Povestea lui Sebastian în lectura Alinei
 (Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Alinei Mungiu Pippidi, intitulat "  Negrii mititei si Alba ca Zapada", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Tare ne mai plac poveștile! De-asta a și avut Dan Diaconescu un așa de mare succes cu o garsonieră pe post de camera misterelor. Păcat însă că suntem buni doar ca povestitori și ascultători de basme. Pentru că dacă, la o adică, ni se năzare să le transpunem în viață, ne dovedim total incapabili de a duce treaba asta  la bun sfârșit. Nu avem vocație de eroi și, prin urmare, nu suntem în stare să facem binele să învingă. La noi învinge mereu Traian Băsescu! (mai mult…)
Dictatul prin democrație
Democrație înseamnă "conducerea de către popor", pe baza voinței poporului. Noi, românii, de doi ani încoace vrem, în proporție de peste 70%, schimbarea actualei puteri. Voința noastră este însă zadarnică. O clică de politicieni intangibili au inventat o nouă matematică, o nouă logică, o nouă definiție a democrației: superioritatea lui 30% față de 70%. (mai mult…)
Când nici morfina binefacerilor ICR nu mai ajută
(acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat " Morfina infratirii patriotice", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Mircea Mihăieș suferă ca un câine după stricnină. Se vede limpede din fiecare nou editorial, devenit tot mai accentuat, mai apăsător, mai scăpat de sub puterile cu/rative ale medicinei, un sfâșietor urlet de petrecanie. (mai mult…)
Interviu prezidențial
Este ora 22:00. Scriu la cald, după interviul președintelui Băsescu dat lui Ion Cristoiu. (mai mult…)
Dinu Patriciu „“ utopie sau premeditare?
De când are ziar și editorial, domnul Patriciu s-a specializat în a susține, cui se mobilizează să-l citească, lecții de politici economice alternative. Lipsit complet de stil, dar nu și de idei, vine săptămână de săptămână la catedra propriei publicații și, cu un aer blazat, cu un verb obosit de neexercițiu, începe să expună teorii despre fenomene mondiale ori, în cel mai aplicat caz, europene. (mai mult…)
Otrava și antidotul
Am fost întrebat de mai multe ori ce public vizez cu comentariile mele. (mai mult…)
Un concediu ratat
(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat "Napoleon, Einstein, Elvis Presley", articol ce poate fi citit accesand linkul ) De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai ințelepți decât au plecat. Doar domnul Mihăieș se abate de la această regulă de însănătoșire individuală și de autoreglare socială. (mai mult…)
Eu cred!
 MOTTO Eu cred ca pamintul e plat asemeni unei scinduri groase, ca radacinile arborilor il strabat atirnind de ele-n gol, cranii si oase, ca soarele nu rasare mereu in acelasi loc si nici nu rasare acelasi soare, ci tot altul dupa noroc mai mic sau mai mare. Eu cred ca atunci cind sint nori nu rasare nimic, si ma tem ca s-a sfirsit definitiv cu sirul de sori lunecind dinspre iad spre eden. Atunci trimit pasari dresate cu ochiul bun si cercetatoare, care sa-mi spuna-ncotro trebuiesc indreptate cimpiile, sa-ntilneasca alt soare. (Nichita Stănescu "“ Laus Ptolemaei "“ Cîmp) (mai mult…)
Cu domnul Cărtărescu la psihiatru
(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat " Pe cai gresite", editorial ce poate fi citit accesand linkul ) Calificându-i pe liberali drept paranoici, domnul Cărtărescu alunecă în capcana terapeuților psihiatri, adică se autodiagnostichează imaginându-și că-i diagnostichează pe alții. (mai mult…)
Călcâiul lui Ahile Pe(De)Leianul
Traian Băsescu a ales să conducă această țară prin intermediul unei alianțe coagulată de vulnerabilități. Vulnerabilități individuale și de grup. (mai mult…)