Se îngroaşă gluma (II). Care va fi prima ţintă nucleară a lui Putin?
Vineri, spre miezul nopţii la noi, precautul Klaus Iohannis ne-a surprins cu un discurs neprecaut. Aflat încă în SUA, după participarea la reuniunea NATO şi după poza triumfalistă cu preşedintele Biden, a ţinut să ne avertizeze mult mai explicit decât obişnuita lui comunicare laconică şi înceţoşată că România este, practic, în pre-război.
“… nu putem noi doar să zicem că vrem pace şi cealaltă parte să ne ameninţe cu război. Este o situaţie foarte tensionată şi noi, care avem cea mai lungă graniţă cu Ucraina dintre toţi aliaţii NATO, suntem într-o poziţie specială, însă suntem hotărâţi să facem faţă oricărui scenariu”.
Cele trei formulări subliniate în citat se abat de la comunicarea diplomatică uzuală şi de la plicticoasa moleşeală prezidenţială cu care am fost obişnuiţi prin accente de alarmă care parcă au rolul să trezească la realitate naţiunea şi să anunţe ameninţarea imediată a ceva foarte grav.
Pre-război, pre-război! Am înţeles! Dar ce ar trebui să se întâmple ca România chiar să intre în război?
Se pot formula mai multe scenarii, dar, în esenţă, există două variante cadru:
- Rusia să agreseze sub o formă sau alta direct România şi România, sub umbrela NATO, să riposteze în cadrul unor operaţiuni pe teritoriul ei;
- Rusia să agreseze o altă ţară (alte ţări) NATO şi România să participe la riposta NATO oriunde ar fi localizată aceasta.
La limită ar putea fi avut în vedere şi un al treilea scenariu cadru şi anume ca NATO să atace preventiv Rusia dacă ameninţarea acesteia cu bomba nucleară ar deveni iminentă. Cum, însă, o astfel de opţiune ar conduce inevitabil la al III-lea război mondial, care ar distruge planeta, mă rezum la menţionarea primelor două scenarii, ce lasă totuşi în viaţă speranţa unui viitor pentru cei care vin după noi.
Din formularea preşedintelui Iohannis, că România este “într-o poziţie specială”, rezultă că domnia sa, pe baza informaţiilor de care dispune, nu exclude deloc, ba chiar prevede o evoluţie a ostilităţilor încadrabilă în scenariul 1. Dar, dacă această temere s-ar adeveri, imediat două întrebări cruciale s-ar impune:
- Agresiunea rusă se va produce cu arme convenţionale sau neconvenţionale?
- Va interveni NATO efectiv, conform celebrului articol 5, şi, dacă DA, în cât timp şi cât de consistent?
Nu-mi propun să răspund acum acestor întrebări. Temerea nu s-a adeverit încă. Vi le formulez însă spre reflecţie pentru că, probabil, a venit timpul să reflectăm la ele.
Cum spuneam în articolul precedent, se îngroaşă gluma. Mesajul de vineri – noapte al lui Klaus Iohannis parcă vrea, din păcate, să mă confirme. Mobilizarea parţială decretată de Putin toarnă gaz peste foc. Iar ameninţările sale cu bomba nucleară nu mai par atât de … “metaforice”. “Nu e o cacialma” – ne asigura acesta şi, având în vedere contextul şi personajul, parcă n-ar fi chiar o neghiobie să îl luăm în serios.
Evoluţia imediat previzibilă pare a fi următoarea: după referendumurile organizate de Moscova în regiunile “separatiste”, aceste regiuni vor fi declarate părţi ale Rusiei. Ukrainienii, ca şi principalele ţări NATO, nu vor recunoaşte această schimbare de apartenenţă. Zelenski, susţinut de SUA, Anglia, Germania, Franţa etc. va continua să atace în aceste teritorii, pentru a le recupera, dar în noile circumstanţe Rusia va pretinde ca ea este cea atacată. Astfel se va intra in paradigma ameninţării existentiale in care Rusia a anunţat că va apela chiar şi la folosirea armei nucleare pentru a-şi apăra integritatea teritorială.
Având pretextul construit astfel şi fiind sub presiunea degradării situaţiei militare a trupelor sale pe fronturile de luptă din Ukraina, Putin va căuta urgent o formă radicală de a redresa situaţia. Cel mai probabil prin aruncarea in luptă a armei nucleare. Pentru că ar fi decisivă şi pentru că Rusia o are, iar Ukraina nu!
În acest context pare lipsită de sens atacarea de către ruşi, acum, a unei ţări NATO precum România. Cu ce ar ajuta operaţiunii lor din Ukraina bombardarea (fie ea doar şi cu arme convenţionale) a, să zicem, bazei de la Deveselu sau facilităţilor de tranzit de la frontiera de nord a României (aceste obiective fiind menţionate explicit în declaraţiile ameninţătoare ale lui Lavrov şi Medvedev)? Dimpotrivă, ar da toate argumentele NATO să intervină direct şi să complice foarte mult, pentru Rusia, ecuaţia războiului.
Iar dacă Putin va decide să atace nuclear, cu ce şi unde o va face? Care va fi prima sa ţintă nucleară?
Ce tip de bombe nucleare va folosi? Strategice sau tactice? Le va detona în Ukraina sau în alte ţări considerate inamice?
E exagerat să credem că România ar putea fi prima ţintă a unui atac nuclear rusesc. Aş spune, chiar, că ar fi o formă de infatuare extremă să ne credem atât de importanţi. Ce reprezentăm noi, pentru Putin, pe acest eşichier plin de piese grele? Cel mult un pion de sacrificiu! Ce-ar câştiga să ne sacrifice pe noi? De ce ar risca Rusia o ripostă NATO dură pentru noi? Absurd! Când există SUA, Anglia, Germania, Franţa… cu atâta forţă distructivă şi cu atâta ură acumulată!
Dacă Putin va lua o astfel de decizie nebunească, sperând să câştige dintr-o lovitură nimicitoare războiul pe care l-a declanşat, nu cu o bombă nucleară strategică va ataca prima dată şi nu într-o ţară NATO. Pentru că asta ar însemna sfârşitul acestei civilizaţii, inclusiv dispariţia lui şi a marii Rusii.
Va încerca cu una – două bombe nucleare tactice să distrugă centrii vitali ai Ukrainei, mizând pe laşitatea (sau raţionalitatea) NATO de a nu arunca în aer toată planeta de la prima provocare. Mai ales că sunt deja voci, la Pentagon, care afirmă că, în acest caz de atac punctual în Ukraina, există şi opţiunea unei riposte NATO foarte dură, dar nenucleară.
Nervozitatea socială creşte. Propaganda din ambele tabere turează la maximum. Într-un moment în care ar fi nevoie de judecăţi cu mintea limpede şi de decizii lucide, luate la rece, se observă radicalizare, înfierbântare, patimă. Eforturi uriaşe ale celor mai slabi de a destabiliza, de a se salva prin haos.
Prezumţia de bună credinţă acordată celor care emit păreri contrare părerilor noastre a dispărut aproape complet. Acesta este un lucru foarte păgubos în astfel de împrejurări. Andrei Marga a fost imediat etichetat omul ruşilor pentru că şi-a permis să spună ceea ce crede. Au încercat să-i închidă gura folosind toţi bolovanii aflaţi la îndemână. Oribilă lapidare. Armate de troli sunt aruncate în luptă pe toate canalele social media, nu să clarifice ci să denatureze. Să creeze false majorităţi, să polarizeze, să învrăjbească, să mistifice realitatea. Manipulare ordinară.
Ne aşteaptă, după toate semnele, vremuri complicate. În astfel de perioade suntem supuşi multor clătinări. Ca să rezistăm avem nevoie de puncte de sprijin solide, de repere verificate, de judecăţi cât mai juste. A rămâne închişi în limitările proprii nu e deloc cel mai inteligent lucru.
Da, se îngroaşă gluma! A venit toamna, iar după toamnă vine iarna.
https://www.conteledesaintgermain.ro/se-ingroasa-gluma-ii-care-va-fi-prima-tinta-nucleara-a-lui-putin/25-09-2022https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/09/nucleara.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/09/nucleara-150x150.jpgEditorialeatac nuclear,Klaus Iohannis,NATO,nu este o cacialma,Putin,razboi UkrainaVineri, spre miezul nopţii la noi, precautul Klaus Iohannis ne-a surprins cu un discurs neprecaut. Aflat încă în SUA, după participarea la reuniunea NATO şi după poza triumfalistă cu preşedintele Biden, a ţinut să ne avertizeze mult mai explicit decât obişnuita lui comunicare laconică şi înceţoşată că România este,...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Incearca la stand up kkomedy sau „versuri” de manele!
Contesa de Ségur – octombrie 1-Iote ca, peste noapte, mai aparu un Eminescu mic. Vorba acelui mare spirit ludic ce-a fost Mircea Crisan: “…se inmultesc precum broastele, prin metempsihoza”. Compunand- la doua “ceva” ( as fi zis capete, da’ nu par) precum un fel de Ilf si Petrov (fara nicio intentie, da’ asa-l chema pe unu’ din ei. Oricum,“ Si non e vero, e ben trovato”) ai zilelor noastre , o noua epopee in versuri, pre numele ei de familie „Tiganiada 2.0.” Altfel, cum am spus-o deja, „veseli”. Asa cum orice Curte mai rasarita- da’ din apus- obisnuia sa angajeze clovni, nu-nteleg de ce Curtea Contelui ar duce lipsa. La ce sa te-astepti cand te bucuri a fi „bufo bufo”, recte „broasca raioasa”? Sa te transformi in „Printz Printz”? Ghinion, a iesit „bufon bufon”. O pereche potrivita. Sa ne veselim, in continuare, cu epopeea in curs de elaborare. Abia am parcurs canturile 1 si 2;si pana la originalul de 12, mai e cale de delectare.
P.S. Te rog afla, daca poti verifica la sursa, si sa-mi comunici: e adevarat ca „…francezi vorbesc mult cu rrrr…… ” ; or fi asa multi „r” si-un singur „i”? Merci beaucoup!
Boss! Ești fraier! Scuza-ma dar ești fraier! Și mai ești și coclit!
Decât atat ai putut? Eu înțeleg ca nevasta nu mai prestează! Dacă e moarta sa o odihnească Dzeu ca tare chinuita a fost!
Dacă e vie, o înțeleg!
Când tu amesteci rusii și italienii asa ca să pari cult la nervul capului( citat dintr-o clasica Flacara) asta îmi spune ca ceva a murit! Și nici bypasul direct de la ventricul la aparat, nici măcar viagra în vena pe direct nu mai învie mortul!
Asa ca lasa preludiul asta pseudointelctual și răspunde la întrebarea mea!
Te vexeaza faptul ca te-am citit?
Ești frustrat de privatizarea teapa!
Dar sa te iei de ” aia din deal” asta arata ce fel de om ești!
Ești melteanul care folosește fain și nui bai pentru ca asa e mișto!
Iti recomand sa asculți niște Edith Piaf cu versurile traduse în rusa( te ajuta madam de Rostopasca) sa vezi cum pronunta femeia litera r!
Dar pana la urmă un mic proletcultist ca tine sărit din schema la privatizare și la împărțit ceferticate de revoluționar nu poate compila un pic mai mult decât îl duce frustrarea! Adică canci!
Si spre liniștea ta, nu sunt țigan dar am stat la masa cu ei, am dormit la ei în casa și am muncit!
Asa ca pentru mine Mică Țiganiada este o lauda!
Deci boss, lasă preludiul și treci la actiune!
Degetele vad ca merg( sper ca nu ti-a luat mai mult de o juma de ora sa tastezi) limba ai, ce îți mai trebuie[…]! ( am nimerit dimensiunea?)
Esti incorigibil! Iarasi aluzii morbide, jigniri, atacuri la persoana.Ai ceva dotari de pamfletar dar obscenitatile si jignirile grosolane anuleaza fragmentele de text bune.
30 de degete în jos? Decât atat?
E ceva în neregula?
Se apropie pacea și v-au tăiat de la buget? Sau cacanarul ala de antifuck are cheltuieli prea mari cu viagra și va micșorarea rate-ul pentru fiecare vot în jos!
Pentru director
142/12 sunt sigur ca ai citit și știi ca este din inima!
@AC
De rien.
„…francezi vorbesc mult cu rrrr…… ”
Si francezi (!), si portughezi (!), si brazilieni (!), si armeni (!) „vorbesc mult cu rrrr” si doar cu un sigur „i”, dar hai sa devenim seriosi. Poate o sa ti se para interesant:
https://septiemeartetdemi.com/2020/07/06/histoire-prononciation-evolution-tout-sur-le-r-francais/
@Contesa de Ségur – octombrie 3 – Merrrci pourrr votrrre rrreponse.Grrraseiez si eu din „amurul artei”cand vorbesc,in Francia, cu prietenii. Aflu, cu interes ca francezi(!) nu „e” singuri.
@ toasu director ai gasit niste greseli de tastare( si poate chiar gramaticesti…imi asum) si ai avut orgasm? cu placere! Sper ca ti-ai adus aminte de cum era sa fii viu!
Si cred ca ala care ti-a saltat intreprinderea era tigan, astfel nu imi imaginez de ce continui sa o arzi cu ironii de bloc!
In rest sa auzim numai de bine! Vine iarna si lemnili de foc e scumpe! Sper ca ai niste termopompoane calitative. Sigur nu le ai din lemn!
@Contele de Saint Germain – septembrie 30.
Ce se-ntampla, Conte? Chiar tratezi in cheie serioasa ceva ce tine de „veseli”(e)? Pe langa atatia Napoleoni, mai apare si cate-un Eminescu in salon!
Din gura ta Martini, o iau ca o lauda!
Iti mulțumesc ca ai gusturi bune! Dacă și postările ar fi pe măsură gusturilor tale, Putin ar părăsi Ucraina, Klaus ar rezilia contractul cu bmw și s-ar cumpăra Lada ca mașini de urmărire!
Încă odată mulțumesc pt apreciere!
@AC
Doi indivizi seriosi. Unul mai „talentat” decât celalalt.
“Quand on n’a pas de talent, on dit tout. L’homme de talent choisit et se contient.”
(Quintilien)
Si de ce nu va abțineți atunci la a posta?
Întreb și eu, nu dau cu parul!
@Psd-istul
In discutie era vorba despre talentul de a scrie versuri. Ori, eu nu am postat niciodata versuri.
Dar, stati linistit, amicul dv. va depaseste la capitolul „comentatori-poeți lipsiti de talent si penibili.”
Madam de Rostopasca! Eu nu am amici aici! Nu am directorași care sa îmi repereze onoarea!
Aroganta de care dați dovada( dacă se bazează pe niște citate în franceza atunci hmmm) v-a intunericit mintea și nu ati sesizat faptul ca am vrut sa fac o gluma! Dar asta este soarta tuturor parveniților și wannabe ! Se iau prea în serios și cred ca lumea trebuie sa se oprească pentru ei și sa le facă loc sa treacă! Pe când momentul când veți vorbi la persoana a treia? Parca la un moment spuneați ca va retrageți? Ce v-a oprit? Sau v-ați dat seama ca viață este prea trista și ca trebuie sa ne dați share la acest lucru? Citatul Dvs se referă și la Dvs! Dar e mai ușor sa vezi aschia din ochiul netalentatului decât bârna din ochiul deontologului nobil( deontoloaga suna foarte creepy)!
Iar chestia cu penibilul! Da pentru unii de aici sunt penibil și cred asta! Dar nu sunt ipocrit! Iar aici e buba! Ipocrizia de care dau dovada majoritatea vaccinistilor și a celor care sprijină ucraina îmi repugna! De ce? Pentru ca e dovada lipsei de coloana vertebrala! Este comuna la adepții internaționalismului socialist și la adepții multiculturalismului democrat! Ce au în comun? Faptul ca păpușarii ( sunt cam aceeași) au nevoie de niște slugi care sa le propage același mesaj( forma diferă) !
I-am zis și directorului fustrat ca Împăratul este gol! Dvs nu îmi permit acest lucru din mai multe motive!
P.S si ca sa știți, rimele mi le-a găsit copilul meu! Și da este netalentat ca babacu-sau, dar măcar i-am transmis ca nu trebuie sa fie ipocrit! Ce e în gușă și în căpușa!
P.S.S ar trebui sa ii transmiteți directorului ca francezi vorbesc mult cu rrrr…… deci cred ca el v-a luat și pe Dvs la ștangă sau troll!
In rest sa ne auzim cu bine și sa fiți sănătoasă! Eu v-am dat un deadline, dar gazda l-a șters! A crezut ca este prea mic! Haide plusez de la mine… 40 de ani de acu !
@kasparov – septembrie 29.09
1. N-ai raspuns la intrebare; probabil, din simplul motiv ca prof. Marga n-a spus ce i-ai pus tu in gura. Citeste-l mai intai si apoi citeeaza-l corect! Nu de alta, da’ lasi impresia ca doar opinia ta ( fara ghilimele) conteaza, nu si a unuia care chiar s-a ocupat- implicat fiind uneori direct- de problemele zonei; ba, mai scriind si carti pe aceasta tema.
2. Prof. Marga s-a exprimat la un eveniment PRIVAT, ca persoana PRIVATA, incat saltul de partea dorsala in sus al AUTORITATILOR statului „vecin si pretin(?!)”- ca sa nu mai vorbesc de ale noastre – intra, dupa parerea mea, in categoria „rasu’/plansu'”. Opinie pe care mi-o permit ca un non-fost…bla, bla. N-are vreun contract cu statul, ca sa-si cenzureze opiniile personale. Desigur, ca reprezentant-fost- al statului, avea-atunci, nu si acuma- obligatia sa „cante” melodia oficiala, indiferent de ceea ce credea (tine de ipocrizia obligatorie ca oficial).
3. „Si daca ceea ce spune este contrar intereselor fundamentale ale statului pe care a acceptat candva sa-l reprezinte, atunci da, e tradator.”.Deci, sa-nteleg ca a afirma opinii – repet, ca persoana privata- despre raptul teritorial de la finele WW II (executat de Uniunea Sovietica in favoarea RSS Ucraineana de atunci, cu acceptul Uniunii Sovietice Ailalta( recte USA)privind Bucovina si Hertza e tradare? Doar daca nu te referi -eventual- la interesele statului Ucraina? „Tradare sa fie…, da’ s-o stim si noi!”- citat dintr-un domn, acuzat si el ca si-a tradat tara, exilandu-se, intr-un final, la Berlin. Zicea B.S. Delavrancea in apararea sa: „Ştiu, cunosc acuzaţiunile puerile ce s-au adus lui Caragiale.-„Ai atacat libertăţile publice! Ai batjocorit Constituţia! Ai zeflemisit Egalitatea! Ai ponegrit Democraţia!” Pentru recitire de catre rrromanii „verzi din deal”
„Conform acestei opinii Ardealul in intregime, sau macar o parte a Ardealului ar trebui sa apartina Ungariei, indiferent de tratatele ……
Sa mori tu?
Ce istorie ai învățat tu ma asta cu nume de sahist?
Ai un retard( îmi cer scuze persoanelor care chiar au retard ) si degetele scriu înainte de a rumega ce ai scris?
Spune aici cu subiect și predicat când a avut Ungaria drepturi asupra Transilvaniei?
Adevărul e ca nu știu de ce ma ambalează la imbecilitate debitate de ……. puneți voi ce vreți!
Moșule dacă ai copii te rog du-i la castrat sa nu mai perpetueze gena ta!
Dacă nu ai copii, nu te reproduce! E păcat de banii cheltuiți! Mai bine ii cheltui pe chestii mai palpabile!
P.S sunt sigur ca urmașii celor de la Ip, Traznea și Moisei sunt de acord cu tine!
P.s.s dacă nu ești ortodox un hai siktir!
Dacă ești ortodox, Dzeu te iartă ca nu vrea sa îl piardă pe prost, pardon pe păcătos!.
Din nou atacuri urate la persoana! Ce-ar fi sa te rezumi doar la argumente?
Pentru ca mi se pare ca afirmațiile unora frizează ridicolul și prostia! Sunt sigur ca și ale mele uneori sunt ridicole pentru mulți și îmi asum asta, dar când citești asemenea elucubrații ma ia cu capul coane Sfinte și ma apuca boala copiilor!
Imi cer scuze dacă am sărit calul dar îmi mențin afirmația ca unii nu ar trebui sa se reproducă!
„Atacuri urate”, „atacuri frumoase”, stimate Conte?!
Aveti printre comentatori unul care „ataca frumos” si care nu este cu nimic mai bun decat domnul Psd-ist. Nu ca as avea pretentia ca dv. sa-i stopati elanul. Exista persoane care se hranesc din certuri, de ce sa le pedepsim luandu-le hrana de la gura?
“Depuis six mille ans, la guerre
Plaît aux peuples querelleurs,
et Dieu perd son temps à faire
Les étoiles et les fleurs.”
Victor Hugo
Madam de Rostopacina
Ziceați ceva de cei de la Săpânța?
Mi-am permis sa scriu și eu […] pt dvs! […]
Desegur ați auzit
De contesa ce-a murit!
A murit singura-n casa,
Pentru ca a luat plasa!
A luat plasa cu vaccinul
A luat plasa cu vecinul
A luat plasa după plasa
Zi lumina noapte albastra( un pic forțată rima)!
Dzeu a luat-o în rai
Pentru ca nu este bai
Sa mai scape câte una
Care face pe …..
Aici ma opresc!
Nu de alta dar îmi vine minte un cuvânt ciudat!
De ce trebuie sa fii morbid. Nu sunt, destul, vremurile?
Pentru ca nobila dvs contribuitoare a deschis subiectul cu Sapanta!
Si pentru ca orice roman știe ca nu trebuie sa iti fie frica de moarte!
Cui ii e frica este venetic sau adventist!
Vreți sa va dau citate pentru a întări părerea mea?
Psd-istului talent mocnit,
…
Zi lumină noapte albastră
Nu-i contesa la fereastră,
E vecinul A.Cristescu
Care caută prin casă
Plasa cu care i-a dat plasă.
In opinia mea Nu are sens sa ii raspundeti logic.Cred ca a luat ceva…sau asa este dumnealui, ceea ce e echivalent neurologic.
Rusia isi traieste ultimele clipe ca stat suveran. Occidentalii le-au mai tras-o o data in 1917, cand le-au implantat comunismul si le-au luat o gramada de resurse si atunci. De data asta o sa le-o traga iar, dar mult mai rau, cu perversiuni.
Bineinteles ca nu va fi usor ( asa cum a fost in Romania ) si se va lasa cu deranj mare…
Corect.Cu o rezerva:occidentalii???
UITATI SI UN ROMAN CARE SPUNE LUCRURILOR PE NUME DESPRE SAH SI POKER
Am primit o întrebare grozavă de la un cititor german care se întâmplă să fie și jurnalist. El a întrebat: „Care ar fi calea și care ar fi implicațiile practice dacă Europa, în general, și Germania, în special, s-ar rupe de SUA pentru a găsi un cadru economic și de pace european, care să implice Rusia?”
Lașitatea manifestată de Germania, Franța și Marea Britanie în susținerea pasională a confruntării Americii cu Rusia a luat sfârșit. În ciuda amenințărilor bombastice continue de a înarma Ucraina până când Rusia se prăbușește, realitatea economică îi lovește pe europeni ca un duș cu apă înghețată de la un furtun de incendiu. Inflația rapidă, în special în sectorul energetic, obligă fabricile și companiile să-și închidă operațiunile.
Dezindustrializarea Europei, în special a Germaniei și a Regatului Unit, a început. Oțelăriile germane se închid, brutăriile germane încearcă să-și dea seama cum să plătească facturile tot mai mari de energie electrică în timp ce încă fac pâine și covrigei, iar producătorul german de hârtie igienică Hakle GmbH a depus o procedură de insolvență auto-administrată.
Dacă nu ai bideu sau găleată plină cu nisip, hârtia igienică este un element obligatoriu. Spirala inflației poate însemna că într-o zi va fi mai ieftin să-ți ștergi fundul cu o bancnotă de 100 de euro decât cu trei foi de Hakle.
Așadar, situația economică din fiecare dintre aceste țări va crea o presiune politică internă enormă asupra guvernelor europene respective, care în prezent salută Ucraina și înjură Rusia pentru a-și reconsidera politicile. Războiul dintre Rusia și Ucraina a creat deja diviziuni semnificative între membrii UE, Ungaria refuzând să impună noi sancțiuni Rusiei.
Alegătorii înghețați și înfometați vor deveni din ce în ce mai revoltați de faptul că miliarde de dolari se varsă în Ucraina, în timp ce privațiunile se înmulțesc de la Berlin la Londra și de la Londra la Roma.
Rusia deține atuul cheie – poate stimula aprovizionarea cu gaz și petrol, care sunt esențiale pentru revitalizarea industriilor europene și pentru încălzirea locuințelor. Dar nu cred că Rusia va face asta fără nimic în schimb. Ce ar însemna asta?
Ce zici dacă Europa se rupe de NATO? Sau, mai simplu, dizolvarea NATO. Până acum, Europa a avut iluzia că Rusia nu poate funcționa economic fără o piață europeană. Ultimele șase luni de operațiune militară a Rusiei au dovedit contrariul: fără resursele cheie ale Rusiei, Europa este o economie moartă care merge goală într-o iarnă înghețată.
Cei mai mari doi parteneri comerciali ai Europei sunt China și Statele Unite. Europa are un deficit comercial cu China. Dacă China cere plăți în dolari în loc de euro, presiunile inflaționiste asupra Europei vor escalada. Și de ce? Pentru că valoarea dolarului american a crescut brusc în comparație cu euro și lira sterlină. Ei vor trebui să cheltuiască mai mulți euro pentru a cumpăra dolari, ceea ce înseamnă că deficitul comercial cu China crește.
Situația cu Statele Unite este exact invers. Statele Unite ale Americii sunt deficitare față de Europa, care la rândul ei a avut un excedent. Acest surplus va dispărea sau cel puțin se va micșora drastic. Capacitatea Germaniei de a exporta produse în Statele Unite se va deteriora din cauza cursului de schimb al dolarului și a fabricilor europene care vor fi închise sau restrânse.
Cu excepția unei schimbări miraculoase – adică inflația dispare și criza energetică se rezolvă – situația din Europa va continua să se deterioreze. Istoria acestui tip de tulburări economice este plină de cadavrele politicienilor care au insistat să impună politici care dăunează alegătorilor lor.
Eșecul Republicii Weimar în Germania a deschis calea pentru ascensiunea lui Adolf Hitler la putere. Nu sugerez că un nou Hitler prinde aripi, dar cred că puterea pe care Verzii o dețin acum în Europa va fi redusă sau chiar distrusă.
Statele Unite se confruntă cu propria sa catastrofă economică care se profilează. Colapsul pieței de valori, care a scăzut cu peste 20% până în prezent, este probabil să continue. În ciuda insistențelor vehemente ale administrației Biden că nu există recesiune, semnele unei recesiuni cresc, în special pe piața imobiliară.
Totuși, situația economică care se deteriorează nu este încă suficientă pentru a genera presiunea politică necesară asupra alegătorilor americani propagandizați pentru a susține miliardele de dolari ca ajutor pentru Ucraina. Cu toate acestea, un șoc major de stagflație sau un colaps al armatei ucrainene ar putea schimba acest calcul.
Statele Unite ale Americii și Europa joacă un joc de poker cu mize mari cu Rusia. Ei au pus toate jetoanele pe Ucraina, fie că învinge Rusia, fie forțează Rusia la masa negocierilor, imaginându-l pe Putin, cu pălăria pe burtă, târându-se în fața stăpânilor occidentali cerșind ajutor. Aceasta este o nebunie. Dar există mulți politicieni și experti în colțurile întunecate ale Washingtonului care cred cu fermitate în această fantezie.
Rusia nu joacă poker. Rusia joacă șah și joacă bine. Comerțul în creștere și legăturile militare ale Rusiei cu China, Iran, India și Pakistan, Arabia Saudită și Brazilia întăresc, nu slăbesc, poziția lui Putin. O posibilă prăbușire a Ucrainei ca urmare a unei economii ruinate și/sau a înfrângerilor pe câmpul de luptă ar fi mai mult decât un eșec pentru NATO și, mai ales, pentru Europa. Probabil că ar distruge rațiunea de a fi a NATO. Aceasta, la rândul său, va pune bazele pentru o apropiere de Rusia fără Statele Unite.
Epoca colosului SUA se apropie de sfârșit. Unchiul Sam nu va mai avea în lesă o haită de Yorkshire, pudeli și tecki europeni care latră. Cred că suntem în pragul unei noi ordini internaționale multipolare care va spulbera în cele din urmă moștenirea colonialismului european și a imperialismului american. După cum a observat cu înțelepciune Garland Nixon, „Generalul Winter este în marș”.
Autor: David Angelo
Conte draga,
Un subiect foarte dezbatut al momentului, pe care vad ca il treceti cu vederea, il reprezinta acuzatiile aduse parintelui Alexa Visarion prin reclamatiile unor doamne cum ca ar fi fost violate in gura cu ocazia actului de spovedanie.
Chiar aseara (28 septembrie) Ciutacu se intreba la ROMANIA TV cum o fi aia violat in gura, pentru ca la o asemenea fapta este musai si cooperarea spoveditei, iar atunci nu mai e viol.
Dumneavoastra, cu experienta unui personaj peregrinand prin veacuri, trebuie sa aveti un p.d.v. asupra subiectului ce framanta toata mass-media romaneasca.
Violatul in gura are un obstacol sigur. Dintii. Spre deosebire de ”violatul normal”. Asadar, ”violatul in gura” este imposibil si, ca urmare, omu’ de rind ii spune ”*uie” iar aia cu carte ii spun sex oral.
Mai se cheamă pe la corporatezii care nu plătesc taxe: face-fuck!
Ei visează la asa ceva cu nevestele lor( babardite de șeful )!
Manipulare psihologica, folosind ascendentul de duhovnic.Asta, teoretic.Practic , si preotul si enoriasele doreau relatiile.
“Serbia … will not recognize that (referendums) as it adheres to international law, the United Nations Charter and UN resolutions,” Vucic told reporters. “We are protecting our own territorial integrity and it is in our best interest to protect the territorial integrity of other internationally recognized countries,” Vucic said.
Andrei Marga si-a expus si el „opinia” conform careia granitele recunoscute international sunt optionale, ceea ce conteaza este interpretarea subiectiva a unor perioade din istorie. Conform acestei opinii Ardealul in intregime, sau macar o parte a Ardealului ar trebui sa apartina Ungariei, indiferent de tratatele existente. Aceasta „opinie” exprimata public de un fost ministru si rector al unei Universitati din Romania este nimic altceva decat un act de tradare al intereselor Romaniei. Nu stiu daca tradarea asta a fost inlesnita cu bani sau obtinuta prin santaj de catre Rusia si/sau Ungaria, dar ramane exact ce am spus: un act de tradare.
Rusia ameninta cu arma nucleara tot asa cum a facut-o si in primele saptamani ale invaziei Ucrainei pentru ca se teme sa fie atacata de NATO (sunt sigur ca exista astfel de planuri si discutii in NATO, si ca unele au ajuns la urechea lui Putin prin intermediul unor spioni). Dar asta nu se va intampla. Razboiul din Ucraina se va desfasura in Ucraina ca si pana acum, cu arme conventionale, dar cu armate mult mai mari: duble sau chiar triple, soldati vor fi, dificultatea va fi sa-i aprovizioneze si sa-i motiveze corespunzator. Ma astept la o noua ofensiva rusa de amploare intr-o luna sau doua, sper ca Ucraina sa aiba un raspuns defensiv mult mai bine pregatit decat a facut-o in Februarie, altfel risca sa piarda iarasi 2-3 regiuni (oblasturi) in 30 de zile.
@kasparov – septembrie 28- „Andrei Marga si-a expus si el „opinia” conform careia granitele recunoscute international sunt optionale, ceea ce conteaza este interpretarea subiectiva a unor perioade din istorie”.
Da’ nu mai bine ne ofereai formularea prof. Marga inaintea interpretarii tale? Daca or fi ceva diferente? Si de ce „opinia” intre ghilimele? E interzis sa ai -pur si simplu-opinii, indiferent ca-ti plac tie sau nu? Si, de cand o afirmatie contra main-stream-ului momentului devine „un act de tradare”? Sau, poate,o fi „idemocratie iliberala”?
Daca Andrei Marga ar fi fost un oarecare, faptul de a-si exprima opinia ar fi avut implicatii minore. Nu ar fi fost nevoie de ghilimele, ar fi fost o opinie oarecare, fara implicatii majore. Marga insa e un fost ministru si un fost rector. Ca atare, nu ar trebui sa exprime public tot ce-i trece prin minte. E ca un fel de contract pe care l-a facut cu statul: a acceptat sa fie ministru, a acceptat o functie importanta ca cea de rector al unei universitati publice, atunci este dator sa cantareasca ce spune. Ghilimelele arata ca in cazul lui nu e o simpla opinie, tot ce spune are implicatii majore. Si daca ceea ce spune este contrar intereselor fundamentale ale statului pe care a acceptat candva sa-l reprezinte, atunci da, e tradator.
Fantezii neoliberale si reziste.Vezi nick ul.
Serbia nu aproba referendumurile lui Putin din cauza de Kosovo.
Marga tine cu românii, nu cu ungurii.Rusii dacz ar avea/vrea sa dea ceva Ungariei, ar fi Transcarpatia.
Urșii ( desi eu tin cu ei, din considerente antiglobaliste, proromane si antinazi) sunt in buda. Cu multe trupe neinstruite, IT depasit, armament invechit (statistic vorbind , cu un tanc Armada nu se face primavara) si cu comandanti in gasti de interese, posibil „întorsi” de catre inamic) chiar vor cadea in ea.
1. Armele nucleare se împart în tactice și strategice. La cele tactice, SUA sunt mult peste Rusia. La strategice, situația e invers. Există o zonă de graniță unde cele două categorii de arme se întrepătrund. Astfel că există arme nucleare tactice cu putere de câteva ori mai mare decât bombele folosite la Hiroshima sau Nagasaki.
2. Eu, unul, nu văd viabilă șansa răsturnării lui Putin din interior, nici de către popor, nici de camarila din jurul său. Camarila știe că, chiar dacă-l va înlătura pe Putin, nu va rămâne la butoane pentru că va fi obligată să lase locul celor instruiți la școala Forumului Economic Mondial, adică oamenilor Davos-ului.
3. Deci, Rusia nu-și poate permite să piardă războiul, dar nici nu-l poate câștiga în varianta derulării sale în mod convențional.
4. După părerea mea, Rusia va fi împinsă să folosească o armă nucleară tactică, dar nu una oarecare ci una aflată în zona de graniță cu cele strategice. Nu cred că va fi un atac prin surprindere ci, mai degrabă, unul derulat în urma unui ultimatum de 24 de ore.
Și atunci soarta omenirii se va afla în mâinile SUA.
Vor răspunde „decisiv”, silind China, dar mai degrabă Coreea de Nord (pe lângă Rusia), să acționeze?
Sau vor obliga Ucraina să se conformeze?
5. Eu zic să ne bucurăm de Soare cât încă se mai poate.
Ioane,
Războiul este o continuare a politicii și necesită cel puțin 2 părți aflate în beligeranță. A lua în calcul doar o reacție doar a unei dintre părți, a Rusiei, ca și cum acea parte boxează cu propria umbră mi se pare derizoriu, fie si de ai un angajament propagandistic.
Că mai te lovești și de personaje pline de convingeri ”patriotice” e altă poveste, discutăm aproape de fiecare dată despre prețul negociat al prestației publice.
Revenind, starea de război a fost declarată unilateral doar de Ukraina. Aproape fără excepții, în materie de armament, pînă acum a fost folosit armament convențional, armament despre care părțile implicate știau că există, în anumite cazuri armament netestat în condiții reale.
Pînă la a se face pasul către utilizarea armamentului nuclear, cel mai probabil se vor utiliza arme despre care se cunosc mai puține, aflate în diverse faze de test.
Și unii și altii dispun de un astfel de arsenal.
In acest incident, https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intel-urgent-russian-gas-pipelines-to-germany-blown-up , se pare că a fost folosită o astfel de armă. Vom afla.
Cele 3 explozii au avut loc în ape internaționale …. este un detaliu important în analiza evenimentului, din punct de vedere al legislației aplicabile și a menținerii OTAN în funcțiune.
Urmare a acestui sabotaj, a doua cea mai afectată țară, Germania a pierdut și ultima pîrghie de negociere a poziției sale în raport cu războiul dus împotriva Rusiei. În plus va fi și distrusă economic.
Acum ar fi de observat că războiul nu se duce doar cu Rusia, există și un al doilea front, cel ”intern” dus intre guvernele progresiste împotriva propriei populații de pe teritoriul guvernat.
Iarăși, sabotarea gazoductelor devine extrem de utilă în lupta împotriva populației.
Revenind la subiect, dacă Rusia închide conductele de gaz care tranzitează Ukraina cîtă vreme Nord Stream 1 și 2 sînt inoperaționale, Rusia probabil va inregistra pierderi în comerțul cu gaze. Îndrăznesc să cred că pierderile vor fi semnificative. Va pute absorbi acest șoc? Este un scenariu făcut astfel încît Elvira Nabiullina să dispună de pîrghii si suport ca sa acționeze? Înclin să cred că da, și gazul Rusesc lichefiat, la prețuri mult mai mari va fi vîndut în Europa cu provenineță de origine, mistificată convenabil.
După cum vezi, ” Vestul reunit ” a făcut o mutare care va duce la un alt nivel violența.
Întîrzierea în anunțarea rezultatelor numărătorii voturilor referendumului din regiunea Kerson poate semnifica ca Russia nu s-a decis încă cum va răspunde.
Întrebarea importantă este dacă Rusia prin răspunsul ce-l va da, va renunța la doctrina sa militară inspirată de von Clausewitz. sau nu. Altfel spus, Rusia va răspunde cu o acțiune militarăă îndreptată împotriva armatei/armatelor cu care se află în stare de beligeranță ori va avea un răspuns îndreptat împotriva teritoriului perceput ca fiind inamic, incluzînd și populația civilă.
Pînă să ne lovească armele rusești, sîntem ținte fixe pe linia de tragere a propriilor guverne.
Nu de un atac nuclear mă tem, mă tem de frontul intern, de guvernul aflat in stare de beligeranță cu noi.
@ *,
O analiză pertinentă.
Dacă la finalul ei lipsești alineatele 3. și 4. din comentariul meu, iese un punct de vedere „rotund”.
Părerea mea.
Ioane,
Mulțumesc. Ești amabil, te prefer caustic chiar și atunci cînd te înșeli. 🙂
Sa revenim la topic.
”Deci, Rusia nu-și poate permite să piardă războiul, dar nici nu-l poate câștiga în varianta derulării sale în mod convențional.”
Rusia nu se află oficial în război. Tehnic(legal) este într-o operațiune militară specială.
Scopul operațiunii este ”denazifizarea” trupelor militare/paramilitare/mercenari ce amenință populația de etnie rusă de pe teritoriul Ukrainei și asigurarea demilitarizării Ukrainei. Pînă în prezent operațiunea are succes.
Și cum evenimentele sînt fluide, iată au apărut si rezultatele referendumului din Kerson, se va produce și alipirea unor teritorii. Din acest moment se va putea discuta despre o operațiune antiteroristă. În funcție de reacția ”Vestului reunit” scopurile se poate ajunge inclusiv în faza de ”război de apărare a patriei”.
Ca sa nu mai aberez o operațiune militară poate fi apreciată ca eșec sau succes în funcție de obiectivele stabilite la debutul acesteia.
Obiectivele ”Vestului reunit” , schimbarea de regim la Kremlin, decolonializarea Rusiei și împărțirea acesteia in cel puțin 3 entități statale par a fi deziderate eșuate.
Pe cealaltă parte, Rusia își atinge obiectivele.
In plus, strategia ”șoc și groază” ( strategie copiata după Blitzkrieg… în cadrul operațiunii Paperclip a Office of Strategic Services (OSS)) combinată cu sancțiunile economice s-a dovedit a fi un eșec, scump și cu consecințe teribiel pe termen lung.
Daca se va accelera și dedolarizarea tranzacțiilor internaționale, mai ales cele cu hidrocarburi, cert, cu mijloace convenționale, Rusia va învinge.
”După părerea mea, Rusia va fi împinsă să folosească o armă nucleară tactică, dar nu una oarecare ci una aflată în zona de graniță cu cele strategice. Nu cred că va fi un atac prin surprindere ci, mai degrabă, unul derulat în urma unui ultimatum de 24 de ore.
Și atunci soarta omenirii se va afla în mâinile SUA…”
Conform doctrinei militare rusești ei nu vor iniția un atac nuclear decît dacă va fi pusă în pericol existența statalitățiii lor.
Aprobarea lansării atacului nuclear trece prin citeva trepte de decizie pînă a fi emis ordinul de lansare a loviturii nucleare. Acest moment , acum este foarte departe. Doar dacă „Vestul reunit” atacă nuclear.
Nu exclude totuși posibilitatea unui atac cu rachete hipersonice, atac ce ar putea fi mai eficace decit cel cu lovituri nucleare… ori de ce nu, la nivel de ipoteză, City of London fără comunicare în timp real cu bursa din New York pentru 24 de ore…. e suficient să intrerupi 2 entităși rising point din arhitectura cablurilor submarine de comunicații… este o ipoteza, nu cred că rușii o vor face, sînt mult mai sofisticați.
@ *,
De la un timp nu mă mai împiedic de nuanțe, probabil vârsta.
Operațiunea specială e în fapt război în toată regula.
Tu spui că rușii nu vor iniția un atac nuclear decât în cazul în care ar fi pusă în pericol existența statalității lor și asta presupune luarea unei decizii în Dumă etc etc. Eu am sintetizat: Rusia va fi împinsă să…
De posibilitatea afectării cablurilor submarine, în „contrapartidă”, a amintit și Tucker Carlson. Nu știu ca rușii să fie prea sofisticați, dar știu că nu le place să rămână datori.
@ *,
În contrapartidă la sabotarea gazoductelor.
Parerea mea: SUA are contacte directe cu Rusia prin canale ne-diplomatice (ca sa ma exprim eufemistic) si i-au informat de consecintele unui atac nuclear (tot asa cum ii informasera ca stiu de planurile lor de invazie a Ucrainei si ca le vor furniza ajutor militar). Nu stiu care va fi raspunsul USA la detonarea unei bombe de genul Hiroshima-Nagasaki asupra Ucrainei, pot doar sa spun ce as considera eu ca un raspuns adecvat: transferarea pe teritoriul Ucrainei a tehnologiei de aparare anti-aeriana de ultima generatie NATO si avioane NATO care vor survola teritoriul care apartinea Ucrainei in 2013. Nu bombardarea unor obiective militare rusesti gen soldati sau tancuri (asta ar urma daca Rusia ar escala si ar detona a doua bomba), dar distrugerea oricarui avion, elicopter sau drona rusa care ar intra in spatiul aerian al Ucrainei, si bineinteles al apararii antiaeriene ruse de pe teritoriul Ucrainei. Asta daca bomba rusa ar fi lansata dintr-un avion sau prin intermediul unei rachete pornita de la sol. Daca ar fi o bomba nucleara lansata de un submarin cred ca ar fi OK ca flota navala NATO (SUA in principal) sa intre in Marea Neagra si sa distruga orice nava de razboi sau submarin rus care ar actiona in apele teritoriale ale Ucrainei din 2013.
Cea mai proasta optiune ar fi sa „oblige Ucraina sa se conformeze”, cum spui tu. Peste cateva luni vor trebui sa oblige tarile baltice si Moldova „sa se conformeze”, pe urma Polonia si Romania. Putin este exact ca Hitler, nu crede decat in dreptul celui mai puternic, orice urma de slabiciune e interpretata ca o invitatie la o agresiune si mai mare.
Kasparov,
Eu, unul, sper din toată inima să nu se ajungă la un ultimatum nuclear.
Scenariile de după prima lovitură nucleară sunt amănunte pentru că finalul va fi întotdeauna tragic.
Ioane,
Îți las un link, https://www.bitchute.com/embed/Xxlb3365oC0/ , pe tema ”PUTIN’S SPEECH, NUCLEAR CONFLICT RHETORIC RAMPS UP”.
E o discușie la rece, poate îți vei găsi timp.
@ *,
1. Ia-ți un nume. Wtf (nu, că ăsta este luat), Gheorghe, Belphegor… ce vrei tu.
2. Multumesc pentru material. Și eu am aceeași senzație, că actuala administrație a SUA toarnă gaz pe foc și parcă-și dorește atingerea punctului critic, punct în care Rusia se va ține de cuvânt: n-a fost cacealma!
P.S.
https://youtu.be/ygo_5Pbp5Lc
Wtf,
Am ajuns să trăim sub spectrul imprevizibilului.
Orice este posibil!
După ce a proclamat anexarea celor patru regiuni, Putin zice că, în lipsa dorinței de a negocia manifestată de Ucraina, operațiunea specială va continua.
Pe de altă parte, Ucraina zice că a depus, oficial, cerere de aderare la NATO în regim accelerat, spulberând și ultima speranță într-o negociere.
Si iată cum lucrurile se precipită și intră într-o vrie cu deznodământ previzibil.
Imprevizibil a mai rămas doar tempo-ul cu care se vor desfășura ostilitățile.
Domnule Conte iata aveti si articolul lui Eugen Mihaiescu de pe Cotidianul:
Adevărul spus în șoaptă
28 septembrie 2022, 07:00 Eugen Mihaescu Analize, Comentariu 0
Astăzi, când la granița României zăngăne armele în timp ce primul “diplomat” al țării, președintele Klaus Iohannis, se plimbă haihui prin lume, iar ștersul șef al Ministerului de Externe se rățoiește către oricine îndrăznește să spună adevărul, îmi vin în minte cuvintele lui Emil Cioran dintr-o “Scrisoare către un prieten de departe”: “Această țară care a fost odată a noastră și astăzi este a nimănui.”
Românii, covârșiți de spaima zilei de mâine, când plata facturilor va deveni o povară imposibil de dus, asistând la bâlbele guvernanților care își dau cu stângul în dreptul, sunt poate prea puțin conștienți de pericolul care planează asupra lor. Cred că, instinctiv, românii simt că nu are cine să le apere interesele. Mulți nu înțeleg prea bine ce se întâmplă. Mass-media, plătită în mare parte, face propagandă, dacă nu dezinformează direct. Minciuna, nu numai în presa românească, ci în toate țările Uniunii europene, chiar și peste ocean (în fine, ne putem și noi lăuda că suntem în rând cu “lumea buna”!) se strigă în gura mare, iar adevărul se spune în șoaptă. Dacă nu i se pune direct pumnul în gură. Minciunile despre evoluția frontului din Donbas sunt atât de sfruntate, încât ar fi mai corect să pui Rusia acolo unde scrie Ucraina și invers.
Sunt bucuros că domnul Octavian Știreanu ne-a adus aminte ce însemna Parlamentul României atunci, imediat după evenimentele din decembrie 1989, publicând declarația votată în unanimitate în 28 noiembrie 1991, care respingea aplicarea rezultatului referendumului pentru independența Ucrainei în teritoriile locuite de români. Mi-ar place să văd mutrele guvernanților noștri de azi în fața acestui document!
Se aud iar clopotele de la Alba
Slugoii care se află astăzi în fruntea României nu ies din cuvântul de ordine dat de “partenerul strategic” și încearcă să înnăbușe orice comentariu care nu se potrivește cu “discursul” corect politic. Nu avem voie să spunem că Ucraina înglobează teritorii care nu i-au aparținut niciodată! Nu avem voie să spunem că românii din acele teritorii sunt discriminați, li se interzice să-și vorbească limba strămoșească, li se dărâmă monumentele, li se neagă identitatea. Problema cu inventatul stat numit Ucraina este că nu își respectă niciodată cuvântul dat. Nu există tratat, acord negociat pe care să-l respecte. România a fost înșelată de fiecare dată când a fost nevoită să semneze documente cu statul vecin. Guvernanții Ucrainei și-au încălcat cuvântul dat în fața propriilor cetățeni. Au bombardat Donbasul întruna în ultimii 8 ani, provocând 14000 de victime și 2 milioane de refugiați. Aude cineva în “lumea civilizată” acest adevăr? Ce să mai vorbim de România… Ești putinist dacă îndrăznești să spui asta!
Americanii au încurajat apucăturile discriminatorii ale ucrainienilor. Politica incluzivă, care a dus la exasperare cetățenii Statelor Unite, nu se aplică ucrainienilor de origine rusă sau rusofoni. De altfel, “cea mai mare democrație a lumii” nu s-a simțit oripilată să-i vadă pe ruși prigoniți prin lume, cu toții, fără deosebire, turiști, artiști, sportivi la grămadă! Când vine vorba de Rusia nici Statele Unite nu își respectă cuvântul dat. Unde este “gentlemen’s agreement”, un obicei american, care făcea ca orice înțelegere să se poată pecetlui cu o strângere de mână. Fostul ministru de externe francez Roland Dumas, care are 99 de ani, declara recent că a fost martor la negocierile prin care NATO a promis Rusiei că nu se va extinde spre Est dacă Rusia acceptă reunificarea Germaniei. Mai vrea să recunoască administrația americană de azi și brațul ei înarmat această promisiune care însă nu a fost consemnată în scris?
“Rusia a atacat neprovocată Ucraina!” Chiar așa? Cele două republici din Donbas au mai vrut să organizeze referendumuri de alipire la Federația Rusă după 2014. Kremlinul le-a rugat să mai aștepte. Astăzi Moscova nu mai are răbdare. Puii de urs trebuie să se întoarcă la patria mamă! Și ce va face unchiul Sam atunci? Nu ne rămâne decât să ne rugăm să nu vrea război, pentru că Putin i-a promis deja că îi va aduce războiul acasă, ca sa vadă și americanii pe pielea lor ce înseamnă să fii bombardat. Câte războaie au dus yankeii prin lume, dar ei nu au simțit pe pielea lor ce înseamnă asta de la războiul de secesiune în 1861!
Ești putinist dacă îndrăznești să spui asta! Ești putinist dacă îndrăznești să spui asta!Ești putinist dacă îndrăznești să spui asta!
Rusia e pa, cu tot arsenalul ei. Va avea soarta Romaniei, poate chiar mai rau, pentru ca acolo „cascavalul” si resursele sunt cu mult mai mari.
Marele pacalici a fost Gorbaciov, care a crezut ca daca face jocul occidentalilor, Rusia va fi lasata in pace.
@Viriartes-26.09 – De acord cu multe din afirmatii, in dezacord cu unele (nu c-ar conta). De ex.:
„Vă amintiți cu toții aceste țări stabile și prospere – Libia , Irak , Iugoslavia . Unde sunt ei acum? Privind înapoi, vedem doar ruine…”
1. In tzarile citate, stabilitatea sigur,poate chiar si o anumita prosperitate, erau realizate prin dictatura.
2. Constatam ca, pe termen scurt, „democratizarea occidentala” inregistreaza multe „eshece” in tarile scapate din dictaturi; iar in altele-functie si de cultura locului- ele pot fi de durata lunga/perpetue.
3. Interventia NATO in Iugoslavia a venit pe fondul unui razboi civil crud si a unor masacre greu de imaginat in Europa postbelica. Asta, in conditiile in care vointa nationala centrifuga a popoarelor componente de a trai in propriile granite – absolut legitima- nu a mai putut fi tinuta sub obrocul dictaturii lui Milosevici. Iar consecintele nu par a fi deloc „ruine”, ba din contra! Faptul ca acelasi tip de vointa a populatiei Crimeei si a Donbasului nu e luata in consideratie decat de rusi, e o alta discutie; dar generand acelasi tip de razboi, doar cu semnul schimbat din partea „democratiilor occidentale”. Cele care au un ipocrit discurs dublu privind „drepturile omului”, pe care altfel le clameaza de cate ori le convine.
Linistiti-va, Conte, pentru ca nu va exista niciun atac nuclear.
Putin a dat dovada doar de prostie cand a pornit razboiul impotriva Ucrainei, dar nebun nu este. Toate amenintarile sale cu arma nucleara au fost niste cacealmale ordinare. Daca ar fi vrut s-o faca, ar fi facut-o mai demult; nu a facut-o insa si nu o va face nici acum, pentru ca-si da seama ca va pierde razboiul oricum.
Vai de mama lui, cu toate armele lui nucleare, nenorocitul!
Statele Unite afirma ca Rusia isi controleaza resursele in mod nedemocratic
Un mit popular al istoriei moderne spune că în anii 90, imediat după prăbușirea Uniunii Sovietice, am avut o mare prietenie cu americanii. Washingtonul a considerat Rusia ca nu este periculoasă, i-a permis să se dezvolte, să participe la globalizare, să câștige cumva ceva din ea. „Pace, prietenie, gumă de mestecat”. Dar apoi Rusia s-a comportat „rău”. A forțat Georgia la pace, a anexat Crimeea, se potrivește cu Donbasul. Americanii s-au supărat și au început să „pedepsească” Rusia.
De fapt, nu a fost deloc așa. Anul acesta se împlinesc treizeci de ani ai legendarei doctrine Wolfowitz . Primele fragmente din ea au apărut în presa americană în martie 1992. Nu au trecut nici măcar trei luni de la prăbușirea URSS . Cu toate acestea, chiar și atunci, Paul Wolfowitz, un oficial proeminent al Departamentului de Stat și al Pentagonului, a numit Federația Rusă ca fiind potențial principala amenințare pentru Statele Unite și a îndemnat administrația SUA să nu doarmă pe laurii victoriei în Războiul Rece.
Motivul acestei atitudini precaute este extrem de simplu: chiar și slăbită după prăbușirea URSS, Rusia a păstrat cel mai mare stoc de arme nucleare strategice din lume și a fost singura țară din lume capabilă să distrugă Statele Unite. Aceasta înseamnă că principalul lucru pentru americani a fost să împiedice Rusia să devină puternică și să scape de influența Washingtonului.
Wolfowitz a inventat o nouă imagine a inamicului pentru americani. Acest lucru a fost nevoie urgent după prăbușirea ideii comuniste. S-a dovedit simplu: orice țară capabilă să concureze cu Statele Unite a fost supusă unui atac din partea Statelor Unite. Atacul, notăm, nu este o metaforă. Acesta este un atac armat foarte specific. Război, cu alte cuvinte. Bombardări, crime, torente de sânge.
Wolfowitz a sugerat că orice țară care „controlează nedemocratic resursele în orice regiune a lumii care este de o importanță critică pentru Statele Unite” este considerată un concurent american (sau chiar un potențial competitor).
E timpul să scapi de iluzii. Occidentul poartă război pentru a distruge Rusia
„Controale nedemocratic” înseamnă că țara însăși dispune de bogăția sa, o vinde cui vrea, își stabilește propriul preț, și nu cel stabilit de Washington. Autorul a inclus aproape întreaga lume printre „regiunile critice pentru Statele Unite”. Numai Africa și Antarctica nu sunt pe lista lui .
Americanii erau oarecum stânjeniți de sinceritatea lui Wolfowitz, așa că documentul a fost modificat în mod repetat pentru a ascunde cumva faptul că Washingtonul urma să bombardeze orice țară care își permitea să iasă din sărăcie și să urmeze o politică independentă. Prin urmare, în deplină concordanță cu Orwell, hegemonia americană a fost redenumită „democrație”, agresiunea americană „securitate colectivă”, iar întreaga doctrină, parcă în batjocură, a fost numită „defensivă”.
Aliniată în acest fel, doctrina a început să se ducă la îndeplinire. Washingtonul a preluat controlul organizațiilor internaționale, a rupt toate acordurile care fuseseră create între țări de-a lungul anilor și și-a impus voința instituțiilor esențial neutre. De exemplu, Wolfowitz însuși a fost președinte al Băncii Mondiale timp de câțiva ani . A fost „părăsit” de acolo după un scandal de sex murdar, dar a fost succedat de un alt american – Robert Zoellick de la Goldman Sachs .
Statele Unite au introdus din ce în ce mai multe țări în blocul NATO , ignorând voința popoarelor lor. Ei au luat forțele armate ale Ucrainei sub „control democratic” – înțeleptul Wolfowitz a cerut acest lucru încă din 1992. Nu au permis „renaționalizarea complexului de apărare” al țărilor – vasali ai Washingtonului.
Și de îndată ce au văzut un concurent la orizont, s-au repezit să-l bombardeze, nefiind interesați nici măcar de părerea ONU sau a altor „învechite și slabe”, potrivit lui Wolfowitz, organizații internaționale. După 11 septembrie, conceptul lui Wolfowitz a fost completat cu succes de doctrina Bush Jr.. Ea a presupus că Statele Unite ar putea lansa o lovitură preventivă împotriva oricărei țări care reprezintă o amenințare pentru ei. Groaza este că orice stat mai mult sau mai puțin de succes ar putea deveni o amenințare.
Vă amintiți cu toții aceste țări stabile și prospere – Libia , Irak , Iugoslavia . Unde sunt ei acum? Privind înapoi, vedem doar ruine. Siria a fost odată salvată de „democratizarea” americană doar prin intervenția rusă. În același mod, astăzi încercăm să salvăm estul Ucrainei de la exterminare fizică .
Și toate aceste atacuri barbare, tot acest genocid monstruos s-au făcut sfidător, cu așteptarea ca toate guvernele lumii să vadă invazia americană și să se teamă. Și Moscova a fost întotdeauna ținta principală a tuturor atacurilor de la Washington . Mesajul a fost clar: stai jos și nu legăna barca.
Astfel, la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Putin la putere, Rusia s-a confruntat cu o provocare paradoxală. Pe de o parte, a fost necesară ridicarea economiei, refacerea țării după „sfinții ani 90”. Să revină sub control aceleași resurse atât de râvnite de americani. Dezvoltați-vă într-un ritm accelerat.
Pe de altă parte, în ochii Washingtonului, i se cerea să arate slab și nefericit. Era imposibil să trezim suspiciuni că noi, cel puțin într-un viitor îndepărtat, am putea deveni concurenți ai Americii .
Și multă vreme această sarcină paradoxală a fost îndeplinită cu succes. Cad de acord pe fleacuri, de acord, făcând compromisuri, țara noastră s-a îmbogățit constant, s-a dezvoltat, a modernizat armata, a crescut producția și a mers înainte. Au fost câștigați ani de dezvoltare pașnică – aceiași douăzeci de ani de pace interioară și externă la care a visat Stolypin.
Aici, apropo, trebuie spuse mulțumiri speciale inteligenței noastre creative și jurnaliștilor necinstiți. Timp de zeci de ani, au turnat în urechile comunității mondiale o varietate de gunoaie despre cât de rău este totul în țara noastră. Festivalurile mondiale de film au cucerit filmele rusești despre cum murim pitoresc aici. Jurnalismul liberal a provocat un viscol disperat despre corupție, prăbușirea tuturor și a tuturor, reformele eșuate în armată, educație și asistență medicală. O, cum a încălzit asta sufletul americanilor: aproape – rușii înșiși vor muri și nu va mai fi nimic de făcut.
Cei mai apropiați vasali ai Washingtonului s-au descurcat și mai rău. Luați aceeași Germania . Pe de o parte, succese economice uimitoare (imposibile, desigur, fără hidrocarburi rusești la un preț rezonabil). Pe de altă parte, o politică externă deliberat lentă, conciliantă. O serie de umilințe îndurate cu răbdare – coroana acestora a fost, desigur, recunoașterea deschisă că serviciile de informații americane îl ascultau non-stop pe liderul german – cancelarul Merkel. Încercări atente de a obiecta față de suveranul american și derulează imediat înapoi. Consimțământul la invazia migranților, la propaganda gay, la persecuția creștinismului, la cele mai severe blocaje și o serie de falimente în timpul pandemiei. Orice pentru a evita enervarea Washingtonului.
De dragul la ce a apelat guvernul celei mai bogate țări din Europa ? Da, tocmai pentru a nu arăta ca un concurent al Americii. Autoritățile germane au plătit și s-au pocăit, fie și doar pentru a se întinde încă un an, dacă numai hegemonul nu ar lua armele împotriva lor.
În cele din urmă, germanii chiar au renunțat la principalul lor avantaj – cooperarea cu Rusia. Dar asta, după cum vedem, nu i-a salvat. Washingtonul a decis în continuare că Germania s-a ridicat în mod inacceptabil și a decis să o sângereze. Până acum – metode economice. Dar dacă nemții sunt indignați, cazul nu va fi nici pentru cei de putere. Există suficiente baze militare americane în Germania.
Dar Germania? Până și China , hegemonul economic al planetei, care are o armată modernă puternică, a fost precaută, așteptând . Cine vrea să-și pună cetățenii sub atacul rachetelor americane, dacă nu poți
La urma urmei, doar liberalii foarte proști sunt cei care cred că Washingtonul crede într-un fel de competiție, democrație, drepturile omului. Îmi amintesc, ei obișnuiau să exclame: oh, de ce au urcat statele în Orientul Mijlociu ? Ei nu vor putea să construiască democrația acolo.
Da, Doamne, nu aveau de gând să construiască nimic acolo. Au vrut să bombardeze totul acolo și să omoare mai mulți oameni. Aceasta este ceea ce ei văd concurență. Mâna invizibilă americană a pieței este mecanismul de deschidere a compartimentului pentru bombe.
Până în 2014, a devenit clar că Rusia pur și simplu nu își mai putea ascunde puterea. Georgia a fost pacificată și nicio armată americană nu a ajutat-o. Crimeea a fost anexată, spre uimirea informațiilor americane. Salvat de la curățarea Donbass. Și, apropo, Jocurile Olimpice de iarnă s-au desfășurat triumfător – americanii percep astfel de victorii pur simbolice, s-ar părea, foarte dureros.
Lumea a primit zece ani de încercare
Și apoi tranziția Washingtonului la acțiuni puternice împotriva țării noastre a devenit doar o chestiune de timp. În 2017, cu mult înainte de pandemie, cu mult înainte de operațiunea specială, analiștii americani au întocmit un raport „Atacul asimetric al democrației al lui Putin”. La începutul lui 2018, aceasta a fost discutată în Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA.
Ce numai păcate ale Rusiei nu sunt acolo! Ei bine, în primul rând, desigur, ne controlăm nedemocratic propriile resurse, le schimbăm, știi, cum vrem și cu cine vrem. Am modernizat cu succes armata. Industria și noile tehnologii se dezvoltă. Cetăţenii Rusiei trăiesc bine. Țara consolidată și-a restabilit conducerea în spațiul post-sovietic și își promovează cu succes interesele în Europa și în lume.
Dar, cel mai rău dintre toate, Rusia dă un exemplu prost. Alte țări se uită la asta și văd: acest lucru este posibil. Poți fi o țară puternică și prosperă, poți să-ți urmezi propria politică, să nu asculti de Washington, iar rachetele americane nu vor zbura să te ridice în praf. Dar aceasta este o alternativă la hegemonul mondial. Mizeria asta. Acest lucru nu ar trebui să fie.
Rețineți că discuția despre „atacul asimetric al lui Putin” a fost purtată chiar și sub Trump. Comisia pentru Relații Externe i-a cerut să facă imediat ceva cu Rusia. Chiar și atunci, țara noastră era considerată un concurent prea periculos pentru Statele Unite. Potrivit americanilor, pur și simplu nu ar fi trebuit să mai fie.
Trump, spre meritul său, nu a căzut în fața provocării. Dar, de îndată ce Biden a ajuns la putere, America și-a început invadarea granițelor noastre. Ucraina se pregătea de război atât de sfidător încât nu putea înșela pe nimeni. Astăzi este cu atât mai evident pentru toată lumea că americanii încearcă să distrugă Rusia, aruncând nativii ucraineni în luptă.
Cu toate acestea, ele nu sunt deosebit de criptate. Informațiile americane determină obiectivele Forțelor Armate ale Ucrainei, instructorii americani antrenează infanterie și învață cum să manevreze armele americane. Statele Unite leagă sângele vasalilor săi NATO. Ei încearcă să ne spargă economia. Ei exercită presiuni sălbatice în instituțiile internaționale asupra cărora Washington a preluat controlul în avans. Ei conduc atacuri informaționale psihice, încalcă voința oamenilor.
Într-un roman al lui Stephen King, fața diavolului învins alunecă – o față umană drăguță, interesantă și binecunoscută – și de sub resturile sale se târăște în lume un monstru rău, adevăratul proprietar al carapacei umane. Este exact ceea ce se întâmplă acum la frontierele noastre vestice.
Și nu este nevoie aici la-la despre faptul că Rusia s-a comportat cumva greșit, iar America a decis să o pedepsească. Pur și simplu am trăit prea bine, am fost prea independenți, ne-am permis să protejăm prietenii și să luptăm împotriva dușmanilor. Ei bine, răul lumii a venit pentru noi. Nu a putut veni. Se pregătește pentru asta de foarte mult timp. Acum trebuie să facem totul pentru a-l învinge.
Mai este o „nuanta” Iohanista: este posibil ca senilul Bidon Turtit sa-i fi cerut sa bage Romania in razboi de partea Ucrainei – se cauta un motiv. Asta ar putea insemna „pre-razboi”!
Rusia prin vocea presedintelui Vladimir Putin a spus ca nu vor folosi arma nucleara decat in urma unei amenintari existentiale la adresa Federatiei Ruse. Deocamdata nu suntem in aceasta situatie. Pe de alta parte Vladimir Putin a prevenit occidentul, acolo fiind multe capete infierbantate ca Liz Truss si o serie de congresmeni americani care discuta intens ca sunt gata sa foloseasca armele nucleare impotriva Rusiei, sa nu se joace cu focul nuclear. Acesta este sensul vorbelor lui Vladimir Putin si nu altul. Probabil Rusia ar putea supravietui unui razboi nuclear cu occidentul colectiv datorita tehnologiilor de care dipune (vezi racheta cu motor nuclear Burevestnik si altele) dar datorita detonarilor din emisfera nordica zeci de milioane de rusi ar muri in anii urmatori. Inconstienta cu folosirea armelor nucleare se manifesta in occident unde se discuta cu prea mare usurinta despre asta. Putem fi siguri ca rusii nu ar folosi nici in Ucraina armele nucleare pentru ca si acolo traiesc multi etnici rusi. Aceasta este o solutie extrema. Trebuie sa fiti atenti la nuante domnule Conte pentru ca rusii joaca sah iar americanii poker. Daca vor fi probleme ele se vor datora mai curand prostiei si infantilismul conducatorilor occidentali decat rusilor. Va recomand sa cititi Reseau International ca sa va mai dumiriti la subiect. Si, intotdeauna ascultati amele parti. In toata lumea nu se gasete o presa mai minciunoas decat presa occidenta – sunt experti la mistificat adevarul. Deci atentie! Cu multa stima. Am apreciat intotdeauna articolele dvs dar se pare ca problemele razboiului va depasec. Cititi-l si pe Sun Tzu – Arta razboiului.
Iată că a apărut și cel mai mare behăitor în pungă al propagandei sovietice.
De reținut, rușii joacă șah, inclusiv atunci când rad cartiere de locuințe. Putem spune că mută nebunul.
Putin amenință occidentul cu arsenalul nuclear și americanii joacă poker. Behehe
Nu se găsește o presă mai „minciunoas” decat presa occidentala. Hai că ești pensionar. Presa sovietică tipărește adevărul negru pe alb.
Sun Tzu a scris biblia agenților de vânzări.
P.S. Rusia a pierdut războiul. E praf.
P.P.S. China e în rahat economic, chinezii vor mânca excremente de gândaci.
@ pt dnul Mictiune un kind reminder
De unde ai scris asta? Din fata ambasadei de pe Aviatorilor? Te pregătești sa te duci pe front alături de nepoții lui Bandera? Bravo!
Sa te întorci întreg!
P.S dacă ai tenul mai tuciuriu grija mare sa nu te babardeasca băieții actorului! Ca asa e în tenis!
Chiar așa, dovedește că esti bărbat și aplică aici, https://fightforua.org/ , satisfaci condițiile legale, https://dmsu.gov.ua/en-home/services/information-for-foreigners-who-participate-in-the-anti-terrorist-operation.html , ajuns acolo să nu uiți să ne trimiți selfiuri cînd vei ridica steagul ukrainean pe Kremlin.
Cucii mici, cu 2 fire de păr pe ceafă și făr’un leu în buzunar, o ard duri și arieni pe net. 🙂
@pipi cacard!
Hotaraste-te odată dacă sunt putinist sau arian! Nu înțeleg? Nu pot fi nazist și putinist în același timp!
Eu știu ca tu vrei sa îl copiezi pe Cezar : Bărbatul tuturor femeilor și femeia tuturor bărbaților! ( Cato sau Cicero spus-a asta dar nu îmi bat capul), dar nu se poate! De ce? Pentru ca tu esti un mic eșuat al cărui profil poate fi făcut din repetarea acelorași cuvinte: sarac cu derivatele lui,
Casier, casiera
1 leu!
Pana la urma îmi e mila de tine pentru trauma suferita în copilărie!
Stii ca la un moment dat îmi era scârbă de tine( eu fiind fan Star Trek) dar acum îmi e mila!
Esti un biet hamster intr-o cutie de chibrituri care încerci sa pari ceea ce nu ești!
Asta e viata boss! Nu este o beach ci o biatch! Enjoy viata în cusca bogatule!
seria viitoarelor postari :
Se ingroasa gluma I
Se ingroasa gluma II
Se ingroasa si mai tare gluma III
…
E groasa rau de tot IX
…
Fugiti, baaaa !!!
@unknown
Pandemie, criza energetica, alimentara etc. etc.functioneaza toate dupa acelasi scenariu.
Ai sintetizat perfect.
Doar la ,, Fugiti baaa !!!,, o nelamurire: Unde?:))
PS Am râs de dimineata….Mersi!
Stimate Conte,pornesc de la afirmatia ta, pe care o citez in extenso:
„Evoluţia imediat previzibilă pare a fi următoarea: după referendumurile organizate de Moscova în regiunile “separatiste”, aceste regiuni vor fi declarate părţi ale Rusiei. Ukrainienii, ca şi principalele ţări NATO, nu vor recunoaşte această schimbare de apartenenţă. Zelenski, susţinut de SUA, Anglia, Germania, Franţa etc. va continua să atace în aceste teritorii, pentru a le recupera,…”
Si ce daca? Se traieste si fara recunoastere internationala ( chiar si fara a „occidentului”- vezi Taiwanul); iar despre atacurile impotriva „noii” Rusii, iata ce ne spune Wiki despre fortele militare ( adica oameni) ce-ar sta fata in fata ( activi + rezervisti+ paramilitari):3.250.000 vs.1.215.000. De ce-am crede ca Rusia nu se va multumi sa-si apere noile teritorii anexate -cu arme conventionale- iar numarul victimelor nu se va inversa, in „favoarea” atacatorilor. Abia asa ar putea urma un acord de pace. Altfel, accederea Ucrainei la UE ar fi mai greu de crezut cu un conflict deschis la granita; iar la NATO practic exclusa, fara o noua invazie ruseasca.
P.S.1: Ma-ntreb cam cu ce difera incorporarile recente din Rusia de interzicerea incorporabililor ucraineni de a-si parasi tara, la inceputul razboiului? Or mai fi tineri traitori in zilele noastre ce se duc voiosi la razboi( in afara mercenarilor, a caror meserie este), indiferent de cat de „buna” e partea in care te afli?
P.S.2: Cam cum ar trebui inteleasa urmatoarea stire?:
H.N.- 24.09. „Procesul de vot este monitorizat de observatori internaționali, în special cei din Statele Unite și Europa. Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale a Republicii Populare Lugansk, Elena Kravchenko, 50 de observatori din ţările europene şi-au declarat prezenţa în republică. În Republica Populară Doneţk, 129 de reprezentanţi ai ţărilor străine, în special Venezuela şi Africa de Sud, supraveghează votul, iar aproape 550 de jurnalişti din Marea Britanie, Italia, China, Qatar, Franţa şi alte ţări acoperă procesul de vot. Reprezentanții Franței și Statelor Unite au sosit în regiunea Herson pentru a supraveghea referendumul, iar observatori din Africa, Europa și America de Sud au sosit la Zaporojia.”
Pai, cum adica: „occidentul” monitorizeaza – la fata locului- un proces electoral pe care- tot el- il declara ilegal?!
Deci cum vine asta? Ameninți cu războiul total, dar eliberezi condamnați la moarte?
E ceva ce nimeni nu a discutat! De ce a permis Putin aprovizionarea cu arme a nepoților lui Bandera? Cum vine asta? Ii lași sa se înarmeze pentru a-ți omori oamenii? De ce nu a bombardat nodurile de cale ferată dinspre Moldova, Polonia? De ce a permis transferul de arme( care aterizează la Otopeni în dușmănie)? Exista vreo explicație logica? De ce a permis exportul de grâne americane( cine zice ca sunt grâne ucrainene ar face bine sa se duca sa se castreze sa nu mai transmită dobitocenia mai departe)? Kievul este aproape de Rusia? De ce nimeni nu vorbește despre mercenarii de ambele părți?
Războiul ce înseamnă? Sa faci orice pentru a câștiga? A făcut Putin orice? Poate să distrugă infrastructura Ucrainei? Poate? De ce nu o face?
Stiu ca nespalatii si nespalatele nobile or sa creadă ca sunt putin-ist! MI se rupe! Pe mine mă doare sa văd cum o șleahtă de pedofili din America ( majoritatea Democraților de la putere au făcut sex cu minorele lui Epstein) distrug Europa! Iar liderii nostrii șpăgari( cum spunea Tamara în Cuibul de viespii: Praful și pulberea sa se aleagă de ei și de neamurile lor) ne trag în ceva ce nimeni din România( exceptând sclavii de hamsterii a proveniți din căsătoriile consangvine de la adventiști) nu crede!
Oricum iarna vine, hamsterii nu vor avea bani de facturi, eu voi baga lemne în soba ca sunt sarantoc, și copiii nostrii vor fi bine!
Apropo de ce nimeni din Romania nu vorbește despre faptul ca tratativele de pace dintre jegosul de putin și actoraș au fost oprite la sugestia americanilor?
Va recomand sa vedeți filmul ala de pe net My son Hunter! Trebuie sa plătiți ! Asta mă refer la oamenii normali nu la untermenschen! Așa pe limba fanilor lui Bandera!
P.S noua nu ne va da nucleara! Capul Sfântului Ioan Botezătorul și Chivotul sunt ceva care îl sperie pe Putin!
142! Hai cu 142 de voturi!
Va dedic și eu 142! 12 cu 142! Asa ca un kind reminder!