Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat „Peisaj dupa isterie”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-peisaj-dupa-isterie-942329.html)

În ultima vreme Mircea Cărtărescu a spus de multe ori că s-a înșelat. Când însă a încercat să explice în ce fel „s-a înșelat”, de fiecare dată a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, „a fost inșelat”. El, de bună credință, a judecat și a acționat corect prin prisma propriului set de valori morale însă s-a găsit mereu cineva prin preajmă care să profite de angelismul său și să-l dezamăgească.

A acceptat să se înroleze în corul  polifon, cu solouri de coloratură, al susținătorilor de fosă ai lui Traian Băsescu deoarece TB a condamnat comunismul și a promis reformarea statului; acum își dă seama, cu mâhnire, că Președintele a acționat politicianist și nu din convingere, deci „m-am înșelat” se propune a fi citit „m-a inșelat”.

A fost atașat sincer doctrinei liberale, ideii că țara s-ar putea emancipa prin liberalism dar a trebuit să observe, cu indignare, că greii liberali au cedat unor interese meschine și, în loc să se alăture proiectului grandios al președintelui vizionar flancat de „farurile” ideologice Stoica și Stolojan și de „conștiințele fanion” Voinescu și Baconschi, au ales calea trădării nationale propusă de „bidonul gol” Antonescu și anume sclavia de partid și cruciada antiportocalie. Din nou pentru „m-am înșelat” MC ne propune traducerea de catifea „m-au înșelat”.

Exemplele ar putea continua dar aș fi redundant. Este clar că MC nu are, păstrând proporțiile,  tăria lui Dăscălescu de a recunoaște răspicat: „am fost un dobitoc”.

MC, pe lângă mica preocupare de a nu contrapune  prea flagrant convingerile sale subiective și realitățile sale convenabile evidențelor României de acum, ne dovedește, prin articole precum cel de azi, că are un pasional meci personal cu cei care-i contestă opțiunile politice, mergând chiar până la ticăloșia de a-i pune la îndoială bunacredință.

Să acuzi tu, ca personaj de expresie, ca apărător (prezumat) și beneficiar al libertății de exprimare, televiziunile și ziarele de crimă cu premeditare nu reprezintă, după părerea mea, o naivă cădere în capcana argumentației pentru proști, cu moguli și tonomate, încropită de Traian Băsescu pentru a-și justifica eșecurile. O astfel de direcționare a vinovățiilor pentru înmulțirea diformităților și monstruozităților din societatea românească denotă ceva mult mai toxic decât scuzabila naivitate: denotă o vanitate mai presus de respectul pentru adevăr și proporții.

Compromisul maxim pe care MC îl poate face în raport cu precaritatea susținerilor sale este să recunoască, cu jumătate de gură, că da, s-a mai înșelat pe alocuri, de fapt a fost înșelat și că nu, nu s-a înșelat nicidecum atunci când și-a stabilit antipatiile și țintele de atac. Antipatii și ținte identice, prin jocul unor mari coincidențe, cu cele ale lui Traian Băsescu, înșelătorul.

Altfel spus: „am fost înșelat dar am avut dreptate”!

 

Contele de Saint GermainPolemiceAntonescu,Baconschi,Mircea Cartarescu,Peisaj dupa isterie,Senatul EVZ,Stoica,Stolojan,Traian Basescu,Voinescu(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'Peisaj dupa isterie', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-peisaj-dupa-isterie-942329.html) În ultima vreme Mircea Cărtărescu a spus de multe ori că s-a înșelat. Când însă a încercat să explice în ce fel 's-a înșelat', de fiecare dată a lăsat...Blog politic si polemic