letcani, construit, gata la cheie si impiedicat in orice mod sa functioneze, de galbenii lui orban. Daca acel spital functiona nu se intampla sa moara 10 oameni neajutorati, carbonizati, niste zeci de oameni aveau ingrijire intr-o facilitate bine utilata si moderna …da, dar peneleul nu doreste ca cineva de alta culoare sa aiba vreun succes, strica la electorale.
Domnul Busoi spunea ca e o nenorocire, facut de un rahat de firma turceasca, n-are apa, se incalzeste cu aer conditionat adica moare omul de frig iarna (spune prostii: incalzirea in Statele Unite e pe aer conditionat, nu pe calorifere, si uite aici aveti un clue legat de acest spital modular si de unde vine).
Spitalul acela e facut de americani, de firma SDI Global LLC, aceasta https://www.sdiglobal-llc.com/en/?page_id=64, care face aparatura militara, armament, elicoptere, nave si…spitale modulare de campanie. Acestea vin complet dotate, cu oxigen, paturi, monitoare, sali de operatie, laboratoare, radiologie, au inclusiv CTscan. E livrat de filiala din Turcia, dar nu e turcesc ci american.
A costat peste 13 milioane euro. Si functionalitatea lui nu se termina cu un Covid, va asigur, ci il strangi si-l duci unde e nevoie: daca vrei sa renovezi un spital, nu il scoti complet din functiune, fiindca moartea nu asteapta, creezi paturi in loc, altundeva, muti medicii si personalul si-i lasi sa lucreze. Un asemenea spital modular e o solutie de creat paturi si conditii de ingrijire – de exemplu pentru arsi, cum au fost cei de la Colectiv. Numai un zanatec de Voiculescu poate sa inchida spitalul de arsi din Bucuresti ca sa vopseasca peretii si sa se multumeasca sa trimita romanii arsi in Bulgaria, unde sa si moara: nu se face asa ceva nicaieri in lume, iar spitalul modular e o solutie in aceste cazuri. Asa arata ca interior, 24 de paturi de terapie intensiva https://www.news.ro/social/cele-24-paturi-terapie-intensiva-spitalul-mobil-letcani-pot-utilizate-cauza-unei-defectiuni-grave-statia-oxigen-unitatea-inaugurata-vineri-fiind-internate-cazurile-usoare-covid-19-1922402218502020101319517630 . Echipament? Oxigen? Risc de ars prize? – glumiti, paturile acestea sunt prevazute sa functioneze cu ventilator alaturi si mai ales cu ceea ce se numeste high flow oxigen, 60 l/min oxigen – aparatele obisnuite lucreaza la 2, 3, 5 l/min – si functioneaza in conditii de razboi, sunt puse imediat in spatele liniilor de lupta activa, adica sunt facute sa reziste fara sa explodeze de la atata oxigen si daca pica o bomba langa, nu daca se strica o priza.
S-au dat 13 milioane de euro pe acest spital de la Letcani…si liberalii l-au tinut inchis, au murit oameni arsi, mor in continuare oameni ca nu au terapie intensiva, ca nu pot sa respire, in timp ce asemenea spital a stat inchis, pentru niste hachite electoraliste. E trist, credeti-ma cu mult mai trist decat ca ar exista mai multe biserici sau ca niste oameni vor sa se roage in liniste in felul lor.
Stiu eu, poate va mai ganditi, mie mi se pare, intemeiat dupa cum vedeti, ca aceasta idee repetata la nebunie, ca nu ar fi spitale fiindca se construiesc biserici e o mare gogorita, un mare praf in ochi, un mod de a distrage atentia oamenilor de la mecanismele reale care fac ca o tara sa sufere de lipsa de ingrijire medicala moderna, de lipsa unor scoli noi, autostrazi si altele asemenea. V-am dat niste date doar (credeti-ma ca stiu sa ma informez, sunt reale, doar ca nu vreau sa incarc postarea cu prea multe link-uri), opinia mea conteaza mai putin, formati-va dumneavoastra o opinie.
Cris,
Mirel palada surprinde zeitgeist-ul ce ne bântuie în spațiul mioritic :
„E îngrijorător ceea ce spuneți. Trebuie să ne mobilizăm cumva, nu?”
„Nu trebuie să ne mobilizăm. Din contră. Trebuie să lăsăm istoria să-È™i facă damblaua. The sooner, the better. The worse, the merrier. Cea mai bună manieră ca poporul ăsta român naiv să se lecuiască de fantasmele de fascism este să trăiască o vreme guvernat de fasciÈ™ti. Să vadă cum e cu adevărat.”
https://www.facebook.com/MirelTPalada/posts/3844820172224414?__tn__=-R
Paturi de ATI, vai dar aici putem cita sin surse credibile.
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achizițiile de ventilatoare, în România există 190 și ceva de paturi de terapie intensivă complet utilate numai pentru boli infecțioase și există 4.000 de paturi de terapie intensivă echipate cu tot ce trebuie, inclus ventilatoare, care sunt în funcție deja și care pot fi utilizate în situație de nevoie. În afară de ce urmează să fie achiziționat”;
20 martie 2020, medicul Dorel Sandesc: ,,Avem 2.643 de paturi de terapie intensivă funcționale dintre care mai mult de jumătate sunt dotate cu ventilatoare și alte echipemente specifice (calculul meu: peste 1320). 1.292 de paturi nu au aparate de ventilație mecanică”,
Opt luni si 14 MILIARDE de euro mai tarziu, azi, 21 noiembrie 2020, Nelu Tataru, ministrul sanatatii:
„Acum sunt in jur de 1390 de paturi, vor mai fi operationalizate inca 280.”
Rămâne să desluÈ™im cum s-au tocat 14 miliarde de euro in cele 8 luni ce au trecut.
Mă frapează că lipsesc teme majore de discuție în spațiul public, ca de exemplu potențialul pericol ca vaccinul mRNA să deschidă calea ulterior inoculării, către proteine sintetizate defectuos(misfolded) în organism È™i mă gândesc de exemplu la proteine ca amyloid beta care în acest caz va acționa ca un prion… la bolile neuro degenerative ce ar putea exploda…
Poate sînt prăpăstios È™i dacă mă uit bine în jur chiar È™i un astfel de scenariu negru nu ar face o mare diferență în raport cu starea actuală.
Da, dar în Geremania cine vrea să creadă duce mîna la buzunar. Plus că bisericile lor s-au făcut în timp. La noi doar bisericxi s-au făcut în ultimii 30 de ani. Nemții au È™i È™coli, È™i spitale È™i autostrăzi. Noi avem doar biserici.
@ wtf
Stiu eu, poate ca asa trebuie sa fie. Nu e de ajuns ca in ’89 au murit niste oameni pentru libertate, poate ca libertatea asta trebuie re-invatata. Ne revolta si faptul ca ceausescu a daramat biserici, ca nu aveam Mos Craciun, ca nu puteam sa ne manifestam neingradit credinta …. s-a uitat, se pare, probabil trebuie sa vina iar unii sa darame biserici ca se ne amintim, caci se vede ca asemenea idei sunt la mare pret si considerate moderne, toleranta represiva, nu de tip comunist – da, dar dansii numesc pe cei care se duc la biserica „ciuma rosie”.
@…
Stimate domn, in Germania exista ce se numeste Kirchensteuer. E 8% din venit. O platesc cei care apartin de o congregatie, nu toata lumea. E o modalitate, mai disciplinata, a lor, si a altor tari nordice, de a tine evidenta banilor donati unei biserici. Se retrag din salariu la nivel federal, sau se platesc direct bisericii.
Modalitatea e stabilita deja in Constitutia de la Weimar, in 1919, dar radacinile sunt istorice – principii erau considerati raspunzatori de intretinerea bisericilor de pe teritoriul lor (Eigenkirche) si ca atare strangeau aceste taxe, Era si o formula de a asigura independenta bisericilor de Roma, ceva ce a favorizat raspandirea protestantismului.
Nu mai putin statul german da jumatate de miliard de euro anual pentru intretinerea bisericilor, dar si alte facilitati pentru actiunile si institutiile de interes public pe care le ingrijesc bisericile care adauga alte milioane de euro.
E specific tarilor nordice, asa se face si in Danemarca, Finlanda, Islanda, predominant protestante – e o chestiune istorica nu de modernitate. Si ceva practicat in lume, totusi, in putine tari. E chiar precerestina aceasta strangere de taxe la nivelul capului statului respectiv, dar cum radacina e impletita cu cea catolica, exista ceva similar si in Italia – 0.8% din venit. In Spania si Portugalia taxa exista dar e optionala.
La noi nu exista o asemenea traditie istorica si credinta ori apartenenta la o biserica nu poate fi interzisa celui care nu are bani sa plateasca o taxa. Mie imi pare mai crestin sa nu faci din biserica si cezar.
@ wtf
hmmm, si nu cred ca aceste 14 miliarde aruncate in vant de domnii tataru & co in ultimele luni s-au dus pe biserici, cum nu s-au dus nici in medicina…intrebarea e: unde s-au dus? Si de ce oameni atat de constienti de banul public, atat de anti-coruptie, cum sunt cei care dau vina pe biserici pentru lipsurile medicale, nu se intreaba macar atata lucru.
@Adrian Cristescu
niciun spital in Bucuresti in ultimii 30 de ani
dar:
Sf. Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului (prăznuit pe 27 octombrie; moaștele Sfântului se află în Catedrala Patriarhiei, Dealul Patriarhiei „“ Pța. Unirii)
Sf. Constantin și Elena (prăznuiți pe 21 mai; părticele din moaștele Sfinților se află într-o raclă de la Catedrala Patriarhiei, Dealul Patriarhiei „“ Pța. Unirii)
Sf. Calinic de la Cernica (prăznuit pe 11 aprilie) și Sf. Gheorghe de la Cernica (prăznuit pe 3 decembrie) „“ moaștele Sf. Calinic se află în Biserica Mănăstirii Cernica, com. Cernica, alături de o raclă cu părți din moaștele Sf. Gheorghe de la Cernica.
Sf. Mc. Mina (prăznuit pe 11 noiembrie; părți din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Mina „“ Vergu”, aflată la cca. 300 m. de Magazinul Unirea, pe partea stângă a Căii Călărașilor, Str. C.F. Robescu nr. 18 A)
Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor (prăznuit pe 26 noiembrie), Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Elefterie (prăznuit pe 15 decembrie), Sf. Onufrie (prăznuit pe 27 noiembrie) și Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie) „“ racla cu părticele din moaștele Sfinților se află în Biserica „žSf. Stelian-Lucaci” (Str. Logofăt Udriște, lângă Poliția Rutieră)
Sf. Ciprian (prăznuit pe 2 octombrie, protector împotriva farmecelor; mâna Sfântului se află în Biserica „žZlătari”, vizavi de Magazinul Victoria, CEC-ul Mare, Cal. Victoriei nr. 12)
Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie), Sf. Antipa (prăznuit pe 11 aprilie), Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie) și Sf. Nicanor (prăznuit pe 7 august) „“ caseta cu părticele din moaștele lor se află în Biserica „žSf. Dumitru „“ Poștă”, din spatele Muzeului de Istorie a României.
Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie); mâna Sfântului se află în Biserica „žSf. Gheorghe Nou”, din Piața Sf. Gheorghe, Bd. Brătianu 27 „“ Km 0; alături de mormântul ce conține doar capul Sf. Mc. Constantin Brâncoveanu, care este prăznuit pe 16 august și de un veșmânt de moaște al Cuv. Parascheva, prăznuită pe 14 octombrie)
Sf. Grigorie al Armeniei (prăznuit pe 30 septembrie; părticele din moaștele Sfântului sunt îngropate sub lespedea altarului Bisericii „žSf. Gheorghe Vechi”, din spatele Magazinului Cocor, Cal. Moșilor nr. 36)
Sf. Grigorie de Nyssa (prăznuit pe 10 ianuarie; capul Sfântului se află în Biserica „žDomnița Bălașa”, de lângă Tribunalul Municipiului București)
Sf. Haralambie (prăznuit pe 10 februarie; un deget al Sfântului se află în Biserica „žSf. Arhangheli”, str. Oțetari „“ a 2-a stradă la dreapta de la Policlinica Batiștei)
Sf. Nicolae (prăznuit pe 6 decembrie), Sf. Pantelimon (prăznuit pe 27 iulie), Sf. Gheorghe (prăznuit pe 23 aprilie) și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava (prăznuit pe 2 iunie) „“ racla cu părticele din moaștele lor se află în Biserica Mănăstirii „žPlumbuita”, Str. Plumbuita nr. 58, aflată la 3 stații de la Bucur Obor, pe Șos. Colentina „“ Lacul Plumbuita)
Sf. Mc. Acachie (prăznuit pe 7 mai), Sf. Mc. Neofit (prăznuit pe 21 ianuarie), Sf. Mc. Paraschevi (prăznuită pe 26 iulie) și Sf. 40 de Mucenici de la Sevasta (prăznuiți pe 9 martie) „“ racla cu părticele din moaștele lor se află în Biserica Mănăstirii „žSf. Antim Ivireanul”, de la Benzinăria „ž11 Iunie”, pe Str. Antim nr. 29, lângă Palatul Parlamentului.
Sf. Spiridon (prăznuit pe 12 decembrie; părticele din moaștele Sfântului se află în Biserica „žSf. Spiridon” a Mitropoliei de București, de la P-ța. Unirii, pe Bd. D. Cantemir, Calea Șerban Vodă nr. 29)
@coco – 18.43
„in moaste ne-am pus nadejdea”:
1. dar si mai dihai, in politicieni, caci ei asa de prost vorbesc- adica pe limba noastra!
2. poate e o confuzie -mica- intre moaste /masti.
Man, deocamdata raspuns pe scurt din partea unui apostat.
Credinta e credinta nu conteaxa obiectul.
Vezi Ceainicul lui Russek, parca.
Budistii se roaga la o lumsnare sau mediteaza pe chackra, pt noi doar un concept.
Isla..cii ai „sfintit” un analfabet, gi..lo la tinerete si ped..il la batranete, fapte documentate istoric chiar de ei.
Marea societate diversă si toleranta ar trebui sa lase si credinta in moaÈ™te …chiar multiple.
E credinta, nu È™tiința.
@Augustin Radescu (si pentru f. multi care gandesc la fel): Stimate domnule (domnilor), dar de ce sa traim smeriti, in logica protectiv-sceptica a amanarii?
La urma urmei, duca-se tot si toate la naiba, de ce sa nu votam acum, si nu dupa vaccin?
E simplu ca vaca: din cauza riscului crescut de contaminare pe care il prezinta orice aglomerare umana, mai ales in virful cocoasei. Inclusiv, dar nu numai, in ziua votarii. Dupa vaccinare e, oricum o dai, altceva!
Am mai citit acum o luna un articol aproape identic. Curios lucru cum lucreaza securitatea.
Fostul preÈ™edinte al României, Traian Băsescu, îl etichetează pe succesorul său, Klaus Iohannis, drept „žiresponsabilul de la Cotroceni”, iar premierului Ludovic Orban îi spune „žinconștientul vesel de la Victoria”. Atacul, de o duritate extremă, are loc pe fundalul epidemiei de coronavirus.
„În goana după popularitate și voturi, Iohannis și Orban sacrifică un popor.
Fără scrupule, fără urmă de milă pentru niște amărâți care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte.”
Jan Pi Card era un simplu răspuns pentru jigodia securistă Luc.
Postarea de mai sus îi aparține pupinbăsistului securist Franklin/Charlie.
N-aÈ™ scrie niciodată „fostul preÈ™edinte al României, Traian Băsescu” din simplul motiv că Traian Petrov este un bețiv securist. Iar Klaus Iohannis nu este niciun succesor, ci o simpl[ paiață retardată È™i È™antajabilă.
Stimate Conte,
Dupa ce ti-am citit realista postare, cu care rezonez intru totul, imi asum riscul de a te enerva, intrebandu-te:
1. Si daca, asa cum speri optimist, „…( destinul) le-ar mai da, o dată, peste mână, și de data asta?”, care-ar fi marele castig? Pana la urmatoarul termen s-ar revolta UE si USA impotriva acestor ticalosi, care le ling talpile cu atata …aplecare? S-ar revolta serviciile, justitia corupta, aparatul represiv,etc. impotriva UE si USA care ne jecmanesc? S-ar revolta un popor in mare parte manipulat( cu capul abia scos dintr-o saracie pandemica) impotriva serviciilor, justitiei corupte, presedintelui, P.M. s.a., ticalositi de betia puterii? Daca ai macar un raspuns de „Da”, din punctul meu de vedere subiectul mai merita discutat. Daca nu, mai bine mai citim o carte, mai ascultam o muzica desuflet, mai urmarim un meci de rugby din New Zealand, fiecare cu micile noastre placeri.
2. Si daca votul ar fi parfum de democratie ( mai glumim intre noi!), m-ai indemna sa ma duc sa votez ? Mi-ai putea sugera si cu ce partid? Pana acum am fost la toate votarile ( mai putin la ultimele locale). De fiecare data am considerat ca votez „binele” ( ca pana in 1996 inclusiv), sau „raul cel mai mic”( dupa). In ultima situatie, „raul cel mai mic” purta in el, totusi, si o umbra de speranta (in cazul PSD – ALDE/2016, in parte implinita). Dar acum? Cand toti liderii(?!) partidelor care conteaza se-ntrec in declaratii de / slujirea stapanilor externi, cu toate consecintele nenorocite pentru noi, romani traitori in aceasta tara?
Pentru cine ar merita sa risc sanatatea mea si a familiei? Caci „tomnai” (apud N.C.) ce stabiliram cam cat conteaza votul meu!
iohannis are exact poporul pe care il merita pentru ziua de 6 decembrie: hoardele care dantuiau bot in bot pe litoral toata vara, pe Jerusalema si dansul pinguinului, coada de cinci zile de la moastele Sf. Parascheva si Sf. Dimitrie cel Nou si puzderia de nesatui care calaresc hipermarketurile, de dimineata pana seara, sapte zile pe saptamana si 52 de saptamani pe an
pe ei ii asteapta la urne retardul de la Cotroceni, asta e poporul lui ales
ei care nu cred in covid, rad de cei care poarta masca si dau in judecata statul roman, pentru ca nu-i lasa la ultima cuvioasa insurectie pe anul asta, la moastele Sf. Andrei
tara de moaste suntem, nu de modele vii, in moaste ne-am pus nadejdea – nu in medicina, doctori, medicamente si spitale – si cu slujbele de ploaie ne faurim viitorul, nu cu agricultura durabila, cu ameliorarile de terenuri si irigatiile
S-a discutat mult despre motivul care-l determina pe maimutoiul de la Cotroceni sa tina cu dintii de data de 6 decembrie pentru alegeri parlamentare. Nu s-a gasit explicatie mai buna decit ca PNL coboara sever in preferintele romanilor si pericolul ca, la alegeri, scorul lor sa fie dezastruos e tot mai mare.
Fals! Neghiobul e absolut sigur de victoria in alegeri. Ba chiar, ma tem ca ne vom cruci cit de detasat se va impune holera galbena (cam cum s-a impus nataraul in 2014) Dupa cum tocmai s-a vazut la locale, mecanismele sint unse, principalii pioni au fost testati, ba chiar si noi (!!!) am fost testati. Si-atunci, de ce toata graba?
Fiindca DIRIJORII si-au pierdut rabdarea. Fiindca, odata cu iminenta vaccinarilor si a iesirii din pandemie, se apropie ORA BILANTULUI. Si ATUNCI nu vor mai putea ei fura, cit vom putea noi vota!!
Si-atunci, se grabesc sa prinda ultimul tren care-i duce la tinta: furarea Romaniei CU LEGEA IN MINA! De-asta e nevoie de „parlamentul meu”. ACUM!
N-as fi intrutotul de acord.Scopul principal e ca trebuie facut bugetul pe 2021, unde trebuie operate taierile, pe care nu le spun, dar care e la mintea cocosului ca vor fi.Cu Parlamentul actual, le-ar fi greu spre imposibil sa treaca bugetul.Cu unul nou, majoritar PNL, PMP, UDMR, eventual cu USR, daca va fi nevoie, vor taia salalariile bugetarilor cu 20-40%, ar ingheta sakariul minim, pensii, salarii, alocatii pana la cvadruplele alegeri din 2024.
Păi nici în 2019 nu au trecut bugetul prin Parlament,a fost adoptat prin angajarea răspunderii guvernului.
Și ce-i rău în a se tăia salariile bugetarilor??? Ba trebuie să le reducă È™i numărul, cu măcar 60%!
Tovarase Gelulache,
Doresc sa-mi expim totala adeziune fata de viziunea dumneavostra, ce-i drept, progresist deliranta.
Admir cutezanta cu care va permiteti sa puneti semnul intrebării, inclusiv asupra inaltelor cuceririi ale stiinței si medicinii moderne bugetare. Mai ales în România unde tovarasii medici se duc sa bambardească în timpul serviciului pe tovarasele asistente, asta doar dupa ce inchid cu cheia bolnavii in saloane ca sa poata arde 13 minute pină sună cineva la 112.
Imi aduceti aminte prin postare, de „manipularea sub dublu fals drapel”, scoala de informatii despre care inca nu s-a scris inca de catre „romancierii” serviciilor de intelignce. Astfel ca, daca nu crezi in varianta A, crezi in varianta B! Daca nu crezi nici in varianta A, nici in cea B, cam e timpul sa mori! E ca in bancul ( real) cu Iuri Andropov, autorul „revolutiei” din Ungaria din 1956, ambasador la acel moment la Budapesta si viitor sef al KGB si apoi un „intermediar” intre Leonid Brejnev si Misha Gorbaciov la presedintia Sovietului Suprem al URSS!
Daca v-am infuriat si nu ati inteles nimic din ce am postat, paradoxal, aveti dreptate, intrati in categoria celor 60 de procente ce ar atrebui sa fie restructurate.
Si voi completa lista si cu PSD care si el va vota taierile respective ale salariilor bugetarilor. Teodorovici este reprezentantul acestui punct de vedere pe care l-a articulat de multe ori.
Pai PSD cand sa le mai taie, ca ei au pierdut deja alegerile? Nu v-o silabiseste asta zilnic Prompterul Romaniei impreuna cu bufonul sau?
Nici o disperare.
Asta e bussiness planul, asta e termenul, asta e targetul.
Desfiintarea si de jure a ceea ce au fost România, românii, românismul.