Dictatul prin democrație
Democrație înseamnă „conducerea de către popor”, pe baza voinței poporului.
Noi, românii, de doi ani încoace vrem, în proporție de peste 70%, schimbarea actualei puteri. Voința noastră este însă zadarnică. O clică de politicieni intangibili au inventat o nouă matematică, o nouă logică, o nouă definiție a democrației: superioritatea lui 30% față de 70%.
Iar noi stăm ca hipnotizați în fața acestei realități absurde, care ne târăște pe toți într-o ficțiune apocaliptică „“ dezintegrarea ca națiune cu identitate și etos „“ și, pentru că ce se întâmplă iese din logica firescului, așteptăm natura să facă dreptate.
Mecanismul democratic se bazează pe funcționarea în armonie a mai multor componente, dintre care două sunt esențiale: separația și limitarea puterilor in stat și pluripartidismul. Când una dintre cele două se defectează, e pericol de accident major. Ca atunci când te lasă frânele la mașină.
România este deja scăpată de sub control. La volan cu un șofer ale cărui manevre și reflexe au fost antrenate pentru lentoarea navigării pe mare si nu pentru graba și imprevizibilul șoselelor, ghidată de GPS-ul FMI care recunoaște doar două puncte cardinale și linia dreaptă dintre ele, Â a părăsit demult asfaltul, luând-o hotărât prin pârloage.
Mulți se întreabă: oare ce s-a defectat în democrația noastră de am ajuns să fim conduși de o minoritate iresponsabilă pe care, orice-am face în interiorul regulilor acestei democrații, nu o putem disloca punând majoritatea in drepturi?
Răspunsul își are originea în autoritarismul, în setea de putere ale lui Traian Băsescu.
Profitând de formularea interpretabilă a Art. 103 din Constituția României privind desemnarea Primului Ministru, TB a ignorat cu cinism, încă din prima clipă a mandatului său, atât spiritul Constituției cât și modul în care președinții de dinaintea lui au aplicat acest articol. Puterea astfel autoatribuită, dar și consimțirea socială la acest abuz, i-au permis să siluiască după aceea voința populară, instaurând Prim Miniștri și guverne după bunul său plac. De-aici a pornit totul. De la subordonarea Guvernului. Au urmat apoi, în nota patologiei de dictator, subordonarea Curții Supreme de Justiție și a Parlamentului, atragerea serviciilor de informații în activități de poliție politică, transformarea PDL – partidul său cârjă, în cel mai odios organism clientelar și in cel mai rapace si lipsit de scrupule devalizator al bugetului național de după 1989.
Sănătatea oricărei democrații este asigurată în principal de separarea și limitarea puterilor în stat. La noi însă, prin acumularea nepermisă, antidemocratică, de influență și control în mâinile unui singur om (și, fie zis, și a jumătății sale neoficiale), s-a ales praful de acest mecanism cu rol de anticorpi.
Cum să funcționeze instituțiile statului care ar trebui să asigure alegeri corecte în România când ele sunt comandate cu mână de fier și cu ordin de victorie cu orice preț de către unul dintre competitorii electorali?
În ce țară cu adevărat democratică mita electorală dovedită, anomaliile de la Ambasada României din Paris, turismul electoral și alte atâtea practici frauduloase, cu beneficiu unidirecțional, ar fi rămas fără urmări?
Unde, în lumea emancipată, s-ar mai fi închis ochii la dirijarea criminală a marilor investiții de la buget doar către comunitățile cu primari / prefecți de culoarea guvernanților?
Ce justiție, cu respect față de numele și principiile ei, ar fi dat NUP Robertei Anastase după înșelătoria cu voturi din Parlament, făcută cu un tupeu, cu o nerușinare de țigancă la furat cu fusta?
Culmea este că aceleași instituții, nu inerte ci complice la matrapazlâcurile puterii, devin brusc vigilente și intransigente în apărarea regulilor democratice atunci când vine vorba de gesturi de exasperare ale nemulțumiților. Manifestațiile de protest spontane, fără aprobări, sunt prompt și hotărât sparte și penalizate; inițiativele sindicale sunt subminate înainte de a se coagula, informații și informatori din zona serviciilor servesc „interesul național” ori de câte ori acesta este amenințat de forțele subversive din opoziție ș.a.m.d.
La cel mai mic protest conținând note de vehemență, cutezătorul nostru comandant de vapor începe să urle ca atacat de pirați: tentativă de lovitură de stat, subminarea intereselor naționale, bolșevism! Sări națiune de mă apără de moguli și Regele Mihai.
Pentru intențiile unui șef de clan și, accidental, și șef de stat, a cărui salvare se întrevede doar prin reducerea la tăcere a tuturor opozanților săi, democrația este o mană cerească atâta vreme cât el se află la manete. Cu ea, cu democrația, îi ține în frâu pe cei care chiar o respectă și pe ea, pe democrație, urinează când îl împiedică în planurile sale autoritariste.
Acesta este dictatul prin democrație.
Și din acest motiv, din pricina acestui dictat, regimul Traian Băsescu nu va putea fi înlăturat democratic. Indiferent ce dorește poporul și cum va vota când va fi chemat la urne.
https://www.conteledesaintgermain.ro/dictatul-prin-democratie/28-09-2011EditorialeAmbasada Romaniei la Paris,Constitutia Romaniei,Curtea Constitutionala,democratie,FMI,PDL,regele Mihai,Traian Basescu Democrație înseamnă 'conducerea de către popor', pe baza voinței poporului. Noi, românii, de doi ani încoace vrem, în proporție de peste 70%, schimbarea actualei puteri. Voința noastră este însă zadarnică. O clică de politicieni intangibili au inventat o nouă matematică, o nouă logică, o nouă definiție a democrației: superioritatea lui...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Conte, nu cred ca trebuie sa disperi. Nici pe batranul Ilici nu credea cineva ca il va muta de la Cotroceni fara tancuri, si uite ca s-a intamplat. Iar Ilici chiar are idealuri, nu se compara cu Capitanul …
Cand o vrea Dumnezeu si Obama, o sa plece, problema e sa avem unii realmente mai buni …
@CSG Chiar m-a apucat rasul atunci cand scriai asta:,,lipsa de caracter a tradatorilor de la UNPR si (te vei supara acum) a oportunistilor filobudapestani de la UDMR.” Tu crezi ca am simpatii udemeriste? As vrea sa intelegi un singur lucru: n-as vrea sa mai retraiesc vreodata anii 90, mai exact pana in 96, cand UDMR a trecut la guvernare cu CDR. Pana atunci partidele nationaliste gen PRM sau PUNR au avut o paine buna de mancat din mestecarea nationalismului cu filon ceausist. Am spus si o repet: nationalismul mi se pare cea mai abjecta modalitate de lupta politica a comunistilor! Atunci cand n-au rezultate politice sau economice recurg la inflamarea acestor tensiuni intertenice, in speranta ca poporul va fi astfel unit( cu vestita coeziune de monolit, do you remember?). Este o shmecherie de prost gust comunista care poate avea final tragic, vezi ce s-a intamplat in Croatia, Bosnia sau Kosovo, unde un comunist dement precum milosevici a inecat in sange republicile care vroiau doar independenta. Stii ce-a facut in iulie 95 milosevici? A omorat 8000 de bosniaci, copii, femei, batrani…Brrr! Acum intelegi de ce imi repugna nationalismul?
Evident ca am inteles ce vrei sa zici cu cei 70% care nu mai vor acest regim portocaliu fascist. Este de domeniul evidentei ca UNPR este doar un cuib de tradatori pesedisti si liberali, SANTAJATI de Sistem si serviciile secrete, porc-urori, diverse dosare in lucru sau care li se pregatesc. Este evident ca actualul Parlament nu mai reflecta deloc rezultatele din 2008. Faptele sunt insa urmatoarele: pedeleprele, udemeristii, uneperistii si minoritatile au acum majoritate. INCA mai au.
N-as fi chiar atat de pesimist in privinta imensei fraude ce se prefigureaza! Tin doar sa-ti aduc aminte ca UDMR s-a exprimat negativ fata de:
1. votul prin corespondenta;
2. regionalizarea propusa de ba-secu;
3. votul uninominal majoritar.
Atata timp cat UDMR ramane ferm pe pozitii au respectul meu. Fara ei pedeleprele nu pot face nimic, am dreptate? Intrebare pentru tine: ce te face sa crezi ca vor da inapoi udemeristii? Eu unul nu vad niciun motiv.
Pentru UDMR totul e o problema de troc. Cu cat, in disperarea lor, PDL-istii vor ceda mai mult, cu atat UDMR-istii vor cere mai mult. Si nu in beneficiul romanilor sau din respect pentru principii ci exclusiv din oportunism etnic. Daca opozitia o sa ii cocoloseasca ca pana acum, UDMR-istii vor juca la doua capete pana in ultima secunda.
As avea un amendament fata de cele spuse de tine:,,Daca opozitia o sa ii cocoloseasca ca pana acum, UDMR-istii vor juca la doua capete pana in ultima secunda.” DA, vor juca pana in ultima secunda! Secunda dinainte sa treaca de partea USL!!! Cand va fi secunda asta? Destul de curand, as zice. Pentru simlul motiv ca anul 2012 se apropie vertiginos iar atunci cei de la USL nu vor mai avea nevoie de ei. Acum ar avea maaaare nevoie! Numai ca udemeristii stiu si ei asta…
Pornesti din capul locului de la o premisa gresita:,,Noi, românii, de doi ani încoace vrem, în proporție de peste 70%, schimbarea actualei puteri.” De unde ai scos informatia asta? Tin sa te anunt ca dupa ce ba-secu a castigat fraudulos alegerile in decembrie 2009 el a reusit sa incropeasca o majoritate parlamentara care a votat guvernul condus de umil boc, marioneta perfecta a securistului de la Anvers. Un guvern intr-o tara democratica conduce o tara atata timp cat ARE MAJORITATE, draga CSG! Nicio motiune de cenzura n-a reusit sa darame acest guvern basescian. Pardon, a reusit pe 13 octombrie 2009, dupa ce pesedistii au fost fortati de pedelepre sa paraseasca guvernarea. Compris? Atunci a incalcat ba-secu grav Constitutia, cand a refuzat numirea unui premier din partea unei coalitii PNL-PSD-UDMR-minoritati de 65%!!! Acela a fost momentul crucial as zice, era momentul in care ba-secu putea fi terminat. Iar campania electorala statea sa inceapa, alegerile avand loc pe 22 noiembrie 2009…
Ai dreptate in privinta guvernarii ANTIDEMOCRATICE a lui ba-secu si clicii sale. Ai dreptate si in ceea ce priveste separatia puterilor in stat, pluripartidismul, dar uiti tocmai de esenta democratiei: Parlamentul! Asistam de cativa ani la atacuri fara precedent la adresa Parlamentului in sine, ca institutie, chiar la adresa parlamentarismului. Nici in negrii ani de dupa lovilutia din 89 n-am asistat la asa ceva!
La situatia dezastruoasa a democratiei mioritice dai o explicatie corecta, logica: ,,Răspunsul își are originea în autoritarismul, în setea de putere ale lui Traian Băsescu.” Absolut corect! Din pacate nu mergi mai departe cu rationamentul, nu pui degetul pe rana: adevarata problema este puterea data de Constitutie presedintelui! Solutia: REPUBLICA PARLAMENTARA! Mi-ar fi placut sa spui asta, sa intelegi ca adevarata problema a autoritarismului basescian este Constitutia iar singurul antidot este o republica parlamentara condusa de un presedinte decorativ, precum in Germania sau Italia. Istoria ne invata ca acumularea puterii in mana unui singur conducator poate duce la urmari de genul prin care au trecut democratiile din Germania si Italia in anii 30, care au dus la declansarea razboiului in 39.
Dupa cosmarul basescian care dureaza de 7 ani este absolut necesar trecerea a o republica parlamentara. Altfel riscul aparitiei unui nou dictator ca ba-secu este extrem de mare in continuare.
Sunt total de acord cu concluzia ta trista:,,Acesta este dictatul prin democrație.” Diagnostic corect dat guvernarii basesciene. Cu ce nu sunt de acord este ce scrii mai apoi:,,Și din acest motiv, din pricina acestui dictat, regimul Traian Băsescu nu va putea fi înlăturat democratic.” FALS, daga CSG! Dupa castigarea alegerilor de catre USL in 2012, cu peste 50%, ce crezi ca va face ba-secu? Va numi un PM ca Ponta? Niciodata! In secunda doi noul Parlament il va SUSPENDA democratic iar poporul tot democratic va da cu el de pamant. Ti se pare cumva SF sau nu te-ai gandit la asta?
Draga Hendrix, referirea mea, si tu o stii prea bine, era la vointa REALA a poporului, cea care transpare din toate sondajele de opinie, cu toata marja lor de eroare. Eu nu m-am referit la procentele din Parlament dintr-un singur motiv: ele nu mai reflecta de mult vointa reala a poporului. Ia-i tu, te rog, pe PUNR-istii santajati sau oportunisti care au schimbat majoritatea iesita la vot. Au avut ei vreun mandat din partea alegatorilor care i-au votat ca antibasisti sa treaca in barca puterii? Tocmai asta incercam sa explic: abuzand de putere, regimul schimba vointa populara, exprimata la vot, cu vointa proprie, prin tertipuri murdare (pardon de pleonasm): santaj, cumparare, hotie. Repet: majoritatea din Parlament este obtinuta murdar si nu reflecta vointa reala a poporului ci lipsa de caracter a tradatorilor de la UNPR si (te vei supara acum) a oportunistilor filobudapestani de la UDMR. Cat despre concluzia pe care mi-o contesti la final: alegerile din 2012, daca vor fi organizate de regimul Basescu vor fi falsificate masiv (adica furate pentru PDL) astfel incat USL sa nu castige chiar daca la urne, pe bune, ar castiga cu 60%. Se pregatesc manevre complexe in acest scop: votul prin corespondenta, trecerea jandarmilor care vor trebui sa asigure corectitudinea votului din subordinea lui Igas in cea a lui Udrea si altele, altele, la care noi nici nu visam in acest moment.
Solutia este monarhie constitutionala. Clasa politica romana are nevoie de un arbitru, nu poate progresa altfel. Toti presedintii au fost un pic jucatori, insa doar Basescu a dat nasol la gioale, si uite ca nu il fluiera nimeni ….