Actualitatea mare, actualitatea mica
Â
Românii interesați de politică, cei care constituie grosul audienței televiziunilor de È™tiri, cei care merg la vot dar È™i aceia care preferă urnelor protestele de stradă, nu se pot plânge de plictiseală atâta vreme cât sunt incă aici, în țăriÈ™oară, cu viața lor de zi cu zi. Â
Această viață li s-a transformat de-o vreme într-o neîncetată confruntare de tabere. Aproape că a dispărut starea de pace, starea considerată obligatorie pentru orice națiune care vrea să se dezvolte. Mereu se întâmplă câte ceva, mereu explodează bombe È™i de-o parte È™i de alta a baricadei, punțile de legătură, câte au mai rămas, sunt rând pe rând aruncate în aer cu un entuziasm de practicant de războaie virtuale, cu joystick-ul, în care sângele È™i ruinele nu se revarsă niciodată dincolo de bariera ecranului.
Doar că din ce în ce mai des, de partea reală a ecranului (cea cu oamenii adevărați care populează  oraÈ™e È™i sate adevărate) reuÈ™esc să pătrundă, venind din virtualul cu sânge È™i ruine, ura, intoleranța È™i o insațiabilă sete de distrugere. Care se manifestă prin evenimente zilnice, mai mari sau mai mici, ce-È™i propun să zădărnicească orice-ar construi, rău sau bun, cei din tabăra opusă.
În aceste condiții este o adevărată minune când, totuÈ™i, un proiect grandios apucă să fie dus la bun sfârÈ™it.
E greu de definit grandiosul. Una dintre particularitățile sale distinctive ar fi, după mine, durabilitatea. Rezistența sa la erodarea timpului, dimpreună cu durata sa de supraviețuire în memoria socială.
Marea Unire împlineÈ™te 100 de ani. Acesta este considerat, pe bună dreptate, un proiect grandios la scara țării È™i poporului român, un proiect grandios împlinit cu brio de înaintaÈ™ii noÈ™tri.
Pentru ideea de unire È™i unitate națională ei au făcut, iată, ceva. Noi, în prezent, ce facem?
Noi dezbinăm!
De la preÈ™edinția lui Traian Băsescu încoace, ne-am specializat în dezbinare. Dezbinare pe care actualul preÈ™edinte vrea cu tot dinadinsul să o ridice la rang de artă. Arta războiului civil!
Este de mirare, de aceea, cum în acest climat otrăvit a putut fi adusă la stadiul actual, È™i sfințită, Catedrala Neamului. Sigur, nu este încă finalizată. Dar ce s-a făcut până acum, ce-am văzut ieri, la marea ceremonie de sfințire, pe mine unul m-a impresionat È™i m-a reîncărcat pozitiv. Felicitări Patriarhului Daniel pentru tenacitate, spirit antreprenorial È™i, mai ales, pentru măiestria sa de a naviga în ape tulburi. Mulți (printre care mă număr) l-au considerat pe Patriarhul Daniel prea … teluric pentru o demnitate atât de spiritualizată. Iată că, fiind astfel, a reuÈ™it, totuÈ™i (sau tocmai de aceea), ceva remarcabil.
Cred că sfințirea Catedralei Neamului ține de actulitatea mare. De actualitatea care, într-o ofensivă dementă a dezbinării, transmite un puternic mesaj unificator.
Actualitatea mică, însă, face tot posibilul să strice momentul de armonie. Căci se anunță tot mai zgomotos, tot mai agresiv, tot mai provocator, tot mai antinațional, un mare miting haÈ™tagian în chiar ziua aniversară de 1 decembrie.
Zeci de mii de oameni paÈ™nici (dacă nu chiar sute de mii) dintre votanții actualei puteri, care, an de an îÈ™i iau copiii de mână È™i participă cu entuziasm È™i mândrie națională la defilarea de 1 decembrie din marile oraÈ™e ale țării, vor fi descurajați de perspectiva acestui miting amenințător să mai iasă la paradă. Căci, dac-ar ieÈ™i, È™i în jurul lor unii ar începe să huiduiască sau să arunce cu pietre în jandarmi, ei, oamenii paÈ™nici ce ar trebui să facă? Să se încaiere cu ceilalți? Să rămână pasivi, ca niÈ™te laÈ™i?
E necesar ca autoritățile să facă acum un lucru pe care, la mitingul din 10 august, nu l-au făcut. Ar trebui să anunțe, public, tare È™i răspicat, niÈ™te reguli stricte de urmat. De exemplu:
- Regula 1. Participanții la miting vor trebui să stea în limite spațiale clar delimitate de garduri È™i benzi indicatoare. În cazul depăÈ™irii acestor limite stabilite de organele de securitate, forțele de ordine vor da avertismente sonore de intervenție iminentă iar dacă manifestanții nu se vor retrage în spațiile rezervate lor, jandarmii vor interveni cu mijloacele tehnice legale din dotare pentru restabilirea ordinii;
- Regula 2. Dacă unii participanți la miting vor iniția acțiuni violente, ceilalți participanți, care au venit să protesteze paÈ™nic, se vor delimita de primii È™i se vor retrage, în maximum 3 minute, din zona violențelor. După scurgerea celor 3 minute jandarmii vor putea interveni în forță pentru anihilarea acțiunilor violente;
- Regula 3. În cazul în care, pe durata protestului, s-au generat pagube materiale imputabile participanților la miting (incendieri, devastări etc.), vor fi făcute răspunzătore pentru aceste pagube organizațiile care au mobilizat È™i au organizat protestatarii prin Internet pentru a participa la un miting neautorizat.
Astfel de anunțuri ar evita afectarea de către intervențiile în forță ale jandarmilor a participanților cu adevărat paÈ™nici È™i i-ar avertiza, totodată, pe aceÈ™tia, asupra riscurilor asociate unei eventuale pactizări cu agresorii. În plus i-ar responsabiliza pe cei care în prezent îÈ™i permit, fără niciun fel de consecințe legale, să incite la violențe È™i la acțiuni nelegale È™i antisociale.
Ce contrast între actualitatea mare È™i actualitatea mică. Exact contrastul dintre luminoÈ™ii ctitori ai unirii È™i È™i oarbele cârtițe ale dezbinării.
https://www.conteledesaintgermain.ro/actualitatea-mare-actualitatea-mica/26-11-2018https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/unirea-500x333.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/unirea-150x150.jpgEditorialeAlba Iulia,Catedrala Neamului,hastagieni,jandarmi,Patriarhul Daniel,pescuitori in ape tulburi,proteste Piata Victoriei,unire 100 ani Românii interesați de politică, cei care constituie grosul audienței televiziunilor de È™tiri, cei care merg la vot dar È™i aceia care preferă urnelor protestele de stradă, nu se pot plânge de plictiseală atâta vreme cât sunt incă aici, în țăriÈ™oară, cu viața lor de zi cu zi.  Această viață...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
https://www.stiripesurse.ro/ziua-z-dupa-patru-ani-de-mandat-klaus-iohannis-lanseaza-romania-educata-este-cea-mai-ampla-si-de-durata-consultare-publica-desfasurata-pana-acum_1308612.html
NOUA REEDUCARE GLOBALISTA IUDEOMASONICA
In care vedem cum alogenii, strainii de neam, care au ocupat institutiile statului ca lupii la oi prin minciuna si viclenie se straduiesc pas cu pas…nemteste…pentru reeducarea oamenilor prin spalarea lor pe creier cu „valori” occidentale, pentru a accepta mai usor invazia imigrantilor si sodomia homosexuala, pentru ca popoarele sa fie transformate in populatii fara identitate, cultura, traditie, limba…fara resurse, fara economie, fara pamantul stramosesc…. controlati si manipulati prin card si cip…si paine si circ !
Domnule Conte,
Tema pe care doresc sa o abordez acum e off topic, dar cred ca ar fi bine sa intelegem de ce uniunea ioropeana are un comportament duplicitar in aceeasi speta, comportament copiat de la justitia romana – sau vitzavercea ?.
In luna august a acestui an au avut loc niste manifestatii violente in Bucuresti cu scopul de a darima un guvern care nu e pe placul coanei ioropa. Tocmai de aceea iunkar si timarmantz au crtiticat foarte dur interventia jandarmilor romani, si asta s-a consemnat si in blestematul raport emceve.
In urma cu citeva saptamini a avut loc o manifestatie de protest a jiletcilor galbene in Paris. Jandarmii francezi au intervenit dupa cum s-a vazut la buletinele de stiri. Presupun ca ioropenii komisari de la bruksel nu au suflat o vorba despre asta pentru ca guvernul francez e pe placul lor.
De exista standard dublu la benzina, alimente, de fapt „¦ la orice ?
De ce jignirea poporului roman, a Bisericii este considerata libertate de
exprimare pe cand criticarea LGBT, a UE, a corporatiilor este privita ca ofensa si chiar pedepsita ?
De ce nu ai voie sa iti cinstesti eroii ex Radu Gyr, Miercea Vulcanescu, V. Gafencu pe cand altii au ca sarbatoare nationala crima in masa ( ex. Vandeea sau revolutia franceza ) ?
De ce UE este „procupata” si se implica doar in modificarea legilor penale iar de restul ii doare in pix ?
Pentru ca romanii au redevenit ce au fost pana acum 100 de ani : populatie tolerata.
Defilarea de 1 Decembrie a devenit de la an la an un circ pentru gura-casca. Tehnica militara, lustruita ca sa para avansata, platita cu bani grei si multa suferinta de catre poporul roman.
Diferenta uriasa intre armata care s-a batut pentru tara si mercenarii de azi.
Da, generatia asta degenerata de astazi !
Spre exemplu generatia care s-a luptat la 1918, aia da armata ! Si comandata ca lumea, nu asa ! Dupa pregatiri si negocieri de doi ani armata romana a pornit la atac si in cateva luni Bucurestiul si jumatate din tara erau „¦ germane ! Romania a avut un noroc chior ca Franta, SUA si Anglia au castigat razboiul, altfel conditiile pacii de la Bucuresti erau un dezastru !
Si eu imi amintesc cu nostalgie de defilarile alea adevarate de 23 August, nu circul de azi ! O tempora ! Cum nu revii tu Nicule sa ne petrecem luna August la defilari, sa ne filmize cu elicopterul, ce amintiri ! Eram si noi tineri ce-i drept !
Daca nu era generatia de la 1918 acum vorbeai ungureste, bai laba trista.
In 1919 ungurii ocupasera toata Slovacia si intrasera cu trupe in Romania. Marile puteri facuse deja concesii in favoarea Ungariei si le acceptasera solicitarile teritoriale. Generatia de care vorbesti tu a ocupat Budapesta intr-un timp record ( aprox. 2 saptamani )
Povestea opincii de pe Parlamentul din Budapesta ( din timpul razboiului romano-ungar 1919 )
Palatul Parlamentului din Budapesta a fost pus sub paza unui pluton de vanatori. Seful garzii de la intrarea principala era sergentul Iordan, din Craiova. Romanii nu dadusera jos steagul Ungariei de pe Parlament dupa ocupare.
Se pare ca Iordan nu era tocmai multumit de prezenta steagului si ar fi dorit sa razbune ceea ce cosidera el nedreptatile maghiarilor fata de romani.
Scarpinandu-se dupa ureche si-a zis :
„Sa dau jos setagul unguresc si sa pun fanionul de la companie asta ar sti si madama de la popota domnilor ofiteri sa o faca. Dar am sa chibzuiesc in asa fel ca sa ramana de pomina si sa fie si talpa Romaniei razbunata.”
Chemand pe caprarul Bivolaru s-au urcat amandoi pe acoperisul cladirii.
A coborit apoi steagul unguresc pana la jumatate si, cerandu-i opinca caporalului, personal s-a urcat si a agatat-o ca o caciula deasupra drapelului rosu-alb-verde, ridicind apoi steagul. Si asa a falfait multa vreme steagul maghiar cu opinca romaneasca deasupra lui.
– Cine oare sa fi facut aceasta tragica gluma ? Cine oare sa fi dat vantului si sa fi ilustrat cu atat maiestrie si atat de dureros dezastrul regatului unguresc ? Intrebarea era pusa comandantului armatei de catre un inalt oficial al orasului in timp ce priveau opinca cu nojitele fluturand peste steag.
Generalul, curios si el sa afle cine a facut aceasta pozna, intreba santinela :
– Stii cine a dat oridin de s-a aciuat opinca aceea deasupra drapelului ?
– Da, domnule General. Chiar domn sergent a dat ordinul si tot el l-a executat.
Generalul observa, nu deprte, pe sergent si pe caprar care culegeau roadele ispravii lor privind la trecatorii care se opreau mirati si enervati.
Pe fetele celor doi se observa cea mai desavarsita satifactie.
Generalul, aratandu-i pe cei doi, spuse oficialului maghiar : – Ei sunt glumetii.
Oficialul a replicat cu melancolie : – Daca din sufletul si din mintea unor simpli tarani ca acestia s-a desprins o asemenea poznana atunci nu ma mir ca sunteti aici.
@radu
eu nu stiu exact ce ai invatat tu la istorie dar aici spui prostii.
Romania a pierdut Bucurestiul in favoarea germaniei in 1916. Atacul realizat de germani din doua directii insuma 250.000 de oameni. Armata romana condusa de Prezan doar 150.000 de oameni. De 2 ori trupele germane au fost aproape invinse un corp de armate trimis peste Dunare, etc) inainte de ocuparea Bucurestiului. Ce i-a salvat pe germani au fost corpul de armata turc aliat al germaniei, lipsa de chef a corpului rus imperial aliat(se apropia revolutia si se simtea in Rusia ca vine schimbarea in rau) cu Romania si norocul chior (au pus mana pe ordinele de lupta ale generalului Prezan).
Exista doua parti ale acestui razboi.
In 1918 vorbim si de Basarabia. Nu mai vorbim de imperiul rus ci de lenin si de soviete. Interventia armatei romane in Bucovina a fost salutara. In plus seful statului major francez de pe frontul de vest a fost numit ca sef al misiunii militare si consilier al Regelui Ferdinand. Vorbesc binenteles de generalul „burtalau”(Berthelot) cel care a reorganizat o parte a corpului militar romanesc (1916). General foarte iubit de trupele romane.
De aici afli ca relatiile intre Romania si Franta erau mai mult decat excelente.
Urmare a reusitelor armatelor franceze pe frontul de la Salonic ce au condus la ocuparea si scoaterea din razboi a bulgariei (cu ajutorul sarbilor, sarbii au batut la nemti si austrieci de le-a sunat apa in cap in primul razboi mondial) a esecului austro-ungariei pe frontul italian(varza totala sa te bata italia) cat si datorita remobilizarii armatei romane din Moldova maretul Mackensen a cerut permisiunea cancelarului sa se retraga. La sud de Dunare generalul „Burtalau” se organiza cu generalii armatei romane sa il prinda in cleste pe Mackensen. Ei da reorganizatorul armatei romane din 2017 ataca din sud. Pe 10 noiembrie 2018 seful noului guvern roman Coandă cere lui Mackensen prin ULTIMATUM retragerea in 24 de ore.
Deci Bucurestiul a fost eliberat pe 12 noiembrie 2018 FARA LUPTE cu ultimii comandati militari arestati de jandarmii romani nici macar de catre armata si cu maretul general german fugit deja.
Nu am mai vorbit de bataliile de la Oituz si Marasesti ca nu as mai avea de ce.
Stiu ca tie iti pute de orice este romanesc dar da Romania in perioada Primului razboi Mondial a avut armata si militari de top si conducatori de top nu precum pigmeul sef de stat actual care nu se basica cand nemtii „lui” incearca sa ne rescrie istoria.
Deci ce ziceai ca numai „norocul chior” al Romaniei ca Franta, Anglia si SUA si Italia si Grecia si Romania ca sa nu mai spunem si de rusi au castigat razboiul? Pai vad ca onor austro ungarii si nemtii au avut niscaiva probleme sa ocupe ceva, ce sa mai vorbim de detinut ceva si nici un fel de problema sa fuga de „amarata” de armata romana?
Tu iti dai seama ce mari tampenii poti spune „prichindel”?
Dar nu e numai vina ta ci si a educatiei primite in familie iar pt asta ai toata compasiunea mea.
Actualitate mare, actualitate mica si… actualitate foarte mica.
Din fericire, 1 Decembrie a trecut cu bine. La multi ani, Romania!
Pentru mine, care poate ca vad partea cam prea plina a paharului, finalizarea in linii mari a Catedralei mi-a dat un sentiment de izbanda greu de explicat. Probabil, nu gasesc alta comparatie acum, ceva asemanator au simtit locuitorii unui stat mic, inconjurat de vecini ostili, si care printr-o operatiune aeriana fulger de durata a o ora, au surprins si distrus la sol cateva sute de avioane inamice care asteptau ordinul de atac. Se intampla in anul 1967. (La parada au participat si doua avioane canadiene F 18.)
Hai sai spunemi numele: MORDEHAI HOD…merita amintit(comandatul forțelor aeriene)
Am aflat de intamplare dupa mai multi ani si ramasesem cu impresia ca a fost vorba de un singur raid aerian, dar au fost mai multe raiduri in aceeasi zi. (E ca atunci cand dupa domnia lui TB romanii au crezut in mod eronat ca nu li se mai poate intampla ceva rau, dar cand se asteptau mai putin a aparut KJ…)
… cu bani de la stat.
https://youtu.be/cVveLwI2Dqc
LA MULTI ANI !
Nu e foarte clar ce ar putea face d-na Dancila cu insemnele puterii Imperiului de Apus in cazul in care lucrurile se vor precipita si acesta va sucomba chiar in timpul presedintiei romane; dupa cum se stie Constantinopolul este un oras foarte, foarte ocupat de turci inca de acum 565 de ani (si sase luni). Poate va primi un al doilea mandat constitutional pana la rezolvarea situatiei…
In alta ordine de idei, invitatia pe care patriarhul Daniel ar putea s-o adreseze batranei Europe pentru a adera la ortodoxie ar suna cam asa:
https://www.youtube.com/watch?v=2nUQPhq8-Co
Dar atentie mare pentru ca exista si o alta propunere, cam indecenta, desi parca tot mai insistenta:
https://adevarul.ro/entertainment/muzica/melodia-no-woman-no-cry-cantata-cor-arabi-8_5a1e6f4c5ab6550cb8a7890b/index.html
Am inteles dorinta BOR de a sfinti catedrala neterminata inainte de 1 Decembrie. Bravo lor ca aproape au reusit sa o termine. Nu stiu daca o sa ma duc vreodata sa o vad, poate ca da, in tot cazul nu este in topul prioritatilor mele. Ii inteleg pe cei care si-au droit sa o vada ridicata, si pentru ca sunt multi cred ca e un lucru bun.
Personal as fi vrut sa ne gaseasca centenarul si cu o retea de autostrazi. Pe care sigur le-as fi folosit ! Din pacate asta nu s-a putut. Daca as fi politician in Romania asta ar fi cea mai mare prioritate: Romania are drumuri infernale, dureaza mai mult din Bucuresti in provincie decat cu avionul din Australia la Otopeni.
Al doilea lucru pe care as vrea sa il realizeze Romania este sa investeasca mai mult in educatie. Din putinul pe care il are ar trebui, dupa parerea mea, sa isi construiasca in primul rand autostrazi si scoli. Asta ar fi definitia patriotismului dupa parerea mea. Frazele sforaitoare, visele de izolare, dorinta de a se defini ca tara in primul rand ortodoxa mi se par inadecvate in secolul XXI. Indraznesc sa sper ca majoritatea romanilor isi doresc bunastarea, doresc sa circule si sa cunoasca lumea, nu sufera de un complex de inferioritate characteristic xenofobilor.
autostrazile nu le avem din cauza celor care ne jefuiesc…din cauza corporatiilor occidentale din cauza babiloniei ue care ne-a transformat in colonie…ne-a distrus economia industria ne fura resursele bogatia padurile pamantul stramosesc…toate sant in mana strainilor…toata bogatia tarii curge ca un fluviu spre vest… de la aur gaze petrol finante….la forta de munca calificata pe banii nostri…asta e „beneficiul” integrarii(dezintegrarii) in ue…din cauza asta nu avem autostrazi…
Faptul ca Biserica ortodoxa a reusit sa construiasca ceva maret in primul rand pentru Dumnezeu, si in al doilea rand pentru popor,dovedeste ca a ramas singura institutie româneasca, a românilor, neocupata de straini, de alogeni, ca lupii la oi, si care lupta cu adevarat pentru interesele si propasirea poporului asuprit si umilit atita amar de ani,de straini !!!
Anul asta sunt multe centenare, noi, polonezii, balticii, mai putin festive la fostii iugoslavi si cehoslovaci, trist la unguri.
La Varsovia pe 10 Noiembrie a fost cel mai grandios.Un mars format dintr-un sfert de milion de nationalisti((adica patrioti) in frunte cu Presedintele a strabatut orasul in ordine perfecta.
Si la ei tefeleii lor au instigat la tulburari si dezordine, dar nu au avut spor.
Liberi si mandri, e deviza polonezilor
Înainte de cele trei reguli exemplificate de către dvs., Conte, ar trebui È™i un titlu: „Autoritățile române se delimitează de orice acțiune defăimătoare, prin orice mijloace…”
Extraordinara realizare a BOR. Cu atat este mai mult cu cat Catedrala a fost realizata in pofida multor adversari care au incercat din rasputeri sa o saboteze ( ceea ce arata ca nu mor caii cand vor cainii ). Daca s-ar fi construit un mega-mall nu ar mai fi fost comentarii.
Aseara i-am vazut pe slugile de la protv cum insinuau ca suma de bani este mare si ar fi putut fi folosita in alte scopuri. Despre faptul ca protv-ul de la infiintare nu si-a platit taxele catre stat acumuland niste datorii uriase care au fost sterse prin OUG nu au spus nimic.
Auzi tot felul de aberatii si nu iti vine sa crezi ce poate debita mintea unora.I-ar fi incantat mai mult pe contestatatri daca am fi cumparat niste Panzer-e de la nemti ramase din ww2 sa se asorteze cu rachetele patriot.
Catedrala a fost realizata cu un zbucium similar cu al poporului roman. Multi dusmani si din interior dar mai ales din exterior.
Parintele Patriarh Daniel se descurca admirabil ca reprezentant al Bisericii ( mai ales in aceste vremuri tulburi ). Orice om de bun simt care nu are creierul spalat de hotnews.ro si care se informeaza corect isi da seama de asta. Este printre cei mai buni patriarhi pe care i-am avut. I se insceneaza tot felul de lucruri pentru ca deranjeaza prea tare mafia satanica UE.
Am avut si eu, lucand in corporatie, multi colegi care repetau tot timpul acelasi acuze idioate la adresa clerului ( ce citeau si ei pe hotnews ). Se legau pana si de vanzarea de lumanari dar habar nu aveau cat costa una. Pentru cine nu stie, in Romania, Biserica Ortodoxa ocupa lacul 7 intr-un top al numarului de biserici raportat la numarul de credinciosi. Pe primele locuri sunt protestantii, penticostalii si catolicii. Dar spalatii de creier ignora aspectele astea.
Inca un amanunt pe care l-am observant „¦ La serviciu, cand se dadeau libere in zilele de sarbatoari religioase si cineva totusi trebuia sa ramana sa asigure functioarea echipamentelor, primii care se repezeau sa rupa usa erau ateii. Intotdeauna.
La „revenirea spectaluoasă” a lui Batistuță la iRealitaea tv., Dogioaica de la „Zoaie.com”, a ridicat È™i ea problema costurilor Catedralei, deÈ™i, întrebarea pusă de Rar.. Bogdan a fost cu totul alta! Zadarnic încerca moderatorul s-o întrerupă. Dacă mai luăm în considerație È™i vehemența cu care îl susținea pe suedezul cu nr. de înmatriculare, am putea, făr’ de păcat, să spunem multe sau nimic despre această jurnalistă.
Cred ca intreaga populatie este divizata pe doua mari directii antagonice: un progres cu compromisuri sau anticoruptie pana la capat in care un progres cu compromisuri este inacceptabil.
E marea dilema care ne macina ne consuma si ne dezbina. Punctul culminant al acestei dezbinari a fost dat de referendum in care segmentul anticoruptie a preferat sa sacrifice familia pentru a nu risca o potentiala victorie pentru Dragnea.
Suntem tara care nu isi poate concetra energiile intr-o directie constructiva pentru ca nu exista o viziune despre viitor si o strategie care sa suporte aceasta viziune. Rezultatul e ca mare parte din aceasta energie nationala se consuma intr-o combustie interna inutila a urii si a deznadejdii.
Maica Teresa spunea ca daca judeci prea mult pe cineva nu mai ai timp sa il iubesti. Iar noi judecam mult… mult prea mult si din pacate nu judecam nici coerent.
In sahul modern se intampla un proces ciudat. Aparitia programelor de analiza ii ajuta pe jucatori sa memoreze variante de deschidere pana la a 25 mutare. Rezultatul e ca prima parte a jocului tine mai mult de memorie decat de ratiune iar calitatea jocului este dincolo de limita ratiunii umane. Dar odata ce arsenalul de mutari s-a terminat jucatorul incepe sa gandeasca cu propria minte si calitatea jocului scade uneori sub valoarea jocului unor jucatori clasici obisnuiti sa gandeasca de la prima mutare.
Acelasi lucru se intampla si cu noi… cand privim la televizor suntem indoctrinati cu idei servite de altii. Apoi iesim in societate si regurgitam aceste idei iar cand apar fisuri in ideile pe care le-am servit pe nemestecate ne enervam, executam atacuri la persoana… Nu am vazut pe nimeni sa isi reformuleze pozitia.
In orice discutie argumentul final e ca al tau e mai hot ca al meu… iar cel care alege raul cel mai mic e superior. E raul cel mai mic pana devine raul cel mai mare… vezi TB, KJ.
Am ajuns sa nu mai vedem familia din cauza lui Dragnea, sa vedem OUG13 emisa de ciuma rosie dar sa nu vedem cum strainii ne iau padurile petrolul, gazele, pamanturile si ne stabilesc salariile si preturile (heh aici sunt mai multi de vina), si mai nou nu mai vedem catedrala din cauza patriarhului si a clerului…
Zilele astea Parisul e in clocot, motivul e simplu dar concret: pretul benzinei. Francezii construiau Notre Dame la 1200 noi construim prima catedrala dupa 2000, sunt 800 de ani de civilizatie, din pacate…
Intradevar notre dame de Paris este cam neterminata desi a fost inceputa cu multe secole in urma. Fiecare popor are momentul sau de glorie, fie ca e vorba de englezi, francezi, spanioli, germani, italieni samd. Poate ca acum a venit si vremea românilor…
da, vreo 3, sub Alexandru, sub Ion si sub Nicolae, cum zicea Florin Zamfirescu in o scrisoare de mai ‘an
Vă înÈ™elați atunci când spuneți că sfințirea Catedralei Neamului transmite un mesaj unificator. Dacă aveți curiozitatea, deÈ™i nu vă recomand pt că o să vă strice ziua, citiți comentariile la filmările legate de catedrală postate pe youtube (sunt destule canale, nu le menționez pt că nu merită) – o să vă îngroziți È™i o să vedeți adevărata dimensiune a fanatismului la care au ajuns foarte mulți români, majoritatea zic eu.
daca unii se lasa inselati de straini si de cozile lor de topor, si denigreaza pe Maica neamului nostru Biserica ortodoxa, asta nu inseamna ca trebuie sa cadem toti in aceasta capcana perfida care dezbina pe tradatori si vanzatori de neam, dar uneste pe adevaratii români patrioti si nationalisti, atunci cand zideste biserici, catedrale, ca jerfa pentru Dumnezeu, sau cand zideste asezaminte de binefacere de la spitale clinici cabinete medicale la orfelinate si azile pentru batrani…pe care alogenii si cozile lor de topor nu le vad….sau mai bine zis, nu vor sa le vada !
o să vezi tu aprecieri pentru Biserica Ortodoxă după ce generația pensionarilor va trece în neființă (10-15 ani) È™i generația feisbuchiÈ™tilor tefeliÈ™ti va trimite în parlament partide userist-globaliste.
pentru Marian : Recorder huh ? Reportajul de 19 minute ? Frumos .. Esti unul din aia care saliveaza cand vine vorba de aruncat cu noroi ..
Salut,Mariane, da-mi niste cuvinte cheie, ca sa caut mai rapid..te previn ca sunt agnostic si consider religia crestina artificiala, deci ma pot obiectiva macar din acest pdv… pe neve iti pot spune insa ca cine critrica, critica de fapt ROMANIA…dac Roamnaia statistica ar fi fost adepata a Cultului Ceainicului lui Russel (n-am gasit alta rima), ar fi fost atacata acolo, zicand de exemplu ca e blasfemie, si ca romanii sunt oameni necredinciosi, fara un Dumnezeu adevarat.
salut, e suficient să cauți „catedrala mantuirii neamului”.
Nu mi-s dragi vecinii nostri cei mai mari.Nici ei noua, pardon, nici noi lor…
Acum, de capul lor sau ‘sfatuiti” s-au certta cu vecinii lor si mai mari.Ca au, ca n-au dreptate sau sorti de izbanda nu conteaza.Conteaza ca perssedintele lor (si acela pus de afar si acela cu gene mixate) a zis ceva de Lege Martiala.
3 minute e mult….Grupurile sunt oricum delimitate, datorita ostilitatii reciproce si faptului ca lumea se cunoaste.Hai cu egalarea!!
Ma duc,miroase a 1989…
nu ca m-as bucura sa se intample ceva, dar trebuiesa fiu acolo..sa vad/simt ce se intampla, nu sa il ascult pe Radu Te dor cum relateaza;daca la defilare fanfara canta cumva Treceti batalioane romane, in studio se pune surdina si se amplifica vorbele..iar la reluare se taie la montaj..sunt mai multi pupatoriîncur(c)atori in media decat in Armata..trebuie sa fiu acolo in secundele dinaintea inceperii, cand simti doar vantul rece (daca misca vreun hastag ar trebui sa si-o ia pe coaja) ….sa vad daca au „munitie” sa il cante ; si pe acesta si [pe ‘Tu, Ardeal” …sper ca va fi bine pt Romani, macar o zi la 100 de anide singuratate…si sper ca organele sa faca ce trebuie, sa mai ‘egalam” scorurile din ultimii ani..sa vad cum se trece pe sub Arc, ca in 1990..sa aud daca e „felicitat” baby brokerul; daca ‘tovarasa” de viata vine in roz sau in mov.
am fost; trebuia sa vad cu ochiimei; caci ochiul deschis afara inauntru se desteapta…
momentul astral a fost cand s-a cantat imnul, s-au tras 21 de salve cu tunurile din 1947 si cand neamtul globalist, pe acordurile „Imn eroilor” a depus o coroana la eroi cazuti in lupta cu nemtii si cu globalismul comunist (1919, 4 august).
Armata NU A AVUT cojones sa cante ca mars de defilare, la ‘Hudred years after” ‘Treceti batalioane romane carpatii”.Nici ‘Tu, Ardeal” .Armata e cam jale…tupe mancate de piranhia globalisti, pardon puse sa cumpere niste struto camile din familia de transportoare cu nume de peste amazonian; un model bun, 7 de umplutura, sitting duck, de le vede afganul cu ochiul liber de pe munte.Suntem trupe , carne de tun.Alte tari cu armate adevarate, de la USA la Iran de la Rusia la China la Coreea de Nord defileaza cu armament strategic, noi, cu trupe si masinute de transporta raniti sau tehnica sticata/distrusa.Am senzatia ca si la armate in cadrul ‘partenmeriatului strategic” suntem, statistic vorbind, tot un fel de ‘oameni de serviciu” , cel mult mediu calificati.Precum personalul sanitar cauta in Marea Britanie, cf.reclamelor din Metro:infirmiere si asistente. Ascultandu-l pec el ce prezenta defilarea, vazand echipamentele noastre vechi vechi completate cu cumparaturile noi vechi, ascultand cum comentatorul oficial ridica in slavi ispravi de lupta ale combatantilor nostri INAFARA tarii, vazand echiparea pt relief si clima altele decat cele ale teritoriului national( pe acesta NU il mai apara Armata Romana?…) , am avut foarte clar senzatia de colonie.
Bomboana pe coliva , avem un Inspectorat/Directie/ what ever pt IMIGRATIE..legala.Desigur au si dotari, dubite cu echipament pt inregistrare si preluare…..Aici sunt banii dumneavoastra
In deschidere 3 IAR=uri xy , de acrobatie aeriana (nu avioanede lupta, mirage-uri, nu Grippen nu Suhoi, nu F țț, precum la natiile adevarate)au trasat un tricolor de fum rosu galben albastru pe cer.Cei 100de ani nu au fost nici 100 de secunde , cat am tras 3 fotografii.Tricolorul a disparut ca un fum, ca Romania.
Dust in the wind…Romania, ca stat real, este PA, este ISTORIE.
Romania a ramas doar in noi, cat om mai trai.Nu suntem nici primul, nici ultimul neam disparut din istorie.
Asa ne trebuie. Exact ca in finalul di romanul „100de anide singuratate”.Terminam in coada de …tirbuson.S-a vazut si la votul pt familia „traditionala”..Au votat codita de purcel.
Iar daca partenerii strategici ne folosesc doar la ‘debarasat ” campul de lupta , carat raniti si plimbat trupe de colo dincolo, ne vand transporatoare de zici ca sunt care alegorice de inalte si fete drepte ce au si ‘aparate „de catre o miraliera-tun de calibru 20-30 mm, ..inseamna ca NU AU INCREDERE in noi pt.misiuni adevarate..si ca artolul dlui Adrian Severin de acum cativa an era adevarat. Ideea prinicipala era axata pe binomul, preluat tot de afara, „Occidentul aplica asupar Romaniei tactica pamatului parlolit” si ‘we are not here to stay” .Amintea impartirea tarilor de catre potomacieniin 4 categorii de interes, 3 mentionate in clar; prima categorie erau adevaratii si eternii aliati( GB si Israel), a doua am uitat, dar in a treia intra Ungaria…articollul/articolele (cel cOccidentul era dupa un analist…francez) pot fi cautate pt o informare mai riguroasa.Eu am citat din memorie, cea care ramane.
Conte,
ma surprins, neplacut, caracterizare facuta „Preanecinstitului” Daniel..
L-am cunoscut la Viena, unde traiesc de peste 28 de ani.
Impresia este de „cam timpitel”, unsuros si plin de ifose. Pe alte canale, tot din Viena, am aflat ca este mare pungas, veros, fara scrupule.
PS.
„Catedrala mintuirii banilor”, exact de ce are nevoie chelul…
Ei c-oi fi tu si canalele tale din Viena vreun geniu sa-l „evaluati” drept tampitel. Canta la alta masa te rog!
@ Themega
Cat de tare esti ! Cand a ocupat Crimeea, Putin ti-a cerut sfatul sau a facut de capul lui ? Pe Napoleon sau pe Tutankhamon i-ai cunoscut ? Despre Nero nu te mai intreb ca probabil ti-e ruda.
Ciolos scrie pe tine.
@Nenea Iancu: am postat si in alte ocazii, dar acum vad reactii, pentru mine, surprinzatoare. Despre @eu, se vede „intinderea culturala”, despre tine nu pot sa trag o concluzie, tu fiind, pentru mine, prea alambicat. Tot ce am vrut sa spun initial se poate rezuma astfel: Sa nu ne lasam amagiti de poleiala preoteasca (Asa cum si @Marian remarca).
Cit despre Ciolos, avem in comun citeva litere in numele de familie.3Gc8
Putin nu a ocupat Crimeia. A fost un vot democratic al locuitorilor din peninsula, care s-au declarat in majoritate de acord pentru revenire la Patria mama Rusia, cea care a primit botezul ortodox la Cherson in Crimeia de la bizantini…cea care se numea Rusia Kieveana cu secole in urma, pana la dezbinarea de la Brest din 1595 – prin zisa uniatie adusa cadou de imperialismul catolic occidental…românii ardeleni stiu mai bine ce a insemnat la 1700 dezbinarea lor, ca urmare a aceleiasi strategii perfide prin uniatie din partea occidentului catolic imperialist.
@Nenea Iancu
Din motive evidente, amandoi am simtit nevoia sa-i transmitem acelasi mesaj „stimabilului”. Eu, din motive de eficienta in comunicare, m-am coborat la nivelul „intinderii sale culturale” si am reusit sa ma fac inteles, dovada fiind simplul fapt ca s-a ofuscat. Tu in schimb, din comoditate probabil ai ramas „sus” si ai ramas neinteles, alambicat. Apropo Nea Iancule, imi permit un citat potrivit „situatiunii”: „Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-È™tiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! È™i după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, fireÈ™te, È™i nimica miÈ™că.”
O seara buna !
@ Themega
pai de ce nu zici asa ? Daca l-ai citat pe @”Marean” atunci se schimba treaba. Esti discipolul lui ? Va integrati in absolut impreuna ? Va intalniti la acelasi ashram ( era sa zic „canal” de-al tau ) ? Daca el e sursa ta de informatii atunci se mai explica de ce batii campii in halul asta.
A fost organizat (cu greu) prin vara, un miting PSD la care participantii au aruncat efectele de propaganda, sticlele goale si resturile de mancare direct pe strada, la locul mitingului. Nu s-at impune o regula nr. 4, de genul „Mitocanii care arunca gunoiul pe jos vor fi lasati de izbeliste si nu vor mai fi primiti inapoi in autocarele organizatorilor, iar la alegeri vor fi taiati de pe lista noastra de simpatizanti”
asta-i tot ce ai priceput?
ceva mai cretin n-ai gasit sa postezi? aici se discuta despre tradatorii din #rezist, iar pe tine te preocupa pet-urile!
Catedrala Mântuirii Neamului a fost ideea lui”¦ Eminescu. Iată dovezile:
Posted on 26 noiembrie 2018 by Miron Manega in Dezvăluiri, Istorie, Spiritual,Știați că // 0 Comments
Indiferent de poziționarea fiecăruia dintre noi în privința „ždemonizatei” Catedrale a Mântuirii Neamului, aceasta a fost un deziderat istoric care niciodată, până acum, nu a putut fi împlinit. Iar cel care a avut ideea ridicării unui astfel de edificiu a fost chiar Mihai Eminescu.
Primul care a atras atenția asupra acestui fapt a fost Ioan Slavici, în 1924, într-o relatare apărută în revista „Arhitectura”:”žCând a sosit la București vestea că Curcanii noștri au cucerit reduta Grivița, Eminescu și eu am chibzuit să publicăm în Timpul un articol, în care arătam că Ștefan-Vodă cel Mare, de fiecare victorie câștigată pe câmpul de război, zidea întru mărirea lui Dumnezeu câte o mănăstire, și stăruiam ca românii din zilele noastre să ridice și ei o catedrală la București, unde nu e nici o biserică mai încăpătoare, în care mulți creștini să se roage împreună pentru binele obștesc”. Deci acesta era contextul È™i sensul pe care Eminescu îl atribuia unui asemenea proiect.
Recent, într-un interviu publicat în ianuarie 2010, în ziarul „žLUMINA”, academicianul Tudor Nedelcea vorbeÈ™te mai pe larg despre această idee È™i despre momentul în care marele poet È™i jurnalist a folosit expresia ca atare (Catedrala Mântuirii Neamului). Era în 1881, când în spațiul public se iscase o dezbatere privind înființarea unei mitropolii catolice la București È™i ridicarea unui edificiu monumental pe măsură. Propunerea venise din partea cercurile austro-ungare și maghiare, care încercau să speculeze faptul că regele Carol I era de religie catolică. Eminescu a fost primul din România care a luat atitudine împotriva acestei pledoarii, publicând în ziarul „žTimpul” și câte trei articole pe zi, prin care arăta parlamentarilor că nu este normal ca în capitala unei țări ortodoxe să se ridice o catedrală catolică, atâta timp cât nu există una ortodoxă.
El a demonstrat atunci „“ sublinia academicianul Tudor Nelcea „“ că cel care urma să fie numit în scaunul acestei mitropolii, contele Peoli, era de fapt spion, iar faptul că Vaticanul l-a retras pe acest monsenior a arătat că argumentarea sa era întru totul justificată. De asemenea, Eminescu l-a somat public pe regele Carol I să aleagă între a fi de partea religiei supușilor săi sau de partea religiei familiei sale. În cele din urmă, regele Carol nu a aprobat înființarea acestei catedrale. În această situație, Eminescu a venit cu ideea înființării unei catedrale a mântuirii neamului, propunând È™i sursa de finanțare: Loteria Națională.
Ideea nu a căpătat rădăcini. Proiectul a fost reluat È™i dezvoltat de Patriarhul Miron Cristea, dar nici în timpul lui nu s-a putut demara, cele două războaie mondiale impunând alte priorități. A urmat regimul comunist, când nici nu se putea pune problema. După 1990, Patriarhul Teoctist a reluat ideea, dar moartea sa intempestivă a blocat din nou demararea proiectului. Acesta a fost reluat, în forma și cu logistica pe care le È™tim, de Patriarhul Daniel. (Text preluat din cartea EMINESCU „“ AGENT SCRET, TRAFICANT DE CÄ‚RÈšI INTERZISE)
Miron Manega
http://www.cunoastelumea.ro/catedrala-mantuirii-neamului-a-fost-ideea-lui-eminescu-iata-dovezile/
Daniel Buzdugan: Singurul lucru notabil la 100 de ani de ROMÂNIA: Sfințirea Catedralei Neamului. Cine vrea să facă ceva măreț în țara asta ar putea să-i întrebe pe cei de la Catedrală, care au muncit zi È™i noapte, în 3 schimburi, cum au reuÈ™it aÈ™a ceva?!
DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ / Â
Luni, 26 noiembrie 2018, 09:42
Singurul lucru notabil la 100 de ani de ROMÂNIA – Sfințirea Catedralei Neamului, scrie omul de radio Daniel Buzdugan, într-o postare pe Facebook. Daniel Buzdugan spune că dacă această Catedrală a Neamului ar fi trebuit să fie construită de către statul român, „žprobabil că astăzi abia s-ar fi încheiat doar ,,studiile de fezabilitate” È™i îi sfătuieÈ™te pe cei care mai doresc să facă ceva durabil È™i măreț în România să-i întrebe pe cei de la Catedrala Neamului, care au muncit zi È™i noapte, în 3 schimburi, pentru a afla cum au reuÈ™it.Â
Redăm mai jos textul semnat de Daniel Buzdugan:
„žSingurul lucru notabil la 100 de ani de ROMÂNIA : Sfințirea Catedralei Neamului.Â
În România ultimilor 15 ani s-a lucrat numai È™i numai în direcția urii È™i a dezbinării , atât! Divide et Impera!Â
Dacă nici această catedrală nu s-ar fi săvârÈ™it , am fi defilat la 100 de ani de România ,,decât” cu tanti Viorica & asociații…
Unii frați de-ai noÈ™tri spun , cât de cât pe bună dreptate, că ,, n-avem spitale”, păi să fie sănătos statul român, la câte spitale, clinici, cabinete sau cămine de bătrâni a făcut BISERICA ORTODOXÄ‚ ROMÂNÄ‚, care nefiind o instituție de P.R. , lucrurile acestea n-au fost lăudate aÈ™a cum se face în industria marketingului, beneficiind din plin È™i de ,,ajutorul presei” (iertate să-i fie păcatele! ) care nu vrea decât sânge , sex, scandal È™i dezbinare! E cool să arunci cu noroi în biserică, Dumnezeu, neam È™i sa spui că din cauza bisericii ortodoxe nu se fac autostrăzi È™i spitale…. Eu cred că bisericii, dacă i s-ar da voie, ar fi în stare să facă È™i Metroul transportării bucureÈ™tenilor, chiar È™i Autostrada Ocolirii Neamului È™.a.m.d.Â
Singurul proiect mare , care a fost dus până la capăt in România de după CeauÈ™escu este Catedrala Neamului, È™i nu trebuie să fii neaparat un bun creÈ™tin pt a recunoaÈ™te această realitate!
Dacă această Catedrală a Neamului ar fi trebuit să fie construită de către statul român, probabil că astăzi abia s-ar fi încheiat doar ,,studiile de fezabilitate”, în 10 ani s-ar fi terminat treaba cu contestațiile pe licitații publice, iar abia peste alți 30 de ani s-ar fi încheiat È™i lucrările!:))
Azi prin această sfințire s-a încheiat un vis anunțat acum 98 de ani de către Carol I , rege al românilor!Â
Iar toată această poveste a avut un singur ,,manager” neremaniat: Patriarhul Daniel.Â
Și din asta se poate trage o concluzie la rece: câți dintre noi am putea să rezistăm ferm pe poziții, cu curaj, fără frică, să ne ducem visul la îndeplinire, având împrejur numai ură È™i dezbinare, uneori chiar din interior?!Â
Câte visuri mărețe s-au îndeplinit în ultimii ani în România? Câte? Poate 1 sau poate poate niciunul!Â
De obicei noi românii începem sublim È™i o sfârÈ™im în È™anț inclusiv în iubire, prietenie, dar mai ales în afaceri!Â
Iar asta nu s-a întâmplat din cauza bisericii. Biserica a dovedit că poate! Iar banii pe care i-a primit biserica se văd în cărămizile acelea încă netencuite, pentru că banii adunați nu s-au furat! A existat din acest punct de vedere un control sever, mai ceva decât la Banca Mondială!
O parte din sumă a fost donată chiar de PAPA IOAN PAUL al II-lea.Â
Dar oare ce soartă ar fi avut banii adunați, dacă această catedrală ar fi trebuit să fie construită de către statul român, prin firmele căpuÈ™ă , firmele de casa ale guvernelor aflate la putere: vă răspund eu – s-ar fi furat È™i nu s-ar fi văzut nimic în această sfânta zi! De fapt s-ar fi văzut: niÈ™te vile cu proprietari români pe Coasta de Azur, yachturi, elicoptere prin diverse curți din Snagov, Pipera, Primăverii, niÈ™te conturi ascunse prin paradisuri fiscale È™i cam atât.Â
În rest, cine vrea să facă ceva măreț în țara asta, indiferent de domeniu de activitate, ar putea să-i întrebe pe cei de la Catedrala Neamului , care au muncit zi È™i noapte, în 3 schimburi cum au reuÈ™it aÈ™a ceva?!Â
Cu o dăruire fantastică, fără È™păgi, valize furate, parandărăt È™i în orice caz Nimic fără Dumnezeu! Amin! În rest un pic mai multă iubire pentru România , mama noastră! Mama noastră de puÈ™lamalele ce suntem noi:)) Și inca ceva: noi romanii, luați individual suntem niÈ™te oameni foarte faini, dar Per ansamblu o dam de gard:) Hai sa facem cumva sa fie bine È™i la modul general! Hai toată lumeaaaa! Va pup È™i vă iubesc!”
https://m.activenews.ro/stiri/Daniel-Buzdugan-Singurul-lucru-notabil-la-100-de-ani-de-ROMANIA-Sfintirea-Catedralei-Neamului.-Cine-vrea-sa-faca-ceva-maret-in-tara-asta-ar-putea-sa-i-intrebe-pe-cei-de-la-Catedrala-care-au-muncit-zi-si-noapte-in-3-schimburi-cum-au-reusit-asa-ceva-153627
TeCunosc:
Dragilor, iată lista unităților medicale înființate de Biserica Ortodoxă Română ( aflate în evidență în anul 2017)!
Oare veți avea măcar răbdarea să le citiți? Ca să nu mai comentați în necunoÈ™tință de cauză. ?
1. Centrul de Îngrijiri Paliative „žSfântul Nectarie” din București „“ Arhiepiscopia Bucureștilor;
2. Centrul medical „žSfântul Spiridon Vechi”, București „“ Arhiepiscopia Bucureștilor;
3. Cabinet stomatologic „žSfântul Pantelimon”, București „“ Arhiepiscopia Bucureștilor;
4. Centrul socio-medical „žSfântul Dorotei”, Mănăstirea Turnu „“ Arhiepiscopia Bucureștilor;
5. Cabinetul medical „žSf. Cosma și Damian”, București „“ Arhiepiscopia Bucureștilor;
6. Policlinica Providența, Iași „“ Arhiepiscopia Iașilor;
7. Spitalul Providența Iași, „“ Arhiepiscopia Iașilor;
8. Centrul de recuperare și îngrijire medicală „žSfânta Ana”, Iași „“ Arhiepiscopia Iașilor;
9. Centrul de Îngrijiri Paliative „žSfântul Nectarie”, Cluj „“ Napoca „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
10. Policlinica fără plată „žSf. Pantelimon” „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
11. Cabinetul medico-social „žSfinții Apostoli Andrei, Petru și Pavel”, Bistrița „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
12. Serviciul Medical de Îngrijiri la Domiciliu „žSfântul Nectarie”, Bistrița „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
13. Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copiii cu Handicap „žSf Irina”, Turda „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
14. Centrul de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu pentru adulți, Turda „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
15. Serviciul de Îngrijiri Paliative la Domiciliu „žSfântul Nectarie”, Cluj-Napoca „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
16. Serviciul de Îngrijiri socio-medicale la domiciliu „žSfântul Vasile cel Mare”, Cluj-Napoca „“ Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului;
17. Centrul Social al Parohiei „Tractorul I”, Brașov „“ Arhiepiscopia Sibiului;
18. Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulator „“ Arhiepiscopia Sibiului;
19. Centrul de Îngrijire si Asistență Socială la Domiciliu, Sibiu „“ Arhiepiscopia Sibiului;
20. Cabinetul Medical de Medicină de Familie ,,Christiana”, Sibiu „“ Arhiepiscopia Sibiului;
21. „žCentrul de îngrijiri social-medicale la domiciliul pacienților cu boli incurabile”, Protopopiatul Brașov „“ Arhiepiscopia Sibiului;
22. Cabinetul „žSf. Nicolae”, Brăila „“ Arhiepiscopia Dunării de Jos;
23. Cabinetul „žSf. Spiridon și Sf. Irina”, Galați „“ Arhiepiscopia Dunării de Jos;
24. Așezământul Eparhial „žSf. Mc. Pantelimon” „“ Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos;
25. Centrul Medical „žSf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian”, Galați „“ Arhiepiscopia Dunării de Jos;
26. Cabinetul „žAcoperământul Maicii Domnului”, Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos;
27. Cabinet medical „“ Parohia „Sfinții Împărați” Ireasca, com. Gohor, jud. Galați „“ Arhiepiscopia Dunării de Jos;
28. Cabinetele medicale „žSfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian”, Arad „“ Arhiepiscopia Aradului;
29. Cabinetul Stomatologic „žSf. Nicolae”, Arad „“ Arhiepiscopia Aradului;
30. Dispensarul medical „žSf. M. Mc Pantelimon”, sat. Zimbru „“ Arhiepiscopia Aradului;
31. Cabinet stomatologic la Mănăstirea Dumbrava, com. Unirea, jud. Alba „“ Arhiepiscopia Alba Iulia;
32. Centru social-medical rezidential vârstnici de la Hârja, Bacău „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
33. Unitatea de îngrijire la domiciliu vârstnici, Hârja, Bacău „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
34. Cabinet stomatologic, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
35. Cabinetul Medicina de familie „žSfântul Ierarh Luca al Crimeii”, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
36. Centru de permanență medicală, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
37. Cabinet de protezare auditivă, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
38. Cabinet de consiliere psihologică, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
39. Cabinet de logopedie „žZambetul sunetului” Sf. Proroci Moise și Aaron”, municipiul Roman „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
40. Servicii stomatologice „“ un sprijin pentru bătrâni È™i copii ce provin din medii defavorizate, municipiul Roman „“Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
41. Cabinet socio-medical stomatologic „žSf. Luca al Crimeii”, Bacău „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
42. Centrul de recuperare neuro-motorie „žSf. Vasile cel Mare”, Bacău „“ Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
43. Cabinetul medical Sf. Ioan Rusu „“ Episcopia Giurgiului ;
44. Centrul medico social „žSf. Ierarh Nectarie” „“ Episcopia Devei și Hunedoarei.
45. Centrul socio-medical „žSf. Mare Mucenic Mina” „“ Parohia Tătărani din Arhiepiscopia Bucureștilor;
sursa facebook :Â Corina Ramona Ana Stanciu
Comentariile tale duc întotdeauna spre o liniÈ™te interioară. Postarea de astăzi m-a uns pe suflet.
Si despre astea de ce nu se vorbeste ? Ca sunt infiintate de Bisericile noastre ? Cat de trist .. E clar ca mass-media incurajeaza dezbinarea si ura fata de Biserica .