Scorul acestui articol
[Total: 52 voturi. Media: 4.6]

 

Întâi au încercat să-l scoată complet din joc. Ca pe PNÈšCD. Prin compromitere, prin asimilare, prin exterminare. A fost marele război de 10 ani pierdut de Traian Băsescu, deÈ™i niscaiva victorii de parcurs a mai obținut el. Prea puțin însă!

Apoi au încercat să-l spargă în bucățele mai lesne de subordonat. Geoană, Ponta, Ghiță cu al lui PRU, mai recent Grindeanu È™i din nou Ponta cu al lor Daniel Constantin È™i partidulețul Pro România. Nici asta nu le-a reuÈ™it. NeÈ™ansă, rateu generalizat!

Concluzia din tristele rapoarte de front ale beligeranților nevictorioÈ™i: acest partid are baza populară mult prea mare È™i o structură de monolit practic imposibil de destructurat.

Ați înțeles că partidul la care mă refer e PSD iar cei care au încercat să-i vină de hac prin metodele tocmai amintite mai sus sunt strategii miÈ™culațiilor politice dâmbovițene încolonați sub sigla patriotardă a serviciilor secrete autohtone.

Astăzi, prin surprinzătoarea desemnare de către PSD a lui Mihai Tudose pentru postul de prim ministru È™i, prin la fel de surprinzătoarea acceptare, instantanee, a acestuia de către preÈ™edintele Iohannis, suntem puÈ™i în fața unei tentative inedite de anihilare a voinței marelui partid: prin luarea lui la remorcă de către SRI.

Principala particularitate a oricărei remorci este că nu are nici motor propriu È™i nici direcție proprie. Ea, remorca (el, PSD-ul), precum cele 100 de vagoane încărcate ale unui marfar, oricâtă greutate ar avea în raport cu locomotiva (SRI), urmează nu un drum propriu (al PSD-ului) ci drumul impus de locomotivă (de SRI).

Înțelegeți miÈ™carea? Dacă de distrus nu a putut fi distrus, dacă de spart nu a putut fi spart, atunci PSD-ul va fi tractat.

Mihai Tudose este, din multe puncte de vedere, reînvierea din morți a aparatcicului ceauÈ™ist. Meclă rustică (din aceeaÈ™i subspecie tractoristică cu Silvian Ionescu È™i Dan Ioan Popescu), dominat de un profund sentiment naționalist (prin refuzul de a vorbi limbi străine È™i de a corespunde, cât de cât, unui minim standard european de demnitar de tip nou), cu progresia ierarhică asigurată la È™coli de niÈ™ă ale sistemului de forță (înainte era Academia Ștefan Gheorghiu, acum este Academia Națională de Informații „žMihai Viteazul”), pare plantat în fruntea guvernului României mai degrabă ca sperietoare de protejat recolte decât ca partener pentru discuții economice.

Prin această propunere Liviu Dragnea se dovedeÈ™te mijlocitorul unei adevărate epifanii pentru nația română. Iată cum, desemnându-l pe Mihai Tudose, scoate el la lumină forțele oculte. Dacă până ieri doar bănuiam în spatele unor politicieni români sfori trase de păpuÈ™ari invizibili, astăzi ni se arată la manetele locomotivei chiar omul serviciilor, fără deghizamente, în carne È™i oase. E de făcut cruce!

Culmea e că È™i în aceste împrejurări de transparență ce frizează indecența, unii îndrăznesc să ne mai spună că nu-i adevărat. Că ce vedem e PSD È™i nu SRI. Că omul (Tudose) s-a jurat, ce naiba!

Cum s-a ajuns aici e clar (chiar dacă unii nu se pot opri din nedumeriri retorice): SRI, prin cele două facțiuni ale sale (Coldea È™i Ghiță), a jucat la două capete. Nu că unii ar fi fost ai lui Dragnea È™i alții ai lui Grindeanu. Și unii È™i alții s-au folosit de aceÈ™ti doi politicieni vulnerabili ca să se lupte între ei. Și unii È™i alții urmăreau, profund, folosirea PSD în războiul lor intern È™i apoi slăbirea PSD suficient de mult cât să-l ia sub control È™i să conducă țara prin intermediul lui. Cele două capete la care a jucat SRI folosindu-se de cele două facțiuni interne erau: slăbirea PSD prin rupere (cu ajutorul lui Grindeanu) sau slăbirea PSD prin remorcare (cu ajutorul lui Dragnea).

Iată că s-a impus varianta a II-a.

Acum, privind retrospectiv, înțelegem un detaliu care a creat multă confuzie printre analiÈ™tii politici: a fost sau n-a fost Coldea în spatele lui Liviu Dragnea?

Mulți au afirmat că da, a fost. Pentru că Dragnea s-a luptat cu gruparea Grindeanu „“ Ponta, în spatele căreia era facțiunea Ghiță din SRI.  Și cum Ghiță este marele duÈ™man al binomului Coldea „“ Kovesi, era firesc ca Florian Coldea să se poziționeze alături de Dragnea. Dar, în această ipoteză, nu se poate explica prea bine de ce DNA a încercat intimidarea grupării Dragnea chiar înainte de moțiunea de cenzură, prin chemarea la audieri a trei lideri cheie din PSD?

Interpretarea mea este următoarea: după trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, Eduard Helvig a ales să se bazeze, dintre cele două facțiuni din SRI care erau în război, pe facțiunea mai puternică È™i, de departe, mai legitimă: cea pe care se bazase È™i Florian Coldea. Doar că în niÈ™te condiții care să elimine proliferarea abuzurilor ce i s-au reproÈ™at atât de mult lui Florian Coldea. Printre acestea È™i susținerea deÈ™ănțată a Laurei Kovesi, cu încălcarea legilor È™i a Constituției României.  Prin urmare, nu binomul Coldea „“ Kovesi l-a susținut pe Liviu Dragnea împotriva lui Grindeanu ci facțiunea din SRI, parțial reformată în bine, care, acum, ascultă de Eduard Helvig È™i îl sprijină pe Klaus Iohannis.

Kovesi a acționat pe cont propriu convocând audierile de care aminteam, sperând să fie pe placul tefeliÈ™tilor din Piața Victoriei, singurii susținători pe care îi mai are după gravele dezvăluiri ce au vizat-o.

Și astfel cercul explicațiilor se închide logic. Liviu Dragnea a acceptat să-È™i pună partidul la remorca SRI. A propus ca prim „“ ministru un personaj extrem de dubios È™i fără carismă, pentru că aÈ™a i-a cerut Eduard Helvig È™i aÈ™a s-a înțeles cu Klaus Iohannis. Simplu, evident È™i, probabil, catastrofal pentru români.

Celor care sunt mai puțin pesimiÈ™ti decât mine le spun doar atât: testul clarificator pentru nvelul de subjugare al guvernului Tudose va fi pe cine desemnează la justiție È™i în ce măsură noul ministru al justiției va implementa modificările cerute de CCR.

Contele de Saint GermainEditorialeAcademia Nationala de Informatii Mihai Viteazu,Academia Stefan Gheorghiu,aparatcic,binomul Coldea - Kovesi,Dan Ioan Popescu,Daniel Constantin,Eduard Helvig,factiuni din SRI,Geoana,ghita,Grindeanu,nominalizare Mihai Tudose,partidul Pro Romania,PNTCD,Ponta,remorca,Silvian Ionescu,SRI,tefelisti  Întâi au încercat să-l scoată complet din joc. Ca pe PNÈšCD. Prin compromitere, prin asimilare, prin exterminare. A fost marele război de 10 ani pierdut de Traian Băsescu, deÈ™i niscaiva victorii de parcurs a mai obținut el. Prea puțin însă! Apoi au încercat să-l spargă în bucățele mai lesne de...Blog politic si polemic