Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sorin Ionita intitulat „Felix și cârlanii – sau planul opoziției de a pierde și alegerile viitoare”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-felix-si-carlanii-sau-planul-opozitiei-de-a-pierde-si-alegerile-viitoare-917847.html)

Sunt surprins de intrarea domnului Ioniță în morișca propagandistică atât de previzibilă, croită pentru „bobor” și fundamentaliști, pusă în mișcare de șuvoiul în cădere liberă al puterii actuale. Surprins, pentru că-l consideram (și încă îl consider) o minte lucidă, înzestrată cu un liber arbitru capabil a păstra distanță față de grupările manevrate ideologic.

Pornind de la unele argumente larg împărtășite la nivelul votantului reprezentativ statistic din România, domnul Ioniță se limitează, sfidând orice maieutică, la acestea. Comentându-le într-o logică simplificată, de mase.

Aș fi avut pretenția de la un analist de talia dl. Ioniță să observe și comenteze faptul că politica așteptării la cotitură, pe care o recomandă, cea a « statului liniștit, cu punga de popcorn în brațe », pare a avea cel puțin două vulnerabilități majore:

1. A. tot fost aplicată de opoziție, de un an de zile încoace, chiar și în condiții de maxim șoc popular, fără vreun rezultat notabil ;

2. Conține în ea ceva cinic, lăsarea timpului să lucreze pentru tine, în condițiile în care viteza cu care se moare în țară « grație » măsurilor guvernului BB, face ca fiecare lună, fiecare săptămână, să genereze adevărate hecatombe.

Prin urmare, trebuia făcut ceva altfel decât până acum dacă se dorea, întradevăr, o limitare a dezastrului.

Dacă soluția adoptată, alianța PNL „“ PC, e un gest politic corect? Eu cred că da!

Și aduc mai jos câteva argumente în sprijinul acestei păreri, pe care mi-ar fi plăcut ca dl. Ioniță însuși să le pună în balanța evaluării sale.

  1. Cu doi ani in urmă, când opoziția a adunat o majoritate ce i-a permis dărâmarea guvernului Boc prin moțiune de cenzură, propunerea ei de Prim Ministru Johannis a fost respinsă de șiretul Băsescu invocându-se faptul că alianța care l-a propus pe Johannis nu era înregistrată juridic. Presupunând că opoziția va mai reuși, în viitorul apropiat, să treacă o nouă moțiune de cenzură, nu-i va răspunde președintele cu același tertip? Și nu vor primi românii din nou un guvern Boc, reșapat pentru a nu știu câta oară? Prin gestul pe care îl comentăm, opoziția îl lipsește pe președinte de o ieșire de urgență pentru care acesta avea deja un precedent creat. E un prim avantaj. Președintele va trebui să inventeze altceva. Va mai fi în stare? Și, dacă da,  cu ce riscuri?
  2. O astfel de construcție este mult mai atrăgătoare pentru potențialii dezertori din barca puterii actuale. Le dă mai multe garanții că, alăturându-se acestei alianțe, își vor continua cariera politică la putere. De ce? Pentru că, în perspectiva unei noi moțiuni de cenzură dar și a viitoarelor alegeri, apele par mult mai net despărțite acum. Opțiunile de jonglerii post „“ moțiune sau electorale ale marelui jucător la cacialma Băsescu vor fi substanțial reduse iar șansele ca iarăși, printr-o minune, PDL-ul să cadă în picioare, tind exponential spre zero.
  3. UDMR-ul. După această mișcare a opoziției, UDMR „“ ul va trebui să reflecteze mult mai serios la alternativa: fidelitate față de PDL sau oportunism? Cu sacii legii educației în căruță, cu alegeri interne la orizont, cu săgețile sondajelor de opinie îndreptate dramatic spre pământ și, mai ales, cu președinția europeană a Ungariei în cârcă, ghiciți ce vor alege alde Gyorgy Frunda? Mai ales că, în zarea lui 2014, Cotroceniul va avea un nou locatar iar opoziția aliată, cu un minim estimat de 60%, nu va mai sta la mâna lor.

Ar mai fi și alte argumente PRO acest compromis PNL „“ PC dar să reflectăm deocamdată la cele trei de mai sus și să vedem dacă ele ar mai fi tot atât de puternice și în ipoteza așteptării.

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemiceAlianta PNL - PC,Basescu,Senatul EVZ,Sorin Ionita(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sorin Ionita intitulat 'Felix și cârlanii - sau planul opoziției de a pierde și alegerile viitoare', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-felix-si-carlanii-sau-planul-opozitiei-de-a-pierde-si-alegerile-viitoare-917847.html) Sunt surprins de intrarea domnului Ioniță în morișca propagandistică atât de previzibilă, croită pentru 'bobor' și fundamentaliști, pusă...Blog politic si polemic