Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Scris pe 27.08.2010

Motto

Prin recunoașterea greșelii spiritele bărbătești se înalță și se întăresc.

 (Johann Wolfgang von Goethe)

Atitudinea românului statistic față de greșeală depinde de  autorul acesteia si nu de gravitatea ei. Dacă el personal a greșit, încearcă să o redefinească până la a o transforma intr-o virtute. Dacă a greșit un apropiat (prieten sau rudă), încearcă să o plaseze în cârca altcuiva. Dacă a greșit un indiferent sau un dușman, este necruțător.

Să verificăm pe dl. Cărtărescu.

El nu recunoaște că ar fi greșit când a mizat pe Băsescu și s-a înrolat în armata acestuia propulsându-l în jilțul din care binele și răul se pot face la superlativ. Cel mult dă de înțeles că a fost puțin naiv, puțin idealist și cum se cuvine de anticomunist.

Față de haosul actual din țară, pe care începe să-l recunoască drept efectul unor greșeli, vinovat nu îl  găsește pe Băsescu (puțin cinic, e-adevărat, dar în fond bine intenționat și, săracul, fără prerogative suficiente și fără sprijin la greu) ci pe Boc, Vlădescu, Șeitan, deveniți brusc maligni și îmbrânciți către sala de”¦ remaniere.

Dacă e să facă însă o analiză profundă a originii răului care ne cangrenează azi ca națiune, grațiosul balet clasic devine pulsatil dans hip „“ hop, dilemele se evaporă, și în locul lor răzbat certitudini răspicate, intransigente condamnări: vinovați linșabili sunt evident cei dinainte, Iliescu și neocomuniștii, diletantul Tăriceanu care a avut criminala inițiativă de a da o parte din profitul țării poporului, sub formă de măriri de pensii și salarii și nu clientelei, cum mult mai înțelept procedează cei de azi cu miliardele de la FMI, găunosul Antonescu (scuze, altă vină nu găsește).

Vom verifica în zilele următoare teoria atitudinii românului față de greșeală  și pe dl. Patapievici.  Acesta, proaspăt întors din concediu, s-a indignat ieri cu precauții: „Dacă într-adevăr așa stau lucrurile, este o aberație”. De parcă imaginile cu cozi la ghișee, transmise pe toate televiziunile (inclusiv pe TVR!), ar fi fost produse la Buftea, cu butaforie și sub regia reacționarului Cristi Puiu.

Aștia suntem, din păcate. De-asta motto-ul acestui articol a apărut și dă roade în Germania, nu în România. 

Contele de Saint GermainEditoriale  Scris pe 27.08.2010 Motto Prin recunoașterea greșelii spiritele bărbătești se înalță și se întăresc.  (Johann Wolfgang von Goethe) Atitudinea românului statistic față de greșeală depinde de  autorul acesteia si nu de gravitatea ei. Dacă el personal a greșit, încearcă să o redefinească până la a o transforma intr-o virtute. Dacă a greșit un...Blog politic si polemic