Taberele. CTP contra Războinicului Luminii.
Cei numiţi în titlu sunt un fel de căpetenii arhetipale ale celor două tabere.
CTP-ul, trecut în rezervă şi păstrat în adormire după ce şi-a încheiat (e)misiunea de la DIGI24 a fost urgent reactivat când ţara şi SupeRIorii i-au cerut-o. Era nevoie de clonţul său de rubin ca “poetul” să fie răpus şi întins pe năsălie.
Fiecare cu sfinţii şi diavolii săi. Cel care se temea pentru viaţa “sfintei” Laura Kovesi (“v-aţi gândit că viaţa s-ar putea să vă fie în pericol?”) şi îl înfiera pe Patriarhul Daniel (“Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”) a dat-o acum din nou pe religie inversă (“Acest diavol (Calin Georgescu – n.a.) care a despicat România trebuie alungat. Cei care îl votează sunt trădători de țară”).
Cine să creadă că balansul ăsta acrobatic al CTP-ului între teamă şi neînfricare este unul organic, autentic, venit din profunzimi de conştiinţă liberă? Nici măcar admiratorii “crucişătorului” nu cred aşa ceva. Aceştia ştiu, fără doar şi poate, că au de-a face cu un mamon şi tocmai asta îi atrage la el. Un fel de legitimare prin asemănare.
De partea cealaltă, “Războinicul Luminii”. La fel de guraliv şi aplecat spre referinţe biblice, el aduce în prin planul discursului persoana sa şi nu, ca CTP, a duşmanilor pe care ar vrea să-i răstignească. “Eu sunt Becali! Mie nu-mi spune nimeni ce să fac! Pe mine n-au cu ce să mă cumpere sau şantajeze. Eu am de toate şi nu ascult de nimeni şi nu mă tem decât de Dumnezeu”.
Şi de-odată, brusc, pisica. Jetul rece al realităţii care nu ştie să mintă: “Acum nu mai vorbesc. Îmi e frică. Gata! Acum mi-au demonstrat ce putere au acum. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am făcut doar doi ani de pușcărie”.
Genul acesta de egolatru – gargaragiu deserveşte pe termen lung, nu ajută. Evident că poate fi speriat, că au ce să-l şantazeze până îl lasă fără glas (sau chiar fara libertate). Iar în momentul abandonului său înfrâgerea nu e doar a lui ci şi a acelora care îl urmau ca pe un stindard mobilizator.
Cele două căpetenii amintite sunt arhetipale pentru cele două tabere pentru că exprimă esenţa celor înrolaţi în ele.
CTP-ul, secondat de Traian Băsescu, reprezinta întruchiparea tupeului, obrăzniciei şi lipsei de Dumnezeu şi de scrupule ale taberei useriste când vine vorba să lupte pentru cauzele sale mincinoase.
George Becali, secondat de Dan Diaconescu, sunt întruchiparea oratorismului mistico – bizaro – senzaţionalist, cu priză la amatorii de cancan care parcă imploră să fie amăgiţi, specific taberei lui Călin Georgescu foarte sensibilă la emoţii şi cuvinte cheie meşteşugit alese.
Taberele precum căpeteniile!
De-asta e bine să cântărim bine înainte de a ne înrola. Şi să nu credem total decat în certitudinea faptului împlinit.
Faptul împlinit este că decizia CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale a fost dată la disperare, ca pe timp de război, dar fără ca războiul să existe sau să fie declarat oficial. Nu există acoperire legală sau constituţională pentru ce s-a făcut. Toţi foştii judecători CCR consultaţi înainte de decizia curţii au declarat fără echivoc că alegerile nu vor putea fi oprite.
Şi totuşi…
https://www.conteledesaintgermain.ro/taberele-ctp-contra-razboinicului-luminii/07-12-2024https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/12/Becali-ctp.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/12/Becali-ctp-150x150.pngEditorialeanularea alegerilor,CTP,declaratii CTP,declaratii George Becali,Razboinicul Luminii,tabere prezidentialeCei numiţi în titlu sunt un fel de căpetenii arhetipale ale celor două tabere. CTP-ul, trecut în rezervă şi păstrat în adormire după ce şi-a încheiat (e)misiunea de la DIGI24 a fost urgent reactivat când ţara şi SupeRIorii i-au cerut-o. Era nevoie de clonţul său de rubin ca “poetul” să...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Sunt complet de acord cu 95+% din tot ce ați spus. Doar o remarcă: soluția la mecanismul social pe care l-ați descris cu Becali, este creștinismul hristocentric, ca să fiu mai teologic: nu doar să crezi, ci să crezi doar în Dumnezeu (nu în oameni) și totuși să știi să urmezi, cu smerenie, un om, dacă simți că are calea Binelui pe care o vrei și tu (adică Smerenie pe Cruce iar nu Îngâmfare pe altarul propriilor închipuiri despre tine – superioritatea ta).
La orice se întâmplă azi, creștinismul (dar cel autentic, ghinion, noi nu mai știm ce e ăla, majoritatea dintre noi) e soluția !
Cât despre CTP, antropologic vorbind e un caz delicat și complicat – eu pot doar să spun, ca și creștin – Dumnezeu să-l ierte și să-l lumineze și să-l întoarcă la simțiri omenești, firești, prin ce mijloc știe El, și El știe cum și dacă e cu putință să întoarcă un om dintr-un caz patologic de mândrie acută, auto-distrugătoare !
Bonsoir, Conte!
Pentru ca sunt interesat/a de subiect am trecut si eu aici cateva intrebari care nu au sens pentru mine si ale caror potentiale raspunsuri mi-ar aduce o liniste/siguranta sau frica/resemnare (dupa caz):
1. Despre decizia CCR și documentele CSAT:
Din motivarea Curții Constituționale a României (CCR) reiese că decizia lor are la bază documente declasificate din cadrul CSAT. Problema este că aceste documente nu indică clar o infracțiune, ci, în cel mai rău caz, pot fi interpretate ca note informative. Dacă CCR deține dovezi care nu pot fi declasificate din motive de siguranță națională, atunci cum pot folosi aceste documente pentru a susține o decizie fără dovezi publice clare? Nu creează acest precedent riscul ca, pe viitor, să fie blocat accesul la platforme digitale precum Google sau WhatsApp fără niciun motiv public și fără nicio dovadă? Efectiv, de mâine s-ar putea bloca astfel de platforme fără explicații clare. Ce poate să gireze pentru corectitudinea deciziei acestor 9 oameni numiți politici, care nu sunt controlați de nicio altă autoritate?
2. Precedentul creat de CCR:
Având în vedere acest precedent, în care CCR a anulat un proces electoral fără dovezi clare și publice, ce îi oprește să repete acest gest oricând un alt candidat nu este pe placul lor?
3. Legătura dintre promovarea candidatului și cheltuielile electorale:
În urma mai multor investigații personale pe acest subiect, am înțeles că dacă persoane fizice sau juridice aleg să promoveze un candidat din convingere, folosind resurse proprii și fără a avea un contact direct cu beneficiarul, este corect și legitim ca acel candidat să declare 0 lei cheltuieli electorale. Până când nu este dovedită și demonstrată o legătură între candidat și persoanele care îl promovau, declarația acestuia referitoare la cheltuieli este corectă. Cum este posibil ca în România, în 2024, să fie formulate acuzații publice înainte de a fi aduse dovezi clare?
4. Declasificarea documentelor CSAT:
Aceste documente din CSAT, înainte de a fi declasificate, au fost văzute de premierul Marcel Ciolacu. Declarația acestuia, conform căreia „Am luat act de declasificarea documentelor CSAT […] în fața acestei realități, o voi sprijini pe doamna Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, ridică întrebarea: dacă premierul le cunoștea deja, de ce a fost necesară declasificarea lor pentru a-și justifica public susținerea față de această candidatură?
5. Inconsecvența deciziilor autorităților:
Dacă procesul electoral prezidențial a fost anulat pe motive clare de interferențe străine, cum de aceste interferențe nu au fost identificate și în alegerile parlamentare? Chiar dacă nu au fost direct influențate, este evident că bulgărele de zăpadă al interferențelor (precum utilizarea TikTok) s-a rostogolit de la alegerile prezidențiale către cele parlamentare. În această situație, cum este posibil ca aceeași autoritate să ia două decizii complet opuse pentru două procese electorale desfășurate la doar o săptămână distanță?
6. Paralelă cu cazul fraților Tate:
Exista un precedent aproape identic cu cel al CG în istoria recentă: frații Tate. Cu ajutorul mass-media, cei doi au fost arestați, acuzați, abuzați, iar autoritățile au încercat să obțină informații de la toate persoanele implicate, pentru ca ulterior să se dea NUP și să se demonstreze că totul a fost o făcătură. A fost o decizie abuzivă de arestare a unor oameni fără nicio dovadă, cu oameni forțați să dea declarații mincinoase care apoi și-au retras aceste declarații, distruși mediatic de aceleași trusturi propagandiste. Putem să vedem că se întâmplă aceleași lucruri și acum, identic, în oglindă? Singura diferență, până la momentul actual, este că CG este în libertate (nu pentru mult timp), pentru ca apoi (dupa 2-3 ani sa se dea NUP si aici).
PS. Legat de frica lui Becali, mi se pare că odată cu el s-au dat la fund și cei de la Gândul (nicio emisiune, niciun live, nimic nimic de când s-a dat aceasta decizie), ei fiind pe fata susținători ai lui CG. Oare frica lui Becali a ajuns si la al de Tuca, Rifai, Diaconescu, Palade si Hartmann?
PS2. La fotbal și la politică se pricep toți
PS3. Pe site-ul https://alegerilibere.ro/ al celor de la AUR au semnat peste 700.000 de persoane in mai putin de 24 de ore
Inainte de orice Curtea constitutionala nu ar trebui sa judece ca o instanta ordinara, ce fac ei mai nou, parca sunt jud. de sector. Apoi conform principiului de drept ca nici-o instanta nu poate sa-si revoce propria judecata, nu puteau sa revina asupra confirmarii primului tur( mai ales ca a fost reverificat si declarat corect). Asa cum suna textul din art. invocat de ei , se verifica procesul electoral= organizare numarare , etc. nicidecum aprecierea campaniei electorale. Mai ales ca au jignit un popor intreg, impreuna cu matracucele de la tv, ca ne-au influentat pe noi. Pai de aceea se voteaza de la 18 ani, oameni cu capul pe umeri. Aaaaaaaaaaa,ca nu le-a convenit este altceva.
army – decembrie 8 – „…conform principiului de drept ca nici-o instanta nu poate sa-si revoce propria judecata,…”.
Ba poate, daca apar elemente noi care sa afecteze pe fond decizia initiala. Ma aflu in aceasta situatie cu un proces pe rol.
Dna. Lasconi nu numai vorbeste, dar si scrie:
„Dragă președinte Trump, aveți tot respectul pentru lucrurile mărețe pe care le-ați făcut”, își începe Lasconi scrisoarea, pe care lidera USR a postat-o pe X însoțită de un mesaj în care l-a etichetat atât pe președintele ales, dar și pe consilierul său, miliardarul Elon Musk( conf. Flux 24).
„Sunteți un adevărat lider al poporului, la fel ca mine… vă rog să citiți scrisoarea mea”,
„Nu sunt o „candidată a lui Soroș”. Sunt a poporului, ca dumneavoastră”.
Adica, dragul de Trump e la fel ca dansa; asa cum SUA e la fel ca Ro.
Nu cred ca exista o tzara mai vesela in care sa vrei sa traiesti.
P.S. Azi e Ziua Constitutziei. La Multzi Ani, cu CCR de straja la hoatarele ei!
Mult mai grav mi se pare- si astazi- articolul dlui. CTP din timpul mineriadelor; si care incepe asa:
„Spirala violenței”- Adevărul, 19 iunie 1990
” Că pe 13 iunie a avut loc în București o tentativă de lovitură de stat este un fapt a cărui negare nu poate fi discutată decât în termenii cretinismului sau candorii, după cum se exprima dl Răzvan Teodorescu. Oricine s-a aflat în acele ore la Televiziune, la Interne sau la Poliție poate rememora mirosul sălbăticiei și fricii care pluteau în aer.”
Eu am amintiri diferite despre acele zile; ca deobicei, cand Ana mulge vaca, in lac se vede invers:
Participand aproape zilnic la manifestatia din Piata Universitatii, am haladuit in zilele Mineriadelor prin cateva puncte fierbinti. Pe 13 iunie d.a. m-am dus la Sediul Politiei si, apoi, la Ministerul de interne
( pomenite de dl. ziarist) incercand sa inteleg ce se-ntampla. Am asistat, de pe margine, la violentele unor grupuri de „civili” impotriva sediilor acestora: de la cocteiluri Molotov si bolovani la Politie, la camion pe post de berbec fortzand poarta de lemn a MAI; am remarcat ca cele doua unitati MILITARE pareau parasite, fara nicio reactie in fata „atacatorilor”. Ceea ce, ulterior, m-a dus cu gandu’ la provocari, pentru a se justifica interventia „oamenilor muncii” de-a doua zi. Impresie intarita si prin faptu’ ca, dupa f’o doua ore de asalturi, probabil plictisiti de atata zarva, securistii de la MAI au ripostat cu focuri de arma, ceea ce a facut ca multimea ( printre care ma numaram)s-o ia la fuga ca potarnichile.
De atunci, pentru mine, dl. CTP- acest „distrugator” (si nu „crucisator”) ramane printre cele mai jalnice si schimonosite figuri ale asa- zisei „presa independenta”.
Speranta mea = de Luni până Vineri :))
Vântul schimbarii in UE a inceput de unde nu prea bat vâturile… din Est…. un mic vârtej in toiul iernii.
Dar…
In Franta guvernul a căzut.
In Germania AfD are in program inclusiv varianta Deutch Exit.
Din Vest sunt asteptările ….si de peste Ocean…altfel rămâne cum s–au înțeles.
Orban al Ungariei conduce cu un partid de 10 ani la guvernare….Pe când Gică al nostru?!….cu inima mare …..si mâinile goale.
Chiar de-ar fi câstigat nu rezista.
Ssă fim realisti: 23 August și 1989 au fost Conjuncturi….Împrejurari ….via Marile Puteri.
Din acest p.d.vedere neavând acum Conjunctura, mai bună e Stabilitatea ….decât Burzuluiala.
Democratia?! ….Altceva mai bun nu există zicea Churchil …Pentru interesele lor of corse!
Decizia de ieri a CCR explică si legitimează deplin instalarea la putere a noului regim in 1946 si initiativele după.
Cu diferente:
– Ăia îsi doreau Puterea dar aveau si un anume simț al nedreptatilor sociale pe care urmau să le combată.
-Ăstia doar Privilegiile si Puterea!
In rest , ca mod de actiune: Copie la Indigo.
Tagetes – decembrie 7
1. Cu „conjuncturili” as incepe de la 1918; cand, cu ceva timp inainte de sfarsitul Marelui Razboi, ne inghesuiam – cu catzel, cu purcel si chiar cu Casa Regala – in Moldova. Sa-i multumim, in principal, dlui Woodrow Wilson ca am ajuns „dodolotzi”.
2. Despre „democratie” iti sugerez sa te informezi despre un nou concept ce se vantura dupa decizia CCR: „democratia militanta”, ce se revendica de la CEDO-1949- Art.17 si care, din cate am intzeles io da prioritate „interesului national” cand acesta se vede amenintat de libertatile proclamate / reclamate de catre pu..me; oricate meleoane ar fi astia. Pe concret, jamais Hitler sau altii- pe care, la nevoie, usor ii putem asimila cu dictatoru’. Cineva, acolo „sus”, ne iubeste!
Tagetes, fara nicio legatura cu subectu’, da’ pen’ca ne apropiem de 21 Decembrie si in continuarea unei polemici cordiale despre iEpoca de Aur, iti recomand sa vizionezi:
https://b365.ro/ce-se-baga-aici-cozile-din-bucurestiul-epocii-de-aur-imaginea-umilintei-uitate-sau-niciodata-traite-550823/?utm_source=hotnews.ro&utm_medium=referral&utm.
E o parte din „comunismu’ meu”, asa cum l-am trait, impreuna cu alti bucuresteni, in anii ’80. Accept ca poate al tau a fost mai luminos ( curent electric toata ziua?), cu magazine bine aprovizionate, cu caldura in case iarna si aer conditionat vara,cu oameni traind decent, etc. Adica, alea primordialele – tinand de supravietuirea animalica- asigurate…
P.S. Ma refer la Ro., nu la santierele din strainatate.
Trebuie remarcat si cristian terhes, pionul care a generat aceasta nebunie prin plangerea facuta la CCR. Acest terhes care chipurile se arata mare luptator anti-sistem, acum s-a aratat ca este chiar omul lor.
Perfectă dreptate! Oricum deconspirarea rețelei finanțată de Soros și democacatii din State este singurul lucru pozitiv din această tragedie cu tenta de parodie în 3 acte! Primele două s-au desfășurat! Al treilea va începe după venirea lui Orange Man la putere!
M-a dezamăgit și pe mine, și nu știu cum să interpretez această faptă – e ușor să dai eticheta asta, dar motivele reale – pe care el și Dumnezeu le știu cu adevărat – oricum nu văd cum i-ar putea da cinste !