Codruța se joacă cu focul
Ați auzit de beția atotputerniciei? Este cea care l-a făcut pe Nicolae Ceaușescu să convoace mitingul din 21 decembrie 1989 ca să înfiereze evenimentele de la Timișoara. Este cea care l-a făcut pe Traian Băsescu, în ianuarie 2012, să îl jignească pe Raed Arafat, să îl acuze că minte și dezinformează. (mai mult…)
Băsescu, americanii È™i È™tirile pe surse
Imensei aÈ™teptări populare ca Traian Băsescu să ajungă până la urmă după gratii, pentru multele È™i elaboratele lui nelegiuiri, i se contrapune tot mai insistent opinia că această aÈ™teptare va fi zadarnică deoarece fostul preÈ™edinte s-ar afla sub protecția americanilor și, în consecință, va fi ocolit cu dibăcie de brațul necrutator al justiției. (mai mult…)
Felicitări, Tăriceanu!
Patru zile am căutat bezmetic prin presa rezervată titanilor preamăririi "justiției independente" din România, presa aceea, finanțată prin mecenatul generosului SRI dispus oricând să dea lecții naționale de morală È™i gândire liberă (fie pe axa B1 "“ EVZ "“ România Liberă, fie pe axa MediaPro, fie pe axa acoperiților cu dublu È™tat de plată), fără să găsesc vreo reacție a necruțătorului Cristian Tudor Popescu la cazul Rarinca. (mai mult…)
Citiți vă rog, cu atenție, un articol-eveniment al lui Ion Cristoiu
EVZ reactioneaza! La o ora dupa publicarea acestui articol, EVZ a reintrodus in editia sa electronica editorialul lui Ion Cristoiu. Aseară, după miezul nopții, în ediția online a EVZ a fost publicat editorialul lui Ion Cristoiu intitulat "žLivia Stanciu È™i Codruța Kovesi - Infailibile ca È™i Nicolae CeauÈ™escu!". În dimineața asta am intrat pe situl EVZ pentru a reciti, cu mintea odihnită, respectivul articol. Mi se păruse, la prima lectură, senzațional. Surpriză, articolul dispăruse. (mai mult…)
Procurori, fiți patrioți! Salvați-vă țara de un infarct colectiv!
Declarațiile lui Traian Băsescu reprezintă, pe zi ce trece, un pericol tot mai mare pentru sănătatea psihică È™i chiar fizică a națiunii. Nu doar că acest om minte iresponsabil, cu o seninătate capabilă să schimbe legile morale din capetele celor mai creduli dintre ascultători, dar lichelismul lui poate scoate din minți, la propriu, pe cineva educat în respectul adevărului È™i bunului simț. (mai mult…)
Contraofensiva justiției mici
Încet "“ încet, societatea românească se reîncarcă cu veninul È™i furia beligerantă ce au deviat-o atât de contraproductiv spre mize marginale în timpul regimului Băsescu. (mai mult…)
Nu mai avem voci credibile
Onestitatea, ca formă permanentă de a fi, necesită condiție. Condiție morală dar È™i condiție fizică. (mai mult…)
Despre cărți
Marele meu necaz e că am devenit prea pretențios. Fără să vreau. O fi semn de bătrânețe? Înainte eram atât de ușor de mulțumit. Puneam mâna pe câte o carte și, dacă nu o abandonam după primele 5 minute, al ei eram. Citeam ca într-o documentare profesională. Nu-mi lipseau din buzunare creionul și carnețelul. Citeam și subliniam. Citeam și transcriam în carnețel. Uneori aveam chiar propriile evadări aforistice provocate de celălalt, de pe copertă. Deveneam cumva parteneri și asta era fascinant. (mai mult…)
Justiție bună, justiție rea
Dacă cea mai înaltă curte nu poate fi pusă în mișcare de cel mai umil individ, justiția este o batjocură. (George Bernard Shaw) Pentru a analiza cât de cât obiectiv un fenomen, trebuie să încercăm mai întâi să identificăm bruiajele emise de ființa noastră subiectivă sub efectul acestui fenomen È™i apoi să le ținem cât mai departe de judecățile reci, raționale pe care intenționăm să le construim. Justiția, în absolut vorbind, este un atribut al divinității. Pentru că ea derivă din adevăr iar adevărul îi este îngăduit omului doar parțial. Sufletul È™i mintea noastră lucrează ca niÈ™te lentile. Deformând. Prin urmare nu ar trebui să avem niciodată trufia de a ne crede raționamentele infailibile. (mai mult…)
De ce deranjează Nicolae Breban?
La această întrebare există un răspuns politic È™i unul artistic. Răspunsul politic este: pentru că nu face parte din gaÈ™că. Răspunsul artistic este: pentru că nu are egal, ca romancier român în viață, printre "žgloriile" găÈ™tii. (mai mult…)