Niciodată nu e prea târziu

Weekend "“ răgaz de citit. Coincidență, sincronicitate, semn? Eseul lui Mario Vargas Llosa despre Victor Hugo, "Tentația imposibilului", mă împinge de la primele pagini spre paralelisme cu mizerul nostru prezent,  tumultuos politic, și cu atitudinea unor intelectuali de pe la noi ce se pretind repere morale. (mai mult…)
continuare...

Câteva citate remarcabile: Aneta Bogdan „“ Branding pe frontul de Est

Cum am promis intr-o postare anterioară, revin cu  o pagină de extrase din cartea "“ eseu a Anetei Bogdan. Bogdan, Aneta, Branding pe frontul de Est "“ Despre reputatie, împotriva curentului , Brandient, 2011   Sper ca autoarea, atât de atentă și sensibilă la fondul și nuanțele unor cuvinte precum copyright, marcă, brand, să nu se supere pe mine că îmi permit, în completarea și exemplificarea unor idei din postarea anterioară, să apelez la aceste scurte citate. O fac cu admirație și bunăcredință. (mai mult…)
continuare...

Un autor șlefuit „pentru export” și cartea sa de uz intern: Aneta Bogdan: „Branding pe frontul de Est”

Stăteam întinși alături, pe șezlongurile scurtei noastre vacanțe plănuită ca o evadare. Fiecare cu lecturile sale, fiecare cu tehnicile proprii de decuplare și cuplare la altceva. Din când în când soția mea scotea câte o exclamație: "ce tare", "nu se poate", "exact ca nouă", "fii atent". Urma apoi un citat cu voce tare și toată construcția mea de izolare dorită etanșă, tot închipuitul meu clopot de sticlă, se făcea țăndări. (mai mult…)
continuare...

Lichelele libertatii – replica doamnei Lucia Hossu Longin

  Multumita lui @Shadow care mi-a transmis linkul, va pot prezenta in continuare replica doamnei Lucia Hossu Longin la incalificabilul articol al doamnei Brandusa Armanca intitulat "Prostitutie TV cu premii APTR", articol la care se refera si comentariul meu de astazi.   Lichelele libertății Autor: Lucia HOSSU-LONGIN |    În revista 22, nr. 24, din 7-13 iunie 2011, Brîndușa Armanca a publicat articolul "žProstituție TV cu premii APTR", publicat în spațiul rubricii "žMedia Culpa". Ne-am întrebat în ce calitate semnează doamna Brîndușa Armanca această rubrică "žMedia Culpa" în revista 22? (mai mult…)
continuare...

File de cenaclu

Asa cum  aproape am creat un obicei, weekendurile le dedicăm sufletului. După ce ieri v-am propus un poem al lui Nicolae Turtureanu, astăzi continuăm tot cu versuri, dar ale unui alt autor. S-o găsi cineva să-l identifice? NICIODATÄ‚ Niciodată, niciodată nu vei ști                                                                                                                                                                                                                  Dacă mai ai vreme s-o aștepți.  Niciodată, niciodată nu vei ști                                                                                                                                                                                                          Dacă va veni până la urmă.            Și brusc, iat-o! Niciodată, niciodată nu vei ști                                                                                                                                                                                                                  Dacă este chiar ea.                              FUGA PE LOC Ce blestem să fugi de tine.   Ce fugă anarhică,                                                                                                                                                                                                                                     Fără ascunzișuri și fără de distanțe.   Frică să-ti fie,                                                                                                                                                                                                                                                Spaimă și groază să-ți fie                                                                                                                                                                                                                         Ţie de tine.       Și somnul să te doară de frica ta,                                                                                                                                                                                                           Si sa n-ai cui te plânge.                         Ce blestem,                                                                                                                                                                                                                                                    Ce curaj                                                                                                                                                                                                                                                            Și câtă lașitate!
continuare...

Citate de duminică

Despre scris Scriam și eram plin de mândrie: eram un Dumnezeu care făcea ce voia, prefăcea realitatea, o modela după cum dorea; amesteca adevărul și minciuna indisolubil împreună, nu mai era adevăr și minciună: era un aluat moale pe care îl frământam și îl modelam după cum îmi dicta fantezia, fără a cere încuviințarea nimănui "“ Nikos Kazantzakis Cuvântul a fost pesemne la încdeput un simbol magic, care cu trecerea timpului s-a tocit. Menirea poetului ar putea fi aceea de a-i reda cuvântului, măcar în parte, puterea dintâi, acum ascunsă. Orice vers ar avea două îndatoriri: să comunice un fapt precis și să ne atingă fizic, precum apropierea mării "“ Jorge Luis Borges În ziua în care am descoperit că tot ceea ce îmi plăcea cu adevărat era să povestesc istorii, mi-am propus să fac tot ce-mi stă în putință spre a-mi îndeplini această dorință. Mi-am spus: aceasta este vocația…
continuare...
12